خرید خودرو بررسی خودرو رانا پلاس نمایشگاه اتومبیل شکرالهی
بررسیها نشان میدهد در طول یک ماه اخیر بازار خودرو شاهد تغییرات قابل توجهی بوده است. طوری که بعضی از خودروها افزایش قیمت را تجربه کردند و برخی دیگر با کاهش قیمت مواجه شدند. کروز کنترل هم چندان در خودروهای دنده دستی مورد استفاده قرار نمی گیرد و بیشتر در خودروهای اتوماتیک کاربرد دارد. یک گیربکس شش سرعته دستی نیروی موتور را به محور جلو منتل کرده و این خودرو میتواند در ۱۲ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد و با حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر در ساعت حرکت کند.
همچنین قیمت رانا پلاس مدل ۱۳۹۹ با یک لکه رنگ و ۱۰۹ هزار کیلومتر کارکرد حدود ۵۴۵ میلیون تعیین شده است. اما در روزی که غالب محصولات ایران خودرو در بازار تغییر قیمت نداشتند، ارزیابیها نشان میدهد، «رانا پلاس» افتی 9میلیون تومان داشت و 700 میلیون تومان قیمتگذاری شد، «پژو پارس LX» مدل 1402 هم در بازار 965 میلیون تومان قیمت خورد و تغییر قیمت نداشت. استانداردهای آلایندگی موتور tu5 این خودرو هم به یورو 5 رسیده تا آلایندگی کمتری وارد محیط زیست کند. رانا پلاس به مجموعهای از امکانات رفاهی و راحتی مجهز است که تجربه رانندگی را برای سرنشینان بهبود میبخشد. این امکانات با هدف راحتی بیشتر برای سرنشینان و بهبود ایمنی و عملکرد خودرو طراحی شدهاند.
اگر قبلا با رانا یا پژو ۲۰۶ رانندگی کرده اید، با نشستن پشت فرمان رانا پلاس تفاوت زیادی حس نمیکنید. در فروش فوقالعاده خرداد ۱۴۰۰ ایران خودرو (ویژه آزاد سازی خرمشهر)، رانا پلاس با مبلغ یک میلیارد و ۸۰۳ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۱۹ ریال عرضه شد. رنگهایی که تاکنون از رانا پلاس مورد نمایش و فروش قرار گرفته است، عبارتاند از سفید، مشکی، خاکستری، قرمز و نقرهای که توسط کارخانه عرضه میشوند. رنگ هایی که تاکنون از رانا پلاس مورد نمایش و فروش قرار گرفته است ، عبارتند از سفید ، مشکی ، خاکستری ، قرمز و نقره ای که توسط کارخانه عرضه می شوند.
فضای کم کابین و صندوق عقب، به ویژه در سفرهای طولانی، موجب نارضایتی سرنشینان میشود. کابین رانا با طراحی ساده و استفاده از پلاستیک خشک، جذابیت کمتری دارد و کیفیت آن در مدت زمان کوتاهی کاهش مییابد. همچنین، خرید و فروش کم رونق رانا در بازار دستدوم به دلیل شباهتهایش با پژو ۲۰۶ صندوقدار و عدم ویژگیهای متمایز، باعث ایجاد ذهنیت منفی نسبت به این خودرو شده است. اصولا محصولات اقتصادی تولید داخل با معایبی مثل کیفیت ساخت پایین و سروصدای کابین مواجه هستند و از این نظر نمیتوانند رضایت کامل مشتریان را جلب کنند. بنابراین اگر به فکر خرید رانا پلاس یا محصولات مشابه هستید، باید بدانید که احتمالا اکثر رقبای این خودرو و خودروهایی در این رنج قیمتی نیز از چنین نقاط ضعفی رنج میبرند و نمیتوانند رضایت شما را به طور کامل در این موارد به دست آورند. با توجه به قیمت رانا پلاس درمجموع میتوان گفت که بهعنوان یک خودرو کماستهلاک با توان فنی مناسب و مصرف سوخت پایین، یکی از گزینههای مناسب داخلی برای خانوادههای کمجمعیت محسوب میشود.
در کل طراحی داشبورد رانا پلاس طراحی ساده ای است اما سعی شده است با استفاده از قاب های کرومی رنگ دریچه های سیستم تهویه، نوعی هماهنگی در طراحی کابین خودرو به وجود آید اما این هماهنگی نتوانسته از سادگی طراحی کابین این خودرو کم کند. با اینکه در طراحی کابین رانا پلاس سعی شده است تا این خودرو را جدا از محصولات خانواده ۲۰۶ نشان دهند اما باز رگ و ریشه هایی از سبک طراحی خودرو های خانواده ۲۰۶ در آن دیده می شود. جنس رودری ها تماما از جنس پلاستیک خشک بوده اما در بخش میانی و در قسمت دستگیره ها از روکش پارچه ای استفاده شده است. استفاده از حاشیه های کرومی رنگ در بخش دستگیره های درب بازکن کمی طراحی این بخش را از سادگی به دور می کند. رانا پلاس یکی از سدان هایی است که ایران خودرو بر مبنای پژو ۲۰۶ صندوقدار توسعه داده است.
در ظاهر رانا پلاس نسبت به رانا LX تغییر بنیادینی را شاهد نیستیم اما همین تغییرات نسبتاً جزئی باعث شدهاند تا این خودرو کمی بهروزتر و جوانپسندتر شود و رانا پلاس نسبت به رده قیمتی خود، طراحی ظاهری قابلقبولی داشته باشد. زمانیکه شما اتومبیل را خریداری می کنید ، یکی از اولین کارها این است که اتومبیل را بیمه کنید که برای بیمه شخص ثالث ماشین ، مجموعه های زیادی حضور دارند که شما می توانید از طریق آنها اقدام کنید. توجه داشته باشید که این مبلغ نسبت به قیمت خودرو و برخی عوامل دیگر ، متغیر است. اما در نمای جانبی این قضیه کمی متفاوت است چرا که طراحی رانا پلاس در این نما کمترین میزان تغییر را نسبت به نسل قبلی خود یعنی خودرو رانا داشته است و به عبارتی تغییر محسوس و مشخصی در این بخش دیده نمی شود.
تغییر قابل توجه دیگر در قسمت بالای داشبورد دیده می شود، جایی که اکنون یک نمایشگر دیجیتال وضعیت خودرو، ساعت و دمای محیط را نشان می دهد. رانا پلاس مانند بسیاری از محصولات ایران خودرو از موتور TU5 بهره می برد البته این احتمال دارد در آینده پیشرانه این خودرو از TU5 به TU5 پلاس تغییر کند. پیشرانه TU5، یک موتور ۴ سیلندر، ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی است که می تواند نهایت قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۴۲ نیوتن متر را تولید کند. رانا پلاس از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی بهره می برد که این جعبه دنده موظف است توان تولیدی را به چرخ های جلو منتقل کند. درست همانند طراحی بیرونی خودرو، در قسمت داخل کابین رانا پلاس هم تغییراتی حاصل شده و این تغییرات به پویایی بهتر فضای داخلی کمک کرده است.
فرمان رانا پلاس شبیه فرمان پژو ۲۰۷ بوده دو صفحه آنالوگ که یکی سرعت شمار و دیگری نشان دهنده دور موتور می باشد در صفحه کیلومتر دیده میشوند. ماشین رانا پلاس یکی دیگر از محصولات جدید مجموعه ایران خودرو است که در این گزارش به بررسی کلی و همه جانبه و ارزش خرید “خودرو رانا پلاس” خواهیم پرداخت. به غیر از موارد ذکر شده، تقریباً دیگر بخشهای رانا پلاس تفاوتی با نسخه معمولی ندارد و شاهد همان طراحی اصلی رانا با تغییراتی جزئی در چراغها و یا تغییر رنگ برخی قطعات دیگر هستیم که در کنار امکاناتی بیشتر و اختلاف قیمت بالاتر به مشتریان عرضه خواهد شد. از تولید رانا پلاس تقریبا 2 سال و نیم میگذره و زمان زیادی برای بررسی کیفیت داشبورد این خودرو نیست. ایراد خاصی پیرامون کروز کنترل این خودرو اشاره نشده و ممکن است ایراد موردی باشد.
بعد از رونمایی اولین رانا به نام رانا EL در سال 88 و سپس خودرو رانا lx ، که نسخه بروز شده تر نسخه el بود ، حواشی ایجاد شد چرا که این خودرو نسخه ای شبیه به 206 صندوقدار بود که تغییراتی در آن اعمال شده بود و با افت کیفیت برخی از قسمت های آن ، قیمت کمتری نسبت به 206 صندوقدار داشت. صندلیهای ماشین رانا پلاس هم مشابه صندلی 207 بوده و از روکشهای چرمی بهتری بر روی آنان استفاده شده است تا حس بهتری هنگام استفاده به راننده و سرنشینان خودرو منتقل کند. صندلی های جدید همچنین باعث پایداری بیشتر راننده و راحتی آن در سفرهای طولانی مدت خواهد شد. در کل رانا پلاس نسبت به رانا تغییر زیادی ازلحاظ فنی ندارد و بیشتر ازنظر ظاهری و امکانات رفاهی تغییر کرده است.
براساس گزارش خبرنگار اقتصادنیوز، روند قیمت خودروهای مورد بررسی نشان میدهد «دنا پلاس 6 دنده توربو» امروز در بازار یک میلیارد و 40 میلیون تومان قیمت خورد و تغییر قیمت نداشت، «پژوi 207 اتوماتیک TU5P» هم بدون تغییر در بازار 985میلیون تومان قیمتگذاری شد. از سوی دیگر ارزیابیها نشان میدهد امروز «هایما S7 پلاس» در بازار یک میلیارد و 865 میلیون تومان قیمت خورد ثابت ماند. از سوی دیگر «تارا V2 اتومات» هم با افت 10 میلیونی در بازار یک میلیارد و 20 میلیون تومان قیمتگذاری شد. گزارش سایت کارنامه و باما نشان میدهد، در میان محصولات ایران خودرو امروز قیمت خودروهای «دنا پلاس 6 دنده توربو»، «پژو i 207 اتوماتیک TU5P»، «هایما S7 پلاس»، «تارا اتومات V2»، «پژو پارس LX» مدل 1402 و «رانا پلاس» مورد ارزیابی قرار گرفت. این خودرو در بازار ایران از نظر فنی دارای رقبایی است که جدیترین آنها ساینا، یاریس صندوقدار، پژو ۲۰۷i صندوق دار و پژو ۲۰۶ صندوق دار هستند. همچنین این اتومبیل از نظر قیمتی نیز دارای رقبایی مانند پژو ۲۰۶ تیپ ۵، پژو پارس سال، پژو ۲۰۶ صندوق دار و سمند LX است.
ازآنجاکه مالک بهتازگی این خودرو را خریداری کرده، فعلاً استهلاکی نداشته، اما ممکن است به دلیل شباهت مشخصات فنی با پژو ۲۰۶ استهلاکی مشابه با آن داشته باشد. همچنین در یکی از آگهیهای منتشر شده رانا LX مدل ۱۳۹۴ دور رنگ با ۵۱ هزار کیلومتر کارکرد حدود ۳۷۵ میلیون تومان قیمت گذاری شده است. رانا پلاس مدل ۱۴۰۱ بدون رنگ با ۴۲،۳۰۰ کیلومتر کارکرد نیز نزدیک به ۶۲۰ میلیون تومان آگهی شده است. فندک خودرو به کنسول ابزار و پشت اهرم تعویض دنده اضافه شده و همچنین خروجیهای سیستم تهویه مطبوع اتاق و قاب اطراف کلیدهای کنسول مرکزی در نسخه رانا پلاس تغییر کرده است تا تنوعی در طراحی داخل کابین رانا ایجاد شده باشد.
رانا پلاس پانوراما نسبت به مشخصات و امکانات قابلقبول خود و همچنین رقبایی که دارد، با قیمتی نسبتاً منطقی در بازار به فروش میرسد و دلالها کمتر به سراغ آن میآیند. بنابراین میتوانیم این خودرو را بهعنوان یک گزینه ارزنده برای خریداران واقعی محسوب کنیم. اختلافکم قیمت این خودرو با قیمت رانا پلاس در تیپ عادی، خرید رانا پلاس سقف شیشه ای را توجیح پذیر میکند. رانا پلاس پاناروما از جدیدترین محصولات ایران خودرو است که نسبت به ویژگیهای رقابتی خود قیمت تقریباً مناسبی هم دارد و میتواند یک گزینه بسیار خوب برای خریداران واقعی باشد. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از مجله خودرو همراه مکانیک به سراغ این محصول ملی ایران خودرو برویم و با مشخصات، مزایا و معایب آن آشنا شویم.
عایقبندی ضعیف کابین، کنترل تهویهٔ دستی، ترمزهای کاسهای عقب و تغییرات ظاهری بسیار اندک نسبت به رانای قدیمی هم از دیگر معایب این خودرو هستند. شما در طراحی کابین شاهد تحولی اندک هستید که در مقایسه با رانا کاربردی و زیباتر شده. دو صفحۀ آنالوگ که یکی سرعتشمار و دیگری نشاندهندۀ دور موتور است در صفحهکیلومتر دیده میشود. میان آنها یک کامپیوتر سفری و در بالای آن چراغهای هشدار در صفحهای ذوزنقه شکل جای گرفته است. هنگامیکه چراغها را روشن کنید، نور نارنجی رنگی صفحه کیلومتر را روشن میکند.
رانا پلاس سقف شیشه ای، در مقایسه با نسخه سقف فلزی، از بهبود هایی در بخش فنی بهره برده است که شامل موتور TU5 پلاس که همان موتور EC5 پژو است و گیربکس ۶ دنده دستی می شود. این تغییرات باعث افزایش قدرت و گشتاور موتور شده و مصرف سوخت بهینه تری را ارائه می دهد. از دیگر تفاوت های این نسخه می توان به استفاده از فرمان برقی اشاره کرد که به نرمی و راحتی رانندگی کمک می کند. طراحی نمای عقب رانا پلاس مانند طراحی قسمت جلو این خودرو نسبت به نسبت قبل تغییراتی داشته است.
درحال حاضر با توجه به شرایط کشور قیمت رانا پلاس در نوسان است و نسبت به همرده های تولید داخل خود قیمت معقولی دارد. قیمت رانا پلاس در بازه ای قرار گرفته است که متقضیان خرید 206 صندوقدار کارکرده را به سمت خود سوق دهد؛ هرچند صاحبان فعلی رانا پلاس، خودرو خود را از از طریق طرح های فروش فوری یا پیش فروش ایران خودرو خریداری کرده اند و برای فروش آن باید 1 سال صبوری کنند تا سند خودرویشان از رهن شرکت خارج شود. در نهایت به آخرین بخش این گزارش رسیدیم که بدون شک مهم ترین بخش برای انتخاب و خرید یک خودرو می باشد. این در حالی است که در طول چند سال اخیر با وجود تحریم ها و نوسانات بسیار زیاد ارز، قیمت خودرو با افزایش چشمگیری روبرو شد و زمانیکه چنین اتفاقی چه در زمینه اتومبیل و چه در زمینه های مختلف، قدرت خرید عموم مردم کاهش پیدا می کند. با این وجود قیمت خودرو در بازه زمانی متفاوت می باشد و اگر شما تصمیم به خرید خودرو رانا پلاس دارید، باید حدودا 240 میلیون تومان هزینه کنید که این قیمت برای 30 بهمن ماه سال 99 می باشد.
این تغییرات هرچند جزئی، اما به رانا پلاس حالتی جوان پسندانه داده که آن را به گزینه ای جذاب برای خریداران تبدیل کرده است. همانگونه که مطلع هستید، هزینه استهلاک خودرو نسبت به قیمت اتومبیل متفاوت است و هر چقدر قیمت خودرو شما زیاد باشد، به همان اندازه هم هزینه استهلاک خودرو شما افزایش خواهد یافت. از این رو اگر شما تصمیم به خرید خودرو رانا پلاس دارید، قبل از انتخاب و خرید، توصیه ای که برای شما داریم این است حتما به هزینه استهلاک آن هم توجه کنید چرا که یکی از شاخصه های مهم برای خرید خودرو، این بخش می باشد که حتما باید به آن توجه ویژه داشته باشید. مصرف ترکیبی و داخل شهر خودرو رانا پلاس، 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر و همچنین میزان مصرف آن در خارج از شهر به ازای هر 100 کیلومتر، حدودا 5.5 لیتر می باشد که نسبت به رانا lx تفاوتی احساس نمی شود.
حتی نسخه معمولی رانا پلاس هم با وجود پیشرانه TU5 و گیربکس 5 سرعته، از نظر مصرف سوخت و استهلاک، عملکرد بهینهای دارد که این عملکرد در رانا پلاس سقف شیشه ای با وجود پیشرانه TU5 پلاس و گیربکس 6 سرعته، بهینهتر نیز شده است. با این اوصاف، رانا پلاس پاناروما خودرو کمدردسری است که میتواند تاحدود زیادی توقع مالک خود از یک سدان اقتصادی را برآورده کند. اما سایر تغییراتی که در این اتومبیل ایجاد شده اند عبارتند از جلو پنجره بروز شده ، همرنگ شدن دستگیره درب ها با رنگ اتومبیل ، موتور Tu5 با ظرفیت 1.6 لیتر و 105 اسب بخار ، رینگ های 14 اینچ فولادی و… بر اساس قیمت رانا صفر و کارکرده در بازار خودرو، رانا پلاس صفر مدل ۱۴۰۳ بدون رنگ با قیمت ۷۲۸ میلیون تومان در بازار آزاد به فروش میرسد و رانا پلاس صفر مدل ۱۴۰۰ با قیمت ۶۴۵ میلیون تومان معامله میشود.
محور جلو از سیستم تعلیق مک فرسون و محور عقب از سیستم توییست بیم مستقل بهره می برند. همچنین، ترمز های جلو دیسکی و ترمز های عقب کاسه ای هستند و سیستم های ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD نیز به ایمنی بیشتر خودرو کمک می کنند. ابعاد این خودرو شامل طول ۴۲۹۲ میلی متر، عرض ۱۶۸۴ میلی متر و ارتفاع ۱۴۵۳ میلی متر است و وزن آن به ۱۱۳۳ کیلوگرم می رسد. این مشخصات در کنار طراحی آیرودینامیک و مصرف سوخت اقتصادی، رانا پلاس را به گزینه ای مناسب برای استفاده روزمره تبدیل کرده است. رانا پلاس، فیس لیفت خفیف رانای ایران خودرو است که با امکانات بیشتر و در دو مدل با سقف معمولی و پانوراما وارد بازار شده است. نگاهی به ویژگیهای مهم این خودرو، تجهیزات و قوای فنی، معایب و مزایا، رقبا و ارزش خرید آن داریم.
به گزارش اقتصادنیوز، ارزیابیها نشان میدهد که ثبات قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در روزهای پایانی اسفند در حالی رقم خورده است که معمولا در هفتههای پایانی این ماه، بازار با افزایش قیمت مواجه بوده است. رانا پلاس از یک باک ۵۰ لیتری بهره برده و با استاندارد آلایندگی یورو ۵ به شکل ترکیبی ۶ لیتر بنزین مصرف میکند که عدد مناسب و قابل قبولی است. برای اطلاع از قیمت روز رانا پلاس ارتقا یافته در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید. رانا و رانا پلاس خودروهایی با طراحی پر جزئیات و عجیبوغریب نیستند و همۀ ما حداقل یک بار آنها را در خیابانها تماشا کردهایم. به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت نیوز، قیمت خودرو امروز ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ اعلام شد. روند قیمتی بازار خودرو در طول یک ماه اخیر، با توجه به نوسانات قیمت دلار ناپایدار بوده است.
این تست در شرایط عادی بررسی شده و ارتباطی به تست های نفوذ صدا به کابین در شرایط آزمایشگاهی ندارد. همچنین واحد اعداد اعلام شده در تست نفود صدا به کابین خودروها دسی بل (dB) است. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقهمند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانستهها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راهگشاست، بدانیم. تمام حقوق مادی و معنوی مطالب و قالب این سایت نزد موتور1 محفوظ میباشد و هرگونه کپی برداری از مطالب و یا قالب آن بر اساس قوانین انفورماتیک ایران پیگرد قانونی دارد.
اما اگر مدنظر شما رنگ های دیگری است ، می توانید بصورت سفارشی اقدام به تحویل اتومبیل با رنگ دلخواه خود نمائید. رانا پلاس یکی از سدان هایی است که ایران خودرو بر مبنای پژو 206 صندوقدار توسعه داد. دو نوع جعبه دنده 6 سرعته دستی و پنج سرعته دستی وظیفه انتقال قدرت به چرخهای جلو رانا پلاس را برعهده دارد. جک J۴ یکی از اقتصادیترین محصولات کرمان موتور، صبح امروز به ارزش ۹۸۰ میلیون تومان قیمتگذاری شد. رانا پلاس، نسخه ارتقایافته رانا، هماکنون در کانال ۷۱۳ میلیون تومان جا خوش کرده است. ارزیابیهای اقتصادنیوز نشان میدهد قیمت «رانا پلاس» در بازار امروز با کاهش 9 میلیونی به 700 میلیون تومان رسید.
پس از آن در اواخر سال ۱۳۹۸ تولید آن متوقف و ایران خودرو رانا پلاس را معرفی نمود که یک فیس لیفت ملایم و مناسب بود. این بار به جز بخش طراحی، آپشن و امکانات، موتور و کابین هم تغییراتی داشت که به محبوبیت آن کمک بسیاری کرد. خودوی رانا پلاس، یک فیس لیفت جزئی برای رانای ایران خودرو بوده که با امکانات بیشتر و در دو مدل با سقف معمولی و پانوراما به بازار عرضه شده است. با بررسی رانا پلاس، نگاهی به ویژگی های مهم این محصول، تجهیزات و مشخصات فنی، معایب و مزایا و ارزش خرید آن میکنیم. رانا پلاس پاناروما علاوه بر تجهیز به سقف شیشه ای مشابه با سقف پژو 207 پاناروما، در یکسری ویژگیهای فنی نیز نسبت به نسخه قبلی رانا پلاس بهبود پیدا کرده است که در جای خود به تمام این ویژگیها اشاره خواهیم کرد. اما این نسخه از رانا پلاس در ظاهر تفاوت خیلی فاحشی با رانا پلاس معمولی ندارد و تنها با وجود سقف شیشه ای مشکیرنگ و همچنین وجود آنتن اکتیو در قسمت انتهایی سقف، از برادر ارزانتر خود متمایز میشود.
یکی از شاخصه های مهم در حین انتخاب و خرید خودرو برای هر یک از ما، میزان مصرف سوخت خودرو می باشد که به دلیل گران شدن بنزین آزاد هم این شاخصه به میزان زیادی اهمیت پیدا کرد و تبدیل به یکی از شاخصه های اصلی برای خرید خودرو شده است. خودرو رانا پلاس هم مانند رانا lx خودرو کم مصرفی می باشد که مشخصات فنی موتور آن نیز به نسل قبلی تغییر یافته است و بجای گواهی یورو 4، گواهی یورو 5 تعلق یافته است. یکی از نقاط عطف و بسیار مهم رانا پلاس، کابین آن می باشد که دارای طراحی متفاوت و خاصی می باشد که می تواند در نگاه اول نظر هر شخصی را به خود جلب کند. همچنین کیلومتر شما این اتومبیل نسبت به خودرو رانا lx سابق، تغییر یافته است.
در قسمت عقب ماشین هم طرح کاسه چراغها تغییر کرده و تقریباً نسبت به رانا زیباتر شده است. سقف شیشه ای و فرمان برقی رانا پلاس پانوراما هم تنها آپشنهای متمایزکننده این نسخه از رانا پلاس معمولی هستند. در رابطه با پیشرانه TU5 پلاس هم باید بگوییم که این پیشرانه نسخه ایرانیزه پیشرانه EC5 شرکت پژو محسوب میشود و در واقع همان پیشرانه معروف TU5 است که به سیستم زمانبندی متغیر بازوبسته شدن سوپاپها (CVVT) و پمپ روغن متغیر مجهز شده است. نتیجه این تغییرات، بازدهی و مصرف سوخت بهتر و همچنین لرزش کمتر نسبت به نسخه قدیمی TU5 است. بخش داشبورد نیز تماما دارای جنس پلاستیک هستند اما ایران خودرو ادعا می کند جنس بخش بالایی و میانی داشبورد با بقیه قسمت های داشبورد متفاوت است و کیفیت بهتری دارد.
هرچند به ریشههای خود پایبند بوده و اشتراکات زیادی میان نسخه معمولی و پلاس دیده میشود. تفاوت بزرگ دیگر را میتوان در قسمت بالای داشبورد مشاهده کرد و حالا جای خالی قسمت بالای داشبورد رانا پر شده و از نمایشگری دیجیتال برای نشان دادن وضعیت خودرو، ساعت و دمای محیط استفاده شده است. اما در نهایت بعد از سال ها از تولید رانا lx، نسخه جدیدی از رانا به نام رانا پلاس در سال 98 رونمایی شد که نسخه بروزتر اتومبیل های رانا می باشد که گزینه های مختلفی در این اتومبیل نسبت به رانا چند ساله گذشته تغییر یافته است. با این وجود از مهم ترین تغییراتی که در رانا پلاس شاهد هستیم، تغییراتی در چراغ های عقب و جلو، سقف پانوراما، تغییرات جزئی کابین، فرمان جدید، کروز کنترل و…
برخی آپشنهای دیگر مانند نمایشگر دمای محیط، سیستم روشنایی موقت در محیطهای تاریک، سیستم کنترل بخار بنزین و تنظیم زاویه نور چراغهای جلو از داخل نیز روی رانا پلاس وجود خواهند داشت. همانگونه که مطلع هستید ، هزینه استهلاک خودرو نسبت به قیمت اتومبیل متفاوت است و هر چقدر قیمت خودرو شما زیاد باشد ، به همان اندازه هم هزینه استهلاک خودرو شما افزایش خواهد یافت. از این رو اگر شما تصمیم به خرید خودرو رانا پلاس دارید ، قبل از انتخاب و خرید ، توصیه ای که برای شما داریم این است حتما به هزینه استهلاک آن هم توجه کنید چرا که یکی از شاخصه های مهم برای خرید خودرو ، این بخش می باشد که حتما باید به آن توجه ویژه داشته باشید. مصرف ترکیبی و داخل شهر خودرو رانا پلاس ، 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر و همچنین میزان مصرف آن در خارج از شهر به ازای هر 100 کیلومتر ، حدودا 5.5 لیتر می باشد که نسبت به رانا lx تفاوتی احساس نمی شود.
از تجهیزات ایمنی رانا پلاس میتوان سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، سیستم هشدار دهنده مرکزی ورود غیرمجاز، سنسور عقب، سیستم عیب یابی هوشمند مالتی پلکس، کیسه هوای ایمنی برای سرنشینان جلو و همچنین سیستم ترمز مجهز به ABS و EBD اشاره کرد. از لحاظ فنی هیچگونه تفاوتی میان رانا پلاس و رانا وجود ندارد و هر دو این محصولات از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به TU۵ استفاده میکنند. این پیشرانه ۴ سیلندر میتواند ۱۰۵ اسب بخار قدرت در ۵۸۰۰ دور بر دقیقه را تولید کند و مقدار گشتاور تولیدی آن نیز ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه است.
همچنین چراغ ترمز نواری شکل در میان درب صندوق عقب، ظاهری تازه به بخش پشتی خودرو بخشیده است. با این حال، در نمای جانبی شاهد کمترین تغییرات نسبت به نسخه اصلی هستیم و طراحی کلی مشابه رانا معمولی باقی مانده است. در مجموع، طراحی رانا پلاس نسبت به نسخه اصلی ارتقا هایی در جزئیات داشته که با قیمت بالاتر و امکانات اضافه به مشتریان عرضه می شود.
البته در نسخه سقف شیشه ای رانا پلاس از پیشرانه TU5 پلاس و جعبه دنده ۶ سرعته دستی استفاده شده است که نسبت به نسخه سقف فلزی آن توان و گشتاور بیشتری تولید می کند. سیستم تعلیق و سیستم ترمز رانا پلاس بسیار شبیه به محصولات خانواده ۲۰۶ است. ترمز های جلو این خودرو دیسکی و ترمز های عقب کاسه ای هستند همچنین در این خودرو از ترکیب سیستم های تعلیق مک فرسون در محور جلو و توییست بیم مستقل در محور عقب استفاده شده است.
رانا پلاس در بازار داخلی عمدتاً با پژو ۲۰۶ صندوقدار مقایسه میشود، چراکه هر دو از پلتفرم و مشخصات فنی مشابهی بهره میبرند. علاوه بر آن، سورن پلاس XU7P نیز به دلیل قیمت نزدیک و فضای داخلی جادارتر، از دیگر رقبای این خودرو به شمار میرود. علاوه بر هزینه بیمه شخص ثالث رانا پلاس، شمع خودرو یکی دیگر از قطعات خودرو است که باید هر ۵۰ هزار کیلومتر تعویض شود و برای تعویض و خرید ۴ عدد شمع خودرو، براساس سادهترین تا با کیفیت ترین محصول باید حداقل ۱۵۰ هزار تومان و حداکثر ۵۰۰ هزار تومان هزینه شود. هزینه تعویض لنتهای عقب و جلو رانا پلاس در طی سال، حدوداً ۶۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان است.
رانا پلاس با دریافت تغییراتی ظاهری در داخل و خارج از کابین و همچنین دریافت برخی امکانات بیشتر، به عنوان محصولی جدید در سبد محصولات قابل عرضه گروه صنعتی ایران خودرو قرار گرفته است، اما مشخصات فنی آن تغییری نداشته و پیشرفتی در این زمینه نسبت به نسخه معمولی حاصل نشده است. در بررسیهای انجام شده، حاصل ارسال این نیرو به چرخهای جلو حداقل شتاب صفر تا صد ۱۲ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۸۹ کیلومتر بر ساعت است. مصرف سوخت اعلامی از سوی ایران خودرو برای استفاده ترکیبی در شهر و بزرگراه نیز معادل ۶ لیتر اعلام شده است که در استفادههای واقعی بیشتر از رقم اعلامی خواهد بود. رانا پلاس خودرویی است که نمونه بهبود یافته و فیسلیفت ماشین رانا محسوب میشود. خود رانا، نمونه ایرانیزه شده و تغییر یافته پژو 206 صندوقدار به شمار میرود. بنابراین ماشین رانا پلاس را در اصل میتوان یکی از نوادگان پژو 206 برشمرد.
دیدگاهتان را بنویسید