خودروهای برقی و چالش شارژ در خیابان ایمنا
این روزها، ماشین های برقی آفرود نیز طرفداران خاص خود را پیدا کردهاند و جیپ، با شناسایی دقیق نیازهای کاربران، ماشین قدرتمند اونجر به معنی «انتقامجو» را با قیمتی کمتر از 39 هزار پوند روانه بازار کرده است. نسخه تکموتوره این اتومبیل، توانایی تولید 282 اسب بخار نیرو را داشته و قادر است مسافتی 494 کیلومتری (307 مایلی) را با هر بار شارژ، طی کند. خودروهای لوکس و بسیار قدرتمند شرکتهای شیائومی و هواوی را میتوان دو نمونه بارز در این این مورد در نظر گرفت. در مقایسه با خودروهای با موتور درونسوز، خودروهای برقی کم صداتر بوده و هیچ گونه آلودگی خروجی از اگزوز ندارند. این خودرو یک مدل هیبریدی شارژی است که قابلیت استفاده از دو منبع انرژی بنزین و برق را دارد.
ایران در حال حاضر در زمینه تولید باتری، شدیدا ضعیف است و اندک تولید باتری فعلی نیز در قالب واردات سلولهای باتری و مونتاژ در داخل صورت میگیرد. این یعنی لیتیوم و سلولهای اصلی باتری کاملا وارداتی است و در مجموع وابسته به واردات این قطعات عموما گرانقیمت هستیم؛ مسئلهای که بر قیمت نهایی خودروهای برقی تاثیر دارد. زیرا از موتور احتراق داخلی به همراه موتور برقی برای افزایش کارایی استفاده میکنند. بیامو i3 یک خودروی کامپکت برقی با طراحی مدرن میباشد که با ویژگیهای پیشرفته و استفاده از مواد سبک، توجه بسیاری را به خودش جلب کرده است. این خودرو در ایران نیز بهطور محدود وارد شده و به دلیل کارایی مناسب، مورد استقبال علاقهمندان به خودروهای برقی قرار گرفته است. در واقع انرژی ای که معمولاً در ترمزگیری هدر میرود را بازیابی کرده و در زمان شتابگیری به موتور بنزینی میدهد.
در مورد این خودرو باید گفت که تغییرات ظاهری پررنگ در خودروهای الکتریکی، بیشتر دیده میشود و طراحی خاص آن، به خصوص پشت ماشین، چیزی است که میتوانند در نگاه اول به چشم بینندگان بیاید. این خودرو با سنسورهایی پیشرفته و اپشنهای مختلفی به بازار عرضه شده است و میتواند به عنوان یکی از بهترینها شناخته شود. در حال حاضر، تعداد این ایستگاهها در سراسر ایران به قدری محدود است که استفاده از خودروهای الکتریکی را به امری دشوار و غیرقابل اتکا تبدیل میکند.
بررسی موانع کلیدی پیش روی توسعه این زیرساخت های حیاتی و ارائه راهکارهای نوین برای غلبه بر این مشکلات، نیازمند توافق بین ذی نفعان مختلف در حوزه خودروهای برقی است. در حال حاضر، خودروهای برقی قادر به پیمودن مسافتهای طولانی نیستند، بنابراین، این بخش نیازمند ارتقا و سازگاری فناوری است. از سویی عملکرد باتری خودروهای برقی میتواند شدیدا تحتالشعاع شرایط اقلیمی قرار بگیرد؛ برای مثال، شاید در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم، عمر مفید باتری کاهش یابد یا عملکرد آن دچار اختلال شود. بر اینها این نکته را نیز باید افزود که شارژ کردن باتری خودروهای برقی نیاز به اتصال پایدار و قدرتمند برق دارد و در صورت قطعی یا اختلال در شبکه برق، این خودروها ممکن است با مشکلاتی از نظر باتری و عملکرد مواجه شوند.
البته دستاوردهای او در زمینه خودروهای برقی، الهامبخش سایر محققان و دانشمندان شد و آنها چند ماشین الکتریکی دیگر را توسعه دادند. خودروهای برقی این روزها بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند و استفاده از آنها با سرعت بالایی رو به گسترش است. این نوع خودروها در کاهش انتشار گازهای گلخانهای و بهبود کیفیت هوا نقش موثرتری ایفا میکنند. در یک خودروی برقی خبری از موتور درونسوز و به تبع آن اگزوز نیست، بههمین خاطر هنگام حرکت دودی تولید نمیشود. با توجه به این موضوع، انواع ماشین الکتریکی میتوانند در کاهش آلودگی هوای شهرها بسیار تاثیرگذار باشند.
در بخش فنی، ID.4 به یک موتور الکتریکی با توان ۱۲۵ کیلووات (معادل ۱۶۸ اسب بخار) و گشتاور ۳۱۰ نیوتنمتر مجهز است که نیروی خود را به چرخهای عقب منتقل میکند. باتری این خودرو ظرفیتی معادل ۵۵.۷ کیلوواتساعت دارد و با هر بار شارژ کامل، میتواند تا ۴۴۲ کیلومتر مسافت را طی کند. زمان شارژ کامل باتری با استفاده از شارژرهای خانگی حدود ۸.۵ ساعت است و با استفاده از پایگاههای فست شارژ، 20 تا 80 درصد را در حدود 40 دقیقه پر میکند. هونگچی E-QM۵، سدان الکتریکی سایز متوسط کمپانی لوکسساز هونگچی، زیرمجموعه گروه فاو چین، با ورود به بازار ایران، گامی در جهت تنوعبخشی به بخش ماشین های برقی در ایران برداشته است. این خودرو که در کنار دو محصول دیگر هونگچی (H۵) و بستیون (T۷۷) توسط گروه بهمن عرضه میشود، با ارائه امکانات رفاهی بالا، طراحی چشمنواز و قوای محرکه قدرتمند، نظر علاقهمندان به خودروهای الکتریکی را به خود جلب کرده است.
در صورت استفاده از شارژر AC خانگی، زمان شارژ کامل حدود ۴.۵ ساعت خواهد بود. در بخش فنی، امجی EV4 به یک موتور الکتریکی با توان ۱۵۰ کیلووات (معادل ۲۰۱ اسب بخار) و گشتاور ۳۵۰ نیوتنمتر مجهز است که نیروی خود را به چرخهای جلو منتقل میکند. باتری این خودرو ظرفیتی معادل ۶۴ کیلوواتساعت دارد و با هر بار شارژ کامل، میتواند تا 440 کیلومتر مسافت را طی کند. زمان شارژ کامل باتری با استفاده از شارژرهای خانگی حدود ۹ ساعت است، اما با بهرهگیری از شارژرهای سریع، میتوان در مدت ۴۰ دقیقه، شارژ باتری را از ۲۰٪ به ۸۰٪ رساند. در ادامه به بررسی بهترین ماشین های برقی در ایران میپردازیم که احتمالاً تا ۵ سال آینده، شاهد ورود آنها به بازار داخلی خواهیم بود. نظر به الزام حفاظت از محیط زیست، صرفه جویی در منابع سوخت تجدیدناپذیر و کاهش هزینهها، تولیدکنندگان کشور و گروههای وارد کننده بخش خصوصی در کوشش برای عرضه برترین خودرو های الکتریکی در بازار ایران هستند.
شتاب ۰ تا ۱۰۰ جانژینگ ۶ ثانیه و حداکثر سرعت آن در مسیر مستقیم ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت است. شارژ کامل باتری جانژینگ با استفاده از شارژر استاندارد ۷ تا ۹ ساعت زمان میبرد. اولین خودروی برقی در مقیاس تجاری، در سال ۱۸۹۰ میلادی توسط یک شیمیدان اسکاتلندیتبار ساکن آمریکا به نام ویلیام موریسون، ساخته شد. این خودروی ۴ اسب بخاری قادر به حمل ۶ نفر و حرکت با سرعت ۲۳ کیلومتر بر ساعت بود. آقای موریسون به خاطر تحصیل در رشته شیمی، بیشتر به فناوری باتری علاقه داشت تا صنعت حمل و نقل، از این رو وی مسیر متفاوتی را در پیش گرفت.
یکی از معایب اصلی خرید خودرو برقی، زمان بیشتر مورد نیاز برای شارژ آنها است. برخلاف خودروهای بنزینی که به سرعت میتوانند سوختگیری کنند، شارژ خودروهای برقی نیاز به زمان بیشتری دارد. حتی اگر از شارژرهای سریع استفاده کنید، ممکن است حدود 30 دقیقه زمان لازم باشد تا 80 درصد از ظرفیت باتری خودرو شارژ شود. این زمان ممکن است در سفرهای طولانی یا زمانی که نیاز به شارژ سریع دارید، کمی ناخوشایند باشد.
مدلهای مختلف خودروی برقی از لحاظ ساختار و تکنولوژی کاملا متفاوت از مدلهای بنزینی و دیزلی هستند و به انواع مختلفی تقسیم میشوند. در مقاله حاضر بهطور جامع و کامل به این نوع خودروها خواهیم پرداخت و از تاریخچه گرفته تا انواع موتور ماشین، باتری و البته مدلهای برقی ایرانی را مرور خواهیم کرد. لکسوسها از آن خودروهایی هستند که توجه زیادی را به خود جلب میکنند و همیشه در ایران اسم و رسم خوبی داشته اند. هرچند در مورد این مدل باید گفت که چندان موفقیتی را بدست نیاورد و مشکلاتی را در بازار داشت.
در بعضی کشورها، ممکن است از شما خواسته شود که دورههای تکمیلی یا آزمونهای مهارتی را بگذرانید تا به استانداردهای آن کشور برسید. این دورهها معمولاً کوتاهمدت هستند و به شما کمک میکنند تا با قوانین و استانداردهای خاص کشور مقصد آشنا شوید. همچنین ممکن است نیاز باشد که این مدارک توسط مراجع معتبر مثل وزارت دادگستری یا وزارت امور خارجه تأیید شوند تا برای درخواست ویزا مورد قبول باشند. ۳۵ میلیون تومان، اما پس از کسر کارمزد، ۳۱٫۵ میلیون تومان به مالک پرداخت میشود. برای تولید این ۳ نمونه تاکنون ۴۵ میلیارد تومان هزینه شده و برنامهریزیها برای تولید ۲۰ دستگاه دیگر در آینده نیز در حال انجام است. در صورتی که در مدت زمان باقیمانده از سال 2024، محصول بزرگ و ارزشمند دیگری از راه برسد، قطعا این لیست آپدیت خواهد شد.
بنابراین خودروهای الکتریکی سلول سوختی فقط بخار آب ساطع میکنند و به نسبت وسایل نقلیه الکتریکی باتریدار مسافت بیشتری را میپیمایند. سوخت هیدروژن در مخازن فشار بالای این خودروها ذخیره میشود و با اکسیژن هوای موجود در پیل سوختی ترکیب میشوند تا جریان الکتریکی تولید کنند. این نوع خودروها نسبت به سایر خودروهای برقی دیگر گرانتر هستند و به دلیل محدود بودن جایگاههای سوخت هیدروژنی در دنیا، طرفدارهای زیادی ندارند.
قیمت گواهی اسقاط در حال حاضر ۳۵ میلیون تومان است که ۱۰ درصد آن بهخاطر کارمزد کسر میشود و درنهایت، مبلغی که به مالک پرداخت میشود، ۳۱٫۵ میلیون تومان بهازای هر گواهی بهعلاوه قیمت لاشه خودرو است. افزایش استقبال از خودروهای برقی و گسترش سهم آنها در بازار با سرعت روزافزون در حال افزایش است و دیگر نمیتوان این پدیده را یک اتفاق زودگذر تلقی کرد. تولیدکنندگان بزرگ خودروهای برقی با درک این موضوع، برنامههای خود را بهگونهای تغییر دادهاند که تا دهه آینده، محصولاتی با آلایندگی صفر تولید کنند. تولیدکنندگان خودروهای لوکس، زودتر از دیگر شرکتها فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را متوقف خواهند کرد. به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روند روبهرشد استفاده از خودروهای برقی، زیرساختهای شارژ عمومی را به یکی از موانع اصلی توسعه این نوع وسایل نقلیه تبدیل کرده است. در حالی که شرکتهای خودروسازی به سمت تولید خودروهای برقی با آلایندگی صفر حرکت میکنند، توسعه شبکه شارژ، همگام با این تحول پیش نمیرود.
شما با هر شارژ میتوانید تا 391 مایل (626 کیلومتر) را با این اتومبیل بپیمایید که بسیار عالی است. اولین دلیلی که میتوان برای این امر برشمرد، پیچیدگی سیستم خودروهای برقی است و هنوز خودروسازان ایرانی، آن طور که باید و شاید در این زمینه توانمند نشدهاند. این خودروها نمونههای نهایی و یا پروژههای در حال انجام از ۶ شرکت کرمان موتور، سایپا، ایران خودرو، مپنا، نوین ماهان نبکا و آرین پارس موتور هستند.
درحال حاضر کشورهای چین، ایالات متحده و آلمان بالاترین آمار فروش و توسعه زیرساختهای خودروهای EV (Electric Vehicle) را در اختیار دارند. همچنین خودروهای پلاگینهیبریدی قابلیت شارژ از طریق منبع برق بیرونی را هم دارند و به دلیل استفاده از باطریهای کوچکتر، خیلی زودتر از نمونههای تمام الکتریکی شارژ میشوند. بدون شک آغازگر این حرکت تسلا بود که با عرضهٔ خودروهای الکتریکی قابلتوجه، دیگر خودروسازان را مجبور به گام برداشتن در این مسیر کرد.
باتریهای استفادهشده در این خودروها به دلیل قیمت بالا، در صورت خرابی نیاز به تعویض دارند که میتواند هزینه زیادی را به مالک تحمیل کند. هرچند خودروهای برقی از قطعات کمتری نسبت به خودروهای بنزینی برخوردارند، اما همین موضوع باعث میشود که خرابی باتری چالش بزرگی برای صاحبان این خودروها باشد. به دلیل افزایش هزینههای سوخت، خودروهای بنزینی دیگر گزینههای اقتصادی مناسبی نیستند. خودروهای برقی نیازی به سوخت و بنزین ندارند و هزینههای مصرفکنندگان را در این زمینه کاهش میدهند. هرچند که شارژ این خودروها هزینههایی دارد، اما میتوان از تعرفههای برق خانگی برای شارژ خودرو بهره برد. اما برای مقایسه خودرو برقی با بنزینی باید به روی دیگر سکه نیز نگاهی کرد و آن هم مدت زمان لازم برای هر بار شارژ ماشین برقی و سوختگیری خودرو بنزینی است.
نسخه برقی ساینا که در سال ۹۷ رونمایی شد، تحت نظارت شرکت بلژیکی پانچ طراحی شده است. برنامه به این صورت بود که ساینا EV تولید شده بر پلتفرم X۲۰۰ و SP۱۰۰، در صورت نهایی شدن برنامه و تایید، به مرحله تولید انبوه برسد. خودروی الکتریکی سایپا از لحاظ فنی، در مقایسه با همتایانی از جمله تارا EV در سطح نسبتاً بالاتری ظاهر گردید و دور از حقیقت نیست که آن را یکی از بهترین ماشین های برقی ایران با پلتفرم ملی بنامیم.
وزارت صمت برای تولید نمونه برقی ایرانی این خودرو، نمونه اروپایی آن را جهت تحقیقات وارد کشور کرده تا ۴ شرکت خودرویی سایپا، ایران خودرو، کرمان موتور و مپنا بر روی آن کار کنند. جک EJ7 محصول برقی شرکت جی ای سی موتورز چین است که در سال ۲۰۲۱ در بازار چین معرفی شده است و در سال ۲۰۲۲ به بازار برزیل و مکزیک نیز صادر شده است. باتری لیتیوم یونی ۵۵ کیلووات ساعتی این خودرو در صورت شارژ کامل میتواند مسافتی حدود ۴۹۲ کیلومتر را در حالت Eco Drive طی کند. تا به امروز، نحوه شارژ خودروهای برقی، بر اساس نوع کانکتور سازگار با هر خودرو، متفاوت بوده است. فعالان حوزه خودروهای برقی خواستار یک استاندارد واحد برای شارژ سریع هستند تا شرکت ها مجبور نباشند ایستگاه های شارژ را با انواع مختلف کانکتور طراحی کنند. اگر پیگیر اخبار خودرو بوده باشید، میدانید که فروش خودروهای برقی در سامانه یکپارچه در حال انجام است.
اگر میخواهید با بهترین ماشین برقی 2024 جهان آشنا شوید، تا انتهای این مقاله در کنار ما باشید. ما در اینجا سراغ بهترین خودروهای الکتریکی سال ۲۰۲۴ دنیا رفته و تلاش کردهایم تا با معرفی محصولات برتر از کمپانیهای مطرح، نگاهی متفاوت به این حوزه داشته باشیم. سامانه فروش خودروهای برقی در اولین دور عرضه این دسته از محصولات، میزبان خودروهای الکتریکی جذاب آسیایی و اروپایی است.
فیات 500e، بهترین ماشین برقی 2024 در کلاس محصولات هاچبک بوده و این موضوع، آن را به محصولی بیرقیب تبدیل میکند. اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. قیمت پایه قطعی و علی الحساب ۷ خودروی تمام برقی عرضه شده در سامانه فروش این محصولات اعلام شد. در فاز نخست قرار است نمونه ایرانی داچیا اسپرینگ تحت برند سایپا و با چهره اختصاصی عرضه شود.
در صورتی که به دنبال مهاجرت از خودروهای بنزینی به خودروهای هیبریدی و الکتریکی هستید، تویوتا پریوس هر چند تجربه ای خارق العاده نیست، اما میتواند خوب و دلچسب باشد. قبل از اینکه بخواهیم بهترین خودرو برقی در ایران را معرفی کنیم و به صورت فهرست وار گزینههایی که میتوانند در هر زمینه ای بهترین باشند را بررسی کنیم. چالش دوم، ناتوانی شبکه برق ایران در پاسخگویی به نیاز فزاینده به انرژی برای شارژ خودروهای الکتریکی است.
به علت محدودیتهای مختلفی مانند تحریمها و نوسانات نرخ ارز، ممکن است قیمت خودروی برقی در ایران بالاتر از قیمتهای جهانی باشد. همچنین، هزینههای مازاد مثل مالیات، هزینههای گمرکی و هزینههای خدمات پس از فروش نیز بر قیمت نهایی تأثیرگذارند. این مدل خودروها به جای موتور احتراق داخلی از یک موتور برقی استفاده میکنند. از این رو باید به یک پریز دیواری یا تجهیزات شارژ، که به آنها تجهیزات تأمین نیروی اتومبیلهای برقی (EVSE) نیز گفته میشود، متصل شوند.
این رقم برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) پانزده واحد درصد تعیین گردیده است. هفت خودرو برقی جدید در سامانه یکپارچه عرضه شدهاند که از بین آنها سه محصول با برندهای فولکس واگن، آئودی و هوندا هستند. برخی از خودروهای برقی عرضهشده در سامانه، مدلهایی هستند که بهعنوان تاکسی برقی وارد کشور شده بودند. خودروهای لونا GRE، سینوگلد تانگو 5 و کیامسی EJ7 طی نیمه دوم سال گذشته بهعنوان نمایندههای تاکسی برقی معرفی شده بودند. در نظر داشته باشید که با توجه به استقبال احتمالا محدود از خودروهای برقی در ایران، تامین قطعه برای خودروهای برقی نیز احتمالا در سطح محدودی انجام خواهد گرفت. موضوعی که در صورت خرابی خودرو برقی، ممکن است به طولانی شدن مدت زمان انتظار برای یافتن قطعه مناسب و تعمیر خودرو منجر شود.
در پایان سال ۱۴۰۲، کرمان موتور با رونمایی از KMC J۴ EV، گامی بلند در جهت توسعه صنعت ماشین های برقی در ایران برداشت. این خودرو که بر پایه پلتفرم JAC J۴ ساخته شده بود، با استقبال قابل توجهی از سوی علاقهمندان به خودروهای الکتریکی مواجه شد. اما کرمان موتور به این اکتفا نکرد و در پنجمین نمایشگاه تحول صنعت خودرو، نسخه نهایی KMC EAGLE EV را معرفی کرد تا عضو جدیدی در میان بهترین اتومبیل برقی در بازار ایران با برند KMC داشته باشد. فروش مضاعف در سالهای بعدی و افزایش رقم سالانه به ۶.۷۵ میلیون دستگاه، پیش بینیها برای سال ۲۰۲۴ را به بالغ بر ۱۷ میلیون رسانده است.
پیدا کردن بهترین خودرو برقی در ایران کاری است که ما در این مقاله قصد انجام آن را داریم. این خودرو به یک موتور الکتریکی سنکرون دائم با توان ۱۲۰ کیلووات (معادل ۱۶۰ اسب بخار) و گشتاور ۲۸۰ نیوتنمتر مجهز است. انرژی مورد نیاز این موتور از یک بسته باتری لیتیوم فسفات آهن با ظرفیت ۴۷ کیلوواتساعت تأمین میشود. با یکبار شارژ کامل، D60 EV پلاس قادر است مسافتی حدود ۴۲۰ کیلومتر را در شرایط استاندارد طی کند. زمان شارژ باتری با استفاده از شارژرهای سریع، از ۳۰ تا ۸۰ درصد، کمتر از ۳۰ دقیقه است؛ در حالی که شارژ کامل با استفاده از شارژرهای خانگی حدود ۶ ساعت زمان میبرد.
این بخش به صورت مستقیم روی محور موتور قرار دارد و حرکت آن باعث اعمال گشتاور به بار متصل به موتور میشود. در موتورهای دارای جاروبک، چرخش با کنترل میدان مغناطیسی تولیدشده توسط سیمپیچ روتور صورت میگیرد، در حالی که میدان مغناطیسی تولیدشده توسط آهنرباهای دائم ثابت است. در موتور BLDC، مغناطیس دائم روتور است که چرخش میکند و میزان چرخش با تغییر جهت میدان مغناطیسی تولیدشده توسط سیمپیچهای ثابت کنترل میشود. رانندگی با این اتومبیل خوشساخت، بسیار راحت و دلپذیر بوده و میتوان آن را بهترین گزینه در بازه قیمتی خود در نظر گرفت. تبصره ۳- قیمت قطعی خودروهای مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.
یکی از کاندیدهای رتبه بندی بهترین خودروهای برقی ایرانی در میان محصولات شهری که در دستور کار ورود EVها به سبد محصولات مونتاژی قرار دارد، جک E-JS۱ کی ام سی است. این خودرو در بازار جهانی با نام سهول E۱۰X و توسط شرکت خودروسازی JAC عرضه میشود. هرچند واردات خودروهای برقی امکانپذیر است، اما مهمترین مانعی که بر سر راه استفاده گسترده و عمومی از این ماشینها وجود دارد، نبود زیرساختار لازم است. در حال حاضر فقط یکی دو ایستگاه شارژ سریع در شهر تهران و چند ایستگاه هم در شهرهای دیگر موجود است که برای ترویج ماشینهای برقی و ترغیب مردم به رانندگی با آنها کافی نیست. برای مقایسه باید بدانید که در کشور ترکیه بیش از ۱۰۰۰ ایستگاه شارژ وجود دارد.
انرژی مورد نیاز این کراساوور توسط یک پک باتری ۶۸.۸ کیلووات ساعتی تامین میشود. با اتکا به این باتری، میتوان تا ۵۱۰ کیلومتر مسافت را بدون نیاز به شارژ مجدد طی کرد. در صورت اتصال به یک پورت ۱۰۰ کیلوواتی، میزان شارژ باتری این خودرو در عرض ۴۰ دقیقه از ۳۰ به ۸۰ درصد خواهد رسید.
در زمان معرفی ادعا میشد کوادرا Q1 در صورت تولید انبوه میتواند ۴۵۰۰ دلار قیمت داشته باشد. به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، آموزش برق خودرو راهی برای مهاجرت به عنوان تکنسین برق خودرو، با داشتن آموزشهای تخصصی و معتبر زیر نظر سازمانهایی مثل سازمان بینالمللی کار (ILO)، میتواند یک مسیر مناسب باشد. ILO در واقع یکی از نهادهای سازمان ملل است که به بهبود استانداردهای شغلی و ارتقای مهارتهای حرفهای افراد در کشورهای مختلف کمک میکند. دورههای آموزشی که زیر نظر این سازمان برگزار میشود، معمولاً معتبر هستند و میتوانند شانس شما را برای یافتن شغل در کشورهای مختلف افزایش دهند. هدف از این کار، ایجاد مسیری است که انواع مختلف وسایل نقلیه، از جمله خودروهای سواری، ون ها، کامیون ها و اتوبوس ها بتوانند از آن استفاده کنند و میزان انتشار گازهای گلخانه ای را در مقایسه با خودروهای دیزلی، تا ۸۶ درصد کاهش دهند. یک طرح آزمایشی در شهر ناتینگهام در حال اجرا است که به مالکان این امکان را میدهد که یک کابل از شارژر خانگی خود به خیابان بکشند و خودروی خود را مقابل منزل شارژ کنند.
یکی از ترسهایی که درباره خودروهای برقی وجود دارد، ترس از انفجار باتری آنهاست. هرچند که دمای باتریها به خاطر وابستگی بالای آنها از نظر طول عمر و شرایط کاری به دما، توسط یک سیستم تهویه کنترل و تنظیم میشود. از طرفی در خودروهای بنزینی نیز همیشه امکان نشتی بنزین، آتشسوزی و انفجار وجود دارد که این قضیه در تصادفات نیز بیشتر خواهد بود. در خودروهای برقی ما با موتورهای الکتریکی سر و کار داریم که خرابی و حساسیتهای بسیار کمتری نسبت به موتورهای بنزینی دارند. ضمن اینکه کلا چیزی به اسم تسمه تایم، سیستم سوخت رسانی، سیستم تنفس موتور، اگزوز و… در خودروهای برقی نیست که تمام خرابی و هزینههای تعمیر و نگهداری این بخشها نیز حذف میشود. اگر به خاطر داشته باشید زمانی که اولین تویوتای این لیست را معرفی کردیم، در مورد ارزان بودن ماشینهای تویوتا صحبت کردیم و گفتیم که مدلهای اقتصادی تویوتا را معرفی خواهیم کرد.
با این حال، حتی در این شرایط، هزینههای تعمیر خودرو برقی نسبت به صرفهجویی در هزینه سوخت، همچنان بهصرفهتر خواهد بود. این خودروها انرژی خود را از شبکه برق تأمین کرده و از باتری برای ذخیرهسازی استفاده میکنند. سپس موتور الکتریکی آنها انرژی برق را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند و این فرآیند بسیار کارآمد است، به طوری که حدود دو سوم انرژی برق به انرژی مکانیکی تبدیل میشود. همین مسئله بهخودی خود در کنار شعاع حرکتی محدود و مشخص خودروهای برقی، در سفر به مقاصد فاقد زیرساختهای شارژ، میتواند چالشآفرین باشد؛ بهنحوی که ممکن است در بین راه یا در مقصد، امکان شارژ خودرو را نداشته باشید.
در حال حاضر (سال ۱۴۰۳) برای شارژ باتری خودروهای برقی بهازای هر کیلووات ساعت، مبلغ ۵۴۷ تومان در نظر گرفته شده است. عمده خودروهای برقی عرضهشده تا این لحظه در کشورمان، ظرفیتی کمتر از ۷۰ کیلووات ساعت دارند که یک بار شارژگیری کامل آنها، کمتر از ۴۰ هزار تومان هزینه دارد. خودروهای برقی که فعلا در بازار رونمایی شدهاند، برد و پیمایشی در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر دارند که قیمت شارژ آنها را نسبت به هزینه سوخت خودروهای بنزینی، کاملا صرف میکند. در مدل A Sample، موتور برقی به جای پیشرانه بنزینی در زیر کاپوت نصب شده و ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند.
تولیدکنندگان بزرگ خودروهای برقی با درک این موضوع، برنامه های خود را به گونه ای تغییر داده اند که تا دهه آینده، محصولاتی با آلایندگی صفر تولید کنند. تولیدکنندگان خودروهای لوکس، زودتر از دیگر شرکت ها فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را متوقف خواهند کرد. اما با وجود تاکید خاص دولت و وزارت صمت بر واردات خودروهای برقی، برخی از کارشناسان معتقدند که ایران فاقد زیرساختهای لازم برای واردات خودروهای برقی است. در همین راستا و در مطلب پیش رو، قصد داریم به معرفی نقاط قوت و ضعف ماشین های الکتریکی بپردازیم. نبکا ET5 یک خودرو برقی کامل و به روز است که در کاهش آلودگی هوا و حفاظت از محیط زیست در ایران نقش مهمی خواهد داشت.
با باتریهای قوی و ظرفیت بالا، این مدل به راحتی میتواند بیش از 600 کیلومتر را با یک بار شارژ طی کند. این خودروها بیصدا هستند، بوی بنزین نمیدهند و نیاز به نگهداری زیاد ندارند. خرابی خودروهای برقی به دلیل نداشتن بسیاری از قطعات لازم مانند ماشینهای بنزینی، کمتر است.
دیدگاهتان را بنویسید