تارا آشنایی با خودرو تارا یا همان k132 بررسی مشخصات فنی تارا همراه مکانیک
رانندگی با تارا دنده دستی ایران خودرو در پیست اتومبیلرانی آزادی سبب شد تا تجربه اولیه را با این سدان جدید داشته باشیم. بدیهی است که در فضای پیست، نمی توان بسیاری از نکات مورد نظر مشتریان و علاقه مندان به خودرو را متوجه شد و بیشتر خودروها در چنین محیطی با چالش های پایداری و فشار حداکثری بر قوای محرکه مواجه می شوند. برای همین در این محتوای متنی سعی شد تا نکات قابل درک در مراسم تست و بررسی تارا دنده ای در پیست آزادی به مخاطبان ارائه گردد. قطعاً برای پی بردن به نکاتی مانند مصرف سوخت، کشش خودرو در شیب ها، عملکرد سیستم تعلیق در جاده های رایج، عملکرد سیستم کلاچ در ترافیک ها و… نیاز است تا خودرویی مانند تارا به مدت یک سیکل ترکیبی در اختیار رسانه ها قرار بگیرد.
خودرو تارا با هدف ارائه تجربهای مدرن و راحت به رانندگان و خانوادهها طراحی شده است، و تلاش کرده تا ضمن رفع نیازهای عملکردی، استانداردهای روز را در طراحی ظاهری و داخلی رعایت کند. این مقاله به بررسی جامع جنبههای مختلف خودروی تارا، از جمله طراحی ظاهری، طراحی داخلی، مشخصات فنی، عملکرد رانندگی، امکانات و تکنولوژیهای آن میپردازد تا اطلاعاتی کامل و دقیق برای خریداران و علاقهمندان فراهم آورد. در دنیای پررقابت امروزی، انتخاب یک خودروی مناسب نیازمند اطلاعات جامع از مزایا و معایب آن است که میتواند به تصمیمگیری بهتر کمک کند. مشخصات فنی اتومبیل تارا چیست؟ این ماشین مجهز به پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپه است و توان تولید ۱۱۳ اسب بخار را دارد.
تارا V4 از نظر ظاهری به طور کلی شبیه به مدل قبلی خود است، اما تغییرات بارزی در بخش عقب آن اعمال شده است. به دنبال انتقادات فراوان، ایران خودرو چراغهای عقب را با گرافیک مدرنتری جایگزین کرده است، که این تغییرات به آنها زیبایی و جلوهای جدید بخشیده است. پیشتر گفتیم که تارا مجهز به پیشرانه تنفس طبیعی 1.6 لیتری است که TU5 نام دارد و از روی موتور EC5 ایرانیزه شده است. خوشبختانه این موتور مجهز به امکاناتی نظیر سیستم زمانبندی باز و بسته شدن سوپاپها است و پمپ روغن دارد. در مجموع این پیشرانه استهلاک پایینی دارد، هم پربازده است و هم صدای کمی تولید میکند. جالب اینجاست که در آن زمان چند نسخه از پژو 301 وارد کشور و تحویل مشتریان شد تا ایران خودرو بازخورد مشتریانش را نسبت به این محصول بسنجد.
تارا، محصول جدید ایران خودرو، با ظاهری مدرن و کابینی جادار، میتوانست جایگاه بهتری در بازار خودروی ایران داشته باشد. این خودرو به عنوان نسخه ایرانی پژو ۳۰۱ شناخته می شود و از نظر فنی و امکاناتی، شباهت های بسیاری به این خودرو فرانسوی دارد. اما تحریمهای کمپانی فرانسوی و بدقولیهایی که این وسط رخ داد، باعث شد تا در لیست مزایا و معایب خودرو تارا، کفه معایب تا حدودی سنگینی کند.
جدا از آن قیمت این محصول ایران خودرو بالا است و شما میتوانید با چنین هزینهای ماشینی بهتر خریداری کنید. داخل کابین این خودرو با تریمهای مشکی تزئین شده و نوع اتومات K132 دارای دسته دنده و فرمان چرم است. صندلی راننده در مدل دنده دستی ۶ سرعته معمولی و برای دنده اتومات، ۶ سرعته برقی میباشد.
در ابتدا بهتر است مدلهای مختلف تارا را در جدولی برای شما بیاوریم، تا قبل از صحبت در مورد آنها، یک دید کلی در مورد تیپهای مختلف این خودرو داشته باشید. برای مثال کلیدهای شیشه بالابر در کنسول میانی قرار دارند یا محل قرارگیری دکمههای تنظیم آینههای جانبی و دکمه استارت در سمت چپ ستون فرمان است و مکان این تجهیزات چندان در دسترس راننده قرار ندارد. صندلیهای تارا جادار هستند و با اینکه خودرو چندان بزرگ نیست اما سرنشینان عقب هم بهاندازه کافی جا دارند.
من همیشه میام اینجا و اطلاعات و تجربههای شما رو در مورد خودروها میخونم. هیچ تعصبی به برند خاصی ندارم، ولی میخوام بگم که برادرم، تو تا حالا آریزو ۵ سوار شدی و باهاش مسافرت رفتی؟ من دوساله که این ماشین رو دارم و تنها ایرادی که میتونم بگیرم، سفتی صندلیهاشه. با لاستیکهای ایرانی که روشه، تو اتوبان ساوه با سرعت ۱۸۰ تا رانندگی کردم و ماشین نه از کنترل خارج شد، نه ترسیدم و نه صدای باد حس شد.
تارا دنده دستی سبک جدیدی از تولید سدان ها را در ایران خودرو تجربه می کند. فرایند جوش سرد، جوش لیزری و استفاده از ورق های جدید در سازه تارا سبب شده تا در کنار افزایش دقت تولید، جذب و دفع نیروی ضربه با استانداردهای بهتری در هنگام تصادف تارا اتفاق بیافتد. در کنار آن، تارا در نسخه دنده ای توانسته تا استانداردهای ECE را به دست آورد و امتیازهایی مشابه به پژو ۳۰۱ در تست های سری R داشته باشد. البته باید گفت که پژو ۳۰۱ و سیتروئن الیزه آنچنان در بحث ایمنی ایده آل نیستند.
در کابین تارا کماکان الگوی کابین اقتصادی پژو 301 دیده میشود و صرفهجویی در دسته سیمهای بهکاررفته باعث شده است ارگونومی کابین تحت تأثیر قرار بگیرد. بهعنوان مثال کلیدهای شیشه بالابر که در کنسول مرکزی قرار دارند یا محل قرارگیری دکمههای تنظیم آینههای جانبی و دکمه استارت در سمت چپ ستون فرمان، دسترسی چندان راحتی برای راننده ایجاد نمیکنند. تارا با داشتن امکانات رفاهی و تکنولوژیکی مناسب، رفاه سرنشینان را تضمین میکند. این تجهیزات ایمنی، تارا را به یکی از خودروهای ایمنتر بازار داخلی تبدیل کرده اند که برای سرنشینان اطمینان و آرامش بیشتری را فراهم میکند. این خودرو بر اساس پلتفرم پژو 301 ساخته شده و با بهبودها و تغییرات در ظاهر، امکانات، و بخش های فنی به بازار عرضه شده است. هنگامی که به جلوی تارا مینگرید چهرهای خشن با طراحی خطی میبینید که به نسبت سال ۲۰۲۴ بسیار ساده است.
سیستم فرمان تارا نرم است و همین باعث میشود که در سرعتهای پایین، خودرو کاملا در دست باشد و تجربه رانندگی خوبی رقم بزند. البته وزن این وسیله در بخش جلو کمی زیاد است و همین کنترل فرمان در پیچها را تاحدی مخدوش میکند. اما بهطور کلی، تارا از نقطهنظر تجربه رانندگی از خوبهای بازار ایرانی است. همچنین شما مخاطبان اسب بخار می توانید با ورود در لینک ویدیوی تست و بررسی تارا دنده ای در اسب بخار، محتوای کامل این برنامه را به همراه تست شتاب و بررسی میدانی آن تماشا نمایید. طبق گفته مالک، انجام سرویسهای دورهای تارا با توجه به نوع روغن و فیلترها بین ۰.۸ تا ۱.۵ میلیون تومان آب میخورد. اگر بخواهیم از دیدگاه هزینههای تعمیر موتور، گیربکس و… تارا را بررسی کنیم، چندان کار مفیدی انجام ندادهایم؛ زیرا مطمئناً در صورت استفاده صحیح از خودرو حداقل تا یکی دو سال حتی نزدیک تعمیرگاه هم نمیروید!
همچنین در خودروی تارا از کنترل پایداری الکترونیکی استفاده شده است که امروزه یکی از مهمترین امکانات در خودروها به شمار میرود. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو در مدل دستی ۹.۵ ثانیه در مدل اتوماتیک ۱۱.۵ ثانیه است که نشان از کندی زیاد مدل اتوماتیک این خودرو در مقابل مدل دست آن است. مصرف سوخت این خودرو نیز به طور ترکیبی ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در مدل دستی و ۷.۱۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. بهطورکلی به نظر میرسد خودروی تارا اتوماتیک توان فنی قابلقبولی دارد و میتواند نیازهای موردنظر را برآورده کند، اما مدل دستی آن بسیار چابکتر است و شتاب آن از بسیاری از خودروهای هم کلاس تولید داخل فراتر است. در دسته بندی خودروها، ماشین تارا در دسته سدانهای کوچک قرار میگیرد و با توجه به ابعاد و اندازه آن میتوان به این مسئله پی برد.
بدیهی است که در صورت فراهم شدن شرایط تست بلند مدت تارا دنده ای برای پایگاه خبری اسب بخار، این رسانه گزارش جامع و ویدیویی بررسی این سدان جدید را به مخاطبان خود ارائه می دهد. در ویدیوی معرفی تارا دنده ای توسط اسب بخار نیز به طور کامل در مورد فضای کابین این سدان جدید توضیح داده شد. کابین تارا را می توان جز کاربردی ترین و جادارترین کابین های سدان های کلاس C دانست. با وجود فاصله محور کمتر از تارا نسبت به خودرویی چون دنا پلاس، شاهد هستیم که فضای پا و سر سرنشیان در این محصول جدید بهتر از سدان های قبلی ایران خودرو است. همچنین به خاطر الگوبردای کامل صندلی های تارا (در بحث طراحی و مهندسی) از صندلی های پژو ۳۰۱، می بینیم که ارگونومی خوبی در بخش زیرین و پشتی صندلی های جلو و عقب این خودرو وجود دارد.
تارا در سال 1398 با نام K132 معرفی شد و سال گذشته روی خط تولید این کمپانی قرار گرفت. گفتنی است این خودروی سدان ملی در دو نسخه گیربکس دستی و اتومات عرضه شده و نسخه اتومات آن با تأخیر چند ماهه به دست مشتریان رسیده است. اما در مورد عملکرد امکانات رفاهی موجود در تارا دنده دستی باید گفت که ویژگی های قابل مشاهده، تا میزان قابل توجهی خوب کار می کنند. به عنوان مثال نمایشگر لمسی تارا کیفیت خوب و مناسبی دارد و با وجود نبود سیستم صوتی حرفه ای، کیفیت خروجی صدا قابل قبولی را در اختیار سرنشینان می گذارد. همچنین سامانه نمایش وضعیت دنده ها و راهنمای تعویض دنده GSI در این خودرو به خوبی کار می کند و دستورهای اعلامی از سوی این سامانه به راننده، مطابق به نوع رانندگی و در راستای رسیدن به مصرف سوخت ایده آل است. پلتفرم خودروی تا نسبت به دیگر خودروهای داخل کشور مدرنتر است و استانداردهای سختتری مانند حفاظت از عابر پیاده را پشت سر گذاشته است.
در طراحی داخلی این خودرو نسبت به سایر خودروهای تولید ایران، از متریال بهتری استفاده شده است. هر خودرویی علاوهبر مزایا معایبی نیز دارد که اطلاع از آنها حائز اهمیت است و به تصمیمگیری هوشمندانه کمک میکند. خودرو تارا نیز نقاط ضعف و معایبی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
همچنین خودروی تارا یک صندوق عقب ۶۴۰ لیتر بسیار جادار دارد که در بین خودروهای سدان ایرانی کمنظیر است. با این حال، ارائه تارا به بازار با نظرات ضد و نقیض فراوانی همراه بود. برخی از خوشدستی، نرمی و هندلینگ مطلوب تارا تعریف میکردند و بعضی دیگر از ارگونومیک نبودن، طراحی، ضعف موتور و سایر معایب خودرو تارا دستی شکایت داشتند.
با وجود اینکه موتور 1.6 لیتری تارا عملکرد قابل قبولی دارد، اما در مقایسه با خودروهای خارجی در همین رده قیمتی، ممکن است کمی ضعیف تر به نظر برسد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حدود 7 لیتر در هر 100 کیلومتر است که برای خودرویی با این ابعاد و وزن، رقمی قابل قبول است. اگر قبلاً ماشین چینی یا کرهای داشتید ممکنه اولش تو ذوقتون بخوره ولی بعد از مدتی رانندگی، میبینید که خیلی تحت کنترله. در مجموع، تارا را میتوان خودرویی دانست که برنامههای بلندپروازانهای برای آن چیده شده بود اما بسیاری از آنها محقق نشدند. این خودرو با ارائه ی ترکیبی از مزایا و معایب، می تواند نیاز برخی از خریداران که گزینه دیگری به جز خرید این خودرو ندارند را برآورده کند.
ریرا نیز با برخورداری از سازهای مستحکمتر و امکانات ایمنی بهروزتر، گزینهای مدرنتر در میان کراساوورهای ایرانی است. این موارد باعث میشود مشتریان ایرانی با خیال راحتتری نسبت به خرید تارا اتوماتیک اقدام کنند. البته اگر خودروهای اقتصادی وارداتی همانطور که وزارت صمت قول داده به بازار کشورمان راه پیدا کنند، آن وقت تارا اتوماتیک باید تلاش بیشتری برای به دست آوردن دل مشتریان ایرانی انجام دهد و رقبای سرسختتری پیش روی خود ببیند. تارا که به نسبت خودروهایی مانند دنا پلاس کوچکتر است، طوری طراحی شده که حداکثر فضا را به سرنشینان میدهد و بهراحتی میتواند از ۵ سرنشین حتی در مسافتهای طولانی پذیرایی کند.
این سیستم که از پژو ۳۰۱ و خانواده PSA برای تارا و پلتفرم IKP1 ایران خودرو گرفته شده است، جز نسل نهم ساختارهای مدیریت الکتریکی پایداری خودروها به حساب می آید. همین موضوع سبب شده تا تارا دنده ای در کنار داشتن ایمنی بیشتر نسبت به رقبای فاقد این قابلیت، ویژگی متمایزی را نسبت به برخی رقبای چینی و غیر چینی برخوردار باشد. در آینده نزدیک تارا اتوماتیک با تیپ V4 هم به بازار می آید که امکاناتی مانند گرمکن صندلی های جلو، صندلی شش حالته برقی راننده، کنسول میانی جدید و… را خواهند داشت.
شرکت خودروسازی ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز داخلی، خودرویی را با نام پارسی “تارا” معرفی کرد. ایران خودرو معتقد بود که این خودرو مانند ستارهای در آسمان خودروسازی میدرخشد. بنابراین خالی از لطف نیست که با هم مشخصات فنی و ظاهری تارا، انواع تارا و امکانات ایمنی و رفاهی آن را مورد بررسی قرار دهیم. یکی از اقداماتی که شرکت ایرانخودرو در رزومه خود دارد، کسب حق امتیاز استفاده از پلتفرم پژو 301 بود که این امتیاز زمینهای برای تولید خودرویی به نام تارا شد. خودرو تارا یک سدان سایز کوچک است که در دو مدل دندهای و اتوماتیک در بازار وجود دارد که هر کدام تفاوتهایی با هم دارند. این خودرو از سال 1400 وارد بازار شد و یکی از محصولات جدید ایرانخودرو محسوب میشود.
در جدول زیر هم میتوانید قیمت برخی از قطعات تارا اتوماتیک را مشاهده کنید. البته این موضوع تا حدودی به بیتدبیری مدیران ایرانخودرو هنگام معرفی و انتشار تصاویر رسمی این خودرو برمیگشت. اگر بخواهیم برخی از نقاط ضعف طراحی تارا عنوان کنیم، پیش از هر چیز باید به گرافیک بسیار ضعیف چراغهای عقب اشاره کنیم.
البته این شتاب در نسخه گیربکس دستی کمی بهتر است و در نسخه اتوماتیک به دلیل وزن بیشتر، ممکن است کمی کاهش یابد. ایرانخودرو به دلیل رعایت برخی از استانداردهای ایمنی، برفپاککنها را مخفی کارکرده. اما برای تعویض آنها نخست باید یک پله برفپاککن را بزنید تا وسط شیشه بایستد، سپس آنها را بالا بیاورید و تعویض کنید. در نمای عقب، نخبگان ایرانخودرو از ترند روز با چراغهای پیوسته استفاده کردند و به همین دلیل نمای پشت، کمی زشت و عقبمانده دیده میشود.
سنسور نور نیز دوبار خراب شده که در دفعه دوم با مراجعه به نمایندگی تعویض شده است. اما نکته مثبت اینجاست که نمایندگی بدون هزینه تمامی قطعات را تعویض میکند. درکل غالب خودروهای تارا که نگارنده بررسی کرده است؛ ایرادات برقی بسیاری داشتهاند ولی ایراد فنی خاص برای قطعات مکانیکی، شایع نیستند. در نسخههای اتوماتیک کلید استارت در سمت چپ فرمان مشاهده میشود؛ اما در نسخههای دندهای، استارت تارا به صورت کلیدی است که در سمت راست فرمان قرار دارد. در اینجا زیرآرنجی وجود ندارد؛ اما در نسخههای اتوماتیک زیرآرنجی مشاهده میشود (شما میتوانید با مراجعه به نمایندگیهای آپکو تارا دندهای را به زیرآرنجی مجهز کنید). با این حال، تارا مانند هر خودروی دیگری، معایبی نیز دارد که روی انتخاب و خرید این ماشین اثر مخربی میگذارند.
در این بین جدیترین گزینه که با تارا قابل مقایسه است، جک J4 اتوماتیک نام دارد. این موضوع باعث شده تا هم مصرف سوخت تارا مقداری بیشتر باشد و هم حداکثر قدرت و گشتاور موتور آن مقدار کمی بیشتر باشد. در همین راستا تصمیمگیری برای انتخاب بین تارا و جک J4 کار سادهای نیست.
فضای صندوق عقب تارا هم به نسبت بسیاری از سدان های کلاس C بزرگتر است و می توان بیش از ۶۰۰ لیتر بار را در عقب این خودرو جای داد. همچنین به لطف صندلی های تاشو ردیف عقب تارا، امکان افزایش فضای بار هم وجود دارد. البته باید اشاره کرد که با توجه به شرایط پیست آزادی و کلاس فنی تارا، امکان ثبت شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت فراهم نبود و نمی توان به صورت قطعی در مورد عدد دقیق شتاب تارا دنده دستی در تهران اظهار نظر کرد. با این حال در چند روز گذشته ویدیویی از شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت تارا دنده ای در پیست آزادی در فضای مجازی منتشر شده و عدد این شتاب نیز ۱۷ ثانیه اعلام می شود. همچنین با دقت بیشتر می توان متوجه شد که در این ویدیو به خودرو به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت نمی رسد و خودرو زودتر از زمان مدنظر به دنده ۳ می رود. همانطور که پیشتر اشاره شد پلتفرم تارا با پلتفرم محصولات دیگر ایرانخودرو متفاوت است.
در صورتی که زیرآرنجی میانی در تارا دنده ای نصب می شود، می توان امتیاز این سدان را در بحث راحتی سرنشیان و راننده افزایش داد. پس از آغاز عرضه تارا دنده ای به بازار از سوی ایران خودرو، این شرکت خودروساز برنامه تست رانندگی با محصول جدید خود را در پیست آزادی تهران برگزار کرد. ترمزهای دیسکی چهارچرخ تارا اتوماتیک مجهز به سیستمهای کمکی ABS، EBD، HBA، TCS، ESC، HSA و از همه مهمتر ESP است. همچنین تارا اتوماتیک دارای کیسه هوای راننده و سرنشین جلو و جانبی (جمعاً چهار عدد) است. البته با توجه به اینکه پلتفرم تارا با پژو ۳۰۱ یکسان است؛ میتوان به ۳ ستاره ایمنی که ۳۰۱ در تستهای ایمنی سازمان Euro-NCAP دریافت کرد دلخوش بود.
مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد تارا دندهای بهترتیب برابر با 7.1 لیتر در صد کیلومتر و 12.5 ثانیه است. درحالیکه این اعداد برای نسخه اتوماتیک به 7.3 لیتر در صد کیلومتر و 13 ثانیه افزایش پیدا میکنند. طراحی ظاهری خودروی تارا نمایانگر ترکیبی از مدرنیته و زیبایی است که جذابیت ویژهای به این خودرو بخشیده است.
میتوانید با توجه به امکانات رفاهی، ایمنی، و مشخصات فنی، تارا اتوماتیک V4 را با سایر خودروهای موجود در بازار مقایسه نمایید. در این مقاله، ما به بررسی طراحی، ظاهر، امکانات رفاهی و ایمنی، و مشخصات فنی تارا اتوماتیک V4 پرداختهایم. این خودرو با ترکیبی از ظاهر مدرن، امکانات برتر، و عملکرد موتوری قدرتمند، انتخاب بسیاری از خریداران خود را به دنبال دارد. تا اینجا دانستیم که ایران خودرو تارا مشخصات فنی و امکانات رفاهی مناسب و قابل قبولی دارد و میتواند مشتریان ایرانی را راضی نگه دارد. هماکنون قصد داریم مزایای این خودرو را برشماریم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. از این رو، با توجه به قیمت تارا اگر بهدنبال یک سدان اقتصادی نسبتاً بهروز و کم دردسر هستید که با کابین جادار خود در مسافرتهای خانوادگی همراهیتان کند؛ تارا ایران خودرو انتخاب بسیار مناسبی برایتان خواهد بود.
ظاهر جذاب و مدرن تارا از مهمترین نقاط قوت آن است که باعث شده این خودرو در بین خودروهای همرده خود، متمایز باشد. من مرحله سوم طرح جوانی جمعیت تارا دنده ای ثبت نام کردم اسمم در اومد. برای اطلاع از آخرین قیمت تارا صفر در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید.
اگر قصد خرید خودرو تارا را دارید یا به اطلاع از مشخصات فنی آن علاقهمند هستید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. هر چقدر که تارا اتوماتیک می توان در بحث امکانات رفاهی نظر مشتریان را جلب کند، از آن طرف تارا دنده دستی در این موضوع قوی ظاهر نشده است. سانروف، سنسور نور و باران، صندلی برقی، تریم داخلی چرم و پارچه، دوربین عقب، استارت دکمه ای، آینه های تاشو برقی و… از جمله امکاناتی است که ایران خودرو برای تارا اتوماتیک در نظر گرفته است. توقع می رود که در تارا به عنوان پرچمدار محصولات ایران خودرو، حداقل دکمه های شیشه بالابر بر روی درها نصب شود و دسترسی راحتتری به این دکمه های کاربردی در تارا دنده ای و اتوماتیک وجود داشته باشد. با ارائه این توضیحات از سوی مهندسان ایران خودرو، همچنان حسی دوگانه در جامعه نسبت به طراحی بیرونی تارا وجود دارد. برخی ظاهر این سدان را جذابتر از خودرویی مانند پژو ۳۰۱ می دانند و برخی دیگر، سادگی این محصول جدید در بحث طراحی را مورد انتقاد قرار می دهند.
طراحی بدنه این خودرو توسط آقای کامران غزلی، طراح خودروهای دنا و دنا پلاس در ایران خودرو بوده است. در صورت درخواست هرکدام از رنگهای سفارشی بالا باید حدود ۱۲ میلیون تومان بیشتر از قیمت اصلی را به خودروسازی پرداخت کنید. یکی از نکاتی که در مورد خودرو تارا باید به آن توجه کنید، محدودیت رنگی این خودرو است. با اینکه تارا در ۵ رنگ به بازار عرضه شدهاست، اما متاسفانه رنگ پرطرفدار سفید در میان این گزینهها وجود ندارد. بله، تارا اتوماتیک V4 دارای سنسور پای برای باز و بسته کردن درب صندوق عقب است. بهعنوان آخرین مورد در لیست مزایای تارا بایستی به آپشنهای قابلقبول آن اشاره کنیم که البته مختص به نسخه اتوماتیک است.
خودروی تارا یکی از محصولات ایرانخودرو است که بر پایه پلتفرم خودرو پژو 301 طراحی و تولید شده است و در سال 1400 به دست مشتریان رسید. بخش فنی این خودرو شامل موتوری 1.6 لیتری است که 4 سیلندر و 16 سوپاپه بوده و توانایی تولید 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور را دارد. ازجمله مزایای خودرو تارا میتوان به سطح مناسب امکانات رفاهی و ایمنی، فضای مناسب کابین و عملکرد مناسب موتور آن اشاره کرد و ناهماهنگی در طراحی بدنه و حذف برخی از آپشنها نیز ازجمله معایب تارا است. در مورد توان حرکتی تارا در پیست آزادی می توان گفت که این خودرو تا حد قابل قبولی موفق ظاهر شده است.
از همینرو، در این مطلب از سری مقالات مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ k132، محصول جدید ایران خودرو رفتهایم و اندکی آن را زیرورو کردهایم. کابین ایران خودرو تارا میتواند حداکثر 5 سرنشین را به راحتی و بدون دردسر در خود جای دهد و همانطور که گفتیم ظرفیت صندوق بار آن 640 لیتر است که در مقایسه با سایر سدانهای موجود در بازار بینظیر خواهد بود. در این مطلب به بررسی ایران خودرو تارا میپردازیم و علاوه بر این که مشخصات فنی و امکانات آن را بررسی میکنیم، مزایا و معایب آن را شرح میدهیم.
این امکانات رفاهی، در کنار قیمت مناسب، تارا را به گزینه ای جذاب برای خانواده ها تبدیل میکند. شتاب 0 تا 100 کیلومتر تارا حدود 12.5 ثانیه است که نشاندهنده عملکردی متوسط اما مناسب برای یک خودروی شهری است. به کمک یک گیربکس 6 سرعته دستی یا اتوماتیک، توانایی رسیدن به سرعت های بالا و عملکردی روان و کم مصرف را به خودرو می بخشد. در بخش جلوی بدنه خودرو تارا، چراغ های کشیده و تهاجمی به همراه جلو پنجره ای با طرحی زیبا دیده می شود که جلوهای اسپرت و مدرن به خودرو بخشیده است. تارا را میتوان یک خودروی نسبتاً اقتصادی، نسبتاً خانوادگی و نسبتاً زیبا دانست. میتوان گفت این خودرو برای عامه مردم ایران کارآمد است؛ اما مشکل اساسی تارا عیوب برقی و مهندسی است.
دیدگاهتان را بنویسید