تست و بررسی ام وی ام X33 کراس ایکس ۳۳ جدید + ویدیو
اکثر تنظیمات سیستم به وسیله نمایشگر لمسی انجام میشوند و تنها تعدادی دکمه به سبک کلیدهای پیانو زیر نمایشگر قرار گرفته است. این سبک طراحی در خودروهای دیگر این برند همچون تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو نیز مشاهده شده است. البته بایستی توجه داشت که ترکیب موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی و گیربکس دندهای، چندان مد نظر ساکنین شهرهای بزرگ نخواهد بود.
این کابین از تریم دورنگ بهره میبرد و کلاسترهای بههمچسبیده در میانه آن مشاهده میشوند. از آنجایی که ام وی ام ایکس 33 کراس نسخه فیسلیفت ام وی ام X22 پرو بهحساب میآید، انتظار داریم تا سطح امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو ارتقا یافته باشد. مشخصات x33 کراس در بخش آپشن هم نسبت به x22 پرو ارتقا پیدا کرده است و در این خودرو شاهد مانیتور بزرگتر سیستم مالتی مدیا، نورپردازی داخلی، شارژر وایرلس تلفن همراه و ایربگهای جانبی سرنشینان جلو هستیم که در x22 وجود ندارند.
بنابراین از نظر کشش، انتظار مواجه شدن با شرایطی همچون پژو 207 دندهای را ایکس 22 پرو دندهای را باید داشت. همزمان با عرضه نسلهای بعدی چری تیگو 3 در چین، مدیران خودرو نیز نسخههای جدیدتری از ام وی ام X33 را روانه بازار کرد. درنهایت پس از قطع تولید این سری خودرو توسط چری، مدیران خودرو نیز ناچار شد تا ایکس 33 را از خط تولید خود کنار بگذارد. اگر هماکنون به وبسایت بینالمللی چری مراجعه کنید، دیگر اثری از چری تیگو 3 یا همان ام وی ام ایکس 33 خودمان نخواهید دید.
برخلاف قسمت جلو در بخش عقب، خبری از لوگو نیست و عبارت MVM روی درب صندوق درج شده است. در مجموع میتوان گفت که طراحی ایکس 33 کراس ترکیبی از ظاهر ام وی ام X22 پرو و فونیکس FX به حساب میآید. در واقع ماشین X33 کراس یا همان چری اومودا C3، نسخه تغییر یافته ام وی ام X22 پرو (چری تیگو 2) است که با برند اومودا به بازار عرضه میشود. در نتیجه میتوان گفت که ام وی ام X33 کراس بیش از آن که شبیه نسلهای پیشین ایکس 33 باشد، نسخه پلاس از ام وی ام X22 پرو به حساب میآید.
از نظر ظاهری این خودرو نسبت به نسخه های قبلی تفاوت های مشهود و مثبتی پیدا کرد. نمای جلو چراغ های اصلی کاملا کشیده و باریک طراحی شده و جلوپنجره نیز متصل به چراغ هاست. در نمای جانبی تنها قاب آینه ها تغییر یافته و در نسخه اسپرت ستون ها و سقف نیز به رنگ مشکی درآمدهاند. اما در نسخه فیس لیفت نسبت به نسل قبلی برخی ایرادات بزرگ طراحی آن برطرف شده هرچند کماکان خودروی جذابی به نظر نمی رسید. چراغ های جلو اکنون میزبان چراغ های روز شده و فرم نسبتا کشیده و خشنی به خود گرفتهاند و هماهنگی خوبی با جلوپنجره و سپر دارند. در نمای جانبی خوشبختانه سایز رینگ ها ارتقا پیدا کرده و در نمای عقب هم گرافیک داخلی چراغ های اصلی بروز شدهاند.
این خودرو برخلاف نمای روبهرو که در سالهای گذشته دستخوش تغییرات گسترده شده، تفاوت چشمگیری در نمای پشت مدلهای مختلف ندارد. حفرهی مربوط به چرخهای جلو و عقب، دایرهی منظم نیستند و با حالت منحنی ارائه میشوند. این خودرو برخلاف بسیاری از کراساورهای کامپکت چینی، از ادوات پلاستیکی سیاهرنگ در پیرامون گِلگیرها و پایین رکاب استفاده نمیکند تا همراهبا آینهبغلهای فلزی همرنگ بدنه و مجهز به چراغ راهنما، لوکستر از رقبا بهنظر رسد. برخلاف نمای خارجی که الگوهای طراحی مشترکی دارند، در نمای داخلی ام وی ام X33 کراس شاهد یک کابین کاملاً جدید نسبت به ام وی ام x22 پرو هستیم.
مدیران خودرو اصرار دارد ام وی ام X33 کراس را متفاوت از ام وی ام X22 پرو جلوه دهد، بااینحال بهراحتی میتوان شباهت غیر قابل انکار این خودروها را متوجه شد. مشخصات x33 کراس تفاوت چندانی با ام وی ام x22 پرو ندارد و در این خودرو هم شاهد یک پیشرانه سه سیلندر 1 لیتری توربو و گیربکس اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) هستیم. حداکثر گشتاور پیشرانه x33 کراس مشابه پیشرانه x22 پرو و برابر با 150 نیوتن متر است اما حداکثر قدرت آن 10 واحد بیشتر شده و به 112 اسب بخار رسیده است. قیمت ام وی ام X33 کراس تا زمان نگارش این مطلب بهطور رسمی از سوی مدیران خودرو اعلام نشده، اما میتوان حدس زد که قیمت نهایی این خودرو ۱۰ درصد بالاتر از ام وی ام X22 پرو خواهد بود. همچنین نسخه دنده ای این محصول نیز در صورت عرضه به بازار ایران، حدود ۱۵ درصد از مدل اتوماتیک ارزانتر به دست مشتریان میرسد. کراس اوور جدید مدیران خودرو با نام MVM X33 کراس بهواسطه نمایشگاه خودرو شانگهای برای خبرنگاران ایرانی عازم به چین بهنمایش گذاشته شده است.
تحول چشمگیر طراحی داخلی و تغییرات دلچسب طراحی ظاهری، از مهمترین بهروزرسانیهای این مدل نسبت به ایکس ۲۲ پرو به حساب میآید. ام وی ام x33 کراس یا چری امودا C3 جدیدترین دستپخت چری بر روی اتاق قدیمی سئات تولدو محسوب میشود. چندی قبل از پروژه x33 کراس، خودروی X22 معمولی مورد جراحی قرار گرفت و اعمال یک فیس جدید در نمای جلوی خودرو باعث عرضه محصول x22 پرو شد. الگو برداری از خط طراحی هیوندای کونا در نمای جلوی خودرو سبب شد تا بعد از چند ماه عرضه در بازار خودروی کشورمان استقبال خوبی از آن به عمل آید. با این وجود نمای عقب این خودرو تغییر زیادی نکرد و همین مسئله باعث شد تا همچنان نقد عده زیادی مبنی بر ناهماهنگی و ظاهر بد عقب خودرو پا برجا بماند. ایکس 33 کراس که مدیران خودرو به ایران میآورد، در مناطق دیگر با نام اومودا 3 یا C3 در دسترس قرار خواهد گرفت.
۱_ در دستی چراغ ها اصلی هالوژنی هستند ولی در اتوماتیک چراغ های اصلی نیز دارای فناوری LEDهستند.۲_ در مدل اتوماتیک نورپردازی اتاق واقعا زیبا و مدرن دیده میشه که در دستی اصلا وجود نداره. ام وی ام X33 کراس شاسی بلند کامپکت مدیران خودرو است که در سبد محصولات این خودروساز بالاتر از ام وی ام X22 پرو قرار می گیرد. در نمای اصلی، چراغهای باریک برای بهبود حس اسپرت به کراساور کوچک چری اضافه شدهاند.
این خودروها روی پلتفرم مشترک تولید میشوند و هماکنون انواع X55 و تیگو ۷ پرو، داشبورد کاملا یکسان دارند. از سویی دیگر، ام وی ام ایکس ۵ و تیگو ۷ پرو مکس نیز، کابین مشابه خواهند داشت. میزان مصرف سوخت ام وی ام ایکس ۳۳ کراس بهطور رسمی اعلام نشده، اما باید چیزی در حدود ۵.۵ تا ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر باشد. برای اطلاع از قیمت ایکس ۳۳ کراس در نمایندگی و بازار به این صفحه از پدال مراجعه کنید. شاسی بلند چینی MVM X33 کراس در خرداد پیش رو با قیمت نزدیک به 1 میلیارد تومان راهی بازار ایران خواهد شد. با وجود این، در نمای عقب MVM X33 کراس تغییر قابل ملاحظهای اعمال شده و همانطور که انتظار میرود، چراغهای عقب سرتاسری به آن اضافه شده است.
اما نسل جدید این کراساوور با کاهش یکلیتری حجم موتور و افزودن توربوشارژر همراه است. قدرت و گشتاور خروجی این پیشرانه قابل قیاس با موتور دولیتری تنفس طبیعی نیست. همچنین با توجه به مشکلات دسترسی به سوخت باکیفیت در ایران، پیرامون دوام این پیشرانه ابهام وجود دارد. بر اساس آنچه چری می گوید در طراحی داخلی و دوخت رودری ها از پوست اژدها الهام گرفته شده و نورپردازی داخلی طوری تنظیم شده تا این تودوزی ها زیبایی بیشتر داشته باشند. تنظیمات سیستم تهویه از طریق دکمه های پیانویی در پایین دریچه ها انجام می شود و در کل طراحی قابل قبولی در کابین می بینیم.
با این حال کابین خودرو نمایی لوکس دارد و شبیه به محصولات گرانتر برند ام وی ام طراحی شده است. ام وی ام x33 باسابقهترین کراساوور چینی موجود در بازار کشورمان است و تاکنون با چهرهها و مشخصات متفاوتی در مدیران خودرو مونتاژ شده است. جدیدترین نسخه x33 برای بازار ایران، پلت فرم متفاوتی نسبت به نسخههای قبلی این خودرو دارد و با نام x33 کراس شناخته میشود. به همین دلیل امروز به سراغ بررسی مشخصات x33 کراس رفتهایم تا بیشتر با این کراساوور کوچک و جذاب آشنا شویم. با ورود به کابین ایکس33 با یک کابین نسبتا ساده و ناهماهنگ که با متریال بی کیفیت هم ساخته شده مواجه می شویم.
خوشبختانه حجم تغییرات در داخل X33 کراس نسبت به ظاهر خارجی آن بیشتر هستند و حس برخورد با یک خودرو جدید را به بیننده القا میکنند. تریم داخل کابین X33 کراس از رنگهای سفید، آبی و نقرهای تشکیل شده است که در ترکیب با یکدیگر ظاهر زیبایی را شکل دادهاند و حس برخورد با یک خودرو لوکس را ایجاد میکنند. استفاده از کلاسترهای دوگانه به هم چسبیده در طراحی خودروهای امروزی بسیار متداول است و این مورد را میتوان در کابین ام وی ام X33 کراس مشاهده کرد.
هرچند این چراغها گرافیک جذابی دارند اما طرح آنها چندان با استایل کلی خودرو هماهنگ نیست. البته در هر صورت، این سبک طراحی باعث شده است تا نمای عقب ام وی ام x33 کراس نسبت به x22 مدرنتر دیده شود. ابعاد MVM X5شامل طول ۴,۳۳۸ میلیمتر با عرض ۱,۸۳۰ میلیمتر و ارتفاع سقف ۱,۶۴۵ میلیمتر تفاوتی با امویام ایکس ۵۵ ندارد.
در نمای جلو این خودرو شاهد دیلایتهای یکپارچه با جلوپنجره هستیم که جلوهای مدرن و منحصر به فرد دارد. ام وی ام x33 کراس دومین عضو از خانواده اومودا چری است و با نام اومودا C3 شناخته میشود. این خودرو برخلاف چری اومودا C5 (فونیکس FX)، محصول کاملاً جدیدی نیست و درواقع یک فیسلیفت اساسی از چری تیگو 3x (ام وی ام X22) محسوب میشود. صرفا در ستون انتهای بدنه، شیشهی سیاه اضافه شده است و ادوات پلاستیکی، مشابه قبل هستند. رینگ ۱۷ اینچ برای X5 هماندازهی چرخهای X55 است اما طرح متفاوت و فاقد جزئیات قرمز دارد.
هرچند باید توجه داشت که استفاده از رنگ سفید برای روکش صندلیها، آنها را در معرض آلودگی شدید قرار میدهد. از مدتی پیش سبد محصولات مدیران خودرو به دو بخش ام وی ام و فونیکس تفکیک شده است. اکنون با کمرنگشدن هاچبک ام وی ام 315، ام وی ام X22 و ام وی ام ایکس 33 جایگاه مهمتری نسبت به گذشته پیدا کردهاند.
این خودرو به حسگر عقب مجهز است؛ اما برای هشدار برخورد از نمای جلو و جوانب حسگری ندارد. درحالحاضر قیمت ام وی ام X22 پرو دندهای از سوی مدیران خودرو 706 میلیون تومان اعلام شده است. با توجه به اینکه ام وی ام X33 کراس یک رده بالاتر از ایکس 22 قرار میگیرد، بایستی انتظار نرخی بیشتر را برای این خودرو داشته باشیم. البته موفقیت ام وی ام x33 کراس در بازار وابستگی زیادی به نحوه قیمتگذاری شرکت مدیران خودرو هم دارد.
این موضوع برای خریدار کراساوری چینی در کلاس قیمتی X33، البته آزاردهنده نیست و باید توجه کرد درمقایسهبا خودروهای ارزانتر، نظیر چانگان CS35، برتری دارد. از نمای روبهرو، چراغهای کشیده این خودرو با لامپ هالوژن در وسط جذابیت بیشتری درمقایسهبا مدلهای قبلی دارند. چراغ راهنمای کوچک و نارنجیرنگ در گوشهی چراغ اصلی است که همراهبا قطعاتی باریک و فلزی، حالت چشم و پلک را برای روشنایی خودرو تداعی میکند.
اگر قصد خرید ام وی ام X33 جدید را دارید، در ادامه با ما همراه باشید تا مشخصات MVM X33S AT SPORT را به طور کامل به اطلاع برسانیم. صندلیهای خودرو به روکش چرمی آبی تیره مجهز هستند که این رنگ روی قسمت بالایی روکش فرمان نیز مشاهده میشود. کنسول میانی خودرو نیز ارتفاع بلندی دارد که در قسمت جلویی آن درگاه شارژ USB و جایگاه شارژ بیسیم قرار گرفتهاند.
نخستین عضو این خانواده در ایران، چری اومودا 5 یا اومودا C5 بوده که در ایران با نام فونیکس FX شناخته میشود. بنابراین ام وی ام X33 کراس یا اومودا C3، دومین عضو این خانواده خواهد بود. نمای عقب x33 کراس جایی است که به رسم دیگر خودروهای بهروز چینی، چراغهای عقب متصل بههم را میبینیم.
همین موارد سبب شده تا X33 توربو نسبت به دیگر اعضای خانواده شتاب بالاتر و مصرف پایین تری داشته باشد. ام وی ام ایکس 33 با عنوان تیگو 3 در چین، اولین شاسی بلند خودروساز چینی چری در بازار ایران بود که در دهه 80 به کشور راه پیدا کرد و سه نسل از آن با بهروزرسانی ظاهری، اما پلتفرم و پیشرانه مشابه به عرضه رسید. نسلهای قبلی این محصول مدیران خودرو مجهز به پیشرانههای تنفس طبیعی 2 لیتری با گیربکس دستی یا اتوماتیک بودند. قبل از چری تیگو 2 (همان ام وی ام X22) همین خودرو کوچکترین و جمعوجورترین مدل از سری تیگو بود. جدیدترین مدل چری تیگو 3 که در ایران با نام امیویام X33 S عرضه میشود، ازنظر فنی برای رانندگی آرام در شهر و سفرهای معمول خانوادهای چهارنفره مناسب است. میانگین مصرف سوخت این خودرو با پیشرانهی دولیتری تنفس طبیعی در محدودهی نُه تا دَه لیتر در صد کیلومتر، برای مصرفکنندهی ایرانی پذیرفتنی بهنظر میرسد و البته، کمی بیشتر از هایما S5 و هاوال H2 خواهد بود.
البته در تیپ اسپرت اکسلنت از برخی تزیینات طلاییرنگ جهت متمایز جلوه دادن کابین این نسخه در مقایسه با مدل اسپرت بهره گرفته شده است. ام وی ام X33S جدید سومین عضو خانواده ایکس ۳۳ در فهرست تولیدات مدیران خودرو به شمار میرود. این کراس اوور جمعوجور از برخی بهروزرسانیهای ظاهری و فنی برخوردار شده که در این مطلب به تشریح آن خواهیم پرداخت.
خودرو ایکس ۳۳ کراس براساس پلتفرم جدیدی توسعه یافته است و پیشرانه متفاوتی نسبت به سه نسخه پیشین دارد. علاوه بر مشابهتهای ظاهری ام وی ام ایکس 33 کراس و ام وی ام X22 پرو، این دو خودرو مشخصات فنی مشابهی نیز دارند. زیر کاپوت ام وی ام X33 کراس همان پیشرانه یکلیتری توربوشارژ با سه سیلندر قرار گرفته است که حداکثر 102 اسببخار قدرت و 150 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند. گیربکس اتوماتیک CVT با نه دنده مصنوعی نیز وظیفه انتقال قدرت به محور جلو را بر عهده دارد. البته احتمال عرضه نسخه دندهای ایکس 33 کراس با موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی دور از انتظار نیست.
ام وی ام ایکس 33 کراس بهنوعی بهعنوان چهارمین نسل شاسی بلند چینی ام وی ام ایکس 33 از راه رسیده است که پیشرانه و پلتفرمی متفاوت را پشتوانه خود دارد. بهعبارتی دیگر، این خودرو جدید مدیران خودرو را میتوان نسخهای ارتقا پیدا کرده از ام وی ام ایکس 22 پرو هم برشمرد. در فضای داخلی نیز، تفاوت زیادی بین X33 S امروزی با مدلهای گذشته وجود دارد. ازنظر مواد بهکاررفته در کابین و صندلیها، رضایت نسبی برای خریدار ایرانی فراهم میشود.
یکی از نقاط ضعف ام وی ام ایکس 33 به خصوص در نسل سوم، کمبود امکانات رفاهی و ایمنی در مقایسه با خودروهای رقیب بود. خوشبختانه این نقص در ام وی ام X33 کراس تا حد بسیاری برطرف شده و نسخه جدید از امکانات رفاهی و ایمنی متنوعی برخوردار است. با وجود اینکه مدیران خودرو عادت دارد محصولات خود را در قالب چند تیپ به بازار عرضه کند، اما ام وی ام X33 کراس تا کنون با یک نسخه به دست مشتریان رسیده است. قیمت ام وی ام X33 کراس دندهای از سوی مدیران خودرو معادل 850 میلیون تومان اعلام شده است. بنابراین نسخه ارتقا یافده ام وی ام X22 پرو، 12 درصد در تیپ دندهای و 7 درصد در تیپ اتوماتیک گرانتر از نسخه ساده تعیین شده است. البته در زمان نگارش این مطلب یعنی پاییز 1402، هنوز نسل چهارم ایکس 33 به صورت انبوه وارد بازار نشده است و قیمت آن در بازار آزاد مشخص نیست.
سری اومودا چری در واقع کراس اور هایی هستند که با داشتن ظاهر مدرن و مد روز بازار مشتریان جوان و طرفدار طراحی های نوین را هدف قرار داده اند. شباهت بین ام وی ام X33 کراس و ام وی ام X22 پرو در نمای عقب بسیار زیاد است. الگوی چراغهای ام وی ام X22 را در این بخش میتوان دید که البته با کمی تغییر همراه بوده است. برخلاف قسمت جلو در بخش عقب خبری از لوگو نیست و عبارت MVM روی درب صندوق درج شده است. در کل میتوان گفت که طراحی ام وی ام X33 کراس را ترکیبی از ظاهر ام وی ام X22 پرو و فونیکس FX حساب کرد. خودرو ایکس ۳۳ کراس یک خودرو بروز و اسپرت است که اکثر جوانان طرفدار این خودرو هستند.
این شرکت در سال ۱۹۹۹ بنیان نهاده شد و از سال ۲۰۰۳ با تولید انواع خودروهای سواری آغاز بهکار کرد. چری خودرو، هماکنون رتبهی دهم ساخت و مونتاژ خودرو در چین را با تیراژ ششصدهزار دستگاه در سال بهخود اختصاص داده است. چری علاوهبر تولیدات خود، برای شرکتهای مطرح دنیا، خصوصا جگوار و لندروور، خودرو مونتاژ میکند و درمجموع، نزدیک به یکچهارم کل تولیدات این شرکت به خارج از چین صادر میشوند.
وسط این جلوپنجره لوگوی ام وی ام قرار دارد و چراغهای اصلی جلو در دو گوشه راست و چپ ناحیه جلو قرار گرفتهاند. این المانها در کنار هم نمایی شبیه به نمای جلو فونیکس اف ایکس را بهوجود آوردهاند؛ البته با ظرافت کمتر نسبت به آن. همچنین فضای داخل کابین بهویژه ردیف عقب برای برخی افراد نسبتا کوچک خواهد بود و این مورد نیز میتواند نارضایتیهایی را در کاربران ایجاد کند. نکته مهم دیگر درباره کمبودهای MVM X33S AT SPORT میتواند فقدان سیستم تیپ ترونیک یا تعویض دستی دندهها باشد که برای یک گیربکس اتوماتیک و خودروی حامل آن میتواند نقص نسبتا مهمی به حساب آید. چراغهای عقب در مدل X33 S اسپرت زاویهدار هستند، ضمن اینکه مشابه گرند ویتارا، از مربعهای سفید در محیط قرمز استفاده میکنند. حتی در قسمت پایین و گوشههای سپر نیز چراغهای هشدار دیده میشوند که شباهت زیادی با نمونههای موجود در سوزوکی دارند.
موتور 2 لیتری 24 سیلندر با قدرت 139 اسب بخار در 5750 دور در دقیقه قدرت را به جلو انتقال میدهد و قادر است ام وی ام ایکس 33 جدید را تا حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت پیش ببرد. با مرور اجزای اتاق متوجه میشوید که طراحی پوسته داشبورد کاملاً متحول شده است و با X22 پرو تفاوتهای بسیاری دارد. سیستم مالتی مدیای خودرو در راستای کلاستر و به نوعی یکپارچه شده است، طراحان چری سعی داشتهاند تا طراحی داخلی خودرو را شبیه به کابین محصولات گران قیمت خود کنند. در جایجای کابین شاهد بهکارگیری الگوی الماس هستیم؛ این طرح در رودریها، نوار میانی داشبورد و اجزای ریز پلاستیکی اتاق بهکار رفته است. شرکت مدیران خودرو و برند ام وی ام در حاشیه نمایشگاه شانگهای چین جدیدترین محصول خود را قبل از رونمایی رسمی توسط چری، با نام ام وی ام X33 کراس برای خبرنگاران ایرانی معرفی کرد.
این پیشرانه 1.5 لیتری علاوه بر ایکس 22، روی آریزو 5 دندهای و همچنین ام وی ام 315 نیز نصب شده بود. البته اکنون موتور خودرو به سامانه زمانبندی متغیر سوپاپها یا VVT-i مجهز شده است که عملکرد کاری آن را افزایش میدهد. این پیشرانه تاکنون عملکرد موفقی را از خود به اجرا گذاشته است و مشتریان قادرند به آن اعتماد کنند. مهمترین تفاوت فنی X5 با X55 به گیربکس ۶ سرعتهی دبل کلاچه مربوط است که جایگزین نمونهی CVT در X55 شده.
نمونهی اولیه طراحی ناهماهنگی با چراغهای بزرگ و ناخوشایند داشت؛ اما با فیسلیفت سال ۲۰۱۰ جذابیت بیشتری پیدا کرد. این محصول بهلطف بازطراحی سال ۲۰۱۴ متحول شد و شبیه به خودروهای تغییر نسل یافته، جلوهای تازه پیدا کرد. درواقع، بسیاری از خودروهای چینی ساخت برندهای مختلف بهدلیل استخدام طراحان خارجی در صنعت خودروسازی چین، تغییر ظاهری چشمگیری بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ تجربه کردند و تیگو 3 (ام وی ام ایکس 33) هم با این خوشاقبالی روبهرو شد. جدیدترین مدل ام وی ام X33 در ایران، با دو تیپ S و S اسپرت عرضه میشود که صرفا در جزئیات سپر جلو متفاوت هستند. همچنین میتوان از کراساوور بک X3 پرو خودروسازان بم به عنوان دیگر رقیب این خودرو نیز نام برد. البته شرکت کرمان موتور اخیراً نمونه فیسلیفت S3 را نیز با نام KMC SR3 روانه بازار کرده که از لحاظ ظاهری و امکانات رفاهی، یک سروگردن بالاتر از جک S3 قرار میگیرد و میتواند رقیب سرسختی برای X33 کراس مدیران خودرو باشد.
بر همین اساس می توان المان های طراحی مشابه زیادی را با اومودا ۵ یا همان فونیکس FX در این خودرو دید. در جلو چراغ های روشنایی روز بصورت خطی طراحی شده و پایین تر چراغ های اصلی در گوشه سپر دیده می شود. خطوطی که در چراغ روشنایی روز دیده می شود را می توان در خطوط کرومی جلوپنجره هم دید و این هماهنگی خوبی را در طراحی جلوی این خودرو رقم زده است. در قسمت پایین سپر، باربند، رکاب و سپر عقب قطعاتی با رنگ نارنجی یا قرمز بکار رفته که باعث می شود چهره اسپرت تری را در این کراس اوور کامپکت داشته باشیم. بنابراین همچون گذشته یک موتور ۳ سیلندر توربوشارژ به حجم یک لیتر، نیروی محرکه این کراس اوور کوچک را تامین میکند.
کراساور X33 با جعبهدنده خودکار CVT و هفتسرعته (در حالت تعویض دستی) عرضه میشود که نتیجهی آن، رسیدن به سرعت صد کیلومتربرساعت در زمانی حدود ۱۴.۵ ثانیه است. نهایت سرعت خودرو با موتور دولیتری، ۱۷۰ کیلومتربرساعت و میانگین مصرف سوخت با بنزین معمولی ایران، نزدیک به دَه لیتر در صد کیلومتر خواهد بود. همچنین نسخه دندهای ام وی ام X33 کراس هم به فهرست تولیدات مدیران خودرو اضافه میشود. این مدل به موتور ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی، مشابه X22 اسپرت اکسلنت مجهز خواهد بود. بنابراین توانی معادل ۱۱۶ اسب بخار و ۱۴۳ نیوتن.متر به واسطه یک گیربکس دستی ۵ سرعته به چرخهای جلو ارسال میشود. حالا با ورود نسل سوم شاهد ارتقای ملموسی در کیفیت ساخت، طراحی و امکانات این خودرو هستیم که در کنار قیمت رقابتی خودرو آنرا تبدیل به یکی از گزینه های قابل اعتنا پیشروی خریداران کرده است.
با عبور از عدد 5000 صدای محسوسی از موتور و اگزوز به گوش میرسد که در آزمایش گذشته نیز شاهد آن بودیم و البته به گفته مسئولان شرکت این مشکل در نمونه های تولید شده داخلی تا حد امکان برطرف شده است. فرمان پذیری خودرو در پیچ های جاده چالوس کاملا راضیکننده بود و ترمز حساس آن با کوچکترین اشاره ای عمل میکرد. توجه داشته باشید هنگامی که پیش فرض را در حالت اقتصادی Eco قرار میدهیم با پایین ماندن دور موتور اتومبیل با صدای کمتری از موتور و اگزوز به حرکت ادامه میدهد. تعلیق نرم و راحت آن حتی برای سرنشینان پشتی نیز نسبتا مناسب تلقی میشود و اتومبیل در سفر نسبتا طولانی هم مسافران خود را خسته نمیکند.
البته باید تاکید شود که انتظار نداریم این تغییرات ظاهری باعث به وجد آمدن بیش از حد مشتریان شود و آنها را با شور و شوق فراوان به سوی خرید این خودرو بکشاند. صندلیهای این خودرو روکش چرمی آبی تیره دارند که این رنگ روی قسمت بالایی روکش فرمان هم دیده میشود. کنسول میانی ارتفاع بلندی دارد و در قسمت جلویی آن شارژ USB و جایگاه شارژ بیسیم قرار گرفتهاست. با این حال فاصله بین دو محور x33 cross تفاوتی با ام وی ام X22 پرو ندارد و همین مساله باعث میشود تا فضای کابین و قسمت بار این خودرو دستخوش تغییر نشده باشد و فضای نسبتا کمی داشته باشد. بنابراین همچنان با یک کراساوور جمع و جور مواجه هستیم که بیش از گذشته به یک خودرو درون شهر تبدیل شده است.
تاکنون سه نسل از این کراساوور توسط مدیران خودرو در بازار ایران عرضه شدهاند که وجه مشترک تمامی آنها، پلتفرم و پیشرانه مشابه بوده است. با این حال نسل جدید این خودرو که با نام ام وی ام X33 کراس شناخته میشود، نسبت به سه نسل پیشین تفاوتهایی دارد. ام وی ام X33 کراس، چهارمین نسل این کراساوور در ایران محسوب میشود که معرفی و عرضه آن از سال 1402 آغاز شد. ام وی ام X33 کراس از پیشرانه متفاوتی نسبت به نسلهای پیشین بهره میبرد و البته براساس پلتفرم متفاوتی توسعه یافته است. بنابراین برخلاف گذشته، مشتریان متفاوتی اقدام به خرید این خودرو خواهند کرد. در یک توصیف کوتاه باید گفت که X33 Cross نسخه ارتقا یافته و بهبود یافته از ام وی ام X22 پرو محسوب میشود.
از وسط تا گوشه چپ داشبورد این خودرو دو نمایشگر متصل به یکدیگر قرار گرفتهاند که تلاش شده است تا حد ممکن شبیه به نمایشگرهای دوگانه یکپارچه جدید باشند. نمایشگر مرکزی با اندازه قابل قبول، به سیستم اطلاعات و سرگرمی تعلق دارد و نمایشگر پشت فرمان عهدهدار نمایش اطلاعات ضروری به راننده است. فرمان هم طبق ترند این روزها بهشکل 3 پر دیکات طراحی شده و روی آن چندین دکمه جا گرفتهاند. ایکس 33 کراس با ورود به بازار فضای خالی میان X55 پرو و X22 پرو را از بین خواهد برد تا سهم بیشتری از بازار را برای مدیران خودرو در اختیار بگیرد. این خودروی برای نخستین بار در اواخر آبان 1402 با قیمت قطعی 897 میلیون تومان توسط مدیران خودرو به فروش رسید. ایکس 33 کراس از پلتفرم مشترک با X22 پرو بهره می برد که خود پلتفرم مشترکی با چری فالوین 2 یا همان MVM315 دارد.
مدل جدید، عملا فضای خالی برای هدایت هوا به سمت رادیاتورها ندارد و محل نصب پلاک است. چری برای این بخش، از تزئینات نگینی نقرهای رنگ استفاده کرده و مواد پلاستیکی با طرح سیاه براق دارد. بنابراین این خودرو اگر امروز در بازار بود احتمالا قیمتی در محدوده ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در نسخه اتوماتیک داشت. لذا با این قیمت گزینههای رقیب نیز حرفی برای گفتن دارند و اندکی تامل و بررسی برای خرید امویام X33 کراس لازم خواهدبود. امویام X33 کراس خودرویی شهری و کم قدرت است که به کمک المانهایی سعی در بروز کردن نمای ظاهری آن داشتهاند.
دیدگاهتان را بنویسید