خودرو اطلس

مشخصات اطلس سایپا بدون قرعه کشی و فروش فوق العاده ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ مجله آیتول

همانطور که گفته شد ماشین اطلس یکی از نسخه های ارتقایافته و فیس‌لیفت شده ماشین کوییک می باشد که یکی از پرفروش ترین هاچ‌بک های سال های اخیر بازار خودروی ایران می باشد. ماشین اطلس سایپا با اینکه از نظر فنی اشتراکات بسیاری با ماشین کوییک دارد اما از لحاظ طراحی ظاهری، طراحی داخل کابین و حتی آپشن ها، تفاوت بسیاری با کوییک دارد. با خودرو بانک همراه باشید تا به طور دقیق تر به مقایسه اطلس و کوییک بپردازیم.

فاصله بین دو محور همان ۲۴۱۲ میلی متر باقی مانده است که برای یک هاچ بک کوچک مناسب است. با این حال، حجم صندوق عقب افزایش یافته و اکنون ۲۸۵ لیتر ظرفیت دارد که نسبت به کوییک ۶۰ لیتر بیشتر است. امکان تا شدن صندلی های عقب نیز به کاربران این خودرو اجازه می دهد فضای بار بیشتری در اختیار داشته باشند.

به طور کلی، طراحی داخلی اطلس تلاشی برای بهبود تجربه کاربری و ارائه حس مدرن تر بوده، اما همچنان با محدودیت هایی همراه است که بیشتر به پلتفرم قدیمی و اقتصادی بودن خودرو برمی گردد. مدل های تیپ بالای اطلس مانند G و E با طراحی دو رنگ بدنه تولید می شوند که شامل سقف، قاب آینه های جانبی و دور مه شکن ها با رنگی متفاوت از سایر اجزای بدنه است. به طور کلی، طراحی بدنه اطلس تلاشی است برای ارائه یک ظاهر مدرن تر در قالبی اقتصادی که بتواند با نیازها و سلیقه بازار داخلی هماهنگ باشد.

طراحی در این خودرو به آنچه در شاهین و آریا دیده می شد نزدیک شده و ظاهر این خودرو با آنچه در کوییک و ساینا دیده می شد بسیار متفاوت است. تیپ‌های G و E از اطلس، که به‌عنوان مدل‌های رده‌بالای این خودرو شناخته می‌شوند، همانند کوییک R و کوییک R پلاس، با بدنه دو رنگ عرضه می‌شوند. در این تیپ‌ها، سقف، قاب آینه‌های جانبی و قاب دور مه‌شکن‌های جلو رنگ متفاوتی با دیگر اجزای بدنه دارند. همان‌طور که در مقدمه به آن اشاره شد، قدرت ازطریق یک جعبه‌دنده ۵ سرعتی دستی به چرخ‌های جلو می‌رسد تا اطلس G شتابی برابر سایر محصولات مجهز به این پیشرانه داشته باشد و درحدود ۱۲.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. این هاچ‌بک برای حرکت به باک بنزین ۴۲ لیتری خود اتکا می‌کند که به ازای هر صد لیتر، ۶.۸ لیتر بنزین را در اختیار پیشرانه ۴ سیلندر آن قرار می‌دهد.

کابین تیپ G اطلس دارای تم دو رنگ است که نیمه میانی داشبرد و بخشی از رودری‌ها رنگی متفاوت با دیگر قسمت‌ها دارند. هر چند با یک طراحی داخلی جدید در سایپا اطلس G روبه‌رو هستیم، اما نشانه‌هایی از کابین کوییک را هم، به خصوص در نیمه پایینی می‌توانیم ببینیم. تهویه مطبوع دارای چهار دریچه گرد است و یک نمایشگر لمسی ۷ اینچی نیز روی داشبرد سوار شده است. هاچ‌بک به‌روزشده سایپا از پیشرانه M15i استفاده می‌کند که در اصل به تیبا ۲ تعلق دارد؛ اما با ایجاد مجموعه‌ای از تغییرات و ۱۰ اسب فروتن بخار، در خودروهای تازه‌تر سایپا مانند کوییک GX و ساینا GX استفاده شده است. البته که اطلس هم به‌عنوان خودروی تازه سایپا از همین پیشرانه استفاده می‌کند و به‌این‌ترتیب، ۹۱ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور را برای خریدارانش به ارمغان می‌آورد. بااین‌حال، برخی دکمه‌ها مثل قفل پنجره‌های عقب و شیشه‌بالابرها همچنان متعلق به کوییک هستند که با توجه به تغییر کامل داشبورد، موضوع ناخوشایندی است.

اگر از کناره‌ها به سایپا اطلس نگاه کنید، همان کوییک را خواهید دید، با این تفاوت که قاب آینه‌های جانبی نو نوار و راهنمادار شده است. بنابراین از ماشین اطلس نباید انتظار داشت تا شتاب و سرعت بیشتری از کوییک داشته باشد و مصرف سوخت خودرو جدید هم فقط ۵ درصد از هاچبک قبلی کمتر است. رقبای این خودرو شامل محصولات داخلی و خارجی مختلفی هستند که هر کدام با نقاط قوت خاص خود به رقابت می پردازند. اما سایپا با تکیه بر شبکه گسترده خدمات پس از فروش و قیمت رقابتی، امید دارد که اطلس بتواند به یکی از پرفروش ترین خودروهای این کلاس در ایران تبدیل شود. به‌روزرسانی‌های داخلی این خودرو شامل دریچه‌ هوا کرومی، دستگیره‌های درب به‌روز، صفحه نمایش لمسی در بالای داشبورد و آمپر جدید پشت فرمان است.

اطلس با بهره گیری از تکنولوژی‌های جدید و به روز، سعی در ارائه تجربه ای متفاوت از رانندگی برای خریداران خود دارد. قبل از هر چیزی بیایید نگاهی به مشخصات ظاهری این خودرو داشته باشیم که در سایت سایپا منتشر شده است. امیدواریم با مطالعه این مطلب پاسخ تمام سؤال‌هایتان را درباره این خودرو گرفته باشید. اگر هنوز سؤال یا ابهامی در این زمینه دارید، در بخش دیدگاه‌ها برایمان بنویسید.

بنابراین می‌توان گفت اطلس خودرویی ۴ نفره (به‌سختی ۵ نفره) است که فضای پای زیادی را برای سرنشینان عقب فراهم نمی‌کند. تنها سپر جلو و عقب و همچنین چراغ‌ها، اطلس را از خودروی کوئیک متمایز می‌کند. اگر به طراحی جلو نگاه کنیم به نظر می‌رسد که از کوسه برای طراحی الهام گرفته شده است. در نمای جانبی همان ظاهر خانواده X200 مانند ساینا و کوییک و تیبا را شاهد هستیم که تنها برخی جزئیات آن تغییر پیدا کرده است. خوشبختانه آیینه های جانبی طراحی جدیدی دارند و نسبت به کوییک بهبود یافته اند.

این موتور ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ با حجم ۱.۵ لیتر، بهینه سازی هایی را تجربه کرده است. تغییراتی در سرسیلندر و اضافه شدن سیستم VVT و دریچه گاز برقی باعث شده این پیشرانه که اکنون با نام M15GSI شناخته می شود، قدرتی معادل ۹۰ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۳۷ نیوتن متر تولید کند. اگرچه این تغییرات کوچک هستند، اما باعث کاهش اندک مصرف سوخت خودرو شده و عملکرد پیشرانه را در مقایسه با نسخه قبلی کمی بهبود داده اند. مشخصات خودرو اطلس سایپا در بخش فنی شامل پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندره ۸ سوپاپه می‌شود که می‌تواند ۹۰ اسب‌بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. قوای محرکه از طریق گیربکس ۵ سرعته دستی (مدل‌های S و G) یا گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک CVT تیپ ترونیک (مدل‌های L و E) به چرخ‌های جلو وارد شده و خودرو را به حرکت درمی‌آورد.

آخرین این نوع محصولات اقتصادی سایپا ماشین اطلس است که پس از عرضه به بازار در اواخر سال ۱۴۰۲، امکان ثبت نام اطلس برای متقاضیان آن فراهم شد. قیمت ماشین اطلس سایپا تیپ G پس از عرضه اولیه دراسفند 1402 در بازار آزاد ابتدا بالا رفت (تا 620 میلیون تومان) و سپس بعد از مدتی افت کرد. تا اینکه اوایل مرداد 1403 دوباره قیمت اطلس سایپا با افزایش قیمت روبرو بود. این افزایش چیزی حدود 30 میلیون بود که شاید به دلیل اقبال جامعه به سمت این ماشین باشد.

تیپ L به‌عنوان نمونه پایه و تیپ E به‌عنوان نمونه فول‌آپشن و اتوماتیک اطلس عرضه می‌شوند. تیپ S به‌عنوان نمونه پایه و تیپ G به‌عنوان نمونه فول‌آپشن دنده دستی اطلس ارائه می‌شود. هر چند اطلس G در بخش فنی و در مقایسه با سایر هاچ‌بک‌های رده‌پایین بازار به‌جز ۱۰ اسب بخار قدرت بیشتر چیز دیگری برای ارائه‌کردن ندارد اما از امکاناتی چون نمایشگر مرکزی، دوربین پارک، آینه‌های برقی و تودوزی چرمی بهره‌مند شده است.

کیفیت ساخت پایین و ایرادات مونتاژی یکی از معایب همیشگی محصولات تولید داخل است که می‌توان در ماشین اطلس نیز مشاهده کرد. اگرچه سایپا اطلس کابین نو و جدیدی دارد، اما از نظر فضا برای سرنشینان فرقی با دیگر هاچبک سایپا نداشته و ۴ نفر به راحتی می‌توانند سوار شوند، البته جای پای ردیف عقب برای افراد متوسط و قد بلند کمی تنگ خواهد بود. خودرو اطلس با قیمت رقابتی و خدمات پس از فروش گسترده سایپا، قطعاً توانایی جلب رضایت بسیاری از مشتریان داخلی را خواهد داشت. این موتور به یک جعبه دنده 5 سرعته دستی یا یک جعبه دنده اتوماتیک CVT متصل شده است که امکان تغییرات نرم و سریع در سرعت را برای راننده فراهم میکند.

اما سایپا با افزودن امکانات کمک رانندگی مختلفی نظیر سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم کنترل کشش TCS، سیستم کمک حرکت در سربالایی HSA و رادار نقطه کور(در نسخه فول) تلاش کرده تا ایمنی اطلس را در هنگام رانندگی افزایش دهد. پیشرانه اطلس G از نوع ۱٫۵ لیتری چهار سیلندره است که هشت سوپاپ M15-GSI دارد. تفاوت اصلی این پیشرانه با موتور M15 معمولی، وجود هدرز و زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها است که به افزایش گشتاور در دورهای پایین کمک می‌کند. در ساخت این پیشرانه از فناوری زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌های ورودی استفاده شده است.

تجهیزات اختصاصی مشترک بین هر چهار مدل شامل غربیلک فرمان D-Cut، سیستم سنجش باد لاستیک‌ها، اتولایت، قابلیت شارژ موبایل USB، قابلیت Mirror Link، سیستم مسیریابی و نقشه آفلاین، نشانگر سرویس دوره‌ای EPS و باربند اسپرت می‌شود. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید. در ادامه به سراغ معایب اطلس جی خواهیم رفت تا با نقاط ضعف این خودرو هم آشنا شویم. درجه رسانه شماست، رسانه‌ای که کمک‌تان می‌کند با چشمانی باز انتخاب و هوشمندانه خرید کنید.

موتور ۱.۵ لیتری M15 با موتور جدید M15GSI جایگزین شده است که ۳ اسب بخار قدرت و ۸ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر تولید می‌کند. نیروی محرکه با استفاده از گیربکس ۵ سرعته دستی (در مدل‌های S و G) و گیربکس CVT شش سرعته اتوماتیک (در مدل‌های L و E) به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این خودرو دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ و باک ۴۱ لیتری است که مصرف سوخت کلی آن تقریبا ۷ لیتر در هر صد کیلومتر است.

برای اطلاع از آخرین اخبار فروش شرکت سایپا و جهت مشاهده جدیدترین طرح پیش فروش و فروش نقدی سایپا، طرح فروش فوق العاده و یا طرح فروش اقساطی سایپا، صفحه شرایط فروش سایپا و شرایط فروش اطلس را مطالعه کنید. مدل‌های S و L از تیپ ۱ و مدل G‌ از تیپ ۲ روی رینگ‌های ۱۴ اینچی فولادی سوار هستند، ولی مدل E به رینگ‌های ۱۴ اینچی آلومینیومی مجهز است. اما وقتی به نمای بغل این خودرو نگاه می‌کنید متوجه می‌شوید که تفاوت چندانی با کوییک ندارد و در واقع همان پنجره‌ها و درها در اینجا نیز مشغول انجام وظیفه هستند. جلو پنجره بزرگ و چراغ های LED طراحی شده در قسمت جلوی خودرو، حس مدرنیته2 را به نمایش می گذارد.

اطلس G هم مانند تمام محصولات سایپا، کیفیت مناسبی ندارد؛ هر چند که مردم با چنین کیفیتی در خودروهای گران‌تر از ۵۰۰ میلیون تومان هم برخورد کرده‌اند. پیشرانه بهبودیافته سایپا هم باوجود قدرت بیشتر، پا را کلاس خود فراتر نمی‌برد. کیفیت پایین باعث افت کیفیت مونتاژ قطعات این خودرو شده و با نگاهی به قدیمی بودن پلتفرم و ساختار کلی آن، ما را به این نتیجه می‌رساند که خرید آن با توجه به انتخاب بسیار محدود، تنها راه چاره است؛ مگر آنکه به سراغ رقبای آن بروید. سایپا تمام تلاش خود را کرده تا با ارائه امکاناتی بهتر و گسترده‌تر در اطلس تیپ ۲ (G و E) نظر مشتریان را به خود جلب کند. هر چند این دسته از امکانات رفاهی در نسخه پایه هیچ کدام از محصولات این خودروساز ایرانی به چشم نمی‌خورند اما ویژگی‌هایی پایه هستند که می‌توانند به استفاده راحت‌تر از خودرو کمک کنند.

در عین حال، فضای پای سرنشینان در ردیف عقب همچنان محدود است و ممکن است برای افراد قد بلند راحت نباشد. در نمای عقب سایپا اطلس نیز شاهد چراغ‌ها و سپر جدیدی هستیم که باعث شده این بخش به شکل کاملا نسبت به کوییک متفاوت باشد و جذاب‌تر شود. تیپ G نسخه فول آپشن این خودرو محسوب می‌شود و در مقایسه با کوییک S امکانات بیشتری دارد. آپشن های اطلس G اگرچه در بعضی موارد با کوییک GX یکسان است، با این حال با داشتن سیستم کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش، سانروف، سنسور باران و سیستم کنترل فشار باد تایر، سطح بالاتری پیدا کرده است. در حال حاضر فعلا نسخه دستی این خودرو با نام اطلس G وارد بازار شده است که به گیربکس ۵ سرعته دستی مجهز است و مشابه با کوییک، شتاب ۱۳ ثانیه‌ای دارد.

در کابین اطلس با طراحی کاملا جدیدی از سوی سایپا مواجه می شویم که شبیه محصولات قبلی این شرکت نیست. سایپا از داشبورد کاملا جدیدی برای اطلس استفاده کرده که به صورت 2 رنگ طراحی شده است. در نمای مقابل راننده یک فرمان D کات با پوشش چرمی قرار گرفته و در پشت آن صفحه کیلومتری با طراحی جدید دیده می شود.

اما آیا این امکانات، خرید آن را توجیه می‌کنند؟ در ادامه به مشخصات فنی، امکانات و مزایاومعایب این خودرو نگاهی مفصل خواهیم داشت. این خودرو همراه با سهند که آن‌هم فیس‌لیفتی روی ساینا محسوب می‌شود، اولین بار در شهریور ۱۴۰۱ در اولین نمایشگاه تحول صنعت خودرو دیده شد. دراین‌بین، اطلس زودتر به بازار آمد و اولین سری آن حدود یک سال و نیم بعد در اواخر اسفند ۱۴۰۲ به خریداران تحویل داده شد. سایپا اطلس به‌عنوان نسخه ارتقا پیدا کرده کوییک در سال 1402 به بازار عرضه خواهد شد. در ادامه جزئیات طراحی، مشخصات فنی، امکانات و قیمت این محصول جدید سایپا را بررسی خواهیم کرد.

از نظر سواری نیز تفاوتی بین سایپا اطلس و کوییک نیست، زیرا سایپا هیچ تغییری روی پلتفرم و سیستم تعلیق خودرو جدید خود نداده است. هنوز قیمتی برای این خودرو اعلام نشده است اما به نظر می‌رسد قیمت سایپا اطلس با توجه به مدل در رنج قیمتی ۲۷۰ تا ۴۳۰ میلیون تومان قرار بگیرد. فرمان خودرو مشابه فرمان ساینا S و کوییک اتوماتیک است و چیز جدیدی به‌جز فرم Dکات ارائه نمی‌کند. یکی از نکات مثبت داخل اطلس صفحه آمپر کاملاً جدیدی است که با الهام از محصولات ب‌ام‌و و کاهش صددرصدی سلیقه و کیفیت، طراحی شده است ولی می‌توان گفت جذاب به نظر می‌رسد. همان‌طور که گفتیم، قرار است مدل‌های G و E با بدنه دو رنگ عرضه شوند که سقف، قاب‌های آینه‌های جانبی و مه‌گیر جلویی رنگ متفاوتی از بدنه خواهند داشت.

طبق اعلام شرکت سایپا، سایپا اطلس در نسخه‌های فول به امکانات جدید و مهمی چون استارت دکمه‌ای، سانروف برقی، دوربین ۳۶۰، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، رادار هشدار نقطه کور، کروز کنترل و سیستم کنترل پایداری مجهز خواهد بود. در واقع سایپا برای اولین بار چنین امکاناتی را برای خودروهای اقتصادی خود در نظر می‌گیرد و همین موضوع یک مزیت اصلی برای اطلس محسوب می‌شود. پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر و 8 سوپاپ سایپا اطلس با کد M15-GSI می‌تواند قدرتی برابر با 92 اسب بخار و گشتاور 137 نیوتن‌متر را تولید کند که نسبت به موتور کوییک حدود 5 اسب بخار قدرت و 10 نیوتن‌متر گشتاور بیشتری را به همراه دارد. در کاتالوگ اطلس که توسط سایپا منتشر شده، مشخصات فنی و آپشن‌های ۳ تیپ S و G و E به چشم می‌خورد. سایپا اطلس S مدل پایه و کم آپشن است که به نظر می‌رسد به سرنوشت شاهین S دچار شود و هیچ وقت به تولید انبوه نرسد. اطلس E مدل فول آپشن است که در آینده‌ای نزدیک با گیربکس CVT روانه بازار خواهد شد.

آذر ماه ۱۴۰۱ بود که سایپا برای نخستین بار تصاویر رسمی اطلس را منتشر کرد و پس از آن تصاویر دیگری از تولید آزمایشی این خودرو در خط تولید سایپا منتشر شد. حدودا یک ماه پیش بود که تصاویر و ویدیو سایپا اطلس در حال تست در اسب بخار منتشر شد و حالا در سال جدید شرکت سایپا مشخصات و تیپ بندی رسمی سایپا اطلس را منتشر کرده است. مشخصات فنی این خودرو با دو محصول دیگر سایپا یعنی کوییک GX و سهند پارس خودرو یکسان است.

استفاده از متریال با کیفیت در داخل خودرو و قرارگیری مناسب تجهیزات، به راننده و سرنشینان حس راحتی و لوکس بودن می‌دهد. بسیاری از ویژگی‌های خودرو اطلس مشابه کوییک هستند که برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های این دو خودرو اقتصادی سایپا را می‌توانید در جدول مشاهده کنید. ابعاد مختلف ماشین اطلس سایپا را برای علاقمندان به این ماشین، در جدول زیر آورده ایم. تفاوت امکانات عمومی و اختصاصی چهار مدل خودرو اطلس را در ادامه مشاهده می‌کنید.

افزایش ابعاد ظاهری ماشین اطلس موجب شده تا امکان تغییراتی در اندازه‌های داخلی نیز فراهم شود. بدین ترتیب صندوق هاچبک جدید سایپا ۲۸۵ لیتر گنجایش خواهد داشت، در صورتی که ظرفیت فضای بار کوییک فقط ۲۲۶ لیتر است. علاوه بر این، اطلس جی به صندلی عقب تاشو مجهز شده که با جمع کردن آنها می‌توان به فضای بار بزرگ‌تری دسترسی پیدا کرد. خودرو اطلس، یکی از محصولات جدید گروه خودروسازی سایپا1 است که با توجه به نیاز بازار داخلی ایران طراحی و تولید شده است. این نسخه دارای صفحه نمایش چندرسانه‌ای ۷ اینچی، دوربین عقب، دکمه‌های کنترل فرمان، صندلی روکش چرمی، آینه بغل الکترونیکی تاشو، آنتن کوسه‌ای، تریم داخلی دو رنگ، سانروف و بدنه دو رنگ است که به آپشن‌های مدل پایه افزوده شده است.

تیپ های L و E به جعبه دنده اتوماتیک CVT (با ۶ دنده مصنوعی) مجهز هستند که بترتیب تیپ L به عنوان نمونه پایه و تیپ E به عنوان نمونه فول آپشن اتوماتیک اطلس در نظر گرفته شده است. در آذرماه ۱۴۰۱، سایپا برای اولین‌بار تصاویر رسمی خودروی اطلس را منتشر کرد و در سال جدید هم مشخصات و تیپ‌بندی رسمی این خودرو را اعلام کرد. خودروی اطلس برای اولین‌بار در بیست‌وسومین نمایشگاه خودرو مشهد به نمایش گذاشته شد.

از دیگر ویژگی‌های برجسته این مدل نسبت به سه مدل قبلی می‌توان به کروز کنترل، سنسور باران، رادار نقطه کور، ورود و استارت بدون کلید، صندلی راننده برقی، گرمکن صندلی و سانروف اشاره کرد. اگر شما هم قصد خرید یک هاچ‌بک اقتصادی صفر کیلومتر را دارید، با بررسی مزایا و معایب اطلس سایپا همراه ما باشید تا بهتر بتوانید در مورد خرید یا عدم خرید این خودرو تصمیم بگیرید. خودرو سایپا مشخصات فنی خود را دارد که در جدول زیر می‌توانید برخی از مهم‌ترین  ویژگی‌های انواع محصولات اطلس از جمله مشخصات اطلس جی و سایر مدل‌های آن را مشاهده کنید. بخش‌های بغل بدنه اطلس سایپا هم تفاوت چندانی با سایر محصولات سایپا یعنی کوییک و تیبا ۲ ندارد و اگر این موضوع برای شما مهم است، می توانید برای ثبت نام تیبا یا کوییک اقدام کنید.

این یعنی مشخصات فنی و سیستم انتقال قدرت با نسخه S یکسان است اما نسبت به نسخه S امکانات بیشتری دارد. سایپا اطلس جدید ترین محصول شرکت خودروسازی سایپا است که در سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شد. این خودرو که بر اساس پلتفرم X200 طراحی شده، نسخه ای فیس لیفت شده از کوییک محسوب می شود و در مقایسه با مدل های پیشین این خانواده، از طراحی به روزتر و امکانات بیشتری بهره می برد.

سایپا این محصول تازه را به‌همراه مدل سدان سهند روانه بازار کرد تا بعد از مدت‌ها جانی تازه را به سبد محصولاتش ببخشد. یکی از مشکلات بزرگ کوییک و ساینا طراحی قدیمی داخل با تریم تمام مشکی و پلاستیک‌های خشک و بی‌کیفیت بود و سایپا در اطلس درصدد بهبود این شرایط بوده است. به همین دلیل، برای داخل خودرو داشبورد کاملاً جدیدی طراحی شده که به لطف تریم دورنگ مشکی و کرم، هم زیباتر و هم لوکس‌تر از قبل به نظر می‌رسد. البته در تیپ پایه بنام S که هنوز به بازار عرضه نشده، خبری از این تریم دورنگ نیست و این ویژگی فقط در تیپ‌های G و E ارائه می‌شود.

در نمای جانبی، سایپا اطلس تفاوت چشمگیری با کوییک ندارد و همان طراحی آشنا را حفظ کرده است. اما جزئیاتی مانند قاب آینه های جانبی که اکنون دارای راهنما شده اند و با رنگی متفاوت از بدنه عرضه می شوند، تلاش کوچکی برای ایجاد تمایز در این بخش محسوب می شود. چراغ های جدید دو تکه و بازطراحی در صندوق به این بخش ظاهری تازه بخشیده اند. این تغییرات در کنار ابعاد بزرگ تر خودرو، شامل افزایش طول، عرض و ارتفاع نسبت به کوییک، باعث شده تا اطلس از نظر بصری خودرویی متعادل تر و جذاب تر به نظر برسد.

شرکت سایپا طی سال‌های اخیر محصولات پلتفرم ایکس ۲۰۰ خود را در دوره‌های مختلف آپدیت کرده و آنها را با نام‌های جدید به بازار فرستاده است. تا پیش از این محصولاتی مثل تیبا صندوق‌دار، تیبا ۲، ساینا، انواع کوییک معمولی، اتوماتیک پلاس و کوییک آر در خانواده پلتفرم x۲۰۰ قرار می‌گرفتند، اما حالا شرکت سایپا یک محصول جدید را به این خانواده اضافه کرده است. تیپ‌های G و E، به عنوان مدل‌های رده بالای اطلس، همانند کوییک R و کوییک R پلاس با بدنه دو رنگ عرضه خواهند شد و سقف، قاب آینه‌های جانبی و قاب دور مه‌شکن‌های جلو رنگ متفاوتی با دیگر اجزای بدنه دارند. دومین خودروساز بزرگ کشور برای خودروی جدیدش دو گیربکسی را که برای محصولات گذشته به کار برده، در نظر گرفته است، یکی گیربکس CVT با ۶ دنده است و یکی هم جعبه دنده دستی ۵ سرعته. با توجه به رقابتی شدن بازار خودرو در ایران و حضور خودروهای متنوع در کلاس کراس اوورهای کوچک، اطلس تلاش می‌کند با ارائه ترکیبی از قیمت مناسب، طراحی جذاب و امکانات پیشرفته، جایگاه ویژه ای در این بازار پیدا کند. با مصرف سوخت ترکیبی حدود 6 تا 7 لیتر در هر 100 کیلومتر، این خودرو گزینه ای مناسب برای کسانی است که به دنبال کاهش هزینه های سوخت هستند.

تنفس موتور این ماشین به صورت طبیعی می باشد و جعبه دنده این ماشین 5 سرعته دستی یا CVT می باشد. ماشین اطلس توانایی رسیدن به سرعت 160 کیلومتر بر ساعت را دارد و مصرف سوخت این خودرو 6.9 لیتر دز هر 100 کیلومتر می باشد. برای بررسی سابقه سایپا اطلس ، بایستی از جد بزرگ آن یعنی تیبا 2 آغاز کنیم. چند سال پس از معرفی نسخه صندوقدار تیبا، سایپا در سال 1393 نسخه هاچ‌بک آن را با نام تیبا 2 و قیمت بیشتر نسبت به نسخه هاچ‌بک روانه بازار کرد و همانطور که قبل تر گفته شد ماشین اطلس نیز از نوع هاچ بک می باشد. اصلاحات ظاهری تیبا 2 سبب شد تا از این خودرو در بازار به شدت استقبال شود.

کیسه‌های هوای این خودرو به ۲ عدد محدود شده که هر دو به سرنشینان جلو اختصاص یافته‌اند. برای اطلاع از آخرین قیمت روز خودرو در کارخانه و بازار ایران به این صفحه از پدال مراجعه کنید. با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهره‌مند شوید. همچنین سیستم چندراهی خروجی دود این موتور نیز که به سر سیلندر وصل می‌شود، از نوع استیل بوده و حالا می‌تواند تنفس بهتری را برای این پیشرانه رقم بزند. اطلس ابعاد و اندازه بزرگ‌تری از کوییک پیدا کرده و طول آن ۱۶ میلیمتر، عرض آن ۷ میلیمتر و ارتفاع آن ۵ میلیمتر از مدل‌های مختلف کوییک بیشتر است. همچنین سیستم تعلیق مستقل در جلو و نیمه مستقل در عقب، تجربه رانندگی نرم و راحتی را به ارمغان می آورد.

از دیگر تغییرات پیشرانه ماشین اطلس سایپا یا M15GSI نسبت به نسخه عادی موتور M15، می‌توان به نصب سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT و دریچه گاز برقی اشاره کرد که افزایش اندکی را در راندمان این پیشرانه به همراه داشته‌اند. در نتیجه موتور سایپا اطلس جی می‌تواند حدود 94 اسب بخار قدرت و 138 نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. در صورتی که وزن سایپا اطلس جی نسبت به کوییک افزایش قابل توجهی را تجربه نکرده باشد، با یک هاچ‌بک اقتصادی سریع از سایپا روبرو خواهیم بود. همانند گیربکس ماشین جک J5 ، گیربکس ماشین اطلس یک گیربکس پنج سرعته دستی است که وظیفه انتقال قدرت به چرخ‌های جلو را برعهده دارد.

در نمای داخلی سایپا اطلس تلاش هایی برای ارائه ظاهری جدیدتر و مدرن تر در آن صورت گرفته است. استفاده از ترکیب رنگ دوگانه در کابین، به ویژه در تیپ G، حس تازه ای به فضای داخلی بخشیده است. در این مدل، نیمه میانی داشبورد و برخی قسمت های رودری ها رنگی متفاوت دارند که جلوه ای جوان پسند ایجاد کرده است. نمایشگر لمسی ۷ اینچی که روی داشبورد قرار دارد، یکی از تغییرات قابل توجه در کابین اطلس است و امکاناتی مشابه کوییک اتوماتیک را ارائه می دهد. دریچه های گرد تهویه و فرمان برش خورده نیز به طراحی داخلی حس اسپرت تری داده اند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *