فرق خودرو هیبریدی با برقی

تفاوت خودروی برقی با هیبریدی: انتخاب آینده حمل‌ و نقل درایوتک

انرژی مورد نیاز موتور از طریق باتری‌های بزرگ تأمین می‌شود که باید به صورت دوره‌ای شارژ شوند. این خودروها هیچگونه آلایندگی تولید نمی‌کنند و به عنوان گزینه‌ای پاک و دوستدار محیط زیست شناخته می‌شوند. در ادامه «مجله خودرو همراه مکانیک» را دنبال کنید تا بدانید در آینده صنعت خودرو به کدام سمت پیش خواهد رفت. در سال‌های اخیر، خودروهای برقی چینی مانند BYD و NIO به‌صورت محدود وارد ایران شده‌اند.

درایوتک یک مجله تخصصی خودرو و فناوری است که با هدف ارائه به‌روزترین اخبار، بررسی‌ها و مقالات آموزشی در دنیای خودروها فعالیت می‌کند. ما در تلاشیم تا شما را با جدیدترین تکنولوژی‌ها، خودروهای برقی و هیبریدی، و راهنمای خرید خودرو همراهی کنیم. با اینکه میزان آلایندگی خودروهای هیبریدی کمتر از نمونه‌های درون‌سوز سنتی است اما این خودروها همچنان از پیشرانه بنزینی یا دیزلی استفاده می‌کنند و بنابراین همچنان گازهای آلاینده‌ای همچون دی‌اکسید کربن از اگزوز آن‌ها خارج می‌شود.

برای اشاره به مزیت اصلی خودرو هیبریدی باید به صرفه جویی در سوخت اشاره داشته باشیم. در واقع موتور برقی در کنار موتور بنزینی در خودرو هیبریدی برای مدیریت نیرو و قدرت خودرو کمک می‌کند به همین دلیل از موتوری که سوخت بنزینی دارد کم تر مصرف می‌کند. همچنین در زمان کاردرجای خودرو و حرکت در توقف و شروع‌ها که مصرف سوخت بالا می‌رود، موتور خودرو هیبریدی مصرف پایینی دارد. برای کسانی که به خودروهای الکتریکی علاقه دارند اما هنوز از آمادگی برای خرید چنین خودرویی مطمئن نیستند، پلاگین‌هیبریدی گزینهٔ مناسبی خواهد بود. این خودروها به‌اندازهٔ نمونه‌های الکتریکی قدرتمند نیستند اما قدرت بیشتری نسبت به ماشین‌های هیبریدی ارائه می‌کنند و از برد الکتریکی کافی برای رانندگی‌های روزمره برخوردار هستند. بااین‌حال، کسانی که به پریز شارژ دسترسی منظم و طولانی‌مدت ندارند، بهتر است سراغ خودروهای هیبریدی یا الکتریکی بروند زیرا اکثر خودروهای پلاگین‌هیبریدی قابلیت شارژ سریع ندارند.

انتخاب بهترین خودروی برقی در ایران به عوامل مختلفی مانند بودجه، نیازهای شخصی و زیرساخت‌های موجود بستگی دارد. درحال‌حاضر، خودروهای هیبریدی مانند تویوتا لوین و کرولا کراس به‌دلیل مصرف سوخت پایین و نیاز نداشتن به شارژر اختصاصی، گزینه‌های مناسب‌تری برای بازار ایران هستند. بااین‌حال، خودروهای تمام‌برقی مانند BYD e6 هم برای افرادی که به‌دنبال تجربه رانندگی پیشرفته و اقتصادی هستند، انتخاب‌های جذابی محسوب می‌شوند. سوزوکی سوئیفت هیبرید یکی از خودروهای کوچک و اقتصادی در بازار ایران است که با توجه به ابعاد جمع‌وجور و مصرف سوخت پایین برای استفاده‌های شهری بسیار مناسب است.

در مقایسه با خودروهای بنزینی، هزینه‌های اولیه خودروهای برقی و هیبرید ممکن است بیشتر باشد اما در عوض، معمولاً هزینه‌های نگهداری و سوخت آنها کمتر است. از آنجایی که هزینه‌های نگهداری خودروهای برقی به دلیل عدم وجود موتور احتراقی، تعویض روغن و قطعات متحرک کمتر است، استفاده از این خودروها در طولانی‌مدت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های نگهداری و تعمیرات خواهد شد. به همین دلیل، بسیاری از شرکت‌های بزرگ با توجه به مزایای اقتصادی و محیط زیستی، به سمت خرید یا اجاره خودروهای تمام برقی روی آورده‌اند. به دلیل اینکه موتورهای برقی قطعات متحرک بسیار کمتری نسبت به خودروهای درون‌سوز و هیبریدی دارند بنابراین هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها کمتر است.

خودرو تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید مدیران خودرو از محصولات مونتاژی با این تکنولوژی پیشرانه در بازار کشورمان است. اما در خودروهای هیبریدی، به دلیل وجود دو سیستم (موتور احتراقی و موتور الکتریکی)، نیاز به نگهداری از هر دو سیستم خواهید داشت که ممکن است هزینه‌ها را افزایش دهد. این خودروها همچنان به تعویض روغن و برخی از تعمیرات مرتبط با موتور احتراقی نیاز دارند، اما با این وجود، در مقایسه با خودروهای تمام احتراقی، مصرف سوخت و آلودگی کمتری دارند. با توجه به توضیحاتی که در بالا اشاره شد، حالا باید به راحتی بدانید که فرق خودروهای هیبریدی و برقی چیست. خودروهای هیبریدی از سوخت فسیلی و نیروی برق به صورت ترکیبی برای حرکت کردن استفاده می‌کنند؛ اما خودروهای برقی موتور احتراقی را به طور کامل کنار گذاشته و صرفا به نیروی الکتریسیته ناشی از باتری و موتور الکتریکی متکی هستند.

با وجود شباهت‌های کلی، تفاوت‌هایی در جزئیات امکانات بین این دو نسخه و تریم‌های مختلف آن‌ها وجود دارد. تویوتا کمری بنزینی، در دوران آزادی واردات خودرو، به یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای وارداتی در بازار ایران تبدیل شد. با آزادسازی مجدد واردات خودرو، تویوتا کمری 2023، به عنوان یکی از اولین خودروهای وارداتی، وارد بازار ایران شد. با اینکه صرفه‌جویی در هزینه سوخت و برخی مشوق‌ها می‌تواند این موضوع را در نظر برخی افراد تعدیل کند اما همچنان برای بسیاری از خریداران، قیمت اولیه بالاتر قابل‌پذیرش نخواهد بود.

اما در کمری هیبریدی، از پیشرانه 2.5 لیتری بنزینی به همراه یک موتور الکتریکی 141 اسب بخاری و یک پک باتری نیکل/متال (NiMH) 1.6 کیلووات ساعتی پاناسونیک استفاده شده است. نیروی تولید شده توسط این سیستم هیبریدی، از طریق یک گیربکس e-CVT به چرخ‌ها منتقل می‌شود. سیستم هیبریدی کمری، از نوع هیبرید موازی (Parallel Hybrid) است و عملکرد آن توسط ECU خودرو کنترل می‌شود. در مناطق با گرمای بالا، خودروهای برقی و هیبرید با مشکلاتی همچون کاهش عمر باتری و داغ شدن آن مواجه می‌شوند.

با توجه به شرایط آب و هوایی و جاده‌های ایران، ممکن است خودروهای هیبریدی نسبت به خودروهای برقی برای استفاده در این مناطق مناسب‌تر باشند. زیرا موتور احتراق داخلی آنها می‌تواند بهبود کارایی خودرو در شرایط مختلف را فراهم کند. اما با پیشرفت فناوری، خودروهای برقی نیز می‌توانند بهبود‌هایی کسب کنند که آنها را برای استفاده در ایران مناسب‌تر کنند. اما باز هم تاکید می‌کنیم که خودروهای برقی برای مناطق بسیار گرم جنوب ایران، انتخاب چندان معقولی به‌نظر نمی‌رسند.

در عین حال، هر بار ترمزگیری انرژی جنبشی خودرو بازیافت شده و به باتری بازمی‌گردد، که این فرایند به نام ترمز احیاکننده شناخته می‌شود و باعث می‌شود راندمان خودرو بهینه‌تر شود. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقه‌مند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانسته‌ها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راه‌گشاست، بدانیم. با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهره‌مند شوید.

در ادامه مجله خودرو شهر ماشین را دنبال کنید تا بدانید در آینده صنعت خودرو به کدام سمت پیش خواهد رفت. با اینکه اکثر شما عزیزان با خودروهای برقی و هیبریدی آشنا هستید اما برخی افراد تفاوت خودروی برقی و هیبریدی را نمی‌دانند. به همین خاطر تصمیم داریم به بررسی کامل این نوع وسایل نقلیه پرداخته و مزایا و معایب هریک را بیان کنیم. همچنین اگر می خواهید با خودروهای برقی و خودروهای هیبریدی بازار ایران آشنا شوید مقالات مربوط به آنها را مطالعه بفرمایید. از مزیت های خودروهای پلاگین هیبرید، نسبت به خودروهای تمام برقی، عدم نگرانی برای تمام شدن شارژ باتری و طی کردن مسافت کوتاه تر خودرو می باشد.

خودروی هیبریدی از یک پیشرانهٔ بنزینی به همراه یک یا چند موتور الکتریکی استفاده می‌کند که این دو پیشرانه با یکدیگر کار می‌کنند تا حداکثر راندمان را ارائه کنند. این خودروها معمولاً همیشه به پیشرانهٔ بنزینی وابسته هستند و نمی‌توانند صرفاً با استفاده از موتور الکتریکی حرکت کنند. خودروهای پلاگین‌هیبریدی اما به‌عنوان پلی بین خودروهای بنزینی و الکتریکی در نظر گرفته می‌شوند زیرا بهترین ویژگی‌های هردو سمت را ارائه می‌کنند.

خودروهای برقی نیاز به شارژ باتری دارند که این فرآیند ممکن است بسته به نوع شارژر و ظرفیت باتری، چندین ساعت زمان ببرد. از طرف دیگر، خودروهای هیبریدی به راحتی می‌توانند با سوخت‌گیری در ایستگاه‌های بنزین، به سرعت آماده حرکت شوند. بنابراین، برای افرادی که نیاز به مسافرت‌های طولانی و بدون توقف دارند، خودروهای هیبریدی ممکن است گزینه بهتری باشند. در مقابل، خودروهای هیبرید همچنان از موتور احتراق داخلی استفاده می‌کنند که ممکن است هزینه‌های نگهداری و تعمیرات آنها به شکلی متوسط باشد.

کمری هیبرید از یک سیستم هیبریدی (موتور بنزینی + موتور الکتریکی) استفاده می‌کند، در حالی که کمری بنزینی فقط از موتور بنزینی بهره می‌برد. برند تویوتا با ارائه دو نسخه از سدان محبوب کمری با سوخت بنزینی و هیبریدی، توانسته رضایت همه طرفداران خود را به دست آورد. اگر جزو علاقه‌مندان به این برند هستید، باید تفاوت عملکرد تویوتا کمری هیبرید با کمری بنزینی را در تمام بخش‌های مهم آن بررسی کنید.

در این خودروها یک باتری بزرگ وجود دارد که با شارژ شدن از شبکه برق، انرژی لازم برای حرکت را فراهم می‌کند. خودروهای برقی هیچ‌گونه سوخت فسیلی استفاده نمی‌کنند، بنابراین آلایندگی کربنی ندارند و کاملاً پاک و بی‌صدا هستند. از نمونه‌های معروف این خودروها می‌توان به خودروهای برند تسلا و نیسان لیف اشاره کرد.

این سیستم ترکیبی به کاهش مصرف سوخت کمک کرده و باعث می‌شود که خودروی هیبریدی در مقایسه با خودروهای سنتی از کارایی بیشتری برخوردار باشد. خودرو های برقی و هیبریدی هر دو به‌ عنوان گزینه‌ هایی پاک و دوستدار محیط زیست شناخته می‌شوند، اما انتخاب میان آن‌ ها به شرایط فردی و محیطی بستگی دارد. برای شرایط فعلی ایران، خودروهای هیبریدی به دلیل عدم نیاز به زیرساخت‌های پیچیده و دسترسی آسان به سوخت، گزینه مناسب‌تری هستند.

در واقع خودرو هیبریدی با استفاده از انرژی موتور، بنزین و ترمز، شارژ خود را احیاء می‌کند. در روش خودرو هیبریدیريال معمولا انرژی از دست رفته توسط ترمز گیری را جذب می‌کند و آن انرژی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند که منجر به شارژ شدن باتری می‌شود. در مقابل با آن خودرو برقی با وصل کردن پریز مخصوصش به ایستگاه‌های شارژ خودرو، شارژ می‌شود و مدت زمانی که طول بکشد بستگی به میزان باتری دارد.

این موضوع باعث می‌شود که خودروهای برقی به‌طور کلی مصرف انرژی بهینه‌تری داشته باشند؛ زیرا تبدیل انرژی سوخت به انرژی حرکتی با افت قابل توجهی همراه است که در خودروهای هیبرید رخ می‌دهد. به‌علاوه، به‌کارگیری سیستم‌های بازیافت انرژی مانند سیستم بازیافت انرژی ترمز در خودروهای برقی نیز به بازدهی بیشتر آنها کمک می‌کند. بنابراین از لحاظ بازدهی انرژی و مصرف سوخت، خودروهای برقی نسبت به خودروهای هیبرید، عملکرد بهتری دارند و این موضوع یکی از مزایای اصلی آنهاست.

در این مطلب به‌طور کامل به بررسی مزیت‌ها، معایب و تفاوت‌های بین خودروهای هیبریدی، پلاگین‌هیبریدی و تمام الکتریکی خواهیم پرداخت. برای افرادی که قصد دارند به آینده‌ای پاک‌تر و پایدارتر برای محیط زیست کمک کنند، خودروهای برقی گزینه‌های ایده‌آلی هستند. این خودروها نه تنها هزینه‌های سوخت کمتری دارند، بلکه با حمایت از انرژی‌های پاک، گامی مهم در راستای کاهش آلودگی هوا و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی برمی‌دارند.

این آمار نشان می‌دهد که کمری هیبریدی به طور قابل توجهی مصرف سوخت کمتری نسبت به مدل بنزینی دارد. کاهش سوخت به دلیل بهره‌مندی از سیستم هیبریدی پیشرفته‌ای است که ترکیبی از موتور بنزینی و موتور الکتریکی را ارائه می‌دهد. پس اگر قصد شرکت در طرح فروش اقساطی تویوتا را دارید، مسئله سوخت و انرژی پاک را در نظر گرفته و سپس دست به انتخاب نهایی بزنید. خودروهای برقی و هیبریدی در حال تسخیر دنیا هستند و به تدریج جایگاه خودروهای بنزینی و دیزل را از آن خود می‌کنند. بنابراین بهتر است بدانید که تفاوت خودروهای هیبریدی و برقی چیست و این دو نوع قوای محرکه چه فرقی باهم دارند.

اگر به‌دنبال یک خودروی اسپرت و مقرون‌به‌صرفه هستید که ترکیبی از عملکرد قدرتمند و طراحی جذاب را داشته باشد، خرید تویوتا لوین می‌تواند یک انتخاب عالی محسوب شود. مصرف سوخت بهینه و سیستم‌های ایمنی پیشرفته، تویوتا لوین را به گزینه‌ای مطمئن و کارآمد برای استفاده‌های شهری و جاده‌ای تبدیل کرده است. خودروهای برقی نخستین بار در اواخر قرن نوزدهم معرفی شدند، اما به دلیل محدودیت‌های تکنولوژیکی آن زمان و فراوانی و ارزانی سوخت‌های فسیلی، نتوانستند جایگاه قابل توجهی پیدا کنند. اما با پیشرفت تکنولوژی باتری‌ها و افزایش قیمت سوخت‌های فسیلی، خودروهای برقی دوباره مورد توجه قرار گرفتند.

در این نوع خودرو هیبریدی، به صورت جزئی و صرفا در مواردی که موتور احتراقی به نیروی کمکی نیاز دارد، از توان موتور الکتریکی استفاده می شود. در این خودروها موتور الکتریکی در مواقعی مانند شروع حرکت، به منظور تسهیل حرکت خودرو در کنار پیشرانه بنزینی وارد عمل می شود. در مورد زیرساخت‌های استفاده از این خودروها در کشورمان نیز باید گفت ایران هنوز زیرساخت‌های گسترده‌ای برای شارژ خودروهای برقی ندارد؛ زیرا این تکنولوژی تازه‌واردی در ایران محسوب می‌شود. خودروهای هیبرید با توجه به نیاز به بنزین، از زیرساخت‌های موجود سوخت‌گیری بهره می‌برند و نیاز کمتری به ایستگاه‌های شارژ دارند و در این زمینه برتری کاملی نسبت به خودروی برقی دارد. خودروهای الکتریکی قوای محرکهٔ بسیار ساده‌تری نسبت به نمونه‌های هیبریدی و پلاگین‌هیبریدی دارند و به همین دلیل، به‌سادگی می‌توانید پای خود را روی پدال گاز بگذارید و از گشتاور فوری لذت ببرید.

در حال حاضر با هر مرتبه شارژ خودور برقی می توان مسافتی در حدود 200 تا 50 0 کیلو متر را پیمود که با پیشرفت تکنولوژی انتظار می رود این برد حرکتی به حدود 800 تا 1000 کیلومتر اتقا یابد. این مدل بسیار شبیه به نمونه فول هیبرید است با این تفاوت که باتری ماشین پلاگین هیبرید را می توان از طریق منبع خارجی یعنی ایستگاه های شارژ یا حتی پریز برق خانگی شارژ کرد. ظرفیت باتری و برد حرکتی در حالت تمام الکتریکی خوردو هیبرید پلاگین از دو نسخه دیگر بیشتر است.

خودروهای هیبریدی به دلیل برد بیشتر و عدم نیاز به زیرساخت شارژ گسترده، می‌توانند برای شرکت‌هایی که در مسافت‌های طولانی فعالیت دارند و دسترسی به ایستگاه‌های شارژ محدود است، گزینه مناسبی باشند. همچنین، در کشورهایی که تعرفه‌های شارژ برق بالا است یا ایستگاه‌های شارژ کمتر در دسترس هستند، خودروهای هیبریدی می‌توانند راهکار مقرون‌به‌صرفه‌تری برای ناوگان شرکت‌ها باشند. با پیشرفت تکنولوژی باتری و افزایش زیرساخت‌های شارژ، خودروهای برقی به تدریج در حال تبدیل شدن به گزینه‌ی اصلی برای حمل و نقل پاک و پایدار هستند.

انرژی مورد نیاز موتور از طریق باتری‌های بزرگ لیتیوم-یونی تأمین می‌شود که باید به صورت دوره‌ای از طریق برق شهری شارژ شوند. این خودروها هیچگونه آلایندگی تولید نمی‌کنند و به عنوان گزینه‌ای ایده‌آل برای کاهش آلودگی هوا و وابستگی به سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شوند. خودروهای هیبریدی و برقی (EVs) دو مدل وسیله نقلیه برای جایگزینی سوخت بنزینی به شمار می‌روند که به محبوبیت بسیار زیادی در دنیا رسیده‌اند. دلیل این محبوبیت در میان مردم این است که مصرف کنندگان به دنبال گزینه های حمل و نقل سازگار با محیط زیست و کم مصرف هستند.

با این حال، بیشتر هیدروژن مورد استفاده در حال حاضر به روش‌های آلاینده تولید می‌شود و زیرساخت‌های لازم برای سوخت‌گیری این خودروها به اندازه خودروهای برقی گسترده نیست. پیش از آنکه به تفاوت خودروهای برقی و هیبریدی بپردازیم بهتر است با خود این خودروها بیشتر آشنا شویم. مدت زمان لازم برای شارژ مجدد ماشین برقی به اندازه باتری و سرعت شارژ بستگی دارد که می تواند از چند ساعت تا چند دقیقه در خودروهای متفاوت، متغیر باشد. تویوتا کمری، در دو نسخه بنزینی و هیبریدی، با ارائه تریم‌های متنوع، امکانات و آپشن‌های مختلفی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *