بررسی خودرو زوتی dl5

بررسی کامل زوتی DL5: شاسی بلند کوپه چینی با ظاهری جسورانه نوربرت پرفورمنس

جعبه دنده این خودرو از نوع CVT است که باعث تجربه رانندگی اقتصادی، صاف و تقریبا کم ‌دردسری می‌شود. از لحاظ شتاب، اطلاعات مشخصی در مورد عملکرد این خودرو ارائه نشده است و با توجه به مدل گیربکس اقتصادی نباید توقع شتاب بالایی از این خودرو داشت. همچنین، وزن این خودرو 1395 کیلوگرم است و اندازه آن به ترتیب 4405 میلیمتر در طول، 1830 میلیمتر در عرض و 1665 میلیمتر در ارتفاع است. با این اوصاف، مشخص می‌شود که به‌زودی یکی از ارزان‌قیمت‌ترین کراس‌اوورهای چینی وارد بازار خواهد شد. در این رده قیمتی، کراس‌اوورهایی مثل x22 پرو، تیگارد X35، هایما S5 و جک S3 حضور دارند که می‌توانند رقابت را برای زوتی DL5 چالش‌برانگیز کنند. زوتی DL5 از لحاظ طراحی کابین و کیفیت مواد سازنده داخلی، می‌تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد و از لحاظ فنی هم پابه‌پای رقبای خود پیش برود؛ اما از لحاظ طراحی خارجی، آپشن‌ها و امکانات رفاهی کار سختی را درپیش خواهد داشت.

موتور زوتی DL5 از نوع 4 سیلندر و 16 سوپاپه است و حجم آن 1499 سی سی می‌باشد. به نظر می‌رسد از آنجاکه پنجره‌های ردیف عقب و پنجره پشتی کوچک‌اند، وجود یک سانروف که نور داخل خودرو را بهبود دهد، کاملا لازم بود. در مجموع مواد سازنده باکیفیت و تریم قهوه‌ای-مشکی زوتی DL5، نقطه مثبت بزرگی برای این خودرو قلمداد می‌شود و اگر این خودرو سانروف هم داشت، عالی می‌شد.

لازم به ذکر است که فرمان دارای ابعاد استاندارد بوده و کلیدهای فیزیکی جهت کنترل سیستم اطلاعات و سرگرمی بر روی آن تعبیه شده است.صفحه نمایش لمسی 8 اینچی در مرکز داشبورد قرار دارد و صفحه کیلومترشمار آن نیز از نوع سیلندری آنالوگ است. در عین حال صندلی‌های چرمی ظاهری مجلل دارند و رنگ و طرح آن با بقیه کابین همخوانی دارد. شرکت پارس خودرو در سال ۱۳۳۵ به عنوان یک شرکت تولیدی و بازرگانی در زمینه خودروهای جیپ فعالیت خود را آغاز کرد، نخستین خودروی ساخته شده توسط این شرکت آریا شاهین بود که در سال ۱۹۶۷ میلادی بر اساس خودروهای تولید رامبلر ساخته شد. نیسان پاترول، ماکسیما، رنو پی کی، نیسان تیانا، نیسان قشقایی، برلیانس، رنو ساندرو و رنو لوگان (تندر ۹۰) از دیگر محصولات عرضه شده توسط این شرکت در بازار خودروی کشورمان هستند.

تیپ بالارده این خودرو از طرح دو رنگ کابین بهره می برد و در بعضی بخش های آن روکش چرم مصنوعی مشاهده می شود. در بررسی نمای عقب هم بار دیگر استانداردهایی از طراحی خودروهای چینی مشاهده می شود. زوتی در چند سال اخیر با مشکلات مالی مواجه شده است و به تازگی از ورشکستگی خارج شده است. این شرکت قصد دارد با فروش تنها محصول خود یعنی زوتی DL5 در بازارهای صادراتی مانند ایرام، دوباره به سودآوری برگردد. شرایط پارس خودرو نیز بهتر از زوتی نبوده است و وضعیت مشابه آن‌ها برای فرار از مشکلات اقتصادی این دو همکار قدیمی را به هم برگردانیده است.

در واقع با توجه به امکانات رقبا و همین‌طور سلیقه خریداران ایرانی، عدم وجود سانروف یا سقف پانوراما را بایستی مهم‌ترین نقطه ضعف لیست امکانات زوتی DL5 بدانیم. من مرتضی قانع هستم، متولد 1373 در اراک، دانش آموخته مهندسی کامپیوتر و مدیریت بازرگانی. سال 1396 کار خودم را در حوزه تولید محتوا در زمینه‌های خودرو، فناوری و نظامی آغاز کردم. از آن زمان تاکنون، من هزاران مطلب مختلف در حوزه های متفاوت نوشتم و با رسانه‌های مختلفی همکاری کردم.

مصرف سوخت ترکیبی زوتی DL5 حدود ۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که در کراس‌اوورهای مشابه آن هم همین عدد دیده می‌شود. زوتی DL5 ابعادی نزدیک به هایما S5 و X55 پرو دارد؛ اما به‌دلیل طراحی نسبتا قدیمی‌اش، کمی کوچک‌تر دیده می‌شود. طول زوتی DL5 4.4 متر و عرض و ارتفاع آن هم به ترتیب حدود ۱.۸۳ متر و ۱.۶۴ متر است. این خودرو ۱۴۲۰ کیلوگرم وزن دارد که در چارچوب استاندارد کراس‌اوورهای چینی است. از نظر مفهومی، نمای جانبی این خودرو شبیه به خودروهای کوچکی مانند نیسان جوک است.

زمستان سال گذشته بود که از برنامه عرضه کراس اوور زوتی T300 توسط پارس خودرو در کشورمان باخبر شدیم و اخیراً مدیرعامل سایپا از واردات هزار دستگاه زوتی تی 300 به کشور خبر داده است. زوتی DL5 از یک موتور 4 سیلندر 1.5 لیتری توربو استفاده می کند که توانایی تولید 144 اسب بخار قدرت و 215 نیوتن متر گشتاور را دارد. وظیفه انتقال این نیرو به چرخ های جلو نیز بر عهده یک گیربکس CVT گذاشته شده است. زوتی چین نیز در سال های گذشته دقیقاً مانند پارس خودرو شرایط چندان خوب و مناسبی نداشته و به تازگی، از ورشکستگی نجات یافته است و اکنون امید دارد با عرضه محصولات خود نظیر همین DL5 در بازارهای هدفش، بار دیگر به سوددهی برسد. این پیشرانه قدرتی معادل ۱۴۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۰۵ نیوتن متر را ارائه می دهد. وزن خالص زوتی  DL5 حدود ۱.۵ تن گزارش شده که در بین کراس اوورهای اقتصادی چینی عدد مرسومی است.

تا پیش از این همکاری زوتی و شرکت های ایرانی فقط به مونتاژ زوتی Z300 با نام آریو در شرکت سایپا انجامیده بود و اکنون T300 را باید فصل جدید همکاری این شرکت چینی با ایرانی ها به صورت مستقیم دانست. البته عرضه کوپا توسط ریگان خودرو از شرکت جیانگ نان را، که زیرمجموعه زوتی به حساب می آید و بر مبنای زوتی T600 شکل گرفته بود، هم می توان از دیگر همکاری های زوتی با ایرانی ها قلمداد کرد. این ماشین در ۲۰۱۶ میلادی طراحی شد؛ حتی زوتی dl5 تا به حال کلیت و شکل ظاهری آن بدون تغییر مانده است. به‌طور‌کلی الگوی طراحی این ماشین همان سبکی است که در خودروی هایما S5 می‌بینیم. در طراحی بدنه این خودرو چراغ‌های بزرگ و البته کشیده‌ای در دو طرف زوتی dl5 وجود دارند و قسمت جلو پنجره آن با رنگ مشکی طراحی شده؛ از طرفی سپر،  طراحی ساده‌ای دارد.

شما می‌توانید برای دریافت کارشناسی سیار خودرو از همراه مکانیک کمک بگیرید. در این بررسی به طور کامل به مزایا و معایب زوتی DL5 می‌پردازیم و در نهایت به شما در انتخاب نهایی‌تان کمک خواهیم کرد. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید. ضمن این‌که خط شانه (کاراکتر لاین) خودرو حالتی مواج دارد که متفاوت است اما چندان جذاب از آب در نیامده و حالتی گوژپشت به خودرو داده است.

این مدل همان زوتی وارداتی T300 می‌باشد که در کشور به اسم DL5 عرضه می‌شود. ما در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی مشخصات فنی و همچنین امکانات رفاهی این خودرو بپردازیم. قیمت ماشین زوتی شاسی بلند در مقایسه با امکاناتی که دارد نسبتا خوب است اما عواملی همچون نوسانات ارزی هم بر روی آن اثر می‌گذارد. شما می‌توانید متناسب با بودجه و امکاناتی که در نظر دارید، به خریداری این اتومبیل بپردازید.

در صورتی که پارس خودرو بتواند قیمت زوتی T300 را در محدوده کمتر از 700 میلیون تومان تعیین کند، این خودرو به رقیب جدی کراس‌اوورهایی همچون ام وی ام X55 پرو، هایما S7 پلاس و جک S5 تبدیل خواهد شد. زوتی T300 در سطحی بین کراس‌اوورهای کامپکت همچون ام وی ام X22‌ پرو و کراس‌اوورهای کوچک مجهز نظیر ام وی ام ایکس 55 پرو قرار گرفته است و در صورت قیمت‌گذاری صحیح و عرضه گسترده، می‌تواند سهم مناسبی از بازار را در اختیار داشته باشد. در غیر این صورت با یک کراس‌اوور شکست خورده دیگر از زوتی مواجه خواهیم بود که به صف دامای X7 و کوپا T210 می‌پیوندد. زوتی، برند چندان شناخته‌شده‌ای در بازار ایران نیست و S300 و T600 تنها محصولات این برند چینی هستند که در سال‌های گذشته با اسامی دیگری، به صورت محدود روانه بازار ایران شدند. فروش خودرو کراس اوور جمع و جور در بازارهای چین و روسیه با قیمت ۸ هزار تا ۱۲ هزار دلار انجام می‌شود و پارس خودرو برای جذب مشتریان باید زوتی DL5 را با قیمت رقابتی عرضه کند. امروزه با همکاری بین پارس‌ خودرو با برند زوتی چین، مونتاژ خودرو کراس‌ اوور کامپکت در کشور ما ایران آغاز شده است.

بعد از آن هم پارس خودرو برنامه مربوط به مونتاژ و افزایش دادن عمق داخلی‌سازی این اتومبیل را در پیش گرفت و قصد دارد تا سری فیس لیفت آن را به بازار وارد کند. زوتی DL5 به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر ۱۴۴ اسب بخار و ۲۱۵ نیوتن متر مجهز است و جعبه دنده اتوماتیک CVT توان را به چرخ های جلوی این کراس اوور چینی منتقل می کند. با اینکه این خودرو جزو کراس اوور های جمع و جور محسوب می شود، اما خوشبختانه شاهد فضای مناسبی برای سرنشین های جلو و عقب و حتی صندوق جادار این خودرو هستیم. سیستم تعلیق این خودرو طبق کاتالوگ، در جلو مک فرسون و در عقب تورشن بیم یا محور پیچشی است و توقع می رود که نسبت به وزن مناسب خودرو که حدود ۱۴۰۰ کیلوگرم است، سواری نرمی را برای سرنشینان به ارمغان بیاورد. چندی پیش بود که در حاشیه مراسم شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI)، زوتی T300 مشاهده شد. این کراس اوور چینی اولین محصول وارداتی پارس خودرو در دوره جدید است و طبق شنیده ها شرکت پارس خودرو قصد دارد پس از واردات، به سوی مونتاژ و داخلی سازی DL5 نیز حرکت نماید.

مانند اکثر خودروهای چینیِ وارداتی، زوتی DL5 هم مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربو با ۱۴۵ اسب بخار قدرت و ۲۰۵ نیوتن‌متر گشتاور است که با جعبه‌دنده CVT جفت می‌شود و قدرت را به چرخ‌های جلو می‌فرستد. زوتی DL5 یک کراس‌اوور ساب‌کامپکت است که در سال ۲۰۱۶ توسط شرکت زوتی (Zotye) طراحی و ساخته شده است. بسیاری از ما زوتی را با سدان نسبتا بزرگ آن z300 می‌شناسیم که سال‌های زیادی است در بخش حمل‌ونقل عمومی حضور دارد. حالا زوتی بار دیگر با پارس خودرو و فیس‌لیفتِ به‌روزِ DL5، به ایران آمده تا با قیمت پایین و امکانات مناسب، بازار کراس‌اوورهای اقتصادی را هدف قرار دهد. اگر به‌دنبال کراس‌اوور کوچک و ارزان‌قیمتی هستید، با ما همراه باشید تا ابعاد مختلف زوتی DL5 را زیر ذره‌بین بگیریم. یک مدل زوتی T300 دارای پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۱۱۲ اسب بخار و گشتاور ۱۴۳ نیوتن.متر است و مدل دیگر از موتور ۱.۵ لیتری توربو استفاده می‌کند و ۱۴۴ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن.متر گشتاور دارد.

پارس‌خودرو این بار در عرضه محصول وارداتی خود موفق ظاهر می‌شود؟ در ادامه خواهیم فهمید. خوشبختانه برعکس بیشتر خودروهای چینی خروجی اگزوز کپی کاری در این بخش دیده نمی شود. به طور کلی زوتی خودروهایی ارائه می دهد که دارای طراحی قابل قبولی هستند و در عین حال ارزان و اقتصادی می باشند. زوتی  DL5 در سال ۲۰۱۶ وارد بازار چین شده از این رو شکل و شمایلی بروز ندارد.

همچنین قرارگیری دکمه‌ها و سیستم‌های خودرو به خوبی انجام نگرفته و کمی طول می‌کشد تا راننده به جایگاه آن‌ها عادت کند. در قسمت جانبی، اصلی‌ترین ویژگی خط پنجره است که به سمت بالا حرکت کرده و در قسمت ستون C بسیار به سقف نزدیک شده و نمای جانبی خودرو را از یکنواختی خارج کرده است. قیمت زوتی T300 در چین از 59,800 یوآن معادل 8,800 دلار آغاز می‌شود و خودروی بسیار ارزان‌قیمتی است. شرکت زوتی در سال ۲۰۲۱ دچار ورشکستگی در نقدینگی شد و اکنون با عرضه محصولاتی مانند DL5 در بازارهای هدف، به دنبال سوددهی است.

طول ۴۴۰۵ میلی متری DL5 به همراه عرض و ارتفاع خودرو، نشان می دهد که این خودرو در جایگاه کراس اوورهای کوچک قرار می گیرد. فاصله محوری DL5 هم ۲۶۱۰ میلی متر است که به این ترتیب این خودرو را به لحاظ ابعاد و فضای کابین می توان در نزدیک ترین حالت به تیگارد X35 دانست. زوتی DL5 پارس خودرو با موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژر ۴G15T که دست پرورده میتسوبیشی است به بازار ایران عرضه خواهد شد.

هندلینگ کلی زوتی DL5 خوب است اما از آنجایی که این خودرویی طراحی شده برای شهر است در مسیرهای جاده‌ای ممکن است به خوبی شهر پاسخگوی نیازهای راننده نباشد. متاسفانه خبری از جلو آمپر دیجیتال، کیسه هوای جانبی، سانروف، سقف پانوراما و… در این خودرو نیست که کمی در ذوق می‌زند. زوتی DL5 در بحث ایمنی موفق به کسب ۵ ستاره ایمنی از موسسه سی انکپ چین شده است که نشان دهنده ایمنی بالای زوتی DL5 است.

مطابق شنیده‌ها پارس خودرو تصمیم دارد تا نسخه توربوشارژر این خودرو را به بازار ایران عرضه کند، خودرویی که در صورت قیمت‌گذاری صحیح می‌تواند موفقیت برلیانس H330 را در ایران تکرار کند. در بررسی پیشرانه زوتی  DL5 قابل ذکر است این خودرو با دو مشخصات فنی متفاوت در بازارهای روسیه، چین و حاشیه خلیج فارس عرضه می شود. پارس خودرو قوی ترین و بهترین ترکیب پیشرانه ای را که موتور ۱.۵ لیتری توربو به همراه گیربکس سی وی تی می باشد برای زوتی  DL5 برگزیده است.

درون کابین زوتی DL5 مدرن و زیباست و احساس لوکس بود را به سرنشینان القا می‌کند. چراغ های بزرگ با گرافیک خاص و زاویه دار، در دو سمت جلوی پنجره کرومی قرار گرفته اند و همراه با قاب خاص مه‌شکن‌ها ظاهری تقریباً خشن ایجاد می‌کنند. چراغ‌های عقب چهار طرفه و بزرگ طراحی افقی ساده‌ای دارند و چراغ‌های مه‌شکن نسبتا بزرگی در دو گوشه سپر تعبیه شده است.

زوتی DL5 یکی از محصولات شاخص این شرکت است که در سال 2016 میلادی معرفی شد. طراحی این خودرو نیز مربوط به همان دوره است و بنابراین با خودرویی به روز از نظر طراحی مواجه نیستیم. زوتی T300 به عنوان یک کراس‌اوور کوچک، همواره نقش پررنگی در سبد محصولات زوتی ایفا کرده است، تا حدی که این شرکت پس از نجات تصمیم گرفت تا فعالیت خود را با زوتی T300 آغاز کند.

از سوی دیگر، پارس خودرو در ایران نیز شرایط مشابهی داشت و اکنون این دو شرکت تقریبا ورشکسته برای نجات خود با یکدیگر به توافق رسیده اند و قرار است زوتی DL5 به عنوان محصول وارداتی پارس خودرو در بازار ایران عرضه شود. زوتی (Zotye) یکی از برندهای چینی است که در دو دهه اخیر به بازار ایران رسیده، ولی به دلیل عرضه محدود و همچنین تغییر نام خودروها، چندان برای مشتریان ایرانی شناخته‌شده نیست. زوتی پیش از این با سایپا آریو (زوتی S300) و ریگان کوپا (زوتی T600) حضور پیدا کرده بود. زوتی T300 سومین محصول مستقل پارس خودرو، بعد از کادیلا و سهند به حساب می‌آید که با نام زوتی DL5 در دسترس خریداران ایرانی قرار می‌گیرد. سری اول زوتی DL5 با موتور توربوشارژ به فروش خواهد رسید و سال ۱۴۰۳ مجهز به پیشرانه هیبرید خواهد شد. قیمت زوتی T300 در بازار جهانی با توجه به تیپ و نوع موتور، بین 9 الی 11 هزار دلار است.

قابل ذکر است زوتی  DL5 در چین و دیگر بازارهای صادراتی با پیشرانه های مختلفی عرضه می شود و قیمت های آن متفاوت است. این خودرو در صورت قیمت گذاری مناسب توسط پارس خودرو می تواند موفقیت برلیانس H330 را در ایران تجربه نماید. و زوتی  DL5 به عنوان یک کراس اوور کوچک همواره در سبد محصولات زوتی نقش پررنگی داشته است.

زوتی DL5 یک کراس اوور جمع و جور بوده و توسط پارس خودرو به بازار ایران آمده است. این خودرو در ابتدا به صورت وارداتی و سپس به صورت مونتاژی به دست مشتریان ایرانی می رسد. موتور بنزینی این خودرو 1.5 لیتری چهارسیلندر توربوشارژر است که حداکثر 185 اسب‌بخار قدرت و 300 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. موتور دوم نیز پیشرانه الکتریکی است که 241 اسب‌بخار قدرت و 270 نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند.

از مزایای خریداری اتومبیل زوتی می‌توانیم به پشتوانه قوی پارس خودرو در زمینه‌های عرضه و همچنین خدمات بعد از فروش آن اشاره کنیم. فضای کابین این خودرو کاملا مناسب است و کیفیت مونتاژ آن قابل قبول می‌باشد. به علاوه در زوتی dl5 امکانات ایمنی و همچنین رفاهی خودرو متوسط است و قوای فنی قدرتمندی متناسب کلاس بدنه ندارد. زیر سپر ها، کنار گلگیر و پایین رکاب قطعات مشکی و پلاستیکی را می بینیم که ماهیت کراس بودن زوتی DL5 را تداعی می کند.

سری اول این خودرو با موتور توربوشارژ عرضه می شود و در سال ۱۴۰۳ به پیشرانه هیبرید مجهز خواهد شد. زوتی  DL5 توسط شرکت پارس خودرو در تیرماه سال جاری به طور رسمی رونمایی شد. این خودرو وارداتی مونتاژ زوتی T300 بوده که با این اسم قرار است روانه بازار کشور شود. در ادامه مطلب به بررسی زوتی  DL5 پرداخته تا با مشخصات و امکانات آن بیشتر آشنا شوید.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *