معرفی و بررسی معایب و مزایای خودرو شاهین مجله خودرو کارستان
با این اوصاف، احتمالا میانگین مصرف سوخت شاهین با موتور M15T، حدود ۱۰ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود. صندوق عقب سایپا رهام نیز حدود ۴۲۰ لیتر فضا در اختیار وسایل و اسباب کاربران قرار داده و حجم آن جهت مسافرتهای خانوادگی کاملا قابل قبول و مناسب خواهد بود. به طور کلی طراحی داخلی سایپا شاهین در نوع خود جذاب و کاربردی به نظر رسیده و میتواند نظر مساعد مشتریان این بخش بازار را تا حد زیادی نسبت به خود جلب سازد. پس از مقایسه شاهین با تارا و دنا باید بدانید در نهایت انتخاب بین این سه خودرو به اولویتهای شما بستگی دارد. اگر به دنبال خودرویی با طراحی اسپرت و قیمت مناسب هستید، شاهین، اگر به دنبال خودرویی با قدرت و شتاب بیشتر هستید، دنا اتوماتیک و اگر به دنبال خودرویی با فضای داخلی جادارتر، امکانات رفاهی بیشتر و عملکرد فنی بهتر هستید، تارا گزینه ایدهآلی برای شما است.
خطوط کلی و قطعات بکار رفته در بدنه این محصول از متدهای طراحی روز پیروی نموده و ظاهری شیک، مدرن و چشمنواز را پدید آورده که به زحمت میتوان از آن ایرادی گرفت. البته ابعاد رینگها میتوانست مقداری بزرگتر باشد و بهتر بود که خطوط سیال دماغه در بخش انتهایی به یکباره با خطوط خشک و تند و تیز جایگزین نشوند، اما حتی این موارد جزئی هم در برابر نقاط قوت طراحی، چندان به چشم نمیآیند. ضمناً نباید فراموش کنیم که اینجا با یک خودرو اقتصادی طرف هستیم و باید با رقبای هم قیمت نظیر تندر 90 و دنا مقایسه را انجام دهیم. خودرو سدان سایپا شاهین از ویژگی هایی همچون، تجهیزات زیاد، طراحی قابل قبول بدنه، ایمنی خوب و موتور توربو شارژ بهره مند است. راننده تسلط نسبتا مناسبی به بخش جلو خودرو و همچنین قسمتهای کناری سایپا شاهین دارد. پس از آن که موتور خودرو روشن شد، در ابتدا صدای زیادی وارد کابین نخواهد شد اما در دورهای بالاتر به دلیل وارد مدار شدن توربوشارژ، صدای غرش موتور بیشازپیش درون کابین احساس میشود.
فضای کابین سایپا رهام نیز در نوع خود و در مقایسه با بسیاری از تولیدات دیگر این شرکت، جذاب و مدرنتر به نظر میرسد. طراحی تقریبا زیبای کنسول میانی داشبورد به همراه فرم مناسب غربیلک فرمان خودرو و حالت اسپرت پنل کیلومتر شمار پشت آن، جلوهای چشمنواز و تقریبا همهپسند از فضای داخلی رهام به نمایش میگذارد. لازم به ذکر است که شاهین در دو نسخه G و S رونمایی شده است که تفاوت چندانی ندارند و در ادامه به بررسی هر دو مدل خواهیم پرداخت. اما با نگاه کلی به ظاهر این خودرو، می توان متوجه امنیت این خودرو شد که این یک واقعیت می باشد چرا که خودرو شاهین در تست تصادف موسسه euroNCAP توانست به 3 ستاره ایمنی برسد و این در حالی است که ویدیو آن در صفحات مجازی با بازدید بسیار زیادی روبرو شد.
این ویژگی به خصوص در شهرهای بزرگ و در مناطقی که احتمال سرقت خودرو بیشتر است، اهمیت ویژهای دارد. جاداربودن کابین، نرمبودن سواری و آپشنهای متعدد خریداران ایرانی را راضی نگه داشته است. بارزترین نکته منفی در تجربه رانندگی با سایپا شاهین، نفوذ زیاد صدای پیشرانه به کابین در دورهای میانی و بالا است که میتواند آزاردهنده باشد. اما در شرایط واقعی و با یک رانندگی منطقی، برای طی هر صد کیلومتر مسافت با خودرو شاهین در سیکل ترکیبی، به حدود 8 تا 8.5 لیتر سوخت نیاز داریم که با خودروهای همرده در سطح جهانی فاصله دارد اما نسبت به رقبای داخلی، عددی معقول و قابل قبول است. این خودرو فاصله محوری ۲۶۵۰ را دارد و طول ۴۴۴۶، عرض ۱۷۷۱ (بدون آینه ها) و ارتفاع ۱۴۹۰ میلی متر برای آن اعلام می شود. این خودرو ملی سایپا وزن خالص ۱۲۷۸ تا ۱۳۲۵ کیلوگرم را دارد و این وزن با توجه به سطح امکانات و نوع جعبه دنده متفاوت است.
گفتنی است سایپا شاهین که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته از جدیدترین آپدیتهای سایپا بهره میبرد و به همین دلیل بهروزترین نسخه شاهین محسوب میشود. ما در بازاری قرار داریم که حق انتخاب بسیار محدودی برای پول پرداختی در قبال خرید خودروها وجود دارد. برای افراد با خانواده کمجمعیت، برای سفرهای نسبتاً کوتاه، با سرنشینانی که خیلی قد بلندی نداشته باشند و اهل رانندگی اسپرت نیز نیستند، شاهین انتخاب خوبی محسوب میشود. سایپا شاهین در حال حاضر با قیمت کارخانه معادل ۸ هزار دلاری خود، درواقع یکی از خودروهایی است که ارزش نسبت به قیمت بالایی دارد.
سروصدای ورودی به کابین آزاردهنده است و صدای تعلیق هم به همراه کوبشهای آن مزید بر علت میشود. سیستم کنترل پایداری به همراه کنترل کشش و کنترل حرکت در سربالایی از تابستان ۱۴۰۲ به این خودرو افزوده شده و کمبودهای این سیستمها در نسخههای تست شده، جبران شدهاند. خودروی شاهین، نخستین بار در تیرماه ۱۳۹۷ با نام رهام در نمایشگاه خودروی شیراز معرفی شد و از آن زمان به یکی از خودروهای مطرح در بازار ایران تبدیل شده است. این خودرو بر روی پلتفرمی مدرنتر از دیگر محصولات سایپا ساخته شده و دارای موتور توربوشارژ هشت سوپاپ M15 است.
در میان تمام این حواشی، تغییر رویکرد را در ساختار سایپا و روابط عمومی این خودروساز شاهد بودیم و در اتفاقی نادر دیدیم که این شرکت دومین دستگاه تولید شده از شاهین را جهت تست و بررسی در اختیار رسانه های مختلف قرار داد. پیش از این شاهد بودیم که تنها خودروسازان بخش خصوصی تمایل به معرفی محصولشان داشتند و خودروسازان دولتی پیش از تحویل خودروهای جدید به مشتریان، امکان دسترسی رسانه ها به خودروی جدید را فراهم نمی کردند. در نهایت به خاطر این سیاست جدید در گروه سایپا، این امکان فراهم شد تا به مدت ۵ روز سایپا شاهین دنده ای در اختیار تیم رسانه ای اسب بخار باشد و ویدیوی تست و بررسی آن به همراه متن آن تولید شود. سایپا در کلاسی که رقیب مناسبی برای محصولات اصلی ایرانخودرو در خانواده سمند و پژو و رانا نداشت، با استفاده از پلتفرم خودروی وولکس C30 که وام گرفته از تویوتا یاریس نسل دوم بود، دست به طراحی سدانی کامپکت زد که ابتدا رهام نام گرفت اما بعدها نام شاهین برای آن برگزیده شد. درست مانند پلتفرم H۳۰۰ که تحریمها برنامه استفاده از آن را به هم ریختند، پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ برلیانس نیز از دسترس سایپا خارج شد تا در نهایت شاهین برود سراغ موتور قدیمی M۱۵ ۸ سوپاپ خانواده تیبا.
روکش این صندلیها از جنس چرم مصنوعی بادوام بالا است؛ بنابراین بهراحتی تمیز میشوند و ظاهری لوکس به کابین خودرو شما میدهند. شاهین سایپا از یک پیشرانه 1.5 لیتری توربو 8 سوپاپ با حداکثر قدرت 110 اسب بخار و حداکثر گشتاور 178 نیوتن متر، در کنار یک گیربکس 5 سرعته دستی بهره میبرد. مصرف سوخت ترکیبی و شتاب صفرتاصد این خودرو هم به ترتیب برابر با 7.5 لیتر در صد کیلومتر و 13.2 ثانیه است. با وجود اینکه سیستم تعلیق شاهین خوب کار می کند و صدای ناچیزی را از کف جاده به اتاق خودرو منتقل می کند، اما صدا پیشرانه این خودرو در دور موتورهای فراتر از 3600RPM تا حدی زیاد است.
با این وجود طراحی ظاهری شاهین بسیار متفاوت می باشد و اما قسمت جلو آن به نسبت شباهت نزدیکی به طراحی چری آریزو ۵ دارد و اما قسمت عقب آن متفاوت می باشد. از جمله نقاط قوت شاهین میتوان به طراحی بدنه بهتر، ایمنی مناسبتر نسبت به سایر محصولات سایپا، فرمان برقی، فضای مناسب کابین، خدمات پس از فروش گسترده در سراسر کشور، آپشن های مناسب و گشتاور تولیدی پیشرانه اشاره کرد. قدرت ۸۷ اسب بخاری پیشرانه M15 تیبا حالا به ۱۱۰ اسب بخار رسیده است و گشتاور نیز برابر با ۱۷۸ نیوتون متر است. این نیرو از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل میشود و در مجموع نباید انتظار چندانی از این پیشرانه داشته باشید. نکته جالب اینکه شایعاتی درباره درخواست سایپا از ایرانخودرو برای نصب پیشرانه EF7 روی شاهین منتشر شده بود ولی ظاهراً ایرانخودرو حاضر به قرض دادن این پیشرانه به سایپا نشد. اخیراً نیز اخباری درباره استفاده از پیشرانه TU5 روی شاهین به گوش رسیده است اما فعلاً عملیاتی نمیشود.
شاهین (رهام) نام جدیدترین سدان مجموعه خودروسازی سایپا است که در این مطلب از کیان باتری به بررسی شاهین به صورت همه جانبه و ارزش خرید آن خواهیم پرداخت. با توجه به این موارد، اگرچه تمامی نسخههای شاهین بهطور استاندارد از دزدگیر برخوردار نیستند، اما امکان تجهیز به این سیستمهای حفاظتی در بازار به راحتی وجود دارد. بنابراین، خریداران میتوانند بسته به نیاز و سطح امنیت مورد نظر خود، از امکانات دزدگیر بهرهمند شوند. در نسخههایی از شاهین که به عنوان مدل پایه عرضه میشوند، امکان نصب دزدگیر به صورت آپشنال وجود دارد؛ به این معنا که خریدار میتواند با انتخاب بستههای خدماتی یا تجهیزاتی، سیستم دزدگیر را به خودرو اضافه کند. به علاوه، برخی مدلهای ویژه و بهروزتر شاهین، از دزدگیرهای چند مرحلهای استفاده میکنند که علاوه بر قفل کردن دربها، امکان ردیابی خودرو از طریق GPS را نیز فراهم میکنند.
در ساخت کابین شاهین از متریال پلی پروپیلن 20TD استفاده شده و در بخش هایی ماند دریچه های هوا متریال ABS به چشم می خورد. با وجود اینکه برخی به زیبایی ظاهری این داشبورد انتقاد دارند، اما باید بدانیم که متریال استفاده شده در کابین این خودرو، کیفیت بیشتری را نسبت به برخی رقبا دارد و تنها اگر روکش و تزئینات کابین قویتر طراحی و اجرا شوند، این انتقاد هم قابل حل شدن است. البته در مورد این موضوع مرکز تحقیقات سایپا می گویند که تیپ های گران تر شاهین با تزئینات کابینی به روزتری به بازار معرفی خواهند شد. شاهین S و G و اتوماتیک CVT به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو ۸ سوپاپ مجهز هستند که ۱۱۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۷۸ نیوتن متر تولید می کند. در آینده پیشرانه ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی ME16 با چیدمان ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ بر روی این خودروی سایپا نصب می شود که ۱۱۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر دارد. اما در این مدت سایپا شاهین بدون حاشیه و کم خبر نبوده و اتفاقا جز سوژه های پرمخاطب رسانه ها به حساب می آید.
رینگهای سایپا شاهین مشابه رینگهای آلومینیومی رنو ساندرو است که البته نسبت به رینگهای 15 اینچی که سایپا برنامه نصب آن روی شاهین را داشت، از طرح بهتری بهره میبرند. در نمای جلو سایپا شاهین یک جلوپنجره شش ضلعی به چشم میخورد که در نمونههای اولیه از حاشیههای کرومی نیز بهره میبرد، اما در نمونه نهایی که به دست مشتریان رسیده، سایپا این حاشیههای کرومی را حذف کرده است. هرچند این کرومکاریها در رنگهای روشن سایپا شاهین تغییرات چندانی ایجاد نمیکرد، اما در رنگهای تیره حذف کروم دور جلوپنجره نمای بدی را به وجود آورده است. دی لایتها و چراغهای موسوم به ابرویی نیز هنگام روشن بودن نمای بهروزی ایجاد خواهند کرد، اما عدم وجود لنز و عدسی در چراغهای اصلی برای یک خودرو با چنین قیمتی کمی عجیب به نظر میرسد.
اما قیمتان در بازار که بیش از ۱۲ هزار دلار است نمیتواند در برابر خودروهای متنوع ۱۰ تا ۱۲ هزار دلاری چینی کوچکترین برتری داشته باشد. با این حال در کشور ما همان خودروهای چینی ۱۰ تا ۱۲ هزار دلاری به قیمت حداقل دو برابر به فروش میرسند بنابراین حرف از ارزش یک خودرو و مقایسه آن با سیار خودروهای روز دنیا، شوخی به نظر میآید. فرمان برقی، انرژی چندانی برای رانندگی طلب نمیکند و نرم و دقیق و حساس به سرعت است اما در دست گرفتن آن لذتبخش نیست.
اما بنابر درخواست هایی که به مجموعه سایپا شد، نام این اتومبیل از «رهام» به «شاهین» در سال ۹۸ تغییر یافت که هدف اصلی از این تغییر نام هم حفاظت از پرنده شاهین ایرانی بود. درودتنها نقطه قوت این خودرو طراحی ظاهری متفاوت با بقیه ماشینهای ایرانیست.خدمات فوق العاده ضعیف. خودشان عیوب ماشین تولیدی شان را نمی توانند تشخیص دهند.برای هر عیبی که مراجعه کنید باید ماشین را بخوابانند یکی یکی قطعات را تعویض کنند تا عیب رفع شود.اگر هم به قطه نیاز باشد که روند کار بسیار طولانی خواهد بود. هیچکدام از نمایندگیهای اصفهان نتوانسته اند عیب را تشخیص و رفع نمایند.برای اینکه حقوق ندهند از مکانیکهای مجرب استفاده نمی کنند. مکانیکهای تازه کار هم بیشتر ماشینها را خراب می کنند تا درست.خلاصه اگر اعصاب و پول اضافه دارید شاهین بخرید.
در هفته های گذشته شاهد بودیم که مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، آغاز فرایند مهندسی شاهین اتوماتیک را اعلام کرد. اما هنوز مشخص نیست که شاهین اتوماتیک به چه پیشرانه ای و با چه نوع جعبه دنده اتوماتیکی به خط تولید سایپا می آید. در پاسخ به ابهامات، گروه خودروسازی سایپا یکی از قسمت های مستند اختصاصی خود را به پیشرانه M15 توربو اختصاص داد و مهندسان مگا موتور توضیحاتی را در مورد این پیشرانه ارائه دادند.
از مهم ترین نقاط عطف شاهین می توان به طراحی فرمان جدید با دکمه های کنترل، مالتی مدیا 7 اینچی، تغییر طراحی دریچه های کولر، آینه های برقی و تاشو گرم شونده، سانروف، سیستم تهویه اتوماتیک، نشانگر دمای بیرون و… اشاره کرد که باعث افزایش محبوبیت هرچه بیشتر این سدان شده است و در این انکاری نیست. طراحی ظاهری خودرو شاهین، یک طراحی جدید و بروز از مجموعه سایپا می باشد که اولین محصول بومی سایپا با پلتفرم SP است. با این وجود این یک اتفاق برای پیشرفت صنعت خودروسازی کشورمان است تا با کنار گذاشتن برخی کاستی ها، بهترین کیفیت ممکن را ارائه کرد. با این وجود طراحی ظاهری شاهین بسیار متفاوت می باشد و اما قسمت جلو آن به نسبت شباهت نزدیکی به طراحی چری آریزو 5 دارد و اما قسمت عقب آن متفاوت می باشد. با این وجود طراحی شاهین بدون شک، یک طراحی نسبتا بی عیب می باشد و به همین دلیل یکی از مزایای شاهین محسوب می شود.
معمولاً طراحان داخلی، در زمان طراحی محصولات جدید، از المانهای روز همان زمان خودروهای مختلف و مورد علاقه خود الهام میگیرند. چینیها البته در این مسیر با الهام از خودروهای کانسپت معروفتر، محصولاتی را طراحی میکنند که در زمان تولید، تبدیل به ترند روز میشوند. قیمت به روز خودرو شاهین در بازار در همین لحظه را می توانید در لینک قیمت شاهین g اتومات مشاهده کنید. همچنین شما می توانید قیمت به روز هر خودرویی که می خواهید را در بخش تعیین قیمت خودرو اُتکس مشاهده کنید فقط کافیه برند و مدل و سال تولید خودرو را انتخاب کرده تا به شما قیمت لحظه ای بازار را نشان دهد. همچنین شما می توانید در بخش مشاوره آنلاین خرید و فروش خودرو با متخصصان خودرو به صورت آنلاین گفتگو کنید و مشاوره بگیرید تا بتوانید بهترین خودرو را برای خرید با توجه به بودجه ای که دارید انتخاب کنید و یا اینکه خودرو خود را با بهترین قیمت به فروش برسانید.
جالب است بدانید که شاهین سایپا جزو معدود خودروهای داخلی است که شرکت سازنده، ویدیوهای مربوط به تستهای ایمنی آن را منتشر کرده است. با توجه به نتایج این تستها، میتوانیم بگوییم که شاهین ایمنی مناسبی دارد و جزو ایمنترین خودروهای داخلی است. هرچند که آپشنهای ایمنی این خودرو در حداقل ممکن قرار دارد و جای خالی سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) در آن احساس میشود. بعد از بررسی شاهین سایپا از نظر مشخصات فنی، بهتر است نگاهی هم به عملکرد فنی این خودرو داشته باشیم و ببینیم شاهین در شرایط واقعی تا چه حد میتواند به توقعهای ما پاسخ بدهد. شاهین مثل دیگر خودروهای مجهز به پیشرانه توربو، در آغاز حرکت مقداری تأخیر دارد اما بعد از دورگرفتن پیشرانه و در شتابگیریهای ثانویه این تأخیر را جبران میکند که دلیل آن ارائه حداکثر گشتاور در دور نسبتاً پایین است.
شاهین اتوماتیک CVT خودرویی است که تولید آن آغاز شده و از سال ۱۴۰۲ به فروش خواهد رسید. این خودرو به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو M15 مجهز است و جعبه دنده اتوماتیک CVT کمپانی پانچ بر روی آن نصب می شود. در بحث ظاهری این خودروی CVT به دستگیره های کرومی، رینگ های آلومینیومی مشکی، دکوراتیو جدید کابین، زه درِ صندوق کرومی، جلو پنجره کرومی و… مجهز است. همان طور که در بالا اشاره شد، سایپا شاهین دنده ای در تمام تیپ ها به استارت دکمه ای مجهز است. برای روشن کردن این خودرو ابتدا لازم است تا کلاچ را تا انتها فشار دهید تا چراغ روی دکمه استارت سبز شود. دلیل وجود این فرایند به خاطر جلوگیری از بروز برخی حوادث ساده مانند روشن کردن خودرو در دنده، است.
با این حال، ارائه چنین اطلاعاتی به معنی عالی بودن یک پلتفرم نیست و بدیهی است که نتیجه گیری در مورد هر پلتفرم باید بر اساس محصول نهایی انجام شود. اما حضور سازه های معروفی مانند پلتفرم B تویوتا، PF1 گروه PSA، پلتفرم B0 و M0 گروه رنو در خودروسازان و شرکت های ایرانی این اعتماد را برای عموم و کارشناسان صنعت خودرو ایجاد می کند که با تمام انتقادهای صحیح وارده به محصولات داخلی، حداقل این خودروها پایه و اساس به نسبت معتبری را دارند. شتاب شاهین را با کولر روشن مورد بررسی قرار دادیم و سرعت را تا 120 کیلومتر بر ساعت نیز رساندیم. در ادامه هنگام رسیدن به سربالاییها شاهد شروع تقههای موتور بودیم؛ برخی این تقهزدنها را ریپ و برخی نیز آن را ناک موتور میدانند، اما تشخیص این که این تقهها مربوط به کدام یک از آن دو بود کمی دشوار است. به دلیل این که این خودرو از ترمزهای چهار چرخ دیسکی بهره میبرد، شاهد عملکرد مناسب در بخش ترمزگیری بودیم.
در بررسی شاهین اتوماتیک، جدیدترین خودروی تولید داخل سایپا، اولین نکته حائز اهمیت تفاوت پلتفرم به کار رفته در مقایسه با سایر محصولات سایپاست. این خودرو بر روی پلتفرم SP۱۰۰ سایپا توسعه داده شده و در سال ۱۳۹۷ برای اولین بار رونمایی شد. اما اگر از طراحی ظاهری شاهین عبور کنیم، به طراحی داخلی شاهین میرسیم که یک طراحی جدید و مهندسی شده تری دارد که هرچیزی درجایگاه خود قرار دارد. در یک کلام برای بررسی شاهین سایپا از نظر طراحی ظاهری باید بگوییم که هرچند ظاهر این خودرو در مقایسه با محصولات روز دنیا، ساده و معمولی به نظر میرسد اما برای بازار کشور ما و این محدوده قیمتی، جذاب است. به همین دلیل میبینیم که اکثر افراد جامعه، شاهین را خودرویی زیبا میدانند و نسبت به طراحی ظاهری آن انتقاد چندانی ندارند.
حتی میتوان پا را فراتر گذاشت و خودرو سایپا رهام را فیس لیفتی نسبتا جذاب از ولکس سی30 در نظر گرفت. به هر حال طراحی خوشایند این خودرو به ویژه شمایل اسپرت چراغهای جلو، طرح سه بعدی و دلپسند سپر به همراه حالت ساده اما خوشایند جلوپنجره، چهرهای زیبا و مطابق با سلیقه بسیاری از مشتریان ایرانی برای خودرو شاهین به ارمغان آورده است. خودرو شاهین با بهرهگیری از طراحی بهروز و خطوط جذاب، علاوه بر ظاهر زیبا، به جنبههای ایمنی نیز توجه ویژهای داشته است.
شاهین اتوماتیک CVT از نظر ظاهری طبق تصاویر منتشر شده در بررسی شاهین اتوماتیک داخل سایت سایپا تفاوتهای جزئی با شاهین دندهای داشته اما نمای کلی خودرو تفاوتی با قبل ندارد. از جمله تغییرات نسخه اتوماتیک شاهین با نسخه دندهای اضافه شدن خط کروم بالای محل نصب پلاک عقب، جلو پنجره متفاوت و آنتن کوسهای از جمله تغییرات شاهین CVT است. بررسی انواع شاهین، مانند شاهین اتوماتیک، از نظر امکانات رفاهی نشان میدهد که این خودرو در مقایسه با رقبای خود در بازار ایران، امکانات رفاهی قابلقبولی را ارائه میدهد. خودرو شاهین اتوماتیک سیستم تهویه اتوماتیک دیجیتال با تنظیم جداگانه برای راننده و سرنشین دارد که این سیستم امکان تنظیم دمای دلخواهتان را بهطورجداگانه به شما میدهد. صندلیهای جلو با تنظیمات ۶جهته برقی (تنظیم ارتفاع و گودی کمر) برای شما امکان تنظیم صندلیتان در بهترین حالت ممکن برای رانندگیهای طولانیمدت را فراهم میکند؛ علاوهبر این موضوع صندلی راننده، حافظه ۲حالته دارد و شما میتوانید دو موقعیت دلخواه برای صندلی راننده تنظیم و ذخیره کنید. صندلیهای جلو شاهین اتوماتیک، گرمکن دارند و در روزهای سرد، گرمای دلچسبی را به شما هدیه میدهد.
بدون هیچ تعصبی باید بگوییم که طراحی ظاهری شاهین نسبت به تمامی خودروهای ایرانی فعلی، یک سروگردن بالاتر است. در ظاهر شاهین خطوط برجسته و اغراقآمیز زیادی را نمیبینیم اما همین خطوط کم تعداد، با نهایت تناسب کنار هم قرار گرفته و چهرهای هماهنگ را برای این خودرو ایجاد کردهاند. در بحث ترمز باید گفت که در تست و بررسی این بخش از سایپا شاهین دنده ای، عملکرد خوبی را مشاهده کردیم.
شأن و خواست مردم ایران، خودروهایی بهمراتب برتر و بالاتر از شاهین و ساینا و کوییک و دنا است. شاهین با داشتن فضای داخلی راحت و مجهز به امکانات ارگونومیک، توانایی ایجاد تجربهای لذتبخش برای راننده و سرنشینان خود را فراهم میکند که اگر مشکلات یاد شده را فاکتور بگیریم، عملکردش قابل قبول خواهد بود. همچنین، کارایی بالای این خودرو در مصرف سوخت نیز از مزیتهای قابل توجه آن است، که باعث میشود تا هزینههای نگهداری و اجرایی آن برای مالکان بهبود یابد.
دیدگاهتان را بنویسید