یواز پاتریوت پیکاپ 2005-2025، مشخصات و قیمت خودرو
پاتریوت در بازار ایران تنها خودرو مجهز به پیشرانه ۲.۷ لیتری بنزینی چهار سیلندر به حساب میآید. ما یواز پاتریوت را به خریداران کراساوورها که معمولاً استفاده شهری و گاهی خارج از شهر سبک دارند پیشنهاد نمیکنیم. از خودرویی در این کلاس و با این قیمت توقع روکشهای چرمی و آپشن های رنگارنگ نداریم. عمده خریداران چنین خودروهایی که سازمانی و شرکتی هستند و برای مصارفی چون معدن، ساخت و ساز، نگهبانی، کشاورزی و نفت و گاز و حتی نظامی، پاتریوت را انتخاب میکنند، نیازها و اولویتهای دیگری دارند که میتوانند بهخوبی در پاتریوت پیدا کنند. بنابراین طراحی این خودرو کاملاً به دور از استانداردها و مدهای امروزی به نظر میرسد. باوجود ابعاد بزرگ، این خودرو عضلانی نیست زیرا طراحان استفاده زیادی از خطوط و حجم سازی در بدنه نکردهاند.
و مانند جیپ، این برند آفرود گروهی از مالکین وفادار دارد که هم در آفرود و هم در خارج از آن از خدماتش استفاده میکنند، با این ماشین طبیعت را فتح میکنند و به دورافتادهترین گوشههای طبیعت وحشی میروند. یک نمایشگر با اندازه متوسط در وسط داشبورد قرار گرفته و دکمههای تهویه مطبوع و سایر دکمههای مربوط به تنظیمات، با اندازه نسبتا بزرگ و ساده در این قسمت به چشم میخورد. همچنین ارتفاع نسبتا بالای موقعیت صندلی راننده نسبت به سطح زمین به اضافه ابعاد وسیع پنجرهها سبب شده تا کاربر سطح تسلط مناسبی نسبت به قسمت روبهرو و فضای کنار خودرو داشته باشد. البته ابعاد بزرگ این محصول باعث میشود تا رانندگی با آن در ترافیکهای شهری نیازمند تبحر و مهارت بالاتری نسبت به سایر کراساوورها باشد. سایت پدال برگزیده مردم و داوران به عنوان بهترین سایت فارسی در حوزه خودرو از چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره وب ایران است. پاتریوت در هنگام عبور از خیابان، هیچ سری را به سمت خود نمیچرخاند چون اِلمان جذابی در چهره آن یافت نمیشود.
پس باید بزرگترین تمایز را در ابعاد خارجی، زوایای افرود و دایره گردش خودرو خلاصه کرد. پاتریوت پیکاپ با تعلق به برند خودروسازی یواز روسیه، تنها وانت بازار ایران است که از پیشرانه ۲.۷ لیتری چهار سیلندر بنزینی تنفس طبیعی بهره میگیرد. البته پیش از سروش دیزل بارها خبر حضور روس در صنعت خودروی کشور را شنیده بودیم. حضور برند لادا بعنوان یکی از مشهورترین برند های این کشور سردسیر در ایران همین سال گذشته بود که بر سر زبان ها افتاد اما در نهایت این اتفاق رخ نداد. پاتریوت با توجه به پیشرانه و امکانات آفرودی در مسیرهای سخت به خوبی عمل می کند.
یواز پاتریوت یک شاسی بلند بزرگ و دو دیفرانسیل به حساب می آید که ساختار شاسی مستقل در آن دیده می شود. اما این خودرو در جایگاه محصولات Heavy Duty قرار دارد و به عبارت ساده تر، بیشتر جان سختی پاتریوت در شرایط دشوار هنگام طراحی آن مدنظر قرار گرفته است. در حال حاضر پاتریوت تنها SUV صفر کیلومتر بازار ایران به حساب می آید و از سویی جدیدترین شاسی بلند Heavy Duty در ایران است. تویوتا لندکروزر سری ۷۰ و ۸۰ جز خودروهای این سری ساختاری هستند و در حال حاضر هم کمپانی تویوتا برای مشتریان خواهان خودروهای Heavy Duty همچنان سری ۷۰ را تولید می کند.
با این حال باید به عنوان بیننده یا مالک تلاش کنید تا المانهای طراحی قدیمی مربوط به سال ۲۰۰۷ و فیس لیفت سال ۲۰۱۴ را در آن نبینید چرا که این طراحی بدون شک قدیمی و خارج از استانداردهای امروزی به حساب میآید. پس از مدتی، مشکلاتی مانند شتاب پایین و لگ موتور این خودرو، خریداران آن را نگران کرد. خودروهای فونیکس (Phoenix) نمادی از یک نوآوری منحصر به فرد در دنیای خودرو بودند که توانستند توجه بسیاری از علاقهمندان به اتومبیل را به خود جلب کنند. در سه روز تست ما، پاتریوت با بنزین اکتان 92ی که در یکی از نقاط شمالی پیدا کردیم، بدون هیچ مشکلی کار کرد. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید. اما یکی دیگر از مشکلاتی که یوآز پاتریوت دارد، ارتفاع زیاد نسبت به عرض آن است که باعث میشود در سرعتهای بالا حس ناپایداری را به راننده القا کند.
نشانگرهای پشت غربیلک فرمان خودرو هم از دو دایره ساده تشکیل شده که در مجموع چهار نشانگر دور موتور، سرعت لحظه ای، دمای پیشرانه و حجم سوخت موجود باک خودرو را در اختیار شما قرار می دهد. درب موتور سنگین و جابجایی دربها و مخصوصاً بستن درب عقب نیاز به زور بازو دارد. لولاهای درب عقب باوجود تحمل وزن چرخ یدکی روی خود، بسیار معمولی و نسبتاً ضعیف کار شدهاند. بدون تردید اولین و بارزترین تفاوت میان نسخه وانت پاتریوت با شاسی بلند در اندازه خارجی آن است.
این خودرو بسیار اقتصادی بوده و توقع نوآوری و لوکس بودن را از کابین این خودرو نداشته باشید. صفحه نمایش سیستم اطلاعات و سرگرمی که در وسط کنسول قرار دارد، مهمترین بخش کابین محسوب میشود. طراحی داخلی دارای زنگ زمینه مشکی بوده و در دستگیرههای در و حاشیه سیستم تهویه شاهد خطوط نقرهای هستیم. البته این خودرو از لحاظ فضای داخلی در سطح مناسبی قرار دارد و با خواباندن ردیف دوم میتوان به فضای بار 2415 لیتری دست پیدا کرد. از این رو این خودرو برای طبیعتگردی مناسب بوده و گزینه قابل قبولی برای خانوادهها محسوب میشود. یواز تلاش کرده است تا پاتریوت را حداقل از نظر آپشنهای رفاهی و ایمنی در سطح قابل قبولی نگه دارد.
یواز قیمت پایه معادل ۱۴ هزار دلاری دارد اما نسخه صادراتی آن به ایالاتمتحده با قیمت بیش از ۲۶ هزار دلار به فروش میرسید که البته شروع تهاجم روسیه به اوکراین، این برنامه را درهم پیچید. یواز پاتریوت اخیراً وارد بازار کشورمان شده و بنا به گفته نمایندگی، استقبال بسیار خوبی نیز از آن صورت گرفته است. نام خودروهای روسی با لادا گره خورده است اما اگر وسیعتر نگاه کنیم خودروسازان فعال و قدیمی دیگری چون یواز نیز جلب نظر میکنند. یواز پاتریوت همان جیپ روسی است و درواقع خودرویی برای کاربریهای نظامی و سخت محسوب میشود.
با نگاه به قسمت عقب و کناره های پاتریوت بدون تردید نسل های قدیمی تر از پاجرو در نظرتان می آید. در هفته های گذشته تحویل یواز پاتریوت از سوی سروش دیزل مبنا افزایش پیدا کرده است و حال این خودروی شاسی بلند آفرودی در جاده های کشور دیده می شود. گفتی است شرکت روسی یواز (UAZ) به عنوان یکی از بزرگترین خودروسازان روسیه محسوب میشود که در تولید محصولات شاسی بلند، مینیونها و خودروهای کار تجاری تخصص دارد.
بنابراین به احتمال قوی مشتریان خانوادگی و یا حتی آفرودرهای حرفهای چنین مبلغی را صرف خرید پاتریوت نخواهند کرد و به جای آن به سراغ سایر محصولات و بهویژه خودروهای دست دوم خواهند رفت. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقهمند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانستهها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راهگشاست، بدانیم. ما این فرصت را نداشتیم که پاتریوت را روی شیبهای تند و با بار کامل هم تست کنیم اما در مسیرهای باتلاقی و رودخانه و ماسهای عملکرد آن نقص مشهودی نداشت. اما این خودرو پیش از دستیابی به این هدف لازم است در دو زمینه جلب رضایت مشتری از دیدگاه اعتبار و کیفیت برند و همچنین ارائه خدمات پس از فروش موفق عمل کند.
این اقلام قبلا در نسخه ویژه گران قیمت پاتریوت عرضه میشدند، اما دیگر این طور نیست – هزینه اضافه کردن به پاتریوتهای پایه 3050 دلار یا به هر یک از تریمهای دیگر حدود 2750 دلار در خارج در روسیه است. اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد.
در این سالها این تغییرات را در چراغها، به روز شدن جلوپنجره و یک پنل جلویی جدید در کابین دیده ایم. قالب کلی خودرو به صورت مکعبی و با خطوط شکسته، اما بسیار ساده درست شده و نیازی به توضیح اضافی ندارد. رینگهای این غول روسی از نوع آلومینیومی 16 اینچ است و به کمک تایرهای آفرودی که شرکت روی آن قرار داده، قابلیتهای آفرودی خودرو را افزایش میدهد. پیشنهاد میکنیم ویدئوی اختصاصی بررسی یواز پاتریوت را در کانال یوتیوب پدال تماشا کنید. لطفاً در این کانال عضو شوید تا بتوانیم بررسیهای بهتر و مفیدتر و بیشتری را برای شما عزیزان آماده و منتشر نماییم. دیدگاه خود در مورد این ویدئو و پیشنهادها برای ویدئوهای بعدی را نیز بفرمایید که راهگشای ما خواهد بود.
بعنوان یک مقایسه نه چندان درست اما کاملا ملموس ابعاد پاتریوت در تمامی جهات از هیوندای سانتافه بزرگتر است.در جدول ذیل می توان ابعاد پاتریوت را مشاهده که از قابل توجهترین آنها می توان به ارتفاه بالای 1.9 این خودرو اشاره کرد. همراه با موتور قدرتمندتر و گیربکس ارتقا یافته، اکسل برگرفته از ماشین پروفی چارچوب محکمتری بر روی قفسه فرمان و خفهکننده قویتری دارد تا جلوی ایرادات چرخ در جاده را بگیرد. این موضوع پیشرفتی ارزشمند است، چون عناصر جدید رانندگی را قابل کنترلتر و آسانتر میکند. اکنون، به جای تلاش برای صاف نگه داشتن خودرو، فقط نیاز دارید کمی ماشین را با جاده هماهنگ کنید. با لغو برجام در سال 1398، شرکت سروش دیزل مبنا، تصمیم به شروع مونتاژ این خودرو گرفت.
مشخص نیست که چرا اسم محبوبترین ماشین شرکت پیشروی روسی در زمینه تولید ماشین آفرود یوآز پاتریوت (به معنی میهنپرست) است. شاید به این دلیل باشد که این شرکت برای اولین بار در اولیانوفسک در طول جنگ جهانی دوم به عنوان سازنده کامیون و خودروی شاسیبلند برای ارتش سرخ ظهور کرد. در بخش عقب هم باز تمام اجزا ساده و کاربردی طراحی شده و همچنین زاپاس پاتریوت همانند بعضی خودرو های شاسی بلند پشت درب عقب (درب صندوق) قرار گرفته است. یواز پاتریوت همانطور که گفته شد یکی از دو مدل تازه وارد کمپانی یواز در بازار ایران است که البته مدل دیگر هم در واقع یک پیکاپ از پاتریوت است که با نام یواز پیکاپ شناخته میشود. اقتصادآنلاین- روزبه راد؛ یواز پاتریوت یکی از تولیدات شرکت روسی یولانوفسک است که از سال ۲۰۰۵ به لیست محصولات این کمپانی راه پیدا کرده و گفته شده که حتی نمونههایی از آن به کشور آلمان نیز صادر شده است. در نمای جانبی خودرو نیز می توانیم طراحی جعبه گونه ای را مشاهد کنیم که ما را بی اختیار به یاد آفرود های مطرح جهان از جمله جیپ و مرسدس G کلاس می اندازد.
اما باید در نظر گرفت که در بحث کیفیت سواری و حرکت های عرضی، دیفرانسیل های یک پارچه ضعیف تر از سیستم های انتقال قدرت مفصلی ظاهر می شوند و همین مسئله می تواند برخی متقاضیان شاسی بلندهای آفرودی را از پاتریوت دور کند. انتظار می رود این خودرو در ایران با موتور بنزینی ۲٫۷ لیتری و با جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک در ایران مونتاژ شود. یواز پاتریوت – UAZ Patriot به عنوان شاسی بلند جدید بازار ایران محسوب میشود که اخیرا مراحل تولید آن نیز آغاز شده است.
یوآز در طول این سالها آپدیتهایی روی محصول خود انجام داده اما هیچگاه طراحی ظاهری آن دستخوش تغییر نشده است. در بخش جانبی و کناری یواز پاتریوت باز هم همان سادگی بخش های دیگر را میبینیم. شیشه های جانبی خودرو بسیار بزرگ طراحی شده اند و کمی ما را بیاد مرسدس بنز کلاس G می اندازد. با اینکه گلگیر های یواز پاتریوت کمی از بدنه بیرون زده اند اما باز هم در حالت کلی خودرو کمی جمع و کشیده به چشم می آید.
همچنین یوآز پاتریوت اتوماتیک با یک میلیارد افزایش قیمت، به قیمت 2 میلیارد و 250 میلیون تومان عرضه میشود. طبق بخشنامهای که اخیرا در فروردین ماه 1402 منتشر شده است، نوع پیکاپ این خودرو نسبت به قیمت قبل، با حدود 790 میلیون تومان افزایش، به قیمت 1 میلیارد و 950 میلیون تومان عرضه خواهد شد. طراحی و تولید این خودرو به سال 2005 باز میگردد و کمپانی یوآز در سال 2014 فیسلیفت مختصری روی این پلتفرم انجام داد.
با توجه به سیستم جدید سایت قبل از ارسال دیدگاه حتمی قوانین این بخش را در این صفحه مطالعه نمایید. جدال و بحث بین ماشینبازها و علاقهمندان به سرعت، همیشه بر سر قدرت و سرعت ماشینهای ایرانی بوده است! قیمت این خودرو نیز بسته به تیپ و کلاس بندی بین ۱۱۶۶۷ تا ۱۶۰۰۰ دلار قیمت گذاری می شود که براساس قواعد قیمت گذاری در ایران به رقمی نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان می رسیم.
در سال های گذشته بارها شنیده بودیم که احتمال دارد خودروهای روسی به ایران بیایند. بارها نام «لادا» و برخی نشان های دیگر در ایران مطرح شد اما در نهایت، هیچ خودروی روسیای به صورت رسمی وارد یران نشد و به مرحله تولید نرسید. در شرایط کنونی تنها خودروهای نسبتاً جدید خارجی که در ایران تولید می شوند متعلق به صنعت خودروی چین هستند و حالا بحث حضور خودرویی روسی در ایران مطرح است که یک شاسی بلند واقعی است و قابلیت های آفرودی دارد. این خودرو به دلیل عرضه محدود، فعلا در دو نوع یوآز پاتریوت پیکاپ اتومات و یوآز پاتریوت اتومات از طریق سروش دیزل مبنا وارد بازار خواهد شد.
به روز رسانی بعدی، اگرچه آخرین به روز رسانی نیست (تا مارس 2019، پاتریوت باید یک گیربکس اتوماتیک چهار یا پنج سرعته داشته باشد)، ام بروزرسانی سبکی است. یک رنگ متالیک جدید (آبی به رنگ دریای بایکال) و طراحی بهینهشده با توجه به وجود چرخهای 45 سانتیمتری را شاهد هستیم. پکیج جدید اکسپدیشن نیز در دسترس است که وینچ، قفسه سقف، نردبان عقب و لاستیک آفرود بی اف گودریچ هم دارد.
با داشتن ابعاد خارجی معادل ۵۱۲۵×۱۹۰۰×۱۹۱۰ میلیتر و فاصله محورهای ۳۰۰۰ میلیتری، پر واضح است که تفاوت اصلی در فاصله محورها و طول کلی بیشتر این خودرو در مقایسه با نسخه دیگر است. در نهایت باید تاکید کنیم که پاتریوت مخصوص کسانی طراحی شده که به دنبال خرید خودرویی برای آفرود و طبیعت گردی بوده اما پول چندانی برای خودروهای لوکس آفرود نظیر لندکروز ندارند. لذا شاید برای این دست از افراد طراحی و زیبایی در اولویت دوم قرار دارد و برای آن کارایی و مشخصات فنی بیش از هر چیزی در اولیت قرار دارد. یوآز همچنین تغییراتی در سیستم تعلیق ایجاد کرد، فنرهای عقب را شش درصد نرم تر کرده است، در حالی که کمک فنرها را در هر چهار گوشه اصلاح کرده و به جای سیستم 21 میلی متری پاتریوت قدیمی، یک میله چرخشی 18 میلی متری نازکتر نصب کرده است.
اما نکته مهم در مورد این خودرو، نوع انتقال گشتاور ضرایب جعبه دنده و دیفرانسیل آن است. با توجه به نوع ساختار جعبه دنده و دیفرانسیل، پاتریوت می تواند در دورهای میانی گشتاور خوبی را تولید کند و در جایگاه یک SUV با ساختار Heavy Duty، کاربری و مناسب ظاهر شود. اهمیت حضور یواز در بازار ایران در تعلق برند مادر به کشور روسیه و کلاس شاسی بلند آفرودی سایز متوسط است که تقریبا در بازار خودروهای صفر کیلومتر ایران هیچ رقیبی ندارد. این روزها زمزمه حضور محصولات روسی یواز توسط شرکت سروش دیزل به گوشی می رسد .ظاهر این شرکت ایرانی که پیش از این در زمینه تولید خودروهای سنگین فعالیت داشته حالا می خواهد شانس خود را در بازار شاسی بلند ها امتحان کند.
همچنین گرمکن صندلی های جلو و عقب به همراه گرمکن فرمان در این خودرو دیده می شود. به خاطر ذات روسی پاتریوت شاهد هستیم که از کامل ترین سیستم یخ زدا در شیشه جلو این شاسی بلند آفرودی استفاده شده است. همچنین گرمکن صندلی های جلو و عقب به همراه گرمکن فرمان در این خودروها دیده می شود. به خاطر ذات روسی محصولات یواز شاهد هستیم که از کامل ترین سیستم یخ زدا در شیشه جلو این خودروهای آفرودی استفاده شده است. همچنین در پاتریوت قابلیت تنظیم الکتریکی میزان پرتاب باد برای سرنشینان ردیف دوم به صورت مستقل وجود دارد.
طی سالهای اخیر خبرهای زیادی در خصوص حضور خودروهای روسی به بازار ایران منتشر شد و در این میان بارها نام برند روسی لادا نیز به سر زبانها آمد، اما تاکنون هیچ خودرو روسی به صورت رسمی در بازار کشورمان تولید و عرضه نشدند. در شرایطی که اکثر خودروهایی که در بازار کشورمان به تولید میرسند به صنعت خودرو چین تعلق دارند، زمزمههای حضور یک خودرو روسی دیگر به نام یواز پاتریوت – UAZ Patriot مطرح شده است. این شاسی بلند دارای قابلیتهای آفرودی متعدد است که با حضور در ایران به احتمال زیاد نگاه بسیاری را به خود جلب خواهد کرد. برند یواز روسیه با سابقه خودروسازی بسیار طولانی از حدود جنگ جهانی دوم میلادی، به خوبی میدانست که پاتریوت را باید در نسخه وانت دو کابین سایز متوسط نیز به تولید برساند چرا که در بازارهای جهانی (به جز بازار آمریکای شمالی) این گروه از وانتها محبوبترین سایز هستند.
همان طور که در تصاویر می بینید با خواباندن ردیف دوم در این خودرو فضای قابل قبولی (۲۴۱۵ لیتر) برای بار فراهم می شود. در واقع، پاتریوت شاسی بلندی واقعی است که از نظر فضای داخلی مناسب خانواده و همچنین طبیعت گردی است. از جمله آپشنهای جالب این غول روسی میتوان به کروزکنترل، کنترل حرکت در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، سنسور جلو و عقب، ترمز کمکی، دیلایت، گرمکن فرمان، دوربین دنده عقب، کول باکس و گرمکن صندلیهای جلو و عقب اشاره کرد. با این حساب اگر سروش دیزل همچنان روی چنین مبلغی بهعنوان قیمت نهایی پاتریوت تاکید داشته باشد، انتظار ما این است که این محصول نتواند جایگاه شایستهای در بازار ایران برای خود کسب کند.
احتمالا مهمترین المان طراحی نمای خارجی یواز پاتریوت نه صرفا ظاهر ساده و میانهرو آن، بلکه زوایای حیاتی آفرود آن شامل ارتفاع کف خودرو از سطح زمین برابر با ۲۱۰ میلیمتر و زاویه حمله و فرار ۳۵ و ۳۰ درجه آن است که برتری محسوسی برای این خودرو شاسی بلند به همراه دارد. موتور چهار سیلندر ۲.۷ لیتری، تنها ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر داشته و آنقدر جان ندارد که عملکرد چابک و چالاکی برای این خودروی بزرگ ۲.۱ تنی به همراه آورد. یواز پاتریوت پیکاپ به قدرتمندترین و البته کم استهلاکترین و احتمالا بادوامترین پیشرانه در میان وانتهای دو کابین موجود در بازار کشور مجهز است. برتری دیگر این خودرو به اعتقاد شخص نگارنده، اعتبار برند مادر و تعلق به یک شرکت خودروسازی روس است که از هر نظر از هر خودروساز چینی دیگری قدرتمندتر عمل کرده و تجربه خودروسازی نظامی آن بدون شک در تولید خانواده پاتریوت تاثیرگذار بوده است. این کمکننده صدا به کم کردن صدای خوردن سنگها به داخل چرخ و صدای لاستیک بی اف گودریچ کمک میکند، اما صدای موتور قدرتمندتر و موتور تورکیتر پاتریوت را به سختی میتوان پنهان کرد. این مجموعه جدید، 150 اسب بخار قدرت و 173 پوند فوت گشتاور از یک موتور 2.7 لیتری چهار سیلندر دارد و در طراحی آن از کامیون پروفی کمک گرفته شده است.
یواز پاتریوت و پیکاپ به پیشرانه ۲.۷ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۳۵ نیوتن متر تولید می کند. پاتریوت و پیکاپ به جعبه دنده ۵ سرعته دستی هیوندای مجهز هستند و در آینده نسخه اتوماتیک آن ها به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک پانچ تجهیز خواهد شد. پیشرانه خودروهای تجاری یواز، از نوع گشتاوری و شاتون بلند است که به خاطر دلایل استهلاکی، امکان تولید اسب بخار بالا را ندارد و همین اصل یکی از معایب پاتریوت و پیکاپ از نگاه مشتریان است. مثل برند آمریکایی جیپ، به نوعی محصولات UAZ هم مشتریان خاص خود را دارند که شامل طبیعت گردان و علاقه مندان به جستجو در ناشناخته ها یا در شرایطی بهتر، عاشقان رانندگی در مسیرهای آفرودی می شود و محصولات این شرکت با سیستم فنی بسیار خوب آفرودی، تبدیل به اولویت اول انتخاب آفرودرها در بازار داخلی روسیه شده است. از محصولات پرفروش این شرکت هم که در کشور تولید شده و به بازار عرضه شده است، نسخه شاسی بلند آن با نام پاتریوت خواهد بود که برای اولین بار در سال 2005 میلادی راه اندازی و به بازار عرضه شد.
اما در سال های اخیر ردپای این نشان را در کشورهای مختلفی می بینیم، به طوری که، تنها در سال ۲۰۱۹ صادرات این نشان ۳۰ درصد افزایش داشت. مدل «پاتریوت» از این کمپانی به عنوان یک شاسی بلند شاسی مستقل شناخته می شود که طی سال های گذشته سعی شده به خوبی ارتقا داده شود. یواز پاتریوت با توجه به قیمتی که شرکت سروش دیزل روی آن گذاشته است به نظر میرسد موفقیتش دور از انتظار نباشد. اما در بازار دست دوم ها ممکن است در حال حاضر زیاد موفق نباشد که با گذشت زمان این روند بهتر میشود. در حال حاضر یواز پاتریوت با قیمت قطعی 890 میلیون تومان با مدل 1400 و تحویل فوری به دست مشتریان میرسد. بنابراین به احتمال قوی، ظاهر پاتریوت چه در بین کارشناسان و چه در جمع مشتریان عادی امتیاز بالایی به دست نخواهد آورد و به باد انتقاد نیز گرفته خواهد شد.
پیشرانه بنزینی در این خودرو خروجی ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نیوتن متر گشتاور را دارد. موتور دیزلی این خودرو هم ۲٫۲ لیتر حجم دارد و خروجی ۱۴۳ اسب بخار قدرت و ۲۲۸ نیوتن متر گشتاور را ارائه می دهد. قدرت این پیشرانه ها توسط جعبه دنده ۵ دنده دستی و یا ۶ سرعته اتوماتیک (ساخت شرکت پانچ) به چرخ ها منتقل می شود. انتظار می رود که این خودرو در ایران با موتور بنزینی ۲٫۷ لیتری و با جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک در ایران مونتاژ شود. با توجه به شاسی مستقل در این خودرو باید گفت با یک شاسی بلند واقعی طرف هستیم که سیستم چهارچرخ محرک دارد و می توان با آن از مسیرهای آفرودی گذشت. در حال حاضر پاتریوت سروش دیزل از جز نمونه های بنزینی این شاسی بلند روسی است و به جعبه دنده ۵ سرعته دستی مجهز است.
در نتیجه در کنار نسخه شاسی بلند پاتریوت، نسخه وانت دو کابین آن نیز از سوی سروش دیزل روانه بازار میشود که به پاتریوت پیکاپ مشهور است. همان طور که اشاره شده شرایط بازار ایران بسیار عجیب و غریب بود بطوریکه نه تیراژ قابل توجه تولید خودرو را شاهد هستیم نه دارای واردات خودرو بصورت آزادنه هستیم. لذا رقابت در بازار ایران به زیر صفر رسیده و هر خودروسازی در شرایط تحریم موفق به تولید هر خودرویی گردد قطعا موفق خواهد شد. لذا در شرایط کنونی یواز پاترویت می تواند خودرویی بسیار کارآمد برای علاقمندان به خودروهای آفرود باشد. لذا از همین امروز می توان پیش بینی کرد که این شاسی بلند در بین ایرانی ها محبوب خواهد شد. البته نباید در این بین فراموش کرد این نخستین حضور روسی ها در ایران است و شاید این مهم در کنار ظاهری ساده و شاید زشت مانعی بزرگ بر سرراه سروش دیزل در مسیر موفقیت باشد.
محصولات این برند روسی برای مشتریان مقرونبهصرفه بوده و از دوام بالایی برخوردارند. این شرکت درصد زیادی از محصولات خود را فقط در بازار روسیه به فروش میرساند، اما طی سالهای اخیر به دنبال صادرات محصولات خود بوده و در سال 2019 میزان صادرات آن به 30 درصد افزایش پیدا کرده است. شاسی بلند یواز پاتریوت نیز جزو محصولات محبوب این خودروساز محسوب میشود که در ادامه با مشخصات آن آشنا خواهیم شد. یوآز پاتریوت از یک پیشرانه چهار سیلندر با حجم 2.7 لیتر تنفس طبیعی بهره میبرد که برای انتقال قدرت، با دو نوع گیربکس 5 سرعته دندهای و 6 سرعته دنده اتوماتیک در بازار کشور عرضه شد.
دیدگاهتان را بنویسید