مشخصات تیارا : بررسی قیمت عکس داخل TIARA
این خودرو در اصل بایک روژیانگ X۵ نام دارد و در سال ۲۰۲۱ به بازار چین آمده است. زیر کاپوت تیارا پرایم همانند نسخه قبلی، یک پیشرانه 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر قرار دارد. البته این پیشرانه در تیارا پرایم راندمان بیشتری نسبت به مدل قبلی تولید میکند. حداکثر راندمان تولیدی پیشرانه تیارا پرایم، 188 اسببخار قدرت و 305 نیوتنمتر گشتاور است. این خودرو با گیربکس هفت سرعته دوکلاچه تر یا WDCT به دست مشتریان ایرانی خواهد رسید. همانگونه که انتظار داریم، انتقال قدرت در این خودرو تنها به دیفرانسیل جلو انجام میشود.
در حال حاضر بسیاری از کراس اوورهای هم رده مکث تیارا به سیستم تعلیق مولتی لینک یا مستقل در بخش عقب مجهز هستند و حضور تعلیق H در این کراس اوور سبب می شود تا از رقبای خود در این بخش عقب بماند. این پیشرانه ۱۵۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک AT توان پیشرانه را به چرخ های جلو منتقل می نماید. مقداری پایینتر در میان داشبورد، یک پنل دیجیتالی برای سیستم تهویه مطبوع کراس اوور تیارا طراحی شده که نمایشگر دیجیتالی باریکی دارد که شدت پرتابش باد و تنظیمات دما را نشان می دهد.
صندلی ها دارای تودوزی چرمی مشکی با کیفیت معمولی بوده که در قسمت نشیمن و پشتی دارای چرم سوراخدار هستند. اما به مهمترین ویژگی کابین خودرو تیارا مکث موتور می رسیم و آن هم بحث راحتی و ارگونومی داخل کابین است. تیارا یک کراس اوور تورینگ هفت نفره بوده که کابین بسیار جاداری را به شما ارائه می دهد.
رویه داشبورد دارای فوم به نسبت نرم بوده که دیزاینی شبه چرم دارد و تنها قاب کلاستر پشت فرمان از جنس پلاستیک خشک است. در قسمت میانی داشبورد تریم پارچه ای طرحداری مشاهده شده که زیبایی داشبورد را در کنار تریم مشکی پیانویی بیشتر کرده است. در بالاترین قسمت داشبورد یک نمایشگر لمسی 10.25 اینچی برای سیستم مالتی مدیا و سرگرمی طراحی شده است. در پشت فرمان هم خبری از نشانگرهای عقربه ای نیست و یک نمایشگر دیجیتالی 12.3 اینچی قرار دارد که سه تم مختلف می توان برای آن انتخاب کرد. ضمن اینکه غربیلک فرمان کراس اوور تیارا مکث موتور نیز در سه مدل نرمال، اسپرت و کامفورت از همین نمایشگر پشت فرمان تنظیم می شود. با ورود به داخل کابین با فضایی نسبتاً شیک روبرو میشویم که در آن مدرنیته با سنت پیوند داده شده است.
در بخش مشخصات فنی خودرو تیارا با همان قلب تپنده محبوب خودروسازان چینی یعنی 1.5 لیتری توربو روبهرو میشویم که البته خوشبختانه با گیربکس CVT جفتوجور نشده و به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک از نوع AT متصل است. پیشرانه تیارا مکث موتور قادر است حداکثر قدرت 155 اسب بخار و حداکثر گشتاور 215 نیوتنمتر را تولید کند و ضمن مصرف 7.5 لیتر سوخت در هر صد کیلومتر در سیکل ترکیبی، این کراساوور خانوادگی را به حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت برساند. در رابطه با شتاب صفرتاصد تیارا مکث موتور در منابع رسمی حرفی زده نشده است اما به نظر میرسد این خودرو بتواند در شرایط واقعی شتاب 12 تا 13 ثانیهای را ثبت کند. مصرف سوخت ترکیبی تیارا در حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است که در عمل این عدد به حدود ۸ الی ۸.۵ میرسد و ظرفیت باک این خودرو نیز ۵۵ لیتر است که انتظار داشتیم با توجه به ابعاد بزرگش حجم بیشتری داشت. کراساوورها چند سالی است در بازار خودرو یکهتازی میکنند و انواع مدلهای مختلف خودرو را، از هاچبک گرفته تا مینیون به چالش میکشند. این روزها، خودروسازان ایرانی نیز به سراغ تولید و مونتاژ کراساوورهای ۷ نفره رفتهاند و چندین مدل را به بازار فرستادهاند.
همچنین میانگین مصرف سوخت آن نیز احتمالا حدود ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود. تیارا، خودرویی با ظاهری خشن و مردانه است که با شاسیبلندهای واقعی شباهت دارد. در بخش دماغه، یک جلوپنجره بزرگ با خطوط عمودی قدرت و زیبایی را به تصویر میکشد و چراغهای کشیده با زمینه مشکی و هواکشهای تزئینی در دو سمت آن برجسته هستند.
پیشرانه نیز عملکردی مشابه دارد و در مقایسه با سایر کراس اوورهای هم کلاس با شتابی در حدود 15 ثانیه، شتاب ضعیفی را ارائه می دهد که چند ثانیه ای از خودروهای رقیب کندتراست. نکته ای که به خصوص در استفاده های خانوادگی و در صورت اضافه شدن وزن بار و مسافر، محسوس تر خواهد بود. در قسمت عقب خودرو طراحان بایک X5 مقداری محافظه کارتر عمل کرده اند و خوشبختانه چراغ ها به وسیله نوار LED به یکدیگر متصل نبوده و بین آنها یک نوار کرومی است که در قسمت میانی آن لوگوی این برند چینی قرار دارد. خطوط تیز جای خود را به خطوط منحنی دادهاند و خودرو از فرم مینیون گونه خارج شده است. سقف خودرو در بخش عقب نیز با شیب ملایم به سمت پایین حرکت میکند که باعث شده است تا تیارا پرایم فرم تخم مرغی خودروهای مدرن را پیدا کند.
تیارا مکث موتور یکی از خودروهایی است که اردیبهشت ماه امسال در نمایشگاه تهران رونمایی شد و بهتازگی نخستین نمونههای آن در کارخانه مکث موتور مونتاژ شدهاند. به همین بهانه، این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک را به بررسی مشخصات ماشین تیارا اختصاص دادهایم. اگر شما هم تصمیم به خرید خودرو داشته و تمایل دارید محصول جدید مکث موتور را بهتر بشناسید، در ادامه با ما همراه باشید. این خودرو تیارا نام دارد و در اصل از تولیدات شرکت خودروسازی بایک چین به شمار میرود. در ادامه مشخصات فنی تیارا مکث موتور به همراه امکانات، قیمت احتمالی و سایر ویژگیهای این خودرو را مورد بررسی قرار میدهیم.
صندلیها نیز فرم مناسب و قابل قبولی دارند که بدن را بهخوبی در برگرفته و درمجموع میتوان گفت که کابین این خودرو امتیاز نسبتاً بالا و مطلوبی را کسب میکند. این قسمت از اسب بخار را می توان نبردی میان یک تازه وارد دو رگه و یک کهنه کار با اصالت اما خالی از امکانات روز برشمرد. در این قسمت تست های گوناگونی نظیر شتاب، فضای داخلی، هندلینگ، قدرت سیستم ترمز، قابلیت بیراهه نوردی و… روی دو خودرو اعمال شده است. نیروی تولید شده توسط این موتور به واسطه یک جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود و با وجود وزن 1610 کیلوگرمی، مصرف سوختی حدود 7.5 لیتر در صد کیلومتر را ارائه میدهد.
بدیهی است که در فضای پیست محدود نمی توان اطلاعات زیادی را از یک خودرو به دست آورد. برای همین در این گزارش سعی شد تا تنها نکات قابل برداشت در این تست به مخاطبان اعلام شود. این محصول تولید یکی از زیرمجموعههای بایک چین یعنی رویژیانگ میباشد و با نام X5 در سرزمین مادری شناخته میشود. البته مکثموتور در صفحه مشخصات خودرو هشدار داده که ممکن است تجهیزات نهایی خودرویی که به دست مشتری میرسد با آنچه فعلاً اعلام شده اندکی مغایرت داشته باشد. در نسخه های فول این خودرو شش ایربگ، رادار نقطه کور و رادار بین خطوط نیز وجود دارد. با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهرهمند شوید.
تیارا پرایم براساس مد روز توسعه یافته است و از این رو به دستیارهای خودران سطح دوم مجهز خواهد بود. این دستیارها شامل کروز کنترل تطبیقی، سیستم جلوگیری از برخورد جلو، رادار حرکت بین خطوط و هشدار خروج از خط، رادار نقطه کور و دستیار پارک میشوند. در مقطع زمانی فعلی یعنی همزمان با نگارش این متن، هنوز جزئیات دقیق درباره قیمت تیارا پرایم در بازار ایران از سوی مکث موتور اعلام نشده است. اما با توجه به قیمت نسخه فولآپشن این خودرو در بازار چین که حدود ۲۰ هزار دلار است و همچنین با احتساب هزینههای مونتاژ در ایران، احتمالا قیمت تیارا پرایم در کشور چیزی بیشتر از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خواهد بود. حجمپردازی نمای جانبی متناسب انجام شده و گرافیک داخلی چراغهای عقب در شب بسیار چشمنواز است. در مجموع باید گفت که طراحی ظاهری تیارا پرایم نسبت به بسیاری از خودروهای همرده زیباتر به چشم میآید و فعلا میتواند در رده بهترین خودروها از لحاظ طراحی ظاهری در بازار ایران جا بگیرد.
سپر دارای خطوط تیزی بوده که چهره عضلانی تری به بایک X5 بخشیده و در دو گوشه آن ورودی هوای هوا تعبیه شده که به نظر می رسد صرفا جنبه تزیینی داشته باشند. صندلی ردیف سوم نیز طبق انتظار گرچه فضای زیادی ندارد اما باز هم میتواند جوابگوی نیازهای خانوادههای پرجمعیت، خصوصا جهت حضور کودکان باشد. در صورت خواباندن صندلیهای عقب هم فضایی معادل ۱۳۸۰ لیتر در اختیار شما خواهد بود تا کلیه اسباب و لوازم مسافرتی خود را درون آن جا دهید.
در مورد طراحی داشبورد و نمای داخلی این خودرو میتوان گفت که فضاسازی این بخش گرچه خیلی مدرن نیست و تا حدی مشابه برخی محصولات قدیمیتر اروپایی و کرهای به نظر میرسد، اما در مجموع انتقاد خاصی به آن وارد نیست و میتوان جذابیتی متقاعدکننده برای آن قائل شد. در نمای عقب چراغ های مستطیلی شکل با چراغ ها جلو فرم هماهنگی دارند اما فرم خطوط بدنه مقداری متفاوت بوده و نمای عقب این خودرو را به اندازه نمای جلوی آن میانسال به نظر نمی رسد. دو عدد ونت هوا در اطراف سپر عقب به چشم می خورند و در پایین سپر نیز یک دیفیوزر با دو عدد خروجی اگزوز به چشم می خورند. طراحی ظاهری خودروی بایک ایکس 5 (BAIC Ruixiang X5) کاملا محافظه کارانه بوده و بیشتر خریداران با رنج سنی بالاتر و خانواده ها را مورد هدف قرار داده است.
نکته دیگری که باید بدانید هم آن است که این خودرو به هیچ وجه مناسب برای پیچ زدن با سرعت های بالا و… نبوده و اصلا برای این منظور طراحی نشده است. مانیان خودرو به عنوان بازوی تولیدی پرشیا خودرو قصد دارد نیسان ترا یا همان پالادین بازار چین را در ایران به عنوان یک شاسی بلند شاسی مستقل، مونتاژ و عرضه کند. این خودرو در واقع همان نیسان ترا (Nissan Terra) است که در چین توسط شرکت ژنگژو-نیسان به تولید می رسد. این یعنی با شاسی بلندی طرف هستیم که اصالت و مهندسی نیسان ژاپن را دارد و با برند نیسان هم به فروش می رسد، اما در ایران شرکت مانیان خودرو این SUV را به صورت ریبرندشده به تولید می رساند.
مکث موتور در واقع بازوی گروه ماموت در زمینه عرضه خودروهای سواری آسیایی بوده که فعالیت موفقی را تا به امروز داشته است. در داخل خودرو تیارا، با یک فضای نسبتاً شیک روبرو میشویم که مدرنیته و سنت در طراحی آن پیوند یافتهاند. مثلاً، دریچههای تهویه ساده طراحی شدهاند و برخی از کلیدها و اهرم دنده به خودرو های قدیمی تر شباهت دارند. اما وجود ترمز دستی برقی، نمایشگر عریض مرکزی و نشانگر های تمام دیجیتال، نشان میدهند که تیارا در زمینه تکنولوژی نیز بازطراحی های مهمی انجام داده است.
اما وقتی به نشان مکث موتور نگاه می کنیم، ناهماهنگی را میان این بخش با اجزای جلو پنجره می بینیم. نشان رویجیانگ که لوزی شکل بوده است، به همان شکل در جلو پنجره قرار گرفته و لوگوی دایره ای مکث موتور بر روی آن نصب شده است. همین اتفاق که بدون تغییر در قالب جلوپنجره اتفاق اتفاده است، جلوه ای ناخوشایند و ناهماهنگ را به مرکز جلوپنجره تیارا داده است. عملکرد کنترل پایداری تیارا هم رضایتبخش بود و به خوبی مانع از سر خوردن قسمت انتهایی خودرو می شد. سیستم ترمز هم با وجود فشارهای پی در پی به خوبی از پس متوقف کردن این کراس اوور خانوادگی برآمد. در حین شتابگیری ناگهانی مقداری لگ در عملکرد توربوشارژ حس می شد که این موضوع در تمامی خودروهای تک توربو وجود داشته و چیز عجیبی نیست.
همچنین میزان مصرف سوخت ترکیبی این خودرو نیز احتمالاً چیزی بین ۷.۵ تا ۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود. نمایشگاه ماشین رادخودرو با بیش از 15 سال سابقه درخشان در صنعت خرید و فروش ماشین های ایران خودرو، سایپا، مدیران خودرو و کرمان خودرو فعالیت میکند. فعلا خبری از قیمت تیارا و زمان عرضه آن به گوش نرسیده است اما با فرض ثبات شرایط کنونی میشود حدس زد که این خودرو احتمالا تا چند ماه آینده و با قیمتی نزدیک به یک میلیارد تومان پا به بازار کشورمان خواهد گذاشت. بر این اساس باید منتظر رقابت داغ تیارا با محصولاتی همچون لاماری ایما، فردا موتور T5، فیدلیتی پرایم، هایما 8s و چری تیگو ۷ پرو باشیم. تیارا حدود ۱۶۱۰ کیلوگرم وزن دارد، بنابراین به نظر میرسد بتواند شتاب ۰ تا ۱۰۰ را در بازه زمانی ۱۲.۵ تا ۱۳ ثانیه ارائه دهد.
حال که به عرضه کراس اوور تیارا Tiara مکث موتور به بازار نزدیک شده ایم، این شرکت فرصتی فراهم آورد که خبرنگاران صنعت خودرو با تیارا از نزدیک ملاقاتی داشته باشند و به تست و بررسی تیارا بپردازند. ورود خودروهای ۷ نفرهای مثل تیارا مکث موتور به بازار ایران موجب شده تا خانوارهای پرجمعیت دردسر کمتری برای مسافرتهای کوتاه و بلند خودرویی داشته باشند. اما از آنجا که تیارا یک ماشین خانوادگی است، انتظار شتاب سریعی از آن نداشته باشید. برای اینکه نگاهی به ظاهر این کراس اوور چینی بیندازید و سری به کابین آن با گنجایش ۷ سرنشین بزنید، میتوانید با فیلم تست و بررسی تیارا مکث موتور همراه باشید.
تیارا پرایم یک کراس اوور زیبا، مدرن و پرآپشن است و میتواند به عنوان رقیبی جدی برای سایر خودروهای همرده خود در بازار خودرو ایران نظیر تیگو ۸ پرو، تیگو ۷ پرومکس، فیدلیتی پرستیژ، دیگنیتی پرایم و… محسوب شود. البته بحث خدمات پس از فروش و دوام فنی قطعا در میزان استقبال از این محصول در کشورمان تاثیرگذار است. سیستم کنترل پایداری، سامانههای ترمز ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی به همراه اتوهلد، سیستم نمایش تصویری نقطه کور، شش عدد کیسه هوا، سامانه ایمنی برخورد با مانع شیشه بالابر و سانروف و… . یکی دیگر از جذابیتهای تیارا پرایم، وجود خروجیهای اگزوز چهارگانه در بخش عقب خودرو است. در واقع اگر از نمای جانبی به خودرو نگاه کنید، فرم گلوله مانند را در بخش جانبی خواهید دید.
اما نباید از این خودرو توقع شتابگیری فضایی را به ویژه به هنگام حرکت به صورت فول سرنشین داشت. در واقع تیارا مکث موتور مناسب افرادیست که به دنبال یک کراس اوور خانوادگی جادار و راحت با کابین لوکس هستند و شتاب و سرعت برای آنها در اولویت های بعدی قرار دارد. این پیشرانه ۱۵۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور 215 نیوتن متر تولید می کند و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک AT توان پیشرانه را به چرخ های جلو منتقل می نماید. این جعبه دنده ساعت کمپانی DAE است و فناوری کمپانی هیوندای پاورتک در آن دیده می شود. این خودرو به فرمان کمکی برقی مجهز است و در بخش جلوی این کراس اوور از تعلیق مک فرسون استفاده شده است. اما در بخش عقب با سیستم تعلیق ساده H طرف هستیم که برتری را برای تیارا ایجاد نمی کند.
فعلا در تیارا خبری از تهویه اتوماتیک نیست، اما ممکن است نسخه نهایی با سیستم تهویه اتوماتیک عرضه شود. مقداری پایین تر یک درب با تریم مشکی پیانویی قرار دارد که زیر آن شارژر فندکی و خروجی usb پنهان شده است. در کنسول میانی یک شیفتر دنده مکانیکی قرار داشته که در اطراف آن کلیدهای مربوط به ترمز پارک برقی، کمکی پارک، مد رانندگی اسپرت و کلیدهای میانبر برای تنظیم سیستم مالتی مدیا جانمایی شده اند. در مقابل راننده یک فرمان نیمه D کات قرار دارد که روی آن کلیدهای مربوط به تنظیم سیستم صوتی و کروز کنترل دیده می شوند. در سمت چپ فرمان هم کلیدهای مربوط به تنظیم شدت نور پشت آمپر، دوربین دید 360 درجه، کنترل پایداری، درب برقی صندوق عقب و تنظیم ارتفاع چراغ های جلو قرار دارند.
کراس اوور تیارا مکث موتور طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب معادل 4788، 1875 و 1730 میلی متر دارد و فاصله بین دو محور این خودرو 2815 میلی متر است. بدین ترتیب ماشین تیارا Tiara مکث موتور جزو کراس اوورهای سایز متوسط بازار ایران دسته بندی می شود. تیارا فضای کابین بسیار بزرگی دارد و 7 نفره بودن آن نیز می تواند برای برخی خریداران یک امتیاز مهم محسوب شود.
در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. پترولکس برای هر دو استاندارد MA و MA2 انواع گرید های ۱۰۳۰ ، ۱۰۴۰، ۱۰۵۰ و ۲۰۵۰ را ارائه کرده است. گرید ۱۰۵۰ را می توان گزینه مناسب برای موتور های ادونچر دانست و ۱۰۳۰ و ۱۰۴۰ برای اسکوتر های جدید مناسب هستند. از مهم ترین نکات نیز در خصوص کیفیت و کاربری روغن موتورسیکلت ها می توان به نرم و روان جا رفتن دنده ها، قدرت انتقال حرارت بالا، کاهش صدای انجین و پیمایش حداقل هزار کیلومتری اشاره کرد. فضای اتاق در هر دو ردیف جلو و عقب بسیار خوب است و فضای صندوق بار نیز بسیار بزرگ است.
مکس تیارا از 6 ایربگ بهره می برد که برای راننده، سرنشین جلو، جانبی های جلو و پرده ای های جلو و عقب نصب شده اند. متاسفانه هیچ تست تصادفی از این خودرو در دسترس نیست و نمی توانیم نظر دقیقی درباره ایمنی این خودرو در تصادفات داشته باشیم اما وجود سیستم های کمک رانندگی نظیر سیستم کنترل پایداری (ESP) می تواند در جلوگیری از حوادث هنگام رانندگی با این خودرو موثر واقع شود. در قسمت بالایی کنسول میانی این خودرو یک صفحه نمایش 10.25 اینچی به چشم می خورد که سیستم مولتی مدیا از طریق آن قابل دسترسی است. پایین تر از آن پنل تهویه مطبوع اتوماتیک قرار گرفته که خوشبختانه لمسی نیست و سازنده برای آن از کلید های فیزیکی استفاده کرده است. در پایین اهرم دنده یک موس برای سیستم مولتی مدیا در نظر گرفته شده و زیر آن کلید های ترمز پارک دکمه و اتوهلد قرار گرفته اند.
دکمهها و کنترلهای فیزیکی روی داشبرد و کنسول مرکزی در بهترین حالت خود قرار گرفتهاند تا راننده دسترسی راحتتری به آنها داشته باشد. علاوه بر اینکه میتوان از طریق لمس از نمایشگر روی داشبرد استفاده کرد، یک غربیلک هم روی کنسول مرکزی برای دسترسی به سیستم اطلاعات و سرگرمی تعبیه شده. طراحی داخلی تیارا ترکیبی از سنت و مدرنیته است و با استفاده از متریال تیرهرنگ و تقریبا باکیفیتی کار شده، هر چند در بخشهایی روی داشبرد و رودریها پلاستیک معمولی قرار گرفته است.
از سویی در ردیف دوم این خودرو هم تنها یک دریچه تهویه وجود دارد و قابلیت تنظیم آن در دو جهت برای سرنشیان درنظر گرفته نشده است. مهم ترین اِلِمان در مورد مشخصات فنی نیسان ترا این است که پلتفرم F آلفا در شاسی و بدنه به کار رفته است و این یعنی عملکرد عالی مهندسی ژاپن را در این SUV می بینیم. زیر کاپوت اما پیشرانه ۲ لیتری میتسوبیشی قلب تپنده این خودرو را تشکیل داده است. ترا بازار ایران مجهز به پیشرانه ۴K31 میتسوبیشی با فناوری MIVEC است، که ۲ لیتر توربو TGDi است و توان تولید نهایت قدرت ۲۲۰ اسب بخار و نهایت گشتاور ۳۶۰ نیوتن متر را دارد. شرکت مکث موتور در اتو اکسپو تهران از یک کراس اوور زیبا و مدرن با نام تیارا پرایم رونمایی کرد. این خودرو در اصل از محصولات گروه بایک است و با نام بیجینگ X7 در کشور چین و سایر بازارها به فروش میرسد.
حال پس از چند ماه و با آغاز مونتاژ تیارا در مجموعه صنعتی ماموت، این خودروساز خصوصی مراسم تست اولیه این کراس اوور ۷ نفره را برگزار کرد. مکث تیارا قرار است تا در جایگاه یک خودروی خانوادگی و کراس اوور تک دیفرانسیل به بازار بیاید. مکث موتور (زیرمجموعه شرکت ماموت خودرو) قصد دارد کراس اوور جدید شرکت بایک BAIC چین را با نام تیارا روانه بازار کند. تیارا یکی از جادارترین خودروهای بازار کشور خواهد و فضای زیادی را در اختیار راننده و سرنشین جلو و همچنین سرنشینان عقب قرار میدهد. دو صندلی ردیف سوم مثل اکثر کراساوورهای چینی بیشتر برای افرادی با قد کوتاه و کودکان مناسب است، اما سقف پانوراما باعث میشود تا فضای داخلی تیارا مکث موتور بزرگتر و جادارتر دیده شود. اگر درپوش موتور محصول جدید مکث موتور را بالا بزنید، یک موتور ۱.۵ لیتری توربو شارژ مشابه بسیاری دیگر از محصولات چینی مونتاژ داخل را مشاهده خواهید کرد.
همچنین حالت های چهار چرخ سبک و سنگین نیز توسط یک کلید چرخان قابل انتخاب هستند. نکته ای که به عنوان ضعف برای ترا می توان به آن اشاره کرد عدم بهره مندی این خودرو از کروز تطبیقی است. فصل دهم اسب بخار با مشارکت سمن شیمی ، تولید کننده روانکارهای خودرو با جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا تولید و منتشر شده است. مکثموتور، با تواناییهای حرکتی معمولی، به شما امکان میدهد خودرو را به راحتی کنترل کنید.
این خودرو برای نخستین بار در سال 2020 میلادی به مشتریان چینی معرفی شد و از آن زمان تاکنون در این کشور عرضه میشود. همانند بسیاری از خودروهای چینی، بایک X7 نیز در بخش کراساوورهای کوچک به تولید میرسد. نسخههایی از این خودرو که به بازار ایران راه یافتهاند نیز از نسخههای فیسلیفت هستند. تیارا پرایم پس از ورود به بازار ایران، رقیبی قدرتمند برای کراساوورهای نیمهلوکس مونتاژی خواهد بود. در نمای جلو یک جلوپنجره بزرگ نصب شده که پس زمینه آن تریمی مشکی رنگ داشته و المان های کرومی عمودی مانند آبشار درون آن طراحی شده که ابهت مکث تیارا را در نمای جلویی بیشتر کرده اند. در میان این جلوپنجره لوگوی مکث موتور قرار دارد و این جلوپنجره از دو طرف با چراغ های بزرگی احاطه شده است.
سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودروها را انجام بدهیم. عبور از شیب را با حالت های چهار چرخ سبک و سنگین بدون دورخیز و دور گرفتن امتحان کردیم. ترا در حالت چهار چرخ سبک به دلیل بهره مندی از سیستم کنترل پایداری و موتور توربو، توانست شیب را طی کند اما پرادو در حالت کمک سبک نتوانست.
تیارا، یک رویژیانگ X5 خودروی نسبتاً جدید است که در سال 2021 در بازار چین معرفی شد. و در تیپهای مختلف 5 و 7 نفره با آپشنهای متنوع در سرزمین اژدها تولید میشود. اما خبر خوب این است که مکثموتور یکی از بهترین نسخهها، 7 نفره اتوماتیک تقریباً فول را برای بازار ایران در نظر گرفت. با چنین رنج قیمتی و فرض بر عرضه نسخه اتوماتیک، باید قیمت بایک X5 را با توجه به عوارض و هزینه های گمرگ و تولید در بازار ایران بین 850 میلیون تومان الی 1 میلیارد تومان بدانیم. تیارا پرایم در بخش امکانات و تجهیزات نیز نسبت به نسخه قبلی بهبودهایی را تجربه کرده است. در بخش ایمنی، تیارا پرایم به شش کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، دستیار حفظ ایستایی در سربالایی و کنترل سرعت در سرازیری و ترمز اضطراری خودکار مجهز است.
با این تفاسیر خودروهایی همچون چری تیگو 7، ام وی ام ایکس 55 پرو، هایما اس 7 پلاس، اف ام سی T5 و فیدلیتی بهمن موتور را می توان رقبای هم کلاس یا هم قیمت تیارا دانست. در سالهای اخیر عادت کردهایم خودروهای چینی را با برند و نامهای غیراصلی در بازار کشورمان ببینیم. تیارا مکث موتور هم از همین قاعده پیروی میکند و در اصل محصولی از شرکت بایک رویژیانگ (Baic-Ruixiang) چین است.
دو خط تقریبا سیال در بالا و پایین درب ها باعث شده اند تا نمای کناری تیارا رو به بی روحی نرود. با این حال تیارا در صورت قیمتگذاری صحیح، تداوم در عرضه و از همه مهمتر خدمات پس از فروش شایسته میتواند به موفقیت در این رقابت دشوار امیدوار باشد. بخصوص که از اکثر رقبایش بزرگتر است و ترکیب این قضیه با امکانات قابلقبول ماشین، احتمالاً نظر خانوادههای پرجمعیت را جلب خواهد نمود. به دلیل بهره گیری خودرو از دیفرانسیل سالید در بخش عقب، کورس چرخ های عقب یا به اصطلاح کش آمدن چرخ ها در ناهمواری بسیار خوب است اما چرخ های جلو قدری کم تر باز می شوند. قفل دیفرانسیل عقب این خودرو با یک کلید از داخل اتاق فعال می شود و عملکرد بسیار خوبی دارد. در هنگامی که چرخ ها از زمین فاصله می گیرند، عملکرد قفل دیفرانسیل در عبور از چاله ها کاملا به چشم می آید.
خطوط تند بر روی صندوق و بالچه فوقانی نیز ظاهر اسپرت دماغه را به تعادل میآورند. به طور کلی، تیارا ظاهری خوشقیافه دارد، اما باید توجه داشت که در این دستهبندی خودروها محصولات جذابتری نیز وجود دارد. نمای کناری بایک ایکس 5 بسیار کشیده است و هر بیننده ای در اولین نگاه متوجه طول بسیار زیاد آن می شود.
پیست تست خودرو، سالن تأسیسات، سالن انبار، محوطه انبار بدنههای رنگ شده، سالن آمادهسازی بدنه، سالن مونتاژ با بخشهای خط تریم، خط شاسی و… از بخشهای مهم این مجموعه هستند. نکته مثبت بایک X5 بهره بردن از چراغ های LED ماتریکس بوده که روشنایی به مراتب بیشتری نسبت به چراغ های معمولی دارند و چراغ های LED روشنایی در روز نیز به صورت یکپارچه با چراغ های اصلی طراحی شده اند. بایک X5 که در حقیقت BAIC Ruixiang X5 است، یک شاسی بلند نسبتاً بزرگ 7 نفره است که خود را در کنار رقبای مهمی همچون فیدلیتی و دایون Y5 قرار خواهد داد. مصرف سوخت اعلام شده برای آن در حالت سیکل ترکیبی 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر رانندگی است.
البته که اگر سیستم تعلیق عقب این خودروی چینی از نوع مولتی لینک بود، می توانستیم تجربه بهتری را در پایداری داشته باشیم و کمتر شاهد فعال شدن سیستم کنترل پایداری الکتریکی می بودیم. دید راننده به پیرامون خودرو خوب است و نقاط کور بیش از حدی در تیارا وجود ندارد. عملکرد جعبه دنده اتوماتیک AT این کراس اوور خوب و قابل قبول است و خبری از کوبش در هنگام تعویض دنده در مکث تیارا نیست. شتاب اولیه تیارا تا حدی قابل قبول است و می توان گفت که مانند رقبایی چون فیدلیتی پرایم و FMC T5 ظاهر می شود. البته که اعداد شتاب خودروهای نام برده هم عالی نیستند و صرفاً در بحث مقایسه می توان گفت که تیارا در شتاب اولیه آنچنان تفاوتی با برخی رقبای خود ندارد. سکوت داخل کابین تیارا در هنگام شتابگیری و یا رانندگی با دورهای فراتر از 3000rpm بیش از حد نیست و از سویی صدای کوبش سیستم تعلیق به شکلی زیاد در کابین شنیده نمی شود.
نخستین نمونه تولید داخل مکث تیارا نیز در اوایل مرداد ماه همان سال در مکث موتور به تولید رسید. تیارا به معنی زیباست و در زبان کردی (تی) به معنی چشم و (آرا) به معنی آراستن است. در این صفحه ابتدا طراحی ظاهری این کراس اور جدید را بررسی میکنیم، سپس به طراحی کابین مکث تیارا پرداخته و در نهایت مشخصات فنی و قیمت و رقبای این خودروی جذاب چینی در بازار را معرفی میکنیم. کراس اوور تیارا محصول جدید مکث موتور است که در سال ۲۰۲۱ توسط کمپانی چینی Ruixiang (زیرمجموعه تازه تاسیس بایک) به برخی بازارها با نام رویژیانگ X5 عرضه شده است. این خودرو برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ رونمایی شد و در اواخر همان سال نیز تعدادی خودرو به مشتریان عرضه شد.
دیدگاهتان را بنویسید