مقایسه دنا پلاس با ام وی ام X22 مجله خودرو کارستان
جایی که طراحان امویام موفق شدهاند با ترکیب جاذبههای اسپرت و جوان پسندانه با اِلمانهای آفرودی خودرویی مطابق با مد روز خلق نمایند. باتری دنا پلاس و باتری ام وی ام ایکس 22 در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مقایسه فنی MVM X22 اتومات و دنا پلاس اتومات جدول زیر را مطالعه کنید. اما ام وی ام x22 و دنا پلاس از لحاظ فنی چه تفاوتهایی دارند و کدام یک بهتر از دیگری است؟ بسیاری معتقدند کیفیت دو خودروی x22 و دنا پلاس مشابه همدیگر است. این ویژگی، هرچند به فرمانپذیری ضعیفتر خودرو منجر شده، اما از نظر بصری، X22 را به یک کراساوور واقعی شبیه کرده است. برخلاف برخی از رقبا مانند برلیانس C3 که فقط به روفرکها و فلاپهای پیرامونی بسنده کردهاند، ام وی ام X22 از نظر ارتفاع نیز به محصولات شاسیبلند واقعی نزدیک شده است.
انتظار می رود X22 پرو دنده ای شتاب ۰-۱۰۰ را با توجه به وزن ۱.۲ تنی خود، در بازه زمانی ۱۶ ثانیه طی کند. سومین تغییر بزرگ ام وی ام X22 پرو نسبت به نسخه پیشین زیر کاپوت این خودرو قرار دارد. موتور یک لیتری توربوشارژر سه سیلندر جایگزین موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی قبلی شده است تا عملکرد خودرو اقتصادیتر و پاکتر از گذشته شود. همچنین گیربکس اتوماتیک CVT با نه دنده مصنوعی وظیفه انتقال قدرت را در ام وی ام X22 پرو برعهده دارد و جایگزین گیربکس چهارسرعته اتوماتیک قبلی شده است. این گیربکس پیش از این در چری آریزو 6 و چری آریزو 5 جدید نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. خودروسازان چینی از ابتدای فعالیت خود تا به امروز ثابت کردهاند که تبحر قابلتوجهی در علم بازاریابی دارند.
در بخش کابین با اینکه از پلاستیک خشک استفاده شده است اما سعی شده است با استفاده از المان ها و طرح های مختلف ، حس اقتصادی بودن به سرنشینان القا نشود. طراحی متریال مورد استفاده در رو دری های این خودرو را می توانیم به سه بخش تقسیم کنیم. در بخش میانی رودری ها از رویه چرم مصنوعی، هماهنگ با تریم استفاده شده در داخل کابین هستند و در بخش پایین رو دری ها نیز مانند قسمت بالا از پلاستیک خشک استفاده شده است. سوار ماشین X22 PRO که میشوید نیز با تغییرات قابل توجهی نسبت به ایکس 22 روبهرو میشوید. پنل مرکزی داشبورد کمی به سمت راننده چرخیده است تا دسترسی راحتتری را فراهم کند.
از طرف یک سو، دنا پلاس با طراحی داخلی لوکس و مدرن، به همراه امکانات بیشمار، به خریداران یک تجربه رانندگی خوشایند و لوکس ارائه میدهد. از سوی دیگر، ام وی ام X22 با طراحی اسپرت و جلوهی جذاب، به دنبال جلب توجه بازار جوانپسند و علاقهمندان به خودروهای زیبا و پرانرژی است. توان حرکتی پیشرانه X22 پرو MT خوب و منطقی است و می تواند نیازهای روزمره را بر طرف کند. اما باید بدانیم که به خاطر نوع برنامه ریزی پیشرانه و از طرفی ضرایب جعبه دنده، شتاب این خودرو آنچنان خوب و مناسب نیست و در حد رقبای خود توان دارد. اما بهتر است نگاهی به فاکتور تعیینکننده در انتخاب خودرو، یعنی قیمت بپردازیم و ببینیم کدام یک از این دو محصول مدیران خودرو ارزش خرید بالاتری دارد. در حال حاضر قیمت x33 کراس در نسخههای دندهای و اتوماتیک حدود 12 درصد بالاتر از قیمت x22 پرو در نسخه مشابه است که در ازای پرداخت این اختلاف قیمت، ظاهر بهروزتر و چند آپشن بیشتر به دست خواهید آورد.
اکنون افرادی که به خرید کراساوورها علاقه داشتند اما از نظر بودجه در محدودیت بودند، میتوانستند با خرید هاچبک کراس برخی از نیازهای خود را پاسخ گویند. در این مطلب به بررسی یکی از همین هاچبک کراسها خواهیم پرداخت، خودرویی به نام ام وی ام X22 پرو که نسل جدید و نسخه بهبود یافته ام وی ام X22 محسوب میشود. ام وی ام X22 دنده ای قیمتی در حدود ۷۰ میلیون تومان پیدا کرده است که تنها زمانی ارزش خرید دارد که شما فقط مجذوب ظاهر ام وی ام X22 شوید و با توجه به اینکه دنا پلاس توربو با قیمتی تقریباً برابر با ام وی ام X22 در بازار حضور دارد ، ارزش خرید دنا پلاس توربو نسبت به ام وی ام X22 بالاتر است . عملکرد فنی بالاتر دنا پلاس توربو و افت قیمت بالای نمونه های دست دوم ام وی ام X22 از مهمترین دلایل برتری دنا پلاس توربو در این مقایسه است . ام وی ام X22 دنده ای قیمتی در حدود 70 میلیون تومان پیدا کرده است که تنها زمانی ارزش خرید دارد که شما فقط مجذوب ظاهر ام وی ام X22 شوید و با توجه به اینکه دنا پلاس توربو با قیمتی تقریباً برابر با ام وی ام X22 در بازار حضور دارد ، ارزش خرید دنا پلاس توربو نسبت به ام وی ام X22 بالاتر است . از نظر آپشن ام وی ام X22 امکانات کافی دارد و از نظر کیفیت ، آپشن ، فضای اتاق و بار و سرنشینان و راحتی برتری با دنا پلاس توربو است و ام وی ام X22 با نا امیدی امتیازات کمتری کسب می کند .
اما در اوایل سال ۱۴۰۱ شاهد نسخه IE ایکس ۲۲ پرو در بازار بودیم که سه آپشن استارت دکمهای، گرمکن صندلیهای جلو و آینههای جانبی تاشونده برقی به آن اضافه شده بود. در نگاه اول شاخصترین تغییر ام وی ام x22 پرو نسبت به نسخه قبلی، برخورداری از چهره جدید و تا حدودی فانتزی است که به نظر میرسد از برخی محصولات کرهای مثل هیوندای کنا و دیگر تولیدات مطرح بینالمللی به عاریت گرفته شده باشد. چراغهای دیلایت نواری به حالت ابرویی جای چراغهای اصلی را گرفته و در پی آن چراغهای اصلی هم به میانه بخش جانبی سپر جلو منتقل شده است. در بحث توانمندیهای فنی هم باید هر دو نسخه دندهای و اتوماتیک x22 پرو و x33 کراس را با کلمه «معمولی» توصیف کنیم. در واقع اگر توقع خود را در حد یک کراساوور ساب کامپکت شهری نگه دارید، از این محصولات ام وی ام راضی خواهید بود اما اگر در فکر رانندگی اسپرت و شتاب خوب باشید، ناامید میشوید.
ام وی ام x22 پرو یکی از کراساوورهای چینی موفق بازار کشورمان است که به لطف چهره جذاب، آپشنهای قابل قبول و قیمت منطقی، طرفداران پرشماری دارد. اما از آنجایی که شرکت مدیران خودرو همیشه به عرضه بهروزترین مدلها در بازار کشورمان شهرت دارد، چند وقتی است که نسخه فیسلیفت و بهبودیافته ام وی ام x22 را پرو را با نام x33 کراس عرضه میکند. خودرویی که برخلاف رویه معمول مدیران خودرو، به صورت همزمان با x22 پرو روی خط تولید قرار دارد. دنا پلاس توربو از پیشرانه EF7 توربو که بیش از این بر روی سورن توربو استفاده شده بود بهره میبرد اما یک سری قطعات سیستم پرخوران آن اصلاح و از نظر برنامه ECU هم تغییراتی داشته است تا دنا پلاس توربو راندمان بالاتری داشته باشد. این پیشرانه 4 سیلندر است و 1646 سی سی حجم دارد و با آرایش خطی در سینه دنا پلاس توربو قرار گرفته است.
نمای عقب ام وی ام X22 پرو MT به نسخه های قبلی خود وفادار بوده و شاهد تغییرات زیادی نیستیم. چراغ های عقب مانند چراغ های نسل های قبلی خود است و به وسیله یک نوار به هم متصل شده اند و در مرکز این نوار لوگو MVM قرار گرفته اند. نکته دیگری که در نمای عقب ام وی ام x22 پرو دنده ای می توانیم به آن اشاره کنیم دو خروجی تزئینی و یا فیک اگزوز است که درون سپر عقب قرار گرفته و توسط دیفیوزر دز سپر به هم متصل شده اند. همچنین در نمای جلو x22 پرو دنده ای دیفیوزر جلو را مشاهده می کنیم که به رنگ نقره ای و در زیر قسمت پلاک قرار گرفته است. در نماهای جانبی ام وی ام x22 پرو دنده ای یک خط طراحی را مشاهده می کنیم که از قسمت گلگیر جلو شروع شده و تا قسمت چراغ های عقب کشیده می شود. X22 دنده ای با اینکه یک خودرو اقتصادی محسوب می شود اما توانسته سطح امکانات به نسبت خوبی را با توجه به رده قیمتی ، در خود جای دهد و ارزش خرید خود را بالا ببرد.
دنا پلاس توربو با توجه به پیشرانه قدرتمندتر و اصلاحات صورت گرفته، سیستم تعلیق بهتری دارد که توانایی کنترل و مانور بهتری را ارائه میدهد. قوای محرکه X22 pro MT یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ۴ سیلندر و ۱۶سوپاپ است نهایت قدرت ۱۱۶اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۴۳ نیوتن متر را به وسیله گیربکس ۵ سرعته دنده دستی به چهار جلو منتقل می کند. شاید با خود بگویید که این همان موتور نصب شده بر روی ام وی ام x22 است اما با اینکه این موتور از لحاظ اعداد و ارقام شبیه به ام وی ام X22 است اما قدرت و گشتاور نهایی بیشتری را تولید می کند.
به طور کل مصرف سوخت پایین، طراحی ظاهری مدرن، توان فنی متعارف، عملکرد مناسب گیربکس و صندلی راحتتر، از مزیتهای این کراس اوور جدید نسبت به نسخه قبلی به حساب میآیند. اما پیشرانه توربوشارژ با حساسیت بیشتر نسبت به بنزین و قیمت نسبتا بالای ایکس۲۲ پرو را هم میتوان در رده نکات منفی این خودرو دستهبندی کرد. مطابق شنیدهها و حدس و گمانها، قیمت تقریبی ام وی ام X22 پرو در بازار حدود 550 میلیون تومان خواهد بود. امروزه و به دلیل بازگشت تحریمها بسیاری از این رقبا حذف شدهاند و تنها جک S3 در بازی باقی مانده است. جک S3 از سال 1396 با همین مشخصات و چهره به تولید میرسد و از نظر قیمتی نیز در سطحی مشابه با ام وی ام X22 قرار دارد. ام وی ام X22 پرو با ظاهر جذاب و اسپرت و پیشرانه توربوشارژر توجه دوستداران شتاب را به خود جلب میکند، در حالی که جک S3 با پیشرانه تنفس طبیعی کمدردسر و فضای بزرگتر مصرفکنندگان محتاط را به سمت خود میکشاند.
این مجموعه با تجریهی هزاران همراهی در خرید و با ارائهی خدمات همه جانبهی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربهی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست. در واقع برخلاف امثال برلیانس C3، اینجا فقط به روفرکها و فلاپهای پیرامونی بسنده نشده بلکه از نظر اتفاع هم خودرو به محصولات شاسیبلند واقعی نزدیک شده است. هرچند باید تاکید کرد که این فقط یک خصلت ظاهری است و X22 در عمل هیچ قابلیتی در خارج از جاده نخواهد داشت.
صنعت خودروسازی در ایران با محصولات متنوع و محبوبی از شرکتهای مختلف مواجه است. دو نمونه از این محصولات که توجه بسیاری از مشتریان را به خود جلب کردهاند، دنا پلاس از شرکت ایران خودرو و ام وی ام X22 از مدیران خودرو هستند. این دو خودرو، هر یک با ویژگیها و مشخصات خاص خود، جایگاه ویژهای در بازار خودرو ایران پیدا کردهاند.
بسیاری از دکمههای پنل مرکزی نیز حذف شده و جای خود را به دکمههای لمسی دادهاند. انتتخاب مانیتور 9 اینچی با رابط کاربری جذاب تفاوت X22 با X22 PRO را بیشتر نمایان میکند. نمیتوان از کنار فرمان برقی جدید ایکس 22 پرو و سانروف آن نیز بهسادگی عبور کرد.
سیستم تعلیق مک فرسون در جلو به همراه سیستم تعلیق میله پیچشی در عقب نیز قدرت چندانی برای دفع حرکات کابین در مانورهای ناگهانی ندارند و بایستی هنگام گذر از پیچها با این خودرو مدارا کنید. با این حال اگر سطح انتظارات شما از ام وی ام X22 پرو در حد یک هاچبک کراس اقتصادی باشد، این خودرو میتواند در حد توان خود نیازهای شما را برطرف کند. همچنین اگر همانطور که در بالا اشاره شد، خودروهای وارداتی باکیفیت از برندهای معتبر در رنج قیمت ایکس ۲۲ پرو حضور پیدا کنند، آن وقت نمیتوان مشتریان را به خرید این خودرو با قیمت فعلی توصیه کرد.
تقریبا یک سال و نیم پیش بود که گروه خودروسازی مدیران خودرو به واسطه فروش بالا محصول MVM X22، MVM X22 Pro را روانه بازار کرد، که بار دیگر مدیران خودرو میزان فروش خوبی را با این محصول تجربه کرد. نام اصلی این خودرو تیگو ۲ پرو بوده که در سالهای اخیر توسط کمپانی چینی چری به بازار جهانی عرضه شده است. ام وی ام x22 پرو دنده ای یکی از محصولات شاخه ام وی ام از شرکت مدیران خودرو است که در واقع نسخه اقتصادی از X22 پرو اتوماتیک به حساب می آید. بیش از هر چیز دیگر، جلو پنجره این خودرو به چشم میآید که با طرحی کهکشانی نمای زیبا و مدرن برای آن به ارمغان آورده است. چراغهای اصلی خودرو نیز روی سپر قرار گرفتهاند و جای خود را به دو چراغ دی لایت ریز و کشیده روی کاپوت دادهاند.
این خودرو با خطوط بدنه برجسته و طراحی اسپرت چراغها، توانسته است ظاهری متفاوت و جذاب برای خود ایجاد کند. چراغهای جلوی دنا پلاس با لامپهای LED و طرح نئون، جلوهای مدرن به خودرو بخشیدهاند و چراغهای روز (Day Light) نیز به افزایش ایمنی و زیبایی آن کمک کردهاند. MVM X22 یکی از محصولات شرکت چری است که توسط مدیران خودرو در ایران مونتاژ و عرضه میشود. این خودرو که به عنوان یکی از ارزانترین کراساوورهای بازار ایران شناخته میشود، در سال 1395 وارد بازار ایران شد. MVM X22 با ظاهری اسپرتتر و طراحی جوانپسند، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است.
در بخش کنسول، در قسمت بالای داشبورد از پلاستیک خشک اما با طرح چرم دوزی شده و از پلاستیک های بافت دار استفاده شده است. در بخش میانی کنسول از پلاستیک پیانویی استفاده شده است که در مرکز آن سیستم مالتی مدیا ۹ اینچی و کلید های مربوط به سیستم تهویه مطبوع قرار دارد. از نکات مثبتی که در طراحی کابین ام وی ام X22 پرو MT می توان اشاره کرد این است که به جهت سهولت دسترسی به سیستم مالتی مدیا توسط راننده، سیستم مالتی مدیا به صورت زاویه دار به سمت راننده قرار گرفته است. یک خط طراحی دیگر در قسمت پایین درب ها قرار دارد که از درب سرنشینان جلو شروع شده و در انتهای درب سرنشینان عقب پایان می یابد. در نمای کناری X22 پرو دنده ای می توانیم رینگ های ۱۶ اینچی آلومینیومی را مشاهده کنیم که رینگ ها طراحی اسپرت دارند و استفاده از ترکیب رنگ های مشکی و نقره ای بر زیبایی آن افزوده است.
کیفیت قطعات به کار رفته در بخش فنی دنا پلاس توربو خوب ارزیابی میشود و با توجه به اصلاحات صورت گرفته استهلاک کاهش داشته و عمر قطعات پرخوران افزایش داشته و دمای کارمرد موتور هم کاهش داشته است . شتاب رسمی دنا پلاس توربو را ۱۰ ثانیه اعلام کرده اند که کمتر هم میتواند ثبت کند و در سیکل ترکیبی به ۷.۳ لیتر بنزین احتیاج دارد که با توجه به قدرت موتور عدد معقولی است . ام وی ام X22 به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر با آرایش خطی و به حجم دقیق ۱۴۹۷ سی سی مجهز شده است که البته چندان در نیرو رساندن به این چینی خوش چهره موفق عمل نمیکند . این پیشرانه قابلیت تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت در دور موتور ۶۰۰۰ دور در در دقیقه و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور در دور موتور ۲۷۵۰ دور در دقیقه را دارا میباشد و با توجه به وزن و ابعاد ماشین خیلی جوابگو به نظر نمیرسد و ام وی ام X22 یک ماشین نسبتا کند است . ام وی ام X22 به یک پیشرانه 1.5 لیتری 4 سیلندر با آرایش خطی و به حجم دقیق 1497 سی سی مجهز شده است که البته چندان در نیرو رساندن به این چینی خوش چهره موفق عمل نمیکند . این پیشرانه قابلیت تولید 105 اسب بخار قدرت در دور موتور 6000 دور در در دقیقه و 135 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 2750 دور در دقیقه را دارا می باشد و با توجه به وزن و ابعاد ماشین خیلی جوابگو به نظر نمی رسد و ام وی ام X22 یک ماشین نسبتا کند است .
در بازار خودروهای ایرانی، دو خودروی دنا پلاس و ام وی ام X22 به عنوان نمونههایی از طراحیهای داخلی متفاوت و جذاب، مورد توجه قرار گرفتهاند. هر یک از این خودروها با ویژگیهای منحصربهفرد خود، مشتریان را به سوی خود جذب کردهاند. در این بخش، به بررسی و مقایسه طراحی داخلی این دو خودرو میپردازیم تا ببینیم کدام یک از نظر طراحی داخلی، مزیت بیشتری دارد. دنا پلاس یکی از محصولات ملی ایران خودرو است که به عنوان نسخهای بهبود یافته و فیس لیفت شده از دنا معمولی معرفی شده است. این خودرو که بر روی ساختار پژو 405 توسعه یافته، در پاییز سال 1395 به بازار عرضه شد. دنا پلاس در مقایسه با دنا معمولی دارای امکانات و ویژگیهای بهبود یافتهای است که شامل طراحی داخلی و خارجی جدید، تجهیزات رفاهی بیشتر و موتور ارتقاء یافته میشود.
– بله، هر دو خودرو دارای ویژگیها و مشخصات منحصر به فردی هستند که ممکن است برای خریداران تأثیرگذار باشد. – مقایسه هزینههای نگهداری و تعمیرات هر خودرو ممکن است بسته به شرایط و عوامل مختلفی متفاوت باشد. – تصمیم نهایی بر خرید هر یک از این خودروها به ترجیحات و نیازهای شخصی هر خریدار بستگی دارد.
از نظر دید به اطراف هم اوضاع قابل قبول است و با توجه به ارتفاع بالای ماشین و شیشههای نسبتاً بزرگ، راننده حس تسلط نسبتاً خوبی بر محیط اطراف دارد. دنا پلاس یکی از محصولات ملی ایران خودرو است که در اصل فیس لیفت جزئی از دنا معمولی است و مثل سمند بر روی ساختار پژو 405 توسعه یافته است. برگ برنده اصلی ام وی ام X22 که باعث محبوبیتش در بازار شده، ظاهر زیبا و شیک آن است. طراحان ام وی ام موفق شدهاند با ترکیب جاذبههای اسپرت و جوانپسندانه با المانهای آفرودی، خودرویی مطابق با مد روز خلق کنند.
کراس اوور سایز کوچک ام وی ام X22 که در بسیاری از بازارهای دیگر از جمله کشور چین با نام چری تیگو ۳ ایکس یا چری تیگو ۲ عرضه میشود و از محصولات پرطرفدار برند چری در ایران است. البته ممکن است بگوئید طراحی قسمت انتهای آنقدرها هم تعریف ندارد، بخصوص که این قسمت از نظر هماهنگی ارتباط چندانی با قسمت دماغه اتومبیل برقرار نکرده. اما با نگاهی به رقبای قیمتی X22 نظیر جک S3 و رنو ساندرو استپوی متوجه میشویم که امویام کارش را درست انجام داده است. بخصوص در قسمت دماغه که چراغهای زیبا و جلوپنجره و سپر اسپرت ماشین ترکیب جذابی را پیش رویمان قرار دادهاند. نمونه توربو این خودرو هم از نظر آپشن و مشخصات فنی تماما با نمونه تنفس طبیعی برابری می کند (به جز روکش ها و تریم های اسپرت داخل کابین) و تفاوت این دو مدل صرفا به بهره گیری یا عدم بهره گیری از توربوشارژر است.
خودروهای دنا پلاس و ام وی ام X22 دو گزینه محبوب در بازار خودرو ایران هستند که هر یک با ویژگیهای خاص خود توانستهاند توجه خریداران را به خود جلب کنند. با این حال، تفاوتهای فنی بین این دو خودرو میتواند در انتخاب نهایی خریداران تاثیرگذار باشد. در این مقاله، به مقایسه فنی دنا پلاس و ام وی ام X22 میپردازیم تا ببینیم کدام یک از این دو خودرو عملکرد بهتری ارائه میدهند. در این مقاله، به مقایسه جامع بین دو خودروی دنا پلاس و ام وی ام X22 میپردازیم.
رویه صندلی ها از جنس چرم مصنوعی است که از تریم های مشکی و نسکافه ای در آنها استفاده شده است و چرم ها کیفیت مناسبی دارند. شایان ذکر است که صندلی های جلو به صورت دستی تنظیم می شود و قابلیت پر کردن گودی کمر برای راننده وجود دارد. شرکت مدیران خودرو در راستای ارائه یک محصول کراس اوور کوچک و ارزانقیمت جهت مقابله با رقبایی مثل لیفان x50، تصمیم گرفت ام وی ام x22 یا چری تیگو ۳ ایکس را در سال ۹۶ به فهرست تولیدات خود اضافه کند.
این خودرو از سال 2016 در چین معرفی شد و با فاصله اندکی راهی بازارهای جهانی از جمله ایران شد. به دلیل چهره به روزتر نسب به محصولات هم رده و هم دوره استقبال از این خودرو در کشور ما مناسب بود و همچنین شرایط فروش اقساطی مناسب مدیران خودرو در آن دوره نیز مزید علت شد تا ام وی ام X22 مورد توجه قرار گیرد. استفاده از خطوط شکسته و جسورانه، همراه با رنگبندی اسپرت، به فضای داخلی X22 زیبایی و جلوهای خاص میبخشد. اما از طرفی، کیفیت پایین متریال داخلی و ارگونومی نه چندان مناسب صندلیها، ممکن است حس خوب نشستن را کاهش دهد. دنا پلاس در مقایسه با ام وی ام X22، طراحی کلاسیکتر و لوکستری دارد که برای مشتریانی که به دنبال خودروهای با ظاهر رسمیتر و شیکتر هستند، مناسبتر به نظر میرسد.
اما x33 کراس علاوه بر آپشنهای مذکور، به ایربگهای جانبی سرنشینان جلو هم مجهز است و به همین دلیل در این قسمت از مقایسه دست برتر را دارد. ام وی ام x22 پرو از اولین خودروهای چینی حاضر در بازار کشورمان بود که از ترند جدید طراحی دماغه یعنی چراغهای جلو دو قسمتی بهره میگرفت. این سبک جانمایی چراغها در کنار جلوپنجره با تزئینات کرومی (در اصطلاح کهکشانی)، جلوهای اسپرت و بهروز به نمای جلو x22 پرو بخشیده که کماکان بعد از گذشت چند سال جذاب است.
آیا خودروی ایکس 22 پرو ارزش خرید دارد؟ بررسی مزایا و معایب X22 PRO برای پاسخ به این سوال خیلی مفید است. در همین راستا توجه شما را به مهمترین مزایا و معایب این ماشین شاسی بلند محبوب جلب میکنیم. به عنوان حسن ختام مقایسه x22 پرو با x33 کراس به سراغ جدول مقایسه سریعالسیر این خودروها میرویم. هماهنگی بین قسمت دماغه و انتهای خودرو به طور کامل برقرار نشده، اما با نگاهی به رقبای قیمتی X22 نظیر جک S3 و رنو ساندرو استپوی، میتوان دید که ام وی ام کارش را به خوبی انجام داده است. با این اوصاف باید بگوییم که اگر چندان تابع مد روز و توجه به جزئیات نیستید، خرید x22 پرو با توجه به قیمت ارزانتر، منطقیتر است. اما در صورتی که تمایل دارید با توجه به بودجه خود همیشه بهروزترین گزینه ممکن را در اختیار داشته باشید؛ اضافه پرداخت را تقبل کنید و به سراغ خرید x33 کراس بروید.
دنا پلاس توربو در ظاهر سعی کرده تا در حد توان طراحان ایرانی جلوه لوکسی داشته باشد و با توجه به ابعادی که دارد در عین حال دنا پلاس المان های طراحی یک ماشین خانوادگی را هم داشته باشد . خطوط مورب نمای جانبی ؛ گرافیک چراغ عقب و جلو ، طراحی بزرگ جلو پنجره ، رینگ ۱۶ اینچی و کاپوت عضلانی از برترین ویژگی های طراحی دنا پلاس توربو میباشند که باعث شده تا در دید بیننده عادی چهره قدرتمندی داشته باشد . با افزایش علاقه مردم به ماشین های کامپکت کراس اوور بسیاری از کمپانی های چینی محصولات خود در این کلاس را روانه بازار ایران کردند و ام وی ام x22 از آن دسته ماشین هایی است که در اصل هاچبک میباشد و همه چیز آن مشابه ام وی ام ۳۱۵ است اما افزایش قد داشته و آن را کامپکت کراس اوور میدانند . ام وی ام X22 جذابترین بخشی که دارد و بیشترین وقت را برای آن صرف کرده اند ظاهر خوب ، اسپرت و زیبایی است که برای ام وی ام X22 خلق کرده اند و با به کار بردن برجستگی ، زوایای زیاد و المانی که به چشم مکعب میتوان آن را تجسم کرد جذابیت بصری را به ام وی ام X22 هدیه کرده اند . از نظر آپشن ام وی ام X22 امکانات کافی دارد و از نظر کیفیت ، آپشن ، فضای اتاق و بار و سرنشینان و راحتی برتری با دنا پلاس توربو است و ام وی ام X22 با نا امیدی امتیازات کمتری کسب میکند . چری به عنوان یکی از بزرگترین و مشهورترین خودروسازان چینی، محصولات موفق بسیاری را در کارنامه دارد.
یکی از این محصولات چری تیگو 3 است، خودرویی که در ایران با نام ام وی ام X33 شناخته میشود و تاکنون شاهد عرضه چند نسل از آن به بازار ایران بودهایم. فروش انبوه تیگو 3 شرکت چری را متقاعد کرد تا نسخهای ارزانتر و اسپرتتر از آن را به بازار عرضه کند، خودرویی که محبوب جوانان باشد و البته قابلیت رقابت با دیگر هاچبک کراسهای بازار نظیر لیفان X50 یا دانگ فنگ H30 کراس را داشته باشد. خودرویی که در برخی بازارها نظیر برزیل و فیلیپین با نام چری تیگو 2 شناخته میشود و در کشورمان نیز ام وی ام X22 نام گرفت. نخستین نمایش ام وی ام X22 در نمایشگاه خودرو پکن 2016 صورت گرفت و از آن زمان این خودرو در تیپهای گوناگون به بازار عرضه شده است. این خودرو با تغییراتی در ظاهر، امکانات و مشخصات فنی همراه شد و چری تیگو 3x پرو نام گرفت. همزمان با ورود این خودرو به بازار روسیه، مدیران خودرو نیز این خودرو را با نام ام وی ام X22 پرو برای عرضه به بازار ایران معرفی کرده است.
ناپلاس با بهره گیری از امکانات و آپشن های به روز مانند سانروف، پنل لمسی مجهز به سیستم ناوبری، طراحی اسپرت چراغ ها و بدنه و همچنین آینه های برقی تاشونده، یکی از پر آپشن ترین گزینه های موجود در بازار است. ام وی ام X22 با شتاب بهتر و مصرف سوخت کمتر، برای کسانی که به دنبال خودرویی اقتصادیتر و با شتاب مناسب هستند، گزینه بهتری به نظر میرسد. طراحی خودروهای اقتصادی همواره چالش برانگیز بوده است چرا که طراحان باید خودرویی جذاب را خلق کنند و در عین حال نیم نگاهی به کاهش هزینههای تولید داشته باشند. در حال که نسخه اصلی ام وی ام X22 با نیم نگاهی به ام وی ام X33s طراحی شده بود، طراحان چری تصمیم گرفتند تا برای ظاهر ام وی ام X22 پرو از هیوندای کونا الهام بگیرند. جلوپنجره X22 PRO به رسم تولیدات جدیدتر کمپانی چری، از نوع کهکشانی است و طرح جدید سپر نیز آخرین ترفند خودروساز چینی برای جذابتر جلوه دادن ظاهر این کراس اوور نسبتا قدیمی محسوب میشود.
ام وی ام X22 و دنا پلاس دو خودرویی هستند که با طراحیهای متفاوت خود، هر کدام گروهی از خریداران را به سوی خود جذب کردهاند. ام وی ام X22 با ظاهر اسپرت و جذاب خود و دنا پلاس با طراحی کلاسیک و شیک، هر دو توانستهاند جایگاه ویژهای در بازار ایران به دست آورند. در این بخش، به بررسی و مقایسه طراحی ظاهری این دو خودرو میپردازیم تا ببینیم کدام یک از نظر طراحی بصری توانسته است برتری خود را اثبات کند. همچنین فناوری پیشرانه ها بهبود یافته و این پیشرانه استهلاک کمتری نسبت به نمونه های توربو شارژ دارد. اما باید بدانیم که شاید تعویض دنده های این خودرو برای ما جذاب نباشد و کیفیت متریال کابین X22 پرو دنده ای نتواند نظر ما را جلب کند. همچنین حجم نفوذ صدا به کابین این محصول ام وی ام تا حدی زیاد است و شاید برای بسیاری مورد پسند نباشد.
در مقام مقایسه، x33 کراس دندهای نسبت به x22 پرو دندهای، دو آپشن شارژ وایرلس تلفن همراه و ترمز پارک برقی را بیشتر دارد. تفاوت آپشنی نسخههای اتوماتیک این خودروها هم دو مورد است که شامل نورپردازی داخلی کابین و شارژر وایرلس تلفن همراه میشود. به صورت کلی ام وی ام ایکس ۲۲ پرو دنده ای یا همان ام وی ام ایکس ۲۲ پرو MT همان زبان پلتفرم و زبان طراحی x22 pro است که ظاهری اسپرت و جوان پسندانه دارد و طراحی آن حس خوبی را به بیننده القا می کند. در نمای جلو چیزی که بیشتر از همه جلب توجه می کند جلو پنجره بزرگ و مشبک و کهکشانی است که در میانه آن لوگوی MVM قرار گرفته است. در حال حاضر نیز خبر آزاد شدن واردات خودروهای اقتصادی به طور جدی به گوش میرسد و احتمالا طی چند ماه آینده رقبای معتبر و سرسختی برای کراس اوور چینی X22 پرو در بازار ایران حاضر خواهند شد، آنگاه قطعا در این رنج قیمت کار برای ام وی ام ایکس ۲۲ پرو بسیار دشوار میشود. به هر حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که شاخصههای تاثیرگذار بر بازار چه روندی را در آینده طی میکنند تا آنوقت بتوان به طرزی دقیق در مورد آینده ایکس۲۲پرو و همچنین شرایط بازار آن در کشور اظهارنظر کرد.
با توجه به مقایسه امکانات و آپشنهای دنا پلاس اتومات و ام وی ام X22، میتوان گفت که دنا پلاس با بهرهگیری از امکانات پیشرفتهتر و بهروزتر مانند تهویه مطبوع اتوماتیک، آینههای برقی تاشونده، سیستم ناوبری و چراغهای LED از برتری نسبی برخوردار است. از سوی دیگر، ام وی ام X22 با داشتن امکاناتی نظیر سانروف، سیستم فرمان با نیروی کمکی هیدرولیکی و طراحی داخلی اسپرت، گزینهای اقتصادیتر و مناسب برای افرادی است که به دنبال خودرویی با قیمت مناسبتر و امکانات خوب هستند. دنا پلاس توربو در حال حاضر لقب لوکس ترین و پر قدرت ترین ماشین سدان تولید داخل را به عهده دارد که این روزها با توجه به افزایش قیمت وحشتناک انواع ماشین های گوناگون با توجه به مجموع ویژگی هایش دنا پلاس توربو به یک انتخاب ارزشمند تر تبدیل شده است . خطوط مورب نمای جانبی ؛ گرافیک چراغ عقب و جلو ، طراحی بزرگ جلو پنجره ، رینگ 16 اینچی و کاپوت عضلانی از برترین ویژگی های طراحی دنا پلاس توربو می باشند که باعث شده تا در دید بیننده عادی چهره قدرتمندی داشته باشد . با مقایسه فنی بین دنا پلاس و ام وی ام X22، میتوان گفت دنا پلاس توربو با داشتن پیشرانه قدرتمندتر، گشتاور بیشتر، و سیستم تعلیق بهبود یافته، برتری قابل توجهی نسبت به ام وی ام X22 دارد. هرچند که ام وی ام X22 نیز با مزایای خاص خود مانند قیمت پایینتر و طراحی اسپرت، جایگاه خود را در بازار حفظ کرده است، اما از نظر عملکرد فنی، دنا پلاس توربو انتخاب بهتری به نظر میرسد.
بعد از اینکه پدال گاز mvm x22 pro را فشار دهید متوجه خواهید شد که علیرغم حذف یک سیلندر موتور، شتاب اولیه چندان تغییر نکرده و همان کارایی متعادل و متناسب با نیازهای شهری و خانوادگی را ارائه میدهد. ضمن آنکه گیربکس سی وی تی هم به صورت نرم و با دقت کافی نسبت به اشاره شما روی پدال گاز واکنش نشان میدهد و عملکرد نسبتا قابل قبولی را از خود به نمایش میگذارد. برخلاف بسیاری دیگر از فیسلیفتهای ارائه شده در بازار ایران، x22 pro علاوه بر تحولات ظاهری دستی هم به داخل محفظه موتور خود کشیده و یک موتور گیربکس جدید را در این قسمت سکونت داده است. لیست آپشنهای ایمنی ام وی ام x22 پرو شامل کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل حرکت در سراشیبی و 2 ایربگ میشود که نسبت به این رده قیمتی قابل قبول است.
از نکات مثبت ام وی ام ایکس ۲۲ دنده ای می توانیم به هماهنگی خوب میان موتور و گیربکس اشاره کنیم.سیستم تعلیق جلو آن از نوع مک فرسون است و سیستم تعلیق عقب از نوع توییست بیم است که با توجه به اقتصادی بودن این ماشین سواری نرم و قابل قبولی را فراهم می کند. اگر از ظاهر بدون تغییر ام وی ام X22 پرو در نمای جانبی و عقبی دلسرد شدهاید، لازم نیست نگران باشید چرا که در کابین این خودرو مشخصههای جدیدی انتظار شما را میکشند. طراحی داخلی ام وی ام X22 پرو در مقایسه با نسخه قبلی به کلی متفاوت است و جلوهای شبیه به محصولات جدید این شرکت همچون آریزو 5 فیسلیفت دارد. در مورد هندلینگ و کیفیت سواری هم میتوان گفت که گرچه ضربات وارده به کابین در اینجا تا حدودی کمتر شده اما باز هم احساس خشکی تا حدودی سرنشینان عقب را اذیت خواهد کرد. همچنین به دلیل بهرهمندی از سیستمهای کنترل پایداری، تعادل خودرو در عبور از پیچها بهتر شده اما همچنان در سرعتهای بالا بادیرول و تکانهای جانبی دور از انتظار نیست. قدرت ترمزها نیز میتواند در شرایط عادی متناسب و تا حد زیادی اطمینانبخش برآورد شود.
نمای جانبی از زیر تیغ قلم طراحان جان سالم به در برده و به جز یکی دو مورد جزئی، تحول چشمگیری در آن به چشم نمیخورد. متاسفانه در نمای عقب نیز که انتظار داشتیم حداقل نوع طراحی چراغها و سپر متناسب با قسمت جلو تغییر کند و تا حد زیادی بهروزرسانی شود، تحول دلچسبی به چشم نمیخورد. بنابراین مهمترین انتقاد ما نسبت به ظاهر x22 pro، همین عدم تحول نمای عقب است که میتوانست امروزیتر باشد و آتش انتقادات را با آب سرد خود تا حد زیادی فرونشاند. ام وی ام X22 که ارزان ترین کراس اوورهای مدیران خودرو محسوب میشود در سال 95 وارد بازار ایران شد. این خودرو که ظاهری اسپرت تر نسبت به ام وی ام X33 دارد با تمام مزایا و معایب خود امروز یکی از پر فروش ترین محصولات مدیران خودرو محسوب میشود.
اخیرا گروه خودروسازی مدیران خودرو قصد دارد نسخه ام وی ام X22 پرو MT یا همان ام وی ام X22 پرو دنده ای را با ظاهر تا حدی شبیه به X22 PRO اما با تغییراتی در بخش فنی به بازار ایران عرضه کند. X22 پرو دنده ای ، خودرویی اقتصادی از نوع هاچ بک کراس و در کلاس طراحی B است که ظاهری اسپرت و جوان پسندانه تری نسب به نسل قبلی خود (MVM X22) دارد. ام وی ام x22 پرو و x33 کراس در هر دو نسخه دندهای و اتوماتیک، چهره بهروز، آپشنهای قابل قبول و مصرف سوخت مناسبی دارند. اما تواناییهای حرکتی، هندلینگ و فضای کابین این محصولات مدیران خودرو چنگی به دل نمیزند. اما قلب تپنده نسخههای دندهای x22 پرو و x33 کراس یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری تنفس طبیعی است که حداکثر قدرت 116 اسب بخار و حداکثر گشتاور 143 نیوتن متر را تولید و از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی به محور جلو منتقل میکند. هر دو خودرو، ام وی ام X22 و دنا پلاس، از نظر طراحی ظاهری ویژگیهای منحصربهفردی دارند که بسته به سلیقه خریداران میتوانند جذاب باشند.
دیدگاهتان را بنویسید