خودرو اشکودا

آشنایی با اشکودا اکتاویا پرو، وارداتی جدید بازار ایران + مشخصات و قیمت گجت نیوز

خودروهای اشکودا 2022 وارداتی نمایشی بی‌نظیر از تکنولوژی، راحتی، امنیت و زیبایی هستند. در ادامه قصد داریم به بررسی لیست خودروهای اشکودا 2022 وارداتی و امکانات هر کدام از این محصولات بپردازیم. همان طور که گفته بودیم اشکودا برندی که قرار بود با شرکت مزین خودرو به ایران وارد شود و حتی بیلبورداهای تبلیغاتی نیز در این راستا منتشر کرده بود اما حالا برند اشکودا با یک خودروساز جوان که مشخص نشده است قرار است به ایران وارد شود. بر اساس اخبار منتشر شده خودروهای اشکودا بهار سال آینده به ایران خواهند رسید تا پس از استاندارد سازی وارد جاده های ایران شود. اشکودا اکتاویا با ورود به بازار ایران وارد رقابت با محصولاتی نظیر کیا سراتو GT-Line، هیوندای النترا، نیسان سیلفی، تویوتا لوین و کرولا و همچنین MG GT خواهد شد.

موتور این خودرو از نوع ۱.۳ لیتری سه سیلندر توربو بوده و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه اتوماتیک خواهد داشت. سوپرب از لحاظ کیفیت هم خودروی چشمگیری است و در داخل از لحاظ طراحی و احساس به پاسات بسیار نزدیک است، درواقع آن‌قدر نزدیک که اگر لوگوی روی فرمان پوشیده شود خیلی‌ها متوجه نخواهند شد که داخل یک اشکودا نشسته‌اند. اگر بخواهیم سخت‌گیرانه بررسی کنیم، نیمهٔ پایینی کابین با پلاستیک خشک پوشیده شده اما در داخل همه‌چیز خیلی خوب مونتاژ شده و متریال کیفیت بالایی دارد. این فضا با تصویر قدیمی اشکودا به‌عنوان یک برند اقتصادی فاصلهٔ زیادی دارد. این مدل، از فرم تکراری با چراغ‌های پیوسته استفاده نمی‌کند و حالت جداگانه با ابعاد کاملا متناسب ارایه می‌دهد. درپوش صندوق عقب و سپر، حجم‌دهی پیچیده ندارند اما حس یک خودروی مدرن طراحی اروپا را به خوبی منتقل می‌کنند.

کوشاک (kushaq) از واژه سانسکریت kushak گرفته شده و معنی شاه یا امپراتور می‌دهد. کراس اوور کوچک اشکودا با دو موتور ۱ لیتری ۳ سیلندر ۱۱۳ اسب بخاری و ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر ۱۴۸ اسب بخاری به مشتریان هندی و کشورهای حوزه خلیج فارس فروخته می‌شود. با توجه به شباهت کوشاک و کامیک از نظر ابعاد و اندازه، شاید یکی از این دو خودرو با موتور ۱۱۳ اسب بخاری عرضه شود و دیگری با پیشرانه ۱۴۸ اسب بخاری به فروش برسد. این پیشرانه که به فناوری تزریق مستقیم سوخت به داخل سیلندر مجهز شده است، در همکاری با یک گیربکس هفت سرعته دو کلاچه نیرویی متناظر با ۱۵۰ اسب بخار و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور به چرخ‌های جلو تحویل می‌دهد.

در مجموع اگر به‌دنبال یک خودروی باکیفیت، ایمن و مجهز هستید، اشکودا اکتاویا می‌تواند یکی از گزینه‌های قابل‌تأمل باشد. جدایی دو کشور چک و اسلواکی از یکدیگر، باعث شد که بسیاری از صنایع این کشورها تغییرات بزرگی را در قالب پروژه خصوصی‌سازی تجربه کنند. در سال ۱۹۹۰، دولت جمهوری چک، گروه فولکس‌واگن را به‌عنوان شریک تجاری اشکودا انتخاب کرد و در سال ۱۹۹۱ یک قرارداد شراکت جوینت ونچر بین اشکودا و فولکس‌واگن منعقد و ۳۰% از سهام اشکودا به گروه فولکس‌واگن انتقال یافت. مدل ۱/۴ لیتر توربو دنده اتوماتیک مونتاژ چین در این کشور به قیمت ۲۴ هزار دلار فروخته می‌شود. باتوجه به نرخ دلار ۶۰ هزار تومانی و دیگر اضافه پرداخت‌های لازم برای مدل‌های وارداتی، اشکودا سوپرب وارداتی که اشتراکات فراوانی با فولکس‌واگن پاسات دارد، با قیمت ۲.۸ میلیارد تومان در کشورمان عرضه می‌شود تا یکی از گران‌ترین خودروهای وارداتی لقب گیرد.

نسل چهارم اشکودا اکتاویا که در طراحی آن از پلتفرم MQB Evo گروه فولکس واگن استفاده شده، در سال ۲۰۱۹ وارد بازار جهانی شد. اشکودا اکتاویا نسل چهارم، تغییرات زیادی در قسمت‌های فنی، طراحی و امکانات رفاهی داشته و به همین دلیل توانست به یکی از پرفروش‌ترین خودروهای این برند تبدیل شود. این خودرو یک سدان با ابعاد اتاق سگمنت D است که روی پلتفرم MQB فولکس‌واگن توسعه پیدا کرده و از موتور ۱.۴ لیتری توربوشارژ به قدرت ۱۵۰ اسب بخار و بیشینه گشتاور ۲۵۰ نیوتن‌متر نیرو دریافت می‌کند. یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دوکلاچه نیز قدرت موتور سوپرب را به چرخ‌های جلو می‌رساند. شتاب صفر تا صد ۹.۷ ثانیه، مصرف سوخت ۵.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر از مهم‌ترین ویژگی‌های حرکتی این ماشین اروپایی به حساب می‌آید.

گیربکس اتوماتیک این مدل دارای شتاب صفر تا صد 10.6 ثانیه است.موتور هیبریدی e-Tec اشکودا در هر دو نوع 1.0 و 1.5 TSI موجود است. در قلب پیشرانه e-Tec یک باتری لیتیوم یونی 48 ولتی و یک استارت-آلترناتور ترکیبی تسمه محور قرار دارد. موتور 1.0TSI e-Tec نیز یک موتور بسیار چشمگیر است.مدلOctavia iV دارای یک موتور بنزینی 1.4 لیتری TSI با قدرت 156 اسب بخار و یک موتور الکتریکی است.

برند‌های خودروسازی گوناگونی محصولات خود را در بازار خودروی ایران عرضه کرده‌اند که برند اشکودا یکی از آن هاست. اگر به خودروهای وارداتی علاقه‌مند باشید، لیست خودرو اشکودا می‌تواند برای شما هم جذاب باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی لیست خودروهای اشکودا 2022 وارداتی و قابلیت‌های هر کدام بپردازیم.

این شرکت در سال ۲۰۰۱ اولین نسل خودروی سایز متوسط سگمنت D خود را با نام سوپرب به بازار فرستاد. نسل سوم این ماشین نیز در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۵ برای نخستین بار رونمایی شد و تا سال ۲۰۲۴ تولید آن ادامه داشت. لازم به ذکر است که نسل چهارم این خودرو در اواخر سال ۲۰۲۳ راهی بازارهای بین‌المللی شده، اما شرکت پارس ساتر هوشمند فعلا همان نسل سوم را در بازار ایران عرضه کرده است. در حال حاضر این خودرو با موتور 1.0 لیتری بنزینی، 1.0 لیتری هیبریدی، 1.5 لیتری بنزینی، 1.5 لیتری هیبریدی، 2.0 لیتری بنزینی TSIو همچنین یک موتور 2.0 TDI دیزلی در قالب‌های توان 116 اسب بخار، 150 اسب بخار و 200 اسب بخار ارائه می‌شود.

اشکودا کاروک دارای یک سیستم سرگرمی با صفحه نمایش لمسی 8.0 اینچی، Sat Nav و رادیو است. دکمه‌های میانبر در یک طرف صفحه قرار دارد که به شما کمک می‌کند تا به سرعت منوهای مختلف را کنترل کنید. در این خودرو می‌توانید با استفاده از Apple CarPlay یا Android Auto به تلفن همراه خود متصل شوید. تلفن‌های اپل می‌توانند به صورت بی‌سیم متصل شوند، اما برای اتصال دستگاه اندرویدی خود به کابل USB نیاز دارید.

در زیر نمایشگر چند کلید لمسی و فیزیکی برای کنترل سریع سیستم تهویه مطبوع تعبیه شده تا تنظیم این سیستم حتی در حین رانندگی هم بسیار ساده باشد. نمای جانبی، بدنه اکتاویا در نمای جانبی تقریباً صاف و ساده است و همین باعث شده اکتاویا خودرویی کشیده به نظر برسد. پایینِ درها به‌صورت تورفته طراحی شده که هم نمای جانبی را از سادگی درآورده و هم باعث عضلانی به نظر رسیدن اکتاویا شده است.

درگاه USB در این خودرو تعبیه نشده است.صفحه نمایش لمسی 8 اینچی سیستم سرگرمی Bolero یکی از نکات برجسته در کابین اشکودا اسکالا است. صفحه نمایش از لیست پخش پشتیبانی می‌کند و شامل ویژگی‌های استاندارد مانند اتصال DAB و بلوتوث است. اشکودا کاروک مدل استایل (Style) از یک موتور 1.4 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ بنزینی با قدرت 110 کیلووات و گشتاور 250 نیوتن متر استفاده می‌کند.

اشکودا هرچند در کشورمان شناخته‌شده نیست ولی یکی از محبوب‌ترین برندها در بازار اروپا محسوب می‌شود. این شرکت که سال‌ها است زیر چتر گروه فولکس‌واگن قرار دارد، خودروهای مختلفی را بر پایهٔ پلت‌فرم‌های گروه فولکس‌واگن تولید می‌کند و حتی برخی محصولات آن از مدل‌های هم‌ردهٔ ساخت فولکس‌واگن هم فروش بیشتری دارند. درحالی‌که اشکودا تاکنون در کشورمان حضور نداشته، در دور جدید واردات، شرکت پارس ساتر هوشمند که زیر چتر گروه ایران روور قرار دارد، سراغ این برند اهل جمهوری چک رفته است. این شرکت در گام نخست، سدان سوپرب را به ایران آورد و در مرحلهٔ بعدی سراغ کراس‌اوور کاروک و سدان کامپکت اکتاویا رفته است. اشکودا اکتاویا قدیمی‌ترین محصول خودروساز اروپایی به حساب می‌آید که همچنان روی خط تولید قرار دارد. این سدان خانوادگی جمع و جور با بدنه لیفت‌بک در سال ۱۹۹۶ معرفی شد و قرار است نسل چهارم آن در دسترس خریداران ایرانی قرار بگیرد.

از سوی دیگر اما مثل تمام خودروهای وارداتی از برندهای معتبر، کاروک با قیمت بالایی در کشورمان عرضه می‌شود و قطعاً فقط در دسترس قشر خاصی خواهد بود درحالی‌که این خودرو در بازار اروپا یک کراس‌اوور اقتصادی است. یکی دیگر از نقاط ضعف این کراس‌اوور اروپایی هم رانندگی معمولی و فاقد هیجان است که می‌تواند برای برخی خسته‌کننده تلقی شود. اشکودا اکتاویا ۲۰۲۳، یکی از خودروهای پرفروش و محبوب در بازار جهانی، به عنوان خودرویی موفق شناخته شده است. این خودرو که در دسته‌ی سدان‌ها قرار می‌گیرد، تحت حمایت و همکاری شرکت فولکس واگن تولید می‌شود و توسط شرکت “پارس ساتر هوشمند” در ایران عرضه می‌گردد.

موتور ۱.۴ لیتری اشکودا سوپرب از نوع چهار سیلندر خطی بنزینی بوده و ۱۵۰ اسب بخار قدرت به علاوه ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور را به سوی یک جعبه دنده اتوماتیک دوکلاچه هفت سرعته ارسال می‌کند تا از آنجا روانه محور چرخ‌های جلو شود. با توجه به وزن ۱۴۴۰ کیلوگرمی، می‌توان گفت که نسبت توان موتور به وزن کل خودرو در Skoda Superb رقم مناسبی برای ارائه یک رانندگی نسبتاً پرشتاب به حساب می‌آید. در این راستا باید بدانید که شتاب صفر تا صد این خودرو تحت شرایط استاندارد، چیزی حدود ۹.۷ ثانیه است که قاعدتاً برای یک خودروی خانوادگی با موتور کم‌حجم، می‌تواند رضایت‌بخش باشد. اشکودا کاروک برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ به عنوان یک خودرو کراس اوور جمع و جور معرفی شد. این خودرو روی پلتفرم MQB گروه فولکس واگن ساخته شده است و ابعاد و اندازه‌ای کوچک‌تر از کامیک و بزرگ‌تر از کودیاک دارد. کاروک (Karoq) ترکیبی از واژگان kaa’raq به معنی خودرو و ruq به معنی تیر در زبان اسکیموهای آلیوت است.

استفاده از سیستم دیفرانسیل جلو در کنار گیربکس ۷سرعته دوکلاچه سبب شده که این خودرو عملکردی مطلوب و درعین‌حال اقتصادی داشته باشد. دیفرانسیل جلو نسبت به دیفرانسیل عقب مزایای متعددی همچون کاهش وزن، مصرف سوخت بهینه‌، کنترل بهتر در جاده‌های لغزنده و کاهش هزینه‌های نگهداری دارد؛ از این رو اشکودا اکتاویا گزینه‌ مناسبی برای رانندگی در شهر و حتی سفرهای برون‌شهری است. در خودروهای دیفرانسیل جلو فضای کابین و صندوق عقب بیشتر است؛ چراکه این در خودروها قطعات اضافه‌‌ای وجود ندارد که فضا را اشغال کند. شب گذشته طی مراسمی در دفتر مرکزی اشکودا ایران، از ۵ محصول اشکودا با نام‌های اکتاویا، کاروک، کوشاک، کامیک و اسکالا رونمایی شد. پارس ساتر هوشمند نماینده انحصاری اشکودا در حوزه فروش و خدمات پس از فروش این خودروها در ایران خواهد‌بود.

اگر به دنبال یک خودروی SUV خانوادگی مستحکم، مدرن و قابل اعتماد هستید، اشکودا کاروک می‌تواند یکی از گزینه‌های شما برای خرید باشد. Skoda Karoq 2022 در شش مدل موجود است که با موتورهایی با حجم 1.4 تا 2.0 لیتر و با چهار سیلندر توربوشارژ عرضه می‌شوند. از این رو در صورتی که قیمت نهایی این خودرو منطقی باشد، اشکودا می‌تواند در بازار وارداتی‌های جدید کشور، جای پای خود را به عنوان یک محصول باکیفیت از یک برند جمهوری چک و با تکیه بر مدیریت آلمانی بسیار محکم کند.

این شرکت محصولات خود را روی پلتفرم های فولکس و با موتور و گیربکس های ساخت فولکس واگن تولید می کند. با توجه به اطلاعات منتشر شده توسط پارس ساتر، احتمال دارد که اشکودا سوپرب با دو پیشرانه مختلف در ایران عرضه شود. با این حال، در زمان نگارش این متن، خبری از عرضه سوپرب با موتور ۲ لیتری توربوشارژ نیست و صرفاً مدل ضعیف‌تر این خودرو با موتور ۱.۴ لیتری توربو به بازار ما عرضه شده است. اگرچه محصولات این برند، خودروهایی اقتصادی به حساب می‌آیند، اما با توجه به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور و قیمت سر به فلک گذاشته خودروها، نباید انتظار داشت اشکودا اکتاویا با قیمت ملموس و مقرون به صرفه به کشور پا بگذارد. اکتاویا محبوب‌ترین و در عین حال معروفترین خودروی اشکودا در بازار جهانی محسوب می‌شود.

با آزادسازی واردات خودرو به ایران، قرار است محصولات اشکودا در دسترس مشتریان داخلی قرار بگیرد. از این رو، پارس ساتر هوشمند، ۵ محصول خودروساز چک را در ایران رونمایی کرد. گشایش گره واردات دوباره خودرو به ایران با حضور برخی برندهای نوظهور و مطرح، رنگ و بویی تازه به خود می‌گیرد. قرار است پنج محصول اشکودا آتو (Skoda Auto)، خودروساز جمهوری چک از سوی شرکت پارس ساتر هوشمند در بازار ایران عرضه شود که سدان سایز کوچک اشکودا اکتاویا (Octavia) یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های این گروه است.

اولین خودروی اشکودا که برای فروش در سامانهٔ یکپارچه عرضه شد، سدان سوپرب بود. این خودرو با قیمت نهایی دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد تا به یکی از گران‌ترین خودروهای وارداتی به ایران تبدیل شود. با این حال نسخه وارداتی بازار ایران به واسطه محدودیت های موجود از یک پیشرانه ۱.۴ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با تکنولوژی تزریق مستقیم سوخت (GDI) با حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر بهره می‌برد. مجموع این توان توسط از طریق گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. سدان اشکودا اکتاویا پرو، جدیدترین محصول وارداتی شرکت پارس ساتر هوشمند با پیشرانه قابل اعتماد و امکانات جذاب به بازار ایران عرضه خواهد شد. در حال حاضر شرکت پارس ساتر هوشمند که تا پیش از این محصولات دیگری از برند اشکودا نظیر سوپرب و کاروک را در بازار ایران معرفی کرده بود، مسئولیت واردات اشکودا اکتاویا را بر عهده دارد و این خودرو را در بازار ایران عرضه می کند.

از طرفی با اینکه طراحی اصیل محصولات اشکودا را در اکتاویا می بینیم اما المان های طراحی استفاده شده در این خودرو در مقایسه با طراحی اشکودا سوپرب، طرفدار بیشتری خواهد داشت. اکتاویا از سال ۲۰۱۹ به بازار آمده و جدیدترین فیس لیفت آن نیز مربوط به فوریه سال ۲۰۲۴ است. این خودرو در قالب بدنه‌های سدان لیفت بک و استیشن واگن تولید می‌شود که هر دو مدل بسیار پرفروش ظاهر شده‌اند. دریافت جوایز متعدد از مجلات معتبر خودرویی کشور انگلستان نظیر «اتو اکسپرس» و «Whatcar» به عنوان بهترین خودرو خانوادگی، از جمله افتخارات اکتاویا نسل چهارم محسوب می‌شود. اولین چیزی که با نگاه کردن به بدنه این خودرو متوجه می‌شویم، این است که اشکودا اکتاویا یک خودروی لیفت‌بک است.

خطوط مستقیم و هماهنگیِ تزئینات کرومی با مواد سازنده باکیفیت، کاملاً اصالت یک خودروی اروپایی را تداعی می‌کنند. با توجه به اینکه در تولید این خودرو از پلتفرم فولکس واگن الهام گرفته شده، جای تعجب نیست که طراحی کلی کابین اکتاویا شبیه خودروهای فولکس واگن باشد. خودروی اشکودا اسکالا برای مدل‌های مختلف با قیمت 30 هزار دلار تا 40 هزار دلار در بازار جهانی عرضه می‌شود.

شتاب صفر تا صد این موتور، 8.2 ثانیه است.همچنین نسخه دیگر دارای موتور 1.0 لیتری توربوشارژ بنزینی با قدرت 94 اسب بخار (TSI 95) و موتور دیگر یک موتور بنزینی با قدرت 109 اسب بخار (TSI 110) است. شکودا اسکالا 2022 دارای طول 4362 میلی متر، عرض 1793 میلی متر و ارتفاع 1471 میلی متر با فاصله بین دو محور 2649 میلی متر است. ازجملهٔ مهم‌ترین نقاط قوت این سدان اروپایی می‌توان به کیفیت ساخت و متریال بالا، کابین جادار و کاربردی، صندوق بار بزرگ و برخورداری از امکانات مدرن و متعدد اشاره کرد. رانندگی نه‌چندان هیجان‌انگیز هم یکی دیگر از معایب اشکودا اکتاویا محسوب می‌شود. اشکودا کوشاک کراس اوور کوچک دیگری است که خودروساز اروپایی طراحی کرده، اما فقط در کارخانه این شرکت در کشور هند تولید می‌شود. این خودرو شباهت زیادی به فولکس واگن T کراس دارد و دارای یک دوقلوی هند با نام فولکس واگن تایگون نیز است.

شرکت پارس ساتر هوشمند به عنوان یکی از زیر مجموعه های هولدینگ زرین خودرو در سال 1402 به عنوان نماینده رسمی محصولات اشکودا در ایران معرفی شد و طی مراسمی در تیرماه همین سال، اقدام به معرفی 5 مدل اشکودا اسکالا، اشکودا اکتاویا، اشکودا کامیک، اشکودا کاروک و اشکودا کوشاک کرد. اشکودا کامیک یک کراس اوور کوچک اروپایی است که بازار خودرو برای نخستین بار در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۹ با آن آشنا شد. این خودرو، بعد از کاروک، انیاک و کودیاک کوچک‌ترین شاسی بلند اشکودا به حساب می‌آید. نام کامیک (kamiq) نیز مثل کاروک و کودیاک از زبان اسکیموها گرفته شده است. به دلیل ابعاد و اندازه کوچک این خودرو، مشخصات فنی آن با هاچبک اسکالا یکسان است و سه پیشرانه ۱ لیتری ۳ سیلندر به قدرت ۹۴، ۱۰۸ و ۱۱۳ اسب بخار و یک موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر به قدرت ۱۴۸ اسب بخار برای آن در نظر گرفته شده است. به احتمال زیاد کامیک هم مثل اسکالا با موتور ۱۱۳ اسب بخاری و گیربکس ۷ سرعته اتومات به بازار ایران برسد.

اکتاویای قدیمی تا سال ۱۹۷۱ تولید شد و چند دهه بعد یعنی پس‌ازاینکه اشکودا توسط فولکس‌واگن خریداری شد، نام اکتاویا دوباره احیا و مدل جدید آن در سال ۱۹۹۶ رونمایی شد. اکتاویا هم‌اکنون در نسل چهارم خود قرار دارد که در اواخر سال ۲۰۱۹ معرفی شد. این خودرو روی پلت‌فرم MQB Evo فولکس‌واگن ساخته شده که با فولکس‌واگن گلف و آئودی A3 مشترک است. اکتاویا در دو نسخه استیشن و لیفت‌بک تولید می‌شود که نسخه لیفت‌بک را در کشورمان می‌بینیم. یکی از بزرگ‌ترین مزایای ظاهر اشکودا اکتاویا، طراحی آن در کلاس سدان بر اساس سبک لیفت‌ بک (Lift Back) است که باعث می‌شود ظاهری نیمه‌اسپرت و اندکی کوپه مانند پیدا کند. در سدان‌های لیفت بک، همانند بیشتر کوپه‌های فست بک، ضمن وجود شیب بسیار ملایم از ستون C تا لبه صندوق، در صندوق عقب نیز به همراه شیشه عقب باز می‌شود و ظاهر جذابی را به تصویر می‌کشد.

جلوپنجره‌ی خاص اشکودا با چراغ‌های اسپرت، ترکیب یک خودروی لوکس و شخصیت تهاجمی را برای سوپرب ۲۰۲۴ تشکیل می‌دهد. خطوط تیز در روشنایی اصلی و کاپوت جلو، کاملا واضح هستند تا حالت عضلانی خودرو را تاکید ‌کنند. خطوط عمودی جلوپنجره و حذف مه‌شکن‌های سنتی، سوپرب را هماهنگ با سبک طراحی مدرن نشان می‌دهد. نسخه‌ی ۲۰۲۴ سوپرب با چهره‌ی جدید به تازگی معرفی شده و هنوز در بسیاری نقاط جهان دیده نمی‌شود. مدل وارداتی به کشورما، چهره‌ی ۲۰۲۳ خواهد داشت و در مطلب پیش‌رو نیز، تصاویر این خودرو استفاده شده است.

اما مشکل اینجاست که این سبک طراحی سال‌ها پیش رایج بوده و حالا دیگر خیلی زیبا و گیرا به نظر نمی‌رسد، خصوصاً اگر به نمای داخلی برادر سوپرب، یعنی مدل ۲۰۲۳ اوکتاویا دقت کنید، متوجه قدمت بالای طراحی داخلی سوپرب خواهید شد. نمونه ضعیف‌تر و ارزان‌تر اشکودا سوپرب 280TSI Nobel از پیشرانه ۱.۴ لیتری توربو تزریق مستقیم به قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتون.متر بهره خواهد برد اما خروجی پیشرانه ۲ لیتری در تریم برتر 330TSI Nobel، برابر با ۱۸۶ اسب بخار و ۳۲۰ نیوتون.متر است. هر دو نمونه با گیربکس اتوماتیک دو کلاچ ۷ سرعت گروه فولک سواگن معروف به 7DSG وارد کشور خواهند شد.

نخستین مدل، وواتورت آ، سبب موفقیت در اتریش-مجارستان و سپس در کشورهای دیگر نیز گردید. همچنین این خودرو با شرکت در تست های تصادف موسسه یورو انکپ، موفق به کسب هر 5 ستاره ایمنی ممکن شده تا خیال سرنشینان را در حوادث رانندگی راحت کند. کابین اکتاویا، با ترکیبی از چرم باکیفیت، پلاستیک نرم و تزئینات کرومی طراحی شده است. پس از اشغال چکسلواکی در جنگ جهانی دوم، اشکودا ورکس، به بخشی از Hermann Göring Werke تبدیل شد و به خدمت آلمان نازی درآمد.

فضای داخلی کاروک 2022 از مواد با کیفیت ساخته شده است و با طراحی جذاب خود مکانی بسیار دلپذیر است. فضای صندلی‌های جلو و عقب قابل قبول است و ظرفیت بار در حالتی که صندلی‌های عقب جمع شده اند، برای مدل استایل 588 لیتر و برای مدل اسپرت لاین 522 لیتر است. این خودرو با بهره‌مندی از موتور، گیربکس و پلتفرم فولکس واگن در کنار کیفیت ساخت بالا، هندلینگ قوی و کابین و صندوق جادار، گزینه‌ای ایده آل برای علاقمندان به این کلاس خودروها است. اکتاویا خصوصاً در نسخهٔ چینی خودروی بزرگی برای این کلاس محسوب می‌شود که این یعنی پارک کردن آن در فضاهای تنگ شهری نیاز به دقت بیشتری دارد هرچند که خوشبختانه سنسورهای پارک جلو و عقب بسیار کمک‌کننده هستند.

ایمنی سرنشینان نیز توسط شش کیسه هوا تامین می‌شود.فضای داخلی SLAVIA جدید بر اساس آخرین کانسپت طراحی مدل‌های اروپایی اشکودا است. ویژگی‌های راحتی مانند صندلی‌های جلو تهویه‌دار با روکش چرمی برای مدل گران قیمت تر یعنی مدل Style در دسترس هستند. کامیک نه تنها از نظر طراحی کلی، بلکه از نظر مواد باکیفیت به کار رفته در کابین نیز دارای استاندارد اروپایی است. وقتی روی صندلی‌ها بنشینید، متوجه می‌شوید که آن‌ها با روکش چرمی بسیار راحت هستند. دنده نیز حالتی کلاسیک دارد.بخش مرکزی داشبورد یک صفحه نمایش لمسی نسبتا بزرگ با وضوح عالی و زمان پاسخگویی سریع است.

رانندگانی که قصد سفر در مسافت بالایی دارند یا قصد دارند صندوق عقب را با حداکثر ظرفیت در اختیار داشته باشند، نسخه دیزلی قدرتمندتر را ترجیح می‌دهند. این موتور از موتور بنزینی کمی پر سرو‌صداتر است.اکتاویا 4689 میلی متر طول، 2003 میلی متر عرض و 1469 میلی متر ارتفاع دارد و فاصله بین دو محور آن 2680 میلی متر است. شرکت اشکودا، یکی از زیرمجموعه های مهم گروه خودروسازی فولکس واگن آلمان محسوب می‌شود که از سال ۱۹۹۱ تحت مالکیت این خودروساز قرار گرفته است. اگرچه این برند برای مردم ایران کمتر شناخته شده است، اما مدتی پیش شاهد بودیم که شرکت پارس ساتر هوشمند سدان اشکودا سوپرب را به بازار کشورمان عرضه کرد و البته همین عدم شناخت و عدم محبوبیت باعث شد تا این خودرو از آمار فروش مناسبی برخوردار نشود. هرچند سوپرب در اروپا با پیشرانه‌های قدرتمندی عرضه می‌شود اما پارس ساتر هوشمند نسخه پایه را به ایران آورده است که از یک پیشرانهٔ ۱.۴ لیتری چهار سیلندر توربو با ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند. همین موتور پایه هم هنگام شتاب گیری هرگز شما را ناامید نخواهد کرد و همیشه نرم و بی‌صدا خواهد بود.

برای آن دسته از خریدارانی که به دنبال خرید یک شاسی‌بلند کوچک (Small SUV) با قیمت مناسب هستند، اشکودا کامیک با مشخصات عالی گزینه مناسبی است. این خودرو ترکیبی جذاب از طراحی مدرن، ویژگی‌های لوکس، فضای زیاد و پیشرانه قدرتمند توربوشارژ است. اشکودا فابی به عنوان یک خودروی شخصی و خانوادگی گزینه‌‌ای عالی به شمار می‌آید. مدل‌های S، SE Comfort، SE L و Color Edition برای انتخاب وجود دارد، به علاوه نسخه اسپرت مونت کارلو که مجهز به گیربکس 1.5 لیتری بنزینی و اتوماتیک است. فابیا استاندارد دارای یک بنزین 1.0 لیتری هم با توربوشارژ و هم بدون توربوشارژ است. قیمت این خودرو در بازار جهانی بسته به مدل، در بازه 35 هزار دلار تا 52 هزار دلار قرار می‌گیرد.

نیروی تولید شده توسط موتور با استفاده از گیربکس هشت سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت این موتور 9.2 ثانیه است که در رده متوسط قرار می‌گیرد.در اشکودا کاروک مدل اسپرت لاین (SportLine) ظرفیت موتور به 2.0 لیتر افزایش می‌یابد و توان آن به 140 کیلووات و گشتاور آن به 320 نیوتن متر می‌رسد. این خودرو با استفاده از یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه، گشتاور تولید شده را به هر چهار چرخ منتقل می‌کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت در این مدل به 7 ثانیه می‌رسد.اشکودا مصرف سوخت 6.5 لیتر در هر 100 کیلومتر برای Karoq Style و 6.6 لیتر در 100 کیلومتر برای SportLine را ذکر کرده است. اشکودا اسکالا در قالب هاچبک جمع و جور وارد بازار شده تا با خودروهای خانوادگی کوچک در سگمنت C رقابت کند. این خودرو برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و از نظر ابعاد و اندازه بین مدل‌های فابیا و اوکتاویا قرار می‌گیرد.

به کارگیری سیستم تعلیق مولتی لینک در قسمت عقب هم باعث می‌شود تا کیفیت سواری و هندلینگ اکتاویا ارتقا پیدا کند که همین مورد نیز در افزایش رضایت کاربر تاثیر بسزایی خواهد داشت. در گذشته این نام را بر روی یکی از محصولاتی وارداتی رنو در ایران دیده بودیم. این خودرو در واقع همان فولکس گلف است که با موتور ۱.۵ توربو و گیربکس ۷ سرعته دوکلاچه عرضه می‌شود.

نمای داخلی اشکودا اکتاویا از دیدگاه نتیجه نهایی، چیزی شبیه به نمای داخلی فولکس واگن پاسات است، اقتصادی اما باکیفیت و با توجه به جزئیات. در نتیجه سرنشینان در این فضا چندان احساس سواری با یک ماشین اقتصادی را نخواهند داشت، چرا که نمای داخلی با تریم دو رنگ و نورپردازی انتزاعی تا حد زیادی از بُعد ارزان بودن خودرو (در مقایسه با سایر محصولات اروپایی) می‌کاهد. با توجه به اینکه فاصله محوری اشکودا اکتاویا ۲,۷۳۰ میلی‌متر است، فضای داخلی این خودرو کاملاً برای چهار سرنشین راحت خواهد بود. صندلی‌های جلو طراحی اسپرت و ارگونومیکی دارند که باعث می‌شود سرنشینان سواری راحتی را تجربه کنند. اشکودا نام یک شرکت خودروسازی متعلق به جمهوری چک است که در واقع زیرمجموعه ای از گروه فولکس واگن محسوب می شود.

اشکودا اکتاویا از یک موتور 1.4 لیتری توربو TSi متعلق به گروه فولکس واگن بهره می برد. این موتور که با محصولی نظیر جتا VS7 نیز یکسان است، توانایی تولید حداکثر 150 اسب بخار قدرت و 250 نیوتن متر گشتاور را دارد. این توان تولیدی از طریق یک گیربکس 7 دنده دوکلاچه DSG به چرخ های جلو منتقل شده تا اکتاویا را به حداکثر سرعت 200 کیلومتر بر ساعت برساند. نسل چهارم اکتاویا در اوایل سال ۲۰۲۴ فیس‌لیفتی را تجربه کرد ولی نمونه‌های وارداتی پارس ساتر هوشمند از نسخهٔ پیش از فیس‌لیفت هستند. این شرکت همچنین برای واردات سراغ نسخهٔ چینی اکتاویا رفته که با نام اکتاویا پرو شناخته می‌شود و ۶۴ میلی‌متر طول بیشتری نسبت نسخهٔ اروپایی دارد.

هنوز قیمت نهایی کاروک در بازار کشورمان اعلام نشده است ولی میدانیم قیمت گمرکی آن در مبادی ورودی کشور یک میلیارد و ۹۳۶ میلیون تومان است؛ بنابراین، با احتساب هزینه‌های مختلف، برای قیمت نهایی این خودرو باید انتظار چیزی در حدود ۲.۵ میلیارد تومان را داشته باشیم. به‌طورکلی، اگر موفق شوید کاروک را با قیمت نمایندگی خریداری کنید، ارزش خرید با چنین قیمتی را خواهد داشت زیرا شما را مالک یک کراس‌اوور اروپایی با تکنولوژی فولکس‌واگن خواهد کرد ولی بااین‌حال، موضوع بسیار مهم، بحث خدمات پس از فروش و تأمین قطعات خواهد بود. هرچند گروه ایران روور به‌عنوان شرکت مادر پارس ساتر هوشمند وعده‌های زیادی در این راستا داده و سعی دارد خیال خریداران را راحت کند ولی بااین‌حال، خرید یک کراس‌اوور اروپایی که در تعداد محدودی وارد می‌شود، طی سال‌های آینده می‌تواند از لحاظ تعمیرات و تأمین قطعات مشکل‌ساز شود. شرکت پارس ساتر هوشمند کماکان در حال مذاکره با طرف‌های خارجی برای واردات انبوه خودروهای اشکودا است.

سبک طراحی اجزا، مینیمال و با تریم‌های تزئیناتی به رنگ متضاد روی داشبورد، کنسول و رودری‌ها همراه است و در ترکیب با نمایشگر مولتی مدیا لمسی ۱۰ اینچی و مجموعه نشانگرهای دیجیتال پشت فرمان، جلوه‌ای مدرن به همراه دارد. البته هنوز مشخص نیست که نسخه‌های وارداتی بازار ایران نیز از نمایشگرهای دارای همین ابعاد و اندازه و آپشن‌های رفاهی مشابه بهره بگیرند. در نمای جلو SKODA اکتاویا ۲۰۲۳ می توان سبک طراحی تهاجمی و کمی خشن را مشاهده کرد که به دلیل استفاده از خطوط شکسته و و برآمده در زیر چراغ ها و همچنین بر روی کاپوت این خودرو، سبک طراحی آن بسیار جذاب و جوان پسند شده است. از طرفی خطوط کرومی کار شده در اطراف جلو پنجره اشکودا اکتاویا پرو می تواند احساس لوکس بودن را به بیننده منتقل کند و اصالت طراحی محصولات اشکودا را به نمایش در آورد. اشکودا اوکتاویا نسبت به دیگر محصولات اشکودا در بازار ایران طراحی اسپورت تری داشته و طراحی آن قشر جوان را هدف قرار داده است.

آن‌ها در مجموع قدرتی معادل 204 اسب بخار و گشتاور 350 نیوتن متری تولید می‌کنند. این موتور از یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 37 آمپر ساعت و 13 کیلووات ساعت استفاده می‌کند که منجر به برد 35 مایل در چرخه WLTP می‌شود.موتور دیزلی برای خریداران اشکودا اکتاویا مهم است. دو نوع موتور دیزلی 2.0 لیتری TDI در خط تولید وجود دارد که انتخابی بین 116 اسب بخار و 150 اسب بخار را ارائه می‌دهند.

سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودرو‌ها را انجام بدهیم. در کل می توان گفت سبک طراحی اشکودا اکتاویا دقیقا پکیج کاملی از یک سبک طراحی جوان پسند و جذاب بوده و دقیقا همان چیزی است که از یک خودروی اروپایی انتظار می رود. باوجود نمایشگر بزرگ ۹ اینچ، پنل پشت فرمان دیجیتال ۱۰/۲۵ اینچ و پرهیز از کلیدهای فیزیکی، فضای داخلی سوپرب برای علاقه‌مندان خودروهای مدرن مناسب است و عامه‌پسند جلوه می‌کند. یک خط تیز از جلو تا عقب خودرو رفته و یک خط دیگر در پایین درب ها دیده می شود. نکته جذاب تر اما شیب فرود ستون C و نحوه اتصال سقف به شیشه عقب و درب صندوق است. طراحی این لوگو برای بازاریابی محصولات اشکودا در ایران و برای مشتریان داخلی بسیار مفید است، چرا که بینندگان در یک نگاه می‌توانند به راحتی کلمه فارسی را بخوانند و راحت‌تر و سریع‌تر در حافظه‌شان نقش ببندد.

بدین ترتیب، یک صندوق عقب بزرگ ۶۲۵ لیتری در انتهای پشتی اشکودا سوپرب پدید می‌آید که به راحتی می‌تواند پاسخگوی نیازهای مسافرتی خانواده‌ای ۵ نفره باشد. شرکت پارس ساتر هوشمند مسئولیت واردات محصولات اشکودا به ایران را بر عهده دارد و سدان سوپرب را به کشورمان آورده است. اشکودا در سال ۱۹۹۱ یکی از زیرشاخه‌های اروپایی گروه فولکس‌واگن آلمان شد۱ و هم‌اکنون از برندهای متعلق به این غول خودرو سازی آلمان به‌شمار می‌آید.۲ . موتور بنیزین 1.0 لیتری 80 اسب بخار قدرت تولید می‌کند، در حالی که نسخه‌های 95 و 110 اسب بخاری از موتور 1.0 لیتری توربو بنزینی نیز ارائه می‌شوند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *