بررسی مشخصات پژو 207 جدید + امکانات و قیمت ستاره

از سال ۱۹۵۲، شیشه‌ی مثلثی درهای جلو (لچکی) و ادوات لوکس کروم به زیبایی ۲۰۳ افزود. این خودرو، تقریبا تمامی مدل‌های ۲۰۳ با پیشرانه‌ی ۱.۳ لیتر تولید شدند و حدود ۴۵ اسب‌بخار، قدرت داشتند. نهایت سرعت این مدل در نسخه‌های مختلف، حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلومتربرساعت بود و می‌توانست ظرف ۲۰ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد. پیش از آغاز جنگ جهانی دوم، پژو توانست به‌عنوان یک خودروساز بزرگ با محصولات مقاوم و کم‌استهلاک در اروپا مطرح شود. در سال‌های ۱۹۲۰، مدل‌هایی از پژو وارد مسابقات نمایشی و رقابت با اسب‌ها می‌شدند تا پرش از سکوها و فنربندی بسیار خوب خود را، نشان دهند. سال ۱۹۱۹ و بعد از اتمام جنگ جهانی اول، تعدادی از خودروهای پژو که کارکرد بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر داشتند هم، به‌عنوان محصولاتی جان‌سخت در رسانه‌های آن زمان، تبلیغ می‌شدند.

نسخه رالی این خودرو، یعنی ۲۰۶ WRC، موفقیت‌های بزرگی در مسابقات جهانی رالی کسب کرد. بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲، پژو ۲۰۶ WRC توانست سه قهرمانی پیاپی در این مسابقات به دست آورد و به نمادی از قدرت و عملکرد در جهان خودرو تبدیل شود. پژو ۹۰۵ یکی دیگر از شاهکارهای این شرکت است که در دهه ۱۹۹۰ در مسابقات اتومبیل‌رانی لمانز به موفقیت‌های بزرگی دست یافت. این خودرو که در سال ۱۹۹۰ معرفی شد، با طراحی آئرودینامیک و موتور قدرتمند V10، یکی از خودروهای پیشرو در مسابقات استقامت محسوب می‌شد. این خودرو در مسابقات جهانی رالی (WRC) بین سال‌های ۱۹۸۵ تا ۱۹۸۶ عملکرد درخشانی داشت و توانست دو قهرمانی پیاپی را در این رقابت‌ها به نام پژو ثبت کند.

این خودرو در سال 1388 به صورت کامل بهبود یافت و با موتور 1.7 لیتری OHVG2 پایه‌ی گاز سوز و تغییراتی در ظاهر روانه‌ی بازار شد. این پژو در واقع همان پیکان است یک موتور 1.6 Hillman Avenger دارد و فروش آن از دهه‌ی 90 شروع شد. در این زمان بسیاری از طرفداران سیتروئن اعتراض کردند، که با این کار ابداعات و پیشرفت‌های افسانه‌ای شرکت سیتروئن افول می‌کند.

دیگر نکته‌ی مهم درباره‌ی خودروسازی پژو، به محصولات کم‌استهلاک و قابل اعتماد در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ میلادی مربوط می‌شود که امروزه، هنوز در آفریقا و آمریکای جنوبی، تردد دارند. در کشور کوبا، تعداد درخور توجهی از خودروهای کلاسیک پژو، در حال استفاده هستند. از این دست، می‌توان مدل ۴۰۴ را مثال زد که سال ۱۹۶۰ در فرانسه رونمایی شد؛ اما تا سال ۱۹۹۱ در خطوط تولید آرژانتین و کنیا حضور داشت. پژو ۴۰۴ هنوز در جاده‌های بسیاری از کشورهای شمال افریقا و امریکای مرکزی، دیده می‌شود. وب‌سایت پژو از این خودرو برای تزئین صفحه‌ی پیغام خطای ۴۰۴ استفاده می‌کند. مسلما در این مقایسه نسخه‌ی جدید خودروی پژو 207 کم نمی‌آورد و حرف‌های درخوری برای گفتن دارد.

مدل RCZ یک خودروی مفهومی بود که اساسا، برنامه‌ای برای تولید آن وجود نداشت؛ اما با هدف ایجاد تنوع در سبد پژو، سال ۲۰۱۰ به فروش رسید. سال اول، ۳۰ هزار دستگاه پژو RCZ تولید شد و سال بعد، فروش به ۵۰ هزار دستگاه افزایش یافت. سودآوری پژو تا اوایل دهه‌ی ۷۰ میلادی، این خودروساز را به شرکتی ثروتمند تبدیل کرد. در این زمان، سیتروئن با کاهش فروش مواجه شد و درنهایت، ۳۰ درصد از سهام خود را به پژو واگذار کرد. سال ۱۹۷۵، مشکلات مالی سیتروئن افزایش یافت و درنهایت با کمک دولت فرانسه، پژو توانست بخش عمده‌ی سهام سیتروئن را در اختیار بگیرد.

پژو 403 در سال 1955 رونمایی شد و اولین محصول مشترک کمپانی محبوب پژو و برند پینینفارینای (Pininfarina) ایتالیایی بود که فضای زیادی داشت و از ماشین‌هایی با بهترین عملکرد در زمان خود محسوب می‌شد. این پژو ویژگی‌های خاصی دارد که آن را برای خریداران جذاب می‌کند و در واقع این پژو موتور خوبی هم دارد. این خودرو که به افسانه‌ی پژو معروف است نسبت به مدل پیشین خود یعنی 204، طراحی محافظه کارانه‌ای داشت. پژو 504 برای سفرهای طولانی بسیار مناسب است زیرا سیستم تعلیق و فضای مناسب در بخش کابین دارد. در نتیجه برای ساخت خودروی تایپ 2 در سال 1890 از گوتلیب دایملر که از پیشگامان ساخت موتورهای درون‌سوز بود کمک گرفت. خودروی ساخته شده به دلیل سنگینی موتور بخار و زمان‌بر بودن گرم شدن موتور مورد استقبال قرار نگرفت.

میان سال‌های ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۵ عکس شیر و پیکان بر روی مدل پژو لیون که توسط برادران پژو تولید شده‌بود، ظاهر شد. با تصمیم گروه پی‌اس‌ای، از سال ۲۰۰۵ خودروهای سیتروئن جایگزین پژو در مسابقات WRC شد و توانست ۸ قهرمانی دیگر نیز به نام مجموعهٔ پژو-سیتروئن در مسابقات رالی قهرمانی جهان به ثبت برساند. مهم‌ترین دستاورد خودروساز فرانسوی در آن سال‌ها، کسب مقام نخست در مسابقات ایندی ۵۰۰ امریکا سال ۱۹۱۳ بود که توسط ژول گوکس انجام شد. در نتیجه، برای اولین‌بار یک خودروی اروپایی با راننده‌ی غیرامریکایی به مقام قهرمانی ایندی ۵۰۰ رسید.

حمایت همه جانبه‌ی دولت فرانسه از خودروسازی این کشور و خصوصا برندهای گروه PSA، تاثیر زیادی بر ادامه‌ی حیات پژو و سیتروئن در سال‌های اخیر داشته است. سال ۲۰۱۴، شرکت دانگ فنگ چین و دولت فرانسه، هر کدام ۱۴ درصد از سهام PSA را در اختیار گرفتند تا سرمایه‌ی لازم برای توسعه این خودروسازی بزرگ و نجات از ورشستگی پژو، فراهم شود. این خودرو در سال ۱۹۸۸ موفق به دریافت جایزه معتبر “خودروی سال اروپا” شد؛ افتخاری که نشان‌دهنده جایگاه برجسته پژو ۴۰۵ در صنعت خودروسازی آن دوران است. استقبال گسترده از این مدل باعث شد که پژو ۴۰۵ در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، به تولید برسد و نقش مهمی در بازار خودرو ایفا کند.

در ۱۹۹۰ با مدیریت جین مارتین فولز در پژوسیتروئن برای نخستین بار مشارکت این دو شرکت موفق عمل نمود. سپس خودروهای بیشتری ساخته شد، در ۱۸۸۲ شمار ۲۹ خودرو، در سال ۱۸۸۴ شمار ۴۰ خودرو، در سال ۱۸۹۵ شمار ۷۲ خودرو، در سال ۱۸۹۸ شمار ۱۵۶ خودرو و در پایان در سال ۱۸۹۹ شمار ۳٫۰۰۰ خودرو ساخته شد. بیت ران یک رسانه مستقل درباره صنعت حمل و نقل است که سعی می کند با اصول حرفه ای روزنامه نگاری مانند انصاف و دقت به پوشش وقایع مختلف این صنعت بپردازد. این رسانه سعی دارد تا با دید تحلیلی وقایع را کنکاش کرده و با یک بررسی دقیق و فنی محصولات را معرفی کند. همان سال، مدیران پژو از احتمال تعطیلی چند کارخانه در فرانسه و اخراج ۸ هزار تا ۱۰ هزار شاغل خبر دادند که منجر به دریافت وام‌ و فاینانس از بانک‌های فرانسوی به ارزش ۱۴.۹ میلیارد دلار شد. علاوه‌بر این، دولت فرانسه هم ضمانت‌های مالی به ارزش ۹ میلیارد دلار در اختیار گروه PSA قرار داد.

این بخش خاص از چراغ‌های عقب مانند حرف سی انگلیسی طراحی شده و سایر بخش‌های چراغ را در بر گرفته است. به این ترتیب هنگام روشن شدن این چراغ‌ها جلوه‌ا‌ی چشم‌نواز به نمای عقب این خودرو بخشیده می‌شود. از جمله قابلیت‌هایی که در نسخه‌ی پیشین خودروی 207i وجود نداشت اما در نسخه‌ی جدید به آن اضافه شده است می‌توان به سيستم چند رسانه‌ای این خودرو اشاره کرد.

بخش عمده‌ی این تفاوت‌ها به تغییر شکل فرمان این خودرو و همچنین اضافه شدن نمایشگر 7 اینچی به داشبورد آن مربوط می‌شود. مواردی که شکل و شمایل داشبورد این خودرو را تا حدی متفاوت با داشبورد مدل قدیمی خودروی پژو 207i جلوه داده است. این خودرو بین کراس اوور و سدان کوپه قرار دارد اما به‌طور دقیق نمی‌توان آن را یک شاسی‌بلند دانست. پژو ۴۰۸x ارتفاع بیشتری نسبت به سدان‌ها دارد، طراحی آن الهام‌گرفته از کراس‌اوورهاست و گلگیرهایی برجسته و بدنه‌‌ای عضلانی دارد؛ به همین خاطر کراس‌اوور محسوب می‌شود. این خودرو ابتدا 6 تیپ داشت که از سال ۱۳۹۱ به بعد فقط در دو تیپ ۲ و ۵ تولید می‌شود.

در ایران نیز پژو توانست با مدل‌هایی مانند ۵۰۴، ۴۰۵ و ۲۰۶، بازار گسترده‌ای را به خود اختصاص دهد. اگرچه نسخه‌های ایرانی این خودروها از نظر کیفیت و عملکرد با مدل‌های اصلی متفاوت بودند، اما نام پژو و اعتبار آن در جهان، باعث شد که این مدل‌ها همچنان در میان مردم ایران محبوب باقی بمانند. این خودرو دارای ۴۷۰۵ میلی متر طول، ۱۸۵۹ میلی متر عرض و ۱۵۰۲ میلی متر ارتفاع است که در مقایسه ابعاد با خودروهای موجود در بازار کشورمان تا حدودی به دیگنیتی نزدیک است. پژو 408X در سایت‌های تولید استلانتیس در فرانسه، چین و مالزی تولید می‌شود.

ایران خودرو برنامه دارد تا بلافاصله پس از واردات سری اول پژو ۴۰۸ ایکس، این کراس اوور را در خط تولید خود مونتاژ کند. قیمت ۴۰۸ هنوز تعیین نشده اما بد نیست بدانیم که این خودرو در بازارهای مختلف دنیا در نسخه پایه حدود ۲۱ هزار یورو و در نمونه‌های کامل حدود ۳۰ هزار یورو قیمت گذاری می‌شود. مدل دنده دستی و دنده اتوماتیک خودروی پژو 207 جدید از نظر قابلیت‌ها و امکانات موجود تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و کم و بیش از وجود آپشن‌های مشابهی بهره می‌برند. در این خودرو علاوه بر سیستم ضد قفل ABS و سیستم کمکی EBD که در بسیاری از محصولات مشابه به کار رفته است، سیستم مکمل EBA نیز وجود دارد. علاوه بر آن سیستم ترمز هر دو بخش جلو و عقب این خودرو به شکل دیسکی طراحی شده است.

پژو برنامه‌ی تولید ۴ میلیون خودرو در سال را به‌عنوان هدف خود تعیین بود؛ اما به عدد ۲ میلیون در سال ۲۰۰۹ رسید. همان سال، مدیرعامل، طراح ارشد و بسیاری از مسئولان پژو برکنار شدند و ارزش سهام شرکت، شدیدا کاهش یافت. این خودرو، در سال ۱۹۲۹ و مدتی پس از سقوط بازار بورس نیویورک رونمایی شد تا جای خالی خودروهای امریکایی که با بحران اقتصادی رو‌به‌رو بودند را پر کند. در همان زمان، بسیاری از خودروسازان اروپا از جمله پژو هم، به ورطه‌ی ورشکستگی نزدیک شده بودند. اوایل دهه‌ی ۲۰ میلادی، پژو توانست اولین پیشرانه‌ی دنیا با ۵ سوپاپ در هر سیلندر بسازد که مجهز به ۳ میل‌سوپاپ بود. این نمونه برای نصب روی خودروهای مسابقه‌ای طراحی شد و در زمان خود، فناوری بالای پژو در صنعت موتورهای درون‌سوز را نشان می‌داد.

تا سال ۱۹۷۵، مجموع تولید پژو ۴۰۴ در فرانسه، یک میلیون و ۸۴۷ هزار دستگاه بود و در مجموع کارخانه‌های مختلف جهان، به عدد ۲ میلیون و ۸۸۵ هزار دستگاه رسید. آرماند پژو، با عنوان بنیان‌گذار خودروسازی پژو و مهم‌ترین شخص در توسعه‌ی این شرکت خانوادگی شناخته می‌شود. از سال ۱۸۵۸ و با حمایت امیل پژو (پدر آرماند)، کارخانه دوچرخه‌سازی تأسیس شد. سال ۱۸۸۲ و زمانی‌که آرماند پژو به سمت مدیرعاملی رسیده بود، تولید انبوه دوچرخه‌های پنی فارتینگ آغاز شد. تا قبل از آن، پژو برای کارخانه‌های مختلف، از جمله تولیدکنندگان دوچرخه، قطعات فلزی می‌ساخت.

با توجه به اینکه ارتفاع نشستن در این خودرو نسبت به مدل‌هایی مانند فولکس واگن آرتئون شوتینگ بریک کمی بالاتر است، دقیقاً حس و حال رانندگی با یک کراس‌اوور را خواهید داشت. بنابر اعلام ایکاپ، پژو ۴۰۸ ایکس بازار ایران مجهز به پیشرانه ۱.۶ لیتری توربوشارژر با فناوری پاشش سوخت مستقیم است که پیش از این در محصولات مختلفی همچون پژو ۲۰۰۸، پژو ۵۰۸، دی اس ۷ و سیتروئن C3 دیده بودیم. ورود رسمی پژو به صنعت خودروسازی با تولید دوچرخه «گراند بای» توسط آرمان پژو در سال ۱۸۸۲ آغاز شد. نخستین خودروی پژو، پژو تیپ ۱ بود که خودرویی سه‌چرخ بود، در سال ۱۸۸۶ توسط آرمان پژو و با همکاری گوتلیب دایملر تولید گردید. برند فرانسوی پژو، بیش از هر شرکت خارجی بر صنعت خودروسازی ایران تاثیر گذاشته است. داستان تأسیس و توسعه‌ی پژو، همراه‌با بررسی نقش آن در کشور ما و مهم‌ترین محصولات پژو در بازار جهانی، برای علاقه‌مندان خودرو جالب خواهد بود.

با این حال در سایر جزییات درون کابین این خودرو تغییرات چندانی مشاهده نمی‌شود. حتی جنس نامرغوبی که در ساخت اجزای درون کابین خودروی پژو 206 و نسخه‌ی قدیمی پژو 207i به کار رفته بود در مدل جدید خودروی پژو 207i نیز مشاهده می‌شود. در مجموع نمی‌توان شاهد انقلاب بی بدیلی در نوع طراحی نمای داخلی و نمای خارجی این خودرو نسبت به نسخه‌ی قدیمی آن بود. فضای داخلی خودروی پژو 207 جدید از نظر تنگ یا فراخ بودن تفاوت چندانی با مدل قدیمی این خودرو ندارد. با این حال از نظر نوع طراحی می‌توان تفاوت‌هایی را میان دو نسخه‌ی جدید و قدیمی این خودرو مشاهده کرد.

پژو ۶۰۱، پروژه‌ی جاه‌طلبانه‌ی خودروساز فرانسوی برای حضور در بازار مدل‌های لوکس و گران‌قیمت بود. این خودرو ۲در ۴ نفره، با بدنه‌های کوپه (سقف فلزی) و رودستر (سقف پارچه‌ای جمع‌شونده) ۲نفره سال ۱۹۳۴ معرفی شد. پیشرانه‌ی ۶ سیلندر ۲.۱ لیتری، ۶۰ اسب‌بخار قدرت داشت و پژو ۶۰۱ را به نهایت سرعت ۱۱۰ کیلومتربرساعت می‌رساند.

در نتیجه دو شرکت با یکدیگر ادغام شدند و شرکت جدید نیز پژو سیتروئن نام‌گذاری شد، که برندهای هر شرکت حفظ شود؛ اما از لحاظ منابع فنی و فناوری از تحقیقات یکدیگر بهره‌مند شوند. در آن زمان سیتروئن دچار مشکلات مالی بسیاری بود، اما در عین حال، مدل‌های بسیاری از خودرو را برای تولید نهایی طراحی نموده بود. آرمان به زودی به صنعت خودروسازی علاقه‌مند شد و با مباحثه با افرادی نظیر گوتلیب دایملر به امکان انجام آن اطمینان پیدا کرد و نخستین خودرو پژو در سال ۱۸۸۹ تنها با چهار نمونه ساخته شد. موتور بخار استفاده شده در این خودرو، سنگین بود و حجم بسیاری را نیز اشغال می‌کرد، همچنین مدت زمان بسیاری برای گرم‌شدن، لازم داشت. در مرحله‌اول، بازتولید خودروهای اسپرت ارزان‌قیمت با استفاده از فناوری‌های موجود، انجام شد.

امروزه، بخش وسیعی از تولیدات خودرویی کشور، شامل انواع ۴۰۵، ۲۰۶ و پارس، تحت برند پژو و با لوگوی این شرکت فرانسوی در ایران عرضه می‌شوند. در صورتی که نرخ ارز تغییر جدی نداشته باشد، در بهار ۱۴۰۴ نخستین برنامه فروش پژو ۴۰۸ ایکس با قیمت حدودی ۲.۵ تا ۳ میلیارد تومان اعلام می‌شود؛ باید تا آن زمان منتظر ماند. با این وجود در صورتی که ایران خودرو قیمت گذاری منطقی برای این خودرو داشته باشد قطعا شاهد تغییر جدی معادلات در صحنه جدال خودروهای مونتاژی بازار خواهیم بود.

محصول عرضه شده توسط ایران خودرو نیز از سایت چین تأمین می‌شود که مجموعه‌ای تحت جوینت ونچر پژو و دانگ فنگ است. ظاهر متمایز و قیمت رقابتی این خودرو نسبت به رقبای هم وطن و ژاپنی باعث شده تا از این محصول استلانتیس در بازارهای مختلف اروپایی و آسیایی استقبال خوبی صورت بگیرد. حضور دوباره پژو در ایران در قالب ایکاپ به عنوان برند مشترک ایران خودرو و پژو صورت گرفته و این شرکت وظیفه عرضه و خدمات پس از فروش محصول جدید پژو را بر عهده دارد.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌ها در این نما، دی لایت ها هستند که مانند دندان‌های بلند شیر در دو سمت خارجی چراغ‌های اصلی قرار گرفته‌اند. این طراحی که به‌نوعی امضای پژو شناخته می‌شود، چهره‌ای خشن و تهاجمی به این خودرو داده است. ظرفیت باک سوخت خودرو ۵۱ لیتر و فضای صندوق آن در حالت معمولی ۵۳۶ لیتر و در حالت صندلی خوابیده ۱۶۱۱ لیتر است. پژو 408X بر اساس پلتفرم EMP2 گروه PSA توسعه داده شده و سازه‌ای مشترک با پژو ۳۰۸ دارد.

هر چند که اگر این خودرو از کیفیت مونتاژ بهتری برخوردار بود این حرف‌ها می‌توانست مفصل‌تر از حال حاضر باشد. سایر امکانات و قابلیت‌های به کار رفته در خودروی پژو 207 جدید را هم می‌توانید در ادامه‌ی متن پیش رو به صورت فهرست‌وار مشاهده کنید. موتور به کار رفته در مدل جدید خودروی پژو 207i در عمل تفاوت قابل توجهی با موتور نسخه‌ی قدیمی خودروی پژو 207i یا حتی نسخه‌ی موجود در خودروی پژو 206 ندارد.

اوایل قرن نوزدهم میلادی و سال ۱۸۱۰، مجموعه‌ای از شرکت‌های فرانسوی متحد شدند تا نقش پررنگ‌تری در تجارت جهانی مواد غذایی و خصوصا قهوه داشته باشند. اواسط قرن ۱۹، تولیدات صنعتی به این اتحادیه اضافه شد تا دستگاه‌های آسیاب قهوه و تجهزات خانگی مرتبط با فراوری آن، عرضه شوند. در این هنگام، خانواده پژو وارد همکاری تجاری و صنعتی با اتحادیه توزیع‌کنندگان قهوه شد. در دهه ۱۳۵۰ شمسی، پژو ۵۰۴ به‌عنوان یکی از خودروهای لوکس و باکیفیت بازار ایران عرضه شد. این خودرو به دلیل دوام بالا و عملکرد خوب در شرایط سخت جاده‌ای ایران، انتخاب اول بسیاری از رانندگان بود. پژو 408X بر اساس پلتفرم EMP2 گروه PSA توسعه داده شده و سازه‌ای مشترک با پژو ۳۰۸ دارد.

دیفرانسیل جلو بودن این خودرو موجب کاهش وزن، مصرف سوخت بهینه و کنترل بهتر خودرو در مسیرهای مختلف شده است. به گزارش پدال، رویداد معرفی و رانندگی با محصول وارداتی پژو 408X ایران خودرو با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه در محل کارخانه این خودروسازی در تهران برگزار شد. این خودرو در اکتبر 2022 در فهرست امن‌ترین ماشین‌های پژو جای گرفت؛ همچنین 50% از قطعات موتوری این خودرو از نسل گذشته و 50% از قطعات نسل جدید ساخته شده است. این خودرو محصول مشترک پژو و ایران خودرو در ایکاپ (شرکت سرمایه گذاری مشترک پژو و ایران خودرو) است.

سال ۱۹۱۶ هم، پژو توانست با رانندگی داریو رستا، قهرمانی ایندی ۵۰۰ را تکرار کند. سال ۱۹۰۱، تمامی مدل‌های تولیدی در فرانسه، به تعداد تقریبا مساوی بین پژو و رنو تقسیم شدند. محصول پژو از پیشرانه‌ی ۳.۷ اسب‌بخار دایلمر استفاده می‌کرد و از لاستیک‌های ضخیم بدون تیوپ بهره می‌برد که در آن زمان، تازگی داشت. دیگر نکته‌ی جالب در مسابقه‌ی پاریس روان ۱۸۹۴، کسب مقام اول تا دوازدهم توسط خودروهای ساخت پژو و پنهارد است که همگی دارای پیشرانه‌های دایلمر بودند. چراغ‌های عقب خودروی پژو 207 جدید اکنون در کناره‌های خود به نواری از جنس نئون مجهز شده‌اند.

کارخانه‌ی موتورسیکلت‌سازی پژو در ابتدای قرن بیستم، قدمتی بیشتر از رقبا نداشت؛ اما به‌دلیل ادامه‌ی فعالیت تاکنون، قدیمی‌ترین نمونه‌ی درحال فعالیت محسوب می‌شود. پژو ۲۰۵ نه‌تنها در مسابقات، بلکه در بازار نیز موفقیتی کم‌نظیر کسب کرد و بیش از ۵ میلیون دستگاه از آن تولید شد. پژو ۵۰۴ نه‌تنها در آفریقا بلکه در ایران نیز جایگاه ویژه‌ای داشت و در دهه ۱۳۵۰ شمسی یکی از خودروهای پرطرفدار بازار ایران بود.

بیت ران – مثلث غول‌های خودروسازی فرانسه، شامل رنو، سیتروئن و پژو همچنان به تولید و فروش گسترده در بازار جهانی مشغول هستند. هرچند که، قدرت تجاری و صنعتی شرکت‌های خودروساز فرانسوی، در مقایسه با دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی کاهش یافته است؛ همچنان با تیراژ تولید بالا، اهمیت ویژه‌ای در اقتصاد اروپا دارند. پژو ۴۰۵ با پیشرانه‌های متنوع بنزینی و دیزلی عرضه شد که هر یک عملکرد متفاوتی را برای کاربران ارائه می‌دادند. نسخه‌های بنزینی این خودرو از موتوری کارآمد بهره می‌بردند که ترکیبی از قدرت و مصرف سوخت بهینه را ارائه می‌کرد.

وزن پژو 408X وارداتی ایران خودرو ۱۴۶۵ کیلوگرم و مصرف سوخت ترکیبی برای این خودرو ۶.۳۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. اولین محصول مهم پژو در دهه‌ی ۸۰ میلادی، مدل ۲۰۵ بود که اتفاقا حضوری ناموفق و کم‌رنگ در ایران داشت. برخلاف ۱۰۴ که خودرویی اقتصادی با پیشرانه‌ی کم‌مصرف است؛ نسخه‌های مختلف ۲۰۵ برای حضور در کلاس هاچبک‌های اسپرت (سوپرمینی) و رقابت با فولکس واگن گلف، طراحی شدند. این خودرو سال ۱۹۸۴ به بازار اروپا رسید و تا سال ۱۹۸۸ به تعداد ۵.۳ میلیون دستگاه فروخته شد.

سیستمی که که از وجود یک نمایشگر 7 اينچی لمسی به عنوان بخش اصلی خود بهره می‌برد. این سیستم چند رسانه‌ای علاوه بر برخوردار بودن از امکان پخش دی وی دی به قابلیت‌هایی نظیر جی پی اس و بلوتوث مجهز بوده و از وجود درگاه یو اس بی هم بهره می‌برد. افزون بر آن که تیوتر صوتی جلو و بلندگوی مختص به درهای جلو و عقب نیز از دیگر قابلیت‌های به کار رفته در این سیستم سرگرمی به شمار می‌رود.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *