ذاتا طراحی خودروی لاماری با این منطق اتفاق اتفاده است که امکانات روز خودروهای جهانی را با قیمت خیلی کمتر از برندهای دیگر به مشتریان خود ارائه دهد که این موضوع باعث محبوبیت بسیار زیاد این خودرو شده است. برای مثال، میتوانید با یک پلاگین هیبرید از منهتن به سانتامونیکا رانندگی کنید و هرگز آن را وصل نکنید. یا زمانی که سفر طولانی نمیکنید، میتوانید هر شب یک پلاگین هیبرید را وصل کنید و تقریباً بنزین نسوزانید، بهویژه اگر مدلی با محدوده برقی سخاوتمندانه انتخاب کنید. اما از طرف دیگر به دلیل تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری بیشتری که در ساخت این گونه خودرو ها به کار گرفته شده، قیمت محصولات پلاگین هیبرید نسبت به مدل پایه، در حدود چند هزار دلار بیشتر خواهد بود. هیبریدها تمایلی به افزایش پیمایش صرفا الکتریکی ندارند؛ این گونه از خودروهای نیمه الکتریکی قابلیت شارژ از طریق پریز برق (منبع خارجی) را نداشته و بُرد الکتریکیِ بسیار کوتاه و زودگذری ارائه میدهند. برند ویکی برای سهولت خرید و فروش خودرو و ارائه انواع خدمات خودرویی پا به عرصه گذاشته است.
اما مزیت مهم آنها این است که از هزینه کم الکتریستیه و بهرهوری انرژی موتور الکتریکی استفاده میکنند و همچنان راحتی و در دسترس بودن بنزین و سوختگیری سریع را ارائه میدهند. خودروهای هیبرید از پیشرانههای احتراقی مرسوم در مدلهای بنزینی استفاده میکنند؛ درواقع منبع اصلی انرژی همچنان پیشرانهی احتراقی است و موتور الکتریکی موجود تنها نقش کمکی و مکمل دارد. موتور برقی خودروهای هیبریدی به باتری با قابلیت شارژ خودکار در سیستم مجهز شده است که نیروی مورد نیاز خود را از طریق ترمزگیری و کاهش شتاب (سیستم ترمز بازیابی انرژی) نیز بهدست میآورد. به بیان بهتر، امکان شارژ باتری خودروهای هیبریدی از طریق برق شهری، وجود ندارد. این خودرو هم مثل لوین از چین میآید ولی تفاوت اینجا است که کرولا کراس توسط جوینت ونچر تویوتا فاو تواید میشود.
آلایندههای مضری مثل اکسیدهای نیتروژن (NOx) و ذرات معلق (PM) سهم عمدهای در بیکیفیت شدن هوا دارند. اما خودروهای هیبریدی به میزان بسیار کمتری این آلایندهها را تولید میکنند و همین اتفاق میتواند سلامت عمومی را بهبود ببخشد و منجر به کاهش مه دود در مناطق شهری شود. بر خلاف مدلهای هیبریدی، خودروهای تمام برقی(EVs) از باتریهای بسیار بزرگ و سنگین بهره میبرند تا به وسیله آن قادر به طی مسیرهای طولانی، صرفا با انرژی الکتریکی باشند.
در چین به جای RX از نام Yaoguang استفاده میشود که عملا برای خارجیها غیرقابل تلفظ است. سال ۲۰۲۴ تعداد ۴۴ هزار دستگاه از این کراساور داخل چین فروخته شده و به عنوان یک خودروی نهچندان ارزانقیمت، نسبتا موفق بوده است. اکسید (اکستریم) RX در افریقای جنوبی و مالزی با نام اومودا C9 عرضه میشود و دو مدل تمام برقی یا پلاگین هیبرید دارد. به گزارش خبرگزاری ایمنا، رووی eRX۵ یکی از جدیدترین محصولات وارداتی بازار ایران است.
البته این موضوع نباید برای خریداران چنین خودرویی چندان مهم باشد اما تجربهای کاملاً متفاوت با پلاگینهیبریدی و الکتریکی را ارائه میکند. نگرانی در مورد ایمنی خودروهای پلاگین هیبرید و برقی، به دلیل وجود باتریهای با ظرفیت بالا، طبیعی است. اما آمار نشان میدهد که حوادث منجر به فوت یا آسیب جدی در این خودروها کمتر از خودروهای بنزینی و سوخت فسیلی است. باتریها نیز در کف خودرو و صندوق عقب با گاردهای محافظتی قرار میگیرند تا در برابر ضربه و آسیب محافظت شوند. پرومکس چهار چرخ محرک است و برای افرادی که به این قابلیت نیاز دارند، مناسب است. به صورت کلی خودروهای هیبریدی نسبت به خودروهای بنزینی دارای میانگین مصرف سوخت پایین تری هستند.
علاوه بر هیبریدها و پلاگین هیبریدها، دنیای خودروهای الکتریکی شامل وسایل نقلیه تمام برقی که هیچگونه پیشرانه احتراق داخلی در آنها به کار نرفته و انرژی خود را از طریق یک پک باتری بزرگ تامین مینمایند نیز می شود. این نوع خودروها در مقایسه با مدلهای بنزینی، هیبرید و پلاگین هیبرید گرانترین هستند بهطوریکه فورد فوکوس تمام برقی بیش از ۱۱ هزار دلار گرانتر از نمونهی بنزینی است. تسلا مدل S با قیمت پایهی حدود ۸۰ هزار دلار دسترس است که درصورت سفارش تیپ P100D بدون آپشن، باید ۱۳۶ هزار دلار پرداخت کرد. اگر قصد خرید یک خودروی هیبریدی را دارید و به دنبال مشخصات و قیمت تمام خودروهای هیبریدی بازار کشورمان هستید، این مطلب پدال را از دست ندهید.
هرچند هنوز هم به خاطر اینکه جایگاههای شارژ فراگیر نشدهاند زیرساختهای کمتری برای این نوع از خودروها وجود دارد. هیوندای سوناتا که هماکنون بهصورت استاندارد و پلاگین هیبرید عرضه میشود راه استفاده از خودرویی سبز را نشان میدهد. علیرغم اینکه این خودرو کاربرد کمتری نسبت به نسخه استاندارد دارد اما دنیای از مزیتها را ارائه میکند که میتواند بدون قربانی کردن قدرت و آسایش، باعث صرفهجویی در مصرف سوخت و پول ما بشود. خودروهای هیبرید نیروی محرکه خود را از ترکیب یک پیشرانه درونسوز بنزینی یا دیزل و یک موتور الکتریکی به دست میآورند. موتور الکتریکی هم انرژی خود را از یک باتری پک میگیرد، اما امکان شارژ دوباره باتری با اتصال آن به درگاه فراهم نیست.
برای اینکه همهچیز یکسان و منصفانه باشد، تصمیم گرفتیم خودرویی را برای این آزمایش انتخاب کنیم که با هر سه نوع قوای محرکه عرضه میشود. کراساوور کامپکت کیا نیرو تنها خودروی بازار است که در نسخههای هیبریدی، پلاگینهیبریدی و الکتریکی ارائه میشود. قوای محرکهٔ این مدل از یک پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری چهار سیلندر ۱۰۴ اسب بخاری به همراه دو موتور الکتریکی تشکیل شده است.
شرکت مدیران خودرو شرایط فروش فونیکس تیگو ۷ پرو پلاگین هیبرید (E پلاس) را اعلام کرد تا علاقه مندان به خرید این کراس اوور پرشتاب بتوانند آن را خریداری کنند. اگر پاسخ شما به این سؤالات «خیر» است و تنها هدف شما صرفهجویی در هزینههای پمپ بنزین است، یک هیبرید را توصیه میکنیم. اما اگر میخواهید تا حد امکان از مصرف بنزین جلوگیری کنید بدون اینکه به دنیای مالکیت خودروهای برقی شیرجه بزنید، یک پلاگین هیبرید عالی است.
هیبریدها بیشتر از همیشه در دسترس هستند و برخی از خودروسازان مدلهای جدید را فقط با پیشرانههای هیبریدی عرضه میکنند. به عنوان مثال، تمام نسخههای تویوتا کمری ۲۰۲۵ هیبریدی هستند و هوندا برخی نسخههای آکورد، سیویک و CR-V را فقط با قدرت هیبریدی ارائه میدهد. نسخههای هیبریدی بسیاری از مدلهای محبوب دیگر مانند کیا اسپورتیج و هیوندای توسان نیز موجود است. خودروهای هیبریدی با توجه به اختلاف وزن کم با مدل های بنزینی و نیز بهره بردن از گشتاور بالای موتور برقی در لحظه، عموما قابلیت های حرکتی قابل قبولی نیز دارند!
جیلی آزکارا با سیستم هیبرید ملایم خود، گامی رو به جلو در جهت کاهش مصرف سوخت و بهبود عملکرد برداشته است. این خودرو به یک موتور 3 سیلندر 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز است که با یک سیستم الکتریکی 48 ولتی همکاری میکند. این سیستم هیبرید ملایم، علاوه بر افزایش قدرت و گشتاور موتور، مصرف سوخت را تا 15 درصد کاهش میدهد و به بهبود شتاب و عملکرد خودرو کمک میکند. موتور نسخه هیبریدی لاماری نسبت به نسخه بنزینی این خودرو دارای عملکرد بهتری است. این موضوع در صورتی است که وزن این خودرو نسبت نسخه بنزینی این خودرو به علت وزن باتریهای بزرگ آن سنگینتر است. این موضوع به علت همکاری دو موتور پیشرانه بنزینی و برقی است که باعث کمتر شدن مصرف سوخت نیز میشود.
در کشورمان اما خودروهای هیبریدی هیچگاه بهطورجدی موردتوجه قرار نگرفتند و هرچند در مقطعی مدلهایی مثل تویوتا پریوس و هیوندای سوناتا هیبریدی به ایران وارد شدند ولی فروش چندان بالایی را تجربه نکردند و عرضهٔ محدودی داشتند. طی چند وقت اخیر اما که مسئولین کشور توجه ویژهای به خودروهای هیبریدی و الکتریکی نشان دادهاند، شاهد عرضهٔ خودروهای هیبریدی زیادی توسط شرکتهای مختلف بودهایم. ازاینرو، قصد داریم در ادامه با تمام خودروهای هیبریدی حال حاضر بازار کشورمان آشنا شویم.
همچنین خودروهای هیبریدی در اکثر موارد، به میزان قابلتوجهی ارزانتر از نمونههای الکتریکی و پلاگینهیبریدی هستند. در این خودروها آزادی عمل مدلهای بنزینی سنتی را با مصرف سوخت کمتر خواهید داشت. زمانی که شارژ باطری به پایان میرسد، پیشرانهٔ بنزینی روشن میشود، باطری را پر میکند و دوباره خاموش میشود. بااینحال، در سرعتهای بیش از ۹۰ کیلومتر بر ساعت، پیشرانهٔ بنزینی خیلی بیشتر روشن میماند و قوای محرکه برای ارائهٔ قدرت کافی تلاش میکند.
در این مطلب به معرفی خودروهای پلاگین هیبرید میپردازیم و به توضیح مزایای آنها میپردازیم. اگرچه این خودروها در قیاس با مدلهای غیرهیبریدی خود مصرف سوخت بهینهتری را ارائه میدهند اما پیچیدگی فنی بیشتر و قیمت بالاتری را در پی خواهند داشت. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقهمند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانستهها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راهگشاست، بدانیم. شرکت فونیکس شرایط فروش تیگو ۷ پرو پلاگین هیبرید را با موعد تحویل ۹۰ روزه و قیمت نهایی قطعی اعلام کرد.
در بیوایدی فرمان کاملاً بیاحساس است و هیچ بازخوردی ارائه نمیکند درحالیکه ناهمواریهای مسیر بیشتر از آنکه احساس شوند، با سروصدا شنیده میشوند و سواری خودرو متلاطم و فاقد کنترل است. تیگوآن اما با فرمان تیزتر که بازخورد بهتری ارائه میکند و سواری پایدارتر، شرایط بسیار بهتری دارد. در نمای پشت، چراغهای پیوسته با برآمدگی انتهای سقف به شکل اسپویلر وجود دارد. حجمدهی درپوش صندوق و جایگاه مخصوص اگزوزها، جالب توجه است و حالتی شبیه شاسیبلندهای کوپه تداعی میکند.
شتاب صفر تا صد رووی eRX۵ با این پیشرانه و مشخصات فنی ۶.۹ ثانیه است و حداکثر سرعت آن ۲۰۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. هر دو خودروی پریوس و لوین هیبرید از سیستم هیبریدی مشابهی بهره میبرند که ترکیبی از یک موتور بنزینی 1.8 لیتری و یک موتور الکتریکی است. باتریهای لیتیوم ترناری در لوین هیبرید و گیربکس ECVT در هر دو خودرو، از دیگر ویژگیهای برجسته پیشرانه هیبریدی آنها هستند. مصرف سوخت و محدوده حرکتی بهتر یکی از مزیتهای کلیدی خودروهای هیبرید این است که با محدوده حرکتی بالاتری عرضه میشوند.
لاماری هیبریدی در ظاهر نیز از طراحی فیسلیفت شده بهره میبرد که در قسمت جلو با نسخهٔ بنزینی متفاوت است و لامبورگینی اوروس را به یاد میآورد. درحالیکه هوندا هیچگاه حضور پررنگی در بازار کشورمان نداشته است، شرکت آذریوردسال در دور جدید واردات قصد عرضهٔ مدلهای مختلف این شرکت را دارد. نسخههای برقی و بنزینی این خودرو نیز با نام eNS1 و وزل قبلاً توسط معین خودرو عرضه شدهاند. نسخهٔ هیبریدی HR-V از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با ۱۰۶ اسب بخار قدرت به همراه یک موتور الکتریکی با ۱۳۱ اسب بخار قدرت استفاده میکند. آذریوردسال قصد دارد غیر از HR-V، کراساوورهای بزرگتر هوندا ZR-V و CR-V را هم با پیشرانهٔ هیبریدی وارد کند.
این خودرو از نظر ابعاد و ظاهر تفاوت خاصی نسبت به نمونه بنزینی خود ندارد اما از نظر قدرت موتور دارای تغییرات خاصی نسبت به نمونه بنزینی خود است. به صورت کلی نیز این خودرو نسبت به نمونه بنزینی خود دارای امکانات رفاهی و مزایای بیتشری است که این نمونه را از نمونه قدیمی خود یک سر و گردن برتر میسازد. از برندهای پیشرو در تولید خودروهای کاملا برقی میتوان به برند تسلا اشاره کرد که چندین سال است روی این خودروها کار میکند. در بسیاری از کشورهای اروپایی این مدل از خودروها طرفداران زیادی دارند و به دلایل مختلف تبلیغات زیادی برای آنها انجام میشود. این موضوع به این علت است که این خودروها باعث تولید گازهای گلخانهای کمتری میشوند. تضمینی برای دریافت کامل مشوقها وجود ندارد اینکه خودرویی پلاگین هیبریدی میخرید به این معنی نیست که میتوانید همهی مشوقها را نیز به دست بیاورید.
اگر خودروهای جهان را بر اساس سوخت طبقهبندی کنیم، با چهار نوع روبرو خواهیم شد؛ بنزینی یا دیزلی، هیبرید، پلاگین هیبرید و تمام برقی. در ادامهی این مطللب، ویژگیهای سه مدل هیبرید، پلاگین هیبرید و تمام برقی شرح داده میشود. برد تمام الکتریکی قابلتوجه ۱۲۴ کیلومتری برای رانندگیهای شهری کافی خواهد بود و پیشرانهٔ بنزینی فقط زمانی که به برد بیشتر نیاز است وارد عمل میشود.
بخش ناخوشایند این است که حتی اگر واجد شرایط نیز باشید، به این معنی نیست که همهی مشوقها را دریافت می کنید. پلاگین هیبریدیها برای بهینهسازی بهرهوری سوخت طراحی شدهاند و این کار را از طریق جابهجایی میان برق و بنزین انجام میدهند. سوختهای فسیلی منابع تجدیدناپذیری هستند که دسترسی به آنها در طی زمان سختتر خواهد شد زیرا روزی تمام خواهند شد. اما خودروهای هیبریدی با کاهش اتکا بر سوختهای فسیلی و استفاده از نیروی الکتریکی در کنار سوختهای فسیلی، قادرند این وابستگی را کاهش دهند و از منابع تجدیدناپذیر محافظت کنند.
در حالی که خودروهای پلاگین هیبریدی از یک موتور الکتریکی و یک موتور احتراقی استفاده میکنند، خودروهای الکتریکی فقط دارای موتور الکتریکی هستند. نسل سوم تیگوآن در نسخههای دیزلی، بنزینی هیبریدی خفیف و پلاگینهیبریدی عرضه میشود که آخری از جدیدترین نسخهٔ قوای محرکهٔ eHybrid فولکسواگن استفاده میکند. این قوای محرکه با باطری بزرگتر و پیشرانهٔ بنزینی کارآمدتر، بهبود پیدا کرده و حالا مصرف سوخت کمتر و برد تمام الکتریکی بیشتری را ارائه میکند. تیگوآن جدید همچنین در داخل هم بهبودهایی را تجربه کرده و حالا جادارتر و پیشرفتهتر شده است. مدل پلاگین هیبرید با امکانات پایه و سیستم محرک جلو، در چین به قیمت ۲۲ هزار دلار فروخته میشود.
شارژ کامل با 120 ولت حدود 12 ساعت برای RAV4 Prime طول میکشد، در حالی که استفاده از پریز 240 ولتی آن را به 4.5 ساعت کاهش میدهد (یا 2.5 ساعت با شارژر 6.6 کیلووات اختیاری روی برد). برای بسیاری از رانندگان، 42 مایل رفت و آمد روزانه را بدون اینکه موتور بنزینی روشن شود، پوشش میدهد. موتور الکتریکی برای مسافتهای کوتاه یا سرعتهای کم فعال میشود، در حالی که موتور احتراقی برای سفرهای طولانیتر استفاده میشود یا زمانی که باتری خودرو تمام میشود.
در این نسخه شاهد استفاده از یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو هستیم که در کنار سیستم پلاگینهیبریدی، مجموعاً ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. JS6 در حال طی کردن مراحل نهایی دریافت پلاک در شهرک آزمایش دیده شده و بنابراین باید بهزودی منتظر عرضهٔ آن به بازار باشیم. نیرو پلاگینهیبریدی در حالت تمام الکتریکی بسیار شبیه یک خودروی برقی رفتار میکند. موتور الکتریکی خودرو گشتاور مناسبی دارد و برای رانندگیهای شهری بهاندازهٔ کافی قدرتمند خواهد بود که نیازی به روشن شدن پیشرانهٔ بنزینی نباشد. در این خودرو تا زمانی که فشردن پدال گاز از نیمه عبور نکند، پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری همچنان خاموش میماند. صرفاً با استفاده از نیروی برق میتوان به سرعتهای بزرگراهی رسید اما دریافتیم که اگر اجازهٔ روشن شدن موتور بنزینی را بدهیم، نیرو پلاگینهیبریدی هم سریعتر و هم کارآمدتر خواهد شد.
این خودرو نسبت به رقیبان خود در رنج قیمتیای که عرضه میشود، امکانات خیلی بیشتر و بهروزتری را ارائه میدهد. مزایای خودروهای هیبریدی شامل کاهش مصرف سوخت، حفظ محیط زیست، کاهش مقدار انتشار گازهای گلخانهای، هزینههای نگهداری پایینتر، ایجاد قدرت و شتاب بیشتر در خودرو و قابلیت رفت و آمد با هزینه کمتری میشود. یکی از دلرباترین خودروها در بازار داغ خودروی ایران میتوان به لاماری ایما هیبرید اشاره کرد. در ادامه به بررسی تفاوت خودروهای هیبریدی با برقی میپردازیم تا اطلاعات شما در این زمینه کامل شود.
روز به روز پیشرانههای احتراقی جای خود را به فناوریهای جدید و باتریهای پاکتر میدهند. برخی خودروها به ترکیبی از موتورهای بنزینی و الکتریکی مجهز هستند که به آنها خودروهای هیبریدی میگویند. این خودروها در مقایسه با خودروهای سنتی بنزینی، مصرف سوخت کمتر و آلایندگی کمتری دارند.
این خودرو درواقع همان تویوتا کرولا است که در بازار چین با نام لوین عرضه میشود. این ماشین که توسط شرکتهای معین خودرو و برساوش وارد شده است، مونتاژ چین است و توسط جوینت ونچر تویوتا گک تولید میشود. لوین در نسخههای ۱.۲ لیتری توربو و ۱.۸ لیتری هیبریدی به ایران آمده که در این مطلب با دومی کار داریم.
حفرههای بزرگ طرفین بدنه، جالب هستند اما مواد پلاستیکی زیر سپر عقب باوجود اگزوزهای دوقلو، جذابیت ظاهری اکستریم RX را کم میکند. رووی eRX۵ پارس خودرو از نظر مشخصات فنی و امکانات رفاهی و ایمنی و قیمت در ادامه بررسی شده است. آنان بر این باورند در سال ۲۰۳۴ این عدد به ۱۹۳.۸۰ میلیارد دلار خواهد رشد که نشاندهنده رشد سالانه ترکیبی ۱۸.۳ درصد از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۴ است. رووی eRX5، محصولی از سایک موتور، با قیمت قطعی ۱.۴۵۴ میلیارد تومان به بازار معرفی شد. برای اطلاع از اخرین اخبار و بررسی خودرو های وارداتی جدید این صفحه از پدال را دنبال کنید.
همچنین صندوق بار بیوایدی هم با ۴۲۵ لیتر کوچکتر از صندوق ۴۹۰ لیتری تیگوآن است. هردو خودرو از موفق به کسب پنج ستارهٔ ایمنی از یورو انکپ شدهاند ولی درحالیکه سانگ پلاس در ایمنی سرنشینان امتیاز کمی بالاتری گرفته، تیگوآن در دیگر قسمتها کمی برتر بوده است. بر اساس گزارش پلتفرم خودرویی ویکی به نقل از پایگاه خبری عصر خودرو، مدل Roewe eRX5 یکی از تازهترین تولیدات کمپانی سایک موتور چین است. این شرکت که در سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را با بهرهگیری از فناوریهای مدرن فولکسواگن آغاز کرد، نسلهای پیشین این خودرو را با برند معروف امجی عرضه میکرد. دستگیرههای مخفیشونده، رینگهای ۱۹ یا ۲۰ اینچ، اکستریم RX را جذابتر از خودروهای ارزان قیمت چینی نشان میدهند.
با کارکرد حدود ۲۵ هزار کیلومتر، سالانه ۵۰۰ تا ۷۵۰ دلار هزینه برای شارژ خودروی برقی پرداخت میشود که این مقدار حدود ۴ هزار تا ۵ هزار و ۲۵۰ دلار کمتر از یک خودروی بنزینی در طول ۵ سال است. در خودروهای برقی هزینههای سرویسهای دورهای مدلهای بنزینی مانند تعویض روغن، فیلتر هوا، شمعها، تسمه تایم و … افزودن یک موتور الکتریکی به یک خودروی بنزینی باعث افزایش مصرف سوخت میشود، به خصوص در رانندگی با سرعت کم و مسافت کوتاه مانند ترافیک شهری. به عبارت ساده، یک هیبرید قدرت یک موتور بنزینی را با یک موتور الکتریکی ترکیب میکند. یک کامپیوتر عملکرد آنها را، با هم یا جداگانه، در صورت نیاز، برای تطبیق با شرایط رانندگی مدیریت میکند. خودروهای الکتریکی قوای محرکهٔ بسیار سادهتری نسبت به نمونههای هیبریدی و پلاگینهیبریدی دارند و به همین دلیل، بهسادگی میتوانید پای خود را روی پدال گاز بگذارید و از گشتاور فوری لذت ببرید.
سال ۲۰۱۷ برند اکسید (Exeed) توسط چری تاسیس شد تا مدلهای لوکس این شرکت را جدا از دیگر محصولات نشان دهد. چری یکی از قدیمیترین صادرکنندگان خودروهای چینی محسوب میشود که موفق به فروش در بازار جهانی شد. هرچند که محصولات اولیه، طراحی ناخوشایند و کیفیت فنی بسیار پایین داشتند؛ اما به مرور زمان، خودروهای چری سهم بیشتری از بازار کشورهای شرق آسیا و امریکای جنوبی گرفتند. تاریخ تاسیس چری به سال ۱۹۹۷ میرسد و حالا در کنار جیلی و بیوایدی و هاوال و چانگان، در گروه خودروسازان برتر چین ازنظر کیفیت فنی و ایمنی است. قیمت بالای سوخت، نیاز به کاهش وابستگی به نفت، کاهش آلودگی و آلایندگی و جلوگیری از گرمایش کره زمین دلایل اصلی حرکت بازار به سمت خودروهایی با سوخت پاک هستند. در این مطلب به تفاوت بین خودروهای هیبرید (HEV) و پلاگین هیبرید (PHEV)، مزایا و معایب این خودروها و نکاتی مهم درباره آنها میپردازیم.
برای مثال، در سرعتهای پایین، تنها موتور برقی فعال است و با افزایش سرعت یا نیاز به توان بیشتر، موتور بنزینی نیز به کمک آن میآید. در خودروهای هیبریدی سری، موتور الکتریکی مسئولیت اصلی تامین نیروی حرکتی خودرو را بر عهده دارد و موتور بنزینی بیشتر بهعنوان یک ژنراتور عمل میکند تا باتری موتور برقی را شارژ کند. در این نوع خودروها، موتور بنزینی بهطور مستقیم به چرخها متصل نیست و تنها نقش تامین انرژی را ایفا میکند. ترکیب پیشرانهی بنزینی و موتور الکتریکی در خودروهای هیبرید، بیشتر برای مصرف سوخت و آلایندگی کمتر ایجاد شده است.
سایت پدال برگزیده مردم و داوران به عنوان بهترین سایت فارسی در حوزه خودرو از چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره وب ایران است.
هوندا اینسایت و تویوتا پریوس به عنوان اولین خودروهای هیبرید تولید انبوه دنیا شهرت دارند، درحالی که شورلت بولت اولین خودروی پلاگین هیبریدی بود که به صورت تجاری در ایالات متحده آمریکا در دسترس قرار گرفت. خودروهای هیبرید که از اوایل دهه 2000 به بازار راه پیدا کردهاند، محبوبیت زیادی بین مردم دارند و به لطف موج جدید خودروهای برقی که بیشتر از هر زمان دیگری سرعت گرفته است، حتی رفتهرفته بر محبوبیتشان افزوده میشود. ترکیب یک موتور احتراق داخلی و یک موتور الکتریکی باعث میشود خودروهای هیبریدی بتوانند مسافت بیشتری را نسبت به خودروهای برقی بپیمایند و فرآیند رانندگی آسانتر شود.
باتریهای لیتیوم ترناری این خودرو توسط شرکت BYD ساخته شده و گیربکس ECVT آن، تجربه رانندگی نرم و راحتی را به ارمغان میآورد. در خودروهای هیبریدی، بار اصلی حرکت خودرو به دوش موتور درون سوز است و موتور برقی در نقش مکمل ظاهر می شود. خودروهای هیبریدی تنها در سرعت های پایین و در صورت صلاحدید سیستم هیبریدی می توانند تنها با اتکا به موتور برقی حرکت کنند و راننده هیچ دخالتی در انتخاب قوای محرکه ندارد.
این سیستم هیبریدی، 136 اسب بخار قدرت و 185 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و از طریق گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. گیربکس CVT با قابلیت بازیافت انرژی در هنگام کاهش سرعت، به بهبود مصرف سوخت کمک میکند. کرولا هیبرید با مصرف سوخت 4 لیتر در هر صد کیلومتر، یکی از اقتصادیترین خودروهای هیبریدی بازار ایران محسوب میشود. از مزیتهای خودروهای پلاگین هیبرید، نبود نگرانی برای تمام شدن شارژ باتری و شعاع حرکتی پایین در خودروهای تمام برقی است. شعاع حرکتی نهایی یک خودروی پلاگین هیبرید را ظرفیت مخزن سوخت و بنزین تعیین میکند که از این لحاظ، مشابه خودروهای بنزینی است.
البته لازم به ذکر است که یک خودروی هیبریدی پلاگین لزوما نباید از طریق منبع خارجی شارژ شود بلکه میتواند مانند خودروهای هیبریدی معمولی، بدون اتصال به شارژر و تنها از طریق سوخت فسیلی به کار خود ادامه داده و باتری را شارژ نماید. خودروهای هیبریدی نیروی خود را مدیون ترکیبی از پیشرانههای احتراق داخلی و موتورهای الکتریکی هستند. این موتورهای الکتریکی گاهی به صورت اشتراکی و گاهی نیز به صورت تکی وظیفه انتقال نیرو به چرخهای محرک خودرو را بر عهده دارند تا بدین طریق مقرون به صرفهترین حالت مصرف سوخت را برای خودرو در سرعتها و شرایط مختلف به ارمغان بیاورند.
دیدگاهتان را بنویسید