بررسی خودرو نیسان تیانا

معرفی نیسان تیانا و مشخصات مهم این خودرو ستاره

نسل اول این خودرو تا سال ۲۰۰۷ تولید شد و بالاخره در سال ۲۰۰۸ نیسان نسل دوم آن را معرفی و روانه بازار کرد. البته نیسان تینا جزو آن دسته از محصولاتی است که در برخی بازارها نام‌های دیگری دارد؛ از ماکسیما گرفته تا سفیرو و آلتیما، نام هایی است که بر روی تینا در بازارهای دیگر گذاشته شده است. زیر کاپوت نیسان تیانا یک پیشرانه ۲.۵ لیتری تنفس طبیعی داریم که ۶ سیلندر با آرایش V6 در آن تولید نیرو را انجام می دهند. این پیشرانه در نیسان تیانا توان تولید نهایت قدرت ۱۸۲ اسب بخار و نهایت گشتاور ۲۲۸ نیوتن متر را دارد.

در طراحی داشبورد این خودرو علاوه بر استفاده از طرح چوب از چرم نیز استفاده شده است که این بخش از خودرو را بیش از بیش جذاب کرده است. در کنسول میانی و در زیر این داشبورد جذاب یک صفحه نمایش و وجود دارد که می توانید با ان امکانات خودرو را کنترل کنید و یا موسیقی های خود را پخش کرده و گوش کنید. طرح کنسول میانی داشبورد نظم و تقارن جذابی را ارائه داده و نمای دلنشینی به مجموعه کابین تیانا بخشیده است. غربیلک ‌فرمان حتی در مقایسه با مدل‌های جدیدتر همچنان جذاب و منحصر به فرد به نظر می‌رسد و حس خوشایندی از به دست گرفتن آن در ذهن راننده پدید خواهد آمد.

امکاناتی که از خودرو Nissan Teana، در ادامه مورد بررسی قرار می‌گیرد عبارتند از آپشن‌های کمک راننده؛ سیستم‌های ترمز؛ تجهیزات روشنایی؛ تجهیزات سیستم فرمان؛ تجهیزات مالتی‌مدیا؛ ایمنی؛ رفاهی و تجهیزات آینه‌ها و شیشه‌ها. رقیب‌های نیسان تینا در ایران خودروهایی نظیر مزدا ۳ جدید، تویوتا کمری، هیوندای آزرا و کیا اپتیما هستند که نسبت به این خودرو بازار بهتری دارند. همچنین در بازار صفرکیلومترها نیز KMC J7 و فونیکس آریزو ۶ پرو رقبای نیسان تینا هستند.

موتوری که مصرف سوختی در حدود 10 لیتر در هر 100 کیلومتر را برای این خودرو به همراه دارد و شتاب و کشش خوبی دارد. نیسان تیانا یک سدان شهری سایز متوسط ​​است که نیسان از سال 2003 در برخی بازارها به عنوان جایگزینی برای نیسان ماکسیما به مشتریان عرضه کرد. یکی از نکات مثبت نیسان آلتیما 2025، کارکرد بهینه با بنزین‌های کیفیت پایین است.

نیسان تیانا از ظاهر نسبتا متفاوتی نسبت به خودروهای سواری هم رده‌ی خود بهره می‌برد. چراغ‌های تیز و مثلثی شکل بخش جلو که قسمتی از پیکر آنها به نمای کناری منتقل شده‌اند حالت خاصی به چهره‌ی این خودرو بخشیده است که نوعی موذی‌گری را تداعی می‌کند. در فاصله‌ی مابین این دو چراغ هم بخش جلو پنجره قرار دارد که تا حدی پهن و عریض طراحی شده است. البته بخش جلو پنجره‌ی این خودرو به چراغ‌های جلوی آن نچسبیده است و اندکی از آنها فاصله دارد.

تیانا با سه موتور  2 ، 2.5  و 3.5 لیتری تولید شده  که همگی شامل گیربکس اتوماتیک  CVT  هستند . نمونه وارداتی آن در ایران از موتور 6 سیلندر 2.5 لیتری با قدرت 182 اسب بخار بهره  می برد . این خودرو در دو تیپ XL و XV به مشتریان عرضه می شود که  به جز تفاوت وزن 10 کیلویی که دارند هر دو دارای مشخصات فنی یکسانی هستند و تفاوت اصلی شان در آپشن ها ست.

پس از آغاز تحریم‌های اقتصادی بر علیه ایران خودروی نیسان تیانا دیگر وارد کشور نشد و خط مونتاژ آن نیز تعطیل گردید. به این ترتیب شرکت پارس خودرو نتوانست موفقیتی که با عرضه نمودن خودروی ماکسیما در بازار ایران تجربه کرده بود را بار دیگر با تیانا تکرار کند. نیسان برای این خودرو از یک موتور ۲.۵ لیتری استفاده کرده که ۱۸۵ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور با یک گیربکس سی‌وی‌تی به چرخهای جلو می دهد. این گیربکس باعث می شود لذت رانندگی در این خودرو کم شود اما شتاب ثانویه عالی و مصرف سوخت پایینی را برایش به ارمغان می آورد. این موتور ساخت شرکت نیسان است که روی محصولات مختلف رنو هم نصب شده است و بازدهی خوبی دارد.

سایر اجزای موجود در کابین این خودرو از جمله صندلی‌ها نیز از طراحی مناسبی بهره می‌برند. خودروی نیسان تیانا قادر است در مدت زمانی حدود 9.6 ثانیه از حالت سکون و سرعت صفر به سرعت 100 کیلومتر در ساعت دست یابد. اگرچه شتاب ابتدایی این خودرو به دلیل برخورداری از جعبه دنده‌ی خودکار چندان قابل توجه نیست، اما در سرعت‌های بالاتر این کاستی تا حدی جبران شده و شتاب خودرو متعادل می‌گردد. به گزارش دیجیاتو، شرکت نامی خودرو پیشرو که با واردات خودرو‌های نیسان و خودرو‌های برقی تویوتا شناخته می‌شود، از آغاز فروش نیسان آلتیما در ایران خبر داد. نیسان آلتیما با قیمت علی‌الحساب ۲ میلیارد و ۶۷۰ میلیون تومان در سامانه یکپارچه عرضه شده است. بااین‌حساب بعید به نظر نمی‌رسد قیمت نهایی آلتیما برای مشتریان به حدود ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۴ برسد.

موتوری که برای این خودرو مصرف سوختی حدود ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر به ارمغان می آورد و شتاب و کشش خوبی هم دارد. خودرو نیسان تیانا با این جعبه دنده محدوده سرعنی صفر تا صد کیلومتر را در زمان ۹.۶ طی کند. همچنین حداکثر سرعتی که می توان با این خودرو گرفت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است. اگر نیسان تیانا را از نظر مصرف سوخت بررسی کنیم، این خودرو مصرف سوخت نسبتا بالایی دارد.

تریم کرم و طرح چوبی که در برخی از قسمت ها مانند فرمان، داشبورد و پنل درب به کار رفته است، ظاهری کلاسیک و شیک ایجاد می کند. قطعات فلزی در برخی قسمت ها به چشم می خورد که به لوکس بودن کابین کمک زیادی کرده است. کیفیت متریال به کار رفته در کابین بالا بوده و روکش صندلی ها از چرم است. این موتور ساخت نیسان است که بر روی محصولات مختلف رنو نیز نصب شده و بازده خوبی دارد.

باتری نیسان تیانا در کیان باتری با قیمت مناسب و ارسال و نصب رایگان در شهر تهران است. ویدئوی زیر از سایت خودرو بانک به معرفی و بررسی مشخات نیسان تیانا پرداخته است. سیستمی که در سرعت‌های بالا انعطاف بیشتری را نسبت به حالت عادی برای راننده به ارمغان خواهد آورد. تیانا از نظر امکانات در دو مدل ایکس وی و ایکس ال به بازار عرضه می شود که از نظر پیشرانه هر دو در موقعیت یکسان به سر می برند، اما از نظر امکانات کمی با هم متفاوت هستند.

به گونه‌ای که این خودرو هم‌ا‌کنون با متوسط قیمتی در حدود 250 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. این خودرو در کنار برخورداری از قیمت بالا از بازار خرید و فروش چندان پر رونقی هم برخوردار نیست. در این میان نوع طراحی چراغ‌های عقب، صندوق عقب و سپر عقب این خودرو نیز کاملا مناسب جلوه می‌کند. بخشی از پیکر چراغ‌های عقب نیز مانند چراغ‌های جلوی این خودرو به نمای کناری آن منتقل شده است. در مجموع خصلت‌های اسپورت نمای این خودرو بیشتر از نمای عقب این خودرو است. در عوض نمای عقب این محصول بیش از سایر نماها نشان دهنده‌ی خصلت‌های خانوادگی آن است.

خودروی نیسان تیانا از وجود یک جعبه دنده‌ی خودکار مدل CVT Xtronic بهره می‌برد. شاید اگر این خودرو به یک جعبه دنده‌ی مدل دستی مجهز بود می‌توانست شتاب بهینه‌تری را برای سرنشینان خود فراهم نماید. با این حال شتاب صفر تا صد این خودرو برای یک اتومبیل سواری نسبتا تنومند که از وزنی در حدود 1.5 تن برخوردار است مناسب به نظر می‌رسد.

همچنین این خودرو از نظر متوسط میزان مصرف سوخت نیز عملکرد چندان خیره کننده‌ای ندارد. میزان مصرف سوخت این خودرو در حالت چرخه‌ی ترکیبی به طور متوسط رقم 9.4 لیتر به ازای پیمودن هر 100 کیلومتر مسافت ارزیابی می‌شود. تا کنون حدود سه نسل از این خودرو از خط تولید شرکت ژاپنی نیسان بیرون آمده است و روند تولیدش همچنان ادامه دارد.

این خودرو در تمامی تریم‌ها مجهز به سامانه حفاظ ایمنی 360 درجه با امکاناتی نظیر هشدار نقطه کور، هشدار خروج از خط و ترمز اضطراری خودکار است. همچنین، امکانات رفاهی مانند نمایشگر لمسی 12.3 اینچی، سیستم صوتی با برند Bose و تهویه مطبوع دومنطقه‌ای تجربه رانندگی لذت‌بخشی را به ارمغان می‌آورد. با حذف موتور توربوشارژر و استفاده از موتور تنفس طبیعی 2.5 لیتری، آلتیما از پیچیدگی‌های فنی کمتر برخوردار شده و نگهداری آن در بلندمدت ساده‌تر است. این موضوع به خصوص در کشورهایی که کیفیت سوخت پایین است، می‌تواند یک مزیت محسوب شود. نیسان آلتیما سدان میان‌رده است و در بخش خودرو‌هایی نظیر کیا K۵ (کیا اپتیما)، هیوندای سوناتا، تویوتا کمری و هوندا آکورد قرار می‌گیرد. در واقع نیسان آلتیما یک رده پایین‌تر از نیسان ماکسیما قرار می‌گیرد، اما به‌دلیل نبود آلتیما در ایران، بسیاری ماکسیما و تیانا را رقبای کمری در نظر می‌گرفتند.

اگر خودروی نیسان تیانا از قیمت عادلانه‌تری برخوردار بود و نمونه‌های صفر کیلومتر آن نیز همچنان در بازار خودرو یافت می‌شد، می‌توانست گزینه‌ی مناسبی به عنوان یک خودروی سواری خانوادگی لقب گیرد. علاوه بر طراحی قابل قبول فضای کابین، این فضا از اندازه‌ی مناسبی هم برخوردار است. به این ترتیب سرنشینان این خودرو می‌توانند سواری کاملا راحتی را تجربه کنند. در مجموع می‌توان نیسان تیانا را یک خودروی سواری خانوادگی و جادار لقب داد.

نسل جدید نیسان تیانا وارداتی( نیسان آلتیما) با داشتن یک موتور 2 لیتری تنفس طبیعی، 16 سوپاپ، گیربکس CVT با فناوری Xترونیک و مصرف سوخت بهینه، گزینه‌ای مناسب برای علاقه‌مندان به خودروهای سدان میان‌رده محسوب می‌شود. علاوه بر این، تیانا به لطف امکانات رفاهی و سیستم‌های ایمنی پیشرفته، تجربه‌ای لذت‌بخش و ایمن را برای سرنشینان خود فراهم می‌کند. Teana xv های‌کلاس از نظر تجهیزات رفاهی کابین، در وضعیت مساعدی به سر می‌برد؛ راننده این خودرو می‌تواند بدون کلید و با نزدیک‌شدن به خودرو، وارد اتومبیل خود شود و به کمک سامانه استارت دکمه‌ای، موتور خودرو را به کار بیندازد. سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه، قابلیت تنظیم دمای جداگانه کابین را فراهم می‌آورد و دریچه‌های عقب آن موجب رفاه بیشتر سرنشینان ردیف دوم می‌شود.

بررسی نیسان تیانا نشان می دهد که این خودرو در طراحی صندلی های خود نیز کم نگذاشته است و از چرم در صندلی خود استفاده کرده است که به کابین خود شمایل زیبایی داده است. در این خودرو به راحتی ۵ نفر می توانند بنشینند بدون اینکه احساس خستگی کنند. در کل طراحی نمای داخلی این خودرو نیز مانند طراحی نمای ظاهری جذاب و چشمگیر است. این را نیز در نظر داشته باشید که این خودرو با ویژگی هایی که گفته شد، می توان آن را در سبک خودرو های خانوادگی، جادار و اسپرت دانست.

نیسان تینا در بازار کشور رقبایی چون هیوندای آزرا، کیا اپتیما، مزدا ۳ جدید و تویوتا کمری دارد. هر کدام از این خودروها نسبت به نیسان تینا برتری‌ها و البته ضعف‌هایی نیز دارند، اما به سبب عرضه بالاتر، بازار بهتری نسبت به تینا دارند. اکنون نیسان تینا در بازار خودروی کشور فروش بالا و پررونقی را در نسخه‌های کارکرده ندارد، اما از طرفی، مانند برخی دیگر از خودروهای بازار چندان هم بد فروش نیست.

در نمای جانبی حاشیه پنجره ها کرومی طراحی شده اند و خطی کرومی را در پایین در ها می بینیم که امتداد آن با خطی دیگر در سپر جلو و عقب کامل می شود. نکته جالب در مورد طراحی نیسان تیانا این است که اندازه در جلو به میزان قابل توجهی از در عقب بیشتر است. در عقب چراغ ها سبک کشیده طراحی جلو را دارند و باز هم قطعاتی کرومی را روی در صندوق داریم که هماهنگی خوبی با دیگر المان های طراحی بدنه دارد. در مجموع طراحی نیسان تینا نسبت به زمان خودش خوب ارزیابی می شود اما همچنان رقبای بهتری در این بحث دارد.

سرانجام، نیسان تینا پس از حدود ۴ سال که بر روی خط تولید پارس خودرو حضور داشت در سال ۱۳۹۲ به پایان خط رسید و دیگر تولید نشد. تینا نتوانست آن طور که ماکسیما تداوم موفقیت داشت به فروش بالای خود ادامه دهد، اما در همین ۴ سال نیز تبدیل به خودرویی پرطرف‌دار و محبوب شد که هنوز هم با گذشت حدود ۱۵ سال از عرضه نسخه‌های اولیه همچنان نسخه‌های کارکرده‌اش خرید و فروش می‌شوند. از دلایلی که سبب شد تینا نتواند مانند برادرش ماکسیما موفقیت بالایی را کسب کند، قیمت گذاری نه چندان درست پارس خودرو و حضور رقبای قدر قدرتی مانند کمری و البته خودروهای کره‌ای بود. در این مقاله به بررسی کامل آپشن‌های تیانا پرداختیم تا اگر قصد خرید خودرو دارید به طور کامل با امکانات این خودرو نیز آشنا شوید.

مصرف سوخت ترکیبی نیسان تیانا نیز در حدود ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد می‌شود. نیسان تیانا تاکنون در قالب سه نسل به دست خریداران بین‌المللی رسیده که نسل دوم آن توانست ابتدا به صورت وارداتی و سپس از سال ۱۳۸۹ با مدل‌های مونتاژ شده توسط شرکت پارس خودرو در اختیار مشتریان ایرانی نیز قرار بگیرد. این خودرو در قالب دو مدل نیمه فول و فول آپشن وارد بازار ایران شد و شرکت پارس خودرو قصد داشت با عرضه آن موفقیت ماکسیما را تکرار کند که البته به دلایل مختلف به این مهم دست نیافت.

در نمای کناری این خودرو آن‌چه بیش از همه جلب توجه می‌کند نیمچه قوسی است که در بخش پایینی بدنه‌ مشاهده می‌شود و تاثیر مثبتی در هر چه چشم‌گیر جلوه کردن این نما داشته است. در زیر قوس مذکور نیز خط حجم دهنده‌ی نوار مانندی مشاهده می‌شود که دور تا دور بخش پایینی بدنه‌ی این خودرو را به تسخیر خود در آورده است. شرکت اجاره خودرو لاکچری پرارین خودرو انواع خودرو های سواری و لوکس را در تیپ‌ های مختلف به مشتریان عرضه می‌ کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر در ساعت این خودرو تنها 8 ثانیه اعلام شده است که برای یک سدان خانوادگی عددی قابل قبول محسوب می‌شود. فرمان فوق العاده نرم با اینکه برقی نیست اما راحت است و خودرو با وجود سایز بزرگش عملکرد تیزی دارد.

دیگر خودرو‌ها هنوز به مرحله عرضه نرسیده‌اند، اما بعید به نظر می‌رسد قیمت سدان‌های میان‌رده وارداتی سال آینده کمتر از ۳ میلیارد تومان باشد. در این بین، آلتیما با‌ تکیه‌بر پیشرانه تنفس طبیعی خود که سازگاری مناسبی با سوخت دارد، می‌تواند نظر مثبت مخاطبان ایرانی را جلب کند. نیسان تیانا یک سدان میان‌سایز خانوادگی است که تاکنون سه نسل از آن به بازارهای بین‌المللی راه پیدا کرده‌اند. نسل اول این خودرو از سال ۲۰۰۳ با کد شناسایی J31 به عنوان نسخه سدان نیسان مورانو پا به میدان گذاشت. نسل‌های دوم و سوم نیز به ترتیب در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۳ به مشتریان تحویل داده شدند؛ البته نسل سوم آن در واقع همان آلتیما است که در برخی بازارها به اسم Teana به فروش می‌رسید. در ادامه این مطلب از سری مقالات مجله همراه مکانیک، مهم‌ترین آپشن‌های تیانا فول و نیمه‌فول را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

مصرف سوخت این خودرو در حالت میانگین و ترکیبی حدود ۱۰ یتر رد هر ۱۰۰ کیلومتر است. هندلینگ این خودرو بسیار طراحی و ساخته شده است که شما می توانید خودرو را به راحتی در یرعت های مختلف کنترل کنید. نیسان تیانا یک خودرو در مدل خانوادگی ساخت شرکت نیسان است که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ به بازار عرضه شد. تیپ XV نسخه فول از نیسان تینا بود که اتفاقا در بازار هم پرطرفدارتر است. اگرچه پارس خودرو تجربه خوبی با نیسان داشت و توانسته بود بازار خوبی با ماکسیما داشته باشد اما تیانا به دلیل قیمت بالا و رقبای قدرتمندی مثل کمری، نتوانست به اندازه ماکسیما موفق باشد.

تینا یا همان تیانا سال ۱۳۸۸ برای اولین بار در نسل دوم توسط پارس خودرو ابتدا به صورت وارداتی میهمان جاده‌های کشور شد. پارس خودرو قصد داشت موفقیت خارق العاده‌ای را که نیسان ماکسیما توانست در ایران کسب کند، با یک نسخه جدید و به‌روز ادامه دهد و به همین دلیل به سراغ تینا رفت. پس از چند ماه، تینا به صورت رسمی در دو تیپ XL و XV بر روی خط تولید پارس خودرو آمد و با صورت مونتاژی به دست متقاضیان رسید.

البته این دلیل توقف تولید نبود و در واقع اعمال تحریم ها باعث شد تا این خودرو از خط تولید پارس خودرو خارج شود. نیسان آلتیما از سال 2018 با نسل ششم خود در بازار حضور داشته و پس از گذشت یک سال از به‌روزرسانی، مدل 2025 این خودرو با تغییرات مهمی معرفی شده است. از جمله تغییرات بارز این نسل، حذف موتور توربوشارژر و جایگزینی آن با یک پیشرانه 4 سیلندر 2.5 لیتری تنفس طبیعی است که از نظر کارکرد و مصرف سوخت مزایا و معایب خاص خود را دارد. نیسان تیانا سدانی از کمپانی نیسان است که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۰ در این کمپانی تولید می شد. این سدان بسته به بازار با نام های ماکسیما، سفیرو و آلتیما هم شناخته می شود. در ایران این سدان ابتدا بصورت وارداتی توسط پارس خودرو عرضه شد و پس از آن از سال ۱۳۸۹ بصورت مونتاژی به بازار آمد.

چنین سامانه‌ای از آپشن‌های تیانا است که سبب افزایش ایمنی رانندگی با این خودرو در مواقع بحرانی می‌شود و از بروز تصادفات ناگوار پیشگیری می‌کند. همان گونه که به آن اشاره شد، این خودرو در قالب دو تیپ XL و XV در بازار خودروی ایران یافت می‌شود. در تیپ XL تنها شاهد وجود کیسه‌های هوای ایمنی اصلی در بخش جلو و همچنین کیسه هوای ایمنی جانبی هستیم.

موتور تنفس طبیعی به دلیل تحمل بالا و سازگاری با سوخت‌های معمولی، گزینه‌ای مناسب برای رانندگانی است که به دغدغه‌های کیفیت سوخت دچار مشکل هستند. سیستم کروزکنترل نیز می‌تواند سرعت این خودرو را در یک محدوده ایمن تثبیت کند و رفاه بیشتر راننده به‌ویژه هنگام عبور از بزرگراه‌ها را تضمین کند. ناگفته نماند که مدل نیمه‌فول Nissan Teana، یعنی نسخه XL، به کروزکنترل و سیستم کنترل پایداری مجهز شده، اما از سامانه کنترل کشش TCS بی‌بهره است. در طول یکی دو ماه اخیر نسخه‌های دسته دوم آن حدود 15 تا 20 میلیون تومان افزایش قیمت داشته‌اند.

این مجموعه با تجریه‌ی هزاران همراهی در خرید و با ارائه‌ی خدمات همه جانبه‌ی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربه‌ی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست. این خودرو به یک سیستم صوتی با شش عدد اسپیکر و سی‌دی چنجر شش‌تایی مجهز است. این سیستم، صدایی با وضوح بالا از خود منتشر می‌کند و موجب ارتقاء حس‌وحال سرنشینان خواهد شد. از طرف دیگر، مانیتور ۵ اینچی به‌همراه سیستم ره‌یاب نیز برای این خودرو قابل سفارش خواهد بود. نیسان به عنوان یکی از برندهای معتبر ژاپنی، سابقه طولانی در تولید موتورهای باکیفیت دارد. موتور این خودرو، که از فناوری‌های نوین نیسان بهره می‌برد، در کارخانه‌های نیسان ژاپن طراحی و ساخته شده است.

این خودرو به‌عنوان یک سدان ژاپنی مونتاژ داخل، در بحث بهره‌مندی از آپشن‌های مختلف، نمره‌ای قابل قبول، به‌ویژه در نسخه فول‌آپشن کسب می‌کند. هر چند که آپشن‌های رفاهی  این خودرو به پای مدل‌های فول‌آپشن‌ کره‌ای نظیر هیوندای سوناتا و کیا اپتیما نمی‌رسد، اما با این حال می‌تواند نیازهای مشتریان ایرانی را به نحوی متقاعدکننده برآورده سازد. این خودرو، یکی از مدل‌های دست‌دوم نسبتا محبوب بازار ایران به شمار می‌رود؛ اما میزان استقبال از آن، به اندازه نیسان ماکسیما گرم و پرحرارت نبوده است.

در کنار متریال باکیفیت به کاررفته در این خودرو، دقت مونتاژ بالای آن نیز است و همچنین از نظر فضا، در هر دو ردیف خودرو فضای کاملاً جادار و بزرگ وجود دارد. از طرفی، ظرفیت صندوق عقب نیز حدود ۵۰۰ لیتر است که سبب می‌شود این خودرو واقعاً یکی از گزینه‌های مناسب برای خانواده‌ها باشد. نیسان تیانا یا تی نا سدان ژاپنی است که بین سال های 1389 تا 1392 در پارس خودرو تولید شد. اما نیسان تیانا با تکیه بر نام معروف برند ژاپنی نیسان و همچنین عملکرد فنی و کیفی بسیار خوب خود توانست فروش نسبتا قابل قبولی را در کشورمان تجربه کند و محبوبیت قابل توجهی در بین ایرانی ها به دست آورد. اگرچه موتور تنفس طبیعی دارای مزایای خاص خود است، اما از نظر عملکرد و شتاب خودرو نسبت به نسخه‌های توربوشارژر شده، قدرت و گشتاور کمتری ارائه می‌دهد. این موضوع ممکن است برای کاربرانی که به دنبال عملکرد دینامیکی بالاتر هستند، نقطه ضعف محسوب شود.

این پیشرانه حداکثر ۱۵۶ اسب‌بخار قدرت و ۱۹۷ نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. گیربکس اتوماتیک CVT نیسان موسوم به ایکس ترونیک نیز وظیفه انتقال قدرت به محور جلو را در این خودرو بر عهده دارد. سیستم تعلیق نیسان آلتیما در جلو از نوع مک‌فرسون و در عقب از نوع مولتی‌لینک یا چنداتصاله است. چراغ‌های اصلی در نمای جلو و عقب یه صورت یک‌تکه طراحی شده و جلوپنجره نیز به سبک دیگر خودروهای نیسان در آن زمان بزرگ و عریض با خطوط کرومی افقی است.

از دیگر امکاناتی که در تیپ XV وجود داشته و در تیپ XL آن یافت نمی‌شود، می‌توان به سیستم کنترل سرعت و قابلیت تهویه صندلی‌های جلوی خودرو اشاره کرد. افزون بر آن سان روف تمام شیشه‌ای نیز تنها در تیپ XV این خودرو یافت می‌شود. سایر امکانات و قابلیت‌های به کار رفته در این خودرو، در هر دو تیپ آن مشترک است. حداکثر سرعت قابل دست‌یابی توسط این خودرو نیز حدود 200 کیلومتر در ساعت است.

با اعمال تغییرات فنی و اضافه شدن امکانات رفاهی و ایمنی جدید، قیمت نیسان آلتیما 2025 نسبت به نسخه‌های قبلی افزایش یافته است. این افزایش قیمت می‌تواند عاملی برای محدودیت دسترسی برخی مشتریان به این خودرو باشد. البته قیمت این خودرو در بازار بسیار بیشتر است و به حدود ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

در ادامه این مطلب می‌توانید جزئیات بیشتری پیرامون شاخصه‌های ظاهری، فنی، امکانات، مزایا و معایب و وضعیت فروش نیسان تیانا در بازار ایران دست پیدا کنید. این خودرو در بازار ایران با دو تیپ xl و xv حاضر شد که در این میان، مدل xv نقش نمونه  فول‌آپشن را بازی می‌کرد و تیپ ایکس ال هم به نسخه نیمه‌فول معروف شد. این دو نسخه از Teana، تفاوت فنی نسبت به یکدیگر ندارند؛ اما مدل xv به امکانات بیشتری نظیر سامانه کنترل کشش، ایربگ‌های پرده‌ای، سیستم اتولایت، تهویه صندلی‌های جلو، سقف پانوراما و سانروف مجهز است. شرکت پارس خودرو که با عرضه ماکسیما موفقیت‌های چشم‌گیری را در کارنامه عملیاتی خود به ثبت رسانده بود، تصمیم گرفت تا با عرضه یک سدان میان-سایز از شرکت ژاپنی Nissanموفقیت‌های مدل ماکسیما را مجددا با یکی دیگر از محصولات این شرکت ژاپنی تجربه کند.

در برخورد اول به نظر با یک خودروی شکست خورده طرف بودیم اما وقتی فقط یک بار سوار این خودرو می شویم، تمامی این معادلات به هم می ریزند. نیسان تی ینا توان فنی مناسبی دارد، کابین بسیار جاداری دارد، این خودرو بسیار گزینه ی مناسبی است. البته باید خاطر نشان کرد گیربکس CVT به مذاق خیلیها خوش نمی آید و قبل از خرید خودرو حتما عملکرد آن را تست کنید و همچنین بازار خرید و فروش آن نیز چندان مناسب نیست. بررسی طراحی بخش داخلی نیسان تیانا به ما نشان می دهد که در ساخت کابین این خودروی ژاپنی از مواد اولیه خوب و با کیفیت استفاده شده است همچنین از طرح چوب نیز در این طراحی استفاده شده است که نمای جذابی به کابین این خودرو بخشیده است.

طراحی خطوط افقی و کرومی جلوپنجره باعث شده تا سبکی نزدیک به طراحی ماکسیما را در این خودرو داشته باشیم. با این حال اما بسیاری از علاقه مندان به خودرو معتقد اند که طراحی تینا بخصوص در بخش جلو ضعیف تر از دیگر رقبا بوده است. نیسان تینا در بازار رقبایی چون هیوندای آزرا، کیا اپتیما، هیوندای سوناتا و تویوتا کمری دارد. در حال حاضر تینا تنها در نمونه‌ های دست دوم در بازار به فروش می ‌رسد و هرگز بازار خرید و فروش خوبی ندارد. به علاوه اینکه هزینه ‌های نگهداری آن بالاست و قطعات آن به راحتی در بازار پیدا نمی ‌شود. بنابراین به هنگام خرید نیسان تینا، به گزینه‌ های دیگر و رقبای آن هم فکر کنید.

از طرف دیگر وقتی شخصا اقدام به نصب این‌ آپشن می‌کنید ، از سوی نمایندگی احتمالا به باطل‌کردن گارانتی 36 ماهه خودرو خود متهم خواهید شد . هنگام نشستن در تیانا و بخصوص در ردیف عقب ، برخلاف نیسان ماکسیما ، تکان‌های تعلیق دیگر آزار دهنده نخواهند بود . اگر با سرعت به پیچ‌ ها وارد شوید به لطف سیستم ‌های پایداری متعدد آن ، با مشکلی مواجه نشده و راننده و سرنشین جلو نیز با خیال راحت، پیچ را تحمل خواهند کرد. اما این قضیه برای سرنشینان عقب کمی متفاوت است چرا که طراحی صندلی‌ها بگونه‌ای نیست که کاملا بدن را در خود جذب کند. این ویژگی برای رانندگی تهاجمی جوانان قطعا دردسر ساز است چرا که فرصت انجام عکس‌العمل‌های سریع را کاملا از آن‌ها می‌گیرد ، طوریکه در حین تعویض سریع لاین‌ها بویژه در سرعت‌های 110 تا 120 این امر کاملا خود را نشان خواهد داد .

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *