لیست کامل نمادهای گروه خودرو و ساخت قطعات در بورس تهران
به نظر میرسد که تاریخ عرضه اولیه سهام شرکت سلیم ایران خودرو هنوز مشخص نیست. این شرکت که بیشترین سهامدار آن کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو هستند، قرار است در بورس تهران حضور پیدا کند. سلیم در حال حاضر ۱۰ درصد از ایران خودرو و ۱۵ درصد از پارس خودرو را در اختیار دارد. مدیرعامل سلیم گفته است که هدف از عرضه سهام، تامین منابع مالی برای گسترش فعالیتهای تولیدی و بازاریابی گروه صنعتی ایران خودرو است. با توجه به رونق بازار خودرو در کشور و جایگاه گروه صنعتی ایران خودرو در آن، عرضه سهام سلیم مورد استقبال سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت. پس از آن، شما علاقمندان به نماد خودرو و ایران خودرو میتوانید با دنبال کردن صفحه ما، از آخرین اطلاعات و تحلیلهای مربوط به عرضه سلیم آگاه شوید.
در نتیجه هر گونه تغییر چه مثبت و یا منفی در یک گروه بورسی، بالطبع بر شاخص کل نیز اثرگذار خواهد بود. البته میزان اثرگذاری هر گروه بورسی بر شاخص کل به عوامل متعددی بستگی دارد. این خودروسازان موفق شدند محصولات خود را با نرخی بالاتر از قیمت دستوری و البته بسیار کمتر از قیمتهای غیررسمی بازار به فروش برسانند که همین موضوع از عوامل اصلی تعادل بخشی به بازار خودرو در آن برهه زمانی بود.
سپس به همراه این معرفی نامه و سایر مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب، به یکی از شعب بانک مربوطه مراجعه کنید. دقت داشته باشید که افراد دارای چک برگشتی امکان افتتاح حساب وکالتی را ندارند. در حال حاضر شرکت های سایپا و ایران خودرو بیشترین بازدهی را در بازار بورس و سهام خودرویی ایران دارند. با توجه به روند پیش رو میتوان گفت که سهام خودرویی ایران و خودروسازان داخلی تا چند سال آینده کماکان صعود جزئی داشته و بیشتر روند ثابت یا نزولی داشته باشد. این موضوع تا حد زیادی تحت تاثیر کیفیت خودروهای داخلی است و تا زمانی که کیفیت بهبودی نداشته باشد، روند نزولی سهامها نیز به همین صورت خواهد بود.
تحلیل بنیادی برای پیدا کردن بهترین سهام خودرویی به این صورت استفده میشود که ابتدا باید اطلاعاتی در مورد وضعیت شرکت، داراییها، صورت سود و زیان و… در آن زمان یک کارشناس بلژیکی به نام ران لوترفلد پس از انجام پژوهشهای فراوان در کشورمان، اساسنامه داخلی بورس را تدوین و به مسئولان ایرانی ارائه داد. با این حال به دلیل شرایط ملتهب آن زمان و وقوع جنگ جهانی دوم، این موضوع به حالت تعلیق درآمد.
با توجه به گزارشهای مالی اخیر، سهم ایران خودرو در بازار بورس ۳۰۱٫۶۵۶ میلیارد عدد است و هر کدام ۲۸۱۳ ریال ارزش دارد. ایران خودرو، یک شرکت بزرگ در زمینه تولید خودرو و قطعات آن است که بازاری به ارزش بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان را در اختیار دارد. این شرکت در سال ۱۳۴۱ با نام «ایران ناسیونال» توسط برادران خیامی راهاندازی شد. به عبارت دیگر؛ شرکتهای خودروسازی فعال در ایران، مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را به دلار خریداری کرده و محصولات تولید شده خود را به ریال میفروشند که این کار در بلندمدت، موجب افزایش ضرر و زیان شرکتهای خودروسازی ایرانی خواهد شد. این اوضاع تا پایان جنگ تحمیلی ادامهدار بود و بعد از آن با سرمایهگذاری شرکتهای مختلف در تولید قطعات خودرو و خط تولید خودروهای مختلف، مجددا تولید پیکان آغاز شد. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات کامل و راهنمای خرید خودرو از بورس کالا را به شما آموزش دهیم.
این دو روش یعنی تحلیل تکنیکال و بنیادی در این زمینه را میتوان به شکل زیر انجام داد. در سال ۷۳ که خودروی پراید در ایران با تیراژ حدود ۱۵۰۰ دستگاه تولید شد حدود ۲۴ هزار دستگاه پیکان ایران به بازار عرضه شد. بالاخره این رکورد پس از ۲۲ سال و با رسیدن به تیراژ ۱۱۰ هزار دستگاه پیکان در سال ۷۹ شکسته شد. در همین زمان مسئولان وزارت صنایع درصدد بودند تا خودرویی هم قیمت پیکان تولید کنند.
در جدول زیر اطلاعات مورد نیاز در مورد جدیدترین خودروهای عرضهشده قابل مشاهده است. سپس با کمک این اطلاعات و استفاده از ابزارها و نمودارهای مختلفی که در این زمینه وجود دارد، ارزش ذاتی سهام را برآورد کرد و میزان سودآوری آن را مشخص کرد. این فرآیند در نهایت کمک میکند که بهترین سهم خودروسازی در ایران را تشخیص داده و سرمایه خود را مطابق با پیشبینی رشد سهام خودرویی در بخشی انجام دهید که بهترین بازدهی را داشته باشد.
با وجود روند نزولی، سهام خودرویی در ایران پتانسیل رشد دارد اگر بررسی دقیقی در این بازار وجود داشته باشد و کارشناسان به سرعت در رفع مشکلات بازار اقدام کنند. در این صورت میتوان با اقداماتی مانند بهبود کیفیت، مدیریت قیمتگذاری خودروهای داخلی و شرایط عرضه آنها به رشد سهام خودرویی نیز کمک کرد. در میان شرکتهای تولیدکننده قطعات خودرو، خگستر یکی از موفقترینها است و سهام آن هم از نظر حجم معاملاتی و هم از نظر ارزش هر سهم نسبت به دیگر سهامها وضعیت بهتری دارد.
شرکتهایی همچون سایپا، سرمایهگذاری توسعه صنعتی نیوان و سرمایهگذاری سایپا سهامداران عمده زامیاد در بورس به شمار میروند. بعد از سایپا، دیگر غول صنعت خودروسازی ایرانی که همه ساله محصولات زیادی تولید و روانه بازار میکند، ایران خودرو است که در بازار بورس با نام اختصاری خودرو شناخته میشود. این مجموعه نیز جزو محبوبترینهای بازار بورس خودرو است و متقاضیان خرید سهام خودرویی با توجه به شناخته شده بودن، ابتدا به سراغ آن میروند.
قیمتگذاری دستوری علاوه بر اینکه موجب کاهش سودآوری آنها شده بود، زیانهای جبرانناپذیر و چند هزار میلیاردی را نیز به این دو شرکت وارد میکرد. اما مسئله اینجاست که خودروسازان نمیتوانند نرخهای فروش محصولات خود را بالا ببرند و آن را با نرخ دلار هماهنگ کنند. از طرف دیگر؛ توسعه فناوری باعث شده تا مردم برای خرید مدلهای جدیدتر خودرو دست نگه دارند که این موضوع باعث ایجاد ضعف در اقتصاد جهان و صنعت خودروسازی خواهد شد.
در ژولای ۲۰۱۰، دولت ۱۸٪ سهام ایران خودرو و سایپا را با قیمت ۲ میلیارد دلار فروخت و سهام خود را در هر دو شرکت به ۲۰٪ رسانید. خزامیا را نیز میتوان در لیست بهترین سهام خودرویی ایران قرار دارد زیرا به لطف عرضه نسبتا مناسب خودروهای خود، حجم معاملاتی بالایی هم در بازار سهام دارد. با این حال ارزش هر سهم این شرکت هنوز به سهام شرکتهایی مانند سایپا و ایران خودرو نرسیده و جزو سهامهایی نیست که از آن به عنوان سهام پربازده یاد کرد.
در یک جمله میتوان بورس را پیوند دهنده مستقیم سرمایههای مالی جامعه با صنعت و صاحبان فعالیتهای تجاری قلمداد کرد. ناگفته نماند که بازار بورس به دو نوع بورس کالا و بورس اوراق بهادار تقسیمبندی میشود که در اولی کالا و در مورد دوم انواع سهام و اوراق بهادار مورد معامله قرار میگیرد. سهام خودرو در بورس اوراق بهادار این روزها با سوددهی مناسبی همراه شده و همین امر کافی است تا این مرکز داد و ستد بسیار مهم که در آن سهام شرکتهای خودروسازی و غیرخودرویی مورد معامله قرار میگیرد، توجهات زیادی را به سوی خود جلب کند. در مطلب پیش رو ضمن ارائه تعریفی از بازار بورس، نگاهی به تاریخچه پیدایش آن در ایران و جهان انداخته و در انتها نیز به شرکتهای خودرویی حاضر در بورس و وضعیت آنها اشاره شده است.
خگستر نماد شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در بازار سرمایه است که به عنوان یکی از هلدینگهای فعال در زنجیره تامین گروه صنعتی ایران خودرو فعالیت میکند. مهمترین سرمایه گذاران خگستر شامل ایران خودرو با ۴۵.۱۵ درصد سهم، شرکت سرمایه گذاری سمند با ۲.۷۸ درصد سهم و گروه مالی پارسیان با ۲.۰۳ درصد سهم هستند. شورای سیاستگذاری خودرو در فرودین ۱۳۸۷ توسط علی اکبر محرابیان وزیر صنایع وقت ایران راه اندازی گردید.
نمادهای گروه خودرویی را میتوان در دسته نمادهای با ارزش همراه با حجم معاملات بالا دسته بندی کرد. نمادهای این گروه در تغییر روند شاخص و به طور کلی در روند کل بازار تاثیر بسیاری دارند. راههای مختلفی برای پیبردن به ارزشمندی سهام شرکتها وجود دارد و قطعا سهامی که تمام آیتمهای ارزشمندی را با خود به دوش میکشد، برای سرمایهگذاری طرفداران بیشتری خواهد داشت. شرکتهای معروفی که در گروه خودرویی بورس فعالیت میکنند، شامل نمادهای خزامیا، خساپا، خپارس و خبهمن در حوزه تولید انواع اتومبیل سواری و وانت و نمادهای خاور، خکاوه و خدیزل در حوزه تولید انواع کامیونهای سنگین، کامیونت، مینیبوس و اتوبوس هستند.
بنابراین میتوان بیان کرد که سایر نمادهای گروه، به صورت مستقیم و نمایی از روند لیدر گروه تأثیر میپذیرند. به مرور با افزایش عرضهها شاهد تاثیر مثبت این اتفاق بر بازار خودرو و نیز منصفانه شدن قیمتها در بازار بودیم، به گونهای که در بهمن و اسفند ۱۴۰۱ نیز به ترتیب ۱۱هزار و ۱۶۰ و ۱۱هزار و ۲۶۵ دستگاه خودرو در بورس کالا عرضه شد. در ادامه عرضههای انجام شده، از پاییز ۱۴۰۱ میزان عرضه خودروهای سواری در بورس کالا با افزایش چشمگیر همراه شد و تعداد عرضهها در آبان ماه ۲هزار و ۵۲۲ دستگاه، آذر ماه به ۱۳هزار و ۸۴۸ دستگاه و در دی ماه به ۳۰هزار و ۹۱۳ دستگاه خودرو رسید. در چنین شرایطی اگر شما یک سرمایه گذار ریسک پذیر هستید و توانایی معامله در نمادهای پرنوسان را دارید، سرمایه گذاری و خرید سهام لیدرهای هر صنعت را به شما پیشنهاد می کنیم.
این فرضها میتوانند بر اساس تحلیل بنیادی، نرخ تورم، رقابت و سیاستهای قیمتگذاری تعیین شوند. در حقیقت به قطع یقین نمیتوان ادعا کرد که سهام خاصی در بازار بورس روز معاملاتی آتی مثبت یا منفی دارد. در بازار بورس نیز به مانند تمام بازارهای مالی اعداد و ارقام هیچ ضمانتی برای حرکت در یک راستای مشخص ندارند. گاهی حوادثی کوچک تاثیرات بزرگی در معاملات بازار بورس داشته و روند مورد انتظار را به سرعت تغییر میدهند.
سنگینی قدرت فروشندگان و عرضه بیشتر از تقاضا میتواند روند قیمت سهم را به سمت عقب حرکت دهد. برای شناخت سهام مستعد رشد باید از تلفیق روشهای تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال با روانشناسی بازار و البته تجربه معاملاتی استفاده کرد. بنابراین تنها راه مطمئن برای موفقیت در انتخاب افزایش دانش و آگاهی در کنار استفاده از مهارتهای تجربی در این زمینه است.
شرکت ایران خودرو که در بورس با نماد خودرو شناخته میشود، دارای ۳۰۱ میلیارد سهام خودرو است. این شرکت حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزش بازاری در بورس دارد و ۲۲ درصد سهام آن به صورت شناور عرضه شده است. سازمان گسترش و نوسازی ایران، شرکت سرمایهگذاری سمند، بازرگانی سپهر ایرانیان، شرکت نگار نصر، صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایهگذاری ملی و… جزو سهامداران بزرگ ایران خودرو به شمار میروند. در حال حاضر چهار نوع بازار بورس بزرگ در کشور مشغول به فعالیت هستند؛ بازار بورس اوراق بهادار تهران که سهام شرکتها و سایر اوراق بهادار در آن داد و ستد میشود. فرابورس ایران که در آن سهام شرکتهایی که موفق به حضور در بورس نمیشوند مورد معامله قرار میگیرد. بورس کالا که معاملات محصولات پتروشیمی، کشاورزی، قراردادهای آتی سکه و… در آن انجام میپذیرد و نهایتا بورس انرژی که حاملهای انرژی با محوریت برق در آن خرید و فروش میشود.
نام کاربری و رمز عبور بعد از اتمام فرآیند ثبت نام در سامانه بورس کالای حافظ و تایید آن، به شماره همراه شما پیامک میشود. این عدد نزدیک به ۱ است که نشان می دهد ایران خودرو تقریبا می تواند بدهی های کوتاه مدت خود را با دارایی های جاری خود بپردازد. بنابراین می توان بیان کرد که سایر نمادهای گروه، به صورت مستقیم و نمایی از روند لیدر گروه تأثیر می پذیرند. مبلغ پیشپرداخت جهت واریز به حساب وکالتی در اطلاعیه عرضه آن ذکر شده و باید روز قبل از عرضه به حساب وکالتی واریز شود. حساب وکالتی، حسابی است که مشتری باید پیش پرداخت خرید خود را به آن حساب واریز کند و کارگزاری نیز دسترسی برداشت وجه از این حساب را دارد.
این شیوه تحلیل در بررسی مسائلی مانند تغییرات قیمتی بسیار کاربردی است و زمان مناسب خرید یک کالا یا فروش آن را برای معاملهگران مشخص میکند. در تحلیل تکنیکال از ابزارهای مختلفی استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به حجم، سطوح حمایت و مقاومت، روندها، الگوها و… ایران خودرو بزرگترین و قدیمیترین خودروساز کشور است که محصولات متنوعی را در بازار ایران و جهان عرضه کرده است. این شرکت با نماد خودرو در بازار دوم بورس، یکی از پرطرفدارترین نمادهای بورس تهران است که سرمایهگذاران بسیاری به آن روی آوردهاند.
در واقع صنعت خودرو، مانند سایر صنایع فعال در بازار کشور، در بورس فعالیت می کند و تمامی شرکت های سازنده خودرو و قطعات آن که سهامشان را در معرض فروش قرار داده اند، در قالب صنعت خودرو در بورس حضور دارند. تقریبأ بیش از 30 شرکت در حوزه خودروسازی در بورس تهران حضور دارند و سهامشان را عرضه کرده اند. شرکت های خودروسازی در بورس ایران، زمانی مورد توجه قرار گرفت که شاهد افزایش قیمت ارز و ممنوعیت واردات خودروهای لوکس خارجی به کشور بودیم.
EPS این شرکت در یک سال اخیر برابر با منفی ۷۳۶، نسبت P/E آن برابر با منفی ۸۵ و نسبت P/S آن معادل ۰.۶۹ است. بازدهی یکماهه سهام خپارس برابر با منفی ۲۰ درصد و بازدهی یکساله آن ۲۹ درصد است. براساس صورتهای مالی ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۹، شرکت سرمایه ایران خودرو در مقایسه با شش ماهه سال گذشته افزایش ۹۳ درصدی درآمدهای عملیاتی، ۸۸ درصد زیان عملیاتی، افزایش ۸۲ درصدی زیان خالص، افزایش ۱۲ درصدی در داراییها و افزایش ۶۶ درصد را در زیان انباشه تجربه کرده است. تعداد سهام سایپا دیزل معادل ۲ هزار و ۶۳۶ میلیارد بوده و ارزش بازار آن در فرابورس برابر ۱۴۹۵ میلیارد تومان برآورد شده است. باید اشاره کنیم که در این گروه شرکتهایی هم هستند که سودآوری دارند، ولی به خاطر ارزش بازار بالای دو تولیدکننده خودرو دیگر، تمرکز بیشتری بر روی تحلیل آنها قرار میگیرد.
با اتمام جنگ و سرمایه گذاری در شرکت های مختلف مانند قطعه سازی و خطوط تولید، تولید انواع خودروها، به خصوص پیکان، دوباره شروع شد. میزان تولید این صنعت در یک سال اخیر، با افزایش 4.4 درصدی روبهرو بوده است. به همین دلیل است که شرکتهای خودروسازی از روشهایی همچون قرعهکشی برای فروش محصولات خود استفاده میکنند که در این میان، تنها عده اندکی که خوش شانس هستند سود میبرند. به این ترتیب قیمت فروش همان خودرویی که برای شرکت خودروساز 200 میلیون تومان تمام شده است را 170 میلیون تومان تعیین میکنند. به این ترتیب؛ افزایش قیمت دلار از جهت بالا رفتن ارزش داراییهای شرکتهای خودروساز (مانند ماشینآلات) مفید است؛ اما از جهت کاهش حاشیه سود، به ضرر این شرکتها است.
در ابتدا، شرکت های خودروسازی ایران فقط خودروهای خارجی را مونتاژ می کردند و دسترسی به تکنولوژی لازم برای ساخت قطعات پیچیده را نداشتند. صنعت ساخت خودرو، که بزرگترین صنعت تولیدی در سطح جهان است، در حال حاضر در زمینه های مختلفی از جمله تولید، بازاریابی و ساخت قطعات فعالیت دارد. برپایه این گزارش، هر چند بیشترین کاهش در خصوص نرخ جهانی سنگ آهن از سال 1401 تاکنون رخ داده؛ اما به علت افزایش ظرفیت تولید و نیز ساخت نیروگاههای خورشیدی برای فائق آمدن بر ناترازی انرژی میزان تولیدات این صنعت در سالیان اخیر رو به رشد بوده است. لازم به ذکر است که با وجود سودسازیهای فراوان؛ عوامل متعددی نیز باعث ایجاد ضرر و زیان در این صنعت شده که از جمله مهمترین آنها، قیمتگذاری دستوری روی محصولات تولیدی این شرکتها است. خودروسازی در ایران با چالشهای جدی روبهرو است که از آن جمله میتوان به عدم وجود نقدینگی لازم، کاهش قیمت خودرو و کاهش تقاضا، وجود تحریمها و عدم واردات تکنولوژیهای لازم اشاره کرد.
در این تحلیل به اطلاعات گذشته استناد میشود و با بررسی نمودارها، وضعیت آینده بازار پیشبینی میشود. تحلیل تکنیکال در واقع علمی است که در آن روی دادهها و اطلاعات قابل پیشبینی تمرکز شده و پیشبینیها براساس این دادهها انجام میشوند تا آمار دقیقتر و مطمئنتری در اختیار تحلیلگران قرار بگیرد. این نسبت بیانگر آن است که ایران خودرو فقط 2 درصد از وام های خود را پرداخت نکرده است. ایران خودرو گواهینامههای بینالمللی زیادی را در زمینههای کیفیت، ایمنی، و محیط زیست کسب کرده است. با توجه به موارد مورد بررسی می توان حدس زد، تأثیری که لیدر بر شاخص گروه و همین طور شاخص کل بورس می گذارد، نسبت به سایر نمادها بسیار بیش تر است. این گروه ها در حال حاضر ۳ درصد از ارزش بازار سرمایه را در اختیار دارند.
در ایران هم بازار بورس فعال بوده و صنایع مختلفی در آن سهام ارائه میکنند که یکی از آنها صنعت خودروسازی است. شرکت خودروسازی سایپا در بورس اوراق بهادار با نماد خساپا شناخته میشود و حدود ۱۹۵ میلیارد سهم دارد. قیمت سهام این شرکت معادل حدودی ۱۳۰ تومان بوده که ۲۲ درصد آن سهام شناور است. سازمان گسترش و نوسازی ایران، موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارک، شرکت سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا، شرکت پیشگامان و شرکت سرمایهگذاری سایپا و… سهامداران عمده سایپا را تشکیل میدهند. شرکت زامیاد یکی از فعالترین و مهمترین شرکتهای خودرویی حاضر در بازار بورس ایران است که با نماد خزامیا در بورس شناخته میشود. شرکت زامیاد حدود ۵.۵ میلیارد واحد سهام خودرو در بورس عرضه کرده که تا لحظه نگارش این مقاله هر سهم خزامیا به طور متوسط حدود ۸۰۰ تا ۸۱۰ تومان خرید و فروش میشود.
زیرا تیراژ خودروهای تولید شده در این شرکتها پایین بوده و پاسخگوی تقاضای مصرفکنندگان نخواهد بود. در این وضعیت؛ شرکت خودروساز برای هر خودرو زیان 30 میلیون تومانی متحمل میشود. در میان خودروسازان جهان، چین و اروپا تاکید بسیار زیادی بر حفاظت از محیط زیست دارند. در نتیجه؛ تلاش خودروسازان بر این است که با توسعه فناوری میزان سوخت را کاهش دهند. این بدان معناست که شرکت در حالت اول زیانده خواهد بود و ارزش آن کاهش مییابد.
در بورس کالا خودروها مستقیما خرید و فروش میشوند اما در بورس خودرو سهام شرکتهای خودروسازی یا تولیدکنندگان قطعات خودرو عرضه میشود. شرکتهای زیادی در زمینه تولید خودرو و قطعات آن در ایران فعالیت دارند که بسیاری از آنها سهام خود را در بازار بورس عرضه کرده و از این طریق در اختیار مشتریان قرار میدهند. برای پیدا کردن بهترین سهام خودرویی ایران و شناسایی بهترین سهام صنعت خودرو باید بازار بورس خودرو به طور دقیق تحلیل کنید. تحلیل سهام خودرویی به دو شیوه تکنیکال و بنیادی انجام میشود و نتیجه آن شناسایی برترین سهام صنعت خودرو و سرمایهگذاری در آن است.
عاقبت حدود ۲۵ سال بعد موافقتنامه تاسیس بورس در کمیسیون وزارت بازرگانی و با حضور سایر مسئولان ذیربط تنظیم شد و به تصویب رسید. اواخر سال ۴۱ هیاتی از بورس بروکسل به سرپرستی دبیر کل این سازمان وارد ایران شدند تا مقدمات تشکیل بازار بورس ایران با حضور این مشاوران انجام شود. نهایتا در پانزدهم بهمن 1346 بورس اوراق بهادار با دادوستد تعدادی از سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی به طور رسمی آغاز به کارکرد. خودروسازی در ایران، بیش از 60 سال سابقه فعالیت دارد که اولین فعالیتها در این حوزه مربوط به سال 1332 و تاسیس اولین شرکت تولیدکننده خودرو در ایران به نام “فیات” بود. با این حال؛ نقطه عطف صنعت خودروسازی در ایران به سال 1341 برمیگردد که در آن زمان شرکت ایران ناسیونال (شرکت ایران خودرو کنونی) تاسیس شد. یکی از صنایع قدیمی و مهم در ایران، صنعت خودروسازی است که در حال حاضر گروه خودرو و ساخت قطعات در بازار بورس، میزبان شرکتهای متعددی در این حوزه است.
دیدگاهتان را بنویسید