بررسی خودرو پاتریوت

همه چیز درباره پاتریوت؛ خودروی شاسی بلند روسی

همچنین صندوق عقب پاتریوت نیز فضایی بسیار وسیع را در اختیار اسباب و لوازم مسافرتی گردشگران و خانواده‌ها قرار خواهد داد تا بتوانند با دغدغه کمتری به طبیعت‌گردی و مسافرت بپردازند. درون کابین یواز پاتریوت با طراحی نه‌چندان پیچیده داشبورد مواجه خواهید شد که گرچه خیلی زیبا به نظر نمی‌رسد اما سادگی تقریبا دلنشینی در پس چهره آن نهفته است که می‌تواند موجب رضایت حداقلی برخی مشتریان شود. اقتصادآنلاین- روزبه راد؛ یواز پاتریوت یکی از تولیدات شرکت روسی یولانوفسک است که از سال ۲۰۰۵ به لیست محصولات این کمپانی راه پیدا کرده و گفته شده که حتی نمونه‌هایی از آن به کشور آلمان نیز صادر شده است.

طراحی ظاهری این خودرو به گونه ای است که در ظاهر این خودرو به نظر باریک می آید. طرح کلی V در جلوپنجره و در امتداد چراغ ها شکل تازه ای را در این خودرو ایجاد کرده است. در قسمت زیر کاسه چراغ های جلو، چراغ های روز را داریم که امتداد طرح جلوپنجره را ادامه می دهد. مه شکن ها در گوشه های سپر به صورت گرد با حاشیه مشکی رنگ طراحی شده اند و خطوط طراحی در کل پیچیدگی خاصی ندارند و سبک ساده ای را دنبال می کنند. در طراحی عقب و کنار، سبک طراحی در شاسی بلندهای ژاپنی در دهه های پیشین را می بینیم و سبک طراحی کنار و عقب این خودرو چندان مدرن نیست.

همچنین مایلیم تجربیات، دانسته‌ها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راه‌گشاست، بدانیم. ما این فرصت را نداشتیم که پاتریوت را روی شیب‌های تند و با بار کامل هم تست کنیم اما در مسیرهای باتلاقی و رودخانه و ماسه‌ای عملکرد آن نقص مشهودی نداشت. اما این خودرو پیش از دستیابی به این هدف لازم است در دو زمینه جلب رضایت مشتری از دیدگاه اعتبار و کیفیت برند و همچنین ارائه خدمات پس از فروش موفق عمل کند.

در نهایت، پاتریوت به خوبی و با اطمینان از دورهای متوسط به جلو حرکت می‌کند و با سرعت‌های بسیار پایین، با دنده‌های دوم و حتی سوم، به خوبی در آفرود حرکت می‌کند. نه تنها در محدوده کم، بلکه حتی در دیفرانسیل عقب بر بسیاری از موانع جدی غلبه می‌کند. نکته مهم دیگری که در مورد این پرونده وجود دارد آن است که پاتریوت از نظر فضای داخلی، خودروی بسیار مناسبی است. همان طور که در تصاویر می بینید با خواباندن ردیف دوم در این خودرو فضای قابل قبولی (۲۴۱۵ لیتر) برای بار فراهم می شود.

موتور بنزینی این خودرو قادر به تولید 150 اسب بخار و گشتاور 235 نیوتن‌متر است. موتور دیزلی این خودرو با حجم 2.2 لیتر قدرتی برابر با 143 اسب بخار و گشتاور 228 نیوتن‌متر تولید می‌کند. قدرت تولیدی از این پیشرانه‌ها به کمک گیربکس 5 دنده دستی و 6 سرعت اتوماتیک ساخت شرکت پانچ به چرخ‌ها انتقال پیدا می‌کند. پیش‌بینی می‌شود این خودرو با موتور 2.7 لیتری بنزینی با گیربکس 6 سرعت اتوماتیک در ایران به تولید برسد. با چنین پیشرانه‌ای این خودرو از قابلیت‌های آفرودی ویژه‌ای برخوردار خواهد بود و برای این بخش از امکاناتی چون سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سراشیبی و حالت مخصوص رانندگی آفرود بهره می‌برد.

وانت و شاسی‌بلندهای پاتریوت شرکت یوآز مجوز فروش در ایتالیا را نیز به دست آورده اند. شاسی‌بلندهای روسی مدت‌هاست که به خاطر ویژگی‌هایشان تحسین می‌شوند – نیازی هست که لادا نیوا را به یادتان بیاوریم؟ تقریبا شکی نیست که پاتریوت، با قیمت رقابتی‌اش به همان شکل در قلب رانندگان ایرانی جا پیدا می‌کند. انتظار می رود این خودرو در ایران با موتور بنزینی ۲٫۷ لیتری و با جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک در ایران مونتاژ شود. البته باید دید نسخه ای که برای بازار ایران محیا می شود چه عملکرد آفرودی‌ای را در تست های فنی خواهد داشت. نکته جالب دیگر در مورد یواز (UAZ) پاتریوت آن است که بسیاری از لوازم آفرود مثل وینچ، باربند، اسنورکل، رکاب، محافظ موتور و باک سوخت و تجهیزات دیگر به صورت استاندارد توسط این کمپانی تولید می گردد و شما می توانید آن ها را مستقیماً از همین کمپانی تهیه کنید. در سال های گذشته بارها شنیده بودیم که احتمال دارد خودروهای روسی به ایران بیایند.

پس باید بزرگ‌ترین تمایز را در ابعاد خارجی، زوایای افرود و دایره گردش خودرو خلاصه کرد. پاتریوت پیکاپ با تعلق به برند خودروسازی یواز روسیه، تنها وانت بازار ایران است که از پیشرانه ۲.۷ لیتری چهار سیلندر بنزینی تنفس طبیعی بهره می‌گیرد. یواز پیکاپ و پاتریوت در نسخه استاندارد تجاری به سامانه قفل دیفرانسیل مصنوعی مجهز است و با این سیستم به کمک سامانه کنترل پایداری، امکان هرزگردی هر چرم به صورت مستقل را کاهش می دهد و نیرو را به چرخ های درگیر می فرستد. همچنین در صورت تمایل مشتریان، امکان نصب قفل دیفرانسیل عقب برقی به صورت رسمی در این خودرو وجود دارد و خریداران با پرداخت ۳۵ میلیون تومان، می توانند تا از این آپشن آفرودی بهره مند شوند. شرکت روسی یواز برای نخستین بار طی جنگ جهانی دوم و با ارائه محصولاتی در سبک خودروهای چهارچرخ محرک و کامیون های نظامی، توجهات را به خود جلب کرد و تا به امروز هم به ارائه همین نوع خودرو در پلتفرم های شاسی بلند و پیکاپ و باری پرداخته است. جالب است بدانید که نام یواز مخفف یولانوفسکی آفتوموبیلی زاوُد یا همان شرکت خودروسازی یولانوفسک، یکی از قدیمی‌ ترین خودروسازان صنعت خودرو نظامی محور کشور روسیه است که به اختصار آن را یواز یا UAZ می خوانیم.

برای رانندگانی که باید حتی بیشتر به حومه شهر بروند، خبرهای بهتری هم وجود دارد. یوآز در حال کار بر روی یک نسخه دوگانه سوز از پاتریوت، با موتور ZMZ Pro از وانت پروفی خود است. نتیجه چنین تصمیمی یک پاتریوت خواهد بود که در مقایسه با مدل بنزینی، می‌تواند قبل از سوخت گیری 50 درصد بیشتر حرکت کند.

بارها نام «لادا» و برخی نشان های دیگر در ایران مطرح شد اما در نهایت، هیچ خودروی روسی‌ای به صورت رسمی وارد یران نشد و به مرحله تولید نرسید. در شرایط کنونی تنها خودروهای نسبتاً جدید خارجی که در ایران تولید می شوند متعلق به صنعت خودروی چین هستند و حالا بحث حضور خودرویی روسی در ایران مطرح است که یک شاسی بلند واقعی است و قابلیت های آفرودی دارد. از جمله آپشن‌های جالب این غول روسی می‌توان به کروزکنترل، کنترل حرکت در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، سنسور جلو و عقب، ترمز کمکی، دی‌لایت، گرم‌کن فرمان، دوربین دنده عقب، کول باکس و گرم‌کن صندلی‌های جلو و عقب اشاره کرد. با لغو برجام در سال 1398، شرکت سروش دیزل مبنا، تصمیم به شروع مونتاژ این خودرو گرفت.

به‌عنوان یک شاسی‌بلند دو دیفرانسیل با شاسی نردبانی مستحکم و بدنه‌ای محکم و اتاقی جادار با قیمت پایه حدود ۱۴ هزار دلار، این خودرو واقعاً ارزنده است. درواقع با دو برابر این پول هم شما حتی نمی‌توانید یک رقیب اروپایی یا آمریکایی با این مشخصات پیدا کنید. پاتریوت در شرایط سخت روسیه سالهاست که جواب خود را پس داده است و بنابراین حتی اگر اهل سخت‌گیری و بدرفتاری با خودروی خود باشید و با آن رفتارهای خشنی داشته باشید، بازهم به شما وفادار می‌ماند. کسانی که به تفریح سافاری و آفرود علاقه‌مند هستند نیز می‌توانند پاتریوت را امتحان کنند.

اما از نقاط قوت داخل کابین می‌توان به فضای بسیار جادار در ردیف عقب اشاره کرد. همچنین این ردیف همانند بخش جلو به گرم‌کن صندلی و سیستم تهویه جداگانه مجهز است. در نتیجه می‌توان گفت یوآز پاتریوت به سرنشینان ردیف عقب، اهمیت بیش‌تری نسبت به رقبای چینی بازار می‌دهد. از طرف دیگر ما در اینجا با یک خودروی ویژه آفرود مواجه هستیم که می‌تواند به‌ویژه در حالت چهارچرخ محرک و با توجه به ارتفاع مناسب از سطح زمین بعلاوه کورس رفت‌وبرگشت مناسب سیستم تعلیق به دلیل فاصله زیاد تایرها تا سطح درونی گلگیر، قابلیت آفرود نسبتا مطلوبی را از خود به نمایش بگذارد.

همچنین گرمکن صندلی های جلو و عقب به همراه گرمکن فرمان در این خودرو دیده می شود. به خاطر ذات روسی پاتریوت شاهد هستیم که از کامل ترین سیستم یخ زدا در شیشه جلو این شاسی بلند آفرودی استفاده شده است. همچنین گرمکن صندلی های جلو و عقب به همراه گرمکن فرمان در این خودروها دیده می شود. به خاطر ذات روسی محصولات یواز شاهد هستیم که از کامل ترین سیستم یخ زدا در شیشه جلو این خودروهای آفرودی استفاده شده است. همچنین در پاتریوت قابلیت تنظیم الکتریکی میزان پرتاب باد برای سرنشینان ردیف دوم به صورت مستقل وجود دارد.

اولین نکته در طراحی ظاهری این خودرو و مهم ترین نکته، باریک بودن آن است که به نوعی این خودرو را کمی غیرعادی جلوه می دهد. باید توجه داشته باشید که با یک شاسی بلند واقعی و روسی طرف هستیم که بیش از هر چیز اقتصادی است. در مجموع، طراحی ظاهری این خودرو ضعیف ارزیابی نمی شود، اما قطعاً این سبک از طراحی قدیمی است. با نگاه به قسمت عقب و کناره های پاتریوت بدون تردید نسل های قدیمی تر از پاجرو در نظرتان می آید. کمپانی «یواز» و یا «یو.اِی.زِد» (UAZ)، به عنوان یکی از بزرگ ترین خودروسازان روسیه، تخصص ساخت خودروهای شاسی بلند، مینی ون ها و خودروهای کار  تجاری را دارد.

در هفته های گذشته تحویل یواز پاتریوت از سوی سروش دیزل مبنا افزایش پیدا کرده است و حال این خودروی شاسی بلند آفرودی در جاده های کشور دیده می شود. یوآز پاتریوت از یک پیشرانه چهار سیلندر با حجم 2.7 لیتر تنفس طبیعی بهره می‌برد که برای انتقال قدرت، با دو نوع گیربکس 5 سرعته دنده‌ای و 6 سرعته دنده اتوماتیک در بازار کشور عرضه شد. همچنین به دلیل استفاده از زنجیر تایم به جای تسمه، از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است.

با این حال باید به عنوان بیننده یا مالک تلاش کنید تا المان‌های طراحی قدیمی مربوط به سال ۲۰۰۷ و فیس لیفت سال ۲۰۱۴ را در آن نبینید چرا که این طراحی بدون شک قدیمی و خارج از استانداردهای امروزی به حساب می‌آید. پس از مدتی، مشکلاتی مانند شتاب پایین و لگ موتور این خودرو، خریداران آن را نگران کرد. خودروهای فونیکس (Phoenix) نمادی از یک نوآوری منحصر به فرد در دنیای خودرو بودند که توانستند توجه بسیاری از علاقه‌مندان به اتومبیل را به خود جلب کنند. در سه روز تست ما، پاتریوت با بنزین اکتان 92ی که در یکی از نقاط شمالی پیدا کردیم، بدون هیچ مشکلی کار کرد. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید. تمام حقوق مادی و معنوی مطالب و قالب این سایت نزد دنده خلاص محفوظ میباشد و هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن بر اساس قوانین انفورماتیک ایران پیگرد قانونی دارد.

یواز پاتریوت به یک پیشرانه ۲.۷ لیتری تنفس طبیعی ۴ سیلندر مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار را با گشتاور 235 نیوتن متر تولید می کند. توان این پیشرانه از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی هیوندای به چرخ های عقب و جلو این شاسی بلند منتقل می شود. قرار است که بزودی جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک پانچ هم بر روی این خودرو نصب شود. جرم خالص پاتریوت ۲۱۲۵ کیلوگرم است و می توان به صورت مجاز جرم ۵۲۵ کیلوگرمی را به آن اضافه کرد. البته با توجه به ساختار شاسی و ضریب اطمینان اتاق، در کاربری های نظامی پاتریوت، جرم اضافه تا دو تن هم اعلام شده است.

البته باید به این نکته توجه داشت که کاتالوگ اولیه پاتریوت به پیشرانه ۲٫۵ لیتری با توان نزدیک به ۱۵۰ اسب بخار اشاره دارد و جعبه دنده ۵ سرعته دستی در آن اعلام شده است. یواز پاتریوت – UAZ Patriot به عنوان شاسی بلند جدید بازار ایران محسوب می‌شود که اخیرا مراحل تولید آن نیز آغاز شده است. قیمت نهایی ۸۸۰ میلیون تومانی یواز پاتریوت آن را از بازه دسترس بسیاری از خریداران دور نگه می‌دارد اما مشکل آن جا است که این سگمنت در بازار ایران تقریبا هیچ رقیب صفر کیلومتری که تا این حد در مسیرهای بیراهه توانمند باشد را به همراه ندارد.

این موضوع پیشرفتی ارزشمند است، چون عناصر جدید رانندگی را قابل کنترل‌تر و آسان‌تر می‌کند. اکنون، به جای تلاش برای صاف نگه داشتن خودرو، فقط نیاز دارید کمی ماشین را با جاده هماهنگ کنید. وب سایت خودرو با هدف اطلاع رسانی در حوزه خودرو در آذر 92 فعالیت خود را آغاز نموده است.

شیشه های جانبی خودرو بسیار بزرگ طراحی شده اند و کمی ما را بیاد مرسدس بنز کلاس G می اندازد. با اینکه گلگیر های یواز پاتریوت کمی از بدنه بیرون زده اند اما باز هم در حالت کلی خودرو کمی جمع و کشیده به چشم می آید. صندلی‌ها فرم مناسبی دارند، بدن سرنشین را تا حد امکان در برمی‌گیرند و حمایت خوبی از آن به عمل آورند. فوم به کار رفته در آن‌ها هم خیلی سفت به نظر نمی‌رسد و احتمالا در مسافرت‌های طولانی و یا حین عبور از مسیرهای ناهموار آفرودی کمتر موجب ناراحتی و کوفتگی بدن سرنشینان خواهد شد.

پاتریوت و پیکاپ به جعبه دنده ۵ سرعته دستی هیوندای مجهز هستند و در آینده نسخه اتوماتیک آن ها به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک پانچ تجهیز خواهد شد. پیشرانه خودروهای تجاری یواز، از نوع گشتاوری و شاتون بلند است که به خاطر دلایل استهلاکی، امکان تولید اسب بخار بالا را ندارد و همین اصل یکی از معایب پاتریوت و پیکاپ از نگاه مشتریان است. طراحی متفاوت بدنه و کابین باعث شده تا این خودرو نتایج متنوعی در عملکرد خود داشته باشد.

انتظار می رود که در آینده این خودرو با موتور بنزینی و با جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک در ایران مونتاژ شود. با توجه به شاسی مستقل در این خودرو باید گفت با یک شاسی بلند واقعی طرف هستیم که سیستم چهارچرخ محرک دارد و می توان با آن از مسیرهای آفرودی گذشت. یواز پاتریوت یک شاسی بلند با تکنولوژی نسبتا قدیمی است که در محور عقب از ترمز‌های سنتی کاسه‌ای و سیستم تعلیق فنر شمش بهره می‌گیرد اما در عوض می‌تواند با تکیه بر ویژگی‌های برتر آفرود به عنوان یک خودرو بی‌رقیب در بازار کشور ایفای نقش کند.

رینگ‌های این غول روسی از نوع آلومینیومی 16 اینچ است و به کمک تایرهای آفرودی که شرکت روی آن قرار داده، قابلیت‌های آفرودی خودرو را افزایش می‌دهد. ترمزهای جلو از نوع دیسکی، ترمز عقب کاسه‌ای، سیستم تعلیق جلو از نوع غیرمستقل فنر لوله‌ای مجهز به میل تعادل و سیستم تعلیق عقب از نوع غیرمستقل با دو محور نیم بیضوی طولی مجهز به میل تعادل، از جمله دیگر مشخصات فنی این خودرو به شمار می‌روند‌. پیشنهاد می‌کنیم ویدئوی اختصاصی بررسی یواز پاتریوت را در کانال یوتیوب پدال تماشا کنید. لطفاً در این کانال عضو شوید تا بتوانیم بررسی‌های بهتر و مفیدتر و بیشتری را برای شما عزیزان آماده و منتشر نماییم. دیدگاه خود در مورد این ویدئو و پیشنهادها برای ویدئوهای بعدی را نیز بفرمایید که راهگشای ما خواهد بود.

به غیر از تغییر ظاهری و بهبود تکنیکی در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶، طراحی پاتریوت از زمان ظهورش در سال ۲۰۰۵ تغییر خاصی نکرده است. در این سال‌ها این تغییرات را در چراغ‌ها، به روز شدن جلوپنجره و یک پنل جلویی جدید در کابین دیده ایم. قالب کلی خودرو به صورت مکعبی و با خطوط شکسته، اما بسیار ساده درست شده و نیازی به توضیح اضافی ندارد.

پیشرانه بنزینی در این خودرو خروجی ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. موتور دیزلی این خودرو هم ۲٫۲ لیتر حجم دارد و خروجی ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور را ارائه می دهد. قدرت این پیشرانه ها توسط جعبه دنده ۵ دنده دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک (ساخت شرکت پانچ) به چرخ ها منتقل می شود. در حال حاضر پاتریوت سروش دیزل از جز نمونه های بنزینی این شاسی بلند روسی است و به جعبه دنده ۵ سرعته دستی مجهز است.

شرکت یوآز در سال‌های 2016 و 2018 آپدیت‌های مختصری روی این خودرو انجام داد که مربوط به آپشن‌ها و امکانات رفاهی بود. با این حساب اگر سروش دیزل همچنان روی چنین مبلغی به‌عنوان قیمت نهایی پاتریوت تاکید داشته باشد، انتظار ما این است که این محصول نتواند جایگاه شایسته‌ای در بازار ایران برای خود کسب کند. ما یواز پاتریوت را به خریداران کراس‌اوورها که معمولاً استفاده شهری و گاهی خارج از شهر سبک دارند پیشنهاد نمی‌کنیم. از خودرویی در این کلاس و با این قیمت توقع روکش‌های چرمی و آپشن های رنگارنگ نداریم. عمده خریداران چنین خودروهایی که سازمانی و شرکتی هستند و برای مصارفی چون معدن، ساخت و ساز، نگهبانی، کشاورزی و نفت و گاز و حتی نظامی، پاتریوت را انتخاب می‌کنند، نیازها و اولویت‌های دیگری دارند که می‌توانند به‌خوبی در پاتریوت پیدا کنند. همراه با موتور قدرتمندتر و گیربکس ارتقا یافته، اکسل برگرفته از ماشین پروفی چارچوب محکم‌تری بر روی قفسه فرمان و خفه‌کننده قوی‌تری دارد تا جلوی ایرادات چرخ در جاده را بگیرد.

طراحی ظاهری یواز پاتریوت به گونه‌ای است که باریک بودن آن در نگاه اول جلب توجه می‌کند؛ هرچند نوع طراحی چراغ‌ها و جلوپنجره نیز در باریک نشان داده شدن بدنه این خودرو تاثیر زیادی داشته است. با توجه به این که این شاسی بلند روسی بوده و یک محصول اقتصادی محسوب می‌شود، نمی‌توان از آن انتظار طراحی جدید و مدرن را داشت. در مجموع طراحی ظاهری این خودرو در سطح ضعیفی قرار ندارد، اما بدون شک دارای یک طراحی قدیمی است. در بازار ایران اکنون یک رقیب چینی ناشناخته به نام دایون Y5 وجود دارد که دو دیفرانسیل و شاسی مستقل است که قدرت ۲۰۱ اسبی و گیربکس اتوماتیک داشته و وزن آن اندکی پایین‌تر از پاتریوت است.. فوتون ساوانا هم می‌توانست در این رقابت وارد شود که فعلاً از بازار محو شده است.

غربیلک فرمان یواز پاتریوت به صورت سه شاخه به همراه دکمه های کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل طراحی شده است. افرادی که عاشق طبیعت گردی و کویر نوردی هستند و مسیر های سخت و صعب العبور را می‌پیمایند و نیاز به خودرویی دارند تا بدون هیچ ادا و ناز کردنی از پس این مسیر ها بر بیاید. پاتریوت طراحی ساده و حالتی چکشی دارد و این یعنی پاتریوت اصلا آیرودینامیکی نیست.

سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودرو‌ها را انجام بدهیم. یواز پاتریوت جزو خودرو هاییست که بیشتر برای جاده های خارج از شهر و پستی و بلندی ها مورد استفاده قرار میگیرد و مشتری های خاص خود را دارد که با توجه به سطح امکانات رفاهی و قابلیت‌هایی که دارد گزینه بسیار مناسبی برای آفرود است. ضمن اینکه این خودرو در دسته خودروهای Heavy Duty قرار می‌گیرد که جان سختی پاتریوت را به رخ می‌کشد و ارزش خریدش را بالا می‌برد. نمای داخل پاتریوت به دلیل پوشیده شدن از متریال پلاستیکی با طراحی بسیار ساده و روکش پارچه و چرم مصنوعی (وینایل) صندلی‌ها، بلافاصله خبر از اقتصادی بودن این خودرو می‌دهد. اما از این نظر پاتریوت چیزی شبیه به رقبای چینی خود است با این تفاوت که به راستی در مسیرهای بیراهه حرف‌های بسیار برای گفتن دارد و انتظار می‌رود در زمینه کیفی نیز برتراز رقبای چینی بازار عمل کند.

اما یکی دیگر از مشکلاتی که یوآز پاتریوت دارد، ارتفاع زیاد نسبت به عرض آن است که باعث می‌شود در سرعت‌های بالا حس ناپایداری را به راننده القا کند. اما در جاده، مسافر باید دست‌هایش را کنار خودش نگه دارد تا مانع دید راننده نشود. عایق صوتی اضافی در درها و گلگیرها با چشم دیده نمی‌شود اما گوش‌ها متوجه آن می‌شوند چون تا حدی صدای موتور و جاده را کاهش می‌دهد. و مانند جیپ، این برند آفرود گروهی از مالکین وفادار دارد که هم در آفرود و هم در خارج از آن از خدماتش استفاده می‌کنند، با این ماشین طبیعت را فتح می‌کنند و به دورافتاده‌ترین گوشه‌های طبیعت وحشی می‌روند. طراحی و کدنویسی سایت دنده خلاص توسط گروه طراحی سایت Atgo  صورت گرفته است و تمام حقوق قالب آن نزد وی محفوظ میباشد.

در داخل کابین نسخه های شاسی بلند و پیکاپ می توانید یک صفحه نمایشگر رنگی، دوربین دید عقب و شیشه های برقی داشته باشید یا بیرون از کابین می توان به امکاناتی نظیر چراغ های مخصوص روز و یا آینه های بغل مجهز به راهنما اشاره کرد. از ادوات داخل کابین هم می توان به سیستم تهویه مطبوع و نمایشگر هفت اینچی لمسی در میانه داشبورد و شیفتر دایره‌ ای تعیین وضعیت سیستم دو دیفرانسیل بر کنسول میانی اشاره کرد. در سیستم تعلق و انتقال قدرت پاتریوت با دیفرانسیل های یک پارچه و فنرهای تخت سه لایه در بخش عقب طرف هستیم. حضور این اجزا در زیربندی پاتریوت نشان می دهد که احتمال خرابی و ضریب استهلاک این شاسی بلند آفرودی به مراتب کمتر از سایر رقبای حاضر در بازار ایران است و پیکاپ های صفر کیلومتر چینی این رده قیمتی هم نمی توانند در بحث دوام و استهلاک با این شاسی بلند روسی رقابت کنند. یک موتور چهار سیلندر تنفس طبیعی یورو ۵ با حجم ۲.۷ لیتر که ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر گشتاور دارد با همکاری یک گیربکس دستی ۵ سرعته نیرو را به هر دو محور ارسال می‌کند.

قیمت نهایی این خودرو کمی آزار دهنده است اما رقبای چینی آن نیز الزاما قیمت منطقی‌تری به همراه ندارند. برند یواز روسیه با سابقه خودروسازی بسیار طولانی از حدود جنگ جهانی دوم میلادی، به خوبی می‌دانست که پاتریوت را باید در نسخه وانت دو کابین سایز متوسط نیز به تولید برساند چرا که در بازارهای جهانی (به جز بازار آمریکای شمالی) این گروه از وانت‌ها محبوب‌ترین سایز هستند. در نتیجه در کنار نسخه شاسی بلند پاتریوت، نسخه وانت دو کابین آن نیز از سوی سروش دیزل روانه بازار می‌‌شود که به پاتریوت پیکاپ مشهور است. یواز پاتریوت با اینکه در جایگاه یک خودروی Heavy Duty قرار دارد، اما سروش دیزل نسخه فول آپشن این خودرو را برای فروش شخصی به بازار ایران آورده است.

به روز رسانی بعدی، اگرچه آخرین به روز رسانی نیست (تا مارس 2019، پاتریوت باید یک گیربکس اتوماتیک چهار یا پنج سرعته داشته باشد)، ام بروزرسانی سبکی است. یک رنگ متالیک جدید (آبی به رنگ دریای بایکال) و طراحی بهینه‌شده با توجه به وجود چرخ‌های 45 سانتی‌متری را شاهد هستیم. پکیج جدید اکسپدیشن نیز در دسترس است که وینچ، قفسه سقف، نردبان عقب و لاستیک آفرود بی اف گودریچ هم دارد. این اقلام قبلا در نسخه ویژه گران قیمت پاتریوت عرضه می‌شدند، اما دیگر این طور نیست – هزینه اضافه کردن به پاتریوت‌های پایه 3050 دلار یا به هر یک از تریم‌های دیگر حدود 2750 دلار در خارج در روسیه است. از بین نسخه های وارد شده به کشور، دو نسخه پیکاپ و شاسی بلند یواز پاتریوت ظاهری تقریبا شبیه به هم دارند، درحالی که نسخه پروفی با اهداف تجاری و جابجایی کالا یک ظاهر ساده تر نسبت به دو خودروی دیگر دارند که به صورت شخصی از آنان استفاده خواهد شد.

فضای کابین بسیار جادار است و ارتفاع سواری نیز کاملاً بلند بوده و تسلط بالایی برای راننده و سرنشینان نسبت به محیط به همراه می‌آورد. عمده قسمت‌ها با پلاستیک ارزان قیمت و خشک پوشیده شده‌اند که البته مستحکم به نظر می‌رسند. صندلی‌ها راحتی خوبی داشته ولی صندلی‌های نیمکتی عقب می‌توانستند بهتر طراحی شوند. به گفته نمایندگی، امکان نصب ردیف سوم صندلی‌ها به صورت آپشن اضافی هم وجود خواهد داشت.

صفحه نمایش سیستم اطلاعات و سرگرمی که در وسط کنسول قرار دارد، مهم‌ترین بخش کابین محسوب می‌شود. طراحی داخلی دارای زنگ زمینه مشکی بوده و در دستگیره‌های در و حاشیه سیستم تهویه شاهد خطوط نقره‌ای هستیم. البته این خودرو از لحاظ فضای داخلی در سطح مناسبی قرار دارد و با خواباندن ردیف دوم می‌توان به فضای بار 2415 لیتری دست پیدا کرد.

بنابراین طراحی این خودرو کاملاً به دور از استانداردها و مدهای امروزی به نظر می‌رسد. باوجود ابعاد بزرگ، این خودرو عضلانی نیست زیرا طراحان استفاده زیادی از خطوط و حجم سازی در بدنه نکرده‌اند. یواز پاتریوت اخیراً وارد بازار کشورمان شده و بنا به گفته نمایندگی، استقبال بسیار خوبی نیز از آن صورت گرفته است. اما در واقعیت، این تغییرات عملکردی کوچک، منعکس کننده تغییرات انقلابی زیر کاپوت نیست. چیزی که باعث کاهش حداکثر گشتاور از 3900 دور در دقیقه به 2650 دور در دقیقه می‌شود.

البته گفتنی است که تمرکز ما در اینجا بیشتر روی نسخه شاسی بلند پاتریوت خواهد بود. همچنین این خودرو از سیستم تعلیق شمش و ترمز‌های کاسه‌ای در محور عقب بهره می‌گیرد که از دید بسیاری از افراد برای بازار امروزی از مد افتاده و قدیمی است. اما از یاد نبریم که ذات باربری و توان آفرود درخور توجه این وانت دو کابین می‌تواند تا حدود بسیار زیادی این کاستی را جبران کند، مخصوصا آن که بسیاری از خودروهای رقیب و هم همکلاس فعلی مجود در بازار کشور نیز از همین ترکیب و طراحی فنی بهره می‌گیرند. یواز پاتریوت با توجه به قیمتی که شرکت سروش دیزل روی آن گذاشته است به نظر میرسد موفقیتش دور از انتظار نباشد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *