۱۰-تدریس اول خود را به همراه اعضای گروه درس پژوهی به مرحله اجرا درآورده و فیلم تدریس را تحویل استاد دهند. ۹-طرح اولیه درس خود را برای اجرای درس پژوهی نوشته و سپس با مشورت همکاران خود،طرح درس گروه را بر اساس خرد جمعی تنظیم و به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. ۸-با مشورت معلمان هم پایه و یا هم درس برنامه ریزی لازم را برای اجرای درس پژوهی انجام داده و سپس اهداف و برنامه ها را به صورت مکتوب تحویل استاد دهند.
همانطور که اشاره گردید مفهوم آموزش پژوهی نخستین بار در دانشگاه فرهنگیان به وجود آمد و به تدریج در لابه لای بخشنامه های آموزش و پرورش نیز دیده شد. در دانشگاه فرهنگیان به دلیل اینکه نیاز است که معلمانی زبده تحویل جامعه داده شود ، از همان ابتدای امر آنان را به کار عملی علاقه مند می کنند. اهمیت کار عملی در قالب مواردی چون آموزش پژوهی در این است که دانشجویان این مراکز علمی می آموزند که برای مهارت محوری در آینده مستندات کتبی اهمیتی بسیار کمتر از فعالیت های عملی دارد. درس پژوهی بر نظام آموزش و پرورش کشور نیز تاثیر دارد و با حل مشکلات و نقایصی که در مهم ترین بخش از نظام آموزش و پرورش، یعنی تدریس و کلاس درس وجود دارد، موجب صرفه جویی در هزینه های کلان خواهد شد.
درس پژوهی یک رویکرد ساختارمند مطالعه، توسعه و بهبود آموزش و یادگیری است. به بیان دیگر یک چرخه پژوهشگری درباره یادگیری دانش آموزان است که به منظور ارتقای یادگیری معلمان و اصلاح و بهبود آموزش اجرا میشود. درس پژوهی فعالیت اشتراکی معلمان برای طراحی دروس به منظور فراهم کردن بهترین فرصت یادگیری برای دانشآموزان است.
سپس معلمان ديگر گروه معمولاً از ديدگاه انتقادي دربارة قسمتهايي از درس كه بهنظر آنها مشكل داشته است، صحبت ميكنند. «تمركز بر درس است» نه معلمي كه آن را آموزش داده است؛ هر چه باشد درس، محصولي گروهي است و همة اعضاي گروه در مورد نتيجة برنامة خود، احساس مسئوليت ميكنند. چنين كاري نه يك ارزيابي شخصي بلكه فعاليتي است كه به بهبود فردي منجر ميشود و از همين رو حائز اهميت است.
برای شرایطی که اطلاعات بیشتر در مورد پایه شواهد منبع مفید باشد، ممکن است درخواست خلاصه تحقیق یا مقاله از ناشر منبع برای بررسی بیشتر مفید باشد. استفاده از ارزیابی درس پژوهی برای راهنمایی یا ارزیابی یک مداخله به ما این اطمینان را می دهد که این فرآیند برای هدف ما مناسب است، مبتنی بر نظریه علمی است و برای دانش آموزان ما موثر خواهد بود. همانطور که خدمت شما عزیزان عرض شد فایل درس پژوهی حاصل آخرین تجربیات مدیران این مجموعه می باشد . در فایل درس پژوهی سعی نموده ایم بر اساس آخرین تجربیات و مطالعات خود آنچه را که مد نظرمان بوده است را برای شما بزرگواران تدوین نماییم. امیدواریم توانسته باشیم با نگارش فایل درس پژوهی سهم کوچکی در ارتقای سطح علمی دانش پژوهان داشته باشیم.
ب – با طراحی و انجام آزمایش دو حجم متفاوت را با یکدیگر مقایسه می کند. روشی که ارزیابی اجرا می شود و تفسیر می شود توسط تحقیقات پشتیبانی می شود. انتخاب مهارتهایی که باید با ارزیابی اندازهگیری شوند، توسط تحقیق انجام شد. در پايان، درسي كه معلمها بهروي آن بحث كردهاند و خلاصة همة جلسات در يك كتابچه جمعآوري و منتشر ميشود تامعلمان ديگر نيز از آن آگاهي يابند.
برای آن که این نظام کارایی و پویایی مداوم و مستمر داشته و راه حل های اساسی و بنیادی برای مسایل و مشکلات موجود خود بیابد، نیازمند آن است که پژوهش را سرلوحه کار خود قرار داده و یافته های پژوهشی را بکار گیرد. – چنانچه تمایل دارید جدیدترین شیوه نامه درس پژوهی ۹۷-۹۸ را دانلود کنید بر روی اینجا کلیک کنید. در صورتی که تمایل دارید نمونه های کامل آموزش پژوهی را برای استفاده و الگو برداری دانلود نمایید ، می توانید به لینک زیر مراجعه نمایید. 3- درس پژوهي، با درگير ساختن معلمان در فرآيند تبيين مساله، طرح نقشه، عمل، مشاهده، بازانديشي و بازنگري، فرهنگ مشاركتي حرفهاي را ارتقا ميدهد. همانطور که خدمت شما عزیزان عرض شد فایل حاصل آخرین تجربیات مدیران این مجموعه می باشد . در فایل سعی نموده ایم بر اساس آخرین تجربیات و مطالعات خود آنچه را که مد نظرمان بوده است را برای شما بزرگواران تدوین نماییم.
و متوجه شدیم که تقریبا هر استادی به صورت سلیقه ای این مقوله را تعبیر می کند. بنا بر این لازم بود که شیوه نامه ای جدید در این رابطه تدوین شده و به صورت سراسری در میان دانش جویان ماده 28 و همچنین دانشگاه فرهنگیان منتشر گردد. در درس پژوهی مثل اقدام پژوهی (action research) معلمان فرصت می یابند تا در طراحی، اجرا و ارزیابی با یکدیگر همکاری، همیاری و مشارکت کنند و مسایل درون مدرسه و کلاس را بکاوند، جوابی بیابند و آن را در عمل بکار بندند و در پایان یک ارزیابی گروهی از کار آموزشی یکدیگر داشته باشند. در درس پژوهی، معلمان بیش از این که مبانی نظری آموزش و یادگیری را بیاموزند، مهارت های علمی و کاربردی مربوط به یاددهی- یاد گیری(آموزش) و ارزیابی روش های تدریس، خود ارزیابی و فعالیت های آموزشی را می آموزند. درس پژوهی کمک می کند معلمان مشکلات تدریس خود را به کمک هم حل کنند (بهرامی هیدجی،۱۳۹۱). درس پژوهی عاملی اساسی برای تشویق معلمان به یاد گیری و رشد مداوم درباره مهم ترین وظایف خود از طریق بازاندیشی مشارکتی در نحوه تدریس است (ساکی، ۱۳۹۴).
از جمله گزارش از ساختار و طراحی مناسبی برخوردار بوده، قواعد نحوه ی استفاده از منابع را رعایت نموده و از ویرایش مناسب علمی و ادبی برخوردار باشد. 8- درك عميقتر مديران آموزشي از درس پژوهي، بكارگيري استراتژيهاي اثر بخشتر در ارتقاي مديريت آموزشي را محقق ميسازد، ياددهنده را به ياد يادگيرنده تغيير ميدهد، مدرسه را از جايي براي آموزش به مكاني براي يادگيري متحول ميكند و آن را به مثابه سازمان يادگيرنده بازسازي ميكند. و یک مایع گنجایش (حجم) اجسامی را که انتخاب کرده اید را مشخص کنید. 1- با مراجعه به کتاب دایره المعارف کودکان و نوجوانان ص 735 روش تعیین حجم اجسام نامنظم را مطالعه نمائید. 4- هدف فعالیت را فهمیده و می داند چه چیزی را می خواهد تغییر دهد.
نمی توان صرفا از روی حدس و فرضیه ان را در ذهن اجرا کرد و سپس به انتشار نتایج پرداخت. باید تمام آن مراحل را به صورت عملی انجام داده تا با شرایط واقعی در گیر شده و به صورت واقعی بتوانید با مشکلات و تضادهای موجود برخورد کند و آنها را حل کند. کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای بانک فایل پژوهشی معلمان محفوظ است. بخشی از گزارش نهایی است که در عین اختصار، اصل مطلب و نتایج گروه درس پژوهی را به خواننده منتقل می نماید. چکیده حداکثر در یک صفحه شامل ۲۰۰ تا ۳۰۰ کلمه و در پایان نیز کلمات یا واژه های کلیدی حداکثر در ۴ کلمه که راهنمای نکات مهم موجود در گزارش است . ۵-مستندات مهم فعالیت های گروه (فیلم، عکس، نوع تکالیف دانش آموزان، ابزار و …)در گزارش نهایی ارایه شوند.
درس پژوهی یک تمرین توسعه ی حرفه ای می باشد که معلمان در آن تشریک مساعی و همکاری می کنند تا یک طرح درسی را تهیه و اجرا نموده و درس را به منظور جمع آوری داده های مربوط به یادگیری دانش آموزان مشاهده نموده و این مشاهدات را در جهت بهبود و اصلاح درس خود به کار گیرند. این فرایندی است که دبیران در آن درگیر می شوند تا چیزهای بیشتری در مورد تکالیف یادگیری موثر بیاموزند که منتج به پیامدهای یادگیری بهبود یافته برای دانش آموزان می شود ( استیپانک ، اپل ، لیونگ ، تورنرمانگان ، میتشل ، 1389 ، ترجمه ی ساکی و مدنی ، 11 ). درس پژوهی رویکردی برای توسعه ی دانش حرفه ای معلمان است ، که از درون مدارس ابتدایی ژاپن مطرح و توسعه یافته است. در این رویکرد ، معلمان با حضور در گروه های کوچک با تشریک مساعی و با شرکت در جلسات هم اندیشی پیرامون اهداف و محتوای دروس ، به یک برنامه ی مقدماتی برای تدریس دست می یابند ، سپس با مشاهده ی اجرای برنامه و نقد آن ، فرصتی برای رشد حرفه ای خود مهیا می سازند. معلمان از طریق درس پژوهی ، یاد می گیرند که چگونه از یکدیگر بیاموزند و در تجارب آموزشی و تربیتی یکدیگر سهیم شوند.
اغلب، هنگام بررسی منابع، برنامهها یا ارزیابیها، ممکن است با اصطلاحاتی مانند «درس پژوهی» یا «پژوهش درسی» مواجه شویم. این اصطلاحات هر کدام چیزی در مورد منابعی که توصیف می کنند و شواهدی که آنها را پشتیبانی می کنند به ما می گویند. درک معنای هر اصطلاح می تواند به ما در تصمیم گیری آگاهانه در هنگام انتخاب و اجرای منابع کمک کند.
ب- برای تعیین و بدست آوردن حجم های منظم و نامنظم علاقه نشان می دهد. اجرای این مرحله بهتر است در پایان مرحله پنجم و با حضور معلم مجری انجام پذیرد. در هر یک از موارد ذکر شده می بایست به صورت مستندسازی و عملی کلیه مراحل را تا حصول نتیجه درست دنبال کنیم.
4- نتایج کار را با گروه مقابل در میان گذشت و با حجم مکعب آنها مقایسه کرد. 8- در هنگام مشاهده و رسم نمودار دقت و توجه می کند و از وسایل به درستی استفاده می کند. ۴-مفروضات و اصول تدوین یک سند علمی را در تدوین گزارش در نظر داشته باشید.
اگر چه در نهايت يك معلم، درس را به عنوان بخشي از فرآيند پژوهش تدريس خواهد كرد، ولي خود درس محصول گروهي تلقي ميشود. در اينجا هدف نه تنها توليد يك درس اثربخش بلكه درك چگونگي و چرايي كاركرد درس براي افزايش «فهم مطالب در ميان دانشآموزان» است. اغلب، برنامة اوليهاي كه گروه توليد ميكند، در جلسهاي براي همة معلمان مدرسه مطرح ميشود تا به نقد درآيد.
درس پژوهی در واقع روش پژوهشی مشارکتی معلمان در کلاس درس است که از آن به عنوان سودمند ترین، کاربردی ترین و مؤثرترین برنامه پرورش حرفه ای معلمان یاد کرده اند. تفاوت این دو صرفا در این است که در عمل اقدام پژوهی تمرکز معلم اقدام پژوه یا تیم آن، بر روی مشکل مدرسه یا کل کلاس درس است. اما در آموزش پژوهی، تمرکز به صورت خاص بر روی بر روی یک فرد است و تمامی فعالیت ها پیرامون مشکلات، حل مشکلات و دریافت نتایج برای یک دانش آموز است و تمرکز بر روی دانش آموزان دیگر وجود ندارد.
به بیان دیگر یک چرخه پژوهشگری درباره یادگیری دانش آموزان است که به منظور ارتقای یادگیری معلمان و اصلاح و بهبود آموزش اجرا می شود (گورمن، مارک،نیکولا، 2010 ). جنبش تفکر در تدریس و تلاش برای بهبود آن از دغدغههای مربیان تربیتی معلمان در جهان است میتوان گفت تدریس پژوهی یا درس پژوهی یک رویکرد جدید برای رشد حرفهای معلمان و بهبود روش های تدریس است که به معلم در هنر تدریس یاری میرساند. درس پژوهی معلم را به بازاندیشی در عمل آموزش از طراحی، برنامه ریزی درسی، طرح درس، تدریس، گرفتن بازخورد و اصلاح فرایند تدریس وادار می کند. تیم تخصصی بانک فایل پژوهشی معلمان در راستای دانلود درس پژوهی ابتدایی در خدمت فرهنگیان محترم می باشد و هر نمونه درس پژوهی که در ذهن معلمان باشد را به مرحله اجرا در می آورد.
بنابراین با توجه به دادههای گردآوری شده، میتواند این تیتر، صفحات متعددی را به خود اختصاص دهد و به این قالب ضمیمه شود). ( جمع¬آوری دانش پشتیبان و تدوین آن بنا به ماهیت موضوع و تلاش پژوهشگر، حجم متفاوتی خواهد داشت. بنابراین با توجه به داده¬های گردآوری شده، می¬تواند این تیتر، صفحات متعددی را به خود اختصاص دهد و به این قالب ضمیمه شود). سپس گروه معلمان با تماشای مجدد فیلم، نکات مثبت و منفی این روش جدید را پیدا می کنند و برای رفع ایرادات آن همفکری می نمایند. 4- حجم مکعب خود را با حجم مکعب گروه دیگر مقایسه کرد و نتیجه ی مقایسه را در رابطه با هدف درس بیان نمود. استانداردهای خاص در هر یک از این حوزهها و سایر حوزهها، در کتابچه راهنمای «استانداردهای آزمونهای آموزشی و روانشناختی» (۲۰۱۴)، نوشتهشده توسط انجمن تحقیقات آموزشی آمریکا، انجمن روانشناسی آمریکا، و شورای ملی سنجش در آموزش گردآوری شده است. این کتاب راهنما می تواند همراه مفیدی در هنگام بررسی شواهد خاص پشت ابزارهای اندازه گیری باشد.
برای تلقی یک برنامه یا تمرین «درس پژوهی»، محققان معمولاً تأثیر منابع (ها) را در یک محیط کنترلشده مطالعه میکنند – برای مثال، آنها ممکن است تفاوتها را در رشد مهارت بین دانشآموزانی که مربیانشان از منابع استفاده کردهاند و دانشآموزانی که مربیانشان استفاده کردهاند، مطالعه کنند. اگر تحقیقات کافی حاکی از مؤثر بودن برنامه یا عمل باشد، ممکن است آن را «درس پژوهی» در نظر بگیرد. در اين مرحله معمولاً همة اعضاي شوراي معلمان در يك جلسة طولاني شركت ميكنند. گاهي يك فرد متخصص از خارج از مدرسه براي شركت در اين جلسه دعوت ميشود.
۱۳-اجرای تدریس دوم خود را به همراه اعضای گروه درس پژوهی به مرحله اجرا درآورده و فیلم تدریس را تحویل استاد دهند. دوره ی مدرسه از دوره های مهم ، حساس و موثر در زندگی فردی و اجتماعی آدمی است . شما دوستان محترم می توانید فایل درس پژوهی چیست را از این بخش خریداری نمایید. آموزش پژوهش محور صرفاٌ یک روش تدریس نیست بلکه استراتژی نوینی جهت آموزش روش یادگیری به دانش آموز است.
لازم به ذکر است کلیه درس پژوهی ها توسط در مدارس بانک فایل پژوهشی معلمان طراحی و تدوین گردیده است و جمعی از تیم با تجربه در ارائه این برنامه ها ساعت ها و روزها وقت گذاشته اند. شما فرهنگیان عزیز همچنین می توانید علاوه بر درس پژوهی بر اساس آخرین ویرایش از سایر محصولات این بانک پژوهشی استفاده نمایید. یعنی در سه جنبه طراحی، اجرا و ارزیابی یک برنامه با همدیگر همفکری، همکاری و همیاری می کنند. ۱۴-پس از اجرای تدریس دوم ،با مشورت اعضای گروه درس پژوهی صورت جلسه و یا فیلم ضبط شده از جلسه نقد و بررسی اجرای دوم را با مشخص شدن نقاط قوت و ضعف آن تحویل استاد دهند. یافته ها را خلاصه و شواهد اصلی (مشاهدات و نکات کلیدی، نتایج مهم مصاحبه با دانش آموزان، نمونه هایی از یادگیری های دانش آموزان) را مبنی بر موفقیت یا عدم موفقیت ذکر نمایید. بحث کنید که چگونه می توان کار گروه تفکر و یادگیری دانش آموزان را در مسیر اهداف درسی بهبود بخشید.
درس پژوهی هاییکه در بانک فایل پژوهشی معلمان در دسترس می باشد ، از نظر کارشناسان ما بسیار کامل و دقیق است و در سال تحصیلی اخیر مشکل شما عزیزان را برطرف می نماید.این برنامه با تجربیات شخصی مدیران سایت نگارش شده است.و در حد بضاعت از منابع در دسترس نیز در این زمینه بهره گرفته شده است. درس پژوهی مانند اقدام پژوهی، پژوهش حین عمل است که می تواند تأثیر بسیاری در بهبود کیفیت کاری، آموزش در مدرسه و پرورش حرفه ای معلمان داشته باشد. آنان با توجه به فعالیت هایی که در ماده درسی آموزش پژوهی به عنوان کارآموز در مدارس می گذرانند ، مادگی پیدا می کنند که در سالهای آینده نیز در فعالیت های خود تحت عنوان اقدام پژوهی به همین شیوه استناد کنند. با توجه به موارد مطرح شده درک اهمیت مقوله آموزش پژوهی در دانشگاه فرهنگیان کار ساده ای است.
معلمان در شروع درس پژوهی باید ارزش کار گروهی و نقادی را در توسعه حرفه ای خود درک کنند (ساکی۱۳۹۴ به نقل ازباینو و همکاران ۲۰۱۲). در واقع در درس پژوهی گروههاي معلمان كار ميكنند تا دروسي را كه چندين بار تدريس ميشوند، مورد مشاهده قراردهند، بحث كنند و اصلاح كنند، تدوين نمايند(بازانديشي، نوانديشي، بازبيني و….). معلمان فقط يكي دو بار در سال در درسپژوهي درگيرو مشاركت كنند، زيرا فرايند كار سخت و فشرده است. در اين جلسه، معمولاً به معلمي كه درس را آموزش داده است، اجازه داده ميشود اول از همه صحبت كند و نظر خود را دربارة چگونگي اجراي درس و مسائل عمدة آن، اظهار نمايد.
همانطور که گفتیم مفهوم آموزش پژوهی نخستین بار در دانشگاه فرهنگیان و برای دانشجویان ماده 28 بیان گردید. با این حال بعد از چندین ماه این اصطلاح در میان سایر معلمین مشغول به کار نیز رواج یافت. در واقع معلمان مقطع ابتدایی می توانند در کنار اقدام پژوهی خود ، از انجام آموزش پژوهی و کسب امتیاز این مورد نیز بهره مند شوند.
آنها بدین ترتیب می توانند با بازاندیشی در رفتارهای آموزشی خود ، راه های بهتری برای تدریس بیابند و به تولید دانش حرفه ای بپردازند. معلمانی که به حرفه خود عشق می ورزند و تعلیم دانش آموزان به بهترین نحو ممکن، مهم ترین خواسته آنان از شغل معلمی است، با ذهنی باز و روحیه ای انتقاد پذیر در گروه های دبیران هم پایه خود قرار می گیرند. در این گروه ها ممکن است مدرسین بسیار با تجربه یا نیروهای جوان اما با تحصیلات نوین و مطالعات بالاتر گرد هم آیند.
همچنین درس پژوهی اثر مستقیم روی افزایش سرعت و میزان یادگیری دانش آموزان دارد. دانشآموزان خود، ایدههایشان را با شواهدی که برآمده از فعالیتهای فیزیکی و ذهنیشان است مقایسه میکنند و آنها را (در صورت ناسازگاری با شواهد) تغییر میدهند یا گستردهتر و مستدل میکنند. تعامل یادگیرندهها با یکدیگر و معلم که معمولا به شکل بلند فکر کردن و یا گفتوگوی استدلالی (چانهزنی) رخ میدهد نقش مهمی در تغییر ساختار ذهنی آنها دارد. پس معلم باید چنین فرصتهایی را برای تبادل و بازتاب ایدهها و افکار در طراحی آموزشاش در نظر گرفته باشد. عباراتی مانند «درس پژوهی» یا «پژوهش درسی» شاخصهای مفیدی از نوع شواهد پشت برنامهها، شیوهها یا ارزیابیها هستند – با این حال، آنها فقط میتوانند در مورد تحقیقات خاص پشت هر ابزار چیزهای زیادی به ما بگویند.
درسپژوهي، يك حلقة پژوهشي است كه در آن، معلمان بهصورت گروهي دربارة موضوعات برنامة درسي به پژوهش ميپردازند. آنها در ابتدا به «تبيين مسئله» ميپردازند كه فعاليت گروه درسپژوهي را برانگيخته است و هدايت خواهد كرد. مسئله ميتواند يك سؤال عمومي (براي مثال برانگيختن علاقه دانشآموزان به پژوهش) يا سؤال جزئيتر باشد (براي مثال، بهبود فهم دانشآموزان از چگونگي جمع كردن مطالب براي تحقيق جزئي). سپس گروه به مسئله شكل ميدهد و برآن تمركز ميكند، بهنحوي كه بتواند در يك درس خاص كلاسي مطرح شود. معمولاً مسئلهاي را انتخاب ميكنند كه از فعاليتهاي خود بهدست آوردهاند يا براي دانشآموزانشان دشواريهايي ايجاد كرده است. مفهوم آموزش پژوهی در عرصه عمل درست همان چیزی را در ذهن مخاطب تداعی می کند که در ارتباط با اقدام پژوهی شاهدش هستیم.
در سالهای اخیر در بسیاری از مراکز بخصوص در دانشگاه فرهنگیان بحث آموزش پژوهی بر سر زبان ها افتاده است. در روزها و هفته های اولیه همه گمان می کردند که منظور از آموزش پژوهی همان اقدام پژوهی و پژوهش در عمل است. ولی با وجود ارائه شیوه نامه ها و بخشنامه های جدید متوجه این موضوع شدند که سرفصل های این مقوله با مبحث اقدام پژوهی کاملا متفاوت است. در این رابطه اختلاف نظر های زیادی نیز در بین اساتید و مربیان ایجاد شد.
برخلاف برنامهها یا برنامههای درس پژوهی، رویههای پژوهش درسی در یک محیط کنترلشده مورد تحقیق قرار نگرفتهاند. درس پژوهی (lesson study) رویکردی جدید در توسعه دانش حرفه ای معلمان است که از درون مدارس ابتدایی ژاپن مطرح و گسترش یافته است. مرحله نهایی در فرایند درس پژوهی تهیه گزارش از نه مرحله قبلی است که می تواند چرخه درس پژوهی را به صورت توصیفی بیان کند؛ این مرحله به مستندسازی شواهد بررسی شده پرداخته و به تشریح دانش حرفه ای کسب شده توسط گروه می پردازد.
دراین مرحله علاوه برفرایند گزارش نویسی (مثل اولین تدریس)، تفاوت میزان درک و یادگیری دانش آموزان و دسترسی مطلوب به اهداف درس و اثربخشی تدریس را در تحقق این اهداف، مورد ارزیابی قرار می دهیم. توجه به آموزش و پرورش، امری ضروری برای رسیدن به جامعه ای متعالی است زیرا کودکان و نوجوانانی که در این نظام آموزشی تعلیم می پذیرند و پرورش می یابند، آینده سازان کشور خواهند بود. بنابر این که باید به طور مداوم برای رفع نقایص و نقاط ضعف بخش های مختلف آموزش و پروش در تلاش باشیم تا کشورمان در زمینه های گوناگون علمی، فرهنگی، اجتماعی و… به رشد و شکوفایی برسد. درس پژوهی یکی از ساده ترین و کم هزینه ترین روش هایی است که می تواند به صورت ریشه ای، نقایص موجود بخش آموزش و پرورش را از کلاس درس بزداید و بازده مدارس را افزایش دهد. هم اکنون بانک فایل آموزشی معلمان نمونه پروژه جدیدی را جهت بهره مندی شما عزیزان با عنوان درس پژوهی قرار داده است.
زمانی که طرح درس تجدید نظر شده، آماده شد، درس در کلاسی متفاوت تدریس می شود. گاهی معلم درس، همان معلم قبلی است ولی در بیشتر موارد، معلم دیگری از گروه پژوهشی، تدریس را بر عهده می گیرد. یکی از ویژگی های این مرحله آن است که همه اعضای شورای معلمان برای شرکت در پژوهش به کلاس دعوت می شوند.
هم چنین تاثیر فعالیت گروه توسعه حرفه ای معلمان مورد بحث قرار گیرد. ۱۲-طرح درس دوم و اصلاح شده را با مشورت اعضای گروه درس پژوهی تنظیم و با مشخص شدن تغییرات آن در مقایسه با طرح درس قبلی به صورت مکتوب تحویل استاد دهند. در این مرحله یکی دیگر از اعضای گروه یا همان معلم قبلی، طرح درس اصلاح شده را به گروه دیگری از دانش آموزان تدریس می نماید، ناظران باید تفاوت های یادگیری دانش آموزان را در دو تدریس اجرا شده بررسی و درباره دلایل این تفاوت ها بحث نمایند. V درس پژوهی یک رویکرد ساختارمند مطالعه، توسعه و بهبود آموزش و یادگیری است.
آنان در ابتدا به « تبین مسأله» می پردازند که فعالیت گروه درس پژوهی را برانگیخته است و هدایت خواهد کرد. می توان گفت که اغلب معلمین دلسوز کشورمان با عبارت درس پژوهی و معنی آن آشنایی دارند. درس پژوهی در حقیقت به فعالیتی گفته می شود که توسط گروه های آموزگاران صورت می گیرد و طی این فرآیند طرح درس ها اصلاح شده و راه حل های مفیدی برای حل مشکلات کلاسی، رفع کم توانی معلمان در تبیین دروس و امثال این موارد ارائه می شود. ۱۱-پس از اجرای اول ،با مشورت اعضای گروه صورت جلسه و یا فیلم ضبط شده از جلسه را با مشخص شدن نکات مثبت و منفی تحویل استاد دهند. ۷-یک درس را بعنوان کار عملی درس پژوهی انتخاب و سپس با مشورت معلمان هم پایه و یا هم درس علل انتخاب آن درس را نوشته و تحویل استاد دهند. به طور معمول، اصطلاحات تمرینهای درس پژوهی یا برنامههای درس پژوهی به تمرینهای فردی (مثلاً درسهای تک درس یا فعالیتهای درون کلاسی) یا برنامههایی (مثلاً برنامههای درسی یک ساله) اشاره میکنند که بر اساس شواهد علمی مؤثر در نظر گرفته میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید