بررسی خودرو سیتروئن c3

قیمت و مشخصات سیتروئن C3 سی 3

سیتروئن C3 نیز از این قاعده مستثنی نیست و می توان مهمترین نماد این تفکر را در ساخت ضربه گیر کاملا بزرگ و مشکی رنگ در نمای جانبی دانست که به لطف بالشتک های بادی قصد دارد تا بیش از هر خودرو دیگری، بدنه را از گزند تصادفات جزئی درون شهری حفظ نماید. اگرچه در ایران تنها شاهد وجود سقف قرمز رنگ برای این خودرو هستیم، اما در بازارهای جهانی می‌توان سقف سیتروئن C3 را در مدل‌های مختلف و متنوعی شخصی‌سازی کرد. خصوصیتی که یکی از نکات جالب توجه مربوط به این خودرو به شمار می‌رود و بر محبوبیت آن در نزد خودرو دوستان افزوده است.

نتیجه‌ی تست تصادف مؤسسه‌ی ایمنی خودروی اروپا (Euro NCAP) نشان می‌دهد که C3 برای سرنشین بالغ، ایمنی ۸۸ درصد در انواع برخوردها به همراه خواهد داشت؛ درحالی‌که این میزان برای کودکان و سرنشین ردیف دوم ۸۳ درصد خواهد بود. عابران پیاده در صورت تصادف با این خودرو، ۵۹ درصد احتمال زنده‌ ماندن خواهند داشت؛ با توجه به اینکه بسیاری از فناوری‌های مدرن ایمنی، مثل ترمز خودکار، در نمونه‌ی استاندارد و ارزان‌قیمت C3 وجود ندارد؛ امتیاز مربوط به آپشن‌های حفاظتی این محصول، ۵۸ درصد محاسبه شده است. تنها نسخه‌ی فول‌آپشن از C3، دارای سانروف و سقف پانورامیک است؛ اما می‌توان از دیگر امکانات خاص و سفارشی این خودرو نیز استفاده کرد.

در زمان انتخاب سیتروئن C3 باید مطمئن شد که جدیدترین نسخه این خودرو را به دست می‌آورید تا در این صورت از بهبودهای رخ داده در زمینه تکنولوژی و پیشرانه‌ها سود ببرید. C3 همچنین فضای کابین زیادی داشته و اگرچه از نظر کیفیت کابین یا هیجان رانندگی بهترین در کلاس خود نیست اما هنوز هم می‌توان آن را به عنوان گزینه‌ای قابل‌اعتنا در نظر گرفت. در همان ابتدای مسیر فرمان بسیار نرم ولی بی حس سی٣ جلب توجه می کند و عبور از مسیر های تنگ شهری را سهلوت می بخشد، هرچند هیچگونه اطلاعاتی از سطح جاده به راننده انتقال نخواهد داد.

نمونه‌ی استاندارد C3 در بازار اروپا، محصولی نسبتا پرفروش محسوب می‌شود که در نمونه‌ی مجهز به پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری، همراه گیربکس ۵ سرعته‌ی دستی یا ۶ سرعته‌ی اتوماتیک، با استقبال خوبی مواجه است. این مدل، دارای یکی از بهترین پیشرانه‌های دنیا است که در کنار قدرت ۱۱۰ اسب بخار، میانگین مصرف سوخت کمتر از ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد داشت. صدای آزاردهنده‌ای از پیشرانه‌ی C3 داخل کابین شنیده نمی‌شود؛ اما از دید کارشناسان خارجی، به خوبی هاچبک‌های آلمانی مثل فولکس گلف، دارای سکوت و عایق‌بندی فراتر از انتظار نیست. فنربندی و سیستم تعلیق C3 نیز بسیار خوب ارزیابی می‌شود و برخلاف سقف بلند، در پیچ‌های تند به لطف فناوری‌های حفظ تعادل نظیر ESC، فرمان‌پذیری قابل قبولی خواهد داشت. پیش از پرداختن به جمع‌بندی فنی C3، اشاره‌ای هرچند کوتاه به شرایط حاکم بر بازار ایران، لازم به نظر می‌رسد؛ خصوصا زمانی که شرکت سایپا به‌عنوان همکار سیتروئن در بحث تولید و عرضه‌ی این محصول، حضور خواهد داشت.

بازار ایران همواره یکی از بازارهای محبوب شرکت پژو سیتروئن به شمار می‌آمد، به همین دلیل این شرکت یکی از اولین خودروسازانی بود که پس از برجام اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار ایران نمود. از همین رو اوایل سال گذشته شرکت سایپا طی مذاکراتی که با مدیران ارشد سیتروئن انجام داد تصمیم گرفت تا سایت سایپا کاشان را برای تولید محصولات آینده دو کشور آماده کند و به همین دلیل در اولین اقدام نام آن کارخانه را از سایپا به سیتروئن سایپا تغییر داد. اکنون پس از گذشت یک سال از آغاز همکاری دو شرکت، شاهد هستیم که اولین محصول آن به ثمر رسیده که نامش سیتروئن C3 است. چندی پیش فرصتی فراهم شد تا به بازدید از کارخانه سایپا سیتروئن در شهر کاشان رفته و پس‌ازآن، با طی مسافتی در حدود ۵۰۰ کیلومتر اقدام به تست این محصول جدید بنماییم. برای اطلاع از مشخصات فنی و بررسی سیتروئن C3 با تیم بررسی تخصصی Z4CAR همراه باشید. موتور C3 قابل اعتماد استچند سالی است که مشتریان ایرانی با پیشرانه جدید PSA آَشنا هستند.

این امکان وجود دارد که با جمع کردن صندلی‌های عقب، حجم فضای بار را به 922 لیتر افزایش دهید. نکته بعدی در طراحی C3 که خود شرکت سیتروئن بر آن تاکید ویژه ای دارد وجود صفحات محافظ پلاستیکی ( پلی اورتان) موسوم به “Airbump” در اطراف خودرو است که وظیفه محافظت از آسیب دیدگی های شایع در بدنه خودرو هنگام برخوردهای جزئی و تصادفات را دارد و این یکی از مشخصه های تناسب C3 با شهر های شلوغی همچون تهران است! از این ویژگی ها گذشته، سبک طراحی کلی بدنه C3 که من آن را ” مکعب تخم مرغی” نام گذاری کرده ام نیز خود یک مشخصه خاص محسوب می شود. طراحان برای کابین سیتروئن سی 3 از رنگ‌های خاکستری، قرمز، مشکی و سفید استفاده کردند که ترکیب آنها بسیار جذاب است و در هیچ‌یک از خودروهای داخل کشور شاهد آن نیستیم.

سیتروئن C3 بعنوان یکی از پرفروشترین خودروهای سیتروئن با رکورد فروش ۳۰۰ هزار دستگاه تا تاریخ اکتبر ۲۰۱۶ ،اینک در ترکیب رنگی بدنه سفید / سقف قرمز و با پیشرانه ۱۶۵ THP و گیربکس اتوماتیک EAT6 در ایران تولید و عرضه می شود. سیتروئن سی ۳ اولین خودروی تولیدی شرکت سایپا سیتروئن حاصل همکاری، مشارکت و سرمایه گذاری شرکتهای سیتروئن فرانسه و سایپا ایران می باشد که در کارخانه تولیدی کاشان به تولید می رسد. فرمان و ترمزها دارای عملکرد بسیار دقیقی هستند که این مورد در این رنج قیمتی بسیار عالی محسوب می‌شود.

داخل داشبورد و سمت شاگرد، محفظه‌ی جادار و نسبتا بزرگی قرار دارد که برای بطری آب معدنی خانواده هم مناسب است. داخل در، فضای خالی با رنگ خاکستری روشن و متفاوت از فضای تیره‌ی این قسمت، دیده شدن اجسام را ساده‌تر می‌کند؛ درحالی‌که چنین ترفندی، برای صندلی‌های عقب هم وجود دارد. این خودرو با نسل دوم، بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ محبوبیت زیادی در اروپا داشت و تولید بیش از ۳۵۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۲ را تجربه کرد.

اما متریال به کار رفته در جای جای کابین این خودرو کیفیت بالایی داشته و همچنان با گذشت چند سال از عرضه دچار افت کیفیت یا خرابی خاصی نشده‌اند. سیتروئن C3 یکی از با کیفیت‌ترین خودروهای مونتاژ داخل ایران بود که در سال‌های اخیر روانه بازار شد. اشتراک پیشرانه و نیرو محرکه این خودرو  با پژو ۲۰۰۸ ارائه خدمات و تامین قطعات را برای هر دو خودروساز سایپا و ایران خودرو ساده‌تر ساخت. کاملا مشخص است که در طراحی کابینه داخلی به قرارگیری مناسب و ظریف قطعات، ترکیب رنگ صحیح و راحتی سرنشینان بسیار توجه شده و ظاهر آن کاملا هماهنگ با طراحی فضای بیرونی است. به این ترتیب، شرکت سایپا-سیتروئن موفق شد پس از سال ها تلاش، C3-XR را به کمک قطعات، قالب ها، پیشرانه و گیربکس شرکت چینی به خط تولید خود آورد و تولید آزمایشی آن را آغاز نماید. در نتیجه به درازا کشیده شدن روند تولید این خودرو، شرکت سایپا-سیتروئن تصمیم گرفت برای تأمین قالب های تریم داخلی، پیشرانه و دیگر بخش های فنی به سراغ شریک چینی گروه استلانتیس (دانگ فنگ) برود.

با توقف تولید C2، مدل سیتروئن C3، کوچک‌ترین هاچبک و محصول تولیدی سیتروئن است که به‌عنوان پرفروش‌ترین و سودآورترین خودروی این برند همشناخته می‌شود. علاوه بر آن به منظور تسلط هر چه بیشتر بر بخش عقب در هنگام حرکت یا حین اقدام به اعمالی نظیر پارک کردن خودرو، امکانات و قابلیت‌های کمکی بسیار مناسبی برای راننده تدارک دیده شده است. به عنوان مثال هم زمان با گرفتن دنده عقب، قابلیت‌هایی نظیر دوربین دید در عقب و سنسورهای پارک این خودرو به کار افتاده و تصویر واضحی را از هر جسمی که در عقب خودرو قرار دارد بر روی نمایشگر جلوی آن به تصویر می‌کشد. در کنار این موضوع شاهد آن هستیم که خطوط راهنمای رنگی، محل دقیق قرار گرفتن موانع در بخش عقب خودرو را به نمایش در می‌آورد و به شما کمک می‌کند که بتوانید با خیال راحت اطراف آنها مانور دهید. هنگام سفر با این خودرو، صندلی‌ها بسیار نرم و راحت به نظر می‌رسند، اما تنظیمات 6 جهت صندلی به صورت دستی صورت می‌پذیرد که برای یک خودرو با چنین قیمتی مناسب به نظر نمی‌رسد و می‌بایست برقی می‌بود. رویه درها و داشبورد از جنس پلاستیک خشک است، اما در بخش مرکزی شاهد پوشش نرم و پارچه‌ای هستیم که دارای طرح خاصی هستند.

در نمای جلویی سیتروئن سی 3 شاهد طراحی تهاجمی هستیم که به طور کلی برای بیننده طراحی نیسان جوک را تداعی می‌کند. طراحان در جلوپنجره این خودرو از دو نوار باریک کرومی استفاده کرده‌اند که تا چراغ‌های زنون سه گانه موجود در بالای سپر امتداد دارد. این زنون‌های باریک چراغ‌های اصلی سیتروئن سی 3 محسوب می‌شوند و چراغ‌های بزرگی که در سپر نصب شده‌اند فقط وظیفه نور بالا را بر عهده دارند. البته در قسمت پایین سپر هم چراغ‌هایی با قاب قرمز رنگ به چشم می‌خورد که به عنوان مه شکن‌های سی 3 به شمار می‌روند. این شرکت خودروسازی فرانسوی هم‌اکنون جزئی از گروه مشترک پژو سیتروئن محسوب می‌شود. با توجه به اینکه بازار خودرو ایران یکی از بازارهای محبوب خودروسازان فرانسوی پژو و سیتروئن است، این گروه خودروسازی جزو نخستین شرکت‌های خارجی بود که بعد از برجام در ایران سرمایه‌گذاری کرد و به واسطه آن شاهد عرضه خودرو سیتروئن سی 3 در ایران بوده‌ایم.

بعد از برجام، گروه خودروسازی سایپا قرارداد همکاری با شرکت سیتروئن امضا کرد که به موجب این قرارداد یک کارخانه مشترک خودروسازی (جوینت ونچر) تشکیل شود و بعضی از محصولات کمپانی ستیروئن در ایران تولید شد. اکنون اولین محصول این همکاری سیتروئین C3 وارد بازار شده است و توسط سایپا عرضه می شود. سیتروئن C3 در بازار جهانی رقبایی مانند مزدا 2، فورد فیستا، سوروکی سوئیفت، فولکس واگن پولو، کیا ریو و هیوندای i20 را در مقابل خود دارد و در بازار ایران هم دو خودروی i20 ، کیا ریو و مزدا 2 رقبای آن هستند. پشت فرمان، ترکیبی از طرح سیلندری و حالت کلاسیک عقربه‌ها دیده می‌شود که بازهم فرم چهارگوش تداعی می‌کند. بین پنل سرعت‌سنج و دور موتور، نمایشگر دیجیتال کوچکی قرار دارد که البته گرافیکی و چندرنگ نیست؛ اما تنظیمات مختلفی دارد و حسی مدرن به راننده می‌دهد.

به همین دلیل امروز این هاچ بک تنها در بازار ایران با نسخه خاص ۱٫۶ لیتری توربو ۱۶۳ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر و جعبه دنده ۶ سرعته آیسین عرضه می شود. این پیشرانه در ترکیب با C3، باعث شده شتاب آن کم تر از ۸٫۵ ثانیه در شرایط استاندارد باشد و بتواند سرعت های فراتر از ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت را به آسانی تجربه کند. درحالی‌که تولیدکنندگان داخلی خودرو بنا به قانون، موظف به تولید خودروی خارجی با ۴۰ درصد قطعات ساخت داخل از سال اول هستند؛ به نظر می‌رسد سایپا با تولید C3 همراه با پیشرانه‌ی پژو 2008، یک تیر و چند نشان می‌زند. از یک سو، درصد داخلی‌سازی خودروی مذکور را افزایش می‌دهد و بدون سرمایه‌گذاری در بخش تولید پیشرانه و دریافت فناوری سیتروئن که هدف اصلی مونتاژ خودرو در ایران است؛ C3 را عرضه خواهد کرد. اما از سویی دیگر، آزاد خواهد بود تا قیمت این محصول را فراتر از ارزش آن در بازار اروپا نشان دهد و به‌راحتی صحبت از قیمت ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان، برای مدل اولیه کند. فراموش نکنیم، داشتن سیتروئن C3 با پیشرانه‌ی پژو 2008 به قدرت ۱۶۵ اسب بخار و احتمالا سواری با زمان صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ۷ تا ۸ ثانیه، خواسته‌ی اصلی مصرف‌کننده‌ی ایرانی نیست.

صندلی‌های C3 بسیار راحت و نرم ساخته‌شده است، اما تنظیمات ۶ جهته آن به‌صورت دستی انجام می‌شود که برای خودرویی در این رنج قیمتی چندان جالب به نظر نمی‌رسد. رویه درب‌ها و داشبورد از پلاستیک خشک ساخته‌شده‌اند اما در بخش مرکزی آن پوششی نرم و پارچه‌ای قرار دارد که بسیار منحصربه‌فرد به نظر می‌رسد. در بخش داخلی خودرو فضای کمی برای قرار دادن وسایل ضروری همچون کیف پول و موبایل تعبیه‌شده که کار را برای تیم ما کمی سخت کرده بود. تا این جای کار از همه‌چیز راضی بودیم تا اینکه به جاده‌های پرپیچ‌وخم ابیانه نزدیک شده و تصمیم گرفتیم که قابلیت‌های حرکتی این خودرو را به چالش بکشیم.

ارزان‌ترین نسخه‌ی سیتروئن C3، دارای پیشرانه‌ی ۱.۲ لیتری مجهز به تزریق سوخت چندگانه است که بدون توربوشارژر ارائه می‌شود. قدرت اسمی این مدل با استفاده از بنزین استاندارد اروپا، ۶۸ اسب بخار و گشتاور آن، ۱۰۶ نیوتن‌متر است. سیتروئن C3 با پیشرانه‌ی PureTech 68 ، فقط با جعبه‌دنده‌ی دستی ۵ سرعته تولید می‌شود و در زمانی حدود ۱۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. میانیگن مصرف سوخت این خودرو، ۴.۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است و نهایت سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت خواهد داشت.

علیرغم وارد کردن فشار زیاد به خودرو در گردنه ها و ترمزگیری و شتاب گیری های متعدد، افت توانی در شتاب گیری‌ مشاهده نشد و همچنان خودرو بسیار چابک عمل می‌کرد. شرکت سایپا سیتروئن با تولید نخستین نسخه از C3 در ایران و راه اندازی خط مونتاژش در کاشان برنامه ای تدارک دید که با تحویل خودرو های C3 به نمایندگان رسانه های تخصصی صنعت خودرو و انجام سفری دو روزه از کاشان به اصفهان و بلعکس آن را مورد آزمایش قرار دهند. شاید اولین نکته ای که در ظاهر خودرو جلب توجه می کند تفاوت میان رنگ اصلی بدنه و سقف باشد. اما بعد از آن که این تمایز عادی شد، متوجه ویژگی های ظاهری منحصر به فرد دیگری در طراحی C3 می شوید. مجموعه ای که شامل مه شکن، چراغ اصلی (نور بالا و پایین)، دی لایت و راهنما می شود در سه قسمت جدا از هم وظیفه خودشان را انجام می دهند.

در حالت تیپ ترونیک که تعویض دنده ها به عهده راننده است اما خیلی هم دستمان را باز نگذاشته اند و حتی در این حالت نیز اجازه کات آف به موتور نمی دهد و اگر شما اقدام به تعویض دنده در دور بالا نکنید خودش این کار را انجام خواهد داد! البته حق هم دارد، یک لحظه هیجان و غفلت راننده مساوی است با تخریب یک برند در ذهن همان راننده! به دلیل نبود شرایط استاندارد از تست شتاب گیری صفر تا صد و تست ترمز صرف نظر کردیم. در مسیرهایی که سطح آسفالت هموار است، پیچ ها با اطمینان قابل قبولی طی می‌شدند؛ اما اکسل نیمه مستقل باعث می شود تا ناهمواری های سطح پیچ تا حد زیادی پایداری محورعقب خودرو را تحت تاثیر قرار دهند.

کاپوت خودرو تا لبه‌ی پنجره جلو با منحنی‌‌های حجیم و باریکی کشیده شده که منجر به حفظ زیبایی و هماهنگی بین اجزای مختلف آن شده است. بخشی از سپر با رنگ مشکی و متریال متفاوت طراحی شده که با چند منحنی در راستای چراغ‌های مه شکن، ظاهر زیبایی برای آن رقم زده است. همچنین سپر جلو در راستای هماهنگی و تعادل با سقف نسبتا بلند ماشین، حجیم و بزرگ طراحی شده است. سیتروئن C3، خودروی هاچ‌ بک کامپکت سوپر مینی است که در سال ۲۰۰۲ توسط کمپانی فرانسوی پژو سیتروئن معرفی و تا به این لحظه در سه نسل، وارد بازار جهانی خودرو شده است. نسل سوم آن، یعنی سیتروئن C3 در سال ۲۰۱۶ عرضه شد و تا به این لحظه به عنوان آخرین نسل از سیتروئن، شناخته می‌شود. به هر حال فارغ از بحث قیمت، اگر به دنبال یک خودروی سواری جمع و جور و خوش سیما با بهره‌مندی از امکانات مناسب برای انجام کارهای عادی خود می‌گردید، سیتروئن C3 می‌تواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.

۹ رنگ بدنه، شامل ۳ نوع خاکستری، قرمز، نارنجی، سفید، سیاه، آبی و سبز روشن برای بدنه وجود دارد، ضمن اینکه ۳ رنگ سیاه، سفید و قرمز هم برای سقف، قابل سفارش است. رینگ‌های اسپرت، دارای ۳ طرح کلی در سایزهای ۱۵ اینچ، ۱۶ اینچ و ۱۷ اینچ هستند؛ ضمن اینکه مدل ۱۷ اینچ، می‌تواند در ۲ رنگ نقره‌ای یا تمام مشکی باشد. در قسمت بار، فضای ۳۰۰ لیتر وجود دارد که البته چندان عالی نیست؛ اما در این کلاس خودرویی، بسیار خوب ارزیابی می‌شود. صندلی‌های عقب، می‌توانند چند سانتیمتر روی ریل، به سمت جلو حرکت داده شوند تا فضای بار، بدون خواباندن صندلی‌ها بیشتر شود. فضای کابین سیتروئن C3 با توجه به سگمنتش چندان جادار نبوده اما برای خانواده‌های کم جمعیت همچنان گزینه‌ای نسبتا قابل قبول است.

به استثنای نسخه‌ی پایه، تمامی مدل‌های C3 از نمایشگر بزرگ و باکیفیت ۷ اینچ در میان داشبورد استفاده می‌کنند. این بخش، کمی پایین و در مجاورت فرمان قرار دارد که دسترسی به آن توسط راننده و سرنشین کناری را ساده‌تر خواهد کرد. کمی پایین‌تر، کلیدهای مربوط به تهویه مطبوع قرار دارند و در مجاورت فضای خالی مناسب برای اجسام کوچک، دکمه‌ی استارتر پیشرانه دیده می‌شود.

سایپا که به عنوان شریک دیرینه سیتروئن در ایران شناخته می‌شود به عنوان اولین قدم خود پس از برجام به سراغ این هاچ بک کراس رفت تا قشر جوان را هدف گیرد. C3 سیتروئن اما شانس چندانی نتوانست در ایران داشته باشد و علیرغم شایستگی زیادی که داشت با بازگشت دوباره تحریم‌ها بار سفر از ایران بست و رفت. از سوی دیگر C3 در مقایسه با سایر محصولات روز بازار ایران، خودرویی کاملا مدرن، بسیار زیبا و مجهز به استانداردهای روز بود که در پس توافق برجام، نوید از ورود طیف گسترده‌ای از خودروهای نوین دیگر می‌داد که البته این باور به دلیل برهم خوردن برجام، میسر نشد. در مجموع می‌توان ادعا کرد که ظاهر سیتروئن C3 در جلب نظر خودرو دوستان بسیار موفق عمل کرده است و از طراحی کاملا مناسبی بهره می‌برد. ستاره| سرویس خودرو – خودروی سیتروئن C3 در سال گذشته توانست نام خود را به عنوان یکی از محبوب‌ترین خودروهای به فروش رسیده در کشور فرانسه مطرح کند و در طول سپری شدن حداقل نه ماه از سال، جایگاه سوم پرفروش‌ترین خودرو را به خود اختصاص دهد. ظاهر بامزه و تا حدی حبابی شکل C3 شبیه هیچ رقیب دیگری نیست و نمایندگی‌های سیتروئن نیز با پیشنهادهای لیزینگ خوب به استقبال مشتریان می‌روند.

اما برای تنظیم پشتی صندلی مجبورید یک اهرم چرخشی که در سمت چپ صندلی راننده قرار دارد را آنقدر در جهت مورد نظر بچرخانید تا به زاویه دلخواه برسید. فرم کلی صندلی به صورتی است که شما را بخوبی در بر می گیرد و این در پیچ های تند جاده می تواند موثر واقع شود. باز هم لازم است اشاره کنم اگر تصور صندلی های سیتروئنی مانند سیتروئن های قدیم را دارید آن را فراموش کنید! از آپشن‌های استاندارد C3 می‌توان به ۶ کیسه‌ی هوا اشاره کرد که طبیعتا، ۴ عدد مخصوص سر و پایین‌تنه‌ی سرنشینان جلو خواهد بود و ۲ کیسه‌ی هوای پرده‌ای، سرتاسر نمای جانبی را پوشش خواهند داد. از نکات مثبت در کابین C3، باید به ابتکارات جالب طراحان سیتروئن در ایجاد فضاهای داخلی کاربردی اشاره کرد.

هنگامی که گوشی تلفن همراه خود را از طریق بلوتوث و یا کابل به C3 متصل می کنید، خبری از تاخیر نیست و به لطف صفحه لمسی مناسب این خودرو، می توانید بسیاری از کارهای با گوشی را از طریق نمایش گر ۷ اینچی C3 انجام دهید. همچنین در کنار این که پرتاب نور چراغ های C3 مناسب و خوب است، فعالیت سنسور نور هم مناسب سنجیده شده و عملکرد سریع و دقیقی در آن دیده می شود. سنسور باران خودرو هم به نسبت باهوش تر از نسل های قبلی خودروهای فرانسوی شده و می توان از آن رضایت نسبی داشت. همچنین سیستم صوتی سیتروئن C3 که تنها ۶ بلندگو دارد، با تمام سادگی، کیفیت خوب و راضی کننده ای را به شما می دهد و حتی اگر ۹۰ درصد از توان خروجی صدای آن را استفاده کنید، خبری از خش خش و صدای نامفهوم در خودرو نیست.

این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد. سیتروئن C3 در سال 2002 معرفی شد و در سگمنت کراس اوورهای جمع و جور B راهی بازارهای جهانی شد.

سایپا سیتروئن از طریق نمایندگیهای منتخب خود تحویل خودروهای ثبت نامی را از شهریور سال 1397 و بر اساس اولویت ثبت نام به مشتریان محترم آغاز خواهد کرد . لازم به ذکر است قیمت قطعی خودرو سیتروئن C3 در زمان ارسال دعوتنامه رسما به خریداران محترم اعلام خواهد شد. سیتروئن C3 یک هاچبک شهری جذاب است که با ظاهر جذاب و البته کمی عجیب و غریب، احتمالا فروش موفقی را در بازار ایران تجربه خواهد کرد.

این نوار سیاه‌رنگ AIRBUMP نام دارد که از ۷ کپسول هوا تشکیل‌شده و وظیفه محافظت در مقابل خراش و ساییدگی را بر عهده دارد. در نمای عقب این هاچبک فرانسوی نیز شاهد ترکیب رنگ‌های مختلفی هستیم که به‌طورکلی شباهت زیادی به نمای عقبی DS3 دارد و یادآور آن خودرو خواهد بود. سپر عقب سیتروئن C3 در هماهنگی کامل با سپر جلویی این خودرو طراحی شده و از همان طرح تبعیت می‌کند.

در مقایسه با دیگر هاچبک‌های موجود در بازار ایران، مثل هیوندای i20 با پیشرانه‌ی یک لیتری، سیتروئن C3 نسخه‌ی ۱.۲ لیتری، قدرت بالاتر، فضای بیشتر و راحتی بسیار خوبی فراهم می‌کند. این مهم نه تنها باعث افزایش قیمت فروش آن در زمان عرضه شد بلکه در دراز مدت از دیدگاه تامین خدمات پس از فروش می‌تواند کار را برای شرکت خدمات دهنده و مشتری بسیار دشوار کند. بازار دست دوم ایجاد شده برای این خودرو بسیار گران قیمت و محدود است و مشتری‌های بسیار خاصی را طلب می‌کند. پیشرانه ۱.۶ لیتری به کار رفته درسیتروئن C3 (مشترک با پژو ۲۰۰۸)، به مراتب از پیشرانه ۱.۶ لیتری ارائه شده در خانواده رنو-نیسان (مانند رنو تلیسمان) ضعیف‌تر است. متاسفانه سایپا در فرایند مونتاژ برخی آپشن‌ها نظیر گرم‌کن صندلی‌ها و ریم‌های اسپرت را از این خودرو حذف کرد. سیستم تعلیق این خودرو همچون سایر تولیدات کمپانی PSA عملکرد نرمی دارد که باعث می‌شود این خودرو برای یک رانندگی شهری بسیار مناسب باشد.

داخل صندوق هم به جز دو قلاب نگه دارنده و زاپاس که زیر موکت کف صندوق جاسازی شده نکته قابل توجهی وجود ندارد. روز دوم را با رانندگی همکار سوم و رجعت دوباره من به صندلی شاگرد آغاز کردیم و دوباره با گذر از کوچه پس کوچه های تنگ راهی جاده کاشان شدیم. همکار سوم هم نیازش به سنسور های کمکی جلو را اعلام می کند اما او هم پس از مدت کوتاهی به وضعیت عادت کرد. ابعاد و اندازه C3 راضی کننده است؟سیتروئن C3 به عنوان یک هاچ بک متوسط و نه چندان بزرگ شناخته می شود. بنابراین می توان گفت C3 برای استفاده های شهری، گزینه مناسبی است، زیرا ابعاد جمع و جوری دارد و شما می توانید پارک کردن و قدرت مانور راحتی را در کلان شهرها با این هاچ بک داشته باشید.

استفاده از موتور 1.6 لیتری و جعبه دنده 6 سرعته خودکار با در نظر گرفتن حداقل وزن 1250 کیلوگرمی، باعث شده مصرف سوخت این خودرو در استفاده های ترکیبی شهر و بزرگراه، به حداقل 6.7 لیتر به ازای کارکرد 100 کیلومتر برسد. طبق اعلام مدیران شرکت سایپا سیتروئن اصلی‌ترین رقیب C3 در بازار ایران، هیوندای i20 است که از امکانات و سگمنت یکسانی با سیتروئن سی3 برخوردار است. البته خودروهایی همچون تویوتا یاریس هاچبک و کیا ریو هاچبک نیز تا حدودی می‌توانند رقیبی برای این خودرو محسوب شوند. در یک جمع‌بندی نهایی می‌توان گفت که اگر بحث خدمات پس از فروش را کنار بگذاریم، مطمئنا در مقایسه بین سیتروئن C3 و خودروهایی که از آن‌ها نام برده شد، سیتروئن C3 در اغلب بخش‌ها پیروز میدان خواهد بود. سیتروئن C3 می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای کسانی باشد که می‌خواهند در کنار رانندگی کسل‌کننده روزمره، گاهی هم از شتاب و توان بالای خودرو هاچبک خود لذت ببرند. شرکت سایپا سیتروئن همزمان با آغاز دومین سال فعالیت مفتخر است تا پیش فروش خودروی سیتروئن C3 ، اولین محصول تولیدی خود در ایران را اعلام دارد.

هرچند از پشت خودرو، با توجه به برند سازنده و قیمت نسبتا بالا در کلاس هاچبک، رضایت کامل فراهم نمی‌شود. ابعاد C3 شامل طول ۳۹۹۶ میلی‌متر، عرض ۱۷۴۰ میلی‌متر و ارتفاع سقف ۱۴۷۰ میلی‌متر با رینگ ۱۷ اینچ است؛ درحالی‌که فاصله محورهای ۲۵۴۰ میلی‌متر دارد. وزن خالص C3 استاندارد، تنها ۹۷۰ کیلوگرم است و با آپشن‌های کامل، ۱۰۸۰ کیلوگرم خواهد بود.

سیتروئن C3 در بازار جهانی رقبایی چون مزدا 2، فورد فیستا، سوزوکی سوئیفت، فولکس واگن پولو، کیا ریو و هیوندای i20  دارد که در حال حاضر تنها هیوندای i20 به صورت صفر کیلومتر در بازار به فروش می‌رسد. بسیاری از مردم، C3 را رقیبی برای پژو 2008 و سانگ یانگ تیوولی می‌دانند اما اینطور نیست چراکه سیتروئن C3 یک هاچبک است و پژو 2008 یک کراس‌اوور ساب کامپکت. البته سیتروئن C3 در یک نسخه با ابعاد بزرگتر به نام Aircross عرضه می‌شود و برای مقایسه باید آن را در مقابل محصول پژو قرار دهیم. به هر حال باید منتظر بمانیم و ببینیم که سیتروئن C3 در کشور ما چه شرایطی را تجربه خواهد کرد. همچنین قابلیت تنظیم ارتفاع آن هم به صورت دستی با یک اهرم دیگر در سمت چپ صندلی وجود دارد.

نکته مهم دیگر این که شمار فروش این هاچ بک متفاوت و جذاب، نسبت به ژیان پیشی گرفته است که در زمان خود خودرویی پرفروشی محسوب می‌شد. به عبارتی سیتروئن C3 لقب پرفروش‌ترین و سودآورترین خودرو این برند را در حال حاضر از آن خود کرده است. اگر به محصولات مدرن سیتروئن در بازار جهانی علاقه مند باشید، احتمالا خوب می دانید که این شرکت خودروسازی اساسا به نوآوری های کاربردی علاقه فراوانی دارد.

در حدود یک سال پیش، شرکت سایپا تصمیم گرفت تا با همکاری شرکت PSA (پژو- سیتروئن) اقدام به عرضه و مونتاژ تعدادی از محصولات این شرکت نماید. سیتروئن سی۳ اولین محصول این همکاری به شمار می‌آید که در کارخانه سایپا سیتروئن شهر کاشان به تولید می‌رسد. متأسفانه پس از خروج آمریکا از برجام و تشدید تحریم‌ها علیه ایران، فعالیت‌های شرکت سیتروئن در ایران نیز به حالت تعویق (Suspend) در آمده که باعث شده نه‌تنها شرکت سایپا سیتروئن در تحویل خودروهای ثبت نامی با مشکلات فراوانی مواجه شود، بلکه پروژه ورود سایر خودروهای شرکت سیتروئن به ایران نیز به کلی متوقف شود. در سال ۲۰۱۷ میلادی سیتروئن C3 موفق به کسب ۴ ستاره ایمنی از موسسه EURO NCAP شد که در مقایسه با رقیب اصلی خود یعنی هیوندای i20 که ستاره‌های ایمنی‌ آن نیز در همین حد است، عدد مناسبی به نظر می‌رسد.

هم‌اکنون می‌توان مدل فول فلیر پلاس را با اقساط ماهانه ۱۶۰ پوند و پیش‌پرداخت ۶۶۰ پوندی و به مدت ۴ سال لیزینگ کرد. قطعاً چنین پیشنهادهایی جذابیت‌های خاص خود را دارند اما C3 به روش‌های دیگر هم خودرویی جذاب است. ٥ خودرو ی تست درایو در اختیار اعضای رسانه‌ها قرار گرفت و سی٣ ها برای به چالش کشیده شدن در مسیری حدودا 500 کیلومتری(کاشان-ابیانه-اصفهان-میمه-کاشان) آماده شدند. در ابتدای حرکت و ورود به جاده ای که از کیفیت آسفالت خوبی برخوردار نیست می توان عملکرد عایق صوتی خودرو را بخوبی تست کرد. با توجه به اینکه سیتروئن در C3 از لاستیک هایی با برند میشلن استفاده کرده و می توان انتظار بهترین عملکرد از خودرو را در چنین شرایطی داشت که با نتیجه نسبتا قابل قبولی مواجه می شویم. دنده را در حالت درایو قرار می دهم، نشانگر موقعیت دنده ها به صورت عمودی درست در پشت جا لیوانی قرار گرفته.

جلوپنجره این خودرو از دو نوار باریک کرومی تشکیل‌شده است که به چراغ‌های زنون سه‌گانه‌ موجود در بالای سپر ختم می‌شود. برخلاف تصور اغلب افراد، این زنون‌های باریک چراغ‌های اصلی سیتروئن C3 محسوب می‌گردند و چراغ‌های بزرگی که در سپر قرار دارند تنها نقش نوربالا را ایفا می‌کنند. البته ناگفته نماند که در بخش پایین سپر نیز چراغ‌هایی با قاب قرمزرنگ دیده می‌شود که مه شکن‌های C3 محسوب می‌گردند.در نمای جانبی تفاوت رنگ سقف و آینه‌ها بسیار چشم‌نواز است اما چیزی که بیش از همه جلب‌توجه می‌کند، نوار ضخیم و سیاه‌رنگی است که در پایین درب‌ها قرار دارد.

توجه داشته باشید که این سامانه در بسیاری از خودروهای روز نصب می شود و لازم نیست که دیگر در ترافیک مدام وضعیت جعبه دنده را بین N و D جابه جا کنید. این جعبه دنده در سفر ما، معکوس به نسبت خوبی را تحویل می داد و می شد شتاب لحظه ای خوبی را با آن تجربه کرد. اما دنده ۵ و ۶ این خودرو، تبدیل نیروی خاصی را انجام نمی دهند و در حالت تخت گاز نباید توقع زمان کوتاه برای رسیدن به سرعت های بالای ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت را داشته باشید. سیتروئن سی 3 خودروی هاچبک و جوان پسند است که نخستین نسل آنر در سال 2006 معرفی شد و اکنون 3 نسل از آن وارد بازار جهانی شده استو مدل فعلی که در ایران هم عرضه می شود سومین نسل این خودرو است که در سال 2016 معرفی شده است و هنوز هم در خط تولید قرار دارد.

وب سایت خودرو با هدف اطلاع رسانی در حوزه خودرو در آذر 92 فعالیت خود را آغاز نموده است. سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودرو‌ها را انجام بدهیم. در نمای بیرونی، یکی از محسنات مهم C3، استفاده از رنگ‌بندی متنوع است که امیدواریم تولیدکننده‌ی داخلی به آن پایبند باشد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *