قیمت خودرو یوز ایرانی احتمالا چقدر خواهد بود؟ + مشخصات فنی بیت ران
این خودرو قادر به تولید ۲۰ اسب بخار قدرت است که از طریق یک گیربکس تک دنده و پلوس به چرخ های عقب منتقل می شود. باتری یوز به گونه ای است که قابلیت پشتیبانی از یوز را برای پیمودن ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر براساس شرایط رانندگی دارد. این خودرو از طریق یک دوشاخه و در طی ۳.۵ ساعت با برق شهری قابل شارژ است. همچنین وزن کلی خودرو به ۴۸۰ کیلوگرم می رسد که رقمی نسبتا قابل توجه برای یک موتور چهارچرخ برقی است. براساس اظهارات مدیرعامل شرکت دانش بنیان «پاراکس موتورز» نمونه فرانسوی این موتور با توجه به آپشن های مختلف بین ۷۰۰۰ تا ۸۵۰۰ یورو بدون باتری به فروش میرسد که برای خرید همیشگی باتری باید حدود ۵۰۰۰ یورو به هزینه آن اضافه کرد.
در واقع چنین محصولی با هدف استفاده درون شهری ساخته شده است و به دلیل ابعاد کوچک مناسب عرضه در کلان شهر های شلوغ است. بیت ران یک رسانه مستقل درباره صنعت حمل و نقل است که سعی می کند با اصول حرفه ای روزنامه نگاری مانند انصاف و دقت به پوشش وقایع مختلف این صنعت بپردازد. این رسانه سعی دارد تا با دید تحلیلی وقایع را کنکاش کرده و با یک بررسی دقیق و فنی محصولات را معرفی کند. سرعت این خودرو بالای ۵۰ کیلومتر در ساعت است به همین دلیل نیاز به گواهینامه دارد.
با وجود این پیشرفت برقآسا در حوزه فناوریهای نوین صنعت خودرو، هنوز بسترهای لازم برای توسعه جدی خودروهای برقی در ایران شکل نگرفته است. البته نباید در این بین مشکلات اقتصادی و بینالمللی را نیز فراموش کرد. با این حال برخلاف تصور تلاشهای متعددی از سوی شرکتهای بزرگ و کوچک در این زمینه انجام شد که درنهایت قرعه به نام یوز از شرکت پاراکس خودرو افتاد. ۴- تاکنون قیمت رسمی محصول از سوی شرکت پاراکسموتورز اعلام نشده است و تمام قیمتهای مطرح شده در رسانه ها، گمانهزنی اشخاص بوده و مورد تائید این شرکت نیست. محصول یوز به صورت نسخه محدود تولید میشود و قیمت آن متناسب با این کلاس از تولید خواهد بود. با افزایش ترافیک شهری و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ نیاز به خودروهای برقی بیش از گذشته نیاز شده است.
این خودرو که به عنوان نسخه ایرانیزه رنو توییزی شناخته می شود، در حال حاضر به عنوان اولین خودروی برقی ایرانی با امکان تجاری سازی معرفی می گردد. طراحی و ساخت این خودرو یا موتورسیکلت چهار چرخ برقی به حدود شش سال پیش یعنی سال 1394 برمیگردد که دانشجویان دانشگاه آزاد باراجین قزوین، طراحی آن را انجام دادند و شرکت دانش بنیان پاراکس موتورز را تاسیس کردند. اکنون تلاش این گروه به نتیجه رسیده و سرانجام استانداردها و مجوزهای لازم کسب شده و خودرو یوز شمارهگذاری شد و به بازار راه پیدا کرد. موتور برقی یوز ۱۵ کیلو واتی است و از نظر عملکرد و برند سازنده با رنو توییزی مطابقت دارد.
هر بار شارژ کامل این خودرو تقریبا سه ساعت و نیم طول میکشد و مصرف برق آن به اندازه یک اتو است. اولین خودروی برقی ایرانی میتواند با هر بار شارژ تا صد کیلومتر را بپیماید، اما در مسیرهای شهری مثل خیابانهای پرترافیک تهران، توانایی پیمایش این خودرو به حدود 60 کیلومتر میرسد. یکی از مدرنترین خودروهای برقی ایرانی که باز هم حاصل بخش آکادمیک کشور بود، کوادرا Q1 نام داشت. خودرویی که طراحی و ساخت آن توسط دانشگاه آزاد قزوین صورت گرفته بود.
یکی از جنجالیترین و پرحاشیهترین خودروهای برقی که نام ایرانی را یدک میکشید، Aryana 792 بود. خودرویی با طراحی عجیب که ادعاهای عجیبی درباره آن مطرح شده بود که البته هیچکدام سندیتی نداشتند. جمشید آرین طراح این خودرو ادعا کرده بود که محصول فوق میتواند صفر تا صد را در 8.8 ثانیه بپیماید. خودرویی که گفته میشد شارژ باتریهای آن 6 تا 8 ساعت زمان نیاز دارد. تقریباً یک دهه بعد از معرفی خودروی برقی آریانا 792 سازمان محیطزیست اعلام کرده که نامهها و مستندات منتشرشده از این خودرو جعلی بودهاند و جمشید آرین محکوم شد. حرکت شتابان خودروسازان بزرگ و کوچک دنیا به سمت توسعه خودروهای برقی نشان میدهد دیر یا زود زمان خداحافظی با محصولات بنزینی و گازوئیلی فراخواهد رسید.
اما تلاش میشود خودروی تمام برقی یوز با قیمت کمتری به بازار عرضه شود. خودروی برقی یوز که توسط متخصصان ایرانی طراحی و تولید شده است مجهز به یک موتور برقی در محور عقبی است که توانایی تولید ۲۰ اسب بخار قدرت یا ۱۵ کیلو وات را دارا است و با هر بار شارژ در حدود ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه به طول میانجامد به اندازه یک اتو، برق مصرف میکند. این خودرو با هربار شارژ توانایی پیمایش مسیری ۱۰۰ کیلومتری را دارد اما درسفرهای درون شهری در جایی مانند تهران میتواند روزانه ۶۰ کیلومتر مسیر را طی کند. ماشین یوز ایرانی توسط دانشجویان ایرانی در مرکز فناوری و نوآوری سینتیک دانشگاه آزاد قزوین طراحی و تولید شده است. پروژه ساخت ماشین یوز دو نفره و تک نفره، در سال۱۳۹۴ / ۲۰۱۵ آغاز شد و در ۲۰۱۷ از آن رونمایی شد.
برخی از کاربران فضای مجازی نسبت به این خودرو و استفاده از آن انتقاد دارند. این وسیله نقلیه مجوز تردد جاده ندارد و تا کنون تنها برای تردد در سه شهر تهران، کرج و اصفهان مجوز گرفته است. محمد قاسمی، خبرنگار تجارتنیوز و عماد جعفری، کارشناس صنعت خودرو در این گزارش به بررسی و ارزیابی یوز میپردازند. رنو حتی پا را فراتر از این گذاشته است و پلت فرم سخت افزاری و نرم افزاری آن را تحت شرایط open source یا متن باز در اختیار استارتاپ ها، محققان مستقل و خریداران شخصی قرار می دهد. رنو حتی پا را فراتر از این گذاشته است و پلت فرم سخت افزاری و نرم افزاری آن را تحت شرایط open source یا متن باز در اختیار استارتاپ ها، محققان مستقل و خریداران شخصی قرار می دهد. وجود چرخها بیرون از بدنه کمک مى کند تا در تصادف ها، اولین قسمت هنگام برخورد چرخها باشند و نه بدنه؛ تمام تمهیدات امنیتى ضدسرقت در این خودرو منظور شده است، از جمله فرمان و ترمزدستى قفل شونده که با ایموبلایزر و پردازنده مرکزى خودرو کنترل مى شود.
یکی از مهم ترین علت حمایت از تولید این خودروی برقی ایرانی، تاثیر فوق العاده آن در کاهش آلودگی هوا و ترافیک است.در ادامه این مقاله از سامانه مزایده و مناقصه کشور هزاره به توضیح در مورد این ماشین پرداخته ایم. در طی یکی دوماه گذشته موضوع تولید و شماره گذاری خودرو یا موتورسیکلت چهارچرخ برقی یوز در فضای مجازی حاشیه زیادی به همراه داشته است و به عنوان اولین ماشین برقی ایرانی مورد توجه عمومی … سازندگان خودرو برقی ایرانی یوز میگویند این محصول را با الهام از رنو توییزی ساختهاند، اما به نظر میرسد باید آن را نمونه بومیسازی شده این خودرو دو نفره فرانسوی بدانیم. رنو پس از سه سال عرضه این خودرو توانست 13 هزار دستگاه از آن را به فروش برساند. رنو پس از آن، پلتفرم سخت افزاری و نرم افزاری آن را به صورت اوپن سورس در اختیار استارتاپها و محققان قرار داد و حالا خودرو ایرانی یوز نیز با استفاده از همین پلتفرم تولید شده است.
با آغاز دهه 90 شرکت خودروسازان جنوب، محصولی برقی به اسم Minor را در دو تیپ هاردتاپ و سافتتاپ تولید کرد. استفاده از ورق فلزی نازک و سپرهای پلاستیکی، باعث کاهش وزن آن شده بود ولی از نظر ایمنی ابهاماتی را پدید آورده بود. گفته میشد که این خودروی دو نفره از 6 باتری 12 ولتی استفاده میکنند. آن روزها قیمت مدل اسیدی آن 600 و قیمت مدل لیتیومی آن 900 دلار اعلام شد. توان موتور برقی مینور 10 اسببخار است که باعث میشود سرعتش به 40 کیلومتر در ساعت افزایش پیدا کند.
پیش از آغاز موج گرانی از سال ۱۳۹۷، گفته می شد که یوز با قیمتی نزدیک به ۱۵ میلیون تومان به بازار عرضه می شود. اما حالا که قیمت مواد اولیه، نرخ ارز و بسیاری مولفه های اقتصادی تغییر کرده است، این احتمال وجود دارد که فروش گسترده یوز با قیمتی در محدوده ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان انجام شود. از سویی برخی می گویند که قیمت نسخه های پلاک شده این خودرو تا ۶۰۰ میلیون تومان هم قیمت گذاری شده است. عددی که بسیار دور از واقعیت بوده و هرگونه توجیه خرید یوز پاراکس موتورز را زیر سوال می برد. این خودرو همچنین در ظاهر بسیار قوی به نظر نمی رسد، در حالی که این قضیه کاملا مخالف است و بدنه این خودرو کاملا محکم می باشد، و استحکام بالایی دارد و این نکته حائز اهمیت درباره خودرو برقی yooz باشد. پاراکس موتورز مدل یوز همچنین دارای گواهی تایید نوع از سازمان ملی استاندارد ایران و مجوز شمار گذاری از پلیس راهور را هم دارد.
از جمله مزایای این خودرو برقی و به طور کلی، تمام خودروهای برقی میتوان به کاهش آلودگی هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانهای اشاره کرد. به همین دلیل امروزه خودروهای برقی زیادی در سراسر جهان به بازار عرضه میشوند و حتی دولتها نیز مشوقهایی را برای استفاده از این خودروها به مردم خود ارائه کردهاند. همچنین این نوع از وسایل نقلیه معمولا بسیار کوچک و جمعوجور هستند و به همین دلیل برای رانندگی در مسیرهای شهری بسیار مناسب خواهند بود. خودرو برقی ایرانی یوز وارد بازار شد و آگهیهای فروش آن در فضای مجازی دیده میشود. در ادامه، قیمت و مشخصات این وسیله نقلیه الکتریکی را بررسی میکنیم. موتور از نظر عملکرد و برند سازنده با رنو توییزی شباهت کامل دارد و قادر به تولید ۱۸ اسب بخار قدرت است که از طریق یک گیربکس تک دنده و پلوس به چرخهای عقب منتقل میشود.
رانا برقی به یک موتور الکتریکی ۱۲۰ اسببخاری با گشتاور ۲۲۰ نیوتنمتر مجهز است که توان خود را از طریق جعبهدنده مستقیم به چرخهای جلو میرساند. این خودروی برقی میتواند به حداکثر سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت برسد و با توجه به گشتاور بالا، شتاب کمتر از ۱۰ ثانیه را برای رسیدن از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت ثبت میکند. با هر بار شارژ کامل باتریهای رانا برقی، میتوان ۲۲۰ کیلومتر مسافت را پیمود. همچنین شارژ کامل این باتریها با برق عادی شهری نزدیک به ۸ ساعت طول میکشد؛ اما با دستگاه شارژ سریع، ظرفیت باتریها از ۰ تا ۸۰ درصد در ۴۵ دقیقه تکمیل میشود. موتور خودروی برقی یوز، 15 کیلو واتی است و 20 اسب بخار قدرت دارد که گفته می شود معادل یک سوم موتور پراید است.
استفاده از باتریهای 45 کیلووات ساعتی که در کف خود جاسازی میشوند، امکان پیمایش 300 کیلومتر با یک بار شارژ را فراهم میکنند. به گونه ای که تا به این لحظه بیش از 5 دوره مسابقات ساخت وسایل نقلیه برقی اعم از خودرو و موتورسیکلت موسوم به مسابقات ملی طراحی ماشین توسط متولی آن یعنی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده است. حال یکی از تیم های دانشگاهی که سابقه حضور در این مسابقات را داشته است. حسین زیارتی سهم بالای قطعات مهندسی شده توسط پاراکس موتورز در کنار حساسیت بر روی کیفیت را از جمله دیگر عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت تمام شده اولین موتورسیکلت چهارچرخ برقی تولید محدود ذکر میکند. ۶- پاراکس موتورز تعریف و معیار دقیقی از ایرانی بودن یک محصول در دسترس ندارد و در خصوص تمام ایرانی بودن محصول یوز ادعایی طرح نکرده است.
پاراکس موتورز هنوز نحوه فروش این صد دستگاه را اعلام نکرده و گفته است که قیمت و نحوه فروش در آینده اعلام خواهد شد. نکته جالب توجه در این خودرو این است که طول آن ۲.۳۲ متر و برابر با عرض خودروهای معمول است و عرض آن ۱.۱۹ متر و ارتفاع آن ۱.۴۶ متر است که این امکان را به وجود آورده است که در کمترین فضای ممکن آن را پارک کرد. علاوه بر این درب های آن به سمت بالا باز میشود که علاوه بر زیبایی ظاهری، باز کردن در را در حداقل فضا ممکن کرده است.
صفحه نمایش ۴.۳ اینچی، ایموبلایز و… از دیگر مشخصات و ویژگیهای این خودرو است. ۱- محصول یوز طبق تعریف استاندارد ملی به شمارهٔ ۷۵۵۸ و بند ۹۲ – ماده ۱ آییننامهٔ راهنمایی و رانندگی، با عنوان «موتورسیکلت چهار چرخ» نامگذاری شده است. رنو می خواهد با این کار تحقیق و توسعه خودروهای الکتریکی را گسترش دهد که این سیاست توسط سازندگان بزرگ خودروهای الکتریکی همچون تسلا هم دنبال می شود. گرچه سازندگان این خودرو هم اذعان داشته اند که محصولشان را با الهام از نمونه فرانسوی ساخته اند.
اما با پیدا شدن منابع ارزان نفــت، خودروهاى بنزینى یکه تاز میدان حمل ونقل شدند. این خودروی برقی از ۹۰۰ قطعه تشکیل شده است و به صورت کلی حدود ۸۵ درصد از قطعات این محصول در داخل کشور ساخته شده و مابقی آن از خارج کشور تهیه شده است. همچنین مدیر پروژه این خودرو برقی دو سرنشین گفته از 900 قطعه به کار رفته در این محصول، 800 قطعه در داخل کشور تولید میشود و فقط 100 قطعه از جمله باتری و موتور وارداتی هستند.
جرم سربار بر روی یوز می تواند تا ۲۵۰ کیلوگرم به صورت استاندارد باشد و بدیهی است که میزان جرم سرنشینان، سرعت، نحوه رانندگی، شرایط مسیر و… به میزان پیمایش محصول پاراکس موتورز ارتباط مستقیم دارد. ، سئات mii و اشکودا citigo اشاره کرد، با این وجود رنو توئیزی در بازار اروپا موفقیت چندانی به دست نیاورده است و مشخص نیست که سرنوشت نسخه ایرانی آن نیز به کجا ختم خواهد شد. در حال حاضر موسسه euro ncap که به بررسی میزان امنیت خودروها می پردازد، این گونه خودروها را در دسته بندی جداگانه ای قرار داده است که با توجه به آن دسته بندی، رنو توئیزی نمره خوبی را دریافت می کند. افرادی که این خودرو برقی دو نفره را تست کردهاند میگویند با آن حتی میتوانید در تندترین شیبهای خیابانهای تهران نیز حرکت کنید. ایموبیلایزر و صفحه نمایش 4.3 اینچی هم از جمله امکانات یوز محسوب میشوند. همچنین وزن کلی خودرو به ۴۸۰ کیلوگرم میرسد که رقمی نسبتا قابل توجه برای یک موتورسیکلت چهارچرخ است٬ هرچند باید تاکید کرد که ایمنی یوز بسیار بیشتر از موتوسیکلتهای متداول است و به خودرو شباهت دارد.
ماشین یوز ایرانی از نظر خصوصیات فنی تفاوت چندانی با رنو توییزی ندارد و به سبب اشتراک شاسی و پلت فرم نیز از ساختاری یکسان بهره می برد که مبتنی بر قرار گیری باتری در زیر صندلی های خودرو و ساختار دیفرانسیل عقب موتور و گیربکس می شود. همچنین ترمز در هرچهار چرخ به صورت دیسکی و فاقد ABS و بوستر ترمز انتخاب شده اند و ساختاری کاملا مکانیکی دارند. چنین شرایطی در مورد سیستم فرمان غیر هیدرولیک خودرو نیز صادق است و از همین روست که رانندگی با یوز بسیار شبیه به رانندگی با خودروهای مسابقهای و کارتینگ به نظر میرسد. هرچند در این ماشین برقی ایران به جای موتور درون سوز کارت از موتور برقی استفاده شدهاست و فنربندی نیز به شکل محسوسی نرمتر از خودروهای کارتینگ احساس میشود. طراحی بسیار نزدیک این خودرو 2 نفره به رنو توییزی که در سال 2013 میلادی توسط رنو رونمایی شد و در نوع خود جز اولین وسایل نقلیه با چنین شکل شمایلی بود سر و صدای زیادی به پا کرد.
این شرکت حالا به عنوان یک واحد تجاری مستقل از دانشگاه فعالیت میکند ولی عمده اعضای آن در واقع دانشجویان سابق دانشگاه آزاد قزوین و مهندسان فنی و مهندسی در رشتههای برق و مکانیک و…هستند. به گفته سورنا ستاری، معاون علم و فناوری نهاد ریاست جمهوری که در دولت قبلی نیز در همین سازمان فعالیت داشت، پس از پنج سال تلاش سرانجام اولین خودرو برقی ایرانی موفق به اخذ استانداردها و کسب مجوزهای لازم برای شماره گذاری شده است. البته سورنا ستاری به شکل مستقیم به نام یا مشخصات یوز اشاره نکرده است اما با توجه به سوابق ایشان و تاکید بر قدمت این پروژه می توان با تقریب بالایی حدس زد که منظور این مقام مسئول نمی تواند خودرویی به غیر از یوز باشد. در این مطلب، مشخصات فنی، امکانات، ویژگیها، قیمت و عکسهای این موتور چهار چرخ دو نفره را مشاهده میکنید. رانا برقی پروژهای بود که ایرانخودرو آن را در اواخر دهه 90 استارت زد.
در هر صورت می توان عرضه چنین وسایل نقلیه ای آن هم به صورت تولید انبوه را به فال نیک گرفت و از آن جا که تا به حال اقدامی از سمت و سوی خودروسازان دولتی در این زمینه صورت نگرفته است. طول بدنه یوز توسط رنو تنها ۲.۳۲ متر اعلام شده و عرض آن هم ۱.۱۹ متر و ارتفاع آن ۱.۴۶ متر است. بر اساس مصوبه ۲۵/۱۲/۱۳۹۵ دولت، موتورسیکلت از وسیله ای دو یا سه چرخه به چهارچرخ متحرک ارتقا و چهارچرخ موتور الکتریکی هم در رده موتور سیکلت قرار گرفت، به شرط آنکه وزن آن بیشتر از ۵۵۰ کیلو و باتری آن دارای توان بیش از ۱۵ کیلو وات نباشد. فریم فلزی محصول توسط رنو اسپرت طراحی شده و در آزمون های تصادف نسبت به خودرو سواری نمرهی نسبتا خوبی دریافت کرده است. این شرکت هرگز ادعا نداشته است که این وسیله نقلیه کاملا ایرانی می باشد.
به گونه ای که تا به این لحظه بیش از ۵ دوره مسابقات ساخت وسایل نقلیه برقی اعم از خودرو و موتورسیکلت موسوم به مسابقات ملی طراحی ماشین توسط متولی آن یعنی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شده است. شرکت های نوپا و دانش بنیان زیادی در ایران به دنبال تولید وسایل حمل و نقل برقی به منظور کمک به محیط زیست هستند. قیمت خودرو یوز ایرانی احتمالا چقدر خواهد بود؟ با مشخصات فنی آن آشنا شوید. آبان ماه ۱۴۰۰ اولین خودروی برقی ایرانی، در خیابانهای تهران دیده شد، خودرویی برقی که دو سرنشینه است و به تازگی مجوز شمارهگذاری دریافت کرده است. او این خودرو را نسبت به نمونه های خارجی خودروی برقی در جهان، تراز اول ندانسته اما به نظر او برای شروع، نمونه خوبی محسوب می شود. نخستین نمونه «خودروی برقی یوز» که اولین بار در سال ۹۷ رونمایی شده بود، چند ماه قبل در حالی به خیابانها آمد که حواشی بسیاری از جمله در مورد قیمت چند صد میلیونی آن مطرح شد.
وزن این یوز برقی نیز در حدود 480 کیلوگرم اعلام شده است که شرایط ایمنی خودرو را در هاله ای از ابهام فرو می برد. صفحه نمایش 4.3 اینچی، ایموبلایز و… از دیگر مشخصاتی است که تا به این لحظه از این خودرو 2 نفره منتشر شده اما با توجه به عرضه نمونه فرانسوی در طول سالیان گذشته تست و بررسی های زیادی از این خودرو منتشر شده است. در حال حاضر موسسه euro ncap که به بررسی میزان امنیت خودروها می پردازد. با توجه به این که موتور چهار چرخ تمام برقی توسط یک شرکت دانش بنیان به مرحله تولید رسیده، به سراغ حسین زیارتی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده موتور چهار چرخ برقی رفتیم تا از جزئیات فنی و قیمتی که قرار است به بازار عرضه شود، آگاه شویم. به گونه ای که رئیس جمهور و هیئت دولت به تست و بررسی این خودرو ۲ نفره پرداختند.
قطعی برق در کشور ما یکی دیگر از چالش هایی است که این خودرو با آن مواجه خواهد بود. پیش از این هم، خودروی برقی دیگری، در شرکتهای ایران خودرو و سایپا طراحی شده اند. از سوی دیگر در دنیا میل به این دست خودروها رو به افزایش است به طوری مه شرکت تسلا، تنها در یک نمونه سفارش تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودروی برقی بهارزش ۴.۲ میلیارد دلار داشت. این خودرو در شرایطی پا به صنعت خودروی کشور گذاشته که وزارت صمت وعده تولید سالانه ۵۰ هزار دستگاه خودروی هیبریدی و برقی تا سال ۱۴۰۴ داده است. صنعتی که هماکنون دو شرکت اصلی آن در کشور با زیان انباشته حدود ۸۵ هزار میلیارد تومانی مواجهاند. پیش از بررسی بیشتر این خودرو در ادامه نگاهی خواهیم داشت به پروژههای ساخت خودروهای برقی در کشور.
بد نیست بدانید شرکت خودروسازان جنوب بهتازگی از یک خودروی برقی دیگر به اسم اکسیژن هم رونمایی کرده است. طبق برخی اخبار که به تازگی منتشر شده، فعلا 30 دستگاه از این وسیله نقلیه کوچک مجوز شمارهگذاری دریافت کرده و به بازار عرضه میشود. این خودرو با الهام گرفتن از یک نمونه فرانسوی ساخت شرکت رنو ساخته شده است. اگرچه دیرهنگام ولی سرانجام اولین خودروی برقی ایرانی به اسم یوز مجوز شمارهگذاری و حضور در خیابان را دریافت کرد. ولی حقیقت این است که پیش از آن تلاشهای مختلفی در این زمینه صورت گرفته بود. در هر صورت این خودروی برقی مجهز به یک موتور برقی در محور عقبی است که توانایی تولید 20 اسب بخار قدرت یا 15 kw را دارا است و با هر بار شارژ که در حدود 3 ساعت 30 دقیقه به طول می انجامد توانایی پیمایش مسیری معادل 80 الی 100 کیلومتر را بسته به میزان شیب مسیر و سرعت دارد.
با اینحال، تیم تحقیق و توسعه این شرکت در طی ۵ سال گذشته تلاش خود برای تولید قطعات این موتورسیکلت چهارچرخ در داخل کشور بکار بسته است. به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بر اساس کلاس بندی های جهانی، یوز پاراکس موتورز یک موتورسیکلت چهار چرخ برقی به حساب می آید که الگوی آن مشابه به رنو توییزی است. این خودرو فعلاً در مرحله تولید تجاری اولیه به سر می برد و در نسخه دو نفره تولید می شود. به گزارش car.ir به نقل از خراسان، در کشور ما هم با توجه به نو پا بودن این فناوری قدم های به نسبت خوبی توسط محققان دانشگاهی و فعالان شرکت های دانش بنیان با هدف طراحی و مهندسی خودرو و موتورسیکلت های برقی برداشته شده است . وزن این یوز برقی نیز در حدود ۴۸۰ کیلوگرم اعلام شده است که شرایط ایمنی خودرو را در هاله ای از ابهام فرو می برد. صفحه نمایش ۴.۳ اینچی، ایموبلایز و… از دیگر مشخصاتی است که تا به این لحظه از این خودرو ۲ نفره منتشر شده اما با توجه به عرضه نمونه فرانسوی در طول سالیان گذشته تست و بررسی های زیادی از این خودرو منتشر شده است.
یوز از نظر ویژگیهای فنی تفاوت چندانی با رنو توییزی ندارد و به سبب اشتراک شاسی و پلت فرم نیز از ساختاری یکسان بهره میبرد که مبتنی بر قرار گیری باتری در زیر صندلیهای خودرو و ساختار دیفرانسیل عقب موتور و گیربکس میشود. همچنین ترمز در هرچهارچرخ به صورت دیسکی و فاقد ABS و بوستر ترمز انتخاب شدهاند و ساختاری کاملا مکانیکی دارند. براساس اطلاعات غیر رسمی قیمت در نظر گرفته شده برای “یوز” در حدود 15 میلیون تومان خواهد بود که رقمی گزاف برای یک وسیله پاک درون شهری با شرایط نامشخص فنی به نظر می رسد و ممکن است یوز را به سرنوشتی مانند توئیزی دچار کند.
دیدگاهتان را بنویسید