مقایسه خودرو تیبا و ساینا

مقایسه ساینا با تیبا بررسی تفاوت های دو خودرو

درجه رسانه شماست، رسانه‌ای که کمک‌تان می‌کند با چشمانی باز انتخاب و هوشمندانه خرید کنید. ما اینجا هستیم تا دقیق، صریح و شفاف درباره کالاهایی که هر روز در اطرافتان می‌بینید با شما صحبت کنیم. پیندو یک پلتفرم کاربر محور برای ثبت آگهی خرید و فروش کالای نو یا ارائه خدمات است. در بلاگ پیندو سعی داریم تا با ارائه اطلاعات مفید و کاربردی به شما کمک کنیم تا خرید مطمئن و هوشمندانه ای انجام دهید. این وب سایت با هدف ارتقا سطح دانش فنی کاربران ایرانی در حوزه تکنولوژی های جدید از جمله گوشی های موبایل ، تبلت ، دستگاه های دیجیتال راه اندازی شد.

در خصوص ایمنی در خودرو ساینا، شرایط و امکانات قابل قبول تری نسبت به تیبا اعمال شده است. که مهم ترین امکانات ایمنی در خودرو برای ساینا می توان به وجود ۲ کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، ترمز ضد قفل ABS،ترمز کمی EBD و سنسور پارک دنده عقب اشاره کرد. بنابراین نمی‌توان گزارش متفاوتی را از تجربه رانندگی با آن‌ها ارائه کرد.

از نظر شتاب و سرعت هم دست برتری با سایناست، اگرچه این برتری فاحش و محسوس نیست. در پایان مقایسه تیبا و ساینا باید بگوییم که این دو خودرو با توجه به پلت فرم و سازنده مشترک، از بسیاری جهات کاملاً شبیه به هم هستند. البته ساینا از نظر طراحی و آپشن کمی بالاتر از تیبا می‌ایستد که قیمت بیشتر آن را توجیه می‌کند. با این اوصاف اگر بودجه محدودی دارید و یک خودرو اقتصادی نسبتاً جادار و کم استهلاک می‌خواهید، هم تیبا و هم ساینا می‌توانند نیاز شما را برطرف کنند. از نظر عملکرد فنی نیز می‌توان گفت که شتاب‌گیری این خودرو تقریبا یکسان بوده و تفاوت فاحشی میان آن‌ها دیده نمی‌شود؛ در این بین بهبود جزئی ضرایب گیربکس ساینا باعث شده این خودرو اندکی تند و تیزتر از برادر خود یعنی تیبا باشد. در نهایت نباید انتظار دینامیک رانندگی اسپرتی را از این دو خودرو ارزان قیمت داشته باشید اما هم تیبا و هم ساینا نسبت به سطح قیمتی خود عملکرد فنی معقولی دارند.

ماشین‌های تیبا و ساینا هر دو از لحاظ قابلیت‌های آفرودی ضعیف هستند، زیرا برای مسیرهای شهری و جاده‌های آسفالتی طراحی شده‌اند و قابلیت آفرودی محدودی دارند. هرچند این دو خودرو می‌توانند برای مسیرهای سبک آفرودی مناسب باشند، اما در شرایط سخت ترنینگ و مسیرهای دشوارتر آفرودی، عملکرد آن‌ها چندان قوی نیست. به‌طور‌کلی، ساینا به دلیل موتور بزرگتر و فاصله بیشتر از زمین، در شرایط آفرودی کمی بهتر از تیبا عمل می‌کند، اما هر دو خودرو به‌طور‌کلی برای مسیرهای آسفالتی بهتر عمل می‌کنند.

امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا تصمیم بهتری در خرید خودرویی که بهترین تطابق را با نیازهایتان دارد، بگیرید. با توجه به بررسی‌های انجام شده در این مقاله، می‌توانیم به نتیجه‌گیری‌های مهمی درباره مقایسه ساینا و تیبا 2 برسیم. در بین این دو خودرو، ساینا دارای قفل ایمنی کودک و سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD) است که از جمله امکانات ایمنی بیشتری است که تیبا ۲ فاقد آن می‌باشد. این موارد می‌تواند در افزایش سطح ایمنی و کاهش خطرات رانندگی موثر باشد.

به علاوه، محدودیت‌های اقتصادی باعث شده است تا حداقل امکانات ایمنی را در این دو خودرو شاهد باشیم. ظاهر تیبا حتی در ابتدای عرضه به بازار یعنی اواخر دهه 80 شمسی هم چندان به‌روز و چشم‌گیر نبود. در واقع سبک طراحی مواردی مثل سپرها، دستگیره درب‌ها، آینه‌های جانبی و ستون‌ها، در کنار ابعاد کوچک المان‌هایی مثل لاستیک‌ها یا جلوپنجره، چهره‌ای نه چندان هماهنگ و شبیه به سبک ابتدای دهه 90 میلادی را برای این خودرو ایجاد کرده است.

در مقابل، در بخش ظاهری ساینا، می‌توان گفت که نسخه فیس لیفت تیبا بالاخره از نظر فنی به‌روز شده است. با این حال، باید اعتراف کرد که ساینا یک نسخه متقدم و پیشرفته‌تر است. طراحی خشن و جلوه‌های اسپرت ساینا، ظاهری جذاب و جذاب به خودرو می‌بخشد.

شاید بتوان گفت که تبدیل تیبا به مدل بدون صندوق آن، بهترین عملکرد سایپا در این چند سال گذشته در صنعت خودروسازی باشد. به طور مثال پلاستیک های به کار رفته در ساخت داشبورد نیز همچنان خشک هستند. و از نمای جانبی، حالت یک ‌نواخت و ناخوشایند تیبا، در ساینا تکرار می‌ شود. به طور کلی طراحی داخلی ساینا همانند تیبا هنوز جای کار بسیار دارد. و می توان آن را جز یکی از خودروهای اسپرت و تا حدی شیک و جوان پسند دانست.

حال درخصوص کابین ساینا باید بگوییم که از لحاظ کیفیت هیچگونه تغییر و پیشرفتی نسبت به تیبا نداشته که همین موضوع باتوجه به گذشت زمان و روند صعودی پیشرفت خودروسازان جهان، خود به نوعی پسرفت به شمار می رود. با توجه به یکسان بودن پلت فرم تیبا و ساینا، فاصله محوری هر دو خودرو نیز برابر با 2415 میلی‌متر است؛ در نتیجه ابعاد کلی کاملاً مشابهی را در داخل کابین این دو برادر شاهد هستیم که نسبت به ابعاد خارجی آن‌ها قابل قبول است. تنها تفاوت فضای داخلی تیبا و ساینا در بهره‌مندی صندلی‌ عقب ساینا از پشت‌سری خلاصه می‌شود که راحتی سرنشینان عقب این خودرو را اندکی بهبود بخشیده است. از نظر طول و عرض، ساینا کمی بزرگ‌تر از تیبا است که باعث شده است فضای صندوق بار آن به میزان بسیار ناچیزی (دقیقاً 2.5 لیتر) بیشتر باشد. سیستم تعلیق این دو وسیله شباهت زیادی به ریو دارد اما بر خلاف پراید میله موج‌گیر و کششی آن‌ها به شکل مستقل از یکدیگر طراحی شده است. ساینا و تیبا توسط این تعلیق از نرمی زیادی برخوردار شده‌اند اما همین نرمی سبب می‌شود تا در پیچ‌های تند، در صورت بالا بودن سرعت و عدم مهارت کافی در رانندگی، قسمت عقب خودرو از کنترل خارج شود.

در این خودرو علاوه بر شیشه‌های جلو، ششیه‌های عقب نیز برقی شده‌اند. سیستم تهویه آن نیز از نوع دیجیتالی است و وجود دماسنج هوای بیرون از کابین نیز در بیشتر مدل‌های این خودرو به چشم می‌خورد. همچنین سنسورهای پارک عقب نیز از دیگر امکانات کاربردی ساینا محسوب می‌شود که در تیبا وجود ندارد. نوبتی هم باشه نوبت یکی دیگر از مهم ترین مباحث در خصوص مقایسه دو خودرو یعنی بررسی سطح ایمنی است. پس با ما باشید تا مقایسه ساینا با تیبا را از نظر امنیت مورد بررسی قرار دهیم.

ساینا در نسخه‌های فول آپشن خود به امکانات رفاهی خوبی تجهیز شده که برخی از این امکانات حتی در خودروهای کمی گران‌تر نیز به ندرت دیده می‌شود. امکانات رفاهی مناسب در کنار قیمت اقتصادی و طراحی به روز، این محصول را به یک خودروی پر طرفدار تبدیل کرده است. از آنجایی که این محصول قیمت بالاتری به نسبت تیبا دارد، توصیه می‌شود تا شرایط فروش اقساطی ساینا را در سایت سایپا مطالعه کرده و این روش را برای خرید این سدان، انتخاب کنید.

مصرف سوخت هردو خودرو ساینا و تیبا در هر ۱۰۰ کیلومتر شهری ۷ لیتر و در هر ۱۰۰ کیلومتر جاده ای حدود ۵ لیتر است. یعنی با هر بار پر کردن باک ساینا و باک تیبا، می توان ۶۰۰ کیلومتر رانندگی کرد. با ورود به فضای کابین، تفاوت‌ها اندکی فروکش می‌کند؛ با وجود آن‌که طراحی کابین تیبا قدمت بیشتری دارد، اما از لحاظ هماهنگی بصری، به‌ویژه طرح دریچه‌های تهویه روی کنسول میانی آن پخته‌تر احساس می‌شود. تیبا به‌عنوان جایگزین مدل پرفروش پراید در لیست تولیدات شرکت سایپا حضور دارد. این خودرو بر مبنای پلتفرم ارتقایافته پراید که با نام ایکس200 شناخته می‌شود، طراحی و تولید شده است. Tiba از سال ۸۸ تحت عنوان مینیاتور به حضور مشتریان ایرانی معرفی شد؛ اما بعد از مدتی نام آن به تیبا تغییر کرد.

گیربکس ۵ سرعته دستی در هر ۲ خودرو وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارند اما در ساینا این گیربکس تقویت شده است و دقت تعویض دنده یا همان ضریب تعویض نیز تغییر یافته و باعث عملکرد بهتر آن شده است. میزان مصرف سوخت هر ۲ خودرو تقریبا یکسان است و درحالت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر، ۷ لیتر سوخت مصرف می‌کنند. با توجه به اشتراک فنی بسیار زیاد تیبا و ساینا، در عمل نمیتوانیم گزارش متفاوتی از تجربه رانندگی با آنها را داشته باشیم. بنابراین تجربهرانندگی با هر دو خودرو را به طور مشترک نقل می کنیم.

اما همین طراحی کپی شده نیز به عقیده بسیاری از خریداران زیبا بوده و مورد پسند واقع شده است. درون صندوق عقب تیبا و ساینا گنجایشی در حد ۳۷۰ لیتر تعبیه شده که در مقایسه با محصولاتی مثل سمند و پژو ۴۰۵ کمی محدود به نظر می‌رسد، اما جهت پاسخگویی به نیاز خانواده‌های ۳ الی ۴ نفره تقریبا کفایت خواهد کرد. در نهایت از نظر طراحی کابین در مقایسه تینا با ساینا تفاوت زیادی احساس نمی‌شود. با مقایسه ساینا و تیبا ۲ در بخش ظاهر جانبی، می‌توان بزرگ‌ترین تفاوت را در آینه‌های بغل این دو اتومبیل در نظر گرفت.

در ساینا سعی شده تا آینه‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار باشند و همچنین ظاهر آن نیز هم‌رنگ با بدنه خودرو تولید شود. در مقابل، ساینا با توجه به چراغ‌های کشیده و همچنین سپر اسپرت‌تر خود، درصد زیادی نسبت به تیبا ۲ در زیبایی پیشی گرفته و جذاب‌تر است. در نمای جلو پنجره‌های خودرو، ساینا ظاهر بهتری داشته و دیگر آن پنجره کوچک تیبا را در جلو اتومبیل مشاهده نمیکنیم. همچنین سعی شده تا با الگو برداری از خودرو رنو ساندرو ،یک جلو پنجره زیبا و عامه‌پسند برای ساینا طراحی شود.

صحبت از وجود آپشن در دو مورد از ارزان ترین خودروهایبازار، شاید وقت تلف کردن باشد. اما در هر حال ممکن است برای کسی که میان خرید ایندو خودرو مردد مانده است، همین تفاوت های جزئی تجهیزاتی هم مهم به نظر بیاید. تیباآپشن رفاهی خاصی به خریدار خود ارائه نمی دهد و به کولر و شیشه های برقی جلو اکتفامی کند! البته اگر مه شکن های جلو و عقب و سیستم ضد سرقت را هم جزو آپشن هابدانید، تیبا از آنها برخوردار است.

مهندسان سایپا سعی کرده‌اند ضعف طراحی پایه تیبا را در تیبا ۲ جبران کنند و از الگوی محبوب‌ترین هاچبک ایران یعنی ۲۰۶ الهام بگیرند. این تغییرات بیشتر به سلیقه مشتریان ایرانی می‌پردازد و پذیرش طرح‌های جدید تیبا ۲، موفقیت این خودرو را نشان می‌دهد. بنابراین تیبا ۲ به طور قابل توجهی ناکامی تولید تیبا را جبران کرده است. در نتیجه، از نظر فنی، هیچ یک از این خودروها قدرت بیشتری نسبت به دیگری ندارند و تفاوت‌های آن‌ها به حداقل محسوس است.

چراغ‌های پشت هم دو تکه هستند و بخشی از آنها روی درِ صندوق عقب قرار دارد. طراحی سپر عقب هم قابل‌قبول است و دو پروژکتور در دو طرف آن نصب شده است. نمای پشت ساینا هم طراحی ساده‌ای دارد و فقط مدل درِ صندوق عقب و شکل چراغ‌ها نسبت به تیبا کمی تغییر کرده است. درکل می ‌توان کابین ساینا را نسبت به تیبا برتر دانست، اما موضوعی که می تواند انتقاد ها را به سوی کابین این خودرو روانه کند، موضوع مونتاژ بی‌ دقت قطعات داشبورد و رودری‌ ها بوده که ظاهری غیر منظم را درون کابین ایجاد کرده است. صنعت خودروی ایران برخلاف تمامی دنیا، نه تنها سیر صعودی پیشرفت را طی نمی کند، بلکه روند نزولی را در این زمینه دنبال می کند.

ساینا از سال 1395 وارد سبد محصولات سایپا شد و همزمان با تیبا بر روی خط تولید قرار گرفت. ساینا در تیپ‌های مختلفی عرضه می‌شود از جمله SX و EX که هر دو جعبه دنده دستی دارند و نیز یک مدل با جعبه دنده اتوماتیک در دسترس است که قیمتی بسیار بالا دارد و با اختلاف قیمتی در حدود 15 میلیون تومان در مقایسه با مدل‌های دنده‌ای به فروش می‌رسد. ما در اینجا در مورد مدل دستی صحبت می‌کنیم که از نظر قیمتی اختلاف کمتری با تیبا دارد. از نظر فنی، موتور تیبا همان موتور ۴ سیلندر هشت سوپاپ پراید است. با این تفاوت که به‌کمک شرکت آلمانی FEV، قدرت و حجم موتور را افزایش داده‌اند و به‌همین‌دلیل موتور آن از پراید قدرتمندتر است.

جلو پنجره ساینا نیز همچون تیبا، فاقد تزئینات کرومی است و تنها لوگوی بزرگ سایپا را در دل خود نگه می دارد. سپر جلو بلندتر از تیبا طراحی شده و در قسمت مرکزی آن، یک شبکه ورودی هوا به چشم می خورد. اما در این قسمت، خبری از شبکه نیست و به صورت تو پر طراحی شده است. در نمای کناری به نظر می آید که طراحان سایپا از ایجاد تغییرات عمقی عاجز بوده اند. آینه های کناری از مهم ترین تغییرات این نما هستند که کیفیت و ظاهر به مراتب بهتری نسبت به تیبا دارند. در ساینا از رینگ های 14.0 اینچی استفاده شده که بنا به سفارش مشتری، در دو نوع فولادی و آلومینیومی قابل ارائه است.

برخی از افراد آنچنان به این موضوع اهمیت می دهند که حاضرند همه چیز را کنار بگذارند و یک خودرو شیک با ظاهر بسیار لوکس خریداری کنند. اکنون در صورتی که قصد خرید ساینا سایپا را دارید در مورد طراحی بدنه اش باید بگوییم که این خودرو؛ از تیبا جذاب تر است و به موجب انتقادهایی که بر روی تیبا صورت گرفت و روی این خودرو اعمال شد؛ ساینا را جوان پسند و اسپرت کرد. البته این موضوع را باید یاد کرد که نسخه های اولیه تیبا با قدرت 80 اسب بخار وارد بازار می شدند اما با ایجاد برخی تغییرات شاهد قدرتی معادل 87 اسب بخار هستیم. در مقابل ساینا یکی دیگر از خودروهای ملی است که طراحی و تولید آن توسط سایپا انجام شده است. در این مقاله به بررسی و مقایسه دو خودروی تولید داخل تیبا و ساینا پرداخته‌ایم.

همچنین از نظر وزنی نیز این خودرو حدود 50 کیلوگرم سبک تر از ساینا است و حدود 1 تن وزن دارد. این سدان کوچک وزنی در حدود 1050 کیلوگرم دارد و حجم باک آن نیز 41 لیتر اعلام شده است. – این مسأله به عوامل مختلفی از جمله وضعیت فنی، سابقه نگهداری و تعمیرات و نوع استفاده از خودروها بستگی دارد. کل خانواده تیبا و پراید این مشکل رو بخاطر عایق بندی ضعیف و موتور پر سر و صدا دارن. لطفا صندوق ورودی یا پوشه هرزنامه خود را بررسی کنید تا اشتراک خود را تأیید کنید. از لحاظ ابعادی، تیبا ۴۱۰۵ میلی‌متر طول، ۱۶۴۱ میلی‌متر عرض و ۱۴۸۴ میلی‌متر ارتفاع دارد و فاصله بین ۲ محور آن نیز در حدود ۲۴۱۰ میلی‌متر اعلام شده است.

شرکت سایپا، Tiba را به دو تیپ معمولی و آپشنال دسته‌بندی کرده است که امکانات نسخه آپشنال، اندکی قابل‌قبول‌ به نظر می‌رسد اما قیمت تیبا  پلاس بالاتر از نسخه معمولی است. تیبا در حال حاضر در مدل‌های صفر و دست دوم در بازار به فروش می‌رسد. از نظر بازار خرید و فروش و خدمات پس از فروش هم باید بگوییم تیبا وضعیت مطلوبی دارد هرچند که با افزایش قیمت همانند گذشته محبوب نیست. تیبا نخستین محصول ملی ساخت سایپا است که در ابتدا با نام مینیاتور شناخته می‌شد. در مورد پروژه ساخت تیبا باید بگوییم که این پروژه در سال 1375 با نام S81 کلید خورد ولی نهایی شدن آن زمان زیادی به طول انجامید و نهایتا تیبا در سال 1390 وارد بازار شد. بر این اساس باید گفت این دو خودرو اقتصادی تولید سایپا در دسته خودروهای خوش مصرف طبقه‌بندی می‌شوند، اما برنده این رقابت در این بخش با اندک درصد برتری تیبا دو است.

متریال استفاده شده در قطعات داخلی هر دو خودرو از جنس پلاستیک خشک است که کیفیت پایین آن‌ها پس از لمس کردن محسوس است. دقت مونتاژ قطعات و کیفیت رنگ‌آمیزی نیز در هر دو خودرو پایین است. این دو خودرو از لحاظ فنی تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند؛ چراکه از دیدگاه کارشناسی خودرو، هر دو به پیشرانه چهارسیلندر تنفس طبیعی ارتقایافته، یعنی موتور M15 سایپا، مجهز هستند. این پیشرانه معادل 87 اسب‌بخار قدرت و 128 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند که توسط یک گیربکس ۵سرعته دستی، به سوی چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. البته شرکت سایپا در برهه‌ای ساینا با گیربکس اتوماتیک را نیز به سبد محصولات خود ضمیمه کرد. شتاب صفرتاصد تیبا و Saina دستی نیز به‌ترتیب حدود 13 و 12.8 ثانیه اندازه‌گیری شده است.

در این مقاله، ما قصد داریم ساینا و تیبا 2 را به‌طور جامع مورد بررسی قرار دهیم. با مقایسه و بررسی ویژگی‌های فنی، امکانات، تجربه رانندگی، ایمنی و مصرف سوخت این دو خودرو، سعی می‌کنیم به خریداران عزیز کمک کنیم تا تصمیم بهتری در انتخاب خودرویی که با نیازها و سلیقه‌هایشان هماهنگ است، بگیرند. اما در بخش طراحی می توان گفت که تغییرات اعمال شده باعث شده تا کمی کابین پخته تر و معقولانه تر نسبت به تیبا به نظر برسد.

تنها تفاوتی که از لحاظ امنیت در هر دو اتومبیل وجود دارد سامانه EBD بوده که در ساینا پیاده‌سازی شده است. در واقع این سیستم یک کمک ترمز به‌حساب می‌آید که وظیفه آن توزیع الکترونیکی نیروی ترمز بین چرخ‌ها است. شما می‌توانید برای اطلاع یافتن از قیمت و ویژگی‌های تیبا ۲ سفارشی به صفحه شرایط فروش اقساطی تیبا ۲ سایپا رفته و اطلاعات مفیدی را در این رابطه کسب کنید. تیبا و ساینا از پلت فرمی یکسان بهره می‌برند که ساختاری قدیمی دارد.

این خودرو در واقع نسخه‌ای لوکس‌تر از تیبا است که در اختیار مشتریان گذاشته شده است. ما در این مقاله سعی داریم تا این دو خودروی ملی را با یکدیگر مقایسه کنیم. بنابراین اگر قصد خرید دارید توصیه می‌شود تا با فروش اقساطی تیبا و یا ساینا صاحب هرکدام از این دو مدل شوید.

ترمز ABS مجهز به سیستم EBD  از ویژگی های دیگر این محصول می باشد. تمامی این ویژگی های عنوان شده می تواند لذت صفر تا صد رانندگی را برای سرنشینان این محصول به ارمغان آورد. – بله، تجربه رانندگی ممکن است به دلیل تفاوت‌های درونی هر خودرو متفاوت باشد. برخی از مدل‌های ساینا از جمله ساینا s شامل کروز کنترل هستند و صفحه نمایش لمسی هم دارند. – به طور کلی، قطعات یدکی برای این خودروها به راحتی در بازار موجود هستند. اما کمی بعد نام “مینیاتور” از روی این خودرو برداشته شد و نام “تیبا” برای آن درنظر گرفته شد که تاکنون هم کسی علت دقیق آن را پیدا نکرده است.

مقایسه ساینا و تیبا می‌تواند یک موضوع جذاب برای بسیاری از مشتریان ایرانی به‌ویژه افراد با بودجه کمتر باشد؛ چراکه با توجه به محدودیت شدید تنوع خودروهای ارزان‌قیمت در بازار ایران، مشتریان به‌ناچار محصولاتی مثل ساینا و تیبا را برای خرید انتخاب می‌کنند. اگر بخواهیم در مقایسه ساینا و تیبا ۲، نمای جلوی هر دو خودرو را در نظر بگیریم، می‌توان امتیاز ویژه‌ای را به طراحی ساینا داد. در طرح جلو تیبا به ویژه در چراغ‌ها و جلو پنجره‌های آن، حالت بسیار گُنگی وجود داشت که در اولین نگاه، نمای غیر مهیجی را القا می‌کرد. همچنین در مقایسه با هم‌رده‌های خود نیز جذاب نبوده و به‌هیچ‌وجه نمی‌توان ظاهر جلو آن را متناسب با سلیقه یک جوان مدرن امروزی در نظر گرفت. در حال حاضر خودرو تیبا سایپا، به عنوان یک پراید ارتقا یافته، دومین خودروی ارزان قیمت کشور لقب گرفته است.

اما وقتی از نمای جانبی به ساینا نگاه ‌کنید، تفاوت چندانی میان ساینا و تیبا پیدا نمی‌کنید. ویژگی هایی هچون ارگونومی مناسب ، دسترسی آسان به تجهیزات داخلی ، طراحی مطلوب نمای بیرونی و همچنین سیستم تعلیقی که از استاندارد های روز دنیا پیروی می نماید را می توان در این خودرو دید. ما علاقه‌مندیم نظرات شما را درباره مقایسه خودرو ساینا و تیبا 2 بشنویم. لطفا نظرات، تجربیات و انتخاب شما را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. هر دو خودرو دارای دو ایربگ برای راننده و سرنشین جلو هستند و از سیستم‌های ضدسرقت، قفل مرکزی و کمربند ایمنی جلو با قابلیت تنظیم ارتفاع بهره می‌برند که امکانات ایمنی مشترک در این دو خودرو هستند.

معمولا این رویه در خودروسازان جهانی دیده نمی شود و مختص خودروسازان داخلی است که یک فیس لیفت جزئی را تخت عنوان یک محصول مستقل به بازار معرفی کنند. به همین خاطر این اقدام سایپا به نوعی عقبگرد محسوب شده و هیچگونه پیشرفتی طی این سال ها در طراحی و تولید این محصول دیده نمی شود. ساینا و تیبا ۲ جزو خودروهای ارزان‌قیمت بازار به‌حساب می‌آیند و نمی‌توان از آن‌ها انتظار امکانات رفاهی زیادی داشت. تقریبا می‌توان گفت که امکانات این دو خودرو در مقایسه با یکدیگر تفاوت زیادی ندارد و تنها در برخی موارد ویژگی‌های بیشتری در ساینا مشاهده می‌شود.

پیش از اینکه به سراغ مقایسه ساینا با تیبا برویم بهتر است با هر دو خودرو آشنا شوید. این محصول که در اوایل به عنوان یکی از جانشینان خودروی پراید شناخته شد. در ابتدای کار به دلیل ارزان قیمت بودنش بسیار در دل همه جا گرفت. ساینا از نظر فنی با تیبا مشترک است و مجموعه موتور و جعبه دنده این دو خودرو کاملا مشابه است. به این صورت که همان موتور 1.5 لیتری 4 سیلندر با 87 اسب بخار قدرت در کنار جعبه دنده 5 سرعته دستی وظیفه تولید و انتقال قدرت را بر عهده دارند. داشبورد دو رنگ آن کمی زیباتر است و یک صفحه نمایش لمسی شامل دوربین دید عقب در کنسول وسط قرار داده شده است.

سایپابرای انتقال قدرت در این خودروها از گیربکس پراید، با ضرایب اصلاح شده بهره گرفتهاست. بنابراین عجیب نیست که با مشخصات گفته شده، تیبا و ساینا از توانایی هایحرکتی مناسبی برخوردار باشند. هر چند که متاسفانه هنوز این خودروها با پیشرانه 8سوپاپ عرضه می شوند و در صورت ارتقا پیشرانه به نوع 16 سوپاپ، شتاب گیری آنها ازوضع فعلی هم بهتر می شد. و در مقایسه با دیگر خودرو های هم رده خود، جلوی تیبا فاقد جذابیت خاصی است. اما ساینا کاملاً برعکس بوده و بسیار طراحی خاص پسند و جذابی دارد. تفاوت‌ها در نمای عقب این دو خودرو بیشتر به چشم می‌آیند؛ تیبا با چراغ‌های قدیمی و طرح ساده سپر، ظاهر قدیمی‌تری نسبت به ساینا دارد.

حتی چنین مزیتی باعث شده تا بسیار از افراد از چنین خودروهایی به عنوان خودروی دوم و تنها برای رفت و آمد روزانه استفاده کنند. در نهایت می‌توان گفت گرچه اختلاف زیادی میان مصرف سوخت این دو خودرو وجود ندارد اما در این بخش از مقایسه تیبا و ساینا، نیز باید نام تیبا را به عنوان برنده اعلام کرد. در مقایسه امکانات ساینا و تیبا، این ساینا است که گوی رقابت را می‌رباید. هرچند که همه این ویژگی‌ها در بازار امروز آپشن محسوب نمی‌شوند، اما بسیاری از خودروهای این رده از وجود همین امکانات نیز محروم هستند که این موضوع را می‌توان یک برگ برنده برای ساینا محسوب کرد. همچنین، شرکت سایپا Tiba را به دو تیپ معمولی و آپشنال دسته‌بندی کرده است که امکانات نسخه آپشنال با قیمت بالاتر، اندکی قابل‌قبول‌تر به نظر می‌رسد؛ همین موضوع خرید قسطی خودرو ساینا آپشنال را نسبت‌ به خرید نقدی ساینا به‌صرفه‌تر و منطقی‌تر نشان می‌دهد.

البته نمی‌توان از این موضوع نیز گذشت که شاید این شرکت برای فروش بیشتر و ایجاد تنوع ظاهری در خودروهای خود، دست به چنین کاری زده است. به‌هرحال هدف سایپا هرچه که باشد دو خودرو محبوب و ارزان‌قیمت به بازار ارائه کرده است که می‌توانید با مراجعه به صفحه فروش اقساطی سایپا تحویل فوری، از شرایط فروش تیبا ۲ و ساینا به‌صورت قسطی آشنا شوید. البته این دو اتومبیل در یک کلاس خودرویی قرار نمی‌گیرند ولی بسیاری از افراد به‌دلیل شباهت قیمت ساینا و تیبا ۲ با یکدیگر به‌دنبال مقایسه آن‌ها برای خرید خودرو هستند.

هر دو مدل، نسل پراید را با پلتفرم X200 ادامه دادند و توانستند با امکانات بیشتر در بازار خودروهای ایرانی بدرخشند؛ حتی در برخی موارد عملکرد تیبا ۲ و ساینا از خودروهای چینی نیز بهتر بوده است. این دو خودرو محبوب بر اساس اتومبیل تیبا صندوق‌دار تولید شدند و از لحاظ فنی و امکانات رفاهی تفاوت چندانی با این مدل ندارند. در مقایسه ساینا و تیبا ۲ نیز بیشترین تفاوت در شکل ظاهری آن‌ها مشاهده می‌شود. همچنین از نظر کاربران یکسری اختلاف در عملکرد و سرعت آن‌ها نیز وجود دارد که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت. در این مقاله دو خودرو ساینا و تیبا را از جنبه‌های مختلف مانند فنیَ، ظاهری، شتاب، آفرود و قیمت بررسی کردیم. علی‌رغم برتری ساینا نسبت به تیبا در این مقایسه، انتخاب خودرو امری سلیقه‌ای است و باید با‌توجه‌به آپشن‌های مورد‌نظر خریدار انجام شود.

با این حال، مصرف سوخت ساینا در مسافت‌های بالا و سرعت‌ ثابت کمی کمتر از تیبا است. نتیجه این مقایسه نشان می‌دهد که ساینا به‌دلیل مجهز شدن به موتور 4 سیلندر خطی M15 یورو 4، مزیت خفیفی نسبت‌ به اتومبیل تیبا دارد. خرید ساینا اتوماتیک بهترین گزینه‌ برای افرادی است که قصد خرید یکی از تولیدات خودروسازی سایپا با ویژگی فنی و قیمت مناسب را دارند.

از آن جایی که بسیاری از افراد علاقه‌مند هستند تا به مقایسه تیبا و ساینا بپردازند و بدانند که کدامیک، گزینه بهتری محسوب می‌شود، در این مقاله به سراغ مقایسه ساینا و تیبا رفته‌ایم. در ادامه با ما همراه باشید تا ببینیم این دو فرزند ارزان قیمت سایپا، چه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی باهم دارند. تیبا مدت زمان زیادی است که توسط سایپا تولید و به بازار ایران عرضه شده است. بنابراین مدل فیس لیفت این محصول با ظاهری جذاب و جدید تحت عنوان ساینا به سبد تولیدات کمپانی سایپا اضافه شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *