بررسی خودرو ماکسیما

آیا هنوز هم نیسان ماکسیما ارزش خرید دارد؟ وبلاگ شیپور

“قدرت موتور ماکسیما” حدودا ۲۲۷ اسب بخار و حجم موتور ۳ لیتری دارد که از این خودرو یک هیولا می سازد. دانستن اینکه این خودرو در چه سالی ساخته شده و یا مشخصات فنی موتور، سیستم سوخت و ترمزها و حتی آپشن های ماکسیما چیست؟ احتمالا جز سوالات بسیاری از افرادی است؛ بنابراین، به “بررسی ماکسیما” از جنبه های مختلف خواهیم پرداخت. معنی ماکسیما به عبارت انگلیسی maximum نزدیک است که معنی حداکثری و نهایت را می دهد. نیسان ماکسیما که توسط شرکت پارس خودرو در داخل کشور عرضه می شود از تجهیزات امنیتی بسیار کمی استفاده می کند و در واقع این یکی از نقاط ضعف این خودرو است.

به این مورد باید صندوق‌عقب جادار را نیز افزود که نیازهای یک خانواده را کاملاً برآورده می‌سازند. طراحی ظاهری ماکسیما اگرچه قدیمی شده اما همچنان شاخصه‌های مورد احترام سدان های اوایل قرن ۲۱ میلادی را نشان می‌دهد و با گذشت چندین دهه از تولیدش همچنان می‌توانیم آن را قابل‌قبول بدانیم. همچنین طراحی ماکسیما در مقایسه با رقبای دوران خود از جمله تویوتا کمری گرند و هیوندای آزرا بهتر و سطح بالاتر خواهد بود. سال تولید نیسان ماکسیما (Maxima) به سال ۱۹۹۹ برای اولین بار در ژاپن بر میگردد و در سال ۱۳۸۰ وارد خط مونتاژ ایران شد که توسط کمپانی پارس خودرو پشتیبانی می‌شد. سرانجام دو نسخه دنده ای و اتوماتیک این خودرو در سال ۱۳۸۱ وارد بازار های داخلی کشور شد و محبوبیت بسیاری را به خود اختصاص داد. تولید ماکسیما تا سال ۱۳۹۱ ادامه یافت اما همچنان بسیاری از آنها را در سطح شهر می‌بینیم.

البته در نمونه اتوماتیک، از یک جعبه دنده ۴ سرعته قدیمی استفاده شده که به ‌دلیل ساختار قدیمی و ضرائب سبک، در حدود ۱.۲ ثانیه کندتر از مدل دنده دستی است. تنها مشکل این موتور در مصرف سوخت بالا به‌خصوص در شهر خلاصه می‌شود که با توجه به قیمت فعلی بنزین مقداری آزاردهنده است؛ هرچند این خودرو در بحث قیمت قطعات یدکی و استهلاک، در رده خود، خودرو نسبتا کم­‌خرجی در قیاس با رقبا به حساب می‌آید. ضمنا بد نیست اشاره کنیم که ماکسیما به دلیل سواری نرم و راحت، دید به اطراف عالی و ارگونومی بسیار خوب، سواری واقعا لذت‌بخشی دارد. نیسان ماکسیما نسل پنجم از لحاظ امنیت در وضعیت نسبتا قابل قبولی قرار دارد. این خودرو در سال ۲۰۰۰ میلادی توسط موسسهIIHS (مؤسسه‌ بیمه و ایمنی بزرگراه‌های آمریکا) مورد بررسی قرار گرفت و توانست نتیجه نسبتا مناسب Acceptable را کسب نماید. در تصاویری که شرکت IIHS از نتایج برخوردهای نیسان ماکسیما منتشر کرده است، به وضوح می‌توان ضعف ستون A و رکاب زیر درب این خودرو را مشاهده کرد.

قرارداد پارس خودرو و نیسان برای مونتاژ ماکسیما 10 ساله بود و با پایان این قرارداد در سال 1391، ماکسیما هم به پایان راه خود در بازار ایران رسید و نیسان تیانا جای آن را در خط مونتاژ پارس خودرو گرفت. اما دوره تولید تیانا کوتاه بود و این خودرو نتوانست حتی سایه‌ای از موفقیت maxima را تکرار کند. نیسان ماکسیمایی که ما در ایران داریم با ماکسیما بازار جهانی تفاوت دارد و در اصل محصول دیگری از نیسان با نام سِفیرو (Cefiro) است. نسل سوم نیسان سفیرو که با کد A33 شناخته می‌شود و بین سال‌های 1998 تا 2004 روی خط تولید بود؛ بسته به بازار هدف با نام‌های مختلفی ‌عرضه می‌شد که برای بازار کشور ما نام ماکسیما انتخاب شد.

کمبود امکانات به خصوص در مقابل خودرو های امروزی یکی از نقاط ضعف ماکسیماست . مدل دنده دستی مصلما دارای چالاکی بیشتری است و این رقم را به 8 ثانیه می رساند . چراغ های کشیده و زاویه دار که شکل هندسی مخصوص به خود را دارند، ظاهری تهاجمی و در عین حال لوکس و با کلاس را به خودرو بخشیده اند. اما بازار دست دوم پر رونقش ثابت می کند که ماکسیما هم چنان نزد عده بسیاری زیبا و دلرباست . به جرات می توان گفت کمتر کسی را می توان پیدا کرد که در نظرش ماکسیما زیبا نباشد .

به نظر می رسد که نیسان تصمیم دارد ماکسیما را کاملاً از دست ندهد و به جای آن، تمرکز خود را بر روی خودروهای الکتریکی و شاسی بلندها معطوف کند. احتمالاً ماکسیما جدید به عنوان یک خودروی شبه کراس اوور، مشابه تویوتا کراون، متولد خواهد شد یا نام آن در آینده برای یک سدان الکتریکی جدید انتخاب خواهد شد؛ به یادآوری این ماکسیما به عنوان یک خودروی الکتریکی ، اما با طراحی یک سدان اسپرت. اگر نیسان ماکسیما ۲۰۲۳ را تست کنید، خواهید دید که تند و تیزی آن سریع‌تر از شتاب ۵.۹ ثانیه‌ای است که نیسان اعلام کرده است. در صورتی که داج چارجر V6 برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به ۶.۴ ثانیه زمان نیاز دارد و ۰ تا ۱۰۰ تویوتا آوالون نیز ۶.۳ ثانیه طول می‌کشد. این نسل ماکسیما که با پسوند QX و کد A33 مشهور شده اگرچه در برابر محصولات مدرن امروزی حرفی برای گفتن نخواهد داشت اما طراحی شیک و باوقاری را به نمایش می‌گذارد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد. در پیشرانه ی ماکسیما بجای تسمه تایم از زنجیر تایم استفاده شده است که سبب می شود هزینه های نگهداری کاهش یافته و دوام آن نیز بسیار بیشتر باشد . آرایش 6 سیلندر موتور یاد شده به صورت خورجینی یا V شکل است که از نوع DOHC بوده ، و هر سیلندر دارای چهار سوپاپ می باشد . ماکسیما سدانی فول سایز است که دارای طولی برابر با 4930 میلی متر، عرض 1780 میلی متر و 1435 میلی متر است . در کنار طراحی خوب و جادار ، کیفیت متریال نیز همانطور که انتظار می رود بالاست . با این وجود هنوز هم نمی توان گفت داخل ماکسیما بی روح و یا نازیبا است .

با مصرف مصرف سوخت به میزان 11.7 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در شهر و ۷.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر در بزرگراه، موتور Maxima به وضوح نشان می دهد که در ترکیب عملکرد و کارایی بسیار مسلط عمل میکند. در مجموع ماکسیما دارای سواری نرم و راحتی است، که به لطف سیستم تعلیق مک فرسون در جلو ، و سیستم مستقل چند محوره در عقب خودرو به وجود آمده است . نمونه ی دنده اتوماتیک ، که دارای 4 سرعت دنده است شتاب صفر تا صدی برابر با 8.7 ثانیه دارد ، که برای خودرویی با وزن 1430 کیلوگرم ، و گیرباکس خودکار بسیار مناسب است . این موتور پرقدرت قادر به تولید 227 اسب بخار در 6400 دور در دقیقه بوده ، و گشتاورش نیز رقم 288 نیوتن متر، در 3600 دور در دقیقه است . ماکسیما ، خودرویی سدان از کمپانی ژاپنی نیسان است که از سال 1381 در کشورمان قدم نهاد. وب سایت خودرو با هدف اطلاع رسانی در حوزه خودرو در آذر 92 فعالیت خود را آغاز نموده است.

این سدان لوکس مجهز به موتور ۳.۵ لیتری V6 تنفس طبیعی است که ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این پیشرانه با گیربکس متغیر پیوسته (CVT) هماهنگ شده است که انتقال نیرو به چرخ‌های جلو را به‌صورت روان و کارآمد انجام می‌دهد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در حدود ۵.۷ ثانیه است که برای خودرویی در این کلاس بسیار مناسب محسوب می‌شود. مصرف سوخت ترکیبی نیز در حدود ۱۰ تا ۱۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که با توجه به قدرت موتور، اقتصادی به نظر می‌رسد. با مقایسه خودروهای تولیدی دو دهه قبل خودروسازان و محصولات امروزی آن‌ها آه از نهاد هر دوستدار خودرویی بلند خواهد شد.

ماکسیما سریع شتاب می‌گیرد، اما با افزایش سرعت حس هیجان کمتری را منتقل می‌کند. عملکرد گیربکس موجب می‌شود تا برای سبقت گرفتن یا بالا بردن سرعت، موتور سر و صدای بیشتری تولید کند. از لحاظ ایمنی هم ماکسیما به ۲ کیسه هوا مجهز شده است و ترمز ضد قفل ABS، ترمز کمکی BAS و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) را با خود به همراه دارد. هر چند این تعداد کیسه هوا برای ماکیسما کم به نظر می رسد، اما تجربه نشان داده است که اتاق این خودرو استحکام خوبی در تصادفات دارد. امکانات، ایمنی و مصرف سوخت از این موارد هستند، که همگی در دوره خود مناسب بوده ، اما جوابگوی حال نیستند . شاید بهتر باشد در این مورد ماکسیما را با خودرو های همرده اش مقایسه کنیم، و کمی دور از انصاف باشد که خودرویی از اواخر دهه 90 را با خودروهای جدید از نظر امکانات مقایسه شود .

به‌طور کلی، نیسان ماکسیما ۲۰۲۴ با ارائه امکانات رفاهی و فناوری‌های پیشرفته، تجربه‌ای لذت‌بخش و ایمن را برای راننده و سرنشینان فراهم می‌کند. یک سیستم اطلاعات سرگرمی با نمایشگر لمسی ۸.۰ اینچی به عنوان آپشن استاندارد در این مدل ارائه شده است و استفاده از آن به سادگی انجام می شود. این سیستم اطلاعات سرگرمی را می‌توان به عنوان یک صفحه نمایش لمسی استفاده کرد، همچنین دکمه های اضافه در کنسول مرکزی برای دسترسی سریع به تنظیمات رایج مانند صدا و کنترل هوا وجود دارد. این سیستم همچنین قابلیت نظارت بر خودرو، دسترسی از راه دور، و خدمات اضطراری را فراهم می کند. رانندگان ممکن است از هشدارهای سرعت، مرزها، و مقررات حمل و نقل بهره مند شوند و سیستم به‌طور خودکار در صورت باز شدن کیسه هوا پس از تصادف با خدمات اضطراری تماس می گیرد. امکان پذیری ردیابی موقعیت ماکسیما جدید در صورت سرقت بسیار مفید است و امکان راه‌اندازی از دور و دسترسی به قفل درب را فراهم می سازد.

یک خریدار هنگام خرید باید مواردی مثل امکانات فنی و ظرفیت و قمت خودرو را با رقبایش مقایسه کند. آیا ماکسیما 2021 در مقایسه با سایر رقبایش نمره قبولی می‌گیرد؟ جواب مشخص نیست. قیمت ماکسیما 2021 بسته به آپشن ها و امکانات روی خودرو تا دلار هم افزایش می‌یابد.

ماکسیما به لطف پیشرانه ۶ سیلندر پرقدرت خود تا سال‌های سال در کشورمان یکه‌تازی می‌کرد. این موتور که با کد VQ30DE شناخته می‌شود ۲۲۷ اسب بخار قدرت و ۲۸۸ نیوتون متر گشتاور دارد. این نیرو هم از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی و هم گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک راهی چرخ‌ها می‌شود. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که فضای داخلی این خودرو به سبب طراحی لوکس در زمان معرفی و استفاده از دکوراتیو چوبی، همچنان چشم نواز بوده و با توجه به استفاده از صندلی های بزرگ و دوخت پارچه نرم، راحتی زیادی را در این بازه قیمتی در مقابل رقبا برای سرنشینان فراهم می‌کند. نیسان ماکسیما پیشرانه سرحالی دارد و از نظر شتاب‌گیری می‌تواند خیلی از خودروهای جدیدتر را شکست دهد.

در نمای پشتی ماکسیما نیز چراغ‌ بزرگ این خودرو بیش از هرچیزی جلب توجه می‌نماید؛ در این میان تنها شرکت نیسان سعی کرده با اضافه نمودن یک باله تا حدودی از سادگی این فضا کاسته و حس و حال اسپرت را به آن تزریق نماید. در مجموع می‌توان گفت با توجه به این که نیسان ماکسیما نسل پنجم در سال ۱۹۹۹ طراحی و تولید شده است نمی‌توان انتظار چندانی از طراحی آن داشت و در واقع طراحی نیسان ماکسیما تنها در زمان تولید آن جذاب به نظر می‌رسید و در حال حاضر نمی‌توان نمره قابل قبولی را به طراحی ماکسیما اعطا نمود. آزرا به طور کلی یک خودروی شیک و مدرن است که بیشتر به سبک لوکس ورزشی طراحی شده است. ماکسیما نیز ظاهری شیک و خوش‌ساخت دارد، اما طراحی آن کمی کلاسیک‌تر است. هیوندای آزرا با موتور V6 با حجم 3.3 لیتر و قدرت 290 اسب بخار و یک گیربکس اتوماتیک 8 سرعته عرضه می‌شود. در مقابل، نیسان ماکسیما با موتور V6 با حجم 3 لیتر و قدرت 227 اسب بخار و یک گیربکس اتوماتیک CVT عرضه می‌شود.

براساس اطلاعات مندرج در سایت رسمی شرکت سایپا، سیستم تعلیق این خودرو در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع مستقل چند محوره است که در مجموع سواری نرمی را برای نیسان ماکسیما به ارمغان آورده ‌است. در پایان بررسی مشخصات ماکسیما باید بگوییم که این خودرو علی‌رغم گذشت سال‌ها از توقف تولید، کماکان ارزش خرید نسبتاً بالایی دارد و می‌تواند برای افرادی که چندان در قید و بند ظاهر به‌روز و آپشن‌های فانتزی نیستند گزینه‌ای بهتر از خودروهای داخلی یا چینی صفر کیلومتر باشد. فقط اگر قصد خرید ماکسیما را دارید با توجه به کارکرد بالا اکثر نسخه‌ها و هزینه نه‌چندان ارزان تعمیرات این خودرو، حتماً خودرو را به کارشناس‌های خبره نشان دهید و از سلامت فنی آن مطمئن شوید. اگر بودجه کافی برای خرید خودرو مورد نظر خود ندارید می‌توانید از طرح خرید اقساطی خودرو شرکت همراه مکانیک بهره مند شوید. نیسان ماکسیما طراحی پخته‌­ای دارد و در هر زاویه ترکیبی از وقار، زیبایی و ابهت را به نمایش می‌گذارد؛ خطوط ساده اما پرجذبه بدنه از جمله ویژگی­‌های بارز این محصول به‌حساب می‌­آیند که آن را از سایر سدان‌های به اصطلاح فانتزی بازار متمایز نموده­‌اند. البته نباید فراموش کرد که حدود ۱۶ سال از طراحی اولیه این محصول می‌گذرد و در طول این مدت معیارهای زیبایی تا حدود زیادی دست­‌خوش تغییر شده­‌اند.

بسته به مدل تولیدی، نوع گیربکس، کارکرد، وضعیت بدنه و… قیمت خودرو نیسان ماکسیما بسیار متفاوت خواهد بود. در حال حاضر با بررسی آگهی‌های فروش این خودرو در پلتفرم‌های آنلاین می‌توان گفت نیسان ماکسیما کارکرده با قیمت بین ۸۰۰ میلیون تومان تا ۱.۴ میلیارد تومان خریدوفروش می‌شود. حجم موتور به تمام فضایی گفته می‌شود که در صورت نبودن سیلندرها بنزین می‌تواند در آن فضا قرار گیرد؛. خودروهایی همچون وانت آریسان که تقریبا جدید به حساب می‌آید، حجم موتوری ۱٫۶ لیتری دارد، با این حال از قدرت موتور و سرعت خوبی هم برخوردار می‌باشد. پس طبیعی است که ماکسیما با حجم سه هزار سی سی به عنوان خودرویی بسیار قدرتمند شناخته شود.

این قضیه در داخل کابین به شکل واضح‌­تری لمس می‌شود و خطوط کاملا ساده داشبورد، نشانگرهای قدیمی و ادوات نه چندان ظریف، سن و سال اتومبیل را به ما یادآوری می‌کنند. البته اینجا نکات مثبت بسیاری مثل جای سر و پا کافی برای ۵ سرنشین، کیفیت بسیار خوب مواد داخلی در کنار صندلی­‌های خوش‌ساخت با روکش مخمل و صندوق عقب جادار، حس رفاه و آسایش بسیار خوبی به انسان می‌دهند. در بالای خودرو، سقف پانورامیک وجود دارد که با رنگ مشکی از بقیه بدنه متمایز شده و جلوه‌ای لوکس و خاص به خودرو داده است. این سقف علاوه بر جذابیت بصری، فضای بازتری در داخل کابین ایجاد می‌کند و حس راحتی را به سرنشینان انتقال می‌دهد.

در تک مکانیک، ما خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهیم که شامل تعمیرات مکانیکی و خدمات بدنه خودرو می‌باشد. از تعمیرات تخصصی موتور و گیربکس گرفته تا صافکاری و نقاشی حرفه‌ای خودرو، همه چیز با بالاترین کیفیت و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. ماکسیما با خودروهایی مانند تویوتا کمری، هوندا آکورد و کیا کادنزا رقابت می‌کند. مصرف سوخت ماکسیما در سیکل ترکیبی بین 10 تا 12 لیتر در هر 100 کیلومتر است. اما باید توجه داشت که در شهرهای کوچکتر و کم جمعیت، صاحبان این خودرو شرایط متفاوتی را تجربه می کنند و همواره از کمبود قطعات و عدم سرویس دهی مناسب پارس خودرو ناراضی هستند.

نیسان ماکسیما طی سال‌های تولید با دو گیربکس اتوماتیک و دنده‌ای به دست مشتریان رسید. نسخه‌های دنده‌ای ماکسیما قادر بودند تا شتابی در حدود هشت و نیم ثانیه را به نام خود ثبت کنند که رقمی خارق‌العاده در بین خودروهای تولید داخل به شمار می‌رود و حتی برای شرایط امروز نیز دست نیافتنی به نظر می‌رسد. تنها پس از ورود خودروهای وارداتی ژاپنی و کره‌ای به بازار بود که نیسان ماکسیما در مضیقه کمبود امکانات رفاهی قرار گرفت و بخشی از مشتریان به ناچار این خودرو را رها کردند. نیسان ماکسیما پس از توقف تولید با نسل بعدی خود جایگزین شد که در بازار ایران با نام نیسان تیانا شناخته می‌شود. نیسان تیانا با وجود پتانسیل‌های زیاد برای موفقیت، به دلیل افزایش قیمت و محبوبیت بالای خودروهای کره‌ای نتوانست موفقیت نیسان ماکسیما را تکرار کند. پس از ورود به ماکسیما اولین نکته‌ای که برایتان جلب توجه خواهد کرد کابین جادار و صندلی‌های راحت این خودرو خواهد بود.

در ماکسیما ترمزها از نوع ABS هستند که دو قابلیت BAS و EBD را نیز بر روی خود دارند. با داشتن این سه قابلیت می‌توان گفت ترمزهای ماکسیما یکی از بهترین انواع ترمزهایی است که در خودرو های حال حاضر وجود دارد. حداکثر سرعتی که یک ماکسیما با دنده معمولی قادر به رسیدن به آن می‌باشد، برابر با ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت و حداکثر سرعتی که ماکسیمای دنده اتوماتیک قادر به تولید می‌باشد، برابر ۲۱۲ کیلومتر بر ساعت است.

حجم موتور ماکسیما برابر با ۳ لیتر و یا همان سه هزار سی سی می‌باشد که با وجود داشتن شش سیلندر قدرت بسیاری را به موتور بخشیده است، اما این حجم موتور به چه معنی است. یکی از ویژگی های مشترک بین تمام خودروهای تولیدی شرکت نیسان، بالا بودن میزان استحکام بدنه و بهره وری طولانی این خودروهای تولیدی است. ماکسیما یکی از زیباترین و بهترین محصولات این کمپانی است که امروز می‌خواهیم تمام اطلاعات کلی و جزئی آن را با هم بررسی کنیم. از رقبای آن می توان به هیوندای آزرا و سوناتا، تویوتا کمری، کیا اپتیما و اپیروس اشاره کرد که ارزش خرید بیشتری نسبت به ماکسیما دارند. البته نباید فراموش کرد که حذف تجهیزات و آپشن ها در صنعت خودروسازی ایران امری متداول است و نیسان ماکسیما نیز در حین تولید از دستکاری های مونتاژی در امان نمانده و در هنگام نصب پارس بخشی از تجهیزات خود را از دست داده است.

ماکسیما از سال 1381 با دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک روی خط مونتاژ پارس خودرو آمد و علی‌رغم قیمت بالا نسبت به شرایط آن زمان، با استقبال مناسبی روبه‌رو شد. چرا که چند سالی از ممنوعیت واردات خودرو می‌گذشت و بازار به شدت تشنه یک خودرو مدرن و به روز بود. نیسان ماکسیما به پایان کار خود رسیده و مدل ۲۰۲۳ آخرین نسخه آن خواهد بود. این خبر شاید برای طرفداران سدان ژاپنی ناراحت‌کننده باشد، اما کاری است که باید انجام شود.

اما مدل های اخیر نتوانستند جلوه اسپرتی که نمونه های گذشته ایجاد کرده بودند را حفظ کنند. صندلی‌های جلو از همه نظر فضای کافی را در اختیار راننده و سرنشین می‌گذارند، اما ردیف عقب اوضاع کمی متفاوت است. افراد قدبلندی که می‌خواهند روی صندلی‌های عقب بنشینند فضای پای محدودی در اختیار دارند، اما با وجود شیب ملایم سقف، فضای سر کافی به نظر می‌رسد. البته صندلی وسط ردیف دوم کوچک است و انگار طراحان آن را برای یک کودک طراحی کرده‌اند. سوار شدن به ماکسیما و پیاده شدن از آن دردسری ندارد، اما قدبلندها بهتر است کمی حواسشان را بیشتر جمع کنند.

نیسان ماکسیما با موتور V6 3 لیتری به قدرت 227 اسب بخار مجهز شده است، در حالی که تویوتا کمری گرند با موتور V6 3.5 لیتری، به قدرت 301 اسب بخار مجهز شده است. با این حال، تویوتا کمری در مدل‌های دیگر نیز با موتور‌های کوچک‌تر در دسترس است. نیسان ماکسیما ۲۰۲۴ با بهره‌گیری از فناوری‌های ایمنی پیشرفته، امنیت سرنشینان را تضمین می‌کند. سیستم ترمز اضطراری خودکار با قابلیت تشخیص عابر پیاده، در مواقع خطر به‌صورت خودکار ترمزگیری می‌کند. هشدار خروج از خط و کمک به حفظ مسیر، راننده را در مسیر صحیح نگه می‌دارند. کنترل کروز تطبیقی با تنظیم سرعت متناسب با ترافیک، رانندگی را آسان‌تر می‌کند.

این صندلی‌ها چه در رانندگی‌های شهری و چه در طول سفرهای جاده‌ای می‌توانند راحتی فراوانی را برای سرنشینان خودرو فراهم کنند. با چرخاندن سوئیچ همان طور که از یک پیشرانه با کیفیت ۶ سیلندر انتظار می‌رفت، پیشرانه ماکسیما نیز بدون لرزش و صدای اضافی کار خود را آغاز کرد. پس از آغاز حرکت توان بالای موتور خودرو به راحتی قابل لمس بود و ماکسیما علاقه فراوانی به افزایش سرعت از خود بروز می‌داد. این گیربکس ۴ سرعته فاقد قابلیت تیپ ترونیک بوده و در سراشیبی‌ها یا سبقت‌های ناگهانی کمی با تاخیر اقدام به تعویض دنده می‌کند، اما در مقابل چنانچه از آن به درستی استفاده شود و سرویس‌های آن به موقع انجام گردد استهلاک پایینی داشته و به ندرت دچار مشکلات فنی خواهد شد. متاسفانه تقسیم وزن نامتناسبی که در ماکسیما وجود دارد، باعث شده تا بیشترین وزن این سدان قدرتمند روی اکسل جلویی متمرکز شده باشد.

اگرچه ماکسیما قدرتمند است، ظاهر جذابی دارد، به خوبی حرکت می‌کند و فضای داخلی باکیفیتی دارد، اما در نهایت چیز جدیدی ارائه نمی‌دهد و فراموش‌شدنی است. نیسان ماکسیما به تاریخ می‌پیوندد و فضا را برای رقبایی مثل تویوتا کراون باز می‌کند که هم‌زمان قابلیت‌های سدان و کراس اوور را ارائه می‌دهد. تویوتا آوالون دیگر رقیب ماکسیما محسوب می‌شود و البته نیسان‌سوارها می‌توانند برای داشتن یک خودرو روز و برقی به سراغ نیسان آریا بروند.

تمام مدل های ماکسیما از یک موتور ۶ سیلندر بهره مند هستند که ۳۰۰ اسب بخار توان تولید می کنند، اما به یک گیربکس اتوماتیک متغیر پیوسته (CVT) متصل شده است که به نظر کلی غیرجذاب است. داخل کابین نیسان خوش ساخت است و با توجه به قیمت آن، به شگفت انگیزی مجلل به نظر می آید. بنابراین، اگر به دنبال جایگزینی با قیمت مناسب برای چیزی از دسته برند لوکس اینفینیتی نیسان هستید، ارزش بررسی و فکر دارد. ماکسیما را می‌توانیم جزو معدود خودروهای بدون تاریخ مصرف بازار ایران بدانیم.

نیسان ماکسیما ۲۰۲۳ تفاوت چندانی با نسخه‌های دیگر نسل هشتم ندارد و همان فناوری قدیمی، گیربکس CVT کسل‌کننده و طراحی ظاهری را حفظ کرده است. در دهه ۷۰ و ۸۰ شمسی که خودروهای بسیار متنوع و شناخته شده‌ای در مقایسه با بازار امروز عرضه می‌شدند پارس‌خودرو به دنبال عرضه محصولی سطح بالا بود و در سال ۱۳۸۰ پنجمین نسل از سدان ژاپنی ماکسیما را معرفی کرد. قیمت این خودرو در زمان خود معادل یک آپارتمان متوسط در شهری همچون تهران بود و به خاطر برند نیسان، کیفیت بالا و پیشرانه پرقدرت کاملاً محبوب شد. ماکسیما در طول این سال‌ها دوران پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و رقبای زیادی داشته است. در نهایت تولید این سدان ژاپنی در سال ۱۳۹۱ به پایان رسید و هم‌اکنون شاید برخی افراد به دنبال خرید نسخه‌های کارکرده آن باشند. در ادامه می‌خواهیم بدانیم آیا نیسان ماکسیما کارکرده ارزش خرید دارد یا خیر.

نیسان ماکسیما یکی از محبوب ترین سدان های جهان و ایران است که در دهه هشتاد در بازار داخلی ایران بسیار موفق بود. این خودرو با پیشرانه قوی، کیفیت ساخت خوب، طراحی قابل قبول همچنان انتخاب بسیاری از افراد است و نمی خواهند این ژاپنی خوش نام را با خودروهای چینی و کره ای امروزی جایگزین کنند. نزدیک به دو دهه و نیم از طراحی اولیه این ماشین می‌گذرد و قطعاً ظاهر این خودرو در مقابل خودروهای امروزی حرفی برای گفتن ندارد اما اگر با همان متر و معیارهای دهه 90 میلادی به چهره ماکسیما نگاه کنیم، می‌توانیم آن را خودرویی زیبا و جذاب بدانیم. ماکسیما به دلیل طول زیاد بدنه و ابعاد بزرگ چراغ‌ها، چهره‌ای تقریباً لوکس و اشرافی دارد که البته المان‌هایی مثل بال عقب و رینگ‌های 5 پره آلومینیومی، اندکی چاشنی اسپرت هم به چهره آن افزوده است. در کل، خودروی ماکسیما با وجود داشتن معایبی نیز، به عنوان یک خودروی بزرگ، شیک و با قابلیت رانندگی پویا، برای خریدارانی که به دنبال یک خودروی خانوادگی لوکس هستند، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. با این حال، برای انتخاب نهایی، بهتر است نیازها و ترجیحات شخصی خود را در نظر بگیرید و با مقایسه با رقبای خودرویی، تصمیم خود را بگیرید.

چرا که بعد از گذشت 10 سال از توقف تولید کماکان در بازار پرطرفدار است و عده پرشماری ترجیح می‌دهند به جای یک چینی صفر کیلومتر به سراغ این پیرمرد اصیل ژاپنی بروند. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا بار دیگر نگاهی به مشخصات فنی نیسان ماکسیما داشته باشیم و مزایا و معایب این سدان جذاب را مرور کنیم. اگر شما هم به اصالت بیش‌تر از مد روز بودن اهمیت می‌دهید و تصمیم به خرید ماکسیما دارید، در ادامه با ما همراه باشید.

صندلی‌های جلو با طراحی ارگونومیک و قابلیت تنظیم برقی در چند جهت، راحتی و پشتیبانی مناسبی را ارائه می‌دهند. صندلی‌های عقب نیز فضای کافی برای سرنشینان فراهم کرده و با سیستم تهویه مجزا، راحتی بیشتری را به ارمغان می‌آورند. هرچند ابعاد و اندازه کابین نیسان ماکسیما ۲۰۲۳ برای سرنشینان قابل قبول است، ولی صندوق عقب همه را ناامید می‌کند. صندوق عقب ماکسیما فقط ۴۰۵ لیتر گنجایش دارد که کوچک‌ترین اندازه در کلاس خود است. اگر هم فضای بار بیشتری نیاز داشتید می‌توانید صندلی‌های ردیف دوم را تا کنید. سدان های چینی یاد شده از طراحی به‌روزتر و تجهیزات بیشتری سود می‌برند اما در بحث لذت و کیفیت سواری نخواهند توانست پا به پای ماکسیما حرکت کنند.

صندلی ها طراحی ارگونومیکی دارند و نشستن در ماکسیما ، به راستی حس خوبی را ایجاد خواهد کرد . عقب خودرو هم بسیار جادار است و برای سرنشینان با قد بلند هم راحت است . نیسان برای آن که کمی از رسمی و ساده بودن سدان فول سایزش بکاهد، بر روی صندوق یک اسپویلر را نیز اضافه کرده است تا کمی حالت اسپرت نیز وجود داشته باشد . قطعا می توان یکی از دلایل محبوبیت بالای ماکسیما را طراحی جذاب آن دانست . اگر به دنبال یک تعمیرگاه مکانیکی حرفه‌ای هستید یا نیاز به خدمات تخصصی برای تعمیرگاه هیوندا و کیا دارید، تک مکانیک با تیمی متخصص و تجهیزات پیشرفته آماده ارائه بهترین خدمات به شماست.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *