اما موتور tu5 بهدلیل قدرت بیشتر، استهلاک و هزینه نگهداری کمتر و تقاضای بیشتر در بازار دستدومها، میتواند بهعنوان موتور بهتر برای اکثریت جامعه در نظر گرفته شود. به گفته مالکان این دو خودرو، هزینه تعویض روغن پارس TU5 حدود 500 هزار تومان و هزینه تعویض روغن پارس XU Seven حدود 400 هزار تومان است. برای اطلاع بیشتر از قیمت قطعات یدکی پارس مثل دیسک و صفحه پارس ، لوازم مصرفی و دیگر قیمت برخی از قطعات در فروشگاه سایت موجود است.
همانطور که در این مقاله دیدید موتور tu5 با وجود قدیمیتر بودن، عملکرد بهتری نسبت به موتور جدید ایرانخودرو یعنی xu7p دارد. Xu7p هم مزایای خاص خود را دارد که ممکن است برای برخی از خریداران خودرو ارجحیت داشته باشد. شما چطور فکر میکنید؟ به نظر شما کدام یک از این دو موتور بهتر است؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید. پژو پارس با موتور XU7P در فروش فوقالعاده شهریورماه با قیمت ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه شد در حالی که قیمت پژو پارس با موتور TU5 تقریبا ۱۱ میلیون تومان گرانتر بود و به ۱۷۶ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان میرسید. روی هم رفته سه میلیون و ۴۶۸ هزار و ۵۵۹ نفر برای این دو خودرو ثبتنام کردهاند که ۵۱ درصد متقاضیان را تشکیل میدهند. از این جمعیت پس از قرعهکشی تنها هزار نفر بهعنوان برنده پارس TU5 و چهار هزار نفر برنده پارس XU7P معرفی میشوند.
ایرانخودرو میگوید دیسک و صفحه کلاچ در پژو پارس XU7P بزرگتر شده و همچنین شاهد کاهش استهلاک موتور و افت صدای موتور در کابین هستیم. لابد تا الان متوجه شدهاید که تمام این تغییرات و بهبودها را باید در مقایسه با موتور XU7 قدیمی لحاظ کرد که از نظر تکنولوژی به ۳۰ سال پیش تعلق دارد. پس پژو پارس TU5 با موتور ۱۶ سوپاپه، همچنان قادر است برتری خود را بر پژو پارس با موتور XU7P حفظ کند؟ احتمالا میتوان بدون عذاب وجدان به این سوال جواب مثبت داد. اما در بخش اول این بررسی که توان خروجی موتورها مدنظر است پیروزی قطعی مشخصی نداریم. در این مقاله به بررسی جامع و کامل تفاوت موتور xu7p با tu5 در بخشهای فنی، طراحی ظاهری، مصرف سوخت و هزینه نگهداری آنها پرداختیم.
در انتهای این مقاله باید بگوییم که در این بخش نمیتوان گفت که کدام پیشرانه با قاطعیت پیروز این رقابت است چون هردوی این پیشرانهها در یک سطح کیفیتی قرار دارند و انتخاب بین این دو پیشرانه بسیار به ملاکهای شما در خرید بستگی دارد. مورد دیگری که در بحث مقایسه ایکس یو سون پی با تیوفایو از نظر فنی باید به آن اشاره کنیم، این است که موتور tu5 نیاز به روغنهایی با درجه 10w-40 دارد که با قیمت مناسب و بهصورت فراوان در بازار موجود هستند. اما موتور XU7P نیاز به روغن با سطح گرانروی 0w-20 دارد که قیمت آن بسیار گرانتر است و هزینه نگهداری خودرو را بالا میبرد.
موتور TU5 با عملکرد بهتر، مصرف سوخت بهینهتر، و تکنولوژیهای پیشرفتهتر، به عنوان گزینهای برتر برای خودروهای مدرن و اقتصادی شناخته میشود. این موتور به ویژه برای کسانی که به دنبال کاهش هزینههای سوخت و نگهداری هستند، مناسب است. در مقابل، موتور XU7P با هزینه اولیه کمتر و طراحی سادهتر، ممکن است برای خودروهای ارزانتر و پرکاربرد مناسبتر باشد، اما به دلیل مصرف سوخت بالاتر و آلایندگی بیشتر، ممکن است در طولانیمدت هزینههای بیشتری را به همراه داشته باشد. مقایسه موتور TU5 با XU7P دو نمونه ای برجسته از تولیدات گروه پژو-سیتروئن (PSA) هستند که در خودروهای مختلفی از این شرکتها به کار رفتهاند.
ایرانخودرو تقریبا سهدهه از XU7 با هشت سوپاپ استفاده کرده و ابتدا آن را روی پژو ۴۰۵ نصب میکرد. بهتازگی روی این موتور تغییرات فنی انجام گرفته و اسم آن را XU7P یا XU7 پلاس گذاشتهاند. ایرانخودرو میل بادامک، پوسته یاتاقان، میل لنگ، سرسیلندر، مجموعه شاتون، رینگ و پیستون، مسیر گازهای خروجی از محفظه لنگ و کلاچ را از نو طراحی کرده و در کنارش شمع و تسمه مورد استفاده را ارتقا داده تا عمر بالاتری داشته باشند.
اما کدامیک از این موتورها بهتر است و چه تفاوتهایی با هم دارند؟ در این مقاله قرار است به این سؤال پاسخ دهیم؛ با ما همراه باشید. از بحث موتور که بگذریم، متوجه ترمزهای قوی تر پژو پارس جدید نسبت به نسخه قدیمی می شویم.. صدای داخل کابین پژو پارس 99 خیلی بهتر از پارس 89 است چون صدای سازهای کابین و صدای باد از درب قدیمی پارس واقعا آزار دهنده است. البته قیمت کمتر این خودرو باعث می شود تا حدودی از این موضوع چشم پوشی کنیم. سیستم تعلیق پژو پارس قدیم بسیار بهتر از پارس جدید است و در آن شکی نیست. برخی از مهم ترین امکانات و تجهیزات ارائه شده در پژو پارس سال شامل فرمان هیدرولیک، کلیدهای کنترل فرمان (MFC)، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، سیستم صوتی پیشرفته، بلندگوی عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، کنار برقی است.
اما تعمیر راحت تر موتور X-U-Seven نسبت به موتور TU5 باعث شده تا برخی از خریداران به سراغ موتور XU7 بروند. به نظر میرسد شباهت بی حد و حصر این مدل با پژو 405 در قسمت عقب خودرو نیز کاملا قابل مشاهده است و اصلا بیشترین شباهات این نسل به پدر خود نیز در همین بخش وجود دارد. موتور XU7P ممکن است به دلیل طراحی قدیمیتر و تکنولوژیهای سادهتر، پاسخگویی کمتری به دستورات راننده داشته باشد. این موتور ممکن است در تغییرات سریع پدال گاز و دستورات راننده کمی کندتر عمل کند.
خریداران خودروهای دستدوم، معمولا بیش از هر چیزی به هزینههای نگهداری، استهلاک و فراوانی قطعات اهمیت میدهند و این همانجایی است که tu5 برتری خود را بهوضوح نشان میدهد. در واقعیت نیز با نگاهی به بازار خرید و فروش خودروهای دست دوم خواهید دید که تقاضای خودروهای مجهز به موتور tu5 نسبت به موتورهای xu7p بیشتر است. افت کیفیت متریال کابین در پارس مدل 2009 که تست کردیم که حدود 600 هزار کیلومتر کارکرد دارد کاملا مشهود است.البته با این کار نمی توان از خودروی به اصطلاح اقتصادی در بازار ایران انتظار بیشتری داشت. از طرفی، در مورد هزینههای جاری و استهلاک، موتور TU5 از موتور XU7P بهتر عمل میکند.
البته قیمت پایینتر سبب میشود که بتوان تا حدودی از این مورد چشمپوشی کرد. سیستم تعلیق پارس قدیمی بسیار بهتر از پارس جدید است و در این موضوع شکی نیست. پژو پارس، یکی از پرفروشترین و محبوبترین خودروهای ایرانخودرو، در سال ۱۳۷۹، یعنی ۷ سال پس از عرضه ۴۰۵ به بازار خیابانهای کشور آمد. پارس درواقع فیس لیفتی از ۴۰۵ است که با الهام گیری از طراحی پژو ۴۰۶ انجام شده.
پژو پارس معمولی اولین نسخهای بود که به تولید رسید و هنوز هم در بازار موجود است. این مدل با موتور XU7 که یک موتور ۱.۸ لیتری ۸ سوپاپ با قدرت ۱۰۰ اسب بخار است، عرضه میشود. از زمان معرفی این خودرو، تغییرات زیادی در آن ایجاد شده است، از جمله تغییرات در طراحی داشبورد و آینهها.
یکی از مشکلات شایع موتور TU5، ضعف در رینگ و پیستونها است که میتواند به مرور زمان منجر به نشت روغن و کم شدن قدرت موتور شود. اما از نظر شتاب و کشش، ورق برمی گردد و اینجاست که پارس جدید با موتور TU5 کمی جلوتر از پارس قدیمی است و آن را پشت سر می گذارد. کافه ویدیو یک پلتفرم آنلاین است که ویدیوهای متنوعی از وب و شبکههای اجتماعی را با زیرنویس فارسی و بدون تبلیغات ارائه میدهد.
این موتور با استفاده از تزریق الکترونیکی سوخت، مصرف سوخت کمی دارد و باعث میشود خودروهای مجهز به این موتور اقتصادیتر باشند و سوخت کمتری مصرف کنند. موتور TU5 به دلیل طراحی پیشرفتهتر و سیستمهای الکترونیکی مدرن، پاسخگویی بهتری به دستورات راننده دارد. این موتور به سرعت به تغییرات پدال گاز و دستورات راننده واکنش نشان میدهد و تجربهای دقیق و پویا را ارائه میدهد. موتور TU5 به دلیل استفاده از سیستمهای پیشرفتهتر و تکنولوژی مدرنتر، نرمی و راحتی بیشتری در رانندگی ارائه میدهد. لرزشها و نویزهای موتور به حداقل رسیده و تجربه رانندگی آرامتری را فراهم میآورد. سیستمهای الکترونیکی و تنظیمات بهینه شده این موتور باعث میشود تا راحتی بیشتری در رانندگی حس شود.
شتابگیری این موتور ممکن است در مقایسه با TU5 کندتر باشد، به ویژه در حملونقل های سنگین یا در شرایط جادهای صعبالعبور. با توجه به طراحی سادهتر، موتور XU7P ممکن است پاسخگویی کمتری به پدال گاز داشته و تجربه شتابگیری کمتری را ارائه دهد. تجربه رانندگی یکی از مهمترین جنبههای انتخاب موتور برای خودرو است و میتواند تأثیر زیادی بر رضایت کلی راننده از خودرو داشته باشد. مقایسه موتور TU5 و XU7P در زمینه تجربه رانندگی شامل بررسی شتابگیری، عملکرد در شرایط مختلف، نرمی و راحتی رانندگی، و پاسخگویی موتور به دستورات راننده است. موتور TU5 یکی از محبوبترین پیشرانههای مورد استفاده در خودروهای پژو و سیتروئن است که به دلیل کارایی بالا، مصرف سوخت مناسب و عمر مفید طولانی شناخته شده است. بلوک موتور و سرسیلندر تیوفایو جنس آلومینیومی دارد؛ درحالیکه جنس بلوک موتور xu7p از چدن سنگین و حجیم است.
اما به دلیل برخورداری از سرسیلندر ۱۶ سوپاپ و بهطور کلی عملکرد بهینهتر، معمولا مصرف سوخت کمتری نسبت به موتور XU7 پلاس ارائه میدهد. اگر بخواهیم از نظر هزینههای نگهداری و استهلاک این موتور را با tu5 مقایسه کنیم، ما هنوز هم به tu5 رأی میدهیم، چراکه مصرف سوخت کمتری دارد، قیمت روغن موتور سازگار با آن کمتر است، قطعات آن بهراحتی یافت میشوند و بهصورت کلی هزینه نگهداری آن کمتر است. البته همه اینها ممکن است با افزایش تولید خودروهایی با موتور xu7p تغییر کند. اگر بخواهیم معایب موتور X-U7 را مشخص کنیم باید به مصرف سوخت بالا و سوختن واشر سرسیلندر لخت پژو ۴۰۵ اشاره کنیم.اما در موتور TU5 صدای نامعقول در دورهای بالای 4500 هماهنگ نبودن موتور و گیربکس و حساسیت زیاد به روغن از جمله معایب موتور TU5 می باشد. همچنین، با توجه به اندازه موتور و تکنولوژی به کار رفته در آن، توان مناسبی ارائه میدهد.
ایرانخودرو ادعا میکند میانگین مصرف سوخت پژو پارس مجهز به موتور XU7P حدود ۷.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و میتواند استاندارد یورو ۵ را بهسادگی پاس کند. دریچه گاز در موتور XU7P فعلا مکانیکی است و تا وقتی روی آن دریچه هوای برقی کار گذاشته نشوند، نمیتوان از کروز کنترل استفاده کرد. موتور TU5 یک پیشرانهی ۴ سیلندر بنزینی است که پژو و سیتروئن در طیف گستردهای از خودروهای خود از آن استفاده میکنند. این موتور با حجم 1.4 لیتر، 75 اسب بخار قدرت در دور 5400 دور در دقیقه تولید میکند. پژو پارس ELX یکی از مدلهای شناختهشده این خودرو است که در سال ۱۳۸۲ معرفی شد. این مدل از موتور ۱.۸ لیتری زانتیا با ۱۶ سوپاپ استفاده میکند و توانسته است نظرات مثبت زیادی را جلب کند.
بنابراین قسمت طراحی را خلاصه می کنیم و به سراغ تجربه رانندگی می رویم و تفاوت های فنی و کیفی این دو خودرو را بررسی می کنیم. زمانبندی متغیر سوپاپ یا CVVT مهمترین مزیت موتور TU5 پلاس محسوب میشود. این سیستم در کلیه دورهای پیشرانه زمانبندی سوپاپها را بدون توجه به موقعیت پیستون در اختیار خواهد گرفت و در چنین شرایطی سوپاپها قادرند به شکل مستقل باز و بسته شوند. گفتنی است این سیستم فرایندی از تغییر زمان رفت و آمد سوپاپها بوده و مهندسان آن را با هدف بهبود راندمان و کارایی، صرفهجویی در سوخت و خروج بهینه دود طراحی کردند. اگر این دو پیشرانه دچار خرابی اساسی شوند، هزینه تعمیر موتور tu5 به دلیل قدمت بیشتر و فراوانی قطعات یدکی آن در بازار، تا حدودی کمتر است و رابطه دوستانه تری با جیب مالک دارد.
کاربران میتوانند به راحتی ویدیوها را دانلود کنند و از دستهبندیها و پلیلیستهای مختلف بهرهمند شوند. همچنین، با استفاده از هوش مصنوعی، امکاناتی چون خلاصهسازی، نمایش بخشهای مهم و امکان چت با ویدیو به زبانهای فارسی و انگلیسی فراهم شده است. نمای جلو پارس با استفاده از خطوط تند تیز نسبت بقیه قسمتهای خودرو تهاجمیتر به نظر میرسد. طراحی قسمت عقب پارس، نه مثل طراحی جلو تهاجمی و نه مانند طراحی جانبی، ساده و بیپیرایه است؛ اما درهرصورت زیباتر از طراحی عقب ۴۰۵ به نظر میرسد.
در نهایت انتخاب بین این دو موتور به نیازها و اولویتهای شما بستگی دارد. اگر به دنبال یک موتور کمدردسر و کماستهلاکتر هستید، موتور TU5 انتخاب مناسبتری است، اما اگر شتاب اولیه برای شما اهمیت بیشتری دارد، موتور XU7P میتواند گزینه بهتری باشد. اما موتور تیو ۵ دارای سرسیلندر ۱۶ سوپاپ با قطر بیشتر است که کویلها و محل نصب شمعهای آن در وسط جایگاه دو میل سوپاپ قرار میگیرد و هر میل سوپاپ نیز دارای یک درب سوپاپ مجزا است. فروشگاه یدکی اصیل انواع قطعات و لوازم یدکی ماشین (پژو، پراید و…) از جمله قطعات موتوری، قطعات بدنه، قطعات برقی و الکترونیکی، قطعات تزئینی و … را عرضه می نماید. از جمله اینکه در حال حاضر، به دلیل تازگی این موتور، قطعات یدکی آن به وفور در بازار پیدا نمیشوند و قیمت آنها هم نسبت به XU7 گرانتر است. در ادامه ی این مقاله، به بررسی تفصیلی مشخصات فنی، عملکرد، مزایا و معایب هر دو موتور TU5 و XU7P خواهیم پرداخت و به شما در انتخاب مناسب ترین موتور برای نیازها و سلیقهی خود کمک خواهیم کرد.
سیستم خنک کاری جدیدی برای این موتور طراحی شده همرا با اضافه شدن یک منبع انبساط مجزا، هواگیری سیستم خنک کاری آن مانند موتورهای TU5 و EF7 به شکل خودکار انجام می گردد. در ساخت موتور XU7 پلاس از مدل مشابه واشر سر سیلندر پیشرانه XU7 دوگانه سوز استفاده شده که دارای بهبود کیفی می باشد. از اواسط سال ۹۳ داشبورد و صفحه کیلومتر با طرح جدی روی پژو پارس و ۴۰۵ قرار گرفت. مسلماً این داشبورد نسبت به داشبورد قبلی بروزتر و ازنظر بسیاری زیباتر است؛ اما هنوز هستند کسانی که (ازجمله من نگارنده) طراحی داشبورد قبلی را بیشتر میپسندند.
این موتور با ۸ سوپاپ و سیستم تزریق سوخت تک نقطهای (SPI)، از تکنولوژی سادهتری بهره میبرد و بنابراین کارایی کمتری دارد. گشتاور این موتور برابر با ۱۵۳ نیوتنمتر در ۳۰۰۰ دور در دقیقه است که در مقایسه با TU5، در دور پایینتر به دست میآید و ممکن است در شتابگیری اولیه خودرو تأثیر مثبتی داشته باشد، اما در کل عملکرد موتور TU5 بهتر است. مصرف سوخت موتور XU7P نیز بیشتر است و به دلیل استفاده از تکنولوژی قدیمیتر، آلایندگی بیشتری دارد. روغن موتور مناسب موتور تیوفایو گرانروی ۱۰w-۴۰ و روغن موتور xu7 پلاس گرانروی ۰w-۲۰ دارد. روغن موتورهای با گرانروی ۱۰w-۴۰ با قیمت و فراوانی مناسبی در بازار موجود هستند؛ درحالیکه هزینه خرید روغن موتور با گرانروی ۰w-۲۰ بسیار گران است. این موضوع یکی دیگر از دلایلی است که هزینه نگهداری موتور xu7p را نسبت به موتور tu5 بالاتر میبرد.
آلایندگی و مصرف سوخت خودروهای مجهز به موتور تیو فایو نسبت به خودروهای با پیشرانههای دیگر، کمتر است. ازاینرو هزینه تعمیر و نگهداری این موتور بهطور قابلتوجهی کاهش پیدا میکند. باتوجهبه این توضیحات ارائه شده، میتوان قیمت پژو پارس tu5 را در برابر هزینههای آتی نگهداری از آن، مقرونبهصرفه نام برد. فرق موتور xu7p با tu5 در قسمت قدرت و گشتاور اعلام شده توسط ایران خودرو، آنچنان محسوس نیست. موتور tu5 حداکثر قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتون دارد؛ درحالیکه xu7p قدرتی معادل ۹۷ اسب بخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر را تولید میکند.
پیش از آنکه به بیان تفاوت موتور TU5 و XU7P بپردازیم، بهتر است به مشخصات این دو قوای محرکه فرانسوی که روی بسیاری از محصولات ایران خودرو نصب شده اند، اشاره کنیم. چطور در سامانه یکپارچه ثبت نام کنیم؟ این سوالی است که معمولا متقاضیان شرکت در طرحهای فروش سامانه یکپارچه عرضه خودروهای داخلی هنگام خرید ماشین میپرسند. منیفولد دود در موتور XU7P مستقیما از پشت موتور و زیر اتاق خارج میشود، اما در موتور تیوفایو، منیفولد دود در جلوی موتور یعنی سمت رادیاتور قرار گرفته و اگزوز از زیر موتور به سمت انتهای خودرو کشیده شده است. البته ناگفته نماند که در ردیف عقب این خودرو فضای مناسبی برای سرنشینان قد بلند وجود ندارد و این موضوع در سفرهای طولانی مدت می تواند برای چنین افرادی بسیار آزاردهنده باشد. نکته مثبت دیگری که در این قسمت می توان به آن اشاره کرد صندوق عقب این خودرو است که فضایی معادل 470 لیتر در اختیار سرنشینان قرار می دهد و مطمئنا این موضوع می تواند ارزش واقعی خود را در سفر نشان دهد. این مشخصات فنی نشاندهنده ویژگیهای برتر موتور TU5 است که موجب شده این موتور در خودروهای مختلفی استفاده شود و عملکرد قابل قبولی از خود نشان دهد.
موتورهای خودرویی باعث ایجاد تفاوتهای قابل توجه در کیفیت و عملکرد خودرو میشوند. موتورهای TU5 و XU7P از جمله پرکاربردترین موتورهای خودرویی هستند که در خودروهای مختلفی مانند پژو 207 و پژو پارس استفاده میشوند. در این مقاله، میخواهیم به بررسی و مقایسه موتورهای TU5 و XU7P بپردازیم و تفاوتهای آنها را بررسی کنیم. در حالت سکون موتور ایکس یو سون نرمتر و روانتر از موتور TU5 عمل میکند. در حین حرکت نیز این موضوع مشهود است و هماهنگی موتور و گیربکس پارس قدیمی بسیار بسیار بهتر از پارس جدید با موتور TU5 است؛ اما در بحث شتاب و کشش ورق برمیگردد و اینجاست که پارس جدید با موتور TU5 کمی از پارس قدیمی جلو میافتد و آن را پشت سر میگذارد.
با این حال، اگر به دنبال یک خودرو با کشش و عملکرد بالا هستید، موتور XU7P یک گزینه مناسب است. این موتور حدود 11 نیوتن متر گشتاور بیشتر از موتور TU5 تولید میکند که در عملکرد و کشش ماشین تأثیر بسیاری دارد. با توجه به مقایسه موتورهای TU5 و XU7P، میتوان گفت که هر کدام از این موتورها دارای ویژگیها و مزایای خاص خود هستند. اگر در جستجوی یک خودروی اقتصادی با مصرف سوخت کم هستید، موتور TU5 یک گزینه مناسب است. این موتور به دلیل حجم کوچک و استفاده از سیستم تزریق الکترونیکی سوخت، مصرف سوخت کمی دارد. در این مطلب فقط اشاره مختصری به تفاوت مشخصات فنی دو خودرو پژو پارس سال موتور XU7p با تارا دستی موتور TU5p داریم.
افت کیفیت متریال کابین در پارس مدل ۱۳۸۹ مورد تست ما که حدود ۶۰۰ هزار کیلومتر کارکرد دارد کاملاً مشهود است. اگر میخواهید بدانید کدام پیشرانه از ایران خودرو بهتر است باید به مقایسه موتور TU5 با XU7پلاس از جنبههای مختلف نگاه کنید. بر این اساس اگر به یک موتور با استهلاک کمتر، دوام فنی بیشتر، مصرف سوخت پایینتر، عملکرد کم سر و صدا و هزینه سرویس و نگهداری پایینتر نیاز دارید، موتور TU5 گزینه بهتری برای شما خواهد بود. در کل، برای مقایسه موتور tu5 و xu7p ، باید گفت که هر دو موتور قابلیتهای بسیار خوبی دارند و برای کارکرد در شرایط مختلف مناسب هستند. با این حال، برای مصرف سوخت بهتر و نگهداری آسانتر، موتور Tu5 بهترین گزینه است. مصرف سوخت در مقایسه موتورهای TU5 و XU7P ، به عنوان یکی از مهمترین معیارهای مقایسه، مورد بررسی قرار گرفت.
هر دو خودرو دارای موتورهای سالخورده و فسیل هستند که با اندکی دستکاری آماده شده اند تا به طور مثال، خریدار ایرانی را به پای معامله خرید این کهنسالان بیاورند. موتور TU5 پلاس کمی تازه نفس تر از موتور XU7 پلاس وارد بازار شده است زیرا از فناوری بهینه زمانبندی متغیر سوپاپ یا CVVT بهره می برد. موتور TU5، با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفتهتر مانند سیستم تزریق سوخت چند نقطهای (MPI) و بهرهگیری از ۱۶ سوپاپ، مصرف سوخت بهینهتری دارد. این موتور به دلیل طراحی مدرن و کنترل دقیقتر تزریق سوخت، توانسته است مصرف سوخت را در حد مطلوبی نگه دارد. معمولاً مصرف سوخت این موتور در شرایط ترکیبی (شهری و بزرگراه) حدود ۶ تا ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. علاوه بر این، TU5 با استانداردهای آلایندگی یورو ۴ یا حتی یورو ۵ تطابق دارد که نشاندهنده کارایی بالا و کاهش آلایندگی آن است.
پژو پارس به عنوان مدل فیس لیفت شده پژو 405 از طراحی مدرن و جوان تری نسبت به مدل پایه خود برخوردار است. البته ناگفته نماند که اگر کمی به نمای بیرونی پارس نگاه کنید، هنوز ردپایی از پژو 405 در آن دیده می شود. روی بدنه این خودرو خطی زاویه دار از قسمت انتهایی شروع شده و تا بالای چراغ های خشن جلوی این خودرو ادامه دارد که چهره تهاجمی و زیبایی را برای پژو پارس به وجود آورده است.
ازاینرو هنگام خرید ماشین و انتخاب بین xu7p vs tu5 به این موارد دقت کنید. از لحاظ میزان آلایندگی، برخی از ماشینهای مجهز به موتور tu5، استاندارد یورو ۴ دارند و در برخی دیگر از ماشینها این استاندارد به یورو ۵ نیز ارتقا پیدا میکند. از طرفی ماشینهای مجهز به ایکس یو سون پلاس استاندارد یورو ۵ دارند؛ ازاینرو میزان آلایندگی در هر دو خودرو پایین است. بهطورکلی ماشینهای مجهز به xu7p نسبت به نسل قبلی این موتور، xu7، در مصرف سوخت و آلایندگی عملکرد بهتری دارند؛ ازاینرو استفاده از طرحهای فروش اقساطی پژو پارس سال سفارشی XU7P یک انتخاب جذاب و هوشمندانه برای خریداران به شمار میرود. از طرفی حجم ۱/۸ لیتری موتور xu7p بیشتر از موتور ۱/۶ لیتری تیوفایو است؛ ازاینرو موتور xu7p در دورهای پایین گشتاور بیشتری تولید میکند.
در حالی که موتور XU7P میتواند راحتی معقولی را فراهم کند، اما به دلیل تکنولوژیهای سادهتر، تجربه رانندگی کمتری را نسبت به TU5 ارائه میدهد. در مقابل، موتور XU7P با توجه به ساختار سادهتر و هزینه تولید کمتر، ممکن است در ابتدا هزینه خرید پایینتری داشته باشد. با این حال، مصرف سوخت بالاتر و نیاز به نگهداری و تعمیرات بیشتر، میتواند هزینههای بیشتری را در طول زمان به همراه داشته باشد. از این رو، در بلندمدت ممکن است هزینههای کلی این موتور بیشتر از TU5 باشد. موتور TU5 به دلیل مصرف سوخت کمتر و کارایی بهتر، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر است.
صندلی های خودرو از راحتی قابل قبولی برخوردار بوده و با روکش پارچه ای پوشیده شده اند. صندلی های جلوی این خودرو دارای تنظیمات 6 جهته است که باعث می شود سرنشینان جلو حتی در رانندگی های طولانی مدت کمتر احساس خستگی کنند. از آنجایی که میلیون ها پژو پارس در خیابان های کشورمان تردد می کنند، فکر نمیکنیم طراحی پژو پارس برای کسی ناشناخته یا جدید باشد!
هر دو موتور ویژگیها و مزایای مناسبی برای رانندگی و استفادههای خانوادگی دارند. بااینحال هزینه نگهداری، مصرف سوخت و بازار خرید و فروش دستدوم موتور tu5 نسبت به xu7p بهتر است. از طرف دیگر استاندارد آلایندگی برخی خودروهای مجهز به xu7p و کشش سربالایی این ماشینها نسبت به ماشینهای مجهز به موتور tu5 بهتر مناسب تر به شمار میرود.
این موتور به دلیل گشتاور بیشتر در دور موتور پایین، میتواند در شرایط خاصی مانند رانندگی در ترافیک یا حمل بار سنگین عملکرد مناسبی داشته باشد. در بحث کارایی، موتور TU5 به دلیل مصرف سوخت بهینهتر و استفاده از تکنولوژیهای جدیدتر، گزینه بهتری برای کسانی است که به دنبال خودروهای اقتصادیتر با آلایندگی کمتر هستند. این موتور همچنین به دلیل توان خروجی بالاتر و گشتاور مناسب، تجربه رانندگی بهتری را ارائه میدهد. اما در طرف دیگر پیشرانه XU7 قرار گرفته است که این پیشرانه هم یکی از محبوبترین پیشرانههای خودروسازی پژو سیتروئن (PSA) بود که در بسیاری از محصولات این شرکت ازجمله پژو ۴۰۵ و زانتیا مورداستفاده قرارگرفته بود. نسبت تراکم سیلندر موتور XU7P برابر ۹.۳ است اما ضریب تراکم موتور تیوفایو معادل ۱۰.۵ برآورد شده است. بنابراین به دلیل بالاتر بودن ضریب تراکم موتورTU5 ، به سوخت با درجه اکتان بالاتر نیاز دارد و شاید با بنزین معمولی کمی ناسازگارتر باشد.
سپند خودرو شرکتی کاملا خصوصی است که توسط مدیران کاملا حرفه ای اداره می شود. بیش از 15سال تجربه موفق در زمینه فروش نقدی و اقساطی خودرو در سراسر کشور از افتخارات سپند خودرو می باشد. ماشین سواری در دبی تجربهای بسیار هیجانانگیز و منحصربهفرد به شمار میرود؛ اما باتوجهبه قوانین رانندگی در دبی و فرهنگ متفاوت، رانندگی در این شهر برای افراد… گروه موتور1 با رعایت اصل صداقت و حقیقت گویی از فروردین 98 فعالیت خود را در زمینه بررسی خودرو شروع کرد. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقهمند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است.
درواقع چراغهای کمی کشیدهتر با گرافیک داخلی بهتر و جلوپنجره متفاوت را میتوان جزو تغییرات اصلی طراحی پارس نسبت به ۴۰۵ دانست. ازآنجاکه میلیونها پارس در خیابانهای کشورمان تردد میکند، گمان نمیکنم طراحی پژو پارس برای کسی ناشناخته و یا جدید باشد! ازاینرو بخش طراحی ظاهری را خلاصه و زودتر به سراغ تجربه رانندگی و بررسی تفاوتهای فنی و کیفی این دو خودرو میرویم.
همچنین مایلیم تجربیات، دانستهها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راهگشاست، بدانیم. سایت پدال برگزیده مردم و داوران به عنوان بهترین سایت فارسی در حوزه خودرو از چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره وب ایران است. در پایان از آقایان محمد شیرازی و جهانبخش جعفری جهت در اختیار قرار دادن خودروهایشان به تیم تست مجله پدال تشکر میکنیم. فضای کابین و صندوق عقب هم در هر دو خودرو یکسان است و کوچکترین تفاوتی در آنها دیده نمیشود که امری منطقی است. رمزگذاری کارت سوخت مشکلاتی مثل فراموش کردن این رمز را برای مالکین خودرو ایجاد کرده است.
نکته دیگری که باید در اینجا اشاره کنیم، به هزینه سرویس روغن و نگهداری دوره ای این دو موتور مربوط می شود. موتور تیوفایو طبق معمول نیاز به روغن با درجه گرانروی10w-40 دارد که با قیمت منطقی و به وفور در بازار موجود است. اما ظاهرا موتور XU7 پلاس به یک روغن مرغوب تر با درجه گرانروی 0w-20 نیازمند است که همین مورد باعث می شود تا هزینه سرویس و نگهداری دوره ای آن بالاتر باشد. برندگان قرعهکشی سامانه یکپارچه فروش خودرو شهریور که یکی از چهار هزار دستگاه پارس XU7P را دریافت میکنند، باید ۱۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به ایرانخودرو بپردازند. یعنی با فروش خودرو میتوان ۱۴۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان (معادل حدود ۸۷ درصد) سود دریافت کرد. البته قبل از شروع مقایسه خودرو باید گفت که در هر قسمت از این مقاله وقتی امتیازات دو خودرو برابر باشد، می توان پارس قدیم را برنده اعلام کرد; زیرا قیمت پایین تر و سال ساخت بالاتر برنده پژو پارس قدیمی می شود.
در بازار ایران اکثر مشتریان به دنبال خرید خودرویی با موتور کمدردسر و بادوام هستند. موتور XU7 پلاس نسخه بهروزشده موتور ۱۸۰۰ سی سی پژو ۴۰۵ است که از قدیم روی خودروهایی مثل پژو پارس، سمند و پژو 405 نصب شده است و حالا با نسخه بهروزرسانیشده روی محصولاتی مثل پژو پارس و سمند سورن عرضه میشود. مقایسه موتور TU5 با XU7P نشان میدهد که کدام موتور کمدردسرتر است و خرید آن بهتر میتواند نیازهای شما را پاسخ دهد. موتور XU7P یا XU7JP/L3، با حجم ۱.۸ لیتر و توان خروجی ۹۷ تا ۱۰۰ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه، از قدرت کمتری نسبت به TU5 برخوردار است.
در واقع چراغ های کمی بلندتر با گرافیک داخلی بهتر و جلوپنجره ای متفاوت را می توان جزو تغییرات اصلی طراحی پژو پارس نسبت به 405 دانست. پژو پارس XUM یک نسخه خاص از پژو پارس است که با موتور ۱.۹ لیتری XUM عرضه میشود. این مدل پس از توقف تولید پژو پارس ELX به بازار معرفی گردید، اما بهدلیل استهلاک بالا و توان فنی کمتر از حد انتظار، استقبال چندانی از آن نشد و در نهایت در سال ۱۳۹۶ از رده خارج شد. با توجه به مزایا و معایب هر کدام از این موتورها، انتخاب نهایی بستگی به نیازها و سلیقه شما دارد. موتور XU7P سنگینتر و بزرگتر از TU5 است که میتواند به افزایش وزن خودرو و کاهش عملکرد منجر شود. قطعات یدکی برای این موتور امکان دارد در برخی مناطق کمتر در دسترس باشند و قیمت آنها بالا باشد.
دیدگاهتان را بنویسید