بررسی خودرو رانا

همه چیز در رابطه با رانا آپشن ها، معایب و مشخصات ماشین رانا

اگر به دنبال خودرویی با مصرف سوخت مناسب و راحتی در رانندگی هستید، رانا می‌تواند گزینه خوبی باشد. اما قبل از خرید، حتماً به نقاط ضعف آن نیز توجه کنید و با توجه به نیازهای خود، بهترین انتخاب را داشته باشید. در حال حاضر (آذر ماه 1402)، مدل‌های کار کرده رانا LX و EL در بازار به‌شرط تصادفی نبودن، چیزی در حدود 270 تا 400 میلیون تومان خرید و فروش می‌شوند.

در عین حال ایران خودرو هم برای رونمایی از این خودرو چندان مطلوب نکرد. در فضای رسانه‌ای آن سال‌ها، یکی از آپشن‌های اعلام شده از سوی ایران خودرو برای رانا موجب تمسخر این شرکت شد. مانور دادن روی همچین موضوعی در تبلیغ آپشن‌های خودرو چیزی جز پایین آوردن کلاس این خودرو نبود. ۶ لیتری ۱۶ سوپاپ، همان طور که در معرفی فنی اشاره کردیم، حداکثر ۱۰۵ اسب بخار قدرت در ۵۸۰۰ دور در دقیقه و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور در ۴ هزار دور در دقیقه تولید می‌کند. سیستم تعلیق خشکی که با گذر از هر دست انداز بخش عمده‌ای از ضربه را به کابین خودرو وارد می‌کند، به هیچ عنوان برای یک سدان خانوادگی مناسب نیست. علاوه بر فضای اندک کابین، این مورد نیز یکی از دلایل روی‌گردانی خانواده‌ها از خرید رانا به شمار می‌رود.

در صورتی که در مورد بیمه‌های خودرویی سوالی داشتید، می‌توانید از قسمت نظرات این مقاله با کارشناسان ما در ارتباط باشید. ایران خودرو از اوایل دهه نود تصمیمی گرفت یک سری خودروهای جدید را بر پایه پلتفرم های قدیمی بسازد و وارد بازار کند. خودرویی که در اروپا محبوبیت بسیار زیادی به خود اختصاص داده و در بازار ایران هم غوغا کرده بود.

مدل‌های مختلف این خودرو نیز توانسته اند نیازهای مختلف مصرف کنندگان را پوشش دهند و انتخاب های متنوعی را در اختیار آنها قرار دهند. تلاش ما انتشار اخبار و مطالب روز حمل و نقل و وسایل نقلیه در ایران و جهان برای بازدیدکنندگان علاقه‌مند و ارائه و تبادل اطلاعات مفید و صادقانه در محیطی جذاب و دوستانه است. همچنین مایلیم تجربیات، دانسته‌ها و نظرات شما را که برای همگی ما مفید و راه‌گشاست، بدانیم.

درمجموع می‌توان این تغییرات را در رانا پلاس مثبت ارزیابی کرد اما حتی در این نسخه هم خبری از کنترل تهویهٔ دیجیتالی، رینگ‌های آلومینیومی و ترمزهای عقب دیسکی نیست. خودرو رانا در دسته محصولات اقتصادی و پرتیراژ بازار ایران طبقه‌بندی می‌شود؛ بنابراین از لحاظ وضعیت فروش و رونق معاملات در جایگاه بسیار مطلوبی قرار داشته و فروش آن با دردسرهای چندانی مواجه نخواهد بود. با این حال گرمی بازار خرید و فروش رانا در مقایسه با محصولاتی همچون پژو ۲۰۶ صندوقدار، رنو تندر ۹۰ یا پژو پارس از رونق کمتری برخوردار بوده و از این حیث به پای آنها نمی‌رسد. بنابراین نمی‌توان وضعیت فروش رانا در ایران را در سطوح بالا و کاملا پررونق ارزیابی کرد، اما می‌شود گفت که مالکان رانا فرایند دشواری جهت فروش اتومبیل خود پیش رو نخواهند داشت. با نگاهی به داخل ماشین رانا به خوبی متوجه می‌شویم که داخل کابین چندان دلچسب نیست. غربیلک فرمان دارای طرح سه شاخه است و پنل پشت فرمان المان‌ها و طراحی خاص و چشم‌نوازی ندارد.

X۳۳ کراس (دستی) از دسته محصولات مدیران خودرو هم‌اکنون به قیمت یک میلیارد و هشت میلیون تومان در بازار به فروش می‌رسد. شاهین G (سانروف) یکی از سدان‌های رده‌بالای شرکت سایپا، هم‌اکنون به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان در بازار خرید و فروش می‌شود. سورن پلاس (XU۷P) یکی از ارزان‌ترین نسخه‌های این خانواده، در طول نوسان قیمتی یک ماه اخیر به مرز ۷۰۰ میلیون تومان رسیده است. رانا یک سدان اقتصادی است که به‌عنوان یک گزینه مناسب برای خانواده‌ها و افرادی که به دنبال یک خودرو کم‌هزینه و کاربردی هستند، طراحی شده است. این خودرو با توجه به نیاز بازار، امکانات متنوعی را ارائه می‌دهد و به‌خصوص در میان جوانان و خانواده‌ها محبوبیت دارد. واقعیت این است که مصرف سوخت اعلام شده در کاتالوگ بسیاری از خودروها با واقعیت همخوانی ندارد.

در ادامه این مقاله می‌خواهیم به بررسی مشخصات فنی و ظاهری رانا بپردازیم، همچنین اطلاعاتی در مورد آپشن‌ها و امکانات رانا در اختیار شما قرار می‌دهیم. رانا، خودروئی که به عنوان نمونه‌ای از پژو ۲۰۶ صندوقدار ارزان سازی شده شناخته می‌شود، دارای معایب قابل توجهی است که بر جذابیت آن در بازار تأثیر گذاشته است. فضای کم کابین و صندوق عقب، به ویژه در سفرهای طولانی، موجب نارضایتی سرنشینان می‌شود. کابین رانا با طراحی ساده و استفاده از پلاستیک خشک، جذابیت کمتری دارد و کیفیت آن در مدت زمان کوتاهی کاهش می‌یابد. همچنین، خرید و فروش کم رونق رانا در بازار دست‌دوم به دلیل شباهتهایش با پژو ۲۰۶ صندوقدار و عدم ویژگیهای متمایز، باعث ایجاد ذهنیت منفی نسبت به این خودرو شده است. خبر بدی که برای شما مخاطبان داریم این است که درون کابین این خودرو نکته ای وجود ندارد که شما را به وجد آورد و دقیقا از درون کابین رانا می توان فهمید چرا این خودرو قیمت پایین تری نسبت به ۲۰۶ اس دی دارد.

رانا در بخش‌های جلو و عقب بدنه با تغییرات اساسی رو به رو شده است اما نمای جانبی آن تغییر چندانی نسبت به پژو ۲۰۶ صندوقدار نکرده است. درون کابین رانا سرشار از پلاستیک‌های خشک و ادوات کم کیفیت است که همان ابتدا می‌تواند ذوق سرنشین را تا حد زیادی کور کند. با این حال کیفیت متریال کابین ایران خودرو رانا در مقایسه با رنو تندر ۹۰ و یا داشبورد جدید انواع مشتقات پژو ۴۰۵ چندان هم کم کیفیت به نظر نمی‌رسد. طراحی داشبورد و رویه درها نسبت به پژو ۲۰۶ کاملا تغییر کرده و البته از جذابیت کمتری در مقایسه با آن برخوردار شده است. طرح سه شاخه غربیلک فرمان هم چندان چنگی به دل نزده و پنل کیلومتر شمار پشت آن تقریبا عاری از المان‌های اسپرت و جنبه‌های بصری جوان پسند است.

بخشی از این تفاوت‌ها به نوع طراحی دستگیره‌های در این خودرو مربوط می‌شود که به طور کل با پژو 206 اس دی متفاوت است. بخش دیگر آن نیز به وجود نوار زه مانندی مربوط می‌شود که اندکی پایین‌تر از دستگیره‌ها قرار گرفته است. این نوار سیاه رنگ بخش اعظمی از طول بدنه‌ی این خودرو در نمای کنار آن (فاصله‌ی موجود میان دو چرخ عقب و جلوی خودرو) را به خود اختصاص داده است. خودرو رانا از نظر سر و شکل ظاهری شباهت فراوانی به خودروی پژو 206 اس دی دارد.

این ماشین یکی از محصولات ایران خودرو بشمار می‌رود که سال 91 در لیست تولیدات این کمپانی قرار گرفت. هر سه خودرو از یک نوع موتور و گیربکس بهره می‌برند و سیستم الکتریکی یکسانی هم دارند؛ بنابراین ایرادهای فنی و مشکلات مونتاژی هر سه خودرو یکسان است. ضعف در سیستم سنسور اکسیژن، مشکلات برقی متعدد و عدم آب‌بندی چراغ‌های جلو از مشکلات مرسوم رانا هستند که قطعا برطرف کردن آن‌ها برعهده مالک خواهد بود. طراحی چراغ‌ها، جلو پنجره و سپرهای خودرو به گونه ای است که ظاهری هماهنگ و جذاب به خودرو می دهد. فضای داخلی رانا نیز با بهره گیری از متریال های متوسط، امکانات اولیه ای همچون سیستم تهویه مطبوع، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و USB، و فرمان هیدرولیک را در اختیار قرار می دهد. در بازه زمانی مورد بررسی در میان محصولات سایپا هم امروز شاهد ثبات قیمت بودیم.

ایران خودرو برنامه هایی برای صادرات رانا به کشورهایی مانند بلاروس دارد. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حدود 6.6 لیتر در هر 100 کیلومتر است که آن را به یک خودروی کم‌مصرف در کلاس خود تبدیل می کند. این موتور 1.6 لیتری چهار سیلندر خطی، توانایی تولید 105 اسب بخار قدرت و 142 نیوتن متر گشتاور را دارد.

نور کم چراغ جلو ،سواری خشک ، سروصدای کابین ، گرونی وکمیابی لوازم یدکی بدنه وکابین خصوصا سپر رنگ فابریک، بدفروشی و بهانه گیری مشتری .‌.از همه اینها بدتر سواری خشک که واقعا توی مسافرت خستگی زیادی میاره. تنها چیزی که من در مورد رانا میدونم اینه که خرید و فروشش خیلی خیلی ضعیفه و خواهان کمتری نسبت به سایر محصولات ابرانخودرو داره. بخصوص اگر رانای کارکرده داشته باشی و بخوای بفروشی به درد سر میوفتی. سلام.من اولین سری رانا مدل 91EL رو هنوز دارم وتا حالا به مشکلاتی که میگن بر نخوردم.قبلش 405و 206 داشتم و همزمان باهاش کوییک هم دارم.همین الانم از همشون واقعا بهتر هستوفقط فضای داخلی کم و داشبورد رو قبول دارم بی روح هست. مصرف سوخت ترکیبی رانا معادل 6.6 لیتر در 100 کیلومتر اعلام شده است. اگر تجربه رانندگی با این خودرو را داشته باشید، به‌خوبی می‌دانید که مصرف سوخت واقعی آن هم با عدد اعلام شده، تطابق دارد.

پژو 206 صندوقدار، فضایی به حجم 450 لیتر را در قسمت صندوق عقب ارایه می‌دهد. این حجم در خودرو رانا، به 400 لیتر کاهش یافته است؛ بنابراین علاوه بر فضای اندک کابین، صندوق عقب کوچک‌تری نیز خواهید داشت. سرتاسر کابین از پلاستیک خشک پوشیده شده و استفاده از تریم تمام مشکی برای طراحی کابین، ‌ ظاهر داشبورد را به‌شدت کسل‌کننده کرده است. رانا به عنوان دومین خودروی ملی ایران خودرو بعد از سمند معرفی شد و با توجه به استفاده از پلتفرم پژو 206، سعی در ارائه یک محصول مقرون به صرفه و مناسب برای خانواده های ایرانی داشت.

علاوه بر این‌ها، رانای ایران خودرو دارای سنسور دنده عقب، فرمان تلسکوپی و سیستم قطع خودکار سوخت و کیسه هوای راننده و سرنشین جلو نیز هست. طراحی و ارگونومی صندلی های این سدان قابل قبول بوده و حس خوبی را به سرنشینان القا می کند. روکش صندلی های رانا پلاس از نوع پارچه ای است که طول عمر بیشتری نسبت به روکش های چرم مصنوعی  دارند.

پیشرانه TU5، یک موتور ۴ سیلندر، ۱.۶ لیتری تنفس طبیعی است که می تواند نهایت قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۴۲ نیوتن متر را تولید کند. رانا پلاس از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی بهره می برد که این جعبه دنده موظف است توان تولیدی را به چرخ های جلو منتقل کند. رانا طبق اعلام شرکت سازنده، طول کلی 4292 میلی متر، عرض 1655 میلی متر، ارتفاع 1456 میلی متر و فاصله بین دو محور 2441 میلی متر دارد که با تمامی تجهیزات خود به وزن خشک حدودا 1109 کیلوگرمی رسیده است. حاصل ارسال این نیرو با استفاده از یک جعبه دنده 5 سرعته دستی به چرخ های جلو، ثبت حداقل شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 189 کیلومتر برساعت خواهد بود. داستان در بخش طراحی داخل کابین کمی متفاوت‌ است، زیرا پژو 206 صندوقدار یکی از خودروهایی بود که در زمان ورود به بازار ایران، به دلیل داشتن کابینی مدرن و با کیفیت تواست نظر بسیاری از خریداران را به خود جلب کند. با این حال رفته رفته با آغاز داخلی‌ سازی قطعات کابین، افت کیفیت هم آغاز شد و شاهد تنزل جدی در کیفیت متریال مصرفی در کابین پژو 206 صندوقدار بودیم.

طراحی رودری رانا و همینطور داشبورد رانا نیز در مقابل ۲۰۶ اس دی از کیفیت کمتری برخوردار می باشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت رانا برای خانواده های کم جمعیت و یا زوج های جوان مناسب تر از خانواده های پر جمعیت می باشد. علاوه بر این ها پشت فرمان خودرو کیلومتر شماری به چشم می خورد که در مقایسه با ۲۰۶ اس دی چندان بروز نشده و پیشرفت چشمگیری نداشته است اما از نو طراحی شده است.

برای اطلاع از قیمت روز رانا پلاس ارتقا یافته در کارخانه و بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد در طول یک ماه اخیر بازار خودرو شاهد تغییرات قابل توجهی بوده است. نوسانات ارز در بازار آزاد، در تعیین قیمت‌ها نقش مهمی ایفا کرده است. طوری که بعضی از خودروها افزایش قیمت را تجربه کردند و برخی دیگر با کاهش قیمت مواجه شدند. به گزارش اقتصادنیوز، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که ثبات قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در روزهای پایانی اسفند در حالی رقم خورده است که معمولا در هفته‌های پایانی این ماه، بازار با افزایش قیمت مواجه بوده است. هرچند ایران‌خودرو به ارائه خدمات پس از فروش معروف است، اما در برخی موارد، نارضایتی‌هایی از کیفیت خدمات و زمان پاسخ‌دهی به مشکلات وجود دارد.

یکی از مواردی که اگر برای اولین بار با این خودرو رانندگی کنید ممکن است شما را شگفت زده کند، کیفیت سواری بالایی است که رانا ارائه می دهد. از نظر شتاب، در تست رانندگی رانا عملکرد بهتری نسبت به خانواده 206 حتی تیپ 5 نشان داده است. هرقدر هم که مواد و قطعات مورداستفاده دارای کیفیت بالایی باشند، مونتاژ و سرهم‌بندی آن‌ها نقش بسیار مهمی در نمود و ظهور این کیفیت دارد. زیر کاپوت رنو کپچر یک پیشرانه بسیار کوچک 1.2 لیتری قرار دارد که به کمک پورخوران توربو قادر است 120 اسب بخار قدرت و 190 نیوتن‌متر گشتاور تولید نماید. وظیفه انتقال قدرت هم بر عهده یک جعبه دنده 6 سرعته اتوماتیک دوکلاچه قرار گرفته که حاصل تمامی اینها به شتاب صفر تا صد رسمی 10.9 ثانیه‌ و حداکثر سرعت 192 کیلومتر بر ساعت منتهی شده است.

شتاب اولیه این خودرو متوسط است اما این مورد در شتاب ثانویه جبران می شود. وقتی که دنده دو و سه را امتحان می کنیم متوجه می شویم که شتاب خودرو قابل قبول است. شتاب خودرو تقریبا همانند پژو ۲۰۶ اس دی می باشد اما حسی که به راننده القا می کند حس نسبتا بهتری است که دلیل آن شاید تغییرات فنی که در خودرو رخ داده باشد.

حالت شیب‌دار چراغ‌های جلوی این خودرو و زوایای نسبتا تیز آنها در کنار تلفیق جالبی که این چراغ‌ها با بخش کاپوت ایجاد کرده‌اند، حالت درگیر کننده‌ای به رانا بخشیده است. در فاصله‌ی موجود میان چراغ‌ها نیز بخش جلو پنجره‌ی این خودرو خودنمایی می‌کند که از عرض چندانی برخوردار نیست. اندکی پایین‌تر از آن به سپر این خودرو می‌رسیم که در بخش زیرین خود به شکل پنجره مانند طراحی شده است. در مجموع نمای جلوی این خودرو تا حدی از حالت تهاجمی بهره می‌برد و قادر به تاثیرگذاری مطلوبی بر مخاطب خواهد بود. مسلما رانا در قیاس با خودروی سمند فضای قابل توجهی را برای نشستن سرنشینان خود فراهم نمی‌کند.

رانا در بازار ایران، رقبای متعددی دارد که می‌توان به پژو 206، سمند، دنا، تیبا 2، سایپا 111 و … اشاره کرد. با وجود برخی از معایب مانند کیفیت پایین مونتاژ، طراحی ساده و شتاب کم، رانا همچنان به عنوان یک گزینه اقتصادی و مناسب برای خانواده‌های ایرانی به شمار می‌رود. این سدان از موتور TU5 بهره می برد که می تواند نهایت قدرت ۱۰۵ اسب بخار و گشتاور نهایی ۱۴۲ نیوتن متر را از طریق یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ های جلو منتقل کند. در طراحی نمای جلویی این ماشین دو کاسه چراغ نسبتا کشیده به فرمی ساده و چهار ضلعی شکل در دو طرف یک جلو پنجره‌ای افقی با زمینه مشبک قرار گرفته‌اند.

هدف از طراحی این خودرو، ارائه یک سدان اقتصادی و باکیفیت بود که بتواند نیازهای روزمره مردم را برآورده کند. از زمان عرضه تا کنون، رانا با تغییرات و به‌روزرسانی‌های متعددی روبرو شده و مدل‌های جدیدی از آن به بازار عرضه شده است. این خودرو به عنوان یک گزینه اقتصادی و مناسب برای خانواده‌ها طراحی شده و به دلیل طراحی جذاب و کارایی مطلوب، در بازار ایران محبوبیت زیادی کسب کرده است. در حال‌حاضر به‌واسطه اعمال مجدد تحریم‌ها و افزایش قیمت ناگهانی بسیاری از محصولات پرفروش ایران خودرو، شرایط بازار خودرو به‌گونه‌ای است که می‌توان رانا و سمند LX را جز سدان‌های پرفروش ملی ایران خودرو دانست.

به‌همین‌دلیل مهندسان ایران خودرو تمام تلاش خود را به‌کار گرفته‌اند تا هزینه ساخت رانا از پژو 206 صندوقدار کمتر باشد. کابینی بسیار خشک و کم‌کیفیت که قطعات آن به‌شدت شکننده هستند و در مدت‌زمان کوتاهی به سروصدا خواهند افتاد. یکی از به‌صرفه‌ترین خودروهای ایرانی جدید رانا پلاس است، خودرویی که ایران‌خودرو سال قبل آن را معرفی کرده و فیس‌لیفت رانا است. اواخر فروردین ماه سال 1388 بود که رانا توسط ایران خودرو به نمایش عموم درآمد و قرار بود که تولید آن در همان سال آغاز شود. اما این هدف در همان سال تحقق نیافت و ماشین رانا از سال 1391 پا به بازار خودروی کشور گذاشت. بیمه بعدی بیمه بدنه است که با پرداخت حق بیمه آن، می‌توانید خودروی خود را در برابر حوادث و آسیب‌های احتمالی بیمه کنید.

رانا پلاس محصولات ایران خودرو بوده و جزو سدان های پرفروش در بین خودرو های تولید ملی به حساب می آید. این خودرو بر اساس پلتفرم پژو ۲۰۶ SD طراحی و تولید شده است و به نوعی نسخه فیس لیفت رانا به حساب می آید. رانا پلاس برای اولین بار در سال ۱۳۹۹ به بازار ایران عرضه شد و در سال ۱۴۰۲ دست خوش تغییر شد و امکاناتی نظیر چراغ روشنایی روز و سنسور تشخیص میزان باد تایر ها به آن اضافه گردیده است. با اینکه رانا پلاس به لحاظ طراحی ظاهری نسبت به رانا تغییر کرده است اما به لحاظ فنی تغییراتی چندانی نداشته است.

در نمای جلو این خودرو برخی از تغییرات این خودرو نسبت به رانا قابل مشاهده است. جلو پنجره این خودرو نیز از این قاعده مستثنی نبوده و این بخش نیز دست خوش تغییرات شده است. از نظر نوار پلاستیکی تعبیه شده به دور پنجره‌ها نیز اگرچه تفاوت‌هایی میان این دو خودرو مشاهده می‌شود، اما این نوار در هر دوی آنها وجود دارد. به طور کل نوار پلاستیکی دور پنجره‌ها در خودروی پژو 206 اس دی شکل واضح‌تری نسبت به نمونه‌ی مشابه در خودروی رانا دارد.

یکی رانا پلاس با سقف فلزی و دیگری با سقف شیشه ای یا همان پانوراما که همین موضوع باعث اختلاف قیمت در میان این دو خودرو شده است. ستاره | سرویس خودور – خودرو رانا اکنون حدود شش سال است که توسط شرکت ایران خودرو تولید می‌شود. این خودرو در عمل همان مدل صندوق‌دار خودروی پژو 206 است که با نام پژو 206 اس دی نیز شناخته می‌شود.

رانا نیز همانند هر خودروی تولید داخل دیگری، مزایا و معایب خود را دارد. در آن زمان موج تحریم‌های جدید خارجی در ابتدای دهه 90 به تازگی اعمال شده بود. حافظه بازار خودرو ایران هم هنوز بسیاری از خودروهای باکیفیت مونتاژی و وارداتی در سال‌های قبل از تشدید تحریم‌ها را به‌خاطر داشت. رانا به عنوان یک خودرو اقتصادی و مقرون به صرفه، برای طیف وسیعی از افراد مناسب است. این خودرو برای افرادی که به دنبال یک خودروی کم‌مصرف، جادار و با امکانات رفاهی مناسب برای استفاده روزمره هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌رود. در این مقاله قصد داریم به بررسی جامع این خودرو محبوب ایرانی، از جمله تاریخچه، مشخصات فنی، مزایا و معایب، و همچنین جایگاه آن در بازار بپردازیم.

در سال 2017 ایرانخودرو سری دوم رنو کپچر را هم به بازار ایران وارد کرد که از تفاوت‌هایی نظیر روکش چرمی صندلی، شیشه‌های دودی عقب، گرمکن صندلی‌ها و برخی امکانات دیگر برخوردار بود. اگر قبلاً رانا یا پژو ۲۰۶ سوار شده باشید، با نشستن پشت فرمان رانا پلاس تفاوت خاصی احساس نمی‌کنید، پس نباید از آن انتظار خاصی داشته باشیم. لاماری ایما در دسته محصولات محبوب مونتاژی در حال حاضر به قیمت دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. مشتریان گرامی قادر خواهند بود با مراجعه به وب سایت تهران خودرو، از انواع خودروها، قیمت روزخودرو ها و همچنین شرایط فروش اقساطی ایران خودرو اطلاع پیدا کنند.

همچنین قیمت رانا پلاس مدل ۱۳۹۹ با یک لکه رنگ و ۱۰۹ هزار کیلومتر کارکرد حدود ۵۴۵ میلیون تعیین شده است. به گزارش سرویس خودرو اقتصادآنلاین، بر اساس قیمت رانا صفر و کارکرده در بازار خودرو، رانا پلاس صفر مدل ۱۴۰۳ بدون رنگ با قیمت ۷۲۸ میلیون تومان در بازار آزاد به فروش می‌رسد و رانا پلاس صفر مدل ۱۴۰۰ با قیمت ۶۴۵ میلیون تومان معامله می‌شود. رانا در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان یک پروژه جدید از سوی ایران‌خودرو معرفی شد.

این سوال مهم زمینه‌ساز یکی دیگر از معایب رانا شده‌است و نتیجه‌ آن نیز چیزی جز فروش نزولی رانا طی سال‌های اخیر و بازار کم‌رونق این خودرو نبوده است. اگر فکر می کنید رانا فضای عقب بیش تری نسبت به ۲۰۶ دارد سخت در اشتباه هستید. از لحاظ فضای داخلی رانا، ۲۰۶ هاچ بک و ۲۰۶ اس دی هیچ تفاوتی ندارند و فضای عقب تنگی دارند. به طور کلی خانواده رانا اعم از رانا، رانا پلاس و نسخه پلاس با سقف پانوراما به عنوان جایگزینی برای پژو 206 SD، تولید و عرضه شدند و در سالیان اخیر رفته رفته، تکمیل تر شدند. اما با کنار رفتن خودرو هایی نظیر ۲۰۷ SD و همچنین ۲۰۶ SD رانا پلاس رقبای جدید تر و قدرتری پیدا کرده است.

جک J۴ یکی از اقتصادی‌ترین محصولات کرمان موتور، صبح امروز به ارزش ۹۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد. رانا پلاس، نسخه ارتقایافته رانا، هم‌اکنون در کانال ۷۱۳ میلیون تومان جا خوش کرده‌ است. به گزارش اقتصادنیوز، بررسی بازار نشان می‌دهد امروز «ساینا دنده‌ای S» در بازار 489 میلیون تومان قیمت خورد و «اطلس» هم بدون تغییر 585 میلیون تومانی ماند. ارزیابی‌های اقتصادنیوز نشان می‌دهد قیمت «رانا پلاس» در بازار امروز با کاهش 9 میلیونی به 700 میلیون تومان رسید. با توجه به اینکه مزایا و معایب این خودرو گفته شد، رانا برای افرادی که دنبال یک خودروی کم استهلاک هستند، میتواند مناسب باشد.

هنگامی‎که متوجه می‌شوید این خودرو نمونه ارزان‌سازی شده پژو 206 صندوقدار است، معایب رانا بیشتر دیده می‌شود و حتی می‌تواند موجب بروز احساسات منفی در خریدار شود. رانا از نظر قیمتی، در مقایسه با پژو 206 و سمند ارزان‌تر است، اما از نظر امکانات و آپشن‌ها در سطح پایین‌تری قرار دارد. دنا و تیبا 2 از نظر امکانات و آپشن‌ها به رانا نزدیک‌تر هستند، اما از نظر قیمتی کمی گران‌تر هستند. سایپا 111 نیز از نظر قیمتی با رانا برابری می‌کند، اما از نظر کیفیت و آپشن‌ها در سطح پایین‌تری قرار دارد.

البته بخشی از پیکر چراغ‌های عقب رانا به نمای کناری این خودرو منتقل شده است. در واقع بهتر بود که بخشی از چراغ‌های عقب این خودرو روی فضای صندوق عقب آن قرار بگیرد تا رنگ و جلو‌ه‌ی بهتری را به نمای پشتی رانا ببخشد. البته وجود یک خط حجم دهنده‌ی افقی در وسط صندوق عقب، نمای پشتی رانا را تا اندازه‌ای از حالت تخت درآورده و مقداری از پهن بودن بیش از حد آن را هم تحت‌الشعاع خود قرار داده است. در مجموع می‌توان شکل و شمایل ظاهری رانا را در قیاس با برخی از محصولات هم رده قابل قبول و مخاطب پسند دانست.

چراغ عقب رانا عرض کمی داشته و همین عرض کم سبب شده است تا خودرو به صورت پهن تر از حالت معمولی خودش دیده شود علاوه بر این بخشی از چراغ های عقب به سمت کناره های خودرو کشیده شده است. مدل طراحی و تولید چراغ رانا در بخش جلوی این خودرو بسیار بروز تر و مدرن تر بوده و حالتی کشیده دارند که می توان گفت نقطه قوت این خودرو از لحاظ ظاهری و نمای جلو محسوب می شود. بین چراغ های جلو و پرژکتور رانا فاصله ی نسبتا زیادی به چشم می خورد که وجود چنین فاصله ای در طراحی خودرو های بروز دنیا دیده نمی شود.

این بی‌ثباتی در اوایل اسفند ماه شدت بیشتری از نیمه دوم آن در بین محصولات داشته است. این موضوع ممکن است برای برخی از خریداران نگران‌کننده باشد، به‌خصوص در مقایسه با رقبای دیگر که ممکن است نمره‌های بالاتری داشته باشند. این مجموعه با تجریه‌ی هزاران همراهی در خرید و با ارائه‌ی خدمات همه جانبه‌ی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربه‌ی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست. رانا همچنین برای رانندگانی که به تازگی گواهینامه رانندگی خود را دریافت کرده‌اند و به دنبال خودرویی هستند که رانندگی با آن آسان باشد، انتخاب مناسبی است.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *