ام وی ام پرو x22

ام وی ام ایکس 22 پرو ام تی X22 PRO MT + مشخصات فنی + تصاویر و ویدیو

این خودروی هاچ بک کراس چینی جزو ارزان ترین خودروهای بازار در این سگمنت بوده و رقیبی جدی برای خودروهای هاچ بک داخلی است. نسخه فیس لیفت X22 در سال ۱۴۰۰ و تحت عنوان ام وی ام X22 Pro روانه بازار کشور شد. سبک طراحی چهره و بخش جلویی خودرو به‌طور کامل دگرگون و بر اساس زبان طراحی جدید چری با جلوپنجره نسبتا بزرگ کهکشانی و سپرهای الهام‌گرفته از خودروهای روز بازار از نو طراحی شد و ظاهری بسیار نزدیک به محصولات لوکس برند فونیکس در بازار ایران یافت. به همین دلیل مصرف سوخت مناسب و همچنین آلایندگی کمتر را در این خودرو شاهد هستیم؛ اما نباید انتظار شتاب بالایی از آن داشته باشید.

چراغ‌های دیلایت نواری به حالت ابرویی جای چراغ‌های اصلی را گرفته و در پی آن چراغ‌های اصلی هم به میانه بخش جانبی سپر جلو منتقل شده است. ثبت نام x22 در طرح های فروش نقدی و اقساطی، از طریق سامانه فروش اینترنتی مدیران خودرو انجام می گیرد. بنابراین علاقه مندان به خرید این خودرو کراس اوور، باید در زمان فعال شدن طرح فروش به سامانه مذکور مراجعه نمایند. گیربکس اتوماتیک نمونه ۴ سرعت AT است که با وجود داشتن دوام فنی و لذت رانندگی بیشتر از CVT، به دلیل توان فنی کم پیشرانه و تعداد کم ضرایب دنده (در مقایسه با گیربکس‌های ۵ و ۶ سرعت جدیدتر)، از نظر چالاکی و حس سواری اسپرت، حرف چندانی برای گفتن ندارد.

استراتژی چری برای عرضه این محصول موفقیت آمیز بود و توانست کراس‌اوور کوچک خود را در بسیاری از بازارهای صادراتی از جمله ایران، روسیه، کشورهای عربی و آمریکای لاتین عرضه کند. ام وی ام ایکس 22 ترکیبی از ظاهری مناسب به همراه امکانات رفاهی مطلوب را در اختیار مشتریان قرار می‌داد. مدیران خودرو مدتی بعد نیز سیستم کنترل پایداری را به آپشن‌های این خودرو اضافه کرد. چری به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین خودروسازان چینی، محصولات موفق بسیاری را در کارنامه دارد.

چهره ام وی ام X22 نسب به گذشته کاملاً تغییر کرده و نمای جلویی آن خشن‌تر و به روزتر شده است. چراغ‌های جلویی ام وی ام X22 کشیده و باریک است و در کناره‌های سپر چراغ‌های مه‌شکن دیده می‌شود. در حال حاضر اختلاف قیمت این محصول در کارخانه و بازار چیزی نزدیک به ۹۰ میلیون تومان است. جالب است بدانید که نسخه IE اردیبهشت ماه امسال بهایی برابر با ۶۷۵ میلیون تومان داشته است و در طی ۷ ماه یک رشد قیمت حدودا ۶۰ میلیونی را تجربه کرده است.

جک S3 از سال 1396 با همین مشخصات و چهره به تولید می‌رسد و از نظر قیمتی نیز در سطحی مشابه با ام وی ام X22 قرار دارد. رقابت ام وی ام X22 پرو و جک S3 در آینده نزدیک رقابت ظاهر و پیشرانه خواهد بود. ام وی ام X22 پرو با ظاهر جذاب و اسپرت و پیشرانه توربوشارژر توجه دوست‌داران شتاب را به خود جلب می‌کند، در حالی که جک S3 با پیشرانه تنفس طبیعی کم‌دردسر و فضای بزرگتر مصرف‌کنندگان محتاط را به سمت خود می‌کشاند. همچنین بد نیست از سایپا آریا به عنوان یکی از رقبای احتمالی ام وی ام X22 پرو یاد کنیم، خودرویی که هنوز به بازار عرضه نشده است اما در صورت قیمت‌گذاری مطلوب می‌تواند بار دیگر هیجان را به این بخش از بازار برگرداند. شرکت مدیران خودرو اواسط دهه 90 کراس اوور جمع و جور جدیدی با نام ام وی ام ایکس ۲۲ را به بازار معرفی کرد که در بازارهای دیگر به‌عنوان تیگو ۲ یا تیگو ۳x شناخته می‌شد. این خودروساز بخش خصوصی سپس در سال ۱۴۰۰ اقدام به عرضه نسخه جدید همین کراس اوور با نام ایکس ۲۲ پرو (۳x پلاس) کرد؛ ابتدا در تیپ اکسلنت و از سال گذشته در تیپ IE اتوماتیک.

سانروف، یکی دیگر از آپشن‌های ایکس ۲۲ پرو است که لذت دیدن آسمان بالای سر را به راننده ارائه می‌کند و برای تهویه هوا کاربردی است. سیستم کنترل فشار باد لاستیک (TPMS) یکی دیگر از آپشن‌های این محصول مدیران خودرو است. این سیستم با پایش میزان باد لاستیک‌های خودرو به صورت مداوم امنیت سرنشینان خودرو را افزایش می‌دهد. با برهم خوردن تعادل خودرو سیستم کنترل پایداری وارد عمل می‌شود و با کنترل قدرت موتور و ترمز سعی می‌کند تا تعادل خودرو را حفظ کند. از دیگر آپشن‌های ایکس ۲۲ پرو می‌توان به ترمز‌های دیسکی جلو و عقب، ترمز ضد قفل ABS، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ترمز پارک برقی، سیستم کنترل کشش، کروز کنترل، نمایشگر لمسی ۹ اینچی، گرمکن صندلی‌های جلو، دوربین دنده عقب، استارت دکمه‌ای و … اشاره نمود. حدود پنج سال پس از عرضه نسل اول تیگو 2، نسل دوم این خودرو با پسوند پرو به بازار عرضه شد.

حداکثر راندمان موتور ام وی ام X22 پرو دنده ای 116 اسب بخار قدرت و 143 نیوتن متر گشتاور هستند. این ارقام تفاوت چندانی با خروجی موتور یک لیتری سه سیلندر توربوشارژر نسخه اتوماتیک ندارند، بنابراین در آینده نزدیک شاهد رقابت تیپ دنده‌ای و اتوماتیک ام وی ام X22 پرو از نظر شتاب و کشش خواهیم بود. همان‌گونه که انتظار داریم، گیربکس پنج سرعته دستی وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را در این خودرو برعهده دارد. مصرف سوخت ترکیبی ام وی ام X22 پرو دنده ای هنوز اعلام نشده است اما با توجه به شباهت مشخصات فنی این خودرو با نسل اول، انتظار ثبت رکورد اقتصادی را در زمینه مصرف بنزین داریم.

بوست توربوی ماشین منم از همه اینها بالاتره تازه .به نحوه نگهداری و سرویس ماشین مربوط میشه بیشتر و البته کیفیت بنزین موثره ولی نه دیگه هر شش ماه مبلغی که فرمودید . البته از نظرات سورنا و دفاعی که دارن از این ماشین میکنن و جواب هر کسی که بد گفته رو میدن مشخصه مصرف کننده نیستن. درودحدود آبان ۱۴۰۳ تحویل گرفتیم و از نمایندگی تا خونه متوجه خشکی زیاد شدیم ولی با عوض کردن لاستیک ها عالی شد.لاستیک های خودش خیلی بی کیفیت بودند. فاصله بین دو محور در این خودرو نسبت به رقبا بازتر است و این موضوع به افزایش راحتی سرنشین کمک می‌کند. راهنمای خرید و تست بررسی ام وی ام X22 را می توانید از طریق لینک های مربوطه مطالعه فرمایید.

در مجموع باید این‌طور نتیجه‌گیری کرد که نباید از این ماشین انتظار سواری نرم و روانی داشته باشید. ام وی ام ایکس ۲۲ یا در اصل تیگو 3x بر اساس هاچ بک چری A13 یا فولوین 2 که در ایران به نام ام وی ام ۳۱۵ می‌شناسیم توسعه پیدا کرده است و به‌عنوان نسخه کراس اوور بلوغ یافته ام وی ام ۳۱۵ در نظر گرفته می‌شود. در صورت استفاده از حالت اتوماتیک معمولی (غیر از تیپ ترونیک دستی)، همچنان شاهد رفتار یک گیربکس استاندارد CVT خواهیم بود. مشکل نسخه اتوماتیک X22 در حقیقت ضعف نسبی پیشرانه و تعداد نسبتا کم ضرایب گیربکس (تنها چهار دنده) بود که توانایی‌های فنی خودرو را اندکی محدود ساخته و از لذت سواری آن در مسیرهای غیر شهری کم می‌کرد. به همین دلیل بسیاری از خریداران همچنان نسخه دستی پنج سرعت را به مدل اتوماتیک آن ترجیح می‌دادند. نمای داخلی ام وی ام X22 پرو، یکی دیگر از تمایزهای نوین این مدل جدید را به نمایش می‌گذارد.

هر دو نسخه از خودرو از دیدگاه توانایی‌های فنی مخصوصا در جاده برون‌شهری و کیفیت سیستم تعلیق مورد انتقاد قرار گرفته‌اند که انتقادی به‌جا و کاملا صحیح است، اما باید به خاطر داشته باشید که ذات اصلی خودرو یک هاچبک ۵ در اقتصادی و روزمره درون‌شهری است. متریال داخلی تغییر چندانی به خود ندیده است، اما در ترکیب با طراحی بهبودیافته داخلی، حس و حال بهتری به سرنشینان منتقل می‌کند که بدون تردید فراتر از احساس نسخه‌های قدیمی‌تر X22 است. تریم داخلی دورنگ مشکی/نارنجی، با حجم کمتر به نسخه فیس‌لیفت ام وی ام X22 پرو نیز راه یافته است. ام وی ام X22 پرو را می توان در نسخه دنده ای رقیب رنو ساندرو استپ وی، ام وی ام X22 دنده ای قدیمی، پژو 207i پانوراما دنده ای و… دانست. همچنین نمونه اتوماتیک این خودرو با محصولاتی چون بک X3 پرو و جک S3 رقابت می کند. در بخش کابین با اینکه از پلاستیک خشک استفاده شده است اما سعی  شده است با استفاده از المان ها و طرح های مختلف ، حس اقتصادی بودن به سرنشینان القا نشود.

طراحان نیت خوبی برای ایجاد تحول و نوآوری در کابین قدیمی این خودرو داشته‌اند، اما متاسفانه در عمل طرح داشبورد ام وی ام ایکس ۲۲ پرو خیلی جذاب و عامه‌پسند از آب درنیامده است. شیوه طراحی نامتقارن و استفاده نسبتا نابجا از اشکال هندسی و زوایای تند در داشبورد، موجب شده تا این بخش  علی‌رغم بهره‌مندی از الگوی جدید و خلاقانه، خیلی زیبا و مطابق با سلیقه مشتریان ایرانی احساس نشود. پیشرانه 1.5 لیتری می‌تواند 116 اسب بخار را در اختیار راننده قرار دهد و گشتاور اعلام شده این موتور نیز 143 نیوتن متر است.

اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. مجموعه ادوات روی داشبرد شامل دریچه‌های خروجی سیستم تهویه مطبوع ضمن داشتن طراحی متمایز، هماهنگی بیشتری با طرح داشبرد دارند.

البته اگر از کنار رینگ‌های 16 اینچی X22 PRO که طراحی زیباتری دارند، عبور کنید. آیا خودروی ایکس 22 پرو ارزش خرید دارد؟ بررسی مزایا و معایب X22 PRO برای پاسخ به این سوال خیلی مفید است. در همین راستا توجه شما را به مهم‌ترین مزایا و معایب این ماشین شاسی بلند محبوب جلب می‌کنیم. در نمای عقب طراحان در شکل سپر بازنگری نموده و خروجی اگزوز را اکنون با آن یکپارچه کرده‌اند. جالب آنکه در این بخش دو خروجی اگزوز دیده می‌شود که به احتمال قریب به یقین هر دوی آنها نقشی صرفا تزئینی دارند.

این خودرو در واقع نسخه فیس‌لیفت نسل اول به حساب می‌آید اما از نظر فنی تغییرات گسترده‌ای در آن پدید آمده است. مدیران خودرو نسل دوم این محصول را نیز با نام ام وی ام X22 پرو از مدتی پیش به بازار عرضه کرد که از ترکیب موتور یک لیتری سه سیلندر توربو و گیربکس CVT بهره می‌برد. حال با توقف تولید نسل اول ایکس 22، نسل دوم این خودرو با گیربکس دنده‌ای نیز به بازار عرضه خواهد شد. ام وی ام X22 پرو دنده ای یکی از کراس‌اوورهای مقرون به صرفه و کوچک بازار ایران خواهد بود که انتظار می‌رود در آینده نه چندان دور، موفقیت نسل اول این خودرو را تکرار کند.

این شاسی بلند مدیران خودرو برای شتاب‌گیری از 0 تا 100 کیلومتر بر ساعت به 14.2 ثانیه زمان نیاز دارد؛ رقمی که با توجه به خروجی پیشرانه و به‌صورت کلی ماهیت روزمره این محصول قابل پیش‌بینی است. همچنین این خودرو در یک سیکل ترکیبی 8.5 لیتر سوخت به ازای هر 100 کیلومتر مصرف می‌کند تا دست کم روی کاغذ وعده مقرون به صرفه بودن را برآورده کند. برای تعلیق هم در نواحی جلو و عقب به ترتیب سیستم مک فرسون و میله پیچشی استفاده شده است. شرکت مدیران خودرو در مراسم رسمی که شب گذشته، یعنی جمعه ۵ آذر برگزار کرد، به صورت رسمی و ضمن اعلام قیمت نهایی، کراس‌اوور ساب کامپکت نسل جدید X22 پرور را رونمایی کرد.

پیشرانه یک لیتری سه سیلندر ام وی ام X22 پرو اکنون 98 اسب‌بخار قدرت و 150 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و به واسطه بهره‌مندی از سیستم توربوشارژر، حداکثر گشتاور از دورهای پایین در دسترس راننده قرار خواهد داشت. مصرف سوخت ترکیبی ام وی ام X22 پرو حدود 8.5 لیتر در صد کیلومتر خواهد بود و شتاب صفر تا صد رسمی آن نیز 14.2 ثانیه اعلام شده است. ام وی ام X22 پرو همانند بسیاری دیگر از هاچ‌بک کراس‌ها یک خودرو اقتصادی و مناسب برای مصارف روزمره است و نباید انتظار یک خودرو اسپرت را از آن داشته باشید.

پس از موفقیت فروش نسل پیشین خودرو ایکس ۲۲ شرکت مدیران خودرو تصمیم گرفت تا با عرضه نسل جدید این محصول همچنان صدرنشین فروش کراس‌اوور‌های اقتصادی بازار باقی بماند، از این روی در سال ۱۴۰۰، X22 Pro AT را به بازار خودروی کشورمان معرفی کرد. به لطف طراحی زیبا و جوانان پسند این محصول شرکت چری توانسته است تا ایکس ۲۲ پرو را به سایر نقاط جهان از جمله آمریکای جنوبی به فروش برساند. ایکس ۲۲ پرو اتوماتیک و دنده‌ای تنها در بخش مشخصات فنی و امکانات رفاهی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت. این هاچ‌بک کراس به لطف طراحی زیبا، ابعاد مناسب و همچنین امکانات مطلوب موفق شد تا نظر بسیاری از اقشار مختلف را نسبت به خود جلب کند.

قیمت ام وی ام X22 Pro اتوماتیک در حال حاضر چیزی حدود 1,070,000,000 میلیون تومان است. گیربکس CVT در میان مشتریان ایرانی محبوبیت چندانی ندارد، اما با توجه به این که پیشرانه جدید همچنان در حد و اندازه پیشرانه X22 معمولی ایفای نقش می‌کند، گیربکس CVT با ۹ ضریب دنده مصنوعی شبیه‌سازی‌شده، هماهنگی منطقی‌تری به همراه دارد تا نسخه ۴ سرعت اتوماتیک. با این وجود این خودرو هنوز ذات درون‌شهری اقتصادی خود را حفظ کرده است و نباید از آن انتظار رفتار چالا و اسپرتی داشت.

در نتیجه امروزه ام وی ام X22 معمولی تنها در نسخه کارکرده و دست دوم در بازار موجود است و قیمت آن بر حسب کارکرد و سلامت، به میزان قابل قبولی پایین‌تر از مرز یک میلیارد تومان است. در مورد وضعیت جعبه دنده X22 پرو MT باید گفت که تغییر وضعیت دسته دنده در این خودرو نرم انجام می شود. اما تا حدی کلاچ این محصول ام وی ام سفت است و به خاطر ضرایب دنده، گاهی در ترافیک های شهری به تعداد زیادی تعویض دنده نیاز است.

در حال که نسخه اصلی ام وی ام X22 با نیم نگاهی به ام وی ام X33s طراحی شده بود، طراحان چری تصمیم گرفتند تا برای ظاهر ام وی ام X22 پرو از هیوندای کونا الهام بگیرند. در این رابطه باید بگوییم که هم زمان با ارائه هر طرح فروش، قیمت جدید این محصول هم منتشر می شود. طبق جدیدترین اطلاع رسانی در زمستان ۱۴۰۳، قیمت خودرو x22 پرو برابر ۸۵۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان اعلام شده است. همچنین در نمای جلو x22 پرو دنده ای دیفیوزر جلو را مشاهده می کنیم که به رنگ نقره ای و در زیر قسمت پلاک قرار گرفته است.

اما باید بدانیم که شاید تعویض دنده های این خودرو برای ما جذاب نباشد و کیفیت متریال کابین X22 پرو دنده ای نتواند نظر ما را جلب کند. همچنین حجم نفوذ صدا به کابین این محصول ام وی ام تا حدی زیاد است و شاید برای بسیاری مورد پسند نباشد. توان حرکتی پیشرانه X22 پرو MT خوب و منطقی است و می تواند نیازهای روزمره را بر طرف کند. اما باید بدانیم که به خاطر نوع برنامه ریزی پیشرانه و از طرفی ضرایب جعبه دنده، شتاب این خودرو آنچنان خوب و مناسب نیست و در حد رقبای خود توان دارد. شاید با خود بگویید که این همان  موتور نصب شده بر روی ام وی ام x22 است اما با اینکه این موتور از لحاظ اعداد و ارقام شبیه به ام وی ام X22 است اما قدرت و گشتاور نهایی بیشتری را تولید می کند. از نکات مثبت ام وی ام ایکس ۲۲ دنده ای می توانیم به هماهنگی خوب میان موتور و گیربکس اشاره کنیم.سیستم تعلیق جلو آن از نوع مک فرسون است و سیستم تعلیق عقب از نوع توییست بیم است که با توجه به اقتصادی  بودن این ماشین سواری نرم و قابل قبولی را فراهم می کند.

ایکس ۲۲ پرو اتومات لااقل ۱۰۰ تومن بزار روش.آدم عاقل اتوماتیک رو با دستی عوض نمی کنه. برخلاف بسیاری دیگر از فیس‌لیفت‌های ارائه شده در بازار ایران، x22 pro علاوه بر تحولات ظاهری دستی هم به داخل محفظه موتور خود کشیده و یک موتور گیربکس جدید را در این قسمت سکونت داده است. جلوپنجره X22 PRO به رسم تولیدات جدیدتر کمپانی چری، از نوع کهکشانی است و طرح جدید سپر نیز آخرین ترفند خودروساز چینی برای جذاب‌تر جلوه دادن ظاهر این کراس اوور نسبتا قدیمی محسوب می‌شود. همه این ویژگی ها باعث شده افراد زیادی تمایل به خرید این خودرو جمع و جور مدیران خودرو داشته باشند.

چنین اختلاف قیمتی حاکی از آن است که مالکان این خودرو بر خلاف گذشته برای آن قیمت‌های نجومی را تعیین نکردند. از جمله امکاناتی که نسخه پرو دارد می‌توان به گرم‌کن صندلی، آینه‌های جانبی تاشونده، سیستم فرمان برقی، سیستم کنترل حرکت در سرپایینی، سنسور نور، صفحه نمایش بزرگتر، نورپردازی زیر درها، تنظیم برقی جهت تهویه مطبوع و تصفیه هوای داخل کابین اشاره کرد. اگر با دقت نگاه کنید، احتمالا متوجه بازطراحی سپر عقب خواهید شد که حالا شبرنگ‌های قرمز افقی و ادوات نقره‌ای رنگ با دو حفره‌ی ظاهری در طرفین دارد. چراغ ترمز هم به وسط سپر عقب منتقل شده است تا کارایی و زیبایی بیشتری داشته باشد. در نگاه اول شاخص‌ترین تغییر ام وی ام x22 پرو نسبت به نسخه قبلی، برخورداری از چهره جدید و تا حدودی فانتزی است که به نظر می‌رسد از برخی محصولات کره‌ای مثل هیوندای کنا و دیگر تولیدات مطرح بین‌المللی به عاریت گرفته شده باشد.

نیروی موتور از طریق گیربکس 5 سرعته دستی (MT) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود و طبق اعلام کمپانی، شتاب صفر تا صد ام وی ام X22 پرو با 1200 کیلوگرم وزن، حدود 12.5 ثانیه است. X22 یکی از محصولات منحصر به فرد مدیران خودرو است که هم از نظر ظاهری و هم قیمتی، برای مشتریان جذابیت دارد. اما از ابتدای سال ۱۴۰۳، بیش تر مدل پرو آن در طرح های مختلف فروش قابل مشاهده بوده است.

چراغ‌ها هم به‌شکل دو قسمته طراحی شده‌اند؛ بخش بالایی را دی‌لایت‌های باریک به خود اختصاص داده‌اند و بخش پایینی را چراغ‌های اصلی. این سبک و سیاق طراحی را از کراس اوورهایی مثل جک/سهول K7 که در ایران با نام کی ام سی کی 7 عرضه می‌شود دیده‌ایم. در ادامه به معرفی و بررسی کامل مشخصات فنی، امکانات و طراحی MVM X22 Pro می‌پردازیم. در کنار این موضوع، در ادامه مطلب بررسی ایکس ۲۲ پرو، به تفاوت x22 pro اکسلنت و ie می‌پردازیم؛ همراه با ما بمانید. ام وی ام X22 پرو در درون کابین خود هم تغییرات چشمگیری را به همراه داشته و نسبت به نسل قبلی داشبورد به مراتب بروزتر و جذاب تری دارد. غربیلک فرمان ظاهری شبیه به دیگر محصولات جدید مدیران خودرو پیدا کرده و همچنین طرح کلی فرمان نیز به D کات تغییر پیدا است.

دیگر تفاوت مهم نیز جایگزینی گیربکس 4 سرعته ایکس 22 با جعبه دنده 9 سرعته CVT در ایکس 22 پرو است که تجربه تعویض دنده نرم‌تر را برای شما به ارمغان می‌آورد. ام وی ام X22 معمولی در تیپ‌های متنوع اسپرت، ساده و لاکچری در نسخه‌های دستی و اتوماتیک روانه بازار شد، اما گل سرسبد این سری قدیمی، نسخه ام وی ام X22 اتوماتیک اسپرت اکسلنت است. پیشرانه همان نسخه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی به‌کار‌رفته در هاچ‌بک 315H است که با توجه به وابستگی شدید فنی به این خودرو، جای تعجب ندارد. عملکرد فرمان کمکی برقی X22 پرو دنده ای خوب و مناسب است و راحتی خوبی را به راننده می دهد.

چری تیگو 3X (ام وی ام X22 پرو) یک کراس‌اوور کوچک شهری است که از سال 2016 روی خط تولید قرار دارد. شرکت مدیران خودرو سرانجام نخستین سری از شاسی بلند ام وی ام ایکس 22 پرو دنده ای را به دست مشتریان رساند. در همین راستا فعالان بازار در آگهی‌های فروش خود، قیمت این خودرو را در بازار نیز تعیین کردند. در ادامه ضمن بررسی اختلاف قیمت MVM X22 Pro MT در بازار و کارخانه، با مشخصات فنی و امکانات آن نیز آشنا خواهیم شد.

در این مطلب به بررسی یکی از همین هاچ‌بک کراس‌ها خواهیم پرداخت، خودرویی به نام ام وی ام X22 پرو که نسل جدید و نسخه بهبود یافته ام وی ام X22 محسوب می‌شود. عرضه نسخه‌های مختلف با فیس لیفت و تغییرات فنی و حضور نزدیک به ده سال در بازار ایران، از این خودرو یک گزینه اقتصادی روزمره بسیار محبوب ساخت. مقایسه x22 pro با x22 معمولی در حقیقت رقابت میان یک خودرو واحد از دو نسل متفاوت است که هر دو در بازار خودرو ایران حضور پر رنگ دارند.

سیستم تعلیق مک فرسون در جلو به همراه سیستم تعلیق میله پیچشی در عقب نیز قدرت چندانی برای دفع حرکات کابین در مانورهای ناگهانی ندارند و بایستی هنگام گذر از پیچ‌ها با این خودرو مدارا کنید. با این حال اگر سطح انتظارات شما از ام وی ام X22 پرو در حد یک هاچ‌بک کراس اقتصادی باشد، این خودرو می‌تواند در حد توان خود نیازهای شما را برطرف کند. قوای محرکه X22 pro یک موتور سه سیلندر توربوشارژ یک لیتری است و گیربکس آن از نوع ۹ سرعته CVT می باشد اما در نسخه X22 PRO MT قوای محرکه چهار سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است و گیربکس آن ۵ سرعته دستی است. چراغ های روشنایی اصلی در نسخه اتومات از نوع LED بوده اما در نسخه دنده دستی از نوع هالوژنی است. ترمز دستی در نسخه اتومات به صورت برقی و در نسخه دنده دستی به صورت مکانیکی است.

یکی از این محصولات چری تیگو 3 است، خودرویی که در ایران با نام ام وی ام X33 شناخته می‌شود و تاکنون شاهد عرضه چند نسل از آن به بازار ایران بوده‌ایم. فروش انبوه تیگو 3 شرکت چری را متقاعد کرد تا نسخه‌ای ارزان‌تر و اسپرت‌تر از آن را به بازار عرضه کند، خودرویی که محبوب جوانان باشد و البته قابلیت رقابت با دیگر هاچ‌بک‌ کراس‌های بازار نظیر لیفان X50 یا دانگ فنگ H30 کراس را داشته باشد. خودرویی که در برخی بازارها نظیر برزیل و فیلیپین با نام چری تیگو 2 شناخته می‌شود و در کشورمان نیز ام وی ام X22 نام گرفت. نخستین نمایش ام وی ام X22 در نمایشگاه خودرو پکن 2016 صورت گرفت و از آن زمان این خودرو در تیپ‌های گوناگون به بازار عرضه شده است. این خودرو با تغییراتی در ظاهر، امکانات و مشخصات فنی همراه شد و چری تیگو 3x پرو نام گرفت. همزمان با ورود این خودرو به بازار روسیه، مدیران خودرو نیز این خودرو را با نام ام وی ام X22 پرو برای عرضه به بازار ایران معرفی کرده است.

از جمله رقبای مستقیم ام وی ام X22 پرو دنده‌ای خودروهایی نظیر پژو ۲۰۷ پانوراما دنده‌ای، نسل قبلی ام وی ام X22 در نسخه دنده‌ای و همچنین خودروهای کارکرده ای مانند ساندرو استپ وی هستند. همانطور که اشاره کردیم تا کنون ام وی ام X22 پرو دنده‌ای ارزان ترین خودروی مدیران خودرو بوده و با توجه به سابقه خوبش می توان آن را یک رقیب بزرگ برای خودروهای داخلی دانست. در نمای جانبی ام وی ام X22 پرو دنده ای، تغییرات خاصی نسبت به نسل اول این خودرو مشاهده نمی‌شود. طرح رینگ‌های تغییر کرده است و به جز این تفاوت دیگری میان ام وی ام X22 پرو دنده ای و ام وی ام ایکس 22 دنده‌ای ساده نمی‌توان یافت. روی دیفیوزر پایین سپر نیز دو خروجی اگزوز قرار دارند که البته واقعی نیستند و تنها برای القای حسب اسپرت افزوده شده‌اند.

چراغ‌های روشنایی اصلی نیز به قسمت‌های جانبی سپرها منتقل شده‌اند که درون یک محافظ پلاستیکی مشکی رنگ مخفی هستند. این سبک طراحی اخیرا در بسیاری از خودروهای آسیایی همچون لاماری ایما و کی ام سی K7 نیز مورد استفاده قرار گرفته است. ایکس ۲۲ پرو در مقایسه با سایر خودرو‌های اقتصادی ظاهری جذاب‌تر دارد و بسیار جوان پسند است. در نمای جلو چراغ‌های دی لایت به جای چراغ‌های اصلی قرار گرفته و در بخش میانی سپر جلو نیز چراغ‌های اصلی قرار دارند که زیبایی خاصی به این کراس‌اوور بخشیده است. همچنین جلوپنجره الماس نشان با تم کهکشانی این محصول چشم هر بیننده‌ای را به خود محصور می‌کند. ام وی ام ایکس ۲۲ پرو تیپ IE اتوماتیک در مقطع کنونی با قیمت 870 میلیون تومان از درب کارخانه به مشتریان ارائه می‌شود.

همچنین اگر همانطور که در بالا اشاره شد، خودروهای وارداتی باکیفیت از برندهای معتبر در رنج قیمت ایکس ۲۲ پرو حضور پیدا کنند، آن‌ وقت نمی‌توان مشتریان را به خرید این خودرو با قیمت فعلی توصیه کرد. به طور کل مصرف سوخت پایین، طراحی ظاهری مدرن، توان فنی متعارف، عملکرد مناسب گیربکس و صندلی راحتتر، از مزیت‌های این کراس اوور جدید نسبت به نسخه قبلی به حساب می‌آیند. اما پیشرانه توربوشارژ با حساسیت بیشتر نسبت به بنزین و قیمت نسبتا بالای ایکس۲۲ پرو را هم می‌توان در رده نکات منفی این خودرو دسته‌بندی کرد. شرکت مدیران خودرو در راستای ارائه یک محصول کراس اوور کوچک و ارزان‌قیمت جهت مقابله با رقبایی مثل لیفان x50، تصمیم گرفت ام وی ام x22 یا چری تیگو ۳ ایکس را در سال ۹۶ به فهرست تولیدات خود اضافه کند. ایکس ۲۲ طی این سال‌ها تا حد زیادی در بازار خوش درخشیده و کمابیش توقعات مشتریان را از یک کراس اوور کوچک برآورده ساخته است. اما حالا با عرضه نسخه فیس‌لیفت این خودرو به بازار چین، شریک ایرانی چری هم دست‌ودلش لرزیده و تصمیم گرفته تا تیگو 3X پلاس را با نام ام وی ام ایکس 22 پرو به دست مصرف‌کنندگان ایرانی برساند.

مشخصات فنی این خودرو شامل یک پیشرانه 998 سی سی توربوشارژ به همراه جعبه دنده سی وی تی است و قدرت موتور به چرخ‌های جلو انتقال داده می‌شود. پیشرانه مذکور تحت مهندسی موسوم به AVL ساخته شده و سه سیلندری است و می‌تواند حداکثر قدرت 101 اسب بخار و گشتاور 150 نیوتن‌متر را تولید کند. جعبه دنده ام وی ام X22 پرو IE نسل جدید جعبه دنده‌های گروه چری است و دو قابلیت تیپ ترونیک و تعویض دنده مصنوعی تا 9 سرعته دارد. ناگفته نماند که نمای داخلی این خودرو نیز کاملا دستخوش تغییر شده و ضمن بهره‌گیری از تریم داخلی دو رنگ و سبک طراحی راننده محور، از المان‌های طراحی نوین و مشترک با سایر خودروهای جدید مدیران خودرو بهره می‌گیرد. ویژگی‌هایی چون نمایشگر بزرگ ۹ اینچی با کیفیت HD با قابلیت اتصال به تلفن همراه و ویژگی میرور لینک (Mirror Link)، ترمز پارک برقی، اتوهولد، کنترل حرکت در سرازیری و فرمان برقی از ویژگی‌های رفاهی و ایمنی مهم این خودرو به شمار می‌آیند.

اما می توان گفت که هماهنگی موتور و گیربکس در این خودرو بهتر از نمونه های قبلی انجام شده است. در بخش پایین دنده دکمه های مربوط به تنظیمات مالتی مدیا ( خاموش و روشن کردن و تنظیم صدای سیستم صوتی ) و دکمه کنترل خودرو در سرازیری را می توانیم مشاهده کنیم. در این خودرو، فرمان از نوع کمکی برقی است و غربیلک فرمان به صورت دی کات است که حس اسپرتی را به راننده منتقل می کند. موتور بکار رفته روی ام وی ام X22 پلاس یک لیتری 3 سیلندر توربوشارژ است که نیروی خود را از طریق یک گیربکس CVT به چرخ‌های جلو تحویل می‌دهد. طراحی کلی کابین شامل داشبورد و مجموعه نشانگرهای سرعت سنج و دورسنج موتور به همراه مانیتور ۹ اینچی در بخش مرکزی به کلی تغییر کرده و نسبت به مدل قدیمی کاملا به روز و ارگونومیک به نظر می‌رسد. چنین رقمی در مقام مقایسه با سایر خودروهای موجود در بازار٬‌ رقم مناسبی محسوب می‌شود اما در استانداردهای جهانی عملکردی کاملا معمولی برای سیستم ترمز محسوب می‌شود.

نمای جانبی از زیر تیغ قلم طراحان جان سالم به در برده و به جز یکی دو مورد جزئی، تحول چشمگیری در آن به چشم نمی‌خورد. متاسفانه در نمای عقب نیز که انتظار داشتیم  حداقل نوع طراحی چراغ‌ها و سپر متناسب با قسمت جلو تغییر کند و تا حد زیادی به‌روزرسانی شود، تحول دلچسبی به چشم نمی‌خورد. بنابراین مهم‌ترین انتقاد ما نسبت به ظاهر x22 pro، همین عدم تحول نمای عقب است که می‌توانست امروزی‌تر باشد و آتش انتقادات را با آب سرد خود تا حد زیادی فرونشاند. وقتی وارد کابین X22 پرو دنده ای می شوید، با فضایی جذاب تر از قبل مواجه هستید.

اما تفاوت اصلی، دینامیک بهتر پیشرانه در ترکیب با گیربکس دستی و در نتیجه ارائه کیفیت سواری بالاتر است. همچنین نیاز به بیان نیست که استهلاک پیشرانه تنفس طبیعی در تناسب با گیربکس دستی در درازمدت به مراتب بالاتر از پیشرانه توربو است، چرا که پیشرانه توربو برای داشتن عمر مفیدتر در کنار گیربکس دستی، نیازمند مهارت بیشتر در رانندگی است. داشبورد خودرو از قسمت میانی اندکی به سمت راننده متمایل شده است تا او کنترل بیشتری بر اجزای کابین داشته باشد. مجموعه نشانگرهای خودرو نیز کاملا تغییر کرده‌اند و اکنون طرح معمول آنالوگ را در این بخش شاهد هستیم. همراه با تغییر سایر ادوات کابین، تنظیمات سیستم تهویه نیز کنترلرهای جدیدی دارند. با این حال طرح روکش صندلی‌ها و تو دری‌ها، همانند نسل اول این خودرو از دو رنگ مشکی و نارنجی تشکیل شده است.

ام وی ام X22 پرو (IE) نیز در بازار آزاد قیمتی برابر با ۷۳۰ میلیون تومان داشته و قیمت کارخانه‌ای آن ۶۴۱ میلیون تومان است. وسط داشبورد این خودرو یک نمایشگر لمسی کوچک 9 اینچی در پنلی با تریم مشکی پیانویی جا گرفته و موقعیت آن متمایل به راننده است تا رانندگانی که امکان دارد کار با سیستم مولتی‌مدیا حین رانندگی حواسشان را پرت کند، دیگر از این بابت نگرانی نداشته باشند. با نگاهی به نمای جانبی و عقب X22 و X22 PRO هیچ‌گونه تغییر ملموسی را مشاهده نخواهید کرد.

این تست در شرایط عادی بررسی شده و ارتباطی به تست های نفوذ صدا به کابین در شرایط آزمایشگاهی ندارد. همچنین واحد اعداد اعلام شده در تست نفود صدا به کابین خودروها دسی بل (dB) است. تجربه رانندگی، مشخصات فنی، آپشن ها و ویدیو تست و بررسی ام وی ام X22 پرو را می‌توانید در ادامه این مطلب مشاهده فرمایید. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید. به هیچ عنوان خریدش عاقلانه نیست .هر کی گفته خوبه دلال این خودروی چینی هست یک کراس آور بسیار ضعیف چینی هست دیگه . دوست عزیز من یه ام جی 6 مدل ۲۰۱۲ توربو دارم تا حالا یه بار هم بابت توربوشارژر هزینه ای نکردم .

فرمان اسپرت با چند کلید لمسی و فیزیکی، همراه طرح D شکل، حس اسپرت ایکس ۲۲ جدید را افزایش می‌دهد. پنل پشت فرمان هم، با طرحی بسیار شبیه به نمونه‌ی موجود در X33، ارائه می‌شود که دارای کامپیوتر سفر و یک صفحه دیجیتال کوچک برای نمایش اطلاعات فنی خودرو است. اما در اوایل سال ۱۴۰۱ شاهد نسخه IE ایکس ۲۲ پرو در بازار بودیم که سه آپشن استارت دکمه‌ای، گرمکن صندلی‌های جلو و آینه‌های جانبی تاشونده برقی به آن اضافه شده بود. اما به دلیل افزایش تقاضا برای خرید این خودرو، فروش اقساطی آن در سال ۱۴۰۳ محدود گردید. خطوط اصلی بدنه، سبک طراحی چراغ‌های عقب و مجموعه شکل‌دهنده نمای جانبی خودرو با نسخه X22 معمولی یکسان باقی ماند.

چری، تعدادی از تولیدات خود را با نام MVM و از طریق شرکت مدیران خودرو در ایران مونتاژ می‌کند. چری باسابقه‌ترین برند چینی فعال در کشور ما محسوب می‌شود و بیشترین تنوع محصولات را دارد. کراس‌اوورهای چری، با نام تیگو شناخته می‌شوند و نام اصلی X22  در بازار کشورهای خارج چین مثل روسیه، تیگو ۲ است اما در داخل چین با نام تیگو 3X فروخته می‌شود. در ادامه یک بررسی جامع درباره تغییرات ظاهری، مشخصات فنی X22 PRO ، آپشن های ایکس ۲۲ پرو و کلیه جنبه‌های ظاهری و باطنی این کراس اوور شهری کوچک خواهیم داشت. همچنین فناوری پیشرانه ها بهبود یافته و این پیشرانه استهلاک کمتری نسبت به نمونه های توربو شارژ دارد.

اگر نگاهی به بازار خودرو ایران، روسیه، مصر و آمریکای‌جنوبی داشته باشید، متوجه خواهید شد که خودروسازان چینی طی زمانی کوتاه موفق به بلعیدن این بازارها شده‌اند. عرضه خودروهای زیبا، مجهز و خوش قیمت راهکار اصلی نفوذ آن‌ها است که این رویه را برای کشورهای در حال توسعه به خوبی اجرا کرده‌اند. ام وی ام X22 پرو نیز ماحصل یکی از همین فرآیندها است که بزودی شاهد عرضه آن به بازار کشورمان خواهیم بود.تردیدی نیست که کراس‌اوورها و شاسی‌بلندها خودروهای محبوب در دنیای امروز هستند اما قدرت مالی مشتریان در بسیاری کشورها، اجازه خرید آن‌ها را نمی‌دهد. در این شرایط برخی خودروسازان با اختراع سگمنت هاچ‌بک کراس، تلاش کردند تا توجه این دسته از مشتریان را به خود جلب کنند. اکنون افرادی که به خرید کراس‌اوورها علاقه داشتند اما از نظر بودجه در محدودیت بودند، می‌توانستند با خرید هاچ‌بک کراس برخی از نیازهای خود را پاسخ گویند.

این محصول مونتاژی مدیران خودرو یک کراس اوور ساب کامپکت است که فضایی فوق‌العاده جمع و جور را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. البته سه سرنشین بزرگسال به خوبی در صندلی عقب آن جا می‌گیرند، اما به‌وضوح به‌خاطر محدود بودن فضای سر در این ناحیه افراد قدبلند به هیچ وجه تجربه راحتی از نشستن داخل کابین این خودرو نخواهند داشت. شرکت مدیران خودرو شب گذشته طی یک مراسم رسمی در حضور خبرنگاران تخصصی حوزه خودرو، از X22 جدید که با پسوند پرو (Pro) شناخته می‌شود، رونمایی کرد. این خودرو در نمای جلو از طراحی کاملا نوین و منطبق بر زبان طراحی جهانی مشترک با برندهایی چون سیتروئن و نیسان بهره می‌برد. طراحی بخش جلو، از سیستم روشنایی در روز LED باریک تشکیل شده است که سیستم روشنایی اصلی خودرو در پایین آن قرار دارد. این تغییر در کنار سپر جدید در عقب، آینه‌های جانبی مشترک با آریزو ۵ و جلوپنجره سه بعدی کهکشانی جدید (مشابه با کراس‌اوور جدید چری تیگو ۸ پرو)، بزرگ‌ترین تغییرات اعمال شده بر سبک طراحی خارجی X22 پرو جدید است.

درباره مشخصات فنی و پیشرانه‌های احتمالی ام وی ام X22 فیس لیفت فعلا اطلاعاتی در دست نیست، ولی به احتمال زیاد شاهد تغییرات خاصی در این بخش‌ها نخواهیم بود. در این صورت چری 3X پلاس نیروی خود را از موتور 1.5 لیتری سابق دریافت خواهد کرد. برخی نشریات مدعی هستند خروجی این موتور در 3X پلاس از 105 به 116 اسب بخار افزایش یافته است. دامنه تغییرات در داخل کابین چری 3X پلاس (ام وی ام X22 فیس لیفت) محدودتر احساس می‌شود. اما با کمی دقت بیشتر می‌توان مواردی مثل جایگزینی فرمان D شکل با فرمان استاندارد و استفاده از نشان‌دهنده‌های جدید، بزرگ‌تر شدن نمایشگر سیستم اینفوتینمنت، بازنگری در چیدمان دکمه‌های کنترلی و تغییر شکل جزئی داشبورد و همچنین دریچه‌های سیستم تهویه را کشف کرد. براساس اخبار منتشر شده توسط منابع آگاه مدیران خودرو در حال انجام تست‌های ام وی ام X22 پلاس یا X22 پرو است و این خودرو به زودی در بازار ایران عرضه خواهد شد.

نسخه فیس لیفت با نام ام وی ام X22 pro در نمای داخل نیز با بهبودهای بصری همراه شد. ساختار کلی داشبرد با طراحی خطوط شکسته و زوایای مبهم، بدون انسجام با یکدیگر، در ابتدا کمی غریب جلوه می‌کند. اما ترکیب تریم مشکی پیانویی و تریم تزئیناتی شبیه به فیبر کربن، در کنار فرمان D-Cut و کلاستر آنالوگی که حالا ساختار دایره دارد، بیننده را اندکی به یاد طراحی کابین محصولات برند آئودی می‌اندازد. این درحالیست که هر دو خودرو به ترمزهای قدرتمندی مجهزند که توقف از سرعت یکصد کیلومتر بر ساعت را در ۴۴ متر ممکن می‌سازند. طبق آگهی‌هایی که برای فروش ام وی ام ایکس 22 پرو دنده ای در فضای مجازی منتشر شده، این شاسی بلند در بازار ایران حدود 800 میلیون تومان قیمت دارد. گفتنی است قیمت کارخانه این خودرو 706 میلیون و 700 هزار تومان بوده که نشان می‌دهد بین قیمت بازار و کارخانه این خودرو اختلاف 93 میلیون و 300 هزار تومانی وجود دارد.

سیستم تعلیق این خودرو مانند نسخه اتوماتیک در چرخ های جلو از نوع مک فرسون و در چرخ های عقب از نوع توییست بیم است. با این حال مدل جدید با وجود داشتن نیم لیتر حجم کمتر موتور، توانی برابر با ۱۰۲ اسب بخار و گشتاوری معادل ۱۵۰ نیوتون.متر تولید می‌کند که از دیدگاه قدرت اختلافی نامحسوس با پیشرانه قبلی دارد اما از دیدگاه گشتاور، برتری ۱۵ نیوتون.متری را به نمایش می‌گذارد. این اختلاف هرچند بسیار جزئی و شاید نامحسوس باشد، اما گیربکس CVT جدید تیپ ترونیک با ۹ ضریب دنده از پیش تعریف شده (گیربکس مشترک با چری آریزو ۶)، حالا هماهنگی بسیار بیشتری با این پیشرانه کوچک دارد. کراس‌اوور ام وی ام X22 مدیران خودرو در سال ۱۳۹۵ و بر پلتفرم هاچ‌بک ام وی ام ۳۱۵ روانه بازار ایران شد تا در نقش یک کراس‌اوور ساب کامپکت شهری در برابر رقبایی چون جک S3، چانگان CS35 و هایما S5 ایفای نقش کند.

تقریبا یک سال و نیم پیش بود که گروه خودروسازی مدیران خودرو به واسطه فروش بالا محصول MVM X22، MVM X22 Pro را روانه بازار کرد، که بار دیگر مدیران خودرو میزان فروش خوبی را با این محصول تجربه کرد. نام اصلی این خودرو تیگو ۲ پرو بوده که در سالهای اخیر توسط کمپانی چینی چری به بازار جهانی عرضه شده است. هچنین یک جلوپنجره 6 ضلعی بزرگ در جلو قرار داده شده که در وسط آن لوگوی MVM قرار داده می‌شود. البته این خودرو در بازارهای جهانی به نام چری تیگو 3X (یا چری تیگو 2) عرضه می‌شود که در بازار ایران با نام ام وی ام X22 سال‌ها توسط مدیران خودرو مونتاژ و فروخته شده‌است. اگرچه با یک کراس اوور به‌شدت فشرده مواجه‌ایم، کماکان موتور X22 Pro توانی که باید را برای به حرکت در آوردن وزن 1.2 تنی آن ندارد. سیستم تعلیق هم در برخی از مواقع در دفع یا کاهش شدت تکان‌هایی که به کابین وارد می‌شود ناتوان است؛ این خصوصاً در ناحیه عقب به چشم می‌آید.

خودروسازی چری، در شهر ووهو استان آنهوی (Wuhu, Anhui Province) کشور چین فعالیت می‌کند. این شرکت در سال ۱۹۹۹ بنیان نهاده شد و از سال ۲۰۰۳ با تولید انواع خودروهای سواری آغاز به کار کرد. هم‌اکنون چری در گروه خودروسازان برتر چین از نظر تیراژ تولید و کیفیت ساخت است. نرم شیک راحت اکتان بریزید حتما اگر بنزین سوپر گیر نیومد ، نکته اش فقط همینه . در آخرین طرح های فروش اقساطی این محصول، باید ۵۰ درصد قیمت ماشین x22 به صورت نقد پرداخت می شد.

میزان مصرف سوخت ام وی ام X22 پرو دنده‌ای هم در سیکل ترکیبی حدود 7 لیتر برای هر 100 کیلومتر است. در ظاهر خودرو، چراغ‌های روز (دیلایت) و راهنماها روی یک نوار اریب و باریک قرار گرفته‌اند و جلو پنجره کهکشانی که مشابه آن را در مدل‌های تیگو 7 پرو و تیگو 8 پرو هم دیده‌ایم. تولید X22 معمولی در سال ۱۴۰۰ خاتمه یافت تا X22 pro جایگزین آن روی خط تولید شود.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *