بررسی خودرو شاین مکس

مشخصات شاین مکس : بررسی قیمت عکس داخل SHINE MAX

با این حال و با وجود موفقیت هایی که H30 کراس در ایران کسب کرد، اما طولی نکشید که با آمدن دوباره تحریم ها و نیز عدم واردات خودرو به کشور، عرضه محصولات دانگ فنگ توسط خودروسازان دولتی, از جمله ایران خودرو نیز برای مدتی متوقف شد. هر چند که محصولات این گروه و زیرمجموعه های آن مانند لاماری ایما، بهمن دیگنیتی، سوبا M4 و فردا SX5 پس از مدتی و توسط خودروسازان خصوصی کشور به بازار عرضه شدند، اما هیچکدام به طور مستقیم با نام و لوگو دانگ فنگ«DFM» به کشور عرضه نشدند. اولین نکته ای که در کابین این سدان نظر شما را جلب می کند طراحی فرمان آن است. در وسط فرمان نشان آئولوس قرار گرفته و فرمان این خودرو از نوع D کات دو شاخ است. این نوع فرمان بسیار شبیه به طراحی فرمان های جنسیس است و کنترلر های روی فرمان هم شباهت زیادی به طراحی تسلا دارد.

اپتیما ۲۰۲۳ که سدان کره‌ای با طراحی مدرن و کیفیت ساخت بالاست، از پیشرانه‌های قوی‌تر و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری مانند نمایشگرهای بزرگ‌تر، سیستم‌های کمک‌راننده هوشمندتر و کیفیت متریال بالاتر در کابین بهره می‌برد؛ اما قیمت بالاتری دارد. طراحان این خودرو با حفظ وقار و ظرافت، از طراحی‌های نوآورانه و شلوغ در داخل ماشین شاین مکس پرهیز کرده‌اند تا هارمونی مناسبی در فضای داخلی ایجاد شود. به‌طور کلی، در این خودرو به‌ویژه در داخل کابین آن تلاش شده است که راحتی و دسترسی آسان به امکانات مختلف در اولویت قرار گیرد. نسخه بنزینی شاین مکس که به یک موتور یک و نیم لیتری توربوشارژ مجهز شده، با بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا توانایی تولید قدرت و گشتاور مناسب را در کنار مصرف سوخت بهینه‌ای دارد. بررسی از نظر مصرف سوخت شاین مکس نشان می‌دهد که این خودرو دارای مصرف سوخت ترکیبی ۶.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که رقم قابل قبولی برای یک سدان در کلاس خود محسوب می‌شود. پشت فرمان آئولوس شاین مکس، اولین چیزی که راننده احساس می‌کند راحتی بسیار زیاد آن و طراحی ارگونومیک کابین است.

وجود نمایشگر لمسی در میانه داشبورد، غربیلک فرمان دی کات و نمایشگر پشت فرمان تمام دیجیتال از ویژگی‌های مدرن این سبک طراحی داخلی به‌حساب می‌آیند. یی شوئن مکس یا همان شاین مکس ایران خودرویی ها، با نشان آئولوس گروه دانگ فنگ به بازارهای هدف معرفی شده و قرار است در جایگاه یک سدان لوکس چینی به صورت وارداتی توسط ایران خودرو به ایران بیاید. این خودرو از نظر ابعاد، در جایگاه کمی بالاتر نسبت به KMC J7 کرمان موتور می ایستد و به عنوان یک سدان هیبریدی می تواند نسبت به رقبا متفاوت ظاهر شود. در نسخه هیبریدی “شاین مکس” نیز یک موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر توربو و یک موتور برقی با آهن‌ربای دائمی (Permanent Magnet Synchronous Motor) وجود دارد. این سیستم هیبریدی توانایی تولید 176 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور را داراست. به دلیل نصب موتور برقی و باتری و سیستم‌های مرتبط، وزن این نسخه نسبت به مدل بنزینی بیشتر است و حدود 74 کیلوگرم اضافی دارد.

خوشبختانه گیربکس نسخه بنزینی از نوع دو کلاچه تَر است که تعویض دنده نرم و عملکرد خوبی را برای خودرو به ارمغان خواهد آورد. برنامه ایران خودرو برای شاین مکس هیبریدی، یک گام پس از عرضه نسخه بنزینی است. ایران خودرویی ها هنوز به صورت قطعی امکانات این خودرو و قیمت آن را هم اعلام نکرده اند. شاین مکس از نظر طراحی ظاهری، خودرویی با استایل جذاب و خشمگین به نظر می آید و این مورد، به‌خصوص در رنگ های تیره بیش تر خود را نمایان می سازد.

دانگ فنگ همان‌طور که شاین مکس را از لحاظ فنی زیر و رو کرده، ظاهر مدرنی را نیز برای سدان مدرن خود کار کرده است. در موج جدید آزادی واردات، شرکت‌های خودروسازی دولتی نیز نمی‌خواهند از قافله بزرگ و تب داغ واردات خودرو بازبمانند. از این رو شرکت ایکو (ایران خودرو) قصد دارد تا محصولی تحت نام شاین مکس را در نسخه هیبری و بنزینید روانه بازار کشور کند. همچنین دوربین ۳۶۰ درجه و سنسور جلو، همراه با سیستم‌ های کمک به حرکت بین خطوط و تشخیص علائم رانندگی (TSR)، کروز کنترل تطبیقی و ترمز اضطراری هوشمند (AEB)، امنیت و راحتی بیشتری را فراهم می ‌آورند. سیستم ‌های کنترل پایداری الکتریکی (ESP)، کنترل کشش (TCS)، ترمز پارک برقی (EPB) و سیستم‌های ترمز هوشمند (BOS) نیز از دیگر امکانات این خودرو هستند که تجربه‌ی رانندگی ایمن و پایدار را تضمین می‌کنند.

روز گذشته گروه صنعتی ایران خودرو در مجموعه پارک گیاه شناسی تهران، برای نخستین بار امکان بررسی میدانی شاین مکس را در دو نسخه بنزینی و هیبریدی فراهم کرد. شاین مکس در هر دو نسخه بنزینی و هیبرید از پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو بهره می‌گیرد. با این تمایز که نمونه بنزینی از سیستم پاشش سوخت انژکتوری پرفشار تزریق مستقیم (GDI) بهره‌مند است، اما نمونه هیبرید از نسخه رایج چند نقطه‌ای (MPI) استفاده می‌کند. در نتیجه موتور درون سوز بنزینی در نسخه هیبرید شاین مکس اندکی از پیشرانه نمونه تمام بنزینی ضعیف‌تر است.

نیروی تولیدی این موتور توسط گیربکس هفت سرعته اتوماتیک دو کلاچه WET به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. در شرایطی که از نظر اعتبار برند و کیفیت ساخت خودرو‌های چینی حرف زیادی برای گفتن در برابر رقبای کره‌ای، ژاپنی و اروپایی خود ندارند، خودروسازان چینی معمولاً سعی می‌کنند با عرضه آپشن‌ها و تجهیزات زیاد روی خودرو‌های خود این مشکل را به نوعی برطرف کنند. از جمله مهم‌ترین امکانات رفاهی این خودرو می‌توانیم به ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای، اتوهلد، ترمز پارک برقی و سیستم تهویه مطبوع اتومات دوگانه اشاره کرد. آئولوس شاین مکس همچنین داخل کابین خودرو آپشن‌هایی مانند نورپردازی محیطی، سانروف پانوراما، صندلی‌های جلو برقی و سردکن و گرمکن صندلی‌های جلو ارائه می‌کند.

هر چند که ذکر این نکته لازم است که زبان طراحی برند آئولوس در ابتدای مسیر خود قرار دارد و چنین شباهت هایی کاملا اجتناب ناپذیر است، با این حال نمی توان منکر این شد که جدای از چهره پویا و تهاجمی، شاین مکس در نمای جلو از جزئیاتی مدرن و جدیدی برخوردار نمی باشد. در سرعت‌های بالا، راننده پشت فرمان آئولوس شاین مکس حس ایمنی خوبی را تجربه خواهد کرد و عملکرد بسیار خوب آن، سبقت گرفتن با این خودرو را بسیار راحت کرده است. گرچه این خودرو بالای یک و نیم تن وزن دارد، ولی گشتاور بالای موتور توربو، آئولوس شاین مکس را به یک سدان قوی و پرشتاب تبدیل کرده است. پلتفرم جدید امکان بهره‌گیری از سیستم دستیار پیشرفته راننده را فراهم کرده تا خودرو شاین مکس به امکانات ایمنی سطح بالایی، البته فقط در نسخه بنزینی مجهز باشد. سیستم تعلیق در محور جلوی شاین مکس از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مولتی‌لینک است که این ترکیب را قبلا در خودروهایی مثل بهمن رسپکت هم دیده بودیم.

همچنین، دوربین ۳۶۰ درجه و سنسورهای جلو به این مدل اضافه شده‌اند که به راننده کمک می ‌کنند تا دید بهتری از محیط اطراف خودرو داشته باشد. علاوه بر این، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با پنل لمسی و دریچه‌ های مجزا برای سرنشینان عقب، راحتی بیشتری را برای سرنشینان فراهم می ‌کند. مصرف بنزین نسخه بنزینی “شاین مکس” در بهترین شرایط تقریباً 6.8 لیتر در هر 100 کیلومتر است.

اما به صورت هم‌زمان مواردی چون قیمت خودرو، تیراژ واردات محدود و کیفیت ارائه خدمات پس از فروش می‌تواند برای این خودرو نقش یک تیغ دو لبه را بازی کند. احتمالا ایکو تلاش دارد تا با حذف این امکانات از قیمت نهایی نسخه هیبرید بکاهد تا در جلب حجم بیشتر مشتری موفق‌تر عمل کند. خودروسازان چینی در طراحی نمای داخلی محصولات ۵ سال گذشته خود به واقع انقلاب کرده‌اند.

اولین نسخه خودرو دانگ فنگ شاین مکس در سال 2018 رونمایی شد؛ اما سدان لوکسی که قرار است توسط ایران خودرو به ایران وارد شود، در سال ۲۰۲۱ معرفی شده و کاملا با مدل اولیه تفاوت دارد. ایولوس ییژوان مکس (Aeolus Yixuan Max) که در ایران با نام دانگ فنگ شاین مکس شناخته می‌شود، به‌عنوان یک سدان لوکس چینی با دو پیشرانه بنزینی و هیبریدی تولید شده است. اگر به‌ دنبال بررسی دانگ فنگ شاین مکس، ویژگی‌ها و مشخصات این خودرو هستید، ما در این مقاله بررسی جامع و کاملی خواهیم داشت. ایران خودرو که عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کشور را در اختیار دارد و محصولات مختلفی را تولید می‌کند، در دور جدید واردات خودرو، سدان چینی را وارد خواهد کرد. ایولوس ییژوان مکس (Aeolus Yixuan Max)، سدان لوکسی است که روی خط تولید گروه دانگ فنگ چین قرار دارد و با دو پیشرانه بنزینی و هیبریدی در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

یک نوار کرومی بالای پنجره های جانبی و دو خط شخصیت را هم می توان از دیگر المان های کنار خودرو برشمرد. در بخش انتهایی نیز چراغ های به هم پیوسته با گرافیک داخلی دودی رنگ به چشم می آیند و البته نوشته AEOLUS و DFM و همچنین A60MAX از جمله بج هایی هستند که روی درِ صندوق نصب شده اند. طراحان برای کابین دانگ فنگ شاین مکس، کمی جانب احتیاط را رعایت کرده‌اند و طرح نویی به هم نزده‌اند، دلیل این کار هم حفظ وجهه شیک خودرو است. چراغ‌های عقب عرض خودرو را پر کرده‌اند تا علاوه بر ایجاد نمایی متمایز و متفاوت، ظاهری پهن‌تر به دانگ فنگ شاین مکس بدهند. خروجی اگزوز زیر بدنه قرار دارد، اما طراحان به جای سراگزوزهای روی سپر، دو قاب کرومی را در دو طرف آن تعبیه کرده‌اند.

با رسیدن به نمای جانبی، از خلق و خوی تهاجمی شاین مکس در مقایسه با نمای جلو تا حدی کاسته شده و با سبک طراحی ملایم و نسبتا منطقی تری روبه رو هستیم. با این حال همچنان می توان طراحی این نما را به واسطه خط سقف شناور و نیز فرم ستون C و نحوه امتداد آن بر روی صندوق که تقریبا بدون شکست های معمول سدان های سنتی، در یک راستا امتداد یافته است و حالتی فست بک به این نما بخشیده، پویا و جذاب قلمداد کرد. چرا که ارتفاع سقف و قسمت «Greenhouse»  بلند است و فرم فریم شیشه های جانبی «DLO» نیز نوید بخش فضایی روشن و دلباز را در داخل کابین می دهد. قیمت شاین مکس در بازار جهانی بین ۱۴ تا ۱۹هزار دلار دارد، با در نظر گرفتن تعرفه‌ها و مالیات در ایران با قیمتی به مراتب بالاتر عرضه خواهد شد. نمایندگی شاین مکس، ایران خودرو است؛ اما در حال حاضر، قیمت این خودرو در ایران مشخص نیست.

مدل‌های دست دوم کره‌ای مانند سوناتا و اپتیما مدت هاست که بازار سدان‌های ایران را در دست داشته‌اند. ولی طراحی قدیمی این خودرو‌های وارداتی سبب شده تا مدل‌های جدید به ظاهر به روز بتوانند حرفی برای گفتن در بازار ایران داشته باشند. ترکیب قیمت مناسب، تکنولوژی و تجهیزات شاین مکس را به یک گزینه جذاب و قدرتمند تبدیل خواهد کرد. سیستم تعلیق خودرو به خوبی از پس جذب دست انداز‌های جاده برآمده و تایر‌های فاق بلند آن نیز به این امر کمک می‌کنند. کابین خودرو به خوبی عایق شده و خبری از صدای جاده و باد داخل آئولوس شاین مکس نیست. صندلی‌های جلو به آپشن‌هایی مانند گرم کن، سردکن و ماساژور مجهز بوده و راننده سرنشین تجربه بسیار جذابی را داخل این خودرو خواهند داشت.

البته طراحان به فکر جوان‌ترها هم بوده‌اند و با اضافه کردن المان‌های زاویه‌دار و خطوط صاف و شکسته در برخی قسمت‌ها نظیر چراغ‌های جلو، قاب مه‌شکن و اطراف جلوپنجره، سعی کرده‌اند تا چهره نسبتاً اسپرت و جوان پسندتری برای این ماشین خانوادگی به وجود بیاورند. چراغ‌های به‌هم‌پیوسته عقب و شیب ملایم سقف و ستون‌ها نیز باعث می‌شود تا استایل این خودرو کاملاً به‌روز و متعادل احساس شود. دانگ فنگ شاین مکس دارای طول، عرض و ارتفاع معادل ۴۷۹۷، ۱۸۱۰ و ۱۴۷۵ میلی‌متر است. نسخه بنزینی “شاین مکس” با یک موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر توربو از طریق تزریق مستقیم سوخت GDI، قدرتی معادل 190 اسب بخار و 300 نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه از سیستم تزریق مستقیم سوخت GDI بهره می‌برد که بازدهی بیشتری نسبت به پیشرانه‌های بنزینی با سیستم سوخت‌رسانی مولتی پورت MPI دارد.

آریزو ۸ خواهد آمد تا در کنار تیگو ۸ پرو، بازار خودروهای لوکس را مورد هدف قرار دهد. یکی دیگر از رقبای احتمالی این دسته، گک امپو است که ماهای گذشته همه توجهات را به خود جلب کرد اما عرضه آن به بازار ایران در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. سدانی اسپرت با طراحی فوق‌العاده جذاب که می‌تواند رقیبی جدی حتی برای سدان‌های آلمانی و ژاپنی بازار باشد. ایران خودرو سرانجام از سدان وارداتی خود با نام شاین مکس رونمایی کرد و این خودرو قرار است نیاز بازار به سدان‌های سایز متوسط را مرتفع سازد. سدان‌های اسپرت، همیشه طرفداران خود را داشته‌اند، کرمان موتور این موضوع را به‌خوبی می‌دانست و توانست با عرضه KMC J7 به موفقیت خوبی در این بخش از بازار دست یابد؛ حالا نوبت ایران خودرو است تا شانس خود را با شاین مکس امتحان کند. با ما در کارنامه همراه باشید تا همه جنبه‌های شاین مکس را مورد بررسی قرار دهیم.

ایران خودرو در تیر ماه ۱۴۰۲ از سدان جدید خود، دانگ فنگ شاین مکس، رونمایی کرد. نسخه بنزینی شاین مکس به موتور ۱۵۰۰ سی‌سی توربوشارژ مجهز شده که گشتاور ۳۰۰ نیوتن‌متر را تولید می‌کند و مصرف سوخت آن ۶.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. نسخه هیبریدی این خودرو نیز با مصرف سوخت ۴.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، یکی از اقتصادی‌ترین گزینه‌ها در کلاس خود محسوب می‌شود. با توجه به همکاری ایران خودرو با دانگ فنگ، انتظار می‌رود شاین مکس با توجه به قیمت مناسب و مشخصات فنی قابل قبول، مورد استقبال بازار ایران قرار گیرد.

صندلی‌های عقب نیز با قابلیت تاشو و زیرآرنجی، فضای بیشتری را در صورت نیاز فراهم می‌کنند و سیستم ایزوفیکس برای نصب صندلی کودک ایمنی بیشتری را فراهم می‌ آورد. تمامی این امکانات و ویژگی‌ها، شاین مکس بنزینی ایران خودرو را به یکی از گزینه‌های ایده‌آل برای خانواده‌ها و افرادی که به دنبال خودرویی با کابین راحت و مجهز هستند، تبدیل کرده است. با وجود شرایط ایمنی استاندارد و طراحی ظاهری و داخلی قابل قبول خودرو شاین مکس به سرعت در بین خریداران از محبوبیت برخوردار شده است. به همین جهت مجموعه کیان خودرو بهترین شرایط را برای خرید نقدی یا اقساطی آن در نظر گرفته است. با این حال در نسخه بنزینی استفاده از تریم متضاد به رنگ های سفید روشن و مشکی تیره و ترکیب آن با دوخت های نارنجی رنگ، سبب دمیده شدن روح اسپرت نمای بیرونی به داخل کابین شده است.

داشبورد این خودرو ظاهری مواج گونه دارد که از میانه به سمت راننده متمایل شده است. صفحه نمایش‌های سیستم سرگرمی و پنل ابزار نیز به صورت جداگانه تعبیه شده‌اند و به یکدیگر متصل نیستند. در بخش میانی کابین نیز یک کنسول قرار گرفته است که اهرم تعویض دنده و شارژر بی‌سیم در آن قرار دارند. مطابق اصول طراحی ساده انگارانه، دکمه‌های فیزیکی چندانی را در کابین دانگ فنگ شاین مکس نمی‌توان یافت. سپر عقب خودرو به زیبایی هرچه تمام‌تر، سراگزوز‌های آئولوس شاین مکس را در گوشه‌های خود جای داده است. به طور کلی، طراحی ظاهری این خودرو بسیار مدرن و جذاب بوده و در بازار ایران که مخصوصاً در سگمنت سدان‌ها مدل‌های به روز زیادی حضور ندارند، قطعاً توجه خیلی‌ها را به خود جلب خواهد کرد.

شاین مکس به عنوان یک خودروی سدان در ایران، دارای نقاط قوت و ضعف بسیاری است. از جمله مزایا می‌توان به طراحی تهاجمی کابین و بدنه خودرو اشاره کرد که جذابیت زیادی به آن بخشیده‌اند. از نظر فنی خودرو حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و از سوی دیگر، کیفیت سواری قطعاً خیلی‌ها را شگفت‌زده خواهد کرد.

همان‌گونه که اندکی قبل اشاره کردیم، دانگ فنگ شاین مکس در قالب دو تیپ درون‌سوز و هیبریدی تولید شده است که در حال حاضر تنها نسخه درون‌سوز آن برای عرضه به بازار داخلی معرفی شده است. حداکثر راندمان این پیشرانه،‌ 190 اسب بخار قدرت و 300 نیوتن متر گشتاور است. البته باید توجه داشته باشید که دریافت چنین راندمانی از یک موتور کم حجم به استفاده از فناوری‌های جدید همچون سیستم پاشش سوخت مستقیم متکی است.

به لطف طول نسبتا زیاد خودرو، فضای سرنشینان در ردیف عقب کاملا کافی خواهد بود. علاوه‌بر صندلی‌های راحت و فضای کافی، سرنشینان ردیف عقب می‌توانند از دریچه‌های تهویه مطبوع، پورت شارژ USB و سقف پانوراما لذت ببرند. درنهایت، اگر از ترکیب رنگ عجیب‌وغریب برخی از تریم‌های شاین مکس صرف نظر کنیم، همه چیز در داخل کابین دلنشین خواهد بود.

ناگفته نماند که نظرات و تجربیات شما همراهان گرامی برای ما ارزشمند است و با به اشتراک گذاری آنها با ما ، کار مگز را در این مسیر جذاب همراهی خواهید کرد. داشبورد این خودرو با خطوط روان و منحنی‌های ملایم فضای دلنشین و آینده‌نگرانه‌ای را ایجاد کرده و جداسازی صفحه نمایش سیستم اطلاعاتی و سرگرمی و پنل کیلومترشمار ظاهری مدرن و مرتبی به داشبورد داده است. چرا که ارتفاع سقف و قسمت «Greenhouse» بلند است و فرم فریم شیشه های جانبی «DLO» نیز نوید بخش فضایی روشن و دلباز را در داخل کابین می دهد. اما ایران خودرو مشخصات نهایی نسخه بنزینی را برای رسانه ها ارائه داد و بر همین اساس ما هم به معرفی نسخه بنزینی بسنده می کنیم. شتاب گیری اولیه خودرو به لطف خروجی قابل قبول موتور، راضی کننده است و ارگونومی کابین و موقعیت قرار گیری راننده، راندن این خودرو را لذت بخش جلوه می دهند. تاخیر جعبه دنده های دوکلاچه در شروع حرکت و سربالایی ها، در این خودرو نیز تا حدودی به چشم می آید.

طراحی فرمان دانگ فنگ شاین مکس یکی از نکات جذاب این خودرو است، چرا که این فرمان به صورت دو شاخه طراحی شده است. این سبک از طراحی فرمان مربوط به خودروهای اروپایی است و حضور آن در یک سدان چینی برای مشتریان رضایت‌بخش خواهد بود. دو شاخه این فرمان با دکمه‌های کنترلی مختلف احاطه شده است و ظاهر آن را می‌توان شبیه به دسته‌های کنترلر کنسول‌های بازی قلمداد کرد. دانگ فنگ شاین مکس یک خودرو لوکس یا نیمه لوکس محسوب می‌شود، از این رو سطح مواد استفاده شده در ساخت کابین آن نسبت به سایر خودروهای چینی ارزان‌تر، قابل قبول ارزیابی می‌شود. تریم کابین چرمی است و ترکیبی از پلاستیک نرم و خشک را در قسمت‌های مختلف داشبورد و رودری‌ها می‌توان مشاهده کرد.

نمای جانبی دانگ فنگ شاین مکس، شباهت قابل توجهی به سدان‌های آسیایی مشابه دارد. همچنین در گلگیر عقب شاهد یک حجم فانتزی هستیم که این بخش را بزرگتر از قسمت جلو نشان می‌دهد. طراحی بخش عقب دانگ فنگ شاین مکس به خصوص چراغ‌های آن، بیننده را به یاد آریزو 6 پرو می‌اندازد. چراغ‌های عقب این خودرو الگوی y شکل دارند و توسط یک نوار به یکدیگر متصل شده‌اند.

خودرو همچنین به صفحه کیلومتر و آمپر‌های دیجیتال با رزولوشن بالا مجهز شده و صفحه نمایش سیستم اطلاعات سرگرمی بزرگ در مرکز داشبورد حس و حال یک خودروی مدرن را به کابین بخشیده است. تریم رنگی داخل خودرو در نسخه بنزینی، سفید – مشکی بوده و دوخت های نارنجی در آن بکار رفته است. فرمان دو شاخه، کلاستر دیجیتالی و مانیتور عریض نیز از دیگر نکاتی هستند که در کابین این خودرو جلب نظر می نمایند. در بیشتر خودروها، دکمه‌های سیستم تهویه مطبوع زیر نمایشگر لمسی قرار دارد، اما در شاین مکس این قضیه متفاوت است و برای تنظیم تهویه باید قسمت بالایی نمایشگر را جستجو کرد.

نیروی تولیدی موتور از طریق گیربکس اتوماتیک مولتی مود به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این نسخه در هر 100 کیلومتر تقریباً 5 لیتر بنزین مصرف می‌کند، که برای یک سدان با این ابعاد بسیار مناسب است. دانگ فنگ شاین مکس به‌عنوان یک سدان مدرن و خوش‌ساخت با طراحی جذاب و امکانات رفاهی کامل، گزینه مناسبی برای افرادی است که به‌دنبال خودروی خانوادگی و اسپرت هستند.

با این حال، شاین مکس در نسخه بنزینی با قدرت ۱۹۰ اسب‌بخار، گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه، مصرف سوخت پایین‌تر و فضای کابین جادارتر می‌تواند رقیب جدی‌تری برای J7 باشد. شاین مکس با امکاناتی مانند سیستم ADAS و تعلیق مستقل عقب، نسبت به J7 برتر به نظر می‌رسد؛ اما همچنان در مقایسه با اپتیما، از نظر تکنولوژی‌های پیشرفته و برند، در سطح پایین‌تری قرار می‌گیرد. دانگ فنگ شاین مکس در مقایسه با کیا اپتیما ۲۰۲۳ و کی ام سی J7، ترکیبی از امکانات مناسب و قیمت رقابتی را ارائه می‌دهد.

به صورت کلی نمای خارجی شاین مکس را باید زیبا و در عین رعایت تناسبات هندسی دانست. اگر قصد خرید دانگ فنگ شاین مکس از طریق ثبت نام ایران خودرو را دارید، باید بگوییم که این ماشین به‌عنوان جدیدترین خودرو وارداتی ایران خودرو، با طراحی مدرن، امکانات متنوع و مصرف سوخت اقتصادی، گزینه‌ای جذاب برای خریداران ایرانی خواهد بود. نسخه بنزینی این خودرو به ۶ کیسه هوای ایمنی مجهز شده؛ در حالی‌که نسخه هیبریدی تنها به ۴ ایربگ محدود است. همچنین، نسخه بنزینی امکانات بیشتری دارد که شامل دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، کروز کنترل هوشمند، هشدار باز شدن درها در صورت وجود مانع، هشدار برخورد از جلو، سیستم تشخیص نقاط کور، پاور ویندوز و صندلی برقی برای راننده و سرنشین جلو هستند.

بهترین گیربکس‌ ماشین‌های چینی در ایران CVT، DCT، AT، AMT و E-CVT هستند که هرکدام، ویژگی‌ها و مزایای خود را… سیستم تعلیق خودرو از نوع رایج و ارزان قیمت مکفرسون استرات در محور جلو است، اما خوشبختانه در محور عقب از سیستم تعلیق مولتی لینک بهره می‌گیرد. این خودرو با امکاناتی همچون دکمه روشن/خاموش و ورود بدون کلید، صفحه نمایش لمسی همراه با پورت USB و Carbitlink، و گیربکس دوکلاچه اتوماتیک ۷ سرعته DCT7، تجربه‌ رانندگی راحت و هوشمند را ارائه می‌دهد. سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه‌های مجزا برای سرنشینان عقب نیز از دیگر امکانات این خودرو برای تأمین آسایش بیشتر سرنشینان است.

این خودرو براساس پلتفرم ماژولار و جدید دانگ فنگ توسعه یافته است که DSMA‌ یا Dongfeng Superior Modular Architecture نام دارد. بنابراین با آغاز مونتاژ آن در ایران خودرو دومین مرکز تولید شاین مکس راه‌اندازی خواهد شد. دانگ فنگ شاین مکس از ابتدای تولید تاکنون، در قالب دو تیپ با پیشرانه‌های درون‌سوز و هیبریدی به تولید می‌رسد. البته ایران خودرو تصمیم دارد تا در آینده نسخه هیبریدی این خودرو را نیز به ایران بیاورد و حتی آن را به تولید برساند. با این حال هنوز مشخص نیست وضعیت نهایی دانگ فنگ شاین مکس در بازار ایران چه خواهد بود. خودروسازان بزرگ ایرانی تصمیم گرفته‌اند تا به جای انتقاد از روند واردات خودرو، به بخشی از این رویه تبدیل شوند.

اگر قصد خرید خودرو دانگ‌فگ را دارید، شرایط خرید خودرو اقساطی، فرصت ویژه‌ای فراهم کرده تا بتوانید صاحب این سدان لوکس چینی شوید. جلوپنجره مشکی رنگ بزرگی تقریبا کل چهره دانگ فنگ شاین مکس را پر کرده که خطوط آن به سمت بیرون متمایل است و بدون فاصله به چراغ‌های زاویه‌دار جلو می‌رسد. دانگ فنگ برای اینکه رنگ و لعاب بیشتری به چهره خودرو بدهد، دو طرف جلوپنجره، قطعات کرومی نصب کرده است. ایران خودرو در طی یک نشست قیمت شاین مکس هیبرید را حدود ۱.۸ میلیارد تومان اعلام کرده است. این خودرو در سگمنت سدان‌های سایز متوسط عرضه می‌شود که در بازار امروزی ایران رقبای چندانی پیش رو ندارد. یکه‌تازی در کلاس، توان فنی و سطح امکانات مناسب در کنار شبکه خدمات پس از فروش بسیار گسترده شرکت ایران خودرو برای شاین مکس همانند برگ برنده ایفای نقش خواهد کرد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *