بررسی خودرو شاهین g

معرفی خودرو شاهین + انواع مدل و مشخصات فنی پارس قطعه

اگرچه این ویژگی ممکن است در نسخه پایه عرضه نشود، اما نسخه‌های اتوماتیک این سدان به نظر می‌رسد همچان با ساختار قبلی تولید می‌شوند. در صورت نهایی شدن نصب این سامانه، امکانات ایمنی و کنترل خودرو بهبود یافته و به خصوص در موارد مانند حرکت در سربالایی و سراشیبی، بهره‌مندی از ویژگی‌های جدید خواهد شد. این خودرو در سال 1399 معرفی شد و به سرعت به یکی از محبوب ترین خودروهای بازار ایران تبدیل شد. شاهین G با قیمت نسباتاٌ مناسب، کیفیت خوب و مصرف سوخت پایین، نظر بسیاری از خریداران و علاقه‌مندان را به خود جلب کرده است. از آنجایی که این خودرو در تابستان بررسی شده، عملکرد کولر نیز مورد بررسی قرار گرفته که کارایی آن برای مالکان این خودرو بسیار رضایت‌بخش خواهد بود؛ چرا که کولر در زمان کوتاهی توانست کابین را کاملا سرد کند. البته این خودرو از تهویه مطبوع اتوماتیک نیز بهره می‌برد، اما فنی که برای کولر انتخاب شده آنچنان کیفیت مناسب را ندارد؛ در واقع صدای فن بسیار زیاد بوده و برخی تصور می‌کنند که صدای ایجاد شده به موتور سایپا شاهین مربوط می‌شود، اما این صدای آزاردهنده از صدای فن ناشی می‌شود.

پلتفرم SP100 یک مگا پلتفرم به حساب می آید و امکان توسعه ۵ محصول بر روی آن فراهم است. این پلتفرم از نظر معنوی به نام سایپا ثبت شده و برای همین، یکی از سازه های چندگانه ملی در کشور به حساب می آید. در کنار این نکات، چند روز پس از رونمایی از سایپا شاهین ( رهام سابق ) در سال ۱۳۹۷، اطلاعاتی در اختیار پایگاه خبری اسب بخار قرار گرفت که نشان می داد، شاهین و پلتفرم SP100 بر اساس یک الگوی ژاپنی توسعه پیدا کرده اند و این پروژه به سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ باز می گردد. این خبر برای اولین بار از جانب اسب بخار در آن موقع مخابره می شد که حواشی زیادی را هم به دنبال داشت.

بله، خودروهای جدید معمولاً دارای گارانتی از طرف شرکت سازنده هستند که شامل خدمات پس از فروش و تعمیرات مربوطه می‌شود. در بخش عقب خودرو، چراغ های ال ای دی که به شکل باریک و افقی طراحی شده اند، به زیبایی و هماهنگی کلی خودرو افزوده اند. در شاهین اس، سایپا 4 آپشن «سانروف»، «مولتی مدیا (مانیتور+دوربین)»، «تهویه اتومات» و «دکمه‌های کنترلی روی فرمان» را حذف کرده بود. در هفدهمین نمایشگاه خودرو شیراز، که در تیرماه 97 برگزار شده، سایپا برای اولین‌بار از خوردویی جدید بنام «رهام» رونمایی کرد.

ما در بازاری قرار داریم که حق انتخاب بسیار محدودی برای پول پرداختی در قبال خرید خودروها وجود دارد. برای افراد با خانواده کم‌جمعیت، برای سفرهای نسبتاً کوتاه، با سرنشینانی که خیلی قد بلندی نداشته باشند و اهل رانندگی اسپرت نیز نیستند، شاهین انتخاب خوبی محسوب می‌شود. سایپا شاهین در حال حاضر با قیمت کارخانه معادل ۸ هزار دلاری خود، درواقع یکی از خودروهایی است که ارزش نسبت به قیمت بالایی دارد. اما قیمتان در بازار که بیش از ۱۲ هزار دلار است نمی‌تواند در برابر خودروهای متنوع ۱۰ تا ۱۲ هزار دلاری چینی کوچک‌ترین برتری داشته باشد.

همچنین، این روکش باعث می‌شود تا راننده و مسافران خودرو در هنگام نشستن به صورت راحت و آسان باشند. از سایر امکانات این بخش می‌توان به نویگیشن‌هاي گوگل و نشان، قابلیت نشان دادن فشارهای باد لاستیک‌ها (TPMS)، باز و بسته بودن درها، میرور لینک و اتصال آن به اینترنت (در صورت دور زدن محدودیت‌ها) اشاره کرد. با این حال، ارائه چنین اطلاعاتی به معنی عالی بودن یک پلتفرم نیست و بدیهی است که نتیجه گیری در مورد هر پلتفرم باید بر اساس محصول نهایی انجام شود. اما حضور سازه های معروفی مانند پلتفرم B تویوتا، PF1 گروه PSA، پلتفرم B0 و M0 گروه رنو در خودروسازان و شرکت های ایرانی این اعتماد را برای عموم و کارشناسان صنعت خودرو ایجاد می کند که با تمام انتقادهای صحیح وارده به محصولات داخلی، حداقل این خودروها پایه و اساس به نسبت معتبری را دارند. جعبه‌دنده دستی به راننده کنترل بیشتری بر دینامیک رانندگی و تجربه رانندگی بیشتری را ارائه می‌دهد. با جزئیات منطقی در بخش‌های جانبی و درپوش موتور، خودروی شاهین نشان دهنده حجم‌پردازی‌های معقول و منطقی در ساختار خود است.

یکی از دلایلی که نفوذ صدای موتور در کابین شاهین احساس می شود، نوع صدای این پیشرانه ۸ سوپاپ و توربو است. زیرا عموماً پیشرانه های ۸ سوپاپ و ۴ سیلندر صدای جذابی را ندارند و صدای زیاد این موتورها نمی تواند برای بسیاری منطقی و قابل قبول باشد. شاهین اتوماتیک CVT خودرویی است که تولید آن آغاز شده و از سال ۱۴۰۲ به فروش خواهد رسید. این خودرو به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو M15 مجهز است و جعبه دنده اتوماتیک CVT کمپانی پانچ بر روی آن نصب می شود.

منبع اگزوز آن در نگاه اول به دلیل ناهماهنگی در طراحی کاملا به چشم می‌آید؛ چرا که با وجود کشیده بودن قسمت سپر و ديفيوزر، منبع اگزوز پایین‌تر نصب شده و در هماهنگ بودن طراحی این بخش اختلال ایجاد کرده است. به جز این موارد، سایر اجزای نمای عقب سایپا شاهین دارای طراحی مناسبی هستند و می‌توان از طراحی کلی این خودرو رضایت داشت. در پروفیل جانبی سایپا شاهین نیز طراحان از خطوط متنوع و دستگیره‌هایی با رنگ مشابه بدنه استفاده کردند که توانسته نمای منطقی‌تری را به وجود آورد؛ استفاده از این سبک طراحی در خودروهای آسیایی به ویژه در محصولات چینی بسیار مرسوم است. سایپا شاهین از رینگ‌های 15 اینچی و تایرهایی با سایز 185 بهره می‌برد که باعث شدند سواری خودرو نرم‌تر شود، اما به طور کلی کمی کوچک دیده می‌شوند. نمایشگر مرکزی در میان تعداد زیادی دکمه و کلید اشغال شده و ابعاد کوچک به همراه جانمایی آن باعث شده دسترسی و استفاده از آن کمی سخت باشد.

انتقال نیروی این موتور هم توسط همان گیربکس پنج سرعته دستی صورت می‌گیرد که در شاهین G می‌بینیم. شاهین GL که ۱۲۷۸ کیلوگرم وزن دارد، در هر صد کیلومتر حدود ۷.۵ لیتر بنزین مصرف می‌کند و به باک سوختی با ظرفیت ۴۷ لیتر مجهز است. این خودرو ۴,۴۴۶ میلی‌متر طول، ۱,۷۷۱ میلی‌متر عرض و ۱,۴۹۰ میلی‌متر ارتفاع دارد و فاصلهٔ محوری آن ۲,۶۵۰ میلی‌متر است. آن طور که گفته می شود، شاهین پلاس پیشرانه ۱.۶ لیتری ME16 را خواهد داشت و جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک AT ساخت کمپانی DAE و لندای بر روی آن نصب می شود. اما مسائل مربوط به تحریم سبب شد تا این قوای محرکه بر روی شاهین نصب نشود و از سویی پیشرانه های جدید گروه خودروسازی سایپا که در فضای رسانه ای به خانواده موتور M18 معروف شده اند، به خاطر آماده نبودن نسخه نهایی بر روی این سدان جدید قرار نگیرد. منابع آگاه می گویند که خانواده موتور M18 پیشرانه هایی ۱.۵ لیتری هستند و به فناوری زمان بندی متغییر سوپاپ ها مجهز شده اند.

همچنین سازگاری این پلتفرم با ساختار خودروهای هیبرید و تمام برقی، سبب شده تا Toyota B Platform به یکی از معروف ترین سازه های تولید خودروهای پرتیراژ تبدیل شود. یکی دیگر از نکات جالب در مورد این پلتفرم، اعطای لقب پرفروش ترین پلتفرم در صنعت خودروی جهان است. زیرا تنها در کمپانی تویوتا از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ بیش از ۲۲ محصول بر روی این سازه ساخته شده و خودروهای پرفروشی مانند کرولا و پریوس بر روی پلتفرم B توسعه پیدا کرده اند.

از جمله ویژگی‌های این خودرو می‌توان به موتور 1.5 لیتری توربوشارژ، گیربکس 5 دنده دستی، و امکانات راحتی مانند سیستم تهویه اتوماتیک، ورود بدون کلید، و استارت دکمه‌ای اشاره کرد. در مورد شتاب گیری با شاهین دنده ای هم باید گفت که این خودروی در جایگاه معمولی قرار دارد. اگر این خودرو را یک سدان ۱۱۰ اسب بخار و با گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر بدانیم و جرم ۱۲۶۰ کیلوگرم آن را هم در نظر بگیریم، شتاب در محدوده ۱۳ ثانیه شاهین در شهری مثل تهران معمولی و قابل قبول است.

بعلاوه وزن سبک‌تران هم می‌تواند باعث شود تا پا به پای این خودروها با موتورهای حجیم‌تر و ۱۶ سوپاپ حرکت کند. با کمی پرداخت بیشتر می‌توان به سراغ دنا پلاس و تارا رفت که انتخاب‌های بهتری محسوب می‌شوند. در چند ماه گذشته نیز بحث قیمت گذاری های شورای رقابت حواشی را برای خودروسازان ایجاد کرد و بدیهی است که سایپا هم به خاطر قیمت گذاری شاهین توسط این سازمان با حواشی گوناگون برخورد داشته است. در این مدت شاهد بوده ایم که شورای رقابت خودروهایی را مانند دنا پلاس توربو دنده ای، دنا پلاس توربو اتوماتیک، سورن پلاس، رانا پلاس، پژو 207i دنده ای پانوراما، سایپا شاهین G و… قیمت گذاری کرده و از سویی عددی فراتر از انتظار مشتریان این خودروها را اعلام نموده است.

معمولاً طراحان داخلی، در زمان طراحی محصولات جدید، از المان‌های روز همان زمان خودروهای مختلف و مورد علاقه خود الهام می‌گیرند. چینی‌ها البته در این مسیر با الهام از خودروهای کانسپت معروف‌تر، محصولاتی را طراحی می‌کنند که در زمان تولید، تبدیل به ترند روز می‌شوند. با گذر از تمام این حواشی و اتفاق ها که این روزها برای تمام خودروسازان رخ می دهد، بسیاری به دنبال آن هستند تا با ویژگی های سایپا شاهین آشنا شوند. این سدان جدید بر اساس پلتفرم SP100 سایپا طراحی شده که این سازه اولین پلتفرم چندگانه در ایران به حساب می آید. به گفته سایپا و بر اساس ویدیوهای تست تصادف منتشر شده از شاهین، این خودروی جدید در کنار استانداردهای ۸۵گانه، اعتبارنامه های ECE را هم به دست آورده و با گذر از تست های تصادف و عملکرد این استاندارد توانسته تا در جایگاه ایمن ترین خودروی ملی قرار بگیرد.

هرچند این کروم‌کاری‌ها در رنگ‌های روشن سایپا شاهین تغییرات چندانی ایجاد نمی‌کرد، اما در رنگ‌های تیره حذف کروم دور جلوپنجره نمای بدی را به وجود آورده است. دی لایت‌ها و چراغ‌های موسوم به ابرویی نیز هنگام روشن بودن نمای به‌روزی ایجاد خواهند کرد، اما عدم وجود لنز و عدسی در چراغ‌های اصلی برای یک خودرو با چنین قیمتی کمی عجیب به نظر می‌رسد. در کنار این ویژگی ها، شنیده ها حاکی از آن است که بزودی شاهین دنده ای به امکانات جدیدترین از جمله صندلی و غربیلک فرمان چرم، کروز کنترل، تریم داخل جدید و… مجهز می شود. بله، خودرو شاهین G با جعبه‌دنده دستی دارای سیستم‌های ایمنی مانند ایربگ‌ها، ترمز ضدقفل (ABS)، و توزیع نیرو ترمز می‌باشد. بله، این خودرو دارای امکاناتی از جمله ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای، سیستم تهویه اتوماتیک، و نمایشگر لمسی است.

سایپا شاهین به عنوان یکی از جدیدترین محصولات گروه خودروسازی سایپا محسوب می‌شود، در بررسی این سدان ملی، به مزایا و معایب آن اشاره می‌کنیم. ما می‌دانیم که بسیاری از هم‌وطنانمان به‌اجبار، خودروی سایپا شاهین را خریداری کرده و استفاده می‌کنند. این موضوع نمی‌تواند رسالت ما برای بیان ایرادات این خودرو و سایر خودروهای تولیدی را تحت شعاع خود قرار دهد. شأن و خواست مردم ایران، خودروهایی به‌مراتب برتر و بالاتر از شاهین و ساینا و کوییک و دنا است. فرمان برقی، انرژی چندانی برای رانندگی طلب نمی‌کند و نرم و دقیق و حساس به سرعت است اما در دست گرفتن آن لذت‌بخش نیست. سروصدای ورودی به کابین آزاردهنده است و صدای تعلیق هم به همراه کوبش‌های آن مزید بر علت می‌شود.

بدیهی است که در صورت انتشار ویدیوی تست تصادف سایر محصولات داخلی بر اساس اعتبارنامه های جدید ECE، می توان در مورد میزان ایمنی خودروهای مختلف نظر دقیق تری داد. سایپا شاهین G جدیدترین سدان بازار است که روز گذشته دعوتنامه های آن برای مشتریانش صادر شد. سایپا با توجه به مصوبه شورای رقابت، قیمت این خودرو را با جمع مالیات ها، نزدیک به ۲۶۸ میلیون تومان به حواله داران شاهین اعلام کرده است. شاهین جدیدترین سدان سایپا است که در کلاس C طراحی شده و پلتفرم ملی SP100 برای آن انتخاب شده است. این خودرو در حال حاضر با تیپ های دنده ای و اتوماتیک در کارخانه تهران سایپا تولید می شود و قرار است تا بزودی تیپ های جدیدی به این سدان ملی اضافه شود.

صندوق عقب سایپا شاهین نیز حدود ۴۲۰ لیتر فضا در اختیار وسایل و اسباب کاربران قرار داده و حجم آن جهت مسافرت‌های خانوادگی قابل قبول و مناسب خواهد بود. به طور کلی، شاهین G برای کسانی که به دنبال عملکرد و کنترل بیشتر در رانندگی هستند، مناسب است در حالی که شاهین CVT با امکانات راحتی و لوکس، برای کسانی که به دنبال راحتی و سطح بالای امکانات هستند، گزینه‌ی مناسبی خواهد بود. با در نظر گرفتن این موارد، خریداران می‌توانند تصمیمی منطبق با نیازها و ترجیحات شخصی خود اتخاذ کنند.

موتور توربوشارژ با حجم 1.5 لیتر، حداکثر 110 اسب بخار قدرت و 178 نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کند. عملکرد شاهین CVT، با توجه به نوع گیربکس CVT که در تیپ ترونیک 7 سرعته قرار دارد، ممکن است کمی تفاوت داشته باشد که مشخصات دقیق آن هنوز منتشر نشده است. اما اگر به‌دنبال یک خودروی اقتصادی‌تر با قیمت مناسب‌تر و امکانات پایه هستید، شاهین GL انتخاب مناسبی خواهد بود. هرچند استفاده از چنین متریالی برای خودروهایی که در جایگاهی پایین‌تر از شاهین قرار دارند یک ایراد مهم به‌شمار نمی‌رود، اما برای خودرو ملی سایپا شاهین با چنین قیمتی یک ایراد محسوب می‌شود. سایپا در کلاسی که رقیب مناسبی برای محصولات اصلی ایران‌خودرو در خانواده سمند و پژو و رانا نداشت، با استفاده از پلتفرم خودروی وولکس C30 که وام گرفته از تویوتا یاریس نسل دوم بود، دست به طراحی سدانی کامپکت زد که ابتدا رهام نام گرفت اما بعدها نام شاهین برای آن برگزیده شد.

سایپا پیش از این در نمایشگاه های خودرو نمونه هایی از شاهین را به نمایش گذاشته بود که دارای زیرآرنجی و کنسول میانی جلو بودند. بدیهی است که نبود این آپشن نقدی درست و به جا است و در ویدیوی تست و بررسی شاهین هم به آن اشاره شد. با این حال شاهد بودیم که سایپا در آخرین اطلاع رسانی های خود در مورد ویژگی های شاهین G، نصب کنسول میانی و زیرآرنجی جلو را در نمونه های تحویلی به مشتریان اعلام کرد. سایپا شاهین دنده ای با وجود اینکه در بحث عدد اسب بخار معمولی ظاهر می شود و تنها ۱۱۰ اسب بخار را تولید می کند، اما به خاطر ساختار توربو گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر را از دور حدود 1760RPM در اختیار راننده می گذارد که توانی بهتر نسبت به رقبای یاد شده است. این خودرو با مشخصات فنی مناسب، امکانات راحتی، و طراحی جذاب، گزینه‌ای جذاب برای خریداران در بازار ایران محسوب می‌شود.

پمپ خلاء این خودرو عملکردی بهتر نسبت به سایر خودروهای توربوی داخلی دارد و می توان روی ترمزهای این خودرو حساب کرد. به عبارت ساده تر، وقتی برای اولین بار پشت فرمان شاهین می نشینید، نیاز نیست تا مدت زمان زیادی را برای پیدا کردن بهترین محدوده ترمزگیری صرف نمایید. در شرایط مختلف ترمزگیری شاهد بودیم که سامانه های سه گانه ترمز شاهین عملکرد خوبی را دارند. همچنین یکی از نکاتی که باعث می شود تا شاهین ترمزهای بهتری را نسبت به برخی رقبای داخلی داشته باشد، تعادل بهتر آن در هنگام ترمزگیری های شدید است. پلتفرم B تویوتا قابلیت این را دارد تا از محصولات کلاس B، B پلاس و C رده های فنی مختلف پشتیبانی کند.

در پاسخ به ابهامات، گروه خودروسازی سایپا یکی از قسمت های مستند اختصاصی خود را به پیشرانه M15 توربو اختصاص داد و مهندسان مگا موتور توضیحاتی را در مورد این پیشرانه ارائه دادند. به گفته مهندسان این خودروساز، پیشرانه M15TC یک موتور جدید است و صرفاً نمی توان گفت که یک قطعه توربوشارژر به M15 تنفس طبیعی اضافه شده است. بلکه بیش از ۹۰ قطعه در ساختار M15 به روزرسانی و اضافه شده و قطعاتی مانند بالانسر، ساختار BCM، بلوک، سرسیلندر، سامانه برق رسانی، سامانه خنک کاری، سر سیلندر و… تغییر کرده است.

در داخل شاهین GL هم شاهد همان کابین معمولی هستیم که با طراحی قدیمی، فضای کاملاً پلاستیکی، نمایشگر کوچک و تریم تمام مشکی، حال و هوایی کاملاً اقتصادی دارد و طبیعتاً، کنترل‌های سانروف از روی سقف حذف شده است. در سراسر کابین خودرو، پلاستیک خشک را می‌بینیم که کیفیت پایینی دارد ولی به لطف پلت‌فرم مدرن‌تر، فضای سرنشینان در جلو و عقب قابل‌قبول است و برای استفاده‌های خانوادگی مناسب خواهد بود. صندوق بار شاهین هم با ظرفیت ۴۲۰ لیتری، فضای مناسبی را در اختیار خریداران قرار می‌دهد. شتاب سایپا شاهین در اواخر ضرایب دنده دوم و در دور موتور 2200 هنگامی که سامانه توربوشارژ به مدار وارد می‌شود، به چشم می‌آید و می‌تواند باعث خوشحالی راننده شود. گفتنی است سایپا شاهین که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته از جدیدترین آپدیت‌های سایپا بهره می‌برد و به همین دلیل به‌روزترین نسخه شاهین محسوب می‌شود. گفتنی است گیربکس سایپا شاهین اکنون کابلی شده و احتمالا از ساختاری مشابه گیربکس منوآل خودروهای برلیانس بهره می‌برد.

سواری شاهین در کلاس خود و در مقایسه با خودروهای ایرانی هم‌رده کمی نرم‌تر است و سرنشینان، به‌خصوص در ردیف عقب کوبش‌های کمتری را از موانع جاده‌ای متحمل می‌شوند. قالب بدنه و همین‌طور سیستم کنترل پایداری نیز موجب شده تا شاهین ساپیا سر پیچ‌ها پایداری مناسبی داشته باشد. شاهین GL تنها در نداشتن سانروف با شاهین G تفاوت دارد و به‌جز این مورد، امکانات آن‌ها یکسان است.

همچنین جعبه دنده 5F18 بسیار ما را به یاد جعبه دنده JHQ می اندازد که ترکیبی جدید از ضرایب کوتاه و بلند است. تعویض دنده در شاهین دنده ای نرم و راحت انجام می شود و می توان گفت که استفاده از گیربکس شاهین دنده ای تا حدی راحتتر از استفاده از گیربکس دستی دنا پلاس است. اما در نظر داشته باشید که فاصله دنده ها در پنل تعویض دنده تا حدی زیاد است و برای رفتن به هر دنده، باید مسیر نه چندان کوتاهی را طی کرد. با توجه به اینکه حداکثر گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر پیشرانه در دور کمتر از 1800RPM در اختیار راننده گذاشته می شود، می توان رانندگی نه چندان پیچیده ای را با شاهین دنده ای تجربه کرد.

طراحی داخلی شاهین در مقایسه با بسیاری از تولیدات دیگر این شرکت، جذاب و مدرن‌تر به نظر می‌رسد. طراحی تقریبا زیبای کنسول میانی داشبورد به همراه فرم مناسب غربیلک فرمان و حالت اسپرت پنل کیلومترشمار پشت آن، جلوه‌ای چشم‌نواز و تقریبا همه‌پسند از فضای داخلی شاهین به نمایش می‌گذارد. این خودرو دارای چهار چرخ و بدنه‌ای بسیار شکیل است که باعث شده تا آن را به یک خودروی بسیار جذاب تبدیل کند. همچنین، این خودرو دارای چراغ‌های عقب LED است که به خودرو ظاهری بسیار زیبا و جذاب می‌بخشد. خودروی شاهین یکی از محصولات شرکت خودروسازی سایپا1 است که در سال ۱۳۹۹ به بازار عرضه شد.

این موتور ۸ سوپاپ که یادگار موتور پراید است، صدا و لرزشی بیشتر از موتورهای مدرن تولید می‌کند اما خروجیان چندان قابل توجه نیست. در حالی که موتورهای چینی ۱.۵ لیتری توربو موجود در بازار ایران، اکنون قدرتی بیش از ۱۴۷ اسب بخار دارند، موتور شاهین ۱۰۹ اسبی است. در مقایسه با موتورهای خانواده ساینا و کوییک، این پیشرانه از کشش و قدرت بالاتری سود می‌برد اما باتوجه به وزن بیشتر بدنه، کشش در سربالایی و حتی شتاب گیری در جاده حتی بعد از ورود توربو به مدار، ایده‌آل نیست. سایپا برای بهبود عملکرد محصول خود، مدل جدید آن را با نام شاهین پلاس معرفی کرده که با موتور تنفس طبیعی ME16 روانه بازار می‌کند. این موتور در اصل نسخه اصلاح‌شده TU5P است که با حجم ۱.۶ لیتر و ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ، حداکثر قدرت ۱۱۱ اسب بخار را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

هرچند این سختی به‌اندازه کار با مانیتور کوییک فول پلاس نیست اما همچنان یا یک سیستم نمایشگر قدیمی مواجه خواهید شد. طراح حتی زحمت تخت کردن و دی کات کردن فرمان را هم به خود نداده و قسمت عمده‌ای از فرمان هم با پلاستیک نقره‌ای رنگ براق بی‌کیفیتی پوشیده شده در قسمت پایینی هم بدون خلاقیتی، با یک شکاف گود همراه شده است. با گذر از این مسئله به جعبه دنده سایپا شاهین G می رسیم که از نوع ۵ سرعته دستی و با کد 5F18 است. این جعبه دنده اتصال کابلی دارد و با شباهت ساختار ضرایب به جعبه دنده JHQ، می بینیم که در این بخش، مهندسی خوب و قابل قبولی را نسبت به سایر خودروهای دنده ای بازار دارد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *