این فصلنامه بر اساس مصوبه شانزدهمین نشست شورای تخصصی نشر سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان، طی شماره نامه ۵۰۰۰۰/۱۸۱۱۶/۶۰۰ مورخه ۹۷.۱۱.۲۴ ، به درجه علمی _ ترویجی داخلی ارتقاء یافت. به منظور ارتقاء بنیه علمی دوره ابتدایی و اشنایی با اخرین روش های نوین تدریس برگذاری کلاس های کارگاهی ضروری به نظر می رسد به این مناطق تابعه با درنظر گرفتن کارگاه های متعدد اموزشی معلمان را با اخرین یافته های علمی اشنا خواهند نمود. 4- خمیر را به شکلها مختلف (دایره ، مکعب و …) در آورده و در آب بیندازید و تغییرات سطح آب را مشاهده و علامت بزنید. به دانش آموزان می گویم حتماً از خود می پرسید که این هندوانه در ساعت درس ریاضی چه کار می کند؟ و در ادامه می گوئیم این هندوانه شروع درس ماست . ۱۵-گزارش نهایی درس پژوهی را بر طبق الگوی پیشنهادی تنظیم و آن را تحویل استاد دهند.
برقراری نظم و هدایت مباحثه در کلاسهای درس، بهویژه در کلاسهایی با جمعیت زیاد، همواره چالشی اساسی برای معلمان به شمار میآید. در این نوشتار، روشی ساده و کارآمد برای مدیریت مباحثه در کلاس درس معرفی میگردد که بر پایه تقسیمبندی دانشآموزان به گروههای کوچکتر و تخصیص نقشهای معین به آنها استوار است. یادگیری فرآیندی درونی است نه چیزی که بر فراگیران تحمیل شود. دانشآموزان خود، ایدههایشان را با شواهدی که برآمده از فعالیتهای فیزیکی و ذهنیشان است مقایسه میکنند و آنها را (در صورت ناسازگاری با شواهد) تغییر میدهند یا گستردهتر و مستدل میکنند. تعامل یادگیرندهها با یکدیگر و معلم که معمولا به شکل بلند فکر کردن و یا گفتوگوی استدلالی (چانهزنی) رخ میدهد نقش مهمی در تغییر ساختار ذهنی آنها دارد.
فرهنگ الگوی معنایی و منتقل شده در طول تاریخ است این مفهوم چارچوب وسیعی است که به کمک ان روابط پیچیده درون مدرسه بهتر نمود پیدا میکند.بهره گیری از مفاهیم فرهنگی و ترویج و احیای ارزشهای دینی در قالب ان مفاهیم میتواند به زندگی کودک غنای بیشتری بخشد و علاوه بر تقویت روحیه سازگاری و اجتماعی میتواند ره گشای وی در کلیه شئونات زندگی خصوصا در بزرگسالی باشد. 3- وسایل مورد نیاز را آماده کرده و آزمایشی را طراحی نمائید. و یک مایع گنجایش (حجم) اجسامی را که انتخاب کرده اید را مشخص کنید. ب – با طراحی و انجام آزمایش دو حجم متفاوت را با یکدیگر مقایسه می کند.
در زمینه درس پژوهی هم اکنون بیش از 700 نمونه درس پژوهی آماده مقطع ابتدایی برای هر 6 پایه مقطع ابتدایی را میتوانید با کلیک روی دکمه یا متن زیر مشاهده , انتخاب یا دانلود نمایید . بجز فایل های درس پژوهی میتوانید با ورود به سایر دسته بندی های فایل دیگری مانند طرح جابر , اقدام پژوهی یا سوالات ضمن خدمت را انتخاب و دانلود کنید . ۷-یک درس را بعنوان کار عملی درس پژوهی انتخاب و سپس با مشورت معلمان هم پایه و یا هم درس علل انتخاب آن درس را نوشته و تحویل استاد دهند. ۷-یک درس را بعنوان کار عملی درس پژوهی انتخاب و سپس با مشورت معلمان هم پایه و یا هم درس علل انتخاب آن درس را نوشته و تحویل استاد دهند. حیطه موضوعی نشریه دربرگیرنده مقالاتی در زمینه های مختلف بهبود آموزش در نظام آموزشی(بویژه آموزش و پرورش و تربیت معلم) و همچنین تسهیل فرایند یاددهی- یادگیری است، بنابراین مقاله هایی که صرفاً در این زمینه باشند از انواع رشته های تخصصی مرتبط پذیرش و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پژوهشگران به دلیل ماهیت اکتشافی کار خود و پیچیدگی موضوعات علمی، اغلب مجبور به بازگشت به مراحل قبلی هستند و نتایج اولیه خود را بازنگری میکنند. معنای لغوی درس پژوهی، پژوهش مشارکتی معلمان در کلاس درس می باشد. در این مطلب قصد داریم به پرسش های «درس پژوهی چیست» و «مراحل درس پژوهی» پاسخ دهیم. در پایان هم فایل دانلود جدیدترین شیوه نامه درس پژوهی که از سوی دبیرخانهی «جشنواره درس پژوهی» ابلاغ شده است را در اختیار شما قرار میدهیم.
هرچند بسیاری از افراد تصور میکنند که پژوهش به صورت خطی و مرحلهبهمرحله پیش میرود، واقعیت این است که پژوهش یک فرآیند غیرخطی، پیچیده و پویاست. در این مقاله، به بررسی ماهیت غیرخطی پژوهش و نقش پویایی آن پرداخته و نشان میدهیم که چگونه پژوهشگران میتوانند در این مسیر به شکلی موثر عمل کنند. این فصلنامه به مجوز شماره ۵۳۱۰۲/۳۴۱/۱۰۰ مورخ ۱۳۹۳.۴.۲۵در کمیسیون تخصصی نشر علمی معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان به تصویب رسیده است. همچنین مجوز انتشار این فصلنامه به شماره ۷۸۷۸۷ از سوی معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر گردیده است.
بنابر این لازم است روش مناسب جایگزین این نوع یادگیری گردد. معلمان در صورت فراگیری مبانی و پیاده سازی درس پژوهی می توانند توانمندی های زیر را کسب کنند. هرچند ممکن است اصول و روشهای کلی برای انجام پژوهش وجود داشته باشد، اما هر پژوهشگر نیازمند بهکارگیری خلاقیت شخصی خود برای حل مسائل خاص و چالشهای پیشبینی نشده است. به عنوان مثال، در برخی موارد، دادهها ممکن است ناقص یا مبهم باشند.
باید از دبیرخانه استانتان بپرسید.(گروه تحقیق و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش استان خودتان). در نهایت، پژوهشگران باید این واقعیت را بپذیرند که پژوهش یک فرآیند ساده و خطی نیست. پیچیدگیها و چالشهایی که در طول مسیر پژوهش بروز میکنند، بخشی طبیعی از فرآیند هستند.
1- با مراجعه به کتاب دایره المعارف کودکان و نوجوانان ص 735 روش تعیین حجم اجسام نامنظم را مطالعه نمائید. این ارزشیابی مربوط به هنگامی است که در گروهها شرکت می کردم و یا از دور کار آنها را مورد مشاهده قرار می دادم. 8- در هنگام مشاهده و رسم نمودار دقت و توجه می کند و از وسایل به درستی استفاده می کند. این سوالات میتوانند به دانشجویان کمک کنند تا عمیقتر به ماهیت فرآیند پژوهش و اهمیت انعطافپذیری در آن بیاندیشند و تجربیات خود را در این زمینه به اشتراک بگذارند. موضوعاتی که در حوزهی آموزش و یادگیری افراد خاص(معلول، عقبماندگان ذهنی، مشکلات رفتاری و یادگیری، سالمند، تیزهوش و …) باشد و بتواند در جهت بهبود امر آموزش و یادگیری آنان استفاده شود.
۱۴-پس از اجرای تدریس دوم ،با مشورت اعضای گروه درس پژوهی صورت جلسه و یا فیلم ضبط شده از جلسه نقد و بررسی اجرای دوم را با مشخص شدن نقاط قوت و ضعف آن تحویل استاد دهند. در سالهای اخیر در بسیاری از مراکز بخصوص در دانشگاه فرهنگیان بحث آموزش پژوهی بر سر زبان ها افتاده است. در روزها و هفته های اولیه همه گمان می کردند که منظور از آموزش پژوهی همان اقدام پژوهی و پژوهش در عمل است. ولی با وجود ارائه شیوه نامه ها و بخشنامه های جدید متوجه این موضوع شدند که سرفصل های این مقوله با مبحث اقدام پژوهی کاملا متفاوت است.
۱۱-پس از اجرای اول ،با مشورت اعضای گروه صورت جلسه و یا فیلم ضبط شده از جلسه را با مشخص شدن نکات مثبت و منفی تحویل استاد دهند. بخشی از فعالیت های ما جهت کم کردن حجم کاری شما همکار گرامی میباشد. موضوعاتی از قبیل آموزش و یادگیری در حیطههای نظری و عملی در حوزههای علوم انسانی و علوم پایه که نتایج آنها در بهبود وضع آموزش و یادگیری فراگیران موثر تشخیص داده شود و به بهبود وضعیت آموزش و یادگیری فراگیران چه در سطح انفرادی و چه در سطح گروهی بیانجامد. سرگروهها انتخاب شده و نام آنها بر روی تخته نوشته میشود. سپس، هر گروه با جمعآوری اطلاعات و بحث و گفتگو پیرامون موضوع خود، فعالیت خود را آغاز میکند. معلم نیز با ارائه امتیاز به گروهها بر اساس نکات مفیدی که ارائه میکند، به هدایت بحث کمک مینماید.
در واقع معلمان مقطع ابتدایی می توانند در کنار اقدام پژوهی خود ، از انجام آموزش پژوهی و کسب امتیاز این مورد نیز بهره مند شوند. حتی این امکان وجود دارد که با انتخاب موضوع فردی در اقدام پژوهی از همان عنوان در فعالیت آموزش پژوهی خود نیز استفاده نموده و تنها فرمت و قالب بندی آن را به صورت شیوه نامه آموزش پژوهی در بیاورند. این کار باعث می شود که از انجام یک فعالیت عملی از دو طریق بتوانند امتیاز کسب کنند. ۱۲-طرح درس دوم و اصلاح شده را با مشورت اعضای گروه درس پژوهی تنظیم و با مشخص شدن تغییرات آن در مقایسه با طرح درس قبلی به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. همانطور که اشاره گردید مفهوم آموزش پژوهی نخستین بار در دانشگاه فرهنگیان به وجود آمد و به تدریج در لابه لای بخشنامه های آموزش و پرورش نیز دیده شد.
یکی از مهارتهای اساسی که هر پژوهشگر باید داشته باشد، انعطافپذیری است. همانطور که در مراحل مختلف پژوهش پیش میرویم، ممکن است به نتایجی برسیم که انتظار آنها را نداشتیم. این نتایج میتواند به معنای بازنگری در فرضیات اصلی پژوهش باشد یا حتی ممکن است پرسشهای جدیدی مطرح شود که نیاز به بررسی دقیقتری داشته باشد. در این شرایط، پژوهشگر باید توانایی تطبیق با شرایط جدید را داشته باشد و مسیر تحقیق خود را براساس دادههای جدید و بازنگریهای ضروری تغییر دهد. برای دریافت اخبار و اطلاعیه های مهم نشریه در خبرنامه نشریه مشترک شوید. درواقع سال هاست که معلمان بصیر-متوجه این حقیقت شده اند که در کنار کودکان عادی –برخی کودکان بانیاز های ویژه مانند ناشنوا-نابینا-و اهسته گام نیز مشغول تحصیل در مدارس هستند که شناسایی و توجه به نیاز های اموزشی و عاطفی انان بسیار مهم و ضروری میباشد که درصورت توجه این قبیل کودکان نیز میتوانند به حداکثر توانایی های خود دست یابند.
امیدواریم فعالیت های کانون معلمان فارس برای همکاران عزیز فرهنگی از سراسر کشور مورد قبول بوده و موجبات رضایت مندی شما را فراهم آورد. در هر یک از موارد ذکر شده می بایست به صورت مستندسازی و عملی کلیه مراحل را تا حصول نتیجه درست دنبال کنیم. 1- به فعالیت و آزمایشی که در سر کلاس انجام دادید دقت کنید. 10- یافته های خود را در گروه یا یافته های گروههای دیگر به دقت مقایسه و درباره آن اظهار نظر می کند. 4- هدف فعالیت را فهمیده و می داند چه چیزی را می خواهد تغییر دهد.
تیم تخصصی بانک فایل پژوهشی معلمان در راستای دانلود درس پژوهی ابتدایی در خدمت فرهنگیان محترم می باشد و هر نمونه درس پژوهی که در ذهن معلمان باشد را به مرحله اجرا در می آورد. ۹-طرح اولیه درس خود را برای اجرای درس پژوهی نوشته و سپس با مشورت همکاران خود،طرح درس گروه را بر اساس خرد جمعی تنظیم و به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. ارتقای مهارت و بهبود دیدگاه معلمان در زمینه فرایند یاد دهی- یادگیری به روش پژوهش محور، افزایش نشاط و طربناکی فضای تعلیم و تربیت، ایجاد زمینه برای خود راهبری در یادگیری، درک اهداف، یادگیری همیارانه و توانایی خود ارزیابی فردی و گروهی در معلم و دانش آموز و افزایش قدرت نگرش علمی و دستیابی به سطوح بالای حیطه شناختی و تقویت توانایی تفسیر و قضاوت در دانش آموزان از دیگر اهداف این شیوه آموزش است. ۱۰-تدریس اول خود را به همراه اعضای گروه درس پژوهی به مرحله اجرا درآورده و فیلم تدریس را تحویل استاد دهند. آنان با توجه به فعالیت هایی که در ماده درسی آموزش پژوهی به عنوان کارآموز در مدارس می گذرانند ، مادگی پیدا می کنند که در سالهای آینده نیز در فعالیت های خود تحت عنوان اقدام پژوهی به همین شیوه استناد کنند. با توجه به موارد مطرح شده درک اهمیت مقوله آموزش پژوهی در دانشگاه فرهنگیان کار ساده ای است.
شماره 1 (نیاز به تلاش ) شماره ی 2 (قابل قبول ) شماره 3 (خوب) و شماره 4 (عالی) را نشان می دهد. شما خوب دقت کنید که پس از این آب تنی هندوانه در این ظرف آبی که تا جایی که علامت زده ام آب دارد چه اتفاقی رخ خواهد داد. البته که این مساله هدف نهایی ما نبوده و نیست و نشاندن لبخند رضایت و برداشتن باری از دوش شما همکار گرامی هدف بزرگ ماست.
۱۳-اجرای تدریس دوم خود را به همراهاعضای گروه درس پژوهی به مرحله اجرا درآورده و فیلم تدریس را تحویل استاد دهند. ۱۲-طرح درس دوم و اصلاح شده را با مشورت اعضای گروه درس پژوهیتنظیم و با مشخص شدن تغییرات آن در مقایسه با طرح درس قبلی به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. ۸-با مشورت معلمان هم پایه و یا هم درس برنامه ریزی لازم را برای اجرای درس پژوهی انجام داده و سپس اهداف و برنامه ها را به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. کانون معلمان فارس یک گروه تخصصی ارائه دهنده فایل های پژوهشی و آموزشی ویژه معلمان میباشد که با اهداف بزرگی چون کمک به ارتقا سطح آموزش و بهبود کیفیت و کارایی نظام آموزشی کشور و البته کمک به دانش آموزان و معلمان عزیز در جهت صرفه جویی در زمان با مشاهده نمونه های انجام شده در سراسر کشور فعالیت میکنیم .
پس معلم باید چنین فرصتهایی را برای تبادل و بازتاب ایدهها و افکار در طراحی آموزشاش در نظر گرفته باشد. مدیریت مباحثه در کلاس درس، مهارتی ضروری برای معلمان است که با استفاده از روشهای نوین و کارآمد مانند روش ارائه شده در این مقاله، میتوان به ارتقای کیفیت مباحثه، افزایش مشارکت دانشآموزان و در نهایت، بهبود یادگیری در کلاس درس دست یافت. معمولا همه ساله از سوی سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش، شیوه نامه درس پژوهی به ادارات کل این وزارتخانه ابلاغ می شود. درس پژوهی باید به عنوان کیفیت بخشی در مدارس اجرا گردد.چون این طرح مدلی اثر بخش برای خلق محیط شوق انگیز برای یادگیری در مدرسه است و طراحی است اثر بخش برای پژوهش در مدرسه که از یکدیگر بیاموزند و بابازاندیشی در رفتارهای اموزشی خود قدمی مثبت بردارند و بیاموزند که برای یاد دادن و یادگرفتن به تولید دانش و محتوایی مناسب بپردازند. درس پژوهی چیست و چه جایگاهی در نظام آموزشی ما دارد؟ درس پژوهی الگوی عملی باز بینی مداوم الگوهای ذهنی و باز اندیشی مشارکتی عمل کارگزاران آموزشی است.
1- با دیدن فعالیت مربوط به ایجاد انگیزه (انداختن هندوانه در آب ) عکس العمل نشان داد. طبق چک لیست هایی که از قبل تهیه شده و همچنین مشاهده ی رفتار و عملکرد فراگیران در تمامی مراحل کار به ارزیابی فراگیران پرداخته ام. مقالات علمی انجام شده در حوزه یادگیری مجازی و یادگیری الکترونیکی. مطالعاتی که با تفکر انتقادی و تفکر خلاق در آموزش و یادگیری در ارتباط باشد. موضوعاتی که به نقد و ارزیابی مکتب های آموزشی، تربیتی و روانشناسی بپردازد.
مفهوم آموزش پژوهی در عرصه عمل درست همان چیزی را در ذهن مخاطب تداعی می کند که در ارتباط با اقدام پژوهی شاهدش هستیم. در واقع در این مقوله نیز تاکید همه صاحبنظران بر روی مباحث عملی و راهکارهای عملی و قابل اجرا بر روی محصلان بوده است. در این ارتباط شاهد هستیم که اهمیت و ضرورت کار عملی دو چندان شده است. قابل پیش بینی است که احتمالا در سالهای بعد بیشترین تاکید بر روی مسئله کار عملی باشد و مستندات کتبی چندان به کار نیاید. بنا بر این توصیه این حقیر این است که از همین ابتدای امر بنای کار خود را بر مستندات عملی و قابل اجرا گذاشته و از کاغذ بازی بپرهیزید.
در این شرایط، پژوهشگر باید راههای جدیدی برای جمعآوری دادهها یا تحلیل آنها بیابد. ( جمع¬آوری دانش پشتیبان و تدوین آن بنا به ماهیت موضوع و تلاش پژوهشگر، حجم متفاوتی خواهد داشت. بنابراین با توجه به داده¬های گردآوری شده، می¬تواند این تیتر، صفحات متعددی را به خود اختصاص دهد و به این قالب ضمیمه شود). با توجه به اینکه این مجله، در فرایند داوری مقالات، از گزارش سامانه مشابه یاب استفاده می نماید، ضروریست که نویسندگان محترم، همراه با فایل مقالات، گواهی سامانه مشابه یاب، را نیز ارسال نمایند. به مقالاتی که گواهی مشابه یاب ارائه ندهند، ترتیب اثر داده نخواهد شد. سند چشم انداز بیست ساله اموزش و پرورش سند راهبردی معاونت اموزش ابتدایی ساسیت های راهبردی ستادی و مصوبات مراجع استانی شاخص های تفاهم نامه وزارت متبوع.
این عمل نه تنها طبیعی است بلکه ضروری است تا پژوهشگر بتواند به نتایج دقیقتر و معتبرتری دست یابد. مقالات مربوط به ” درس پژوهی( اقدام پژوهی، کنش پژوهی و روایت پژوهی)”. ما با دورهها و محصولات آموزشی، به هزاران معلم و استاد کمک کردهایم تا با روشهای نوین تدریس و فناوریهای آموزشی مانند هوشمصنوعی، سریعتر رشد کنند و به جایگاه شایسته خود دست یابند.
درس پژوهی فعالیت اشتراکی معلمان برای طراحی دروس به منظور فراهم کردن بهترین فرصت یادگیری برای دانشآموزان است. درس پژوهی رویکردی برای توسعه حرفهای است که طی آن معلمان با یکدیگر جهت تدوین طرح درس، اجرا، مشاهده و تحلیل نتایج آن در جهت بهبود یادگیری دانش آموزان همکاری و مشارکت مینمایند. یادگیری پژوهش محور (Inquiry-based learning) یکی از الگوهای فعال و فرایند محور آموزش است که بر پایه سوالهای چالش برانگیز و موقعیتهای مبهم استوار است و به دانش آموز فرصت داده می شود تا طراحی و تصمیم گیری نموده و مسئله را حل نماید1. در این شیوه علاوه بر شنیدن، مولفه های مهمی همچون مشاهده، پرسش، تفکر، کاوشگری، آزمایش، و استدلال مورد توجه قرار می گیرد تا فراگیران از همان ابتدای تحصیل به توانمندی تفسیر و قضاوت و نظریه پردازی مجهز شوند در اين شيوه، موضوعات درسی از سوی معلم یا دانش آموز به صورت یک موقعیت مبهم یا مسأله مطرح مي گردند و کشف مفاهیم و راه حل های عملی برای مشکلات عینی، به صورت گروهی یا فردی به عهده دانش آموزان است2.
در این رابطه اختلاف نظر های زیادی نیز در بین اساتید و مربیان ایجاد شد. و متوجه شدیم که تقریبا هر استادی به صورت سلیقه ای این مقوله را تعبیر می کند. بنا بر این لازم بود که شیوه نامه ای جدید در این رابطه تدوین شده و به صورت سراسری در میان دانش جویان ماده 28 و همچنین دانشگاه فرهنگیان منتشر گردد. ۱۳-اجرای تدریس دوم خود را به همراه اعضای گروه درس پژوهی به مرحله اجرا درآورده و فیلم تدریس را تحویل استاد دهند. آموزش پژوهش محور صرفاٌ یک روش تدریس نیست بلکه استراتژی نوینی جهت آموزش روش یادگیری به دانش آموز است. در آموزش پژوهش محور، معلم نیز همگام با دانش آموزان در جستجوی پاسخ است وسایل و امکانات را فراهم می نماید و گام به گام مراحل مختلف کاوشگری را تا رسیدن به نتایج و اهداف تعیین شده هدایت و کنترل می نماید.
در مقالههای بعدی، به بررسی جزئیات بیشتر در مورد هر یک از مراحل اصلی پژوهش از طرح پرسش تا نتیجهگیری خواهیم پرداخت و نحوه اجرای آنها را به دقت تحلیل خواهیم کرد. یکی دیگر از ویژگیهای فرآیند پژوهش، تکرار و بازگشت به مراحل قبلی است. پژوهشگران در طی تحقیقات خود ممکن است چندین بار به مراحل قبل برگردند تا تغییرات لازم را اعمال کنند. این بازگشت به مراحل قبلی میتواند شامل بازبینی در فرضیهها، روشهای تحقیق، یا حتی نحوه جمعآوری دادهها باشد.
در دانشگاه فرهنگیان به دلیل اینکه نیاز است که معلمانی زبده تحویل جامعه داده شود ، از همان ابتدای امر آنان را به کار عملی علاقه مند می کنند. اهمیت کار عملی در قالب مواردی چون آموزش پژوهی در این است که دانشجویان این مراکز علمی می آموزند که برای مهارت محوری در آینده مستندات کتبی اهمیتی بسیار کمتر از فعالیت های عملی دارد. جنبش تفکر در تدریس و تلاش برای بهبود آن از دغدغههای مربیان تربیتی معلمان در جهان است میتوان گفت تدریس پژوهی یا درس پژوهی یک رویکرد جدید برای رشد حرفهای معلمان و بهبود روش های تدریس است که به معلم در هنر تدریس یاری میرساند. درس پژوهی معلم را به بازاندیشی در عمل آموزش از طراحی، برنامه ریزی درسی، طرح درس، تدریس، گرفتن بازخورد و اصلاح فرایند تدریس وادار می کند. ۱۴-پس از اجرای تدریس دوم ،با مشورت اعضای گروه درس پژوهی صورت جلسه و یا فیلم ضبط شده از جلسه نقد و بررسی اجرای دوم را با مشخص شدن نقاط قوت و ضعف آن تحویل استاد دهند.
نشریه به صورت فصلنامه منتشر شده و در زمینه های مختلف بهبود آموزش در نظام آموزشی(به ویژه آموزش و پرورش و تربیت معلم) نسبت به دریافت و انتشار مقالات در سه قالب مقالات کامل اصیل علمی ، مقالات کوتاه علمی و همچنین مقالات مروری که قبلا در هیچ نشریه و یا کتابی به چاپ نرسیده باشند پس از انجام فرآیند برررسی اولیه و فرآیند دواوری دقیق اقدام مینماید. با توجه به اینکه زبان اصلی انتشار مقالات زبان فارسی به همراه چکیده انگلیسی میباشد، لذا این نشریه آماده دریافت مقالات محققین مختلف از سراسر کشور در حوزههای مربوطه میباشد. همچنین با توجه به اینکه چشم انداز نشریه در جهت حضور در نمایههای بین المللی معتبر میباشد، لذا این آمادگی را نسبت به دریافت و بررسی مقالات کامل علمی به زبان انگلیسی دارد، تا در صورت تائید و اخذ مجوز های لازم نسبت به چاپ آن در شمارههای ویژه در نشریه اقدام نماید. لذا محققین علاقمند از سراسر جهان که دارای مقالات علمی در حوزه موضوعی این نشریه باشند، میتوانند نسبت به ارسال مقالات خود به زبان انگلیسی به این نشریه اقدام نمایند تا پس از طی فرآیند داوری دقیق و اخذ پذیرش نسبت به چاپ و انتشار در شمارههای ویژه نشریه اقدام گردد. تیم تخصصی روایت پژوهی معلمان در راستای دانلود درس پژوهی ابتدایی در خدمت فرهنگیان محترم می باشد و هر نمونه درس پژوهی که در ذهن معلمان باشد را به مرحله اجرا در می آورد.
با پذیرش این پویایی و انعطافپذیری لازم، پژوهشگران قادر خواهند بود تا تحقیقات خود را به شکلی مؤثرتر انجام دهند و به نتایج علمی معتبرتر دست یابند. پژوهشگران باید از خلاقیت خود استفاده کنند، از نتایج غیرمنتظره نترسند و همواره آمادگی بازگشت به مراحل قبلی را داشته باشند تا پژوهشی جامع و علمی به ثمر برسانند. این خلاقیت همچنین به پژوهشگر کمک میکند تا از نتایج غیرمنتظره استقبال کند و آنها را به عنوان فرصتی برای توسعه دیدگاههای جدید و نظریات علمی جدید در نظر بگیرد. در صورتی که تمایل دارید نمونه های کامل آموزش پژوهی را برای استفاده و الگو برداری دانلود نمایید ، می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید.
درس پژوهی الگوی پژوهشی معلمان در مدرسه و کلاس درس برای بهسازی مستمر آموزش، غنی سازی یادگیری، پرورش حرفه ای معلمان و تولید دانش حرفه ای است. مجموعه و یک تیم متشکل از فرهنگیان و معلمان شاغل و بازنشسته در سراسر کشور گرد هم آمده و با ایجاد کارگروه مشورتی و حمایتی بنام کانون معلمان فارس اقدام به تهیه فایل های آموزشی , راهنما و نمونه درس پژوهی ابتدایی ( پایه اول , دوم , سوم, چهارم , پنجم و ششم مقطع ابتدایی) , اقدام پژوهی , طرح جابربن حیان , طرح درس , کارنمای معلمی , پژوهش روایی و انواع مقالات و فایل های مورد نیاز فرهنگیان عزیز میکنند. این کارگروه به پشتوانه حمایت همکاران گرامی از سراسر کشور هم اکنون با گذشت 3 سال از فعالیت خود میتواند به جرات خود را منسجم ترین تشکل کاری در زمینه تهیه نمونه فایل های مورد نیاز معلمان در کشور بخواند. در پاسخ به این سوال که درس پژوهی چیست ؟ تعاریف زیادی موجود است که در ادامه به چند مورد اشاره می کنیم. درس پژوهی یک رویکرد ساختارمند مطالعه، توسعه و بهبود آموزش و یادگیری است. به بیان دیگر یک چرخه پژوهشگری درباره یادگیری دانش آموزان است که به منظور ارتقای یادگیری معلمان و اصلاح و بهبود آموزش اجرا میشود.
در این شیوه به دانش آموز آزادی و فرصت تصمیم گیری داده می شود تا نحوه یادگیری را تمرین کند. در چنین رویکردی به جای نتیجه، تاکید بر فرآیند یادگیری است و فرآیند یادگیری شامل کسب مهارتهای عملکردی از قبیل مشاهده، جمع آوری اطلاعات، تفکر و استدلال است. اگر چه تفاوت های فرهنگی مدارس و مناسبات اجتماعی پیچیده در هر جامعه روش ها و ابزارها ی اثربخش را برای به کارگیری مدل درس پژوهی و مخصوصا درس پژوهی ابتدایی توصیه می کنند. همانطور که گفتیم مفهوم آموزش پژوهی نخستین بار در دانشگاه فرهنگیان و برای دانشجویان ماده 28 بیان گردید. با این حال بعد از چندین ماه این اصطلاح در میان سایر معلمین مشغول به کار نیز رواج یافت.
دیدگاهتان را بنویسید