مقایسه خودرو ایران خودرو دنا پلاس توربو اتوماتیک با جک J4
از امکانات ایمنی و رفاهی J4 میتوان به مواردی همچون کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سنسور نور، کروز کنترل، آینه های کناری برقی با گرمکن، تریم داخلی چرمی، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان و مواردی از این دست اشاره نمود. این موتور 8 سوپاپ حداکثر قدرت 110 اسب بخار و حداکثر گشتاور 178 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو این محصول سایپا منتقل میکند. در این مقاله از مجله قطعات یدکی سورس یدک، بررسی کردیم که با توجه به وضعیت نوسانات ارزی و اوضاع کنونی کشورمان با توجه به بودجه های کم، برای خرید یک خودرو خوب شانس خیلی کمی خواهیم داشت و این روزها حتی با بودجه خیلی خوب هم نمی توانید ماشین مرغوب و باب میل خود را پیدا کنید. در حال حاضر هر دو خودروهای دنا پلاس توربو و جک j4 جزو اتومبیل های بالای نیم میلیاردی هستند و همانند خیلی از خودروهای دیگر ارزش واقعی آنها از قیمتی که به آنها نسبت داده شده، کمتر است. در مورد هندلینگ و پایداری هم باید بگوییم که به طور ذاتی و در نبود سیستم کنترل کشش و پایداری، دنا پلاس به دلیل نوع طراحی خودرو و قرارگیری مرکز ثقل آن در ارتفاع کمی پایینتر و همچنین ابعاد عریضتر بدنه، نسبت به جک جی ۴ سواری پایدارتری ارائه میدهد.
هلدینگ محمدی (نمایندگی خودرو در شیراز و خدمات پس از فروش خودرو) افتخار این را داشته ۲۵ سال بصورت کاملا تخصصی و حرفه ای در امورات خرید و فروش، خدمات پس از فروش، کارشناسی و… به مردم عزیز شیراز خدمت کند. اگر به دنبال خودرویی با ایمنی بالا هستید، متاسفانه هیچ کدام از این دو خودرو در این زمینه استانداردهای بالایی ندارند. به دلیل شرکت نکردن هیچ کدام از این خودروها در یک تست تصادف معتبر، میزان ایمنی آن ها مشخص نیست. در بحث هندلینگ هم هر دو خودرو نسبت به یک سدان خانوادگی قابل قبول ظاهر میشوند اما بازهم شاهین با اختلاف اندکی برنده است.
عملکرد هر دو خودرو حاضر در این مقایسه در بخش طراحی داخلی مشابه است و نمیتوان یک کدام را پیروز این قسمت دانست. دنا پلاس توربو و جک J4 از سدانهای جدید بازار هستند که توسط ایران خودرو و کرمان موتور تولید و عرضه میشوند. در این مقاله قصد داریم به بررسی این دو خودرو و بررسی ارزش خرید هرکدام از آنها بپردازیم.
موتوری که ایران خودرو بر روی ماشین های سمند، دنا و دنا پلاس به کار برده است پیشرانه معروف EF7 یا همان موتور ملی است. این پیشرانه 4 سیلندر و 16 سوپاپ است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی درون کاپوت دنا پلاس قرار گرفته است. دنا پلاس با تکیه بر این پیشرانه 115 اسب بخار قدرت در دور موتور 6300 دور در دقیقه و 157 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 5000 دور در دقیقه تولید میکند و نیروی موتور توسط یک گیربکس 5 سرعته دستی که با کد BE3 شناخته می شود به چرخهای جلو دنا پلاس انتقال پیدا می کند. کیفیت بخش فنی قطعات در دنا پلاس وضعیت مناسبی دارد و با توجه به وزن نسبتاً سنگین دنا پلاس کشش خوبی ارائه میدهد اما در مجموع عملکرد بخش فنی دنا پلاس را میتوان ضعیف دانست که این موضوع در دنا پلاس توربو برطرف شده است. موتور به کار رفته در جک J4 حجمی برابر با 1.5 لیتر و 4 سیلندر دارد و میتواند 103 اسب بخار قدرت و 146 نیوتن متر گشتاور تولید کند. برای انتقال این قدرت هم یک جعبه دنده اتوماتیک CVT در نظر گرفته شده که قدرت را به چرخهای جلو منتقل میکند.
شتاب صفر تا صد این دو خودرو تقریباً نزدیک به هم و در محدوده ۱۳.۵ ثانیه به ثبت رسیده است که رقم چندان هیجان انگیزی نیست اما برای مصارف خانوادگی و شهری کاملا قابل قبول به نظر میرسد. کیفیت سواری هر دو خودرو نیز چندان خشک نیست اما امکان دارد سرنشینان ردیف عقب جک جی ۴ انتقادات بیشتری نسبت به خشکی سیستم تعلیق عقب این خودرو در مقایسه با حریف داشته باشند. اما اگر برای خرید یکی از آنها مصمم هستید باید بگوییم که با مطالعه این مقاله متوجه شدهاید که شرایط مشابهی دارند و انتخاب یکی از آنها کاملا به سیلقه شما بستگی دارد. شاید نکات ریزی مانند اینکه دنا آپشنهای بیشتر، شتاب بهتر و البته خدمات پس از فروش خوبی دارد و در مقابل دنا طراحی داخلی و خارجی بهتری دارد در انتخاب کمک حال شما باشد. اما در همین حال، کرمان موتور نیز در گوشه دیگری از صنعت خودروسازی کشورمان، مشغول تدارکات یک پسرفت استراتژیک بود. این شرکت در اقدامی که دلیل آن چندان قابل درک نیست، جکJ4 را در سال ۱۳۹۶ برای جایگزینی با J5 مونتاژ و به بازار عرضه کرد.
همچنین این خودرو به لطف شش کیسه هوا، کمربند ایمنی Pretensioners و سیستمهای ABS و EBD در نسخه فول توانسته ۵ ستاره ایمنی را از سازمان استاندارد چینی CNCAP به دست آورد. مجموعهای از دکمههای مختلف مرتبط با کنترل سیستم صوتی، فلاشر و غیره به همراه یک نمایشگر کوچک TFT در محدوده زیرین دریچههای میانی تهویه، جایگاه صفحهنمایشگر لمسی را به تسخیر خود درآوردهاند. پنل کیلومتر شمار پشت غربیلک فرمان از پیکربندی بسیار ساده و سنتی برخوردار شده و یک صفحهنمایشگر کوچک (کامپیوتر سفری) فضای مابین دو نمایشگر سرعت و دور موتور را پر نموده است. صندلیهای ردیف جلو از تنظیمات ۸ جهتِ برقی بهره میبرند که در این رنج قیمتی آپشن کمنظیری محسوب میشود، اما متأسفانه این صندلیها عرض کمی داشته که باعث میشود کمتر کسی بر روی آنها احساس راحتی و آرامش داشته باشد.
این در حالی است که گیربکس دستی ۵ دنده دنا پلاس در حالت عادی به این زودیها خراب نمیشود و دیسک و صفحه آن نیز با حداقل هزینه و بعد از طی مسافتهای بیشتر از ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار کیلومتر قابل تعویض خواهد بود. اما هزینه تعمیر گیربکس سیویتی جک جی ۴ بسیار بیشتر از این حرفهاست و ممکن است فشار مالی قابل توجهی به مالک خودرو تحمیل کند. فقدان صفحهنمایشگر لمسی که این روزها تقریباً پای ثابت اکثر خودروهای چینی بازار شده است را میتوان مهمترین ایراد و کمبود کابین جی ۴ بهحساب آورد. البته در برخی کشورهای دیگر جی ۴ به همراه نمایشگر لمسی عرضه میشود که متأسفانه این امکان برای مشتریان ایرانی فراهم نشده است. خطوط شکسته بکار رفته در جک J4 همانند آنچه در دیگر محصولات این کمپانی چینی وجود دارد تا انتهای خودرو کشیده شده است و در بخشهای جانبی خودرو هم میتوانید رد آنها را پیدا کنید. برای طراحی عقبی خودرو نیز استفاده از یک سپر نسبتاً بزرگ و حجیم مدنظر قرارگرفته با بدنه همرنگ است و جک J4 را عضلانی و قدرتمند به تصویر میکشد.
یکی از نکات منفی شاهین و دنا پلاس بحث عایق بندی کابین است که هر دو خودرو در آن مشکل دارند. در این خصوص باید بگوییم که در دنا پلاس صدای محیط بیرون و در شاهین صدای پیشرانه بیش از حد به کابین نفوذ میکند و سرنشینان را آزار میدهد. در سوی دیگر این میدان، جک j4 نیز یک سدان اقتصادی نسبتا ارزان قیمت است که توسط گروه صنعتی کرمان خودرو به عنوان جایگزینی برای مدل j5 به بازار خودرویی کشور معرفی شده است. این خودرو همانطور که از نامش نیز مشخص است یک گام از J5 عقبتر بوده و ظاهرا با توجه به قیمت جک j4 که اقتصادی تر از j5 بوده و با اهداف تجاری و افزایش فروش محصولات جک در ایران به جادههای کشور معرفی شده است. جکj4 برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ در معرض دید همگان قرار گرفت البته با نام heyue A30 که بعدها به جکJ4 تغییر نام پیدا کرد.
در این مقاله از مجله همراه مکانیک قصد داریم تا یکی از خودروهای توربو کشورمان را، با یک چینی نسبتا پرفروش در بازار ایران مقایسه کنیم؛ یکی دنا پلاس توربو عضو جدیدتر دنا و دیگری جک j4 . اگر شما قصد آشنایی یا خرید دنا پلاس و جک 4 را دارید، با ما در مقایسه دنا پلاس توربو و جک J4 همراه باشید تا این دو سدان تقریبا تازه وارد که یکی محصول ایران خودرو است و دیگری را کرمان موتور وارد و مونتاژ کرده است را از جهات مختلف بررسی و مقایسه کنیم. این پیشرانه 16 سوپاپ حداکثر قدرت 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور 155 نیوتن متر را تولید و نیروی خود را از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو این سدان ایران خودرو منتقل میکند. در این بین دنا پلاس معمولی از امکانات رفاهی مهمی مثل سیستم تهویه اتوماتیک، تنظیم برقی ۸حالته صندلیهای جلو، دوربین عقب، آینههای تاشونده برقی و سانروف (سفارشی) سود میبرد که در فهرست آپشن های جک جی ۴ دیده نمیشوند. در طرف مقابل محصول کرمان موتور هم از امکانات ایمنی مثل سیستم کنترل پایداری و حسگر فشار باد تایرها و فرمان کمکی برقی برخوردار است که اثری از آنها در دنا پلاس ساده دیده نمیشود.
در بحث ایمنی نیز متاسفانه نباید منتظر دو سدان بسیار ایمن با تجهیزات حفاظتی زیاد باشید زیرا متاسفانه نه خودروهای تولید داخل خیلی به این مسئله توجه دارند و نه خودروهای چینی موجود در بازار. از جمله امکانات ایمنی کمی که در دنا پلاس توربو قرار داده شده است میتوان به ایموبیلایزر، دوربین دید عقب، قفل مرکزی و کروز کنترل اشاره کرد که البته نسبت به دیگر خودروهای داخلی و مدلهای پیشین خود شرایط بهتری دارد. موتور به کار رفته در دنا پلاس توربو همان موتور EF7 است که به پرخوران توربوشارژر مجهز شده و توان تولیدی آن افزایش داشته است. قدرت موتور در این نسخه به 150 اسب بخار و گشتاور آن به 215 نیوتن متر میرسد و برای انتقال این قدرت هم یک جعبه دنده 5 سرعته دستی در نظر گرفته شده است. این موتور قدرت بیشتری در مقایسه با موتور به کار رفته در جک J4 دارد و بدون شک با خودرو سریعتری روبهرو هستیم. اما باید این نکته را در نظر بگیرید که دوام یک موتور توربو به خودی خود کمتر از موتورهای تنفس طبیعی است حال آنکه مدل موجود در دنا پلاس توربو نقایص و عیبهای خود را هم دارد.
هدف ما از مقایسه جک j4 و دنا پلاس این بود که مشتریان بدانند ارزش خرید کدام یک از این دو خودرو بر حسب نیازها و معیارهای ایشان، بیشتر است. هم جک جی ۴ و هم دنا پلاس معمولی نقاط قوتی دارند که باعث میشود گزینههای مناسبی برای دستهای از مشتریان باشند. از جمله نقاط قوت جک جی ۴ میتوان به مواردی همچون دوام فنی بالاتر موتور خودرو، ایمنی بهتر به دلیل پلتفرم بهروزتر، برخورداری از سیستم کنترل پایداری و بهره بردن از گیربکس اتوماتیک اشاره کرد.
بنابراین در این بخش از مقایسه جک j4 با دنا پلاس اتوماتیک باید رای برتری را به مدل چینی بدهیم. اگر به خودروهای سدان علاقه زیادی دارید، ممکن است یکی از دغدغه هایتان انتخاب میان یک خودروی ایرانی باکیفیت و یکی از مدل های چینی باشد. مثلا دنا پلاس اتومات یکی از خودروهای خوب داخلی و محصول شرکت ایران خودرو است که بسیاری از افراد آن را با همتای چینی خود یعنی جک j4 مقایسه میکنند. جک J4 امکانات و تجهیزات رفاهی چون 2 ایربگ، ایموبلایزر، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سنسور دنده عقب، سیستم صوتی با 6 بلندگو، گرمکن آینههای جانبی، کروز کنترل، تنظیم ارتفاع نور چراغهای جلو و روکش چرمی صندلیها را در اختیار شما قرار میدهد. سوژه این مقاله از سری مقالات مقایسهای مجله همراه مکانیک دو سدان پرفروش از دو خودروساز بزرگ کشور هستند که هرکدام طرفداران خاص خود را در بازار دارند. در مورد دنا پلاس و شاهین صحبت میکنیم که نسخههای مختلف آنها از نظر قیمت و آپشن رقیب سرسخت یکدیگر هستند اما تفاوتهای فنی و ظاهری این دو خودرو میتواند برای خریدار تعیین کننده باشد.
دنا پلاس هم که این روزها قیمتی باورنکردنی پیداکرده است و به قیمت ۱۸۰ میلیون تومان هم در نسخه تیپ فول رسیده است، مطمئناً هیچ شخصی حاضر نیست که درازای پرداخت مبلغی در حدود ۱۸۰ میلیون خودرویی را خریداری کند که تکنولوژی ساخت پلتفرم آن متعلق به ۳۰ سال پیش است. به جرأت میتوان گفت نمای جانبی دنا پلاس بیش از سایر بخشها دستخوش تغییرات شده و بهخوبی مشخص است که شرکت ایرانخودرو تمام تلاش خود را برای بهروزرسانی این بخش انجام داده است. در نمای جلویی دنا پلاس، مهندسین ایران خودرو توانستهاند با اضافه کردن رنگ سیاه به بخش مرکزی سپر، جلوپنجره این خودرو را کمی بزرگتر جلوه داده و چهره خشنتری را برای این اسب ایرانی خلق کنند. تارا نیز از سیستمهای ایمنی استاندارد مانند ABS و EBD برخوردار است و ایمنی مناسبی را در شرایط مختلف رانندگی ارائه میدهد. اگرچه برخی از ویژگیهای ایمنی پیشرفته در این خودرو کمتر دیده میشود، اما همچنان در دسته خودروهای ایمن و مطمئن برای استفاده روزمره قرار میگیرد. جک J4 و تارا هر دو از امکانات رفاهی و ایمنی مناسبی بهره میبرند، اما هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند که میتوانند بر اساس نیازهای رانندگان، تجربه متفاوتی را ارائه دهند.
یکی از مشکلاتی که ایران خودرو پس از عرضه دنا با آن مواجه شد، حجم بالای انتقادهای مشتریان و درخواست آن ها برای ساخت محصولی بهتر بود. نتیجه این تصمیم معرفی فیس لیفتی از دنا به نام دنا پلاس در سال 1395 بود که در قالب مدل 96 برای کاربران عرضه شد. جک جی 4 ظاهری بسیار جذاب دارد و از متریال بسیار با کیفیت تری نسبت به رقیب خود ساخته شده است و به همین دلیل به نظر هلدینگ محمدی و با توجه به بحث قیمت آن این سدان جذاب ارزش خرید بالاتری دارد. اگر امکانات رفاهی بیشتر، طراحی مدرن و ایمنی پیشرفتهتر برای شما در اولویت است، جک J4 گزینه مناسبی خواهد بود. اما اگر قدرت موتور بالاتر و طراحی کلاسیک را ترجیح میدهید، تارا میتواند انتخاب خوبی باشد.
دنا پلاس توربو توسط ایران خوردو و جک J4 نیز توسط کرمان موتور به بازار ایران عرضه میشوند و در بخش سدانهای بازار با یکدیگر به رقابت میپردازند. از آنجایی که این دو سدان از لحاظ قیمتی به یکدیگر نزدیک هستند قصد داریم مشخصات فنی و سطح امکانات آنها را با یکدیگر مورد مقایسه قرار دهیم. خریداران خودرو در کشورمان با انتخابهای محدودی روبرو هستند و همین گزینهها نیز قیمتهای سرسامآوری دارند. اگر فردی به دنبال یک سدان جمعوجور باشد با چندین گزینه مواجه است که دو نمونه از آنها جک j4 چینی و دنا پلاس هستند. سدان اقتصادی جک از پیشرانهای کم استهلاک، گیربکس CVT و امکانات معمولی برخوردار است و شاید برای افرادی که دنبال خودرویی متفاوت از محصولات قدیمی داخلی هستند راضی کننده باشد.
دنا پلاس توربو دنده ای به پیشرانه ۱۶۴۵ سی سی توربوشارژ مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر تولید می کند. این پیشرانه ۱۶ سوپاپ استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد و جعبه دنده ۵ سرعته دستی توان را به چرخ های جلوی دنا پلاس می رساند.در طرف مقابل، جک J4 اتوماتیک به پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی مجهز است که ۱۰۳ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۶ نیوتن متر تولید می کند. پیشرانه جک توان را از طریق جعبه دنده CVT اتوماتیک به چرخ های جلو می رساند و این پیشرانه هم استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد. پیشرانه جک توان را از طریق جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک به چرخ های جلو می رساند و این پیشرانه هم استاندارد آلایندگی یورو ۵ را دارد.
ویدئوی زیر از کانال پدال خودرو های دنا پلاس توربو و جک جی 4 را باهم مقایسه کرده و مشخص می کند ارزش خرید کدام بیشتر است. اما فاصله محوری دنا پلاس بزرگتر از جک جی ۴ است و از همین رو فضای پای بهتری در ردیف عقب ارائه میدهد. منتها تغییر فرم صندلیهای این خودرو نسبت به قبل باعث شده تا فضای راننده و همچنین فضای سر ردیف عقب کمی تنگ به نظر برسد و افراد بلندقد با را با مشکلاتی مواجه کند که قبلاً در سمند یا دنا معمولی دیده نمیشد. به نحوی که اگر افراد با قد متعارف در صندلیهای ردیف عقب حضور پیدا کنند، احتمالاً از نظر فضای پا و سر خیلی محدودیت نخواهند داشت. ایران خودرو دنا را اصطلاحاً با نام لوکس ترین خودروی ملی به بازار عرضه کرد و دنا پلاس نمونه فیس لیفت و مجهز تر دنا است که پس از دنا معرفی و وارد بازار شد. کابین دنا پلاس نیز از خودروهای چند سال قبل هیوندای الهام گرفته و اگرچه از نظر کیفیت مواد استفاده شده جای تعریفی ندارد اما طراحی کلی آن قابلقبول به نظر میرسد.
اگر کمی نگاه دقیق تری به طراحی جک J4 بیاندازیم در قسمت جلو و جانبی شباهت های زیادی با هیوندای اکسنت می بینیم که یکی از ماشین های موفق این سگمنت محسوب میشود. سادگی مهم ترین نکته در طراحی جک J4 است و تناسب و هماهنگی ابعاد و سایز قطعات، طراحی ، خطوط و زوایا و … در خصوص شرایط بازار دستدوم و خدمات پس از فروش، دنا پلاس توربو کمی جلوتر از جکj4 است اما در کل با توجه به اینکه برای بسیاری از اقشار جامعه تنها گزینههای انتخابی این دو خودرو هستند، پس بازار فروش نسبتا خوبی نیز دارند. در خصوص رانندگی با دنا نیز باید عنوان کنیم که گذشته از ایرادهای موجود، تمامی مدلهای آن رانندگی قابلقبولی را هدیه میدهند .
بهطورکلی تغییراتی که در نمای جلویی دنا پلاس به چشم میخورد شامل طرح جدید آینههای جانبی، سانروف، حذف آنتن رادیویی، تغییر گرافیک چراغها و استفاده از جلوپنجره جدید بوده که درمجموع جذابیت بیشتری را برای این خودرو به همراه داشته است. دنا پلاس محصول جدید ایران خودرو است که درواقع نمونه بهروز شده و آپشنال از دنا معمولی به شمار میرود. ایران خودرو میگوید که ۵۵ میلیارد تومان برای توسعه این محصول هزینه کرده است و نتیجه صرف این هزینه گزاف، تغییراتی در ظاهر و آپشنهای خودرو بوده. دنا پلاس چراغهای متفاوتی در جلو و عقب در مقایسه با دنا معمولی دارد و یک خط ممتد از جلو تا عقب خودرو در نمای جانبی کشیده شده است. به گزارش وبسایت خبری «پیشرانه» در این مطلب تلاش میکنیم عملکرد ایران خودرو در تولید نسل جدیدی از محصولاتش را در مقابل کرمان موتور و مونتاژ شریک چینیاش را بسنجیم. هر دو خودرو به طور کلی تفاوت های زیادی با یکدیگر ندارند اما در بخش طراحی، این خودرو چینی است که دنا پلاس را شکست می دهد.
دنا پلاس معمولی با توجه به وزن بالای خود با تأخیر شروع به حرکت میکند اما سواری نسبتاً نرم و قابل قبولی دارد. از نظر قابلیت توقف نیز ایرانخودرو در حرکتی بحثبرانگیز ترمز دیسکی عقب برخی مدلها را حذف کرده درحالیکه j4 به ترمزهای دیسکی عقب مجهز است. پایداری و هندلینگ هر دو خودرو در حد متوسط ارزیابی میشود و نباید انتظار بالایی را از آنها داشت. جک j4 به عنوان سدانی اقتصادی از پیشرانه و گیربکس هماهنگی برخوردار است و وزن مناسب آن نیز باعث میشود تواناییهای حرکتی خوبی به ویژه در مقایسه با دنا پلاس معمولی داشته باشد. البته از گیربکس CVT نباید انتظار زیادی داشت و بهتر است j4 را خودرویی ایده آل برای استفاده روزمره دانست. بر اساس تجارب مالکان، سواری j4 از خشکی سیستم تعلیق عقب خودرو انتقاد کردهاند هرچند این موضوع خیلی حاد نیست.
مقایسه ابعاد این دو خودرو نشان میدهد دنا پلاس با داشتن فاصله محوری 2671 میلیمتری نسبت به جک J4 حدود 111 میلیمتر کابین بزرگتری را ارائه میدهد. دنا پلاس یکی از محصولات شرکت ایران خودرو است که بعد از عرضه دنا به بازار وارد شد و مشخصات بهتری رو به مشتریان خود معرفی کرد و در دسترس استفاده کنندگان قرار گرفت. اما بعد از انتقادات و نارضایتی مشتریان ایران خودرو تصمیم گرفت در مشخصات فنی خودرو مدل توربو از دنا پلاس تغییراتی ایجاد کند و مدل جدیدی را به بازار روانه کند و همچنین با تغییرات ظاهری کوچکی همراه بود اما تفاوت های اصلی در پیشرانه و مشخصات فنی آن انجام شده بود. در مقابل جک J4 از خودروهای بروز و مدرن چینی است که به رغم برخورداری از جععه دنده اتوماتیک ،فضای داخلی بیشتر ،مصرف سوخت کمتر و کابینی جذاب تر می تواند رقیب قابل ملاحضه ای محسوب گردد. لذا اگر جبعه دنده اتوماتیک، ایمنی بیشتر ، فضای داخلی جذابتر و مصرف سوخت کمتر برای شما اهمیت دارد جک J4 گزینه مناسبی است هر چند که باید توجه داشته باشید مزایایی فوق حدود 10 میلیونی برای شما بیشتر هزینه دارد.
این شرکت در سال 96 در یک تصمیم اقتصادی، جک j5 را با جک j4 جایگزین کرد تا خودرویی ارزان قیمت تر را به بازار معرفی کند. این خودرو که یک محصول تجاری و با هدف افزایش فروش محصولات جک در کشورمان است، پلتفرمی مشابه با جک s3 دارد. گفتی است به دلیل نوع فضاسازی اتاق دنا پلاس، فضای کابین این خودرو آنطور که باید از رقیب خود بزرگتر به چشم نمیآید. درون کابین دنا پلاس و شاهین هم شاهد داشبوردهایی هستیم که با طرحهای روز فاصله دارند اما نسبت به یک سدان اقتصادی نمره قبولی میگیرند. البته داشبورد دنا پلاس به دلیل وجود تزئینات طرح چوب و کیفیت اندکی بهتر متریال، تا حدودی جذابتر از داشبورد شاهین به نظر میرسد. در حال حاضر، دنا پلاس توربوشارژ دنده ای با قیمتی در حدود ۴۸۰ میلیون تومان به فروش می رسد و جک J4 همقیمت حدود ۴۷۰ میلیون تومانی را در بازار آزاد دارد.
نفوذ زیاد صدای جاده و موتور به درون کابین دنا پلاس، یکی از بزرگترین مشکلاتی است که هنگام رانندگی با این خودرو در سرعت بالا با آن مواجه خواهید شد. شرکت تولیدکننده j4 در طراحی آن سعی کرده است تا از الگوی طراحی خودروهای گروه j پیروی کند. بنابراین چراغ های درشت کشیده و کاپوت منحنی با خطوط شکسته ادامه دار تا سپر، از ویژگی های بارز این خودرو هستند. مجموع این ویژگی های طراحی باعث شده است تا جک j4 نسبت به دنا پلاس اتومات برتری هایی داشته باشد.
اما نکته اینجاست که جک جی ۴ از پاییز ۱۴۰۱ به این طرف به سیستمهای کنترل پایداری تجهیز شده است؛ بنابراین پایداری آن در سر پیچ یا جادههای لغزنده نسبت به گذشته بسیار ارتقا پیدا کرده و اطمینان خاطر بیشتری در راننده و کاربران ایجاد میکند. ایران خودرو پس از عرضه دنا، با توجه به انتقادات وارد شده و درخواست مشتریان، تصمیم گرفت خودرویی با مشخصات بهتر را روانه بازار کند و در سال ۱۳۹۵ فیسلیفتی از دنا را به نام دنا پلاس معرفی کرد و به عنوان مدل ۹۶ در دسترس استفادهکنندگان قرار داد. دنا پلاس از لحاظ مشخصات فنی تفاوتی با دنا معمولی ندارد اما ایرانخودرو تغییراتی در ظاهر و آپشنهای این سدان ایجاد کرد که البته پس از مدتی برخی از این آپشنها نیز از دناپلاس حذف شدند. اما دیری نپایید که انتقادات به دنا پلاس نیز بالا گرفته و مشتریان و منتقدان خواهان مشخصات فنی بهتری در این خودروی تازه وارد شدند. دنا پلاس همانند بسیاری از انواع خانواده سمند از پیشرانه ۱.۷ لیتری تنفس طبیعی بهره میبرد تا ثابت نماید پلاس این خودرو در قوای محرکه تأثیر ندارد. این پیشرانه از قدرتی برابر با ۱۱۵ اسب بخار و گشتاوری معادل ۱۵۵ نیوتنمتر بهره میبرد.
در خصوص ایمنی دنا پلاس و کلیه خودروهای وطنی نمیتوان بهراحتی صحبت کرد چراکه ایرانیها علاقه به شرکت در تستهای ایمنی بینالمللی ندارد پس به فقط به ارائه تجهیزات ایمنی این خودرو بسنده میکنیم. طراحی کلی داشبورد همانند فضای بیرونی چندان شاخص و برجسته نیست، اما ازنظر بصری دلنشین جلوه میکند. پیشرانه- مقایسه جک J4 با دنا پلاس عنوان مطلب دیگری است از سری مقالات مقایسهای که در آن نگاهی خواهیم داشت به دو سدان نسبتاً جدید بازار کشور. البته این مورد را نباید فراموش کرد که نمایندگی های معتبری وجود دارند برای محصولات کرمان موتور و محصولات بهمن موتور و هیوندای که خدمات پس از فروش بسیار بهتری نسبت به نمونه ایرانی ارائه میکنند. اما با این حال خدمات پس از فروش و بازار دست دوم دنا پلاس به دلیل ایرانی بودن آن بهتر است.
اگر قصد خرید یکی از این دو خودرو را دارید، مطلب مقایسه جک J4 با دنا پلاس از رسانه آخرین خودرو را مطالعه کنید تا نقاط ضعف و قوت این دو سدان جمع و جور را نسبت به یکدیگر بهتر بشناسید و خرید آگاهانهتری در این زمینه انجام دهید. به داخل کابین جک J4 که قدم میگذاریم، باز هم شباهت آن با هیوندای اکسنت غیر قابل انکار است اما به لطف طراحی تکراری غربیلک فرمان با لوگوی جک و رنگ بندی مشکی کابین حس و حال کابین جک J4 را همانند قیمتش نشان می دهد. کیفیت مونتاژ جک J4 خوب ارزیابی می شود و کیفیت متریال جک J4 هم تناسب دارد و از نظر آپشن هم جک J4 وضعیت نسبتا خوبی دارد.
البته از این نظر دنا پلاس توربو و جک j4 از این نظر با اختلاف کم به نفع شرکت های چینی تمام میشود. ایران خودرو دنا را اصطلاحاً با نام لوکس ترین خودروی ملی به بازار عرضه کرد و دنا پلاس نمونه فیس لیفت و مجهز تر دنا است که پس از دنا معرفی و وارد بازار شد. در ظاهر دنا پلاس شاهد تغییرات چشمگیری به منظور نزدیک تر شدن طراحی آن به استانداردهای روز دنیا، خارج شدن از سادگی و دادن جلوه لوکس هستیم که در این امر طراحی چراغ جلو، گرافیک چراغهای عقب و خطوط مورب در نمای جانبی بیشترین تاثیر را دارند. طراحان در دنا پلاس سعی کردهاند تا کمی با شلوغ کاری به طراحی بهتری دست پیدا کنندو باید بگوییم تا حدودی هم موفق بودهاند.
خصوصاً اگر گیربکس اتوماتیک برای شما اولویت اصلی به حساب میآید، قطعاً انتخاب دیگری بین این دو خودرو نخواهید داشت. اما در ادامه مقایسه دنا پلاس توربو و جک J4 از نظر طراحی خارجی باید عنوان کنیم که هردو خودرو طراحی خارجی چندان جذابی را ندارند و هردو همان طراحیهای قدیمی را نمایش میدهند. اما به هر روی میتوان جک J4 را به خاطر شباهت به برخی مدلهای خارجی، یک گام جلوتر از دنا پلاس توربو قرار داد.
جک J4 نیز از امکانات ایمنی و رفاهی متعددی چون کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، تریم داخلی چرمی، آینههای کناری برقی با گرمکن، کروز کنترل، سنسور نور، سیستم کنترل فشار باد تایرها، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو بهره میبرد. مقایسه مشخصات فنی این دو خودرو نشان میدهد دنا پلاس توربو از لحاظ قدرت و گشتاور از جک J4 برتر است، اما سیستم انتقال قدرت جک J4 به دلیل برخورداری از گیربکس CVT در ترافیکهای شهری راحتی و آسایش بیشتری را به همراه خواهد داشت. در رابطه با معرفی کلی این دو خودرو باید بگوییم که دنا پلاس در واقع فیس لیفت دنا معمولی بوده که از سال 1396 وارد بازار خودرویی کشور توسط گروه صنعتی ایران خودرو شده و در این مدت توانسته است آمار فروش بسیار خوبی را به خود اختصاص دهد.
دیدگاهتان را بنویسید