پژو 405: مشخصات فنی، جدول مقایسه GLX و SLX مجله بیمه مجله خودرو سمند
این موتورها در سال 1986 با خودرو Citroën AX معرفی شدند که جایگزین خانواده X در آن زمانه شد. TU ها در هر دو نوع بنزینی و دیزلی بدون توربو – که به نام TUD شناخته میشود در – دسترس هستند. قبل از این که به هماهنگ کردن قدرت ۹۷ اسب بخار و ۱۵۳ نیوتون متر گشتاور موتور با کلاچ عادت کنید ممکن است چند باری در شروع حرکت خاموش کنید. پژو ۴۰۵ یکی از سدان های برند فرانسوی پژو بوده که توانست موفقیت بسیار خوبی را در کشورهای هدف پژو بدست آورد. در نتیجه با وجود این کاور تزئیناتی، حالا بخش قابل توجهی از پایه دسته موتور بالا، اتصالات سیستم هیدرولیک و پمپ هیدرولیک، لوله بخار روغن، کویلها و دسته سیم سیستم جرقه دیگر قابل رویت نیست. این مهم موجب شده است که پیشرانه جدید TU5P حالا ظاهری تر و تمیزتر پیدا کند و از دیدگاه بصری جلوه بهتری داشته باشد.
در ترمزگیری های شدید پژو بسیار نرم عمل می کند و در مسیری صاف باقی می ماند، اما یکی از ضعف های ترمز در دست انداز ها و سرعت گیر ها مشخص می شود. اگر کاملا به عملکرد ونحوه عکس العمل آن مسلط نباشید، تجربه حداقل یک برخورد کوچک سپر به سپر را با خودروی جلویی در کارنامتان ثبت خواهید. اما روزانه هزاران آگهی خرید ماشین اقساطی در شیپور ثبت میشود که میتوانید با بررسی آنها بهترین گزینه را انتخاب و خریداری نمایید. مراجعه به مراکز تعویض پلاک نیروی انتظامی و تعویض پلاک و برگه سبز خودرو از مراحل بعدی است که باید انجام داده شود. در نهایت پس از مراجعه به دفتر اسناد رسمی و ثبت سند قطعی خودرو، میتوانید بیمه را به نام خریدار انتقال دهید. در این میان اگر موتور ME16 را نیز برادر مستقیم TU5P به حساب آوریم، باید خودروهای دیگری نظیر شاهین اتوماتیک پلاس را نیز از خودروهای مجهز به موتور TU5 پلاس بدانیم.
پژو ۴۰۵ یکی از سدانهای پرطرفدار کمپانی پژو بوده که از سال ۱۹۸۷ در سبد محصولات این شرکت قرار داشته است. اولین بار در سال ۱۳۷۰ شرکت ایرانخودرو، این سدان فرانسوی را به بازار داخلی عرضه نمود که به لطف پیشرانه پرتوان و هندلینگ مناسب خود با استقبال بسیار خوبی مواجه شد. این خودرو پس از گذشت سالهای طولانی همچنان فروش چشمگیری برخوردار است به طوری که در ۶ ماه نخست سال ۱۳۹۶ با فروشی فراتر از ۱۰۹ هزار دستگاه توانست رتبه چهارم پرفروشترین خودروی بازار ایران را از آن خود کند. اگرچه خودرو پژو 405 جی ال ایکس در ده های 80تا 90 با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شد اما در سالهای اخیر به دلیل ساختار قدیمی و کیفیت پایین ساخت این خودرو از گزینه های پرفروش ایران خودرو حذف گردید. چنانچه بخواهیم از معایب پژو 405 نام ببریم می توان به ضعیف بودن عایق بندی کابین داخلی خودرو و مصرف سوخت بالا با بازدهی پایین اشاره نماییم. پژو 405 glx (جی ال ایکس ) خودروی خانوادگی بزرگ ، محبوب و نام آشنا برای ایرانیان است که توسط برند فرانسوی پژو در سال 1987 تولید می گردد.و در ایران از سال 1370 توسط شرکت ایران خودرو عرضه می گردد.
وجود فشار و حجم بیشتر روغن کمک بسیار زیادی به افزایش دوام کلی پیشرانه و افزایش طول عمر مفید آن میکند. موتور TU5 یک موتور چهار سیلندر بنزینی است که توسط شرکت PSA (پژو-سیتروئن) طراحی شده و در خودروهای مختلفی از جمله پژو 206، پژو 207، سیتروئن C3 و برخی از مدلهای ایران خودرو مانند پژو 405 و پژو پارس استفاده میشود. موتور EF7 که توسط ایران خودرو و با همکاری شرکت FEV طراحی شده، به عنوان یک موتور اقتصادی و کممصرف شناخته میشود.
نه شرکت سایپا و نه ایران خودرو، مستقیما چیزی در این باره مطرح نکردهاند، اما برخی از اسناد و وقایع تاریخی محکم، میتواند ما را به این نتیجهگیری دقیق برساند که این دو پیشرانه در حقیقت یکسان هستند. با این اوصاف میتوان نتیجه گرفت که اگر نخواهیم موتور TU5 پلاس را کپی ایرانیزه EC5 بدانیم، حداقل باید اعتراف کنیم که TU5P الهام مستقیم ایکو برای دستیابی به خروجی مشابه به تکنولوژی EC5 است که از بازار خودرو چین به ایران خودرو راه یافت. مصرف سوخت موتور TU5 بسته به نوع خودرو و شرایط رانندگی، به طور متوسط بین 6.5 تا 7.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است که مصرف مناسبی برای خودروهای سبک و شهری به حساب میآید. پس از استارت زدن، صدای پیشرانه ۴ سیلندر ۱٫۸ لیتری آن به گوش می رسد که می تواند پس از صدای پیکان و پراید، خاطره انگیز ترین صدای پیشرانه برای اکثر ایرانیان باشد. در نسخه ۱٫۸ لیتری خودروی «پژو ۴۰۵ SLX» شاهد بهتر عملکردن آن در مقایسه با نسخه ۱٫۶ لیتری در جاده های کوهستانی و پرشیب خواهیم بود . پژو ۴۰۵ های جدیدتر هم که داشبوردی مشابه پژو پاری ها مدل بالا داشته و به اصطلاح به آن داشبورد سوناتایی می گویند.
اما موتورهای ۸ سوپاپ در دورهای پایین حداکثر گشتاور خود را تولید می کنند و از این رو، موتورهایی مثل XU7 و M15 در دورهای پایین بهترند و حس شتاب بهتری را به راننده می دهند. در این مقاله شما را با امکانات، قیمت پژو 405 ، مزایا و معایب این خودرو آشنا کنیم تا اگر قصد خرید این ماشین را دارید با کسب اطلاعات کافی بتوانید بهترین تصمیم را جهت خرید خودرو بگیرید. بنابراین اگر قصد خرید یکی از این دو مدل را دارید می توان اینطور نتیجه گیری کرد که مدل TU5 یا ۱٫۶ لیتری SLX به سبب تکنولوژی جدید تر پیشرانه در رانندگی درون شهری، مصرف سوخت کمتری را ارائه می دهد و برای رانندگی در مسیرهای کفی و اتوبانی نیز نسبتا قابل قبول ظاهر می شود. در میان خودروهای تولید داخل خودروی «پژو ۴۰۵» یک خودروی بسیار محبوب و پرطرفدار است این خودرو از زمان نخستین عرضه اش تا به حالا موفق گردیده است تا فروش خیلی خوبی را تجربه نماید . این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد.
قیمت پژو برای طرفداران خودروهای آن، فاکتور مهمی برای انتخاب مدلهای مختلف این شرکت است. قیمت محصولات پژو موجود در بازار ایران، مانند بسیاری از محصولات خودروسازی دیگر، همواره در افتوخیز است. در این بازار پرتلاطم، افرادی که تمایل به استفاده از خودروهای پژو را دارند، باید در لحظه از قیمت پژو باخبر باشند؛ چراکه ممکن است از زمان تصمیمگیری تا انجام معامله، این بازه قیمتی تغییر کند. درنتیجه وقتی صحبت از چنین بازار غیرقابل پیشبینی میشود، جای خالی مرجعی که بتوان قیمت ماشینهای پژو را بهصورت لحظهای مشاهده کرد، خالی است. همراه مکانیک سعی کرده است تا با ارائه دقیقترین اطلاعات موجود، این دغدغه را برطرف کند.
شرکت خودرو سازی ایران خودرو بزرگترین شرکت خودرو سازی ایران می باشد که سالیانه هزاران خودرو تولید می کند و با بالاتر بودن کیفیت محصولات خود نسبت به رقبا توانسته خود را برترین شرکت خودرو سازی کشور انتخاب کند. این شرکت مانند دیگر شرکت های خودرو سازی سطح جهان مدل های مختلفی از محصولات را تولید و به بازار ها عرضه می کند. خط تولید محصولات ایران خودرو تا کنون شاهد استفاده از پیشرانه جدید TU5P در دل خودروهایی چون پژو ۲۰۷ دندهای، اتوماتیک و MC، خانواده تارا و رانا پلاس پانوراما بوده است. جای تعجب نخواهد داشت که در محصولات پیش روی این شرکت نیز با این پیشرانه برخورد کنیم. درپوش سوپاپها در نسخههای مختلف TU5های تولیدی بازار ایران اندکی با یکدیگر تفاوت دارند، اما همه آنها از نظر ابعاد دقیقا برابر با سرسیلندر خودرو هستند و مستقیما بر روی آن پیچ میشوند. یکی از مهم ترین دلیل های این که موتور تیوفایو جزو کم دردسرترین و کم استهلاک ترین موتورها محسوب می شود این است که در درجه اول با علم مهندسی خوبی طراحی شده است، یعنی نقشه های طراحی آن بهروزتر و دقیق تر هستند.
موتور XU7 که در خودروهایی مانند پژو 405 و سمند استفاده شده، دارای حجم بیشتر و توان بیشتری نسبت به TU5 است. در نتیجه، TU5 برای افرادی که به دنبال مصرف سوخت کمتر و آلایندگی پایینتر هستند، گزینه بهتری محسوب میشود. این موتورها در درجه اول به دلیل ۱۶ سوپاپ بودن با استقبال خوبی از طرف مشتریان روبهرو شدند، زیرا این قضیه برای آن ها جا افتاده بود که هر چه تعداد سوپاپ بیش تر باشد، موتور بهروزتر، مطمئن تر و پرقدرت تر خواهد بود. از طرفی دیگر، کم استهلاک بودن این موتور بین مردم جا افتاد و آن ها بیش تر نسبت به این موتور متمایل شدند. البته یکی از مهم ترین دلیل های طرفداری از این موتور این بود که بر روی خانواده پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ نصب شد و به علت رخ خوب و جذاب پژو بود که مردم ۲۰۶ و ۲۰۷ می خریدند و در کنار ظاهر جذاب از موتور این خودرو هم بهره می بردند.
سایپا نیز به احتمال بسیار قوی از این پیشرانه در بخش گستردهتری از سبد محصولات خود بهره خواهد گرفت. از طرفی دیگر، نسخه پلاس پیشرانه TU5 حالا به سیستم زمانبندی پیوسته متغیر سوپاپهای هوا (CVVT) شده است. این تکنولوژی با بهرهگیری از یک مکانیزم هیدرولیکی، زمان باز و بسته شدن سوپاپهای هوا را کنترل میکند تا بازده احتراق مخلوط سوخت و هوا افزایش یابد.
موتور تی یو 5 به دلیل طراحی بهینه و استفاده از تکنولوژیهای مدرن، از عملکرد مناسبی برخوردار است. این موتور با تولید حدود 110 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن متر گشتاور، توانایی خوبی در ارائه عملکرد دینامیکی و شتاب مناسب دارد. همچنین مصرف سوخت اقتصادی و استاندارد آلایندگی یورو 4 و یورو 5، از دیگر مزایای این موتور است. تقریباً از سال ۱۳۸۲ بود که پژو ۲۰۶ تیپ ۴ (تیپ همان Type است) با موتور TU5 وارد بازار شد و در آن زمان توانست به یکی از پرقدرت ترین هاچ بک های ایران تبدیل شود. پس از گذشت یک سال، تیپ های ۵ و ۶ پژو ۲۰۶ هم با موتور تیوفایو وارد بازار شدند و تولید تیپ ۴ متوقف شد. از همان سال ها تا امروز، به علت استهلاک پایین و توان و گشتاور تولیدی مناسب، از این موتور بر روی محصولات ایران خودرو استفاده می شود و مردم هم از آن استقبال می کنند.
تست رانندگی ضمن اینکه نوع سواری خودرو را مشخص میکند، بسیاری از ایرادات خودرو را که حتی با استفاده از دستگاه دیاگ قابل تشخیص نیستند را نیز نمایان میسازد. ۴۰۵ در صورتی که به تنهایی وظیفه جا به جایی راننده را برعهده داشته باشد، در پیچ های تند و پی در پی کمی تنبلی از خود نشان می دهد. به هرحال پس از کاهش ارتفاع، پایداری این خودرو در پیچ ها قابل قبول است و گاهی اوقات بیش از حدی که انتظار دارید به کمک شما خواهد آمد و فرمان حس واقعی چرخ ها را به شما منتقل می کند. در ارتفاع عادی و کارخانه ای خودرو ( که دسته کمی از از خودروهای کراس اوور ندارد)، متوجه پهلو انداختن و حرکت گهواره ای بدنه در پیچ ها به چپ و راست می شوید.
موتور تی یو 5 در مقایسه با موتورهای مشابه خود مانند موتور XU7 و EF7، مزایا و معایب خاص خود را دارد. در این بخش، به مقایسه این موتورها پرداخته و تفاوتها و شباهتهای آنها را بررسی میکنیم. به طور کلی، محدودیت در تأمین کننده ها، طراحی مهندسی تر و دقیق تر و همچنین ثبات در نقشه های تولید باعث شد این موتور بتواند به یکی از کم استهلاک ترین موتورهای ایران تبدیل شود. اما اگر زیاد به مسافرت خانوادگی می روید و در مسیرهای کوهستانی تردد دارید، مدل ۱٫۸ لیتری عملکرد مناسب تری را ارائه می دهد، هرچند متاسفانه مشکل سوختن واشر سرسیلندر و عواقب ناشی از آن در مدل های XU7 (1.8 لیتری) بیشتر از نمونه کوچکتر دیده می شود. پژو ۴۰۵ SLX را می توان به فیس لیفتی از پژو ۴۰۵ نامید که با تغییراتی در ظاهر و تجهیزات خودرو همراه شده است در زیر به تفاوت های میان SLX و GLX اشاره می کنیم.
این موتور با وجود برخی مشکلات و نیاز به نگهداری دقیق، همچنان به عنوان یکی از محبوبترین موتورها در بازار ایران شناخته میشود. با رعایت نکات نگهداری و استفاده از قطعات اصلی، میتوان از عملکرد بهینه و عمر طولانی این موتور بهرهمند شد. تقریباً از سال ۱۳۸۲ بود که پژو ۲۰۶ تیپ ۴ با موتور TU5 وارد بازار شد و در آن زمان توانست به یکی از پرقدرت ترین هاچبک های ایران تبدیل شود. از موتور تیوفایو برای اولین بار برای پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و تیپ ۶ استفاده شد، سپس با تولید نسخه سدان ۲۰۶ باز هم شاهد بهکارگیری موتور تیوفایو بر روی آن بودیم.
از طرفی دیگر، تأمین کننده های این موتور نسبت به تأمین کننده های موتورهای XU7 و EF7 کم تر هستند، که باعث می شود پس از بروز مشکل در روند تولید، رفع آن سریع تر انجام شود. یکی دیگر از علت های کم استهلاکی و عمر بالای این موتور این است که مراحل قالب گیری آن با موتورهای دیگر فرق دارد، از طرفی دیگر، نقشه های طراحی این موتور تابهحال تغییر نکرده است، اما نقشه های طراحی موتور EF7 همواره در حال بهروزرسانی بود و همین باعث شد عیب های این موتور به ندرت از بین برود. پژو ۴۰۵ در دسته تولیدات ارزان و اقتصادی بازار قرار داشته و بنابراین در این خودرو از آپشنهای رفاهی و ایمنی گسترده استفاده نشده است. پژو ۴۰۵ سرانجام با معرفی پژو ۴۰۶ که آن هم سرچشمهای برای تولد پژو پارس بود، از خط تولید پژو کنار رفت اما در ایران تا همین چند سال پیش همچنان با تیپ های مختلف توسط ایران خودرو تولید می شد. این پمپ میتواند با ایجاد تغییر در دبی روغن بر اساس دما و دور موتور، فشار خروجی روغن از پمپ به مدار قطعات دورانی را بر حسب نیاز در بیشترین حالت ممکن نگه دارد. یا زمانی که راننده به صورت پیوسته در دور موتور بالا و تحت فشار با خودرو رانندگی میکند.
موتور TU5 به دلیل کارایی، مصرف سوخت مناسب و دوام بالا در خودروهای ایران خودرو محبوب شده است. این موتور در مدلهای مختلفی مانند پژو 206، پژو 405 و پژو پارس استفاده میشود و به عنوان یکی از موتورهای استاندارد در ایران شناخته میشود. موتور تی یو 5 دارای حجم 1.6 لیتر است و توان تولید 105 اسب بخار در 5800 دور در دقیقه و گشتاوری حدود 142 نیوتونمتر در 4000 دور در دقیقه را دارد. موتور TU5 یکی از انواع موتور خودرو می باشد که از محبوبترین و پرکاربردترین موتورهای خودرویی در ایران است. این موتور که بیشتر در خودروهای پژو و سیتروئن استفاده شده است، به دلیل ویژگیهای فنی و عملکرد قابل اعتمادش شهرت دارد.
موتور TU5 پلاس را باید یکی از مناسبترین پیشرانههای کلاس خودروهای اقتصادی سایز کوچک دانست که با وجود ارائه توان و گشتاور نسبتا محدود، با داشتن مصرف سوخت پایین و دوام فنی قابل توجه، به یکی از بهترین پیشرانههای منتخب و مطمئن مشتریان ایرانی بازار خودروسازی داخلی بدل شده است. به صورت ترکیبی، پیشرانه TU5 با توان ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور ۱۴۲ نیوتن.متر، یک پیشرانه کممصرف با توان فنی مناسب و درخور کلاس خودروهای سایز کوچک سبک، نظیر خودروهای هاچبک و سدانهای کامپکت بود. پیشرانهای که نه فقط در خانواده ۲۰۶، بلکه در پژو ۲۰۷، پژو پارس، رانا، پژو ۴۰۵، دانگ فنگ S30 و H30 کراس نیز جا خوش کرد.
خودروی «پژو» فرانسه در همان سال های معرفی اش به بازار موفق به کسب جوایز بسیار و عناوین متعدد گشت . دریچه های سیستم تهویه مطبوع خودرو کنار یکدیگر در بالاترین بخش داشبورد قرار گرفته و زیر آنها هم در مدل های قدیمی یک ساعت دیجیتال به همراه چند دکمه از جمله فلاشر تعبیه شده بود. پس از آنها هم پنل سیستم تهویه و سیستم پخش خودرو قرار گرفته که با یک درب قابل باز و بسته شدن بود. طراحی پژو ۴۰۵ در زمان خود بسیار زیبا بود کخ خب از پینین فارینا هم جز این نمی توان انتظار داشت. در نمای جلوی این خودرو شاهد چراغ هایی کشیده و بسیار ساده هستیم که چسبیده به جلوپنجره خودرو طراحی شدهاند. جلوپنجره خودرو نیز با استفاده از خطوط افقی طراحی شده و همچنین سپر جلو هم طراحی بی آلایش و بدون هیچگونه جزئیات دارد.
بعد از استقبال از این موتور مدرن، شرکت ایرانخودرو با سرمایه گذاري مناسب این موتور را بومی کرد و در خودرو هاي 405 ، پارس ، رانا ، 206 اس دي و نوع صادراتی سمند LX به کار برد. پدید آمدن باور نادرست ” این موتور براي بدنه این ماشین مناسب نیست” میتواند از تفاوت در موارد بالا ایجاد شود. پژو ۴۰۵ در بخش فنی به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپ ۱.۸ لیتری تنفس طبیعی مجهز شده که می تواند حداکثر ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق کی گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل شده و حداکثر سرعت این خودرو هم ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است.
این موتور توسط شرکت خودروسازي ایرانخودرو در خانواده تولیدي پژو مورد استفاده قرار گرفته است . در ابتدا این موتور با خانواده 206 به ایرانیان معرفی شد که بعدها در دیگر محصولات ایرانخودرو نیز مورد استفاده قرار گرفت. از نکات مثبت قابل ذکر براي این موتور میتوان به صداي کم، قدرت مناسب، استاندارد آلایندگی بالا، شتاب بالا و قیمت رقابتی اشاره کرد.
در تک مکانیک، ما خدمات گستردهای ارائه میدهیم که شامل تعمیرات مکانیکی و خدمات بدنه خودرو میباشد. از تعمیرات تخصصی موتور و گیربکس گرفته تا صافکاری و نقاشی حرفهای خودرو، همه چیز با بالاترین کیفیت و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود. بالاخره در دنده ۳ سرعت به صد کیلومتر در ساعت می رسد، ولی انتظار بی جا از آن نداشته باشید.
این موتور با توجه به طراحی جدیدتر، از فناوریهای پیشرفتهتری بهره میبرد اما در برخی موارد، TU5 از نظر شتاب و قدرت خروجی عملکرد بهتری دارد. این موتور دارای 16 سوپاپ بوده و با استفاده از تکنولوژی تزریق سوخت چندنقطهای (MPFI) عملکرد بهتری در مصرف سوخت و تولید قدرت ارائه میدهد. در مدل ۱٫۶ لیتری تی یو فایو خودروی «پژو ۴۰۵ SLX» از موتوری بهره گرفته شده است که برای خودروی «پژو ۲۰۶» بوده است لذا مشخص است که این موتور برای خودروی سنگینی چون « پژو ۴۰۵» مقداری ضعیف می باشد . بر اساس بسیاری از متون خارجی، خروجی دقیق موتور EC5 بهکاررفته در پژو ۳۰۱ برابر با ۱۱۴ اسب بخار و ۱۵۰ نیوتون.متر عنوان شده است. ازاینرو میبینیم که اختلاف خروجی میان TU5P با EC5 بسیار اندک و در حد تغییرات اعمال شده بر کیفیت سوخت یا شرایط آزمایش خروجی پیشرانه است.
این خودرو به دلیل ظاهر خوب و مقرون به صرفه بودن و هم چنین امکانات بیشتر از مدل های قبلی خود توانست در اروپا طرفداران زیادی کسب کند و سپس در کشورهایی همچون ایران، آربایجان، ریمباوه، شیلی، مصر، آرژانیتین، هلند و تایوان شروع به تولید و عرضه گردید. ایران خودرو در سال 1388 تیپ SLX را هم به بازار خودرو عرضه کرد و در آن چراغ کریستالی، مهشکن و اسپویلر در صندوق قرار داد و در طراحی داشبورد و کیلومترشمار و سردنده هم تفاوتهایی ایجاد کرد. با اینکه از نظر طراحی و امکانات پژو 405 خودرویی مدرن و امروزی نیست ولی افراد بسیاری به دنبال فروش اقساطی پژو 405 تحویل فوری هستند. سپندخودرو شرایطی را به وجود آورده تا امکان فروش اقساطی پژو 405 برای همه متقاضیان وجود داشته باشد.
پژو ۴۰۵ GLX از جمله محصولات بسیار موفق پژو در ایران بوده که بسیاری از خودروهای ملی ما مدیون این سدان فرانسوی است. علاوه بر این، مدیرعامل وقت سایپا به هنگام رونمایی از این پیشرانه اعلام کرد که ME16 دقیقا همان پیشرانه EC5 است که حالا با داخلیسازی بسیار بالا و به کمک شرکت مگا موتور به تولید میرسد. اگر به دنبال یک تعمیرگاه مکانیکی حرفهای هستید یا نیاز به خدمات تخصصی برای تعمیرگاه هیوندا و کیا دارید، تک مکانیک با تیمی متخصص و تجهیزات پیشرفته آماده ارائه بهترین خدمات به شماست. شتاب گیری صفر تا صد پژو ۴۰۵ در زمانی در حدود ۱۳٫۵ ثانیه انجام می شود و در عرض ۴ ثانیه سرعت خودرو با استفاده از تمام قوای ترمزی دوباره به صفر خواهد رسید. در واقع ترمز در مواجه با ناهمواری ها عملکردی متفاوت را در مقایسه با سطح صاف و مسیر هموار از خود به نمایش می گذارد و از آنجا که تعداد دست اندازها و چاله های خیابان های ایران نیز به هیچ عنوان کم نیست باید انتظار نگرفتن ترمز در رانندگی روزمره را داشته باشید و فاصله بسیار مطمئنی را با خودروهای دیگر حفظ کنید. زیرا شیپور به شما کمک میکند تا خودرو یا وسایل نقلیه خود را سریع، شفاف و آسان به فروش برسانید.
همچنین باید تاکید کرد که پیشرانه EC5 در بازار کشور چین به صورت انحصاری با نام N6A 10FXA3A عرضه شد. بر اساس اطلاعات ایران خودرو، پمپ روغن موتور TU5P با همکاری شرکت ساپکو (شرکت طراحی، مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو) و شرکت پمپ سپاهان و با الهامگیری از نمونههای خارجی به صورت بومی به تولید رسیده است. ابتدا در دو مدل 8 و 16 سوپاپ در دسترس بود اما از این بین تنها گزینه 16 سوپاپ با قدرت 109 اسب بخار باقی مانده است، اگر چه مدل اسپورت این موتور نیز با قدرت 122 اسب بخار به سیتروئن C2 VTS قدرت بالاتري را می داد. یکی از ویژگی های موتورهای ۱۶ سوپاپ این است که در دورهای بالا تنفس بهتری دارند و به همین دلیل، حداکثر گشتاور آن ها در دورهای بالا اتفاق می افتد. به همین دلیل است که موتور TU5 در دورهای بالا حس بهتری از نظر گشتاور به راننده می دهد و به اصطلاح به آن موتور دور بالا می گویند.
موتور TU5 که حضور، اوجگیری و فراوانی خود در بازار ایران را مدیون عرضه پژو ۲۰۶ از سوی ایران خودرو (ایکو) در ابتدای دهه ۱۳۸۰ در بازار کشور است. عملکرد بهتر خودروی «پژو ۴۰۵ اس ال ایکس » در نسخه ۱٫۸ لیتری به دلیل ضرایب بهتر گیرباکس و گشتاور بیشتر تولید پیشرانه می باشد . موتور TU5 برای اولین بار در دهه 1990 میلادی توسط گروه PSA Peugeot Citroën معرفی شد. این موتور بخشی از سری موتورهای TU بود که با هدف کاهش مصرف سوخت و بهبود عملکرد خودروها طراحی شده بود. موتور تی یو 5 از نوع موتورهای 4 سیلندر خطی است که با توجه به طراحی خاص خود، در خودروهای مختلفی مانند پژو 206، پژو 405، پژو پارس و سیتروئن C3 مورد استفاده قرار گرفته است.
در همان حال محکم ترمز را فشار می دهم تا هم زمان عملکرد ترمز های دیسکی جلو و کاسه ای عقب را بسنجم. فروشنده باید برگه استعلام تخلفات رانندگی تسویهشده و بهروز خودرو را به همراه داشته باشد. در شروع حرکت پژو به دلیل پوشیدن کفش های جدید و پهن تر به مقدرا بسیار کمی هرزگردی دارد و به سرعت تعویض دنده را طلب می کند. در این قسمت شاهد خطوط طراحی افقی و موازی با یکدیگر هستیم که بالا و میان چراغ های اصلی قرار دارند.
فضای کابین ۴۰۵ به لطف ارتفاع مناسب و فاصله محوری استاندارد برای یک خودروی سدان در هر دو ردیف خودرو قابل قبول ارزیابی شده و به همین خاطر می توان این خودروی سدان سایز متوسط را خودرویی خانوادگی دانست. در نتیجه جای هیچ شکی باقی نمیماند که هر دو موتور TU5 پلاس و ME16 نسخههای ایرانیزه پیشرانه EC5 شرکت PSA هستند که به خط تولید شرکتهای خودروسازی دولتی ایکو و سایپا راه یافتهاند. ازاینرو انتظار میرود که تقریبا تمامی قطعات موتوری هر دو پیشرانه با یکدیگر قابل جایگزینی باشند. نتیجه همکاری عمیق و طولانیمدت خودروسازان اروپایی (بهخصوص فرانسوی) با خودروسازان ایران در سالهای پس از انقلاب، بدون تردید آغشته کردن صنعت خودروسازی کشور با ادویههای سنگین فرانسوی بود. در گذر سه دهه گذشته، طیف قابل توجهی از خودروهای دارای روح و ریشه فرانسوی در ایران به تولید رسید و در میان آنها، تنوع چشمگیری از پیشرانههای متنوع کمحجم اقتصادی نیز به چشم میخورد. موتورهاي سري TU یک خانواده از موتورهاي چهار سیلندر کوچک مورد استفاده در طیف وسیعی از خودروهاي پژو و سیتروئن می باشند.
در کنار ۲۰۶ از موتور TU5 برای خانواده ۲۰۷ هم استفاده شد و پس از آن شاهد نصب این موتور روی پژو پارس و پژو ۴۰۵ هم بودیم. پژو ۴۰۵ در ابتدای دهه ۷۰ شمسی پا به جاده های ایران گذاشت و در آن سال ها به لطف هندلینگ مناسب، طراحی قابل قبول و مشخصات فنی خوب در مدت کمی جایش را در بازار پیدا کرد و به یک محصول پرفروش تبدیل شد. پژو ۴۰۵ همانطور که ابتدای متن اشاره کردیم آغازگر پروژه های ملی ایران خودرو یعنی سمند، سورن و خاندان دنا بود.
طراحی این موتور به صورت ۱۶ سوپاپ است و همین موضوع باعث عملکرد بهتر نسبت به موتورهای دیگر ایران خودرو شده است. این موتور می تواند حداکثر توان ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور 142 نیوتن متر را تولید کند که این مقدار برای خودرویی مثل ۲۰۶ هاچبک بسیار راضی کننده است و مصرف کنندگان از بخش فنی این خودرو رضایت داشته اند. این موتور می تواند حداکثر توان ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور 142 نیوتن متر را تولید کند، که این مقدار برای خودرویی مثل ۲۰۶ هاچ بک بسیار راضی کننده است و مصرف کنندگان از بخش فنی این خودرو رضایت داشته اند. خودروی پژو 405 جی ال ایکس به دلیل راحی داخلی خوب و مقاوم، ظاهری شیک و جذاب با بدنه سدان در 2 دهه اخیر مورد استقبال عموم قرار گرفت. این خودرو دارای موتور بنزینی است و حداکثر قدرت 66 کیلووات (90 اسب بخار) را ارائه می دهد. میانگین مصرف 8.7 لیتر در 100 کیلومتر است.405 یک خودروی سایز متوسط دیفرانسیل جلو با وزن 1100 کیلوگرم، با5 دنده دستی و حداکثر گشتاور 153 نیومتن در 3000 دور بر دقیقه می باشد..
در یک نگاه کلی به پژو ۴۰۵ میتوان گفت که طراحی خارجی و داخلی این خودرو شاید بیشازحد ساده و قدیمی به نظر برسد، اما هماهنگی خاصی در تمامی اجزای آن به چشم میخورد که باعث میشود چهره ساده این پیرمرد فرانسوی هنوز هم برای عده زیادی دوستداشتنی بهنظربرسد. شاید جالب باشد که بدانید طراحی پژو ۴۰۵ توسط شرکت مشهور پینین فارینا ایتالیا انجامشده است، شرکتی که طراحی خودروهای مشهوری همچون فراری ۵۹۹ و مازراتی کواتروپورو را در کارنامه خود دارد. نمای داخلی که اکنون در پژو ۴۰۵ شاهد آن هستیم، نسبت به گذشته کمی تغییر کرده است و شرکت ایرانخودرو سعی داشته با برخی اقدامات نمای داخلی بروزتری را برای این خودرو به وجود بیاورد، اما باید قبول کرد که چندان هم در این امر موفق نبوده است! پژو ۴۰۵ در بخش فنی از یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۷۶۱ بهره میبرد که قادر است ۱۰۰ اسب بخار قدرت در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور را در ۳۰۰۰ دور در دقیقه تولید نماید. این موتور فرانسوی الاصل که همه ما آن را با نام XU7JP/L3 میشناسیم، نیروی تولیدی خود را از طریق یک گیربکس ۵ سرعته به چرخهای جلو منتقل مینماید تا این سدان ۱۱۰۰ کیلوگرمی بتواند در عرض ۱۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد.
داستان از این قرار است که شرکت PSA در سال ۲۰۱۲ و به موازات معرفی پژو ۳۰۱، نسخه جدیدی از موتور TU5 را با نام فنی جدید EC5 به بازار معرفی کرد. این پیشرانه که از سوی پژو با نام پیشرانه 1.6 VTi نیز معرفی شد، نسخه بهروزشده پیشرانه TU5 سابق بود که به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپهای هوا و اعمال تغییرات در زمانبندی پاشش سوخت مجهز شده بود. از قضا این پیشرانه سوخت متغیر (Flex Fuel/پیشرانه قابل کار با گریدهای مختلفی از بنزین) قادر به تولید توان برابر با ۱۰۷ تا ۱۱۸ اسب بخار و گشتاور ۱۴۹ تا ۱۵۸ نیوتون.متر بود. پژو ۴۰۵ SLX این روزها تنها با پیشرانه ۱٫۵ لیتری TU5 (مشترک با ۲۰۶ تیپ پنج، سمند و پارس LX) با قدرت حدودی ۱۰۶ اسب بخار روانه بازار می شود، اما در روزهای نخست تولید (۱۳۸۹) چند سری از این مدل با موتور قدیمی تر خانواده ۴۰۵ (XU7) تحویل خریداران می شدند که خودرو مورد آزمایش نیز یکی از آن هاست. در این بین بدون شک هیچ پیشرانهای محبوبتر از نسخه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ ۴ سیلندر از خانواده PSA TU با کد شناسایی TU5 واقع نشد.
در این پیشرانه به دلیل نبود کاور پوشاننده تزئیناتی، اتصالات و لولههای سیستم هیدرولیک فرمان، دسته سیم مجموعه الکتریکی موتور، مجموعه کویل، لوله بخار روغن (PCV)، پمپ هیدرولیک و بخش بزرگی از پایه دسته موتور بالا در معرض دید قرار دارد. ایران خودرو اطلاعات مفصلی در خصوص تغییرات دقیق اعمالشده بر روی موتور TU5 برای دستیابی به نسخه پلاس آن (موتور TU5P یا TU5+) ارائه نکرده است. از سویی دیگر، از موتور EC5 اولین بار برای رانا پلاس استفاده شد و سپس تارا هم به این موتور مجهز شد. البته در نمایشگاه اخیر خودروی شهر آفتاب از ۲۰۷ MC (Multi Color) رونمایی شد که برای آن هم از موتور تیوفایو پلاس به همراه گیربکس ۶ دنده اتوماتیک استفاده شده بود. البته در یکی دو سال اخیر، نسخه ارتقایافته این موتور با نام تیوفاو پلاس یا EC5 وارد بازار شده و مهم ترین تغییری که در آن صورت گرفته است اضافه شدن سیستم CVVT بود.
در واقع در راستای کاستن از مصرف سوخت، ضرایب گیرباکس مدل ۱٫۶ لیتری «۴۰۵ SLX » به خصوص در دنده های ۵ و ۴ بیش از حد سبک در نظر گرفته شده اند که در شهر های مرتفع (به دلیل کاهش غلظلت هوا و کاهش قدرت موتور) و مسیر های کوهستانی مشکل ساز می شود. موتور این خودرو XU7JP/L3 می باشد که توانایی ۱۰۰ اسب بخاری در کنار گشتاور۶۰۰۰۰ دور در دقیقه را دارد . پژو ۴۰۵ GLX در بخش کابین هم درست مشابه نمای بیرونی طراحی سادهای دارد البته که در مدل های ۹۵ به بعد به خاطر اجباری شدن کیسه های هوا جلو، داشبورد این خودرو هم مشابه پارس شد. کابین و داشبورد قدیمی پژو GLX از متریالی بسیار با کیفیت بهره می برد اما رفته رفته این کابین افت کیفیت بسیار زیادی را تجربه کرد که در دیگر محصولات هم شاهد آن بودیم و تنها صرف این خودرو نبود. اگر در فضای مجازی جستوجو کنید، منبع و مرجع معتبری از دو شرکت سایپا و ایران خودرو نمییابید که به یکسان بودن تکنولوژی و طراحی دو موتور TU5P ایران خودرو و ME16 سایپا اعتراف کند.
اگر به خاطر داشته باشید، زمانی که ایران خودرو تحت نام شرکت ایکاپ (IKAP/جوینت ونچر ایکو و پژو) در قرارداد مستقیم با شرکت پژو بود، شرکت سایپا نیز به صورت همزمان با سیتروئن در شراکت کاری قرار داشت. دو شرکت پژو و سیتروئن در آن دوران در قالب یک جوینت ونچر سهگانه شامل پژو-سیتروئن-DS در مشارکت مستقیم با یکدیگر بودند. در نتیجه جای تعجب ندارد که پیشرانه EC5 مطرح شده به صورت همزمان در سال ۲۰۱۲ و به موازات عرضه اولین نسل از پژو ۳۰۱، در سیتروئن C-Elysse (سی-الیزه) جدید نیز استفاده شد. نهتنها پیشرانه، بلکه تمامی المانهای پلتفرم و بسیاری از قسمتهای ظاهری و فنی دو خودرو پژو ۳۰۱ و سیتروئن سی-الیزه با یکدیگر مشترک بود.
دیدگاهتان را بنویسید