ام وی ام ۵۵۰

ام وی ام ۵۵۰

در این مقاله می خواهیم با ویژگی های ام وی ام ۵۵۰ بیش تر آشنا شویم و راهنمای خرید کاملی از آن، ارائه دهیم. در پاسخ به پرسش بالا باید بگوییم اگر در دوره میان‌سالی خود هستید و تمایل دارید یک خودرو خانوادگی کم دردسر داشته باشید که نسبت به مبلغ پرداختی، آپشن‌های خوبی داشته باشد؛ ام وی ام ۵۵۰ (به خصوص در نسخه اتوماتیک) گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. گیربکس CVT استفاده شده در نسخه اتوماتیک ام وی ام ۵۵۰ از نسل قدیمی این گیربکس‌ها است و عملکرد آن به اندازه نمونه‌های جدید، بهینه و هوشمندانه نیست. این گیربکس در زمان حرکت با سرعت‌های نسبتاً بالا، دور موتور را بیش از حد بالا نگه می‌دارد که باعث ایجاد سروصدای آزاردهنده در کابین می‌شود. داشبورد ام وی ام ۵۵۰ دوام قابل قبولی دارد و در گذر زمان دچار افت کیفی عجیب و غریبی نمی‌شود اما کل تریم داخلی این خودرو (شامل داشبورد و رودری‌ها) از پلاستیک کاملاً خشک ساخته شده است. این مسئله از نظر بصری حس خوبی به سرنشینان نمی‌دهد و باید آن را جزو معایب mvm 550 محسوب کنیم.

برخی امکانات قرار گرفته روی این خودرو در سدان‌های هم قیمت وجود ندارد. پیشرانه قدرتمند، شتاب‌گیری مناسب و آپشن‌های خوب با توجه به رده قیمتی از جمله مزایای ام وی ام ۵۵۰ هستند. کیفیت مونتاژ پایین، استهلاک بالا، دسترسی سخت به قطعات یدکی و گران بودن قطعات نسبت به رقبا و بازار دست دوم ضعیف هم معایبی هستند که شاید باعث شوند از خرید MVM 550 صرف‌نظر کنید و به سراغ رقبایش بروید. یکی از نقاط قوت ۵۵۰ همین پیشرانه است که با استهلاک پایین، قدرت مناسبی را ارائه می‌کند. مدیران خودرو این ماشین را در دو نسخهٔ دستی و اتوماتیک عرضه می‌کرد که البته عرضهٔ نسخهٔ دستی بسیار کمتر بود و عمدهٔ تولید ۵۵۰ با گیربکس اتوماتیک انجام گرفت.

همچنین نسخه‌ی تمام برقی از این خودرو نیز به تعداد محدود در چین تولید شد که در زمان ۴ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسید. چری یکی از قدیمی‌ترین صادرکنندگان خودروهای چینی محسوب می‌شود که موفق به فروش در بازار جهانی شد. هرچند که محصولات اولیه، طراحی ناخوشایند و کیفیت فنی بسیار پایین داشتند؛ اما به مرور زمان، خودروهای چری سهم بیشتری از بازار کشورهای شرق آسیا و امریکای جنوبی گرفتند. تاریخ تاسیس چری به سال ۱۹۹۷ می‌رسد و حالا در کنار جیلی و بی‌وای‌دی و هاوال و چانگان، در گروه خودروسازان برتر چین ازنظر کیفیت فنی و ایمنی است.

به همین دلیل، اگر در نگهداری این خودرو بی‌مبالاتی نشود، خرابی‌های بزرگی نخواهد داشت و خودروی بی‌آزاری خواهد بود. یکی دیگر از نقاط قوت ۵۵۰ سواری نرم است که در مسافت‌های طولانی رضایت سرنشینان را جلب می‌کند. البته این نرمی تا حدودی روی هندلینگ خودرو تأثیر منفی گذاشته اما در یک سدان خانوادگی مثل ۵۵۰ کیفیت سواری اهمیت بیشتری دارد.

طبیعی است که در چنین شرایطی توقع یک چهره به‌روز را از ام وی ام ۵۵۰ نداریم اما طراحی این خودرو حتی نسبت به رقبای هم سن و سالی مثل جک J5 یا برلیانس H330 هم کمی قدیمی به نظر می‌رسد و به‌خصوص برای خریداران جوان جذابیتی ندارد. البته بیش‌تر آمار فروش mvm 550 در بازار ایران مربوط به نسخه اتوماتیک می‌شود و نسخه دنده‌ای تیراژ تولید به مراتب پایین‌تری داشته است. من خودم تعمیرکار ماشین هستم از هر هزار خودرویی که جهت رفع ایراد و مشکل اساسی به تعمیرگاه بنده مراجعه می‌کنند بلا استثنا همین آشغالهای ایرانی هستند حتی ال نود. خیلی خیلی کم اتفاق افتاده که ماشینهای چینی مراجعه کنند هر کس هم خریده و سوار شده قصد پیاده شدن نداره.

باتوجه به نظرات دارندگان ام‌وی‌ام 550، ایرادات اساسی این خودرو را می‌توان کیفیت پایین قطعات و استهلاک بالای آن دانست که باعث دلسردی مالکان و خریداران احتمالی در آینده می‌شود. لوازم یدکی گران‌قیمت نیز از فاکتورهای مهم در انتخاب خودروی اقتصادی است و ام‌وی‌ام 550 در این بخش حرفی برای گفتن در برابر رقبایش نخواهد داشت. هرچند این نرمی تاحدودی روی هندلینگ خودرو اثر منفی داشته است اما در یک سدان خانوادگی مثل ام وی ام 550، کیفیت سواری اولویت بالاتری دارد. همان‌طور که اشاره کردیم، mvm 550 نسخه‌ای فیس‌لیفت از ام وی ام ۵۳۰ محسوب می‌شود که یعنی طراحی اولیه آن به سال ۲۰۰۶ برمی‌گردد. ام وی ام ۵۵۰ (mvm 550) نسخه فیس لیفت سدان ام وی ام ۵۳۰ است که از سال ۲۰۱۱ با نام چری E5 در لیست تولیدات کمپانی خودروسازی چری جای گرفت. مشخصات فنی دقیق انواع خودرو MVM و چری در بازار کشورمان، مقایسه‌ی آن‌ها با محصولات برندهای دیگر، بحث و تبادل نظر پیرامون آن‌ها، پرسش و پاسخ کاربران و کارشناسان به همراه گالری تصاویر این خودروساز چینی را در بخش محصولات زومیت ببنید.

سلام خدمت همه عزیزان کلیه مطالب گفته شده همش الکیهخدا سرشاهده mvm550طلا است من مدل ۹۶ اتومات دارم عالیه چشمش نزنم . برای افزایش ارتفاع عقب ام وی ام ۵۶۰ و رفع ساییدگی لاستیک های عقب از داخل کسی تجربه ای داره بگه ممنون میشم…. سایت پدال برگزیده مردم و داوران به عنوان بهترین سایت فارسی در حوزه خودرو از چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره وب ایران است. من ۸ سال است این خودرو را دارم و مشکلی با آن ندارم در کل خودرو بی دردسری است .

ظرفیت کابین ام وی ام ۵۵۰ جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال با قد متوسط کافی بوده و محدودیت چندانی به سرنشینان خود وارد نخواهد آورد. همچنین صندوق عقب 450 لیتری نیز از ظرفیت کافی جهت جای دادن اسباب و وسایل یک مسافرت خانوادگی برخوردار بوده و می‌تواند نیاز مشتریان را به حد معمول برآورده سازد. پلتفرم ام وی ام ۵۵۰ با مدل ۵۳۰ تفاوت چندانی نداشته اما از لحاظ ابعادی ام وی ام ۵۵۰ اندکی بزرگتر است. ام وی ام ۵۵۰ پس از به پایان رسیدن تولید ام وی ام ۵۳۰ جایگزین آن در خطوط تولیدات مدیران خودرو شد و در قالب دو مدل دنده‌ای و اتوماتیک به دست مشتریان ایرانی رسید. سیستم تعلیق خودرو در جلو از نوع مک فرسون با فنر پیچشی و میله‌ی نگهدارنده‌ی ضد لغزش و در عقب از نوع کشنده چندگانه با فنر پیچشی است که سواری تقریباً خوبی ارائه می‌کند. البته در برخی مواقع ضربات و کوبش‌های غیر عادی در سیستم تعلیق مشاهده می‌شود؛ ولی در کل سواری و هندلینگ ام‌وی‌ام 550 قابل قبول است و به‌عنوان سدان جمع‌وجور شهری، عملکرد خوبی دارد و نباید انتظارات زیادی از این خودرو داشته باشیم.

همین موضوع سبب شده است مالکان خودروهای ام وی ام و چری بتوانند از شبکه ای وسیع برای دریافت خدمات استفاده کنند. به این ترتیب، می توان گفت که تقریباً هیچ یک از محصولات این شرکت با مشکل کمبود قطعات یدکی و لوازم مصرفی روبه‌رو نیست. هر چند عملکرد تمام نمایندگی ها را نمی توان خالی از ایراد دانست و قطعاً کاستی هایی در این بخش وجود دارد. در بازار، خرید و فروش ام وی ام ۵۵۰ به خوبی دیگر محصولات این نشان چینی نیست و معمولاً مالکان آن، زمان انتظار زیادی برای به فروش رفتن اتومبیل خود تحمل می کنند که این نکته را از بدترین ویژگی های ام وی ام ۵۵۰ باید دانست. در این زمینه، جک J5، که رقیب اصلی ام وی ام ۵۵۰ است، اوضاع به مراتب بهتری دارد، چراکه بیش تر در بازار معامله می شود و مشتریان ایرانی هنوز آن را به دست فراموشی نسپرده اند. یکی از مشکلات ۵۵۰ که در نگاه اول خود را نشان می‌دهد، طراحی قدیمی و ناهماهنگ است.

تاکنون هیچ اطلاعاتی در مورد تست ایمنی MVM 550 توسط موسسه C-NCAP یا هر موسسه تصادف دیگری منتشر نشده است و کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، ایموبیلایزر و سیستم‌های ABS و EBD تمام امکانات ایمنی این خودرو هستند. صندلی‌های ردیف دوم برای افراد بلند قد، چندان ایده‌ال نیست اما برای سرنشینان جلو، ایراد خاصی دیده نمی‌شود. صندوق ۳۴۰ لیتری این خودرو نیز برای یک کراس‌اور، جادار و راضی‌کننده نیست. نمایشگرهای پیوسته روی داشبورد، هر کدام ۱۲/۳ اینچ هستند و خصوصا برای اطلاعات پشت فرمان (کلاستر) تفاوت چشمگیر با مدل قدیمی ایجاد می‌کنند. ام‌وی‌ام X5 فاقد تزئینات قرمزموجود در کابین X55 است اما برای تودری‌ها و طرح صندلی، تغییری دیده نمی‌شود. با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهره‌مند شوید.

شتاب گیری ثانویه با ۵۵۰ اتوماتیک نسبتاً بهتر پیش می رود، اما باز هم نمی توان از لقب هیجان انگیز برای آن استفاده کرد. سواری نرم و خانوادگی پسند را یکی از مهم ترین ویژگی های ام وی ام ۵۵۰ و نقطه قوت آن باید دانست که این ویژگی را کاملاً از ۵۳۰ به ارث برده است. اما در کنار این سواری نرم و راحت، پایداری متوسط را از ایرادات اصلی این سدان چینی باید دانست که بخش زیادی از آن به نبود سیستم کنترل پایداری (ESP) در خودرو باز می گردد. ۵۵۰ که با سودای جانشینی ۵۳۰ به بازار آمد، هرگز مانند پدرش ندرخشید و خیلی زود با مشتریان ایرانی خداحافظی کرد. شاید اصلی ترین دلیل شکست ۵۵۰، ورود دیرهنگام به کشور ما و قدیمی بودن طراحی ظاهری آن بود. به هر جهت، این سدان چینی ارزان قیمت با دو نوع گیربکس دنده ای و اتوماتیک روانه بازار ایران شد.

حجم پیشرانه‌ی ام‌وی‌ام 550، نکته‌ی قوتی برای این خودرو در برابر رقبایی همچون جک جی ۵ و برلیانس H330 است. این پیشرانه با جعبه‌دنده‌ی خودکار از نوع CVT جفت شده است که شتاب اولیه‌ی خوبی ارائه می‌کند. مدت‌زمان رسیدن از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت ۱۰.۸ ثانیه و حداکثر سرعت این سدان خانوادگی ۱۳۶۰ کیلوگرمی، ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت است که قابل قبول تلقی می‌شود. اما ناهماهنگی زیادی بین پیشرانه و جعبه‌دنده‌ی CVT وجود دارد و عملکرد آن چندان راضی‌کننده، دقیق و هوشمند نیست. بخش فنی ام‌وی‌ام 550 چندان باکیفیت و قابل اعتماد نیست و دلیل این نقد، استفاده از قطعات بی‌کیفیت چینی در جای‌جای این خودرو است. مدیران خودرو طی دهه 1390 خورشیدی، جای پای خود را در صنعت خودروسازی ایران محکم کرد.

ام وی ام 550 یکی از محصولات اقتصادی چری است که در سرزمین اصلی با نام چری E5 شناخته می‌شود. این خودرو در فاصله سال‌هایی 2011 تا 2016 به تولید رسید و تنها کشور تولید کننده آن خارج از چین، ایران بوده است. چری E5 در حقیقت نسخه فیس لیفت چری A5 محسوب می‌شود، خودرویی که در ایران با نام ام وی ام 530 شناخته می‌شود.

نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس 5 سرعته دستی یا اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو این سدان کامپکت منتقل می‌شود. طبیعتاً در این شرایط نباید انتظار آپشن های رفاهی محصولات لوکس و جدید این شرکت همچون آریزو ۶ را از ۵۵۰ داشت. گذشته از زمان عرضه به بازار، حتا همین حالا هم برخی ویژگی های ام وی ام ۵۵۰ نسبت به بسیاری از رقبای ایرانی و چینی هم‌قیمت خود، چشمگیرتر است. همان طور که گفتیم، ۵۵۰ را باید در جایگاه قیمتی خودش بسنجیم، نه با خودروهای گران تر و جدیدتر بازار. همچنین اگر به چشم یک گزینه چینی کارکرده نسبتاً خوش قیمت به آن نگاه کنیم، راحت تر می توانیم با فهرست داشته هایش کنار بیاییم. ام وی ام ۵۳۰ در زمان عرضه به بازار با یک نقد جدی از سوی خریداران مواجه بود.

ام وی ام 550 در مقایسه با مدل ۵۳۰ با قیمت بالاتر وارد بازار شد اما عرضه این مدل با ورود برخی کراس اوورهای کوچک چون MVM X22 و لیفان X50 و … همزمان شد که در رنج قیمتی این خودرو واقع شده بودند. بنابراین ام وی ام ۵۵۰ نتوانست موفقیت مدل ۵۳۰ را در بازار ایران تجربه کند. بنابراین باید گفت که وضعیت خرید و فروش ام وی ام ۵۵۰ در بازار ایران تقریبا در سطوح متوسط ارزیابی می‌شود. تریم کابین ام وی ام 550 از رنگ‌های مشکی و کرم بهره می‌برد و اکثر قطعات از پلاستیک خشک ساخته شده‌اند که با توجه به اقتصادی بودن خودرو، قابل انتظار است.

به همین دلیل بازار خرید و فروش ام وی ام 550 چندان پررونق نیست و مشتریان ترجیح می‌دهند تا گزینه‌های جایگزین را برای خرید انتخاب کنند. با این حال برای مشتریانی که به دنبال خرید یک سدان خانوادگی با امکانات معقول و قیمت مناسب هستند، ام وی ام 550 یک گزینه دوست داشتنی محسوب می‌شود. این سبک خودرو با  قیمت مشابه سدان، راحتی بیشتر برای رانندگی و البته حس نزدیک به شاسی‌بلندها را فراهم می‌کند. احتمالا به همین دلیل، ام‌وی‌ام X33 مدیران خودرو برای مدتی نسبتا طولانی، پرفروش‌ترین خودروی چینی بازار ایران بود و حالا جانشین آن نیز در کشور ما مورد استقبال قرار گرفته است. البته همزمان با ناتوانی سایپا و ایران خودرو در تولید انواع شاسی بلند و کراس‌اور، مردم ایران چاره‌ای جز خرید مدل‌های چینی ندارند.

به عنوان آخرین مورد در لیست معایب ام وی ام ۵۵۰ باید به بازار خرید و فروش کم رونق آن اشاره کنیم. هرچند نسخه‌های صفرکیلومتر ام وی ام ۵۵۰ در زمان تولید، خریداران پرشماری را به خود جذب کردند اما حتی در همان زمان هم وضعیت خرید و فروش نسخه‌های کارکرده این خودرو چندان جالب نبود. پیشرانه مذکور از نظر بازدهی و مصرف سوخت در سطحی پایین‌تر از پیشرانه‌های جدید توربو قرار می‌گیرد اما در بحث استهلاک و سازگاری با بنزین موجود در کشورمان، وضعیت بسیار بهتری دارد. عملکرد موتور ام وی ام ۵۵۰ هم خوب است و چابکی قابل قبولی را به این خودرو می‌بخشد. از این رو، بایستی این پیشرانه را به عنوان یکی از مزایای mvm 550 محسوب کنیم. قبل از پرداختن به مزایا و معایب ام وی ام ۵۵۰ بهتر است نگاهی به تاریخچه این سدان چینی و دوران حضور آن در بازار کشورمان بیندازیم.

ترمزها عملکرد خوبی دارند و انتظارات شما را برآورده می‌کنند، اما فرمان خودرو در مانورهای ناگهانی کمی سردرگم نشان می‌دهد. استاندارد آلایندگی این پیشرانه یورو ۴ است و با توجه به دنیای مدرن امروزی، این استاندارد در خودرویی که در چند سال اخیر توسعه یافته، کمی ناامیدکننده به نظر می‌رسد. حجم مخزن سوخت ۵۲ لیتر است؛ اطلاعات دقیقی از مصرف سوخت این خودرو از سوی سازنده و شرکت مونتاژکننده منتشر نشده است؛ بدین دلیل اطلاعات مهمی همانند مصرف سوخت، همچنان نامشخص است و فقط می‌توان به تجربه‌ی مصرف‌کنندگان بسنده کرد. سدان‌هایی که در این بازه حضور دارند اکثرا چینی هستند و شرایط فروش آن‌ها توسط نمایندگی‌ها، رقابت را برای سایر رقبا بسیار دشوار کرده است. مهم‌ترین رقبای ام‌وی‌ام 550، آریو سایپا، جک J5 و برلیانس H330 هستند که کیفیت و  خدمات پس از فروش بهتری در مقایسه با ام‌وی‌ام 550 دارند.

بسیاری از افراد، ظاهر آن را نامتناسب می دانستند و کم تر کسی پیدا می شد که از آن به عنوان یک خودرو زیبا یاد کند. ۵۵۰ سال ها بعد توسط چری به عنوان فیس لیفت رسمی و جایگزین ۵۳۰ طراحی شد. طراحان چری به واقع، با رفع ایرادات طراحی ۵۳۰ و به روزرسانی المان های آن، ۵۵۰ را معرفی کردند.

البته مشکل عدم هماهنگی سایز رینگ ها با جثه خودرو که در ۵۳۰ وجود داشت، دیگر در ۵۵۰ به چشم نمی آید. همان‌طور که انتظار داریم، شتاب و کشش نسخه دنده‌ای ام وی ام 550 بسیار بهتر از نسخه اتوماتیک است. با این حال نسخه اتوماتیک برای گذر از ترافیک‌های شهری کارایی بیشتری دارد. مصرف سوخت ام وی ام 550 نیز در دنیای واقعی رقمی حدود 10 لیتر در صد کیلومتر خواهد بود، عددی که با وزن خودرو و حجم پیشرانه آن تطابق دارد. شتاب صفر تا صد رسمی 11.5 ثانیه و حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت، از دیگر مشخصات فنی ام وی ام 550 هستند. مهم‌ترین تفاوت فنی X5 با X55 به گیربکس ۶ سرعته‌ی دبل کلاچه مربوط است که جای‌گزین نمونه‌ی CVT در X55 شده.

ام وی ام 550 دارای امکاناتی همچون صندلی های چرمی، سانروف،سنسور پارک، صفحه ی نمایش لمسی 7 اینچی و … ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

جلوپنجره با ابعاد بزرگ و کروم کاری فراوان، جلوه ای لوکس پیدا کرده است. سپرهای جلو و عقب نسبت به ۵۳۰ حجیم تر شده است و بیش تر با هیکل عضلانی خودرو مطابقت دارند. طراحی نمای عقب از آن حالت کسل کننده سابق خارج شده و چراغ ها عامه پسندتر به نظر می رسند. جزییات ظاهری از قبیل آینه ها، دستگیره ها و رینگ ها، همچنان ساده و بی روح هستند.

یکی از امکاناتی که جای خالی آن احساس می‌شود، سیستم تهویه مطبوع خودکار است که در اکثر رقبای این خودرو،حتی خودروهایی در رده‌ی قیمتی کمتر از ام‌وی‌ام 550 نیز ارائه می‌شود. در مجموع و با توجه به وضعیت فعلی بازار خودرو کشورمان، بایستی قیمت ام وی ام ۵۵۰ در نسخه‌های کارکرده را معقول و منطقی بدانیم. چراکه در حال حاضر می‌توانیم با قیمتی تقریباً مشابه یک سدان داخلی کلاس متوسط، نسخه‌ای سالم از mvm 550 اتوماتیک را بخریم که علاوه بر بهره‌گیری از گیربکس اتوماتیک، از نظر وجود برخی آپشن‌ها و قدرت پیشرانه هم دست بالاتر را دارد.

تنوع محصولات این شرکت طی دهه 1390 افزایش یافت و خودروهای جدیدی همچون ام وی ام 550 و نسل دوم ام وی ام ایکس 33 وارد بازار کشورمان شدند. ام وی ام 550 در حقیقت نسخه بروز شده و ارتقا یافته ام وی ام 530 محسوب می‌شود، سدان کوچک و اقتصادی مدیران خودرو که رقیب سمند، پژو پارس و لیفان 620 در بازار ایران محسوب می‌شد. عرضه ام وی ام 550 به بازار ایران با افزایش قیمت نسبی خودروها در میانه دهه 1390 همراه بود، از این رو ام وی ام 550 از سطح رقابت با محصولات داخلی فراتر رفت و به هماورد بسترن B50 و جک J5 تبدیل شد. این خودرو برخلاف برادر بزرگترش یعنی ام وی ام 530، عمر کوتاه‌تری در خط تولید مدیران خودرو داشت ام وی ام 550 امروزه یکی از معدود خودروهای دست دوم اتوماتیک بازار محسوب می‌شود که با قیمت مناسبی قابل خریداری است. ام وی ام 550 همانند نسخه اصلی خود یعنی ام وی ام 530، با پیشرانه دو لیتری تنفس طبیعی به بازار عرضه شد.

ام وی ام ۵۵۰ در واقع همان چری E5 است که سال ۲۰۱۱ معرفی شد و تا ۲۰۱۶ روی خط تولید بود. به طور کل طراحی بدنه ام وی ام ۵۵۰ به ویژه با تغییرات صورت گرفته در نمای روبرو و قسمت پشت، از آن حالت ساده در مدل ۵۳۰ بسیار فاصله گرفته و در حال حاضر می‌تواند رقیب مناسبی برای تولیدات داخلی همچون پارس تندر، پژو پارس اتوماتیک و دنا پلاس باشد. گذشته از نمای کاملاً ساده‌ی کنار خودرو که مزین به چرخ‌های ۱۵ اینچی است، با نگاهی اجمالی به بخش عقب خودرو متوجه پایان یافتن ایده‌های طراح خودرو خواهیم شد. البته از خودروی اقتصادی در این کلاس، نباید انتظار بیشتری داشت؛ اما با این حال طراحی نمای عقب می‌توانست بهتر از این باشد. چراغ‌های عقب و مجموعه‌ی سپر عقب طراحی ناهماهنگ و ناشیانه‌ای دارند و هیچگونه جلوه‌ی خاصی در آن‌ها دیده نمی‌شود. شاید طراحی این بخش، به‌تنهایی متوسط و قابل قبول به نظر برسد؛ اما عدم وجود ارتباط بین نمای جلو و عقب، باعث القای حس کسل‌کننده‌ای به بیننده می‌شود.

پس خواهشا این خودروی با کیفیت ۵۵۰ را با آشغالهای ایرانی مقایسه نکنید. ام وی ام 550 دارای پیشرانه ی دو لیتری میباشد که توان تولید 130 اسب بخار را دارد و همانطور که گفته شد در دو نسخه اتومات مجهز به گیربکس CVT و دنده ای این نیرو به جلو منتقل می شود و با وزن 1410 کیلوگرمی 100 کیلومتر را در 10.8 ثانیه طی میکند. ام وی ام 550 یا همان چری E5 از سال 1394 به عنوان جایگزینی برای چری A5 یا همان ام وی ام 530 در سبد محصولات مدیران خودرو قرار گرفت و در دو نسخه ی دنده ای و اتومات تا سال 1397 عرضه شد. این خودرو دارای ابعاد بزرگتر و طراحی بهتری نسبت به ام وی ام 530 دارد. خدمات پس از فروش ام‌وی‌ام 550 بر عهده‌ی صنایع خودروسازی مدیران یا همان مدیران خودرو است که نمایندگی‌های متعددی در کشور دارد.

ام وی ام ۵۵۰ از یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی با حداکثر قدرت ۱۳۲ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۸۰ نیوتن متر بهره می‌گیرد. نیروی این پیشرانه هم از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی یا اتوماتیک ضریب متغیر (CVT) به محور جلو این سدان کامپکت منتقل می‌شود. حالت ساده اما دلنشین کنسول میانی به همراه کلیدهای سیستم تهویه نمای قابل قبول را از داشبورد به نمایش گذاشته است. غربیلک فرمان و پنل کیلومتر شمار نیز طراحی متقاعدکننده داشته و می‌توان آنها را نسبتاً زیبا قلمداد کرد. ام وی ام 550 این روزها علاوه بر رقیب سنتی خود یعنی جک J5، با دنا ایران خودرو نیز رقابت می‌کند و اخیرا سورن پلاس نیز به این جمع اضافه شده است. چند سالی از توقف تولید ام وی ام 550 می‌گذرد و به نظر می‌رسد اندک اندک تهیه قطعات و لوازم جانبی برای مالکان این خودرو با مشکل مواجه شود.

نمای جانبی ام وی ام 550 ساده و بدون آلایش است و همه چیز بدون هیچ گونه حجم اضافه سرجای خود قرار دارد. متاسفانه ایراد بزرگ خودروهای چینی یعنی رینگ‌های کوچکتر از اندازه استاندارد در ام وی ام 550 نیز مشاهده می‌شوند که ظاهر جانبی خودرو را به هم ریخته‌اند. نمای عقب ام وی ام 550 نیز ظاهری آرام و به دور از حاشیه را به نمایش می‌کشد که اندکی با چهره تهاجمی جلو تناقض دارد؛ با این حال طراحان چری سعی کرده‌اند تا از یک سبک طراحی برای چراغ‌های جلو و عقب خودرو استفاده کنند. در مجموع می‌توان گفت که ام وی ام 550 به صورت کامل نشان دهنده یک سدان اقتصادی و خانوادگی چینی است. در مجموع و با توجه به وضعیت فعلی بازار خودرو کشورمان، بایستی قیمت ام وی ام 550 در نسخه‌های کارکرده را معقول و منطقی بدانیم.

در پاسخ به پرسش بالا باید بگوییم اگر در دوره میان‌سالی خود هستید و تمایل دارید یک خودرو خانوادگی کم دردسر داشته باشید که نسبت به مبلغ پرداختی، آپشن‌های خوبی داشته باشد؛ ام وی ام 550 (به خصوص در نسخه اتوماتیک) گزینه مناسبی برایتان خواهد بود. گیربکس CVT استفاده شده در نسخه اتوماتیک ام وی ام 550 از نسل قدیمی این گیربکس‌ها است و عملکرد آن به اندازه نمونه‌های جدید، بهینه و هوشمندانه نیست. داشبورد ام وی ام 550 دوام قابل قبولی دارد و در گذر زمان دچار افت کیفی عجیب و غریبی نمی‌شود اما کل تریم داخلی این خودرو (شامل داشبورد و رودری‌ها) از پلاستیک کاملاً خشک ساخته شده است. طبیعی است که در چنین شرایطی توقع یک چهره به‌روز را از ام وی ام 550 نداریم اما طراحی این خودرو حتی نسبت به رقبای هم سن و سالی مثل جک J5 یا برلیانس H330 هم کمی قدیمی به نظر می‌رسد و به‌خصوص برای خریداران جوان جذابیتی ندارد.

قبل از پرداختن به مزایا و معایب ام وی ام 550 بهتر است نگاهی به تاریخچه این سدان چینی و دوران حضور آن در بازار کشورمان بیندازیم. ام وی ام 550 در واقع همان چری E5 است که سال 2011 معرفی شد و تا 2016 روی خط تولید بود. سیستم تعلیق mvm 550 عملکرد نرمی دارد و در مسافت‌های طولانی رضایت سرنشینان را جلب می‌کند. هرچند این نرمی تاحدودی روی هندلینگ خودرو اثر منفی داشته است اما در یک سدان خانوادگی مثل ام وی ام ۵۵۰، کیفیت سواری اولویت بالاتری دارد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *