نسخه دیزلی زاگرس با وزن خالص ۱۹۲۰ کیلوگرم، حدود ۱۴۰ کیلوگرم از نسخه بنزینی سنگینتر است اما ظرفیت بار هردو ۷۵۰ کیلوگرم اعلام شده که هرچند از ظرفیت بار یک تنی کلوت کمتر است اما نسبت به کاپرا کاملاً برتری خواهد داشت. شرکت زامیاد بهتازگی قیمت کارخانه پیکاپ زاگرس بنزینی را 1 میلیارد و 95 میلیون تومان اعلام کرد. البته این قیمت پایه بوده و به قیمت نهایی آن باید هزینههایی چون مالیات بر ارزش افزوده، عوارض شهرداری، مالیات حمل و نقل، مالیات هوای پاک، بیمه شخص ثالث و هزینه شمارهگذاری را اضافه کرد. با وجود ساده و قدیمی بودن کابین، همچنان این خودرو در این بخش نسبت به برخی از پیکاپهای بازار برتری دارد.
به طور کلی پیشنهاد میشود در این رنج قیمتی اگر خودرویی کم استهلاک و با دردسرکمتر میخواهید پیکاپ زاگرس را انتخاب کنید اما اگر آپشنهای بیشتر و موتور قدرتمند تر را مد نظر دارید و با استهلاک بیشتر و حساسیت موتور به بنزین هم مشکلی ندارید به سراغ کی ام سی T8 بروید. پیکاپ زاگرس در سبد محصولات زامیاد، جایگاهی بالاتر از کارون خواهد داشت و به همین دلیل مشتریان انتظار آپشنهای بیشتری را در آن دارند. خوشبختانه پیکاپ زاگرس به سیستم کنترل پایداری مجهز است و بنابراین با یک پیکاپ نسبتا ایمن روبرو هستیم. از جمله دیگر تجهیزات ایمنی این خودرو میتوان به دو کیسه هوا، سیستم ترمز ضد قفل، سیستم ترمز کمکی و سیستم توزیع نیروی ترمز اشاره کرد. روکش چرمی صندلیها، سیستم صوتی به همراه نمایشگر، سنسور پارک و دوربین عقب، آینههای تنظیم شونده برقی، سیستم تهویه برقی، لامپهای هالوژنی جلو و عقب، پاور ویندوز و گرمکن صندلی (احتمالی) برخی از تجهیزات پیکاپ زاگرس زامیاد هستند.
اکثر قسمت های ظاهری و طراحی این دو پیکاپ با هم یکی هستند، اما جدا از مشترکات موجود، در جلوپنجره، چراغ، سپر و رینگ ها با هم فرق دارند و از همه مهم تر لوگویی که در جلوی این دو پیکاپ نصب می شود با هم متفاوت است. همه چیز داخل کابین به مشتریان نشان میدهد که با یک پیکاپ ارزانقیمت و اقتصادی روبهرو هستند. تنها المانهایی که باعث شده تا تفاوتی در این خودرو ایجاد شود و همه چیز از پوسته یکنواختش دربیاید، چرم مصنوعی قهوهایرنگ روی درها و صندلیها، تریم نقرهای روی داشبورد و کنسول میانی و تریم مشکی براق است. متریال و امکاناتی که درون کابین تعبیه شده دیگر مدرن بهحساب نمیآیند و رنگ و بوی کهنگی از سر و کول آن میبارد. متریال کابین از جنس پلاستیک خشک و سیاه است که متاسفانه کیفیت آن چندان تعریفی نیست.
البته نسخه اتوماتیک کلوت نیز تولید می شود که گیربکس ۶ سرعته AT جای گیربکس دستی را گرفته. سال 2020 بود که شرکت چینی دایون تصمیم گرفت خودرویی از روی فودای اف 22 بسازد و موفق شد نام این محصول را دایون V5 بگذارد. مکث موتور هم توانست امتیاز مونتاژ این پیکاپ را از دایون بگیرد و آن را با نام مکث کلوت راهی بازار کشورمان کند. حال روشن شد که پیکاپ زاگرس و کلوت یکی هستند و تنها در برخی مولفهها با یکدیگر تفاوت دارند. فودی همان شرکتی است که زامیاد سالها است با آن همکاری دارد و از اتاق وانتهای آن برای ساخت مدلهای جدیدی بر اساس وانت نیسان مثل شوکا، پادرا و اخیراً کارون استفاده میکند.
زاگرس در داخل نیز کاملاً سن بالای خود را نشان میدهد زیرا طراحی کابین آن کاملاً رنگ و بوی کهنگی گرفته است. در اینجا شاهد حجم زیادی پلاستیک خشک و سیاه هستیم که کیفیت چندان بالایی ندارد و نشان میدهد با یک پیکاپ نسبتاً ارزانقیمت چینی طرفیم. بااینحال، چرم مصنوعی قهوهایرنگ روی درها و صندلیها به همراه تریم نقرهای روی داشبورد و کنسول میانی و تریم مشکی براق در اطراف دریچههای تهویه، کمی از یکنواختی داخل خودرو کاسته است. غربیلک فرمان سه پره و نمایشگر نهچندان بزرگی در بالای دریچههای تهویه نیز از دیگر ویژگیهای داخلی قابلتوجه داشبورد زاگرس به شمار میروند درحالیکه صندلیهای عقب هم از فضای پای خوبی برای یک پیکاپ برخوردار هستند. زامیاد بهعنوان بازوی تجاری سایپا، دههها است که فقط به وانت پیر و فرتوت نیسان جونیور تکیه دارد و به لطف بازار انحصاری و بدون رقیب، یکهتازی میکند.
در نمای عقب هم چراغها تقریبا تا روی گلگیرها کشیده شده و دیگر شبیه ظاهر تکراری و همیشگی پیکاپهای دیگر نیست. به لحاظ ظاهری کلوت و زاگرس فرقی ندارند و تفاوتها بیشتر در جزئیاتی است که امکان دارد از چشم دور بماند. زاگرس خودرو یکی از شرکتها و کارخانههای خودروسازی در ایران بود که در زمینه مونتاژ خودرو فعالیت داشت. کارخانه زاگرس خودرو در بروجرد و ۲۰ کیلومتری جاده ملایر قرار گرفتهاست۱ و از سال ۱۳۷۵ شروع به فعالیت کرد. این شرکت با کارخانجات خودروسازی پروتون مالزی قرارداد دارد و خودروهایی با نام پروتون تولید میکرد. طبق اعلام شرکت زامیاد، پیکاپ زاگرس بنزینی در کارخانه قیمتی برابر با ۱.۰۹۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان دارد که باید به این قیمت هزینههای مازادی مانند عوارض شهرداری، مالیات بر ارزش افزوده، بیمه شخص ثالث، هزینه شماره گذاری، مالیات حمل و نقل، مالیات هوای پاک و … اضافه شود.
نمای کناری این پیکاپ دو دیفرانسیل نیز ساده بوده و با نمای جلو و عقب هماهنگی مناسبی دارد. هرچند نسخه دو کابین این خودرو فضای بار کمتری را بههمراه دارد، اما فاصله محوری این خودرو نسبتا زیاد بوده و به همین دلیل سرنشینان به فضای مناسبی دسترسی خواهند داشت. غربیلک فرمان به صورت سه شاخه و ساده طراحی شده که در برخی نسخه های فول این خودرو به همراه کلیدهای کنترلی سیستم مولتی مدیا و کروز کنترل عرضه می شود. طراحی داشبورد با اینکه دیگر قدیمی شده اما باز هم نسبت به برخی خودروهای دیگر برتری هایی دارد. ابعاد اتاق خودرو هم قابل قبول ارزیابی می شود و فضای هر دو ردیف خودرو فضایی مناسب است. همانطور که اشاره کردیم فودای F22 یا همان زامیاد زاگرس از نظر پلتفرم و طراحی کاملا شبیه به مکث کلوت (دایون V5) است.
شرکت خودروسازی زامیاد که زیرگروه سایپا به حساب میآید، هنوز از قیمت پیکاپ تازهوارد خود اطلاعاتی منتشر نکرده است. زاگرس به نوعی نسخهای اقتصادی از مکث کلوت است و طبیعتا قیمت ارزانتری نسبت به آن خواهد داشت. از آنجایی که کلوت در نسخه دستی حدود یک میلیارد تومان قیمتگذاری شده، میتوان گفت قیمت زاگرس باید بین 800 تا 900 میلیون تومان باشد. در صورتی که همین قیمت برای زاگرس در نظر گرفته شود، رقیبی جدی برای کاپرا 2 و آمیکو آسنا خواهد بود. همانطور که زامیاد، مراحل بازارسنجی برای عرضه پیکاپ زامیاد زاگرس (فودای F22) را طی میکرد، شرکت ماموت خودرو نیز دست به کار شد و برادر دوقلوی این پیکاپ، یعنی دایون V5 را با نام جدید کلوت مکث موتور در سال 1400 به بازار کشورمان آورد.
از طرف دیگر پیشرانه دیزلی 2.0 لیتری میتواند حداکثر قدرت 150 اسب بخار و گشتاور 350 نیوتنمتر را تولید کند. نیروی محرکه در این پیشرانه از طریق یک گیربکس 6 سرعته دستی به محورها انتقال مییابد. قیمت زامیاد زاگرس هنوز مشخص نشده، اما احتمالا با قیمت کارخانهای در حدود یک میلیارد تومان وارد بازار خواهد شد. این خودرو باید با وانت پیکاپ هایی مثل فوتون تونلند نیوفیس، مکث موتور کلوت، آمیکو آسنا و کاپرا ۲ نیوفیس رقابت کند. بنابراین زامیاد باید قیمت رقابتی را برای آن در نظر بگیرد تا بتواند روی موفقیت این محصول، بهویژه با تکیه بر شبکه خدمات پس از فروش گسترده خود حساب باز کند. زامیاد هنوز قیمت زاگرس را اعلام نکرده است اما ازآنجاییکه این پیکاپ درواقع نسخه اقتصادی کلوت بهحساب میآید، باید قیمت ارزانتری نسبت به آن داشته باشد.
همچنین سپر خودرو با ظاهری نسبتا ساده طراحی شده که تنها میزبان دو چراغ دایرهای شکل مه شکن داخل یک قاب مشکی رنگ و یک دیفیوزر ساده و یکدست است. به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، زامیاد یکی از با سابقهترین شرکتهای خودروسازی در ایران بوده که تولد آن به سال ۱۳۴۲ بازمیگردد. فعالیتهای اندک این خودروساز تا سال ۱۳۵۰ ادامه یافت و سرانجام از همان سال به بعد کم کم این شرکت محصولات خود را توسعه داد.
نسخه بنزینی این خودروی دو دیفرانسیل مجهز به همان پیشرانه معروف میتسوبیشی با کد ۴G۶۹S است. این پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی توانایی تولید ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. همچنین جعبه دنده این نسخه از نوع ۵ سرعته دستی بوده که نیرو را به صورت استاندارد به محور عقب ارسال میکند اما در صورت نیاز راننده به هر دو محور نیز ارسال میشود.
اکنون سالهاست این خودروساز دسته کار و تجاری تبدیل به یکی از بزرگترین زیرمجموعههای شرکت سایپا شده و وظیفه تولید خودروهای کار و تجاری این شرکت بزرگ را عهده دار است. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. زاگرس، جدیدترین محصول شرکت زامیاد است که در اصل یک پیکاپ با نام F22 از شرکت فودای چین است. زامیاد زاگرس جدیدترین پیکاپ بازار ایران است که در غرفه زامیاد در نمایشگاه حمل و نقل تهران دیده شد.
مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه 10.4 لیتر در صد کیلومتر است و تنها با گیربکس پنج سرعته دستی عرضه میشود. در بخش امکانات رفاهی و ایمنی، پیکاپ زاگرس خودروی نسبتا قابل قبولی است اما به سبب اینکه این خودرو در دسته پیکاپهای اقتصادی قرار دارد نباید انتظار چندانی از آن داشت. در نسخه بنزینی همان پیشرانه آشنای 4G69S را می بینیم که در پیکاپ های کاپرا ۲ و آمیکو آسنا به کار رفته بود. این پیشرانه ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر توان تولید نهایت قدرت ۱۳۶ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۰۰ نیوتن متر را دارد. نسخه دیزلی از زامیاد زاگرس پیشرانه ۲ لیتر توربودیزل را دارد که توان تولید نهایت قدرت ۱۵۰ اسب بخار و نهایت گشتاور 350 نیوتن متر را دارد. در هر دو نسخه نیرو از طریق جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ ها منتقل می شود و سیستم چهار چرخ محرک را با تنظیمات الکترونیکی در این پیکاپ داریم.
از این پیکاپ یک نسخه شاسی بلند هم فودای تولید میکند که نام آن را لندفورت گذاشته است. زاگرس در بخش طراحی داخلی نیز کاملا مشابه کلوت مکث موتور بوده، اما زاگرس بر خلاف کلوت از پنل تهویه دیجیتالی بیبهره مانده است. از امکانات این خودرو میتوان به سیستم استارت و ورود بدون کلید، کروز کنترل، مانیتور ۹ اینچی، گرمکن آینههای جانبی و دوربین عقب اشاره کرد. پیکاپ زامیاد زاگرس به غربیلک فرمان سه شاخه ساده به همراه کلیدهای کنترلی سیستم مولتیمدیا و کروز کنترل نیز مجهز شده است. از سایر ویژگیهای این بخش میتوان به صفحه کیلومترشمار آنالوگ و یک کامپیوتر سفری کوچک در میان عقربههای آن اشاره کرد.
یکی دیگر از نکات مربوط به این خودرو، که طی تست و بررسی آن را متوجه شدیم، زوزه به شدت زیاد گیربکس است که وارد کابین می شود و آرامش راننده و سرنشینان را بههم می زند. در ابتدای متن گفته شد که نسخه اصلی و اولیه پیکاپ فودای همین زاگرس است، پس می توان فهمید موتور فعلی زاگرس، 4G69S است و کاپرا نیز از آن بهره می برد، و همانی است که فودای اولین بار برای پیکاپش در نظر گرفته بود. به همین دلیل است که در تست و بررسی متوجه شدیم هماهنگی میان موتور و گیربکس زاگرس نسبت به کلوت بسیار بهتر است و ضریب دنده های گیربکس طوری طراحی شده اند که عملکرد بهتری را برای موتور و خودرو فراهم کرده اند. زاگرس تولیدی زامیاد به نوعی همان کلوت تولیدی مکث موتور است که تغییر برند داده و با کمی اختلاف در ظاهر و البته تغییرات اساسی در امکانات و مشخصات فنی، وارد بازار ایران شده است.
کاپوت زاگرس هم با خطوطی نسبتا برجسته طراحی شده و حس عضلانی بودن را بیشتر به این خودرو القا می کند. سابقه فودای F22 به سال 1394 باز میگردد، یعنی زمانی که این پیکاپ توسط شرکت چینی فودای معرفی شد. پیکاپ فودای F22 براساس یکی از مدلهای شاسی بلند این شرکت یعنی فودای لندفورت شکل گرفته است که این خودرو نیز مدتها پیش با پوشش استتار در ایران مشاهده شد. بنابراین امکان دارد پس از عرضه فودای F22، شاهد عرضه فودای لندفورت از سوی زامیاد نیز باشیم. بدیهی است که فودای F22 یا همان پیکاپ زاگرس، محصولی برای رقابت با پیکاپ فوتون ایران خودرو دیزل خواهد بود.
مصرف سوخت این خودروی 1662 کیلوگرمی نیز به طور میانگین 10.4 لیتر در هر 100 کیلومتر پیمایش سیکل ترکیبی است. از دیگر ویژگیها و آپشنهای داخل خودرو میتوان به غربیلک فرمان سهپره و نمایشگر نسبتا کوچکی اشاره کرد که بالای آن دریچههای تهویه قرار گرفتهاند. خوشبختانه ابعاد خودرو خوب از آب درآمده؛ بهنحوی که سرنشینان برای باز کردن پاهای خود با مشکل مواجه نخواهند شد.
این خودرو بهنوعی نسخه ارزانتر پیکاپ کلوت شرکت مکث موتور محسوب میشود و نسبتبه این خودرو از قیمت پایینتری نیز برخوردار است. زامیاد ماه گذشته قیمت زاگرس را 1 میلیارد و 95 میلیون تومان اعلام کرده بود و حالا بعد از یک ماه این پیکاپ وارد بازار شده تا پذیرای مشتریان شود. زاگرس یک خودروی آفرودی اقتصادی است که سال قبل با حواشی زیادی بالاخره رونمایی شد و اکنون زامیاد قیمت آنرا مشخص کرده است.
بعد از اعلام خبرهای مربوط به تولید شاسیبلند زامیاد تیوان در ایران، در حاشیه یکی از بازدیدهای آقای سلیمانی (مدیرعامل وقت سایپا) از گروه خودروسازی زامیاد در سال 1399، عکس جالبی منتشر شد؛ عکسی که نشان میداد پیکاپ فودای F22 هم به کارخانه زامیاد رسیده است. به هر حال طی ماههای اخیر و ابتدا در نمایشگاه حمل و نقل تهران از پیکاپ وانت جدید خود با نام زاگرس رونمایی کرد و سپس محصول تازهوارد خود را در نمایشگاه خودروی اصفهان در معرض دید عموم گذاشت. کابین زامیاد زاگرس جادار است و صندلیهای ردیف عقب آن میتوانند دو تا سه نفر بزرگسال را به خوبی در خود جا دهند. در قسمت بار این خودرو نیز فضایی به ابعاد ۱.۵ در ۱.۵ در ۰.۵۳ متر دیده میشود که میتوان ۷۵۰ کیلوگرم بار را با آن حمل کرد. بنابراین هنگام سفرهای برونشهری و طبیعتگردی مشکل خاصی از لحاظ فضا برای لوازم نخواهید داشت. جلوپنجره خودرو اما ظاهری پهن و بزرگ داشته که متصل به چراغها طراحی شده و با خطوط افقی کرومی همراه شده است.
تنها ظاهر و پلتفرم پیکاپ زاگرس با مکث کلوت مشترک نیست، بلکه پیشرانه این خودرو نیز با برخی دیگر از پیکاپهای چینی بازار ایران اشتراک دارد. پیکاپ زاگرس به موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی میتسوبیشی مجهز است که پیشتر آن را در کاپرا و کاپرا 2، آمیکو آسنا و فوتون بنزینی دیده بودیم. این پیشرانه 136 اسب بخار قدرت و 200 نیوتنمتر گشتاور تولید میکند و راندمان متوسطی دارد. عمر این پیشرانه به دو دهه پیش باز میگردد، بنابراین نباید توقع خاصی را در زمینه مصرف سوخت از این موتور داشت. لازم به ذکر است که فودای F22 با سه پیشرانه در چین عرضه میشود اما احتمالا نسخه تولید شده توسط زامیاد تنها با موتور 2.4 لیتری عرضه خواهد شد.
با توجه به قیمت نزدیک به یک میلیارد تومانی نسخه گیربکس دستی کلوت، میتوان برای نسخه بنزینی زاگرس قیمتی در حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان را پیشبینی کرد. اگر زاگرس با این قیمت به بازار عرضه شود، میتواند به رقیبی جدی برای کاپرا ۲ و آمیکو آسنا دستی تبدیل گردد. زمان دقیق عرضه این پیکاپ هم هنوز مشخص نیست ولی بهاحتمالزیاد تا پایان امسال راهی بازار خواهد شد. سبک طراحی پیکاپ زاگرس یا همان فودای F22 برای مشتریان ایرانی آشنا است که دلیل آن عرضه پیکاپهای چینی مختلف به بازار کشورمان است. طراحی قسمت جلو پیکاپ زاگرس را میتوان شبیه به مکث کلوت دانست که البته این شباهت بیدلیل نیست، چرا که پیکاپ زاگرس، مکث کلوت و شاسی بلند دایون Y5 براساس یک پلتفرم توسعه یافتهاند.
مه شکنهای عقب نیز بر روی دو طرف سپر عقب تعبیه شده و میان سپر هم محل نصب پلاک عقب وجود دارد. علاوه بر ابعاد زاگرس میتوان به طول، عرض و ارتفاع صندوق بار نیز اشاره کرد که به ترتیب 1500 میلیمتر، 1500 میلیمتر و 530 میلیمتر اعلام شده است. وزن خالص زامیاد زاگرس 1920 کیلوگرم است و نسبت به نسخه بنزینی 140 کیلوگرم سنگینتر خواهد بود. این پیکاپ جذاب در دو نسخه کوتاه و کشیده راهی بازار چین شده و شرکت زامیاد تصمیم گرفته نسخه کوتاه آن را برای بازار ایران انتخاب کند. بنابراین طول، عرض و ارتفاع این مدل به ترتیب 5330 میلیمتر، 1870 میلیمتر و 1864 میلیمتر است. در نمای جلوی این خودروی تازهوارد میتوان جلوپنجرهای را دید که به رنگ مشکی در آمده و در مرکز آن یک خط کرومی تعبیه شده است.
درب صندوق هم نسبتا ساده طراحی شده و به غیر از دستگیره و لوگو خودرو مورد دیگهای بر روی آن قرار ندارد. سپر عقب در نسخه چینی این خودرو به صورت دو قسمتی طراحی شده که در دو طرف یک قسمت استیلی قرار گرفته است. در این بخش از خطوط و حجم دهی های بسیار کمی استفاده شده و بر روی درب ها نیز یک زه نسبتا بزرگ مشکی رنگ قرار گرفته.
دیدگاه شما در خصوص پیکاپ زاگرس چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با تکراتو در میان بگذارید. هنگام عبور از گردنه ها و سینه کش ها، چون توان و گشتاور موتور نسبت به وزن خودرو آن چنان زیاد نیست، نیاز بود کمی به قوای محرکه خودرو فشار بیاوریم و با دور موتور بالا حرکت کنیم. در نمای عقب نیز شاهد چراغهای اصلی ساده و عمودی هستیم که بخشی از آن تا کنارههای خودرو نیز کشیده شده است. در دو طرف سپر عقب نیز مهشکنها بهچشم میخورند و در وسط آن نیز محل نصب پلاک تعبیه شده است. وباپلیکیشن یا PWA دیوار سرویسی است که نصب آن، استفاده از دیوار را بدون نیاز به دانلود اپلیکیشن و بهروزرسانی و تنها با کلیک روی آیکون آن فراهم میکند. در نسخهٔ وباپلیکیشن نیازی به دانلود و بهروزرسانی نیست و کاربران iOS و اندروید با دسترسی به آیکون اپلیکیشن در کنار سایر اپهای موبایل خود میتوانند از آن استفاده کنند.
پیکاپ زاگرس دارای پیشرانه حدودا ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه بنزینی تحت لیسانس میتسوبیشی و یک گیربکس ۵ سرعته دستی است. این پیشرانه قدرتی به میزان ۱۳۶ اسب بخار و گشتاوری به میزان ۲۰۰ نیوتن متر تولید می کند که شتاب صفر تا صد نه چندان مناسب ۱۷ ثانیه ای را برای این خودرو به ارمغان می آورد و مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه ۱۰.۴ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. این پیشرانه برای زاگرس که وزنی در حدود ۱۸۳۰ کیلوگرم و طولی معادل ۵.۳ متر دارد کمی ضعیف و پر مصرف محسوب می شود و در حقیقت از راندمان پایینی برخوردار است. وجود سیستم ESP، ترمز کمکی و سیستم توزیع نیروی ترمز باعث می شود که به ایمنی این خودرو امیدوار شویم اما وجود داشتن فقط دو عدد ایربگ در یک خودروی آفرود، کمی از ایمنی به دور است. زاگرس دیزلی نیز مجهز به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۹ لیتری توربو دیزل بوده که توانایی تولید ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد.
فودای F22 از سال 2012 تا به امروز در حال تولید است و بنابراین با خودرویی مواجه هستیم که برای سال 2022 اندکی کهنه به نظر میرسد. اگر خلاصه بگوییم، پیکاپ زامیاد زاگرس یک کپی دسته چندم و بی کیفیت از پیکاپ کلوت بهحساب میآید که خود کلوت هم آنچنان تعریفی نداشت. قیمت پیکاپ مکث کلوت دندهای در نمایندگیهای مکس موتور، تقریبا ۱ میلیارد تومان است که این عدد در بازار آزاد تا ۱.۸ میلیارد تومان هم بالا میرود.
زامیاد ابتدا قرار بود شاسی بلند لندفورت که محصولی دیگر از فودای است را به بازار ایران عرضه کند اما رفته رفته دیگر خبری از این خودرو منتشر نشد و اکنون قرار است به جای تیوان، زامیاد پیکاپ زاگرس را رونمایی کند. لازم به ذکر است که این خودرو در دو نسخه تک کابین و دوکابین وجود دارد.پلتفرم فودای F22 یک پلتفرم مشترک میان شرکت فودای، دانگ فنگ و دایون است که هر شرکت نام مختص به خود را بر روی این پلتفرم گذاشته است. این حس شما چندان بیدلیل نیست، چرا که پیکاپ فودای F22 که با اسم زامیاد زاگرس پیش روی ما قرار دارد، قبل از ۲۰۱۵ طراحی شده و در نتیجه حال و هوای همان دوران را در ظاهر خود نمایان میکند. بهخصوص اینکه طرح چهره و المانهایی مثل چراغها، جلوپنجره و سپر میتوانست با یک فیس لیفت، جلوهای زیبا و امروزی به خود بگیرد. کاری که شرکت فوتون با مدل تونلند در نسخه جدید آن انجام داده و باعث شده شمایل این خودرو به کل عوض شود و ظاهر بسیار زیباتری پیدا کند.
شرکت خودروسازی زامیاد که از زیرمجموعههای گروه صنعتی سایپا محسوب میشود به زودی وانت زاگرس را راهی بازار داخلی میکند. زاگرس مونتاژی از روی خودروی فودا F22 است و پیکاپی جذاب با امکانات و مشخصات فنی معقول محسوب میشود. یکی از محصولات قدیمی بازار زامیاد، نیسان جونیور یا همان نیسان آبی معروف خیابانهای کشورمان است. اما متاسفانه کمپانی چینی فودای خیلی علاقهمند نبود که ظاهر محصول خود را عوض کند و آن را مطابق با سلیقه و مد روز به بازار بفرستد. بنابراین زامیاد زاگرس نیز ظاهر خیلی مهیجی ندارد، با این حال به عنوان یک وانت پیکاپ آفرودی میتواند در بازار کمتنوع ایران تا حدودی زیبا به نظر برسد.
به علت هماهنگی نسبتاً خوب میان موتور و گیربکس این خودرو، زاگرس در جاده های کفی عملکرد بسیار خوبی دارد و به راحتی می توان با آن به سرعت ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت رسید. با توجه به اعداد و ارقامی که گفته شد، به راحتی می توان فهمید کلوت نسبت به زاگرس شتاب بیش تری دارد، اما از طرفی عدم هماهنگی میان موتور و گیربکس کلوت می تواند آزاردهنده باشد و از منظر اصولی بودن طراحی موتور و گیربکس، زاگرس بهتر است. در بحث امکانات رفاهی و آپشن ها می توان گفت زاگرس نسبت به کلوت آپشن های بسیار کمتری دارد و به عبارتی، کلوت نسخه فول زاگرس محسوب می شود.
نسخه بنزینی این خودرو به یک موتور 2.4 لیتری تنفس طبیعی 4 سیلندر مجهز شده که میتواند قدرتی برابر با 136 اسب بخار و گشتاور 200 نیوتنمتر را به تولید برساند. قدرت تولید شده از این پیشرانه توسط گیربکس 5 سرعته دستی به شکل استدارد به چرخهای عقب ارسال میشود، اما راننده میتواند در صورت نیاز نیرو را به هر دو محور بفرستد. گروه خودروسازی زامیاد که زیرمجموعه سایپا می باشد چند سالی است با شرکت اتومبیل سازی گوانگ دونگ فودای ملقب به فودای که یک کمپانی چینی است در حال همکاری و تولید خودرو های آن است و اغلب این خودرو ها ظاهر پیکاپ وانت دارند.
در نمای جلو چراغ های اصلی نسبت به ابعاد کلی خودرو طراحی نسبتا باریک، کشیده و کوچکی دارند. جلوپنجره اما ظاهری پهن و بزرگ دارد که متصل به چراغ های اصلی است و با خطوط افقی تزئین شده است. سپر خودرو به دور از حجم دهی های متعدد و با ظاهری نسبتا ساده طراحی شده که تنها میزبان دو چراغ دایرهای شکل مه شکن داخل یک قاب مشکی رنگ و یک دیفیوزر ساده و مشکی است.
پیکاپ زامیاد زاگرس یا فودای F22 در بازار چین، با سه موتور مختلف قابل سفارش است که مشخصات فنی هرسه این موتورها را در جدول زیر مشاهده میکنید. با نگاهی به کابین و داشبورد پیکاپ کارون اولین موردی که به چشم می خورد صفحه نمایش بزرگی است که در بالاترین بخش داشبورد میانی قرار دارد. پس از آن دریچه های بزرگ و مستطیلی شکل تهویه مطبوع خودرو به همراه کلیدهای تنظیم سیستم مالتی مدیا خودرو و در نهایت نیز پنل تنظیمات تهویه مطبوع خودرو تعبیه شدهاند. نکته دیگر این است که داشبورد و رودری های خودرو به صورت دو رنگی کروم – مشکی طراحی شدهاند. در نمای عقب چراغ های اصلی ظاهری ساده و ستونی دارند که بخشی از آنها تا کنار خودرو کشیده شده است.
فومن شیمی نیز در این راستا به کمک تجربیات گرانبهایی که در زمینه تولید و عرضه روغن موتورهای کاسترول داشته است، شروع به تولید روغن موتورهای کاسپین کرده و آن ها را در دو سطح کیفی SM و SN، که جزو بالاترین APIهای دنیاست، عرضه می کند. یکی از پرمصرف ترین سیالاتی که در خودروها کاربرد دارد روغن موتور است، که می بایست در کارکردها و فواصل زمانی مشخصی تعویض شود و از آن جایی که، در قلب تپنده خودرو جریان دارد، باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد تا موتور خودرو را با مشکل مواجه نکند. در خصوص کیفیت سواری باید به خشک بودن سواری در اکثر پیکاپ ها اشاره کرد و زاگرس نیز کوبش های شدیدی در مسیر های جاده ای و خاکی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید