بررسی مشخصات فنی پرشیا پژو پارس

پارس دوگانه سوز از نظر مشخصات فنی به غیر از دوگانه سوز بودن باقی مشخصاتش مشابه با پژوپارس معمولی است. نکته اینجاست که به علت دوگانه سوز شدن خودرو قدرت پیشرانه آن تا حدود قابل توجهی کاهش پیدا کرده که نتیجه آن شتاب و توان کمتر است. پارس نیز مانند سایر سدان های ایران خودرو یک مدل گازسوز CNG دارد که مجهز به موتور XU7 چهارسیلندر دوگانه سوز است که این موتور با سوخت گاز CNG توانایی تولید ۸۳ اسب بخار قدرت را دارد. پژو پارس سال در طول نزدیک به دو دهه تولید، پیشرفت چندانی در زمینه امکانات نداشته و با اینکه نسخه‌های پایانی از برخی جهات نسبت به نمونه‌های اولیه کامل‌تر شده، اما در قیاس با جهش تکنولوژی جهانی در سال‌های اخیر به نوعی پسرفت کرده است. شرکت ایران خودرو برای پاسخگویی به نیاز مشتریان و همسویی با استانداردهای ­روز، پژو پارس با داشبورد جدید را روانه بازار کرده است.

تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقه‌مند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانسته‌ها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راه‌گشاست، بدانیم.

ماشین پژو پارس ای ال ایکس دیفرانسیل جلو است و در حالت ترکیبی مصرف سوخت آ برابر 8.1 لیتر در هر صد کیلومتر می باشد. پارس ELX از همان ابتدا مورد توجه اسپرت سواران قرار گرفت چون این خودرو می‌توانست در آن زمان از بسیاری از خودروهای موجود در خیابان سریع‌تر ظاهر شود. از سویی استایل بهتر آن نیز به برگ برنده دیگری برای پارس ای ال ایکس تبدیل شد. رینگ‌های اسپرت، ترمزهای دیسکی در هر چهار چرخ و موتور قوی در کنار تودوزی روشن اصلی‌ترین چیزهایی بودند که مالکان را به سمت پارس ELX جذب می‌کردند. پلتفرم این خودرو تفاوتی با پژو 405 ندارد و به همین دلیل به جز شتاب بهتر در خط مستقیم و توانایی توقف بهتر، تفاوت دیگری در رانندگی دو خودرو ندارد.

اما پژو ۴۰۵ جی ال ایکس نیز بالاخره در سال 1399 گوشه‌های میدان را بوسید و عرصه را برای دیگر فرزندان خود از جمله پژو پارس سال خالی کرد‌. اما بخت چندان هم با ماشین پژو پارس یار نبود و سازمان استاندارد به دلیل ناتوانی این خودرو در رعایت استانداردهای 85گانه، از تولید پژو پارس سال و تمامی تیپ‌های این سدان ایرانی جلوگیری کرد و به این ترتیب در سال 1403 محبوب‌ترین سدان ایران خودرو از چرخه تولید کنار گذاشته شد. از پژو پارس ELX به عنوان خودرویی با حدود 20 سال سن نباید انتظار زیادی در بخش تجهیزات رفاهی و ایمنی داشت اما پارس ELX حداقل در مقایسه با پژو پارس معمولی و پژو 405 امکانات بیشتری در اختیار خریدار قرار می‌دهد. در زمینه امکانات ایمنی نیز باید به ترمز ABS، ایربگ راننده و سیستم ایموبلایزر اشاره کرد. از پژو پارس ELX انتظار ستاره ایمنی را نداشته باشید چون بعید است با توجه به پلتفرمی که دارد حتی یک ستاره را هم دریافت کند. موتور XU7 یک پیشرانه با حجم 1.8 لیتری با 4 سیلندر و 8 سوپاپ است که می‌تواند قدرتی معادل 100 اسب بخار و گشتاوری در حدود 153 نیوتن متر تولید ‌کند و شتاب صفر تا صد آن 11 ثانیه و مصرف سوخت آن یه ازای هر 100 کیلومتر 9 لیتر می‌باشد.

بیمه‌ی شخص ثالث و بیمه‌ بدنه، خودروی شما را در برابر حوادث و خسارات احتمالی و حتی دزدیده شدن بیمه کرده و هزینه‌های شما را جبران می‌کنند. با توجه به هزینه‌های بالای تعمیرات و جبران خسارات داشتن این بیمه‌ها بسیار کارآمد و ضروری می‌نماید. سنسور دنده عقب، روکش چرم صندلی‌ها و فرمان، تنظيم برقي پشتي صندلي جلو، قفل شدن درب‌ها پس از حرکت، آينه هاي جانبي برقي تاشو راهنمادار، سیستم تهویه اتوماتیک، كليدهاي كنترل سیستم صوتی روی فرمان، چراغ مه شكن جلو و عقب و شیشه های سولار را داراست. ابعاد مختلف ماشین پژو پارس ELX را برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر آورده ایم. پژو ۲۰۷ سقف شیشه ای اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ نیز ۵۵۰حوالی  میلیون  تومان به فروش می‌رسد که طی دو روز اخیر ۲ میلیون گران شده است. در بررسی تجربه رانندگی با پژو پارس به برخی از مزایا و معایب آن اشاره میکنیم که ممکن است این موارد برای هر شخصی متفاوت باشد.

کلید های کنترل سیستم صوتی، امکان اتصال تلفن همراه با بلوتوث و تهویه مطبوع اتوماتیک از تغییرات دیگر در بخش امکانات رفاهی است. پژو پارس یکی از خودروهای پرطرفدار بازار ایران است که با موتورهای مختلفی عرضه می‌شود. مقایسه موتور TU5 با XU7P نشان می‌دهد که هرکدام از این موتورها مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب بین آن‌ها بستگی به نیاز و ترجیحات خریدار دارد. طراحی ظاهری پ ژو پارس تفاوت چندانی با پژو ۴۰۵ ندارد که خودرویی متعلق به اواخر دهه ۸۰ میلادی است و می‌توان گفت که این سدان بیشتر به محصولات قدیمی پژو در دهه ۱۹۸۰ شباهت دارد و ماشینی قدیمی و از مد افتاده به حساب می آید. از سال ۱۳۹۰ با شروع تحریم ها، کیفیت ساخت این خودرو بخصوص در قطعات کابین در مقایسه با مدل های قدیمی تر خود، افت چشمگیری داشت. این خودرو از نظر طراحی داخل کابین در مقایسه با خودروهای چینی و محصولات جدید ساخت داخل، از نظر طراحی داخل کابین تقریبا حرفی برای گفتن ندارد.

برخی معتقدند جعبه دنده پژو پارس اتوماتیک توسط شرکت آلمانی ZF تولید می‌شود اما جعبه دنده‌ای که روی این خودرو قرار گرفته است همان جعبه دنده 4  سرعته خودکار از نوع AL4 می‌باشد. از نکات منفی پژو پارس اتوماتیک می‌توان به هماهنگ نبودن جعبه دنده AL4 با پیشرانه TU5 اشاره کرد. سیستم تعلیق جلوی پژو پارس اتوماتیک از نوع مک فرسون و تعلیق عقب از نوع فنر پیچشی می‌باشد که سواری قابل قبولی را ارائه میدهد. شتاب پژو پارس اتوماتیک عدد قابل توجهی نیست و تقریبا در 15 ثانیه این خودرو از 0 به 100 کیلومتر می‌رسد و مصرف ترکیبی آن در حدود 15/8 لیتر  در 100 کیلومتر است.

این خودرو در میان تمام تیپ های پارس بیشترین مصرف سوخت را به صورت ترکیبی دارد. این خودرو ابتدا با نام پژوپارس معمولی به فروش می رسید اما پس از رخ دادن چند تغییر مختلف در امکانات رفاهی و ایمنی این خودرو، نام پارس سال برای آن انتخاب شد. پژو پارس ای ال ایکس، ای ال ایکس با موتور XUM، اتوماتیک، ال ایکس، پارس سال و پارس دو گانه سوز از مدل‌های عرضه شده این خودرو هستند. در حال حاضر تولید ای ال ایکس و ای ال ایکس با موتور XUM در ایران خودرو متوقف شده‌است. پژو پارس یا همان پژو پرشیا یک خودروی سدان و پرطرفدار می‌باشد که توسط ایران خودرو به بازار ایران معرفی شد و از زمان معرفی و عرضه تا کنون جزو پرفروش ترین خودروهای بازار است.

داشبورد جدید و یکپارچه این خودرو علاوه بر کیسه هوای ایمنی راننده، به کیسه هوای ایمنی سرنشین جلو نیز تجهیز شده است. طراحی داخلی زیبا و تجهیزات رفاهی جدید و به ­روز ، این خودرو را بیش از پیش مناسب و شایسته هواداران آن نموده است. نمای چشم نواز داخلی پارس با راحتی و ایمنی آن درآمیخته و احساس آسایش بیشتری را برای سرنشینان به همراه می­آورد.

طی این سال‌ها که پژو پارس روی خط تولید ایران خودرو است تیپ های مختلفی از آن به تولید رسیده است که هر کدام تنها از نظر فنی و امکانات رفاهی متفاوت هستند و از لحاظ ظاهری هیچ تغییری باهم ندارند. این خودرو از سال 1384 به خط تولید ایران خودرو اضافه شد و تولید آن تا سال 1396 ادامه داشت. پارسELX لقب پرشتاب ترین، کم مصرف ترین و پر قدرت ترین پارس را تا کنون با خود یدک می کشد. پیشرانه این خودرو با زانتیا 1.8 لیتری مشابه بوده که از سرعت و شتاب خوبی بهره مند است.

همانطور که گفتیم پژو پارس سالیان درازی است که در خط تولید ایران خودرو قرار دارد و این امر باعث شده که پلتفرم آن قدیمی شود. علاوه بر این از دیگر نقاط ضعف آن می‌توان به مصرف سوخت بالا در مدل پژو پارس سال، کاهش چشمگیر کیفیت ساخت، عملکرد نچندان مناسب موتور در نسخه MPI، ایمنی پایین و سوختن واشر سرسیلندر در موتور XU7 اشاره کرد. پژو پارس سدانی از خانواده پژو ۴۰۵ است که اواخر دهه ۷۰ شمسی توسط ایران خودرو به بازار کشور عرضه شد. این خودرو که در ابتدا با عنوان پژو پرشیا به دست مشتریان ایرانی می‌رسید، در اصل نسخه فیس‌لیفت پژو ۴۰۵ محسوب می‌شود که با نیم‌نگاهی به طراحی ظاهری پژو ۴۰۶ و مخصوص بازار ایران ساخته شده است.

در کل پارس ELX نمره خوبی در طراحی دریافت می‌کند اما باید قبول کرد که طرح آن دیگر قدیمی شده است و در بازار امروزه جذابیتی ندارد. اجباری شدن نصب ایربگ سرنشین توسط پلیس راهنمایی و رانندگی سبب خیر شد تا ایران خودرو دستی به سر و روی نمای داخلی ۴۰۵ و پارس بکشد. بعد از بررسی مزایای پژو پارس سال نوبت به بررسی معایب این خودروی پرطرفدار میرسد که ممکن است خریداران خود را به دردسر بیندازد. جدیدترین قیمت های این خودرو را در صفحه قیمت پژو پارس میتوانید مشاهده نمایید. همچنین ۲ کیسه هوا که ابتدا روی این خودرو وجود نداشت، بعد از الزامی شدن آن توسط سازمان استاندارد، در سال ۱۳۹۳ با داشبورد جدید که در بازار با نام داشبورد سوناتایی(!) نیز شناخته می‌شود بر روی پارس سال قرار گرفت.

پارس در مقایسه با ۴۰۵ از ظاهر جذاب‌تر و امکانات بیشتری برخوردار بوده و یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین سدان‌های ایران خودرو تاکنون به شمار می‌آید. ایران خودرو تا کنون از پلتفرم پژو ۴۰۵ در بسیاری از محصولات خود استفاده کرده‌است. ایران خودرو با ایجاد تغییراتی در ظاهر، امکانات و مشخصات فنی پژو ۴۰۵، محصولی جدید ارائه داد. این خودرو در ابتدا با نام پژو پرشیا در اختیار عموم قرار گرفت و کمی بعد به پژو پارس تغییر نام داد و تا کنون به این نام عرضه می‌شود.

پارس ELX گرچه از نظر تجهیزاتی و ظاهری نیز در مقایسه با نسخه عادی پارس تفاوت‌هایی جزیی داشت اما از موتور ۱.۸ لیتری متفاوت با پژو 405 استفاده می‌کرد. همین موتور قدرتمند پارس ای ال ایکس در کنار ترمزهای چهار چرخ دیسک، توانایی حرکتی بهتری را به همراه داشت. به این ترتیب پژو پارس ELX تبدیل به انتخاب اول افرادی شد که توانایی خرید زانتیا را نداشتند ولی دنبال خودرویی قوی‌تر از 405 بودند.

موتور EF7 نیز از نظر قدرت با موتور پارس ELX برابری می‌کند با این تفاوت که کم مصرف‌تر است و با سوخت گاز هم کار می‌کند. سمند از نظر کیفیت سواری نیز مقداری بهتر از پارس موتور زانتیا است ولی در شتاب نمی‌تواند با پارس ELX رقابت کند. مهم‌ترین رقیب پارس تندر 90 است که هم از نظر حرکتی و هم فضای کابین می‌تواند بهتر از پارس ظاهر شود و تنها نقطه ضعف آن طراحی ظاهری و دیگری گران بودن برخی قطعات فنی است. البته باید به این نیز اشاره کنیم که رنو تندر 90 در مقایسه با پژو پارس ELX خودرویی بسیار کم استهلاک‌تر است. همانطور که اشاره شد، مشخصات پژو پارس سال از لحاظ فنی، تقریباً هیچ تفاوتی با پژو 405 ندارد.

در سال 1379 ایران خودرو تصمیم گرفت خودرویی با طراحی بهتر و امکاناتی بیشتر از پژو 405 را به سبد محصولاتش اضافه کند و از طرفی با الهام از طراحی پژو 406 به سراغ پروژه‌ای سودآور رفت و نسخه فیس‌لیفت پژو 405 را با نام «پرشیا» به بازار ایران معرفی کرد. پژو پرشیا چند سال بعد به پژو پارس تغییر نام پیدا کرد و تاکنون نیز با همین نام تولید می‌گردد. پارس اتوماتیک در اصل همان پارس LX است که به جعبه دنده اتوماتیک AL4 مشابه با پژو 206 تیپ 6 مجهز شده و تولید آن از سال 1389 آغاز شد.

پژو پارس خودرویی متفاوت از 405 نیست بلکه آن را باید نسخه‌ا فیس لیفت شده و تنها با چهره‌ای متفاوت دانست. موتورهای TU5 و XU7P در تیپ‌های ساده و ELX به کار رفته است و پژو پارس ساده TU5 از نظر آپشن‌ها و امکانات تفاوتی با پژو پارس ساده XU7P ندارد. با این حال، طراحی متفاوت سپرها و چراغ‌ها موجب شده تا پژو پارس در مقایسه ۴۰۵ جذاب‌تر و زیباتر دیده شود. همچنین خطوطی روی کاپوت اضافه شده تا شمایل عضلانی‌تری در مقایسه با ۴۰۵ به آن داشته باشد. زه روی درها پهن‌تر شده و از سادگی نمای جانبی کم کرده است و به جز این مورد، فرقی بین ظاهر پژو پارس و پژو ۴۰۵ از کناره‌ها مشاهده نمی‌شود. معایب مهم پژو پارس نداشتن گرم کن جلو، مصرف سوخت بالا، سرکن صندلی جلو، گرم کن آینه بغل و ورود بدون کلید است.

این خودرو ابتدا با نام “سفیر”، سپس با نام “پرشیا” و در آخر با نام “پارس” در سبد محصولات ایران خودرو قرار گرفت. این نسخه از پارس نیز همان معایبی را دارد که خانواده پارس در سالیان اخیر با آن دست به گریبان بوده اند. از جمله معایب خودروی موردبحث می توان به طراحی قدیمی، پیشرانه با تکنولوژی منسوخ، ایمنی پایین، کیفیت نازل قطعات داخل کابین و… اشاره داشت. همچنین برخی مالکان پژو پارس سال سفارشی با موتور XUP7 به مواردی از جمله هزینه های بالاتر تعویض روغن اشاره داشته اند که دلیل آن الزام سازنده با استفاده از روغنی ویژه برای پیشرانه XUP7 بوده است. فضای کابین و طراحی داخلی پژو پارس در سال‌های اخیر دچار تغییرات عمده ای شد و به مراتب کابین جدید بهتر و جذاب‌تر از کابین قبلی است .

پژو پارس یک سدان خانوادگی اقتصادی است و با توجه به کمبود شدید تنوع در رده خودروهای ارزان‌قیمت بازار، قیمت نه چندان بالا و هزینه نگهداری قابل قبول، موفق شده همچنان نظر بسیاری را به خود جلب کند. به خصوص که این محصول از نظر فضای جادار در داخل کابین و صندوق، کیفیت سواری و هندلینگ، شرایط قابل قبولی دارد و هر وقت هم دلتان را زد به راحت‌ترین شکل ممکن در بازار دست‌دوم‌ها به پول نقد تبدیل می‌شود. البته درست است که پلتفرم پرشیا، قدیمی و از رده خارج بوده و از نظر امکانات رفاهی و ایمنی در فقر به سر می‌برد.

به غیر از جعبه دنده 4 سرعته اتوماتیک، این خودرو تفاوتی از نظر مشخصات فنی با پژوپارسLX ندارد. این خودرو شتابی حدود 15 ثانیه دارد که خودروی تنبل و کندی محسوب می شود اما مصرف سوخت ترکیبی آن حدود 8 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است. این خودرو به علل مختلفی از جمله مشکلات جعبه دنده آنچنان مورد استقبال قرار نگرفت. پژو پارس با کابینی شبیه به پژو ۴۰۵ تولید می شود که این مساله یک امتیاز منفی برای این خودرو محصوب می شود.

نکته عجیب و جالب اینکه ایران‌خودرو از پارس به عنوان خودرویی لوکس نام می‌برد، خودرویی که از هر جنبه و استانداردی جزو محصولات از رده خارج و منسوخ شده در بازارهای جهانی خواهد بود. پارس از سال ۷۹ تاکنون روی خط تولید قرار دارد و طی این سال‌ها با نسخه‌های مختلفی همچون سال، دوگانه‌سوز، ELX، LX و… تولید شده است. طی هفته‌های آتی نسخه جدیدی از این خودرو با نام سال سفارشی و سفارشی ELX در دسترس خواهد بود که مهم‌ترین تغییر آن نصب پیشرانه بهبود یافته با نام XU7P است.

پارس سال سفارشی ELX با موتور  TU5 دیگر تیپ جدید پارس است که از نظر مشخصات فنی و موتور کاملا مشابه با پژوپارسLX TU5 است. همچنین در بخش امکانات رفاهی، این خودرو سطح امکانات قابل قبولی نسبت به قیمت و بازار خود دارد. استفاده از موتور محبوب TU5 بر روی این خودرو در کنار استفاده از تجهیزاتی مانند کروز کنترل و مانیتور باعث می شود تا استقبال از این خودرو بالا رفته و طرفداران زیادی را پیدا کند. موتور پژو پارس سال یا همان XU7 یک موتور 1.8 لیتری تنفس طبیعی با 8 سوپاپ است که مصرف سوخت بالایی دارد و از تکنولوژی قدیمی بهره می‌برد.

ضمن اینکه فضای جادار کابین، صندوق عقب بزرگ و دید به اطراف مناسب (نقاط کور اندک) جزو نقاط قوت فضای داخلی ماشین پژو پارس سال برشمرده می‌شوند. جایی که XU7 برای مصرف شهری، عدد وحشتناک 13.8 لیتر در هر 100 کیلومتر را از باک بنزین طلب خواهد کرد. مشکل دوم در خصوص حساسیت واشر سرسیلندر نسخه XU7 است که در صورت استفاده ناصحیح و فشار بالا و یا کوچکترین مشکل در سیستم خنک کننده به سرعت به مشکل برمی‌خورد. زمانی که ماشین پژو پارس به عنوان نسخه فیس لیفت شده 405 به بازار عرضه شد، همه متفق القول موافق بودند که حاصل کار، عالی از آب درآمده و حالا پژو 405 قدیمی و خسته یک لِوِل زیباتر و جذاب‌تر از قبل شده است.

زیر کاپوت این تیپ از خانواده پژو پارس، همان پیشرانه چهار سیلندر قدیمی هشت سوپاپ که با کد XU7 شناخته می‌شود قرار گرفته است. این موتور با حجم ۱۷۶۱ سی سی قادر است حداکثر 100 اسب بخار قدرت و 153 نیوتن‌متر گشتاور را تولید و به یاری یک جعبه دنده پنج سرعته دستی، راهی چرخ‌های جلو کند. البته با توجه به وزن نسبتاً سبک پژو پارس سال (حدود 1۱۶۵ کیلوگرم )، همین قدرت متوسط کافی است تا ماشین پارس در مدت حدود 11 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر برساعت برسد و شتابگیری را تا مرز سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت ادامه دهد. حال شاید با خودتان بگویید چرا این پیشرانه قدیمی، شتاب بهتری از نسخه قوی‌تر 105 اسب بخاری TU5 دارد. پاسخ این است که موتور XU7 حجیم‌تر است و گشتاور بالاتری دارد و مهمتر از همه اینکه نقطه اوج گشتاور را در دور موتور پایین‌تر از موتور TU5 در اختیار راننده قرار می‌دهد.

درواقع الهام گرفتن از طراحی زیبای پژو 406 در کنار پرهیز از ابتکارات عجیب و غریب و غیر اصولی (نظیر آنچه در زانتیا 2 و 206 صندوق‌دار اتفاق افتاد)، باعث شد که پروژه تغییر چهره این محصول بر خلاف بسیاری از مدل‌های داخلی، کم‌نقص از کار درآید. حالا چراغ‌های کشیده‌ جلو، کاپوت و صندوق متفاوت و حتی ریزه‌کاری‌هایی مثل زه کناری پهن‌تر و آینه‌های جانبی و قالپاق‌های جدید، همگی نشان از پیشرفت نسبت به مدل قبلی داشتند و در آن زمان تنها مشکل در اختلاف قیمت غیر منطقی میان ماشین پرشیا با 405 خلاصه می‌شد. در واقع برای خیلی افراد پرداخت حدود 50 درصد پول بیشتر برای خودرویی با ویژگی‌های فنی، کابین و حتی بسیاری از قطعات بدنه یکسان با 405 توجیه منتطقی و اقتصادی نداشت.

پارس نیز همچون سایر خودروها از افزایش شدید قیمت‌ها در امان نبوده است و هم‌اکنون از دسترس قشر عظیم خریداران خارج شده است؛ اما در مجموع باید پارس را خودرویی خانوادگی با طراحی نسبتاً مناسب و امکانات قابل‌قبول برای چنین بازاری دانست. البته اگر خریدار بودجه بیشتری داشته باشد می‌تواند پژو پارس TU5 را انتخاب کند که صدای کمتر را با نرمی و قدرت بیشتر ترکیب کرده است. همان‌طور که گفته شد پارس جدی‌ترین و بهترین تلاش ایران‌خودرو در فیس لیفت ساخته‌های قدیمی خود است ولی آنچه به‌طور واضح به چشم می‌آید قدیمی بودن ظاهر این خودرو در مقایسه با محصولات روز دنیاست. البته باید اذعان کرد طراحی پارس در مجموع نسبت به آنچه هر روزه در خیابان‌ها می‌بینیم هماهنگ‌تر است.

موتورهای XU7 و TU5 موتورهای معروف ایران خودرو هستند که در پژو پارس هم از همین موتورها استفاده شده‌است. در بخش ایمنی، پژو پارس توسط هیچ سازمانی مورد تست و بررسی‌ قرار نگرفته است، اما از نظر امکانات ایمنی این خودرو به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ترمز ABS، سیستم EBD و سیستم ضد سرقت مجهز شده است. طبق آمار منتشر شده این خودرو در تصادفات عملکرد ایمن و خوبی از خود نشان نمی دهد. طراحی پارس متعلق به دهه ۱۹۸۰ میلادیست و شبیه به بیشتر محصولات قدیمی و دمده پژو است. اما طراحی متفاوت سپرها و چراغ ها و افزوده شدن رکاب بغل موجب شده تا این خودرو در مقایسه با پژو ۴۰۵ زیباتر بنظر برسد. چندی بعد ایران خودرو تصمیم گرفت آن‌را به عربستان صادر کند و به دلیل وجود حرف (پ) در نام آن و حساسیت اعراب به کلمه پرشیا، نام آن‌را به پژو سفیر تغییر داد.

از زمان معرفی این خودرو در سال ۱۳۷۹ تا کنون تغییر خاصی در ظاهر بیرونی پژو پارس صورت نگرفته و اکثر تغییرات در محیط کابین بوده. مقایسه پژو پارس XU7P با TU5 نشان می‌دهد که این دو تیپ به جز پیشرانه هیچ تفاوتی از نظر آپشن‌ها و امکانات و طراحی ظاهری با هم ندارند. با همه این تغییرات و به‌روزرسانی‌های کابین پژو پارس همچنان قدیمی به نظر می‌رسد و قابل مقایسه با رقبای چینی و حتی محصولات جدید ایرانی نیست. مهم‌ترین تغییرات پژو پارس نسب به پرشیا تغییرات در صندوق عقب، چراغ‌ها و سپر است. البته نباید انتظار تفاوت‌های آشکاری با سایر محصولات ایران خودرو داشته باشید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *