مقایسه خودرو برقی وارداتی

15 خودرو برقی حاضر در نمایشگاه تهران 1403؛ گردهمایی بهترین ماشین های الکتریکی وارداتی گجت نیوز

با این شرایط برای واردات، مشمول کمترین سود بازرگانی خواهند شد و صرفاً عوارض گمرکی خواهند داشت. می‌توان امیدوار بود بی وای دی سی‌گل و دلفین، در صورت ورود به ایران، ۶۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان هزینه خرید داشته باشند. هوندا ENS۱ تقریبا با همان آپشن‌های قابل انتظار به لیست خودرو‌های برقی وارداتی پیوسته و دست کم ۲۷ هزار دلار و در گران‌ترین تیپ تا ۳۳ هزار دلار ارزش دارد.

این خودروها از مزایای زیادی برخوردارند که می‌تواند دلیل اصلی تصمیم‌گیری برای خرید آن‌ها باشد. بر اساس جدیدترین اطلاعات منتشر شده از سوی رئیس سازمان توسعه تجارت، سود بازرگانی خودروهای برقی وارداتی، یک تا ۲۶ درصد خواهد بود. شتاب‌ ۰ تا ۱۰۰ مدل قوی‌تر حدود ۵.۲ ثانیه است که برای یک خودروی برقی بسیار عالی است. ظرفیت یدک‌کشی آیونیک ۵ برابر با ۶۸۰ کیلوگرم است که با توجه به برقی بودن خودرو، مناسب ارزیابی می‌شود. LUNA-GRE اولین خودرو وارداتی برقی ایرانخودرو محسوب می‌شود که برخلاف شایعات روز‌های اخیر مبنی بر عرضه و فروش در سال آینده، همین امسال به لیست خودرو‌های برقی وارداتی اضافه شده است.

این محصول جذاب برقی طرفداران زیادی برای واردات دارد و سرانجام BYD ALI توانسته موفق به واردات آن از چین شود. یکی از محصولات تازه وارد مدیران خودرو در ششمین نمایشگاه خودرو پایتخت، ام وی ام ایکس 77 بود. علاوه بر رونمایی از این کراس اوور جدید، نماینده رسمی چری در کشور از نسخه برقی فونیکس FX رونمایی کرد تا تنوع سبد محصولات خود را افزایش دهد. همچون لاماری ایما برقی، فونیکس اف ایکس الکتریکی نیز برای اولین مرتبه در نمایشگاه خودرو شیراز 1403 به نمایش درآمد. برخلاف خودروهای بنزینی که از موتور احتراق داخلی و قطعات متحرک زیادی بهره می‌برند، خودروهای برقی تعداد قطعات متحرک کمی دارند و در نتیجه استهلاک کمتری دارند. فیدلیتی برقی یا چری eQ5 در مدل پایه، ۲۰ هزار دلار قیمت دارد و احتمالاً برای بازار ایران، هزینه خرید ۱/۳ تا ۱/۵ میلیارد تومان خواهد داشت.

تا اینجا با خودروهای الکتریکی آشنا شدیم که برای فروش عرضه شده و هم‌اکنون در بازار قابل خریداری هستند. غیرازاین خودروها اما مدل‌های برقی دیگری هم هستند که قرار است به‌زودی به بازار عرضه شوند. تعداد این خودروها زیاد است ولی در ادامه با چند نمونه‌ای آشنا خواهیم شد در شرف عرضه به بازار قرار دارند. پارس خودرو تصمیم گرفته با عرضه رووی eRX5، سهم خود را از بازار خودروهای وارداتی بهبود دهد. نظر شما درخصوص افزایش تعداد خودروهای برقی در سامانه یکپارچه چیست؟ لطفاً نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با تکراتو درمیان بگذارید.

ارزان‌ترین جک KMC J7  برقی در روسیه و مکزیک و کشورهای شرق آسیا، ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار قیمت دارد. این خودرو، سال ۱۴۰۲ به عنوان تاکسی برای تهران رونمایی شده بود و حالا ظاهرا برای عرضه‌ی عمومی آماده می‌شود. هوندا وزل با طول ۴۳۴۰  و عرض ۱۷۹۰ و ارتفاع ۱۵۸۲  میلی‌متر همراه فاصله محوری۲۶۱۰  میلی‌متر تولید می‌شود.

زیرمجموعه‌ی گروه بهمن به نام شرکت بی‌ ام کارز، واردات هونگچی را در ایران برعهده دارد. طی ماه‌های اخیر، چند دستگاه هونگچی H5 با پیشرانه تمام بنزینی وارد کشورمان شده و حالا توسط دلالان سودجو، ۷ تا ۹ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. اگر این خودرو به برق شهری وصل شود، ۸ ساعت زمان می‌برد تا ظرفیت باتری‌ها را تکمیل کند. البته اتصال به شارژرهای DC که هنوز در ایران به عدد انگشتان یک دست نرسیده‌اند، فرایند شارژ کامل را در زمان کمتر از ۳۰ دقیقه ممکن خواهند کرد.

این نسخه اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز در خرداد ۱۴۰۳ رونمایی شد و در حال حاضر به زمان عرضهٔ آن نزدیک شده‌ایم. نسخه برقی فونیکس FX از یک موتور الکتریکی استفاده می‌کند که در جلو نصب شده است و ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۴۰ نیوتن متر گشتاور دارد. انرژی موردنیاز این موتور توسط یک پکیج باطری ۶۱ کیلووات ساعتی تأمین می‌شود که با هر بار شارژ کامل بسته به معیارهای مختلف آزمایش امکان پیمایش مسافتی بین ۴۳۰ تا ۵۰۰ کیلومتر را فراهم می‌کند. فونیکس FX برقی از نسخه بنزینی قدرت بیشتری دارد و ظرف ۷.۲ ثانیه از صفر به سرعت صد کیلومتر بر ساعت می‌رسد. آئودی Q5 e-Tron با قیمتی نزدیک به ۴ میلیارد تومان، یکی از گران‌ترین خودروهای وارداتی به ایران محسوب می‌شود. Q5 e-Tron که اولین بار در سال ۲۰۲۱ رونمایی شد، به‌طور خاص برای بازار چین طراحی شده و در این کشور توسط جوینت ونچر سایک فولکس‌واگن تولید می‌شود.

شرکت مکث موتور با اضافه کردن دو مدل خودرو به لیست سامانه یکپارچه، حالا حضوری پررنگ‌تر در این سامانه خواهد داشت. همراه 4 مدل برقی دو خودرو ونوسیا استار و ونوسیا D60 Plus از این شرکت به لیست اضافه شد. هیوندای آیونیک ۵ خودروی الکتریکی پیشرفته‌ای است و به امکانات رفاهی متعددی مجهز شده است؛ مثل تنظیمات برقی چندحالته و گرم‌کن و سردکن صندلی‌های جلو. اولین چیزی که در نمای جلوی هیوندای آیونیک ۵ جلب‌توجه می‌کند، چراغ‌های LED آن هستند که به‌صورت پیکسلی طراحی شده‌اند.

همچنین، سیستم‌های ایمنی و کمکی پیشرفته آن، از لحاظ ایمنی نیز در سطح بالایی قرار دارد و می‌تواند از سرنشینان به خوبی محافظت کند. سینوگولد تانگو ۵ یکی از بهترین خودرو های برقی وارداتی از برند سینوگولد است که با طراحی مدرن و ویژگی‌های پیشرفته وارد بازار شده است. این خودرو با توجه به نیازهای روزافزون به وسایل نقلیه پاک و کارآمد، توانسته است جایگاهی ویژه در بین خودروهای برقی پیدا کند. سینوگولد تانگو ۵ در واقع نسخه برقی چری آریزو 5 است که شرکت چری امتیاز تولید آن را به برند سینوگولد واگذار کرده است. این خودرو قبلاً در میان خودروهای وارداتی دیده شده بود و اکنون مشخص شده که واردکننده آن شرکت سایپا است.

خودروهایی مانند فولکس واگن ID4، با برد 440 کیلومتری و قابلیت شارژ سریع، در کنار مدل‌هایی مانند هونگچی E-QM5، هوندا ENS1 و سینوگولد تانگو ۵ ، از جمله گزینه‌های برتر در بازار محسوب می‌شوند. این خودروها علاوه بر کارایی بالا، به دلیل طراحی مدرن، مصرف بهینه انرژی و هزینه‌های نگهداری پایین، به‌عنوان گزینه‌های محبوب در بین خریداران خودروهای برقی وارداتی شناخته می‌شوند. فولکس واگن ID4، یک کراس‌اور برقی جمع‌وجور است که در سال 1403 عرضه شد، اما هنوز تحویل مشتریان نشده است. این خودرو با باتری 55.7 کیلووات‌ساعتی، برد 440 کیلومتر دارد و با شارژ سریع در 35 دقیقه تا 80 درصد شارژ می‌شود. این خودرو در چین توسط FAW تولید شده و نسخه دیگری به نام ID4 X نیز توسط سایک-فولکس ساخته می‌شود.

سدان برقی جک، ظرفیت باتری ۵۰/۱ کیلووات ساعت دارد و با شارژ کامل، ۴۰۰ کیلومتر می‌پیماید. حتی با ایستگاه‌های شارژ DC که در ایران بسیار کمیاب هستند، حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا ۸۰ درصد ظرفیت باتری‌های جک J7 EV تکمیل شود. در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، چهار مدل الکتریکی به تازگی اضافه شده است. قرار است سه نسخه از این خودرو با توان‌های 94 اسب بخار، 174 اسب بخار و 201 اسب بخاری به بازار بیایند که دو مدل اول مجهز به باتری‌های 44.9 کیلووات ساعتی هستند و نسخه قدرتمند با ظرفیت باتری 60 کیلووات ساعت عرضه می‌شود. از این رو در ادامه به معرفی چند مدلی که تا کنون عرضه رسمی آن ها آغاز شده است پرداخته می شود. در مرحله آخر، عرضه کنندگان خودروهای برقی وارداتی، دعوت نامه ای را برای متقاضیانی که با تخصیص خودرو برقی وارداتی به آن ها، موافقت گردیده، ارسال خواهند کرد و فرد باید، برای عقد قرارداد و طی مراحل بعدی، اقدامات لازم را انجام دهد.

به همین دلیل، نیسان سانی وارداتی طراحی بسیار قدیمی و سالخورده‌ای دارد که پیشینهٔ آن به پانزده سال پیش یعنی سال ۲۰۱۰ بازمی‌گردد. درنتیجه، سانی با فرم تخم‌مرغی و قدیمی، در برابر ریسپکت حرفی برای گفتن نخواهد داشت. همین موضوع در مورد داخل خودرو هم صدق می‌کند و طراحی داخلی کاملاً قدیمی سانی به وضوح نشان می‌دهد که با خودرویی متعلق به یک نسل قبل طرف هستیم. این سدان اقتصادی با غربیلک فرمان ساده، نمایشگر کوچک و کنسول قدیمی با دسته دنده بزرگ، قطعاً نمی‌تواند در برابر خودروهای چینی جدیدتر بازار عرض‌اندام کند هرچند که از لحاظ دوام طولانی‌مدت شرایط بهتری خواهد داشت.

در نتیجه بازار فروش بی وای دی هان برقی بسیار محدود و شرایط بازار دست دوم آن نیز بسیار مبهم خواهد بود. قیمت قطعی این خودرو برای بازار ایران هنوز مشخص نیست اما یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان “علی‌الحساب” در سامانه یکپارچه قید شده است. این کراس‌اور گیربکس تک سرعته دارد و در زمان ۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. باتری ۶۸.۸ کیلووات ساعتی با شارژ سریع می‌تواند در مدت زمان ۴۰ دقیقه شارژ شود؛ اما شارژ معمولی با برق شهری ۹ تا ۱۰ ساعت زمان می‌برد. اخیرا خودروی جک J7 برقی یا E50A به کشور وارد شده بود که در طرح ثبت نام خودرو برقی رانندگان تاکسی نیز از آن نام برده شد. برای خرید خودروی هیبریدی یا برقی با شرایط مناسب و خدمات پس‌ازفروش مطمئن از نمایندگی‌های معتبر و شناخته‌شده استفاده کنید.

این خودرو که نسخهٔ الکتریکی نسل سوم ب‌ام‌و X1 محسوب می‌شود، اخیراً برای فروش عرضه شده است. IX1 به یک موتور الکتریکی با ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نئون متر گشتاور در جلو مجهز است که انرژی موردنیاز خود را از یک باطری ۶۸ کیلووات ساعتی می‌گیرد. این خودرو محصول شرکتی بنام اسکای‌ورث است ولی در برخی بازارهای صادراتی مثل لهستان، رومانی، ایران و… با نام اسکای‌ول عرضه می‌شود. ET5 در ایران توسط شرکت نوین ماهان مونتاژ و عرضه می‌شود که با برند نبکا موتور شناخته می‌شود و از طریق همکاری کرمان موتور و گروه مپنا شکل گرفته است. ET5 روی محور جلوی خود یک موتور الکتریکی با ۲۰۱ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور دارد و به یک پکیج باطری ۷۲ کیلووات ساعتی مجهز است که شعاع حرکتی ۵۲۰ کیلومتری را فراهم می‌کند.

اگر به خاطر داشته باشید زمانی که اولین تویوتای این لیست را معرفی کردیم، در مورد ارزان بودن ماشین‌های تویوتا صحبت کردیم و گفتیم که مدل‌های اقتصادی تویوتا را معرفی خواهیم کرد. اینجا همان بخش است و قصد داریم ارزان ترین و البته پرفروش ترین خودروی الکتریکی جهان یعنی تویوتای پریوس را با هم بررسی کنیم. این خودرو در بازار‌های جهانی بخصوص در آمریکا رکورد‌های خوبی از خود به جا گذاشت و به بازار خود رو شوک‌های مختلفی وارد کرد. مدل هان از سوی بی وای دی، به‌عنوان یکی از موفق‌ترین، پیشرفته‌ترین و مشهورترین خودروسازان چینی، در سال ۲۰۲۰ و در سگمنت سدان فول سایز (سایز بزرگ) به بازار معرفی شد. این خودرو در نسخه‌های مختلف هیبرید پلاگین و تمام الکتریکی به بازار عرضه می‌شود، اما نسخه به‌نمایش درآمده در نمایشگاه خودرو تهران از سوی شرکت BYD ALI، نسخه تمام الکتریکی و فیس‌لیفت‌شده آن است.

آئودی Q4 e-tron خودرویی لوکس با عملکرد فوق‌العاده است که توانسته توجهات زیادی را به‌سمت خود جلب کند. کابین هیوندای آیونیک ۵ مدل ۲۰۲۵، به‌طور خلاصه ترکیبی از سادگی، فناوری‌های پیشرفته و موادسازنده دوستدار محیط‌زیست است که تعهد هیوندای به پایداری را نشان می‌دهد. در نمای جانبی اولین چیزی که به چشم می‌خورد، کاپوت کوتاه و کابین کشیده است که سبب شده آیونیک ۵ ظاهر اسپرتی داشته باشد. خطوط تیز و زاویه‌دار بدنه علاوه‌بر اینکه باعث مدرن به نظر رسیدن خودرو می‌شوند، ویژگی‌های آیرودینامیکی آن را هم بهبود می‌دهند. ارزش گمرکی کالاهای وارداتی مطابق ماده ۱۴ قانون امور گمرکی محاسبه و تعیین می‌گردد. تبصره ۴- عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی خودرو وارداتی انتخابی حذف می‌گردد.

خودروهای برقی فقط دو پدال دارند و نیازی به جابجایی میان کلاچ و دنده نیست، که این موضوع رانندگی را ساده‌تر و راحت‌تر می‌کند. سیستم کروز کنترل تطبیقی در هیوندای آیونیک ۵ به‌طور خودکار سرعت خودرو را براساس ترافیک تنظیم می‌کند و به همین دلیل در سفرهای طولانی راننده کمتر خسته می‌شود. همچنین، سیستم پارک خودکار و سنسورهای پارک جلو و عقب به راننده کمک می‌کنند تا راحت‌تر و با اطمینان بیشتر خودرو را پارک کند. KMC J7 به‌کمک باتری ۶۴ کیلووات‌ساعت می‌تواند تا حدود ۵۵۰ کیلومتر دوام داشته باشد و کاتالوگ این خودرو نشان می‌دهد برای تکمیل شارژ باتری باید تقریبا هشت و نیم ساعت انتظار کشید. در کل می‌توان گفت که آریزو یکی از خودروهای برقی خوب به شمار می‌رود که هم از نظر اقتصادی هزینه زیادی روی دست شما نخواهد گذاشت و هم ویژگی‌های خوبی را در اختیار کرابران قرار می‌دهد و از نظر آپشن‌هایی که دارد یک گزینه ایده‌آل است.

کراس‌اووری با ظاهری نسبتا اسپرت که البته با اقتصادی‌ترین نسخه آن در سامانه خودرو‌های برقی وارداتی یعنی آئودی Q5 e-tron طرف خواهیم بود. یکی از برندهای چینی که حضور پررنگی در غرفه واردکنندگان ایرانی، به ویژه الوند موتور داشت، بی وای دی بود. این خودروساز بزرگ که تخصص و مهارت بالایی در طراحی و تولید محصولات برقی و هیبریدی دارد، با خودرو دلفین به بازار آمده تا با سایر رقبای چینی خود دست به گریبان شود. این خودرو دارای فضای داخلی مدرن و راحتی است که تجربه رانندگی لذت‌بخشی را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد. همچنین، با توجه به سیستم‌های ایمنی و کمکی پیشرفته، این خودرو از لحاظ ایمنی نیز در سطح بالایی قرار دارد.

اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. قیمت پایه قطعی و علی الحساب ۷ خودروی تمام برقی عرضه شده در سامانه فروش این محصولات اعلام شد.

بر اساس اخبار مختلف، به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، در ماه های آتی، بر انواع خودروهای برقی وارداتی قابل ثبت نام و خرید، افزوده خواهد شد و متقاضیان واجد شرایط خرید و ثبت نام این خودروها، باید پیگیر اخبار مربوط به این حوزه باشند. در حال حاضر، آریزو ۵ اسپرت قیمت کارخانه‌ای یک میلیارد و ۲۹۱ میلیون تومانی دارد درحالی‌که این رقم در بازار به نزدیک ۱.۵ میلیارد تومان رسیده است. برخی مدل‌ها حتی سریع‌تر از خودروهای بنزینی عمل می‌کنند، بنابراین رانندگی با آن‌ها می‌تواند هیجان‌انگیز باشد. در شرایطی که ایران با مشکل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند، استفاده از خودروهای برقی که هیچ‌گونه آلایندگی ندارند، می‌تواند نقش مهمی در کاهش آلودگی محیطی ایفا کند.

در ادامه با هم کاندیداهای بهترین خودرو برقی در ایران را خواهیم شناخت و کمی هم در مورد خودروهای برقی نافرجام ایرانی صحبت خواهیم کرد. در یکی از روز‌های ماه آگوست سال 1888 برای اولین چیزی در خیابان‌ها حرکت می‌کرد که خیلی از مردم هیچ توضیحی برای آنچه می‌دیدند نداشتند. یک زن و دو پسر بچه سوار بر گاری سه چرخ که بدون اینکه هیچ اسبی جلوی آن باشد به راحتی حرکت می‌کردند. دستاوردی که شاید در روز‌های اول خیلی‌ها آن را بیهوده می‌دانستند، اما رفته رفته دنیای ما را شکل داد.

در بازار جهانی، قیمت فروش یک خودروی برقی معمولاً ۱/۵ تا ۲ برابر محصول مشابه با موتور بنزینی است. مثلاً کیا نیرو در کلاس کراس‌اور کوچک، برای نسخه هیبرید آستانه قیمت ۲۸ هزار دلار دارد؛ اما نسخه تمام الکتریکی کیا نیرو، ۴۲ هزار دلار است. دیگر نکته‌ی مهم در بحث مقایسه‌ی خودروهای برقی با دیگر مدل‌ها، به میزان قدرت و گشتاور مربوط می‌شود که معمولاً محصول تمام الکتریکی، شرایط بهتری دارند. روز گذشته 6 خودرو جدید که قرار است به زودی در سامانه یکپارچه عرضه شوند منتشر شد. با حضور این 4 مدل جدید، حالا لیست خودروهای برقی قابل عرضه در سامانه یکپارچه به 5 دستگاه رسید.

بهترین خودرو برقی وارداتی در ایران معمولا شامل برندهای معتبر جهانی مانند تویوتا، هیوندای و برخی مدل‌های چینی می‌شوند؛ اما به‌دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های گمرکی، تنوع مدل‌ها در ایران محدود است و بیشتر خودروهای هیبریدی در بازار هستند. برخلاف خودروهای بنزینی که به سرعت می‌توانند سوخت‌گیری کنند، شارژ خودروهای برقی نیاز به زمان بیشتری دارد. حتی اگر از شارژرهای سریع استفاده کنید، ممکن است حدود 30 دقیقه زمان لازم باشد تا 80 درصد از ظرفیت باتری خودرو شارژ شود. این زمان ممکن است در سفرهای طولانی یا زمانی که نیاز به شارژ سریع دارید، کمی ناخوشایند باشد.

به این ترتیب احتمالاً در روزهای آتی دور جدید عرضه خودروهای وارداتی در سامانه رقم بخورد تا متقاضیان بتوانند نسبت به انتخاب اولویت خرید اقدام کنند. این زیرساخت‌ها شامل ایستگاه‌های شارژ سریع و شبکه برق پایدار و قابل‌اعتماد می‌شود. نبود زیرساخت‌های مناسب برای شارژ خودروهای برقی، استفاده از این خودروها را به چالش می‌کشد و باعث می‌شود بسیاری از مردم تمایلی به خرید این خودروها نداشته باشند.

از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم. آیونیک ۵ به ایربگ‌های جلو، جانبی و پرده‌ای مجهز شده است تا ایمنی سرنشینان را در هنگام حوادث افزایش دهد. یکی از ویژگی‌های متمایز کابین آیونیک ۵، استفاده از موادسازنده قابل‌بازیافت و سازگار با محیط زیست است.

مسئله آزادسازی واردات خودروهای برقی، از سال ۱۳۹۷ به‌صورت یکی از مباحث چالشی در حوزه سیاست‌گذاری خودروی کشور مطرح بوده است. پس از طی مراحل قانونی و تصویب در مجلس شورای اسلامی، سرانجام در ۱۶ خردادماه ۱۴۰١، قانون واردات خودرو به مدت ۵ سال جهت اجرا به دولت ابلاغ گردید. در این طرح، طیف گسترده‌ای از خودروها، از جمله خودروهای برقی، مشمول واردات به کشور شده‌اند. هر یک از این خودروها، شرایط و مقررات ویژه‌ای را برای ورود به بازار ایران دارا هستند. اگر علاقه مند به اخبار مهم واردات خودروهای برقی هستید تا ادامه این مطلب با پست بین المللی پی اس پی همراه باشید.

براساس ادعای سایت‌های چینی، لونا GRE همراه باتری ۴۳/۹ کیلووات ساعت، ۱۵۳۵ کیلوگرم وزن دارد و در زمان ۱۰ تا ۱۱ ثانیه به سرعت صد کیلومتر برساعت می‌رسد. موتور فیدلیتی برقی یا eQ5 در عقب نصب شده تا این خودرو یکی از معدود کراس‌اورهای دیفرانسیل عقب ساخت چین باشد. نسخه پایه ۱۶۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند؛ درحالی‌که مدل گران‌تر با ۱۷۷ اسب بخار و ۲۸۰ نیوتن‌متر نیز عرضه می‌شود. چری eQ5 فول آپشن مجهز به یک موتور برقی با قدرت ۲۰۰ اسب بخار و گشتاور ۳۰۰ نیوتن‌متر است. برای چری eQ5 دو نوع باتری متفاوت نیز وجود دارد که در مدل پایه، ۷۰/۱ کیلووات‌ساعت و برای نسخه‌های گران‌تر، ۸۸ کیلووات‌ساعت انرژی ذخیره می‌کند. این تجهیزات همراه موتورهای با قدرت متفاوت، توان پیمایش ۵۰۰ تا ۶۲۰ کیلومتر ارائه می‌دهند.

با استفاده از شارژرهای سریع، از ۳۰ تا ۸۰ درصد این باطری‌ها ظرف ۳۰ دقیقه شارژ خواهد شد. البته شرکتی تازه تأسیسی بنام آروین خودرو هم در نمایشگاه تهران ۱۴۰۲ این کراس‌اوور الکتریکی را رونمایی کرد و خبر از واردات آن داد ولی هنوز موفق به عرضهٔ eNS1 نشده است. این کراس‌اوور ژاپنی که از راه چین به ایران آماده، به یک موتور الکتریکی با ۲۰۴ اسب بخار قدرت و ۳۱۰ نیوتن متر گشتاور در جلو مجهز است. انرژی موردنیاز این موتور توسط یک پکیج باطری ۶۸.۸ کیلووات ساعتی تأمین می‌شود که با هر بار شارژ کامل امکان پیمودن ۵۱۰ کیلومتر را فراهم می‌کند.

البته، همانطور که در پاراگراف های قبلی این تیتر از مقاله، مورد اشاره و توضیح قرار گفت، هزینه های جانبی پس از ترخیص خودرو نیز باید به مبالغ فوق الذکر، افزوده شود. در ادامه، شرایط و نحوه ثبت نام خودروهای برقی وارداتی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین، مواردی چون، خرید بیمه شخص ثالث، پلاک کردن خودرو و شماره گذاری آن، مالیات بر ارزش افزوده و… نیز بر قیمت نهایی خودروهای برقی وارداتی، تاثیر می گذارند و خریداران این نوع از انواع خودروهای وارداتی، باید این نکته را مد نظر داشته باشند.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *