بررسی خودرو رونیز

نیسان رونیز ماشین نیسان رونیز : مشخصات نیسان رونیز

Nissan Roniz به‌ دلیل چهره بسیار مدرن خود در مقایسه با پاترول، خیلی زود مورد توجه قشر ثروتمند جامعه قرار گرفت و به یکی از محصولات موفق پارس خودرو تبدیل شد. البته ممنوعیت واردات و تشنگی بازار در آن زمان را نیز نمی‌توان در موفقیت این خودرو بی‌تأثیر دانست. اجباری‌شدن نصب ترمز ABS و سپس ایربگ برای محصولات خودروسازان داخلی در اواخر دهه 80 شمسی و عدم بهره‌گیری Roniz از تجهیزات یادشده، باعث شد تا تولید این خودرو در سال 1389 برای همیشه متوقف شود.

شتاب صفر تا صد رووی eRX۵ با این پیشرانه و مشخصات فنی ۶.۹ ثانیه است و حداکثر سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. به طور مثال قسمت جلو و عقب رونیز به هیچ وجه چشم ‌نواز و زیبا نیست، هم‌ چنین امکانات به کار رفته نیز با استانداردهای امروزی بسیار فاصله دارد. اما به هر حال برای خرید چنین خودرویی در زمان حال باید به دنبال دلیل و علتی منطقی گشت. این دلیل می ‌تواند موتور پرقدرت، بدنه محکم و یا قابلیت آفرود باشد که افراد مختلف را برای خرید رونیز همچنان مشتاق نگه می ‌دارد. این نکته را باید در نظر داشت که خودروهایی مانند پاترول و یا رونیز همیشه طیفی از طرفداران خاص خود را دارد. اگر فردی در نظر داشته باشد خودرویی مناسب با قیمتی معقول برای آفرود و گشت و گذار تهیه کند، خرید نیسان رونیز گزینه ایده‌ آلی برای اوست.

به طور کلی بالا بردن ارتفاع باعث می شود تا سواری نیسان رونیز نرم تز شود. خودرو موجود در بازار کشور ایران محصول مشترک دانگفنگ و نیسان می باشد. البته می توان گفت که در واقع این خودرو همان نیسان است، اما محصول کشور چین محسوب می شود.

موتور این خودرو، یک موتور تنفس طبیعی انژکتوری می باشد که توان تولید ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۸ نیوتون متر گشتاور را دارد. محور محرک این خودرو هم به صورت دو دیفرانسیل است و گیربکس این خودرو هم یک گیربکس ۵ دنده دستی می باشد. زمانی که اولین مدل خودروی نیسان رونیز در سال ۱۳۸۲ شمسی به بازار خودروی ایران وارد شد؛ هیچ خودروی شاسی بلندی در بازار رایج نبود مگر خودروی شاسی بلند از مد افتاده پاترول. بهتر بگوییم شرکت پارس خودرو، خودروی نیسان رونیز را جایگزین خودروی نیسان پاترول کرده بود. در واقع خودروی نیسان رونیز تا قبل از این که خودروی شاسی بلند پرادو وارد کشور شود، یک تنه بازار خودروی ایران را قبضه کرده بود.

البته باید گفت برای رونیز منیفیولد   و یا هدرز های دست ساز  مناسبی هم وجود دارد که اگر بخواهید می توانید با نصب آن ها تا ۱۰ اسب بخار به قدرت  خودرو اضافه کنید و دیگر در آفرود مشکلی نداشته باشید. در بین رقبا رونیز جایگاه مناسبی دارد و در حد و اندازه آن ها قرار می گیرد. توجه کنید ویتارایی که رقیب این خودرو است مدل ۲ لیتری است و مدل ۲.۴ لیتری ویتارا قیمت به مراتب بالا تری دارد که ۱۶۹ اسب بخار قدرت دارد.

خودرو نیسان رونیز دارای یک موتور 4 سیلندر می باشد که حجم آن 2400 سی سی است. رونیز از خودروهایی است که به واسطه ی قیمت مناسبی که نسبت به بقیه خودروها دارد بازار دست دوم خوبی را برای خود ایجاد کرده است. بنابراین وقتی رونیز را می خرید مطمئن باشید اگر روزی بخواهید آن را عوض کنید ، رونیز بازار دست دوم خوبی دارد و افت قیمت چندانی هم نخواهد داشت. اما هردوی این خودرو ها از چینی های هم قیمت، وینگل، کاپرا و پیکاپ ریچ بهتر هستند. این خودرو که در خارج از کشور با نام ایکس تریل یا پالادین شناخته می شود از موفق ترین خودرو های دهه 80 در ایران بود.

هرچند وجود امکاناتی نظیر سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل کشش TCS، سیستم کمک حرکت در سربالایی، سیستم کنترل حرکت در سراشیبی و رادارهای مختلف، به ایمن تر کردن تجربه رانندگی با این خودرو کمک شایانی می کنند. نیسان رونیز در جاده های داخلی شهری 13 لیتر در هر 100 کیلومتر مصرف دارد اما در جاده های بیرون شهری مصرف رونیز به 9 لیتر در هر 100 کیلومتر می رسد که به صورت ترکیبی این خودرو در هر 100 کیلومتر 11 لیتر بنزین مصرف می کند. به طور کلی شما با خرید نیسان رونیز یک خودرو با ارزش خرید بالا از لحاظ کیفی و فنی تهیه خواهید کرد. یکی از دلایلی که از این خودرو به صورت آفرود نیز استفاده می ‌شود مقاومت بالای آن در مقابل فشارهای طولانی مدت است که استهلاک آن را بسیار پایین می ‌آورد.

یکی از رقبای قدیمی این خودرو سانگ یانگ موسو و یکی از رقبای جدید آن وانت ریچ است. نسل دوم این شاسی بلند ژاپنی در سال 2005 معرفی شد و در سال 1382 پارس خودرو این نسل را مونتاژ و با نام نیسان رونیز به بازار داخلی ایران عرضه کرد و 7 سال به طول انجامید. این خودرو از همان ابتدا به دلیل قابلیت های آفرودی مورد توجه بسیاری از جوانان قرار گرفت.

در نمای کناری شاهد استفاده از رینگ های 18 اینچی مشکی رنگ و آینه های جانبی نصب شده روی درب ها هستیم. یک خط شانه تیز در بالای درب ها دیده می شود که از جلو تا عقب بدنه کشیده شده. پایین درب ها نیز حجم پردازی نرمی انجام گرفته که طراحی خودرو را سیال تر کرده اند.

این موتور قادر به تولید 160 اسب بخار قدرت است که به راننده امکان می‌دهد در شرایط مختلف جاده‌ای و آفرودی، تجربه رانندگی مطلوبی داشته باشد. یکی از نکات قابل توجه در این خودرو، توانایی آن در ارائه عملکردی قوی در مواجهه با مسیرهای سخت و ناهموار است که آن را به گزینه‌ای محبوب در میان علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی تبدیل کرده است. با وجود این، باید توجه داشت که نیسان رونیز در مقایسه با برخی از رقبا در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی دارای نقاط ضعفی است که ممکن است برای برخی از خریداران چالش‌برانگیز باشد. این خودرو می تواند حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت را برای راننده به ارمغان بیاورد و در ۱۵.۲ ثانیه از سرعت صفر تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ثانیه برسد. مصرف سوخت این خودرو هم ۱۱٫۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر در حالت ترکیبی می باشد. در مورد موتور خودروی نیسان رونیز این نکته را هم باید بگوییم که موتور این خودرو کیفیت بالایی دارد و می شود به آن اطمینان کرد.

نیسان رونیز بیشتر بر مبنای آفرود سواری طراحی و تولید شده است که از لحاظ ظاهری این مساله به صورت کامل قابل مشاهده است. ارتفاع زیاد شاسی ها و سپر های کوتاه در خودرو های رونیز با هدف رانندگی های راحت تر در بی راهه های پر از نشیب و فراز آفرود است. پیکاب سواری بسیار نرمی دارد که مناسب برای مسیر های دشوار و بی راهه ها است این خودرو با سیستم تعلیق مستقل و کمک فنر های هیدرولیکی خود نیروی وارد شده از طرف موانع را به سرنشینان وارد نمی کند. تعلیق جلوی این خودرو به صورت نیم مستقل است و تعلیق های عقب این خودرو به صورت مک فرسون و سیستم فرمان این خودرو به صورت هیدرولیکی است. شما می توانید برای طی نمودن دشوار ترین مسیر ها از این خودرو استفاده کنید و نگران زمین افتادن نباشد!

حالت آخر نیز با نام N یعنی خلاص شناخته می‌شود و مخصوص زمانی است که قصد بکسل‌کردن رونیز را داشته باشید. در این حالت، ارتباط چرخ‌ها با گیربکس قطع می‌شود تا بکسل‌کردن خودرو با سهولت بیشتری انجام شود. در حالت H2 که مخصوص استفاده روزمره است، نیروی موتور تنها به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود و چرخ‌های جلو، دیگر با موتور درگیر نیستند. این خودرو در 15 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد و حداکثر سرعت آن نیز 161 کیلومتر بر ساعت است.

فونیکس آریزو 8 در محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و در محور عقب از سیستم تعلیق مولتی لینک استفاده می کند نوید یک پایداری خوب را می‌دهد؛ موردی که بیش از هر چیزی در آریزو6 GT راننده از فشار روی پدال گاز بازمی‌داشت. ترمز های این خودرو نیز در جلو و عقب از نوع دیسکی بوده و به سیستم هایی نظیر ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD و ترمز کمکی BA نیز مجهزند. تقریباً ۱۰ سال از ساخت آخرین رونیز در ایران می‌گذرد اما به طور کلی درصد بالایی از این خودروها بدون هیچ مشکلی بعد از گذشت یک دهه همچنان سواری با کیفیتی را ارائه می ‌دهند. کمتر شنیده شده است که افت فنی یا کیفی بعد از استفاده طولانی در این خودرو رخ داده باشد.

شرکت  پرارین خودرو انواع خودرو های سواری و لوکس را در تیپ‌ های مختلف به مشتریان عرضه می‌ کند. از طرفی اگر می خواهید آفرود بروید، می توانید چند قطعه مهم و مصرفی بخرید و با خود ببرید. بله، این خودرو از گشتاور بسیار بالایی برخوردار است که سفر را برای شما آسان تر می کند.

چراغ های جلوی خودروی نیسان رونیز هم دارای مه شکن هستند و از نوع هالوژن می‌باشند. رووی eRX۵ به یک موتور بنزینی و یک پیشرانه برقی مجهز است که آن را تبدیل به خودرویی پلاگین هیبرید کرده است. تعلیق در بخش جلوی رووی eRX۵ طبق معمول مک فرسون و در بخش عقب مولتی لینک است.

تودوزی‌های مخملی که روی درب‌های اتومبیل از داخل انجام شده است به زیبایی این ماشین می‌افزاید. در قسمت عقب خودرو نه تنها جا بریا نشستن تعداد بیش از 3 نفر وجود دارد بلکه برای سوار کردن هر میزان بار دست سرنشینان خودرو باز است. سیستم صوتی نیسان رونیز با چهار باند مجزا امکان پخش صوتی را برای تمام فضای اتومبیل فراهم کرده است. دریچه‌های تهویه هوایی که در کابین رونیز طراحی شده است شکلی بسیار فانتزی دارد. بسیاری از ماشین های قد بلندی که در بازار ایران به اسم شاسی بلند مشهورند؛  در واقع یک کراس آور و یا حتی هاچ بک کراس هستند.

ماشینی که برای کمپینگ مناسب است و می توانید تمام وسایل لازم را در آن قرار دهید. قیمت فروش محاسباتی قطعی خودرو وارداتی در مبادی ورودی برابر با ۱۴,۵۴۹,۶۹۲,۴۷۱ ریال تعیین شده است. این خودرو مجهز به شیشه بالا بر برقی، آینه های جانبی برقی، و کمک فرمان هیدرولیک مجهز است اما تهویه آن به صورت دستی است.

چری در قسمت عقب سدان خود شنگ تمام گذاشته و نتیجه، نماییست که احتمالا کمتر کسی منتقد آن باشد. چراغ های به هم پیوسته ای که نام برند در وسط آن ها نوشته شده است، تقریبا مشابه با آن چه در فونیکس FX دیده بودیم. سقف و شیشه عقب با شیب بسیار مناسبی به درب صندوق متصل شده اند و کمی پایین تر، سپر عقب نیز میزبان 4 سراگزوز واقعی است که چهره این خودرو را بسیار اسپرت کرده اند. یک دیفیوزر زیر سپر و دو شبرنگ قرمز باریک در اطراف سپر عقب نیز به تکمیل این نما کمک کرده اند.

این خودرو که در برخی بازارها با نام نیسان اکسترا شناخته می‌شود، در کلاس شاسی‌بلندهای متوسط قرار دارد و به‌عنوان یک خودرو آفرود و شهری طراحی شده است. نیسان رونیز با الهام از خودروهای آفرودی نیسان، مانند پاترول، تولید شد و طراحی ساده، مقاوم و کارآمدی داشت که آن را به گزینه‌ای محبوب برای افرادی تبدیل کرد که به دنبال خودرویی مناسب برای مسیرهای سخت و آفرود بودند. این خودرو از لحاظ سیستم تعلیق، بهره‌وری موتوری و ایمنی در زمان خود عملکرد قابل قبولی داشت و به دلیل دوام و توانایی‌های بیابانی‌اش، مورد توجه خریداران در بازارهای مختلف جهان قرار گرفت.

طراحی خارجی بدون شک اولین نقطه‌ای است که بیننده را به سمت رونیز جلب می‌کند. در زمانی که ما فقط اس یو وی‌های جعبه‌ای مانند پاترول و لندروور را دیده بودیم، رونیز با طراحی مدرن خود، یک اس یو وی فوق زیبا و جدید برای بازار بود. ظاهر این خودرو البته آنقدر طراحی معقول و متناسبی دارد که حتی امروز نیز مورد پسند بسیاری از خریداران است. در طراحی خارجی بدون شک جالب‌ترین نکته سقف برآمده قسمت عقب است که البته در فضای داخلی نیز تاثیر مثبت خود را گذاشته است. همچنین دستگیره در عقب به جای مکان متداول روی کناره‌ی در قرار گرفته است و جذابیتی زیادی برای بیننده ایجاد می‌کند. در نمای عقبی نیز گرچه رونیز طرح ساده‌ای دارد ولی ایراد چندانی هم نمی‌توان با توجه به قدیمی بودن خودرو وارد دانست.

این خودرو به‌دلیل برخورداری از شاسی مستقل از بدنه، گیربکس کمکی مجهز به حالت چهارچرخ سنگین (4L) و اکسل صلب عقب با فنر تخت، یک آفرودر تمام‌عیار محسوب می‌شود که حتی برای پیمایش دشوارترین مسیرها نیز روی مالک خود را زمین نمی‌اندازد! علاوه‌براین، انبوهی از لوازم آفرود افترمارکت نیز برای این خودرو در بازار موجود است که دست مالک را برای شخصی‌سازی و بهبود هرچه بیش‌تر قابلیت‌های خارج‌جاده‌ای Nissan Roniz باز می‌گذارد. سال 1382 یعنی دقیقا پس از توقف تولید پاترول بود که شرکت پارس خودرو به‌سراغ شریک چینی شرکت Nissan رفت و پالادین را به‌عنوان جانشین پاترول روی خط مونتاژ خود آورد.

استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در ECU می‌تواند به کاهش آلاینده‌ها و بهبود کلی کارایی خودرو نیز کمک کند، اگرچه در نیسان رونیز، این سیستم به اندازه خودروهای جدیدتر پیشرفته نیست، اما همچنان تأثیر مثبتی بر عملکرد کلی خودرو دارد. رونیز با ورود به بازار، در ابتدا به دلیل طراحی جذاب خود توانست هم نظر طرف‌داران شاسی‌بلندهای لوکس را به خود جلب کند (در حالی که حتی در زمان خود نیز خودروی لوکسی نبود) و هم آفرودسوران جذب این خودرو شدند. مصرف سوخت این خودرو در مسافرت های داخلی شهری به 16 لیتر در هر صد کیلومتر می رسد و در جاده های برون شهری مصرف سوخت نیسان رونیز به 12 لیتر در هر 100 کیلومتر می رسد و به صورت ترکیبی مصرف سوخت این خودرو 14 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

در ادامه مقاله تجهیزات رونیز به بررسی دنده کمکی 4 حالته این خودرو خواهیم پرداخت. قبل از شروع بررسی تجهیزات آفرود نیسان رونیز ابتدا نگاهی ظاهر این خودرو داشته‌باشیم. مدلی که پارس خودرو آن را تولید کرد، نسخه‌ای از نیسان اکسترا است که مخصوص بازارهای خارج از آمریکای شمالی بود و به همین دلیل، طراحی ظاهری آن با مدل اصلی اکسترا متفاوت است.

همچنین تولید این خودرو سیاست های مختلفی را در پشت خود داشت به همین دلیل این خودرو را بسیار ساده طراحی و تولید شده و بر کیفیت و میزان استحکام این خودرو تاکید شده است به همین دلیل بسیاری از افراد طراحی این خودرو را دوست ندارند. ما در این مقاله به بررسی خودروی نیسان رونیز پرداختیم شما هم نظرات خوددتان در مورد نیسان رونیز برای ما در سایت دودف کامنت کنید. در خودرو نیسان رونیز، با در نظر گرفتن پیشرانه‌ ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه، حجم موتور ۲۳۸۹ سی سی و گشتاور ۳۶۰۰ نیوتن متردر دقیقه شاهد تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت هستیم. این میزان اسب بخار می ‌تواند نیسان رونیز را به حداکثر سرعت ۱۶۱ کیلومتر بر ساعت برساند. رونیز یکی از خودروهای شاسی‌بلند تولید شده توسط نیسان است که در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی به بازار معرفی شد.

شتابی که برای آن در نظر گرفته شده است و به صورت رسمی از طرف شرکت نیسان اعلام شده است بالغ بر 161 کیلومتر در ساعت است که در 15.2 ثانیه می‌توان به این سرعت دست پیدا کرد. البته گفتنی است که رونیز کمی در مصرف سوخت پر اشتها است و کمی بیش از اتومبیل‌های معمولی نیاز به سوخت گیری دارد. علیرغم تمام قدرت فنی و مزایای این خودرو، به علت عدم وفور قطعات و مدل های نسبتا پایین بازار خرید و فروش نیسان رونیز از رونق جالبی برخوردار نیست و گزینه های رقیب حتی کراس اوور های چینی از فروش مطلوب تری برخوردارند. نیسای ان رونیز یک شاسی بلند آفرودی است که در فاصله سال‌های 1382 تا 1389 توسط پارس خودرو به تولید می‌رسید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *