بررسی فردا ۵۱۱ و مقایسه با رقبای این خودرو
چند سالی است خودروهای چینی رفته رفته دست از کپی کردن محصولات شرکتهای مطرح برداشته و خود تا حدی صاحب سبک در این زمینه شدهاند. فردا 511 نیز از این قاعده مستثنی نبوده چرا که نسل اول آن از سال 2014 یک فیسلیفت را تجربه کرد که شباهت زیادی به مزدا 3 نیو داشت اما در نسل دومش طراحی خودرو کاملا عوض شد. فردا 511 خودروی خوش خط و خالی است و به علت اینکه طراحی آن در سال 2017 انجام شده است می توان گفت در بحث طراحی، با خودروی بروزی مواجه هستیم. فردا ۵۱۱ تاکسی با نام بی 511 در سال ۱۴۰۳ وارد تاکسیرانی تهران خواهد شد. سازمان تاکسیرانی برای نوسازی خودرو تاکسی و جایگزینی پرایدها و پژوهای مستعمل با فردا ۵۱۱، تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۸ درصد را در نظر گرفته است. همچنین فردا موتورز نیز بهعنوان شرکت خودروساز ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۱۴ درصد را در اختیار رانندگان تاکسی میگذارد تا ماشینهای قدیمی خود را با بی 511 (نسخه تاکسی فردا 511) تعویض کنند.
در ضمن این گیربکس از قابلیت تیپ ترونیک یا تعویض دستی دنده هم برخوردار می باشد که به راننده اجازه داده تا با قرار دادن دسته دنده در این حالت، به دلخواه برای انتخاب دنده مناسب اقدام نماید. ظرفیت باک بنزین خودرو ۴۰ لیتر اعلام شده و توان پیمایش این سدان با هر باک پر از بنزین، مسافتی حدود ۶۰۰ کیلومتر است. فیس لیفت این سدان در سال ۲۰۱۲ و با الگوبرداری از نسل دوم مزدا ۳ ارائه شد که به آن انتقاداتی نیز شد. در ادامه به بررسی این سدان جمع و جور می پردازیم تا با مشخصات آن بیشتر آشنا شوید. مواردی مثل ، کنترل شروع حرکت در سربالایی، کنترل پایداری، کنترل کشش، دیلایت، اتولایت، نمایشگر ۷ اینچی لمسی، دوربین عقب، سانروف، فرمان کمکی برقی، دو کیسه هوا، تهویه دیجیتال و…، در فهرست آپشنهای اف ام سی ۵۱۱ دیده میشوند. فناوری کنترل پایداری ESP، ترمز ضد قفل ABS با توزیع هوشمند EBD سیستم کمک حرکتی در سربالایی HCA ، روی چانگان آلسوین وجود دارند.
بیشتر قسمتهای داشبورد از پلاستیک خشک استفاده شده که کیفیت آن متوسط است. فضای کابین فردا 511 برای سرنشینان جلو مناسب است و محدودیت مکانی وجود ندارد اما در بخش عقب خودرو فضا تنها برای افراد با قد کوچک و یا متوسط ایدهآل است و قدبلندها ممکن است چه از نظر فضای پا و چه فضای سر به مشکل برخورند. فضای صندوق عقب نیز 390 لیتر است که برای استفاده یک خانواده کوچک مناسب خواهد بود. این شرکت خودرو سازی در سالهای اخیر دو کراس اوور جدید را معرفی کرده و در بهار سال ۱۴۰۰ نیز یکی دیگر از این کراس اوورها در نوع B پلاس را معرفی نموده است.
اگرچه هندلینگ و پایداری فردا ۵۱۱ در سطح قابل قبولی قرار دارد، اما در مقایسه با برخی از رقبای خود، چابکی و فرمان پذیری کمتری دارد. این موضوع می تواند برای رانندگانی که به دنبال تجربه رانندگی اسپرت تر هستند، ناامید کننده باشد. خودروی FMC 511 از نظر ابعاد در طول، عرض و ارتفاع به ترتیب ۴,۳۹۰، ۱,۷۲۵ و ۱,۴۹۰ میلیمتر اندازه دارد. همچنین فواصل عرضی میان چرخهای محور جلو و عقب ۱,۴۷۰ میلیمتر اعلام میشود.
البته فردا ۵۱۱ برای مشتریانی مناسب می باشد که قصد خرید خودرویی متفاوت با چهره ای بروز و البته امکانات بهتر را دارند و مایلند چهره خودرو آن ها نسبت به بیشتر سدان های کسل کننده تولیدی متفاوت باشد. در بررسی طراحی داخلی فردا ۵۱۱ شاهد طراحی متفاوتی نسبت به خودروهای داخلی و پر از خطوط شکسته می باشیم. در میانه کنسول میانی یک نمایشگر لمسی کوچک تعبیه شده که همانند محصولات بی ام و از وسط داشبورد میانی خارج شده است. در زیر آن دو خروجی سیستم تهویه مطبوع تعبیه شده که می توان با کلیدهای ردیف سوم آن ها را به شکل دیجیتالی کنترل نمایید. روی فردا 511 یک پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی نصب شده که میتواند حداکثر 106 اسب بخار را در دور 5500 تولید کند. این میزان قدرت آن را در کنار پیشرانه معروف TU5 قرار میدهد و باید گفت که از نظر توان خروجی موتور در یک سطح است.
با توجه به نوع این خودرو میتوان دریافت که خودرو کوچکتری نسبت به دیگر کراس اوورهای زمان خود بوده، اما با این حال از لحاظ تکنولوژی چند قدمی از دیگر کراس اوورهای موجود در بازار خرید و فروش خودرو ایران جلوتر است. در حال حاضر، برای فردا 511 گارانتی خدمات پسازفروش چهارساله یا 100 هزار کیلومتر پیمایش در نظر گرفته شده است و همزمان با تولید، بحث تأمین قطعات یدکی از حوزه داخلیسازی و همینطور شرکتهای مبدأ، در حال انجام است. شرکت خودروسازی فردا، هماکنون تولید اولیه FMC 511 را در شهر سمنان با قیمت مصوب ۴۲۹ میلیون تومان آغاز کرده است. گفتی است که در فاز اول عرضه این سدان B پلاس، متقاضیان میتوانند از شرایط فروش نقدی با تحویل ۳۰ روز کاری استفاده کنند. جلوپنجره ای بزرگ تا پایین سپر امتداد داشته و در وسط آن لوگو خودروسازی فردا تعبیه شده است. در نمای جانبی با آن که چهره پویایی را شاهد نیستیم ولی چندین خط منحنی و کشیده روی درب ها و پایین خودرو سبب شده تا کمی از سادگی خارج شود.
چانگان آلسوین یکی از سدانهای کوچک و اقتصادی است که در کشورهای آسیایی عرضه میشود. خودروسازی فردا این خودرو را با نام FMC 511 (فردا ۵۱۱) به دست مشتریان ایرانی رسانده است. البته به دلیل تعرفهها و هزینهها، خودروهای اقتصادی بعد از ورود به بازار ایران، قیمتی در سطح خودروهای میانرده جهان پیدا میکنند. در حال حاضر، رقم خاصی برای قیمت خودرو FMC 511 فردا موتور از سوی شرکت فردا موتور اعلام نشده است اما با توجه به نتایج به دست آمده از وب سایتهای چینی، میتوانیم به حدسهای خوبی برسیم. قیمت چانگان السوین در کشور چین، تقریبا بین 7 تا 8 هزار دلار قرار دارد و این عدد بسته به تعداد آپشنها و امکانات رفاهی، بالا و پایین میشود.
قدرت موتور توسط جعبهدنده اتوماتیک دوبل کلاچ به چرخهای جلو منتقل میشود، با این حساب میتوان این محصول را رقیب مستقیمی برای شاهین سایپا یا خودروهایی نظیر رانا پلاس اتوماتیک ایرانخودرو و جک جی ۴ قلمداد کرد. فردا ۵۱۱ به یک موتور ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر تنفس طبیعی مجهز شده است که می تواند ۱۰۶ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این موتور به یک جعبه اتوماتیک 5 سرعته | 5DCT مجهز شده است و نیروی خود را به چرخ های جلو منتقل می کند. ۵۱۱ می تواند در ۱۳.۵ ثانیه از ۰ به ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد و حداکثر سرعت آن ۱۸۰ کیلومتر در ساعت است.
یا از سیستم استارت استاپ پیشرانه بهره می برد که هم مصرف سوخت را ۵ تا ۱۵ درصد کاهش می دهد و هم آلایندگی موتور را پایین تر می آورد. بعد از مدل های کم تیراژ تر مانند ام جی RX5، فردا SX6 و فردا SX5 چهارمین محصول این خودروسازی که به تولید آن اقدام شد سدان فردا ۵۱۱ می باشد. در ضمن حداکثر گشتاور تولیدی این پیشرانه ۱۳۵ نیومتر می باشد و گیربکس ۵ سرعته دو کلاچه وظیفه انتقال نیرو به چرخ های جلو را بر عهده دارد که یقینا می تواند همانند دیگر گیربکس های DCT عکس العمل های چابک و راضی کننده ای را برای راننده ایجاد کند.
از جمله نکات مثبت و نسبتا متمایز FMC 511 میتوان به برخورداری از گیربکس اتوماتیک دو کلاچه و سیستم استاپ استارت اشاره کرد که در خودروهای مونتاژی این رنج قیمتی کمتر دیده میشود. مشخصات فنی ماشین فردا ۵۱۱ شامل یک پیشرانه ۴ سیلندر تنفس طبیعی به حجم ۱.۵ لیتر و گیربکس اتوماتیک ۵ سرعته دو کلاچه روغنی میشود. این موتور میتواند ۱۰۶ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتنمتر گشتاور را در حداکثر راندمان تولیدی خود به سمت چرخها ارسال کند. وجود گیربکس اتوماتیک دو کلاچه در چنین خودرویی چندان معمول نیست و بهتر بود از گیربکسهای اتوماتیک متعارف در اینجا استفاده میشد تا استهلاک خودرو، بهویژه در بحث نگهداری از جعبهدنده در طول زمان، کمتر باشد. سدان کوچک فردا موتور از نظر شبکه خدمات پس از فروش و تأمین قطعات قطعاً هیچ شانسی در برابر کرمان موتور ندارد.
فردا 511 در بازارهای جهانی نیز حضور دارد و حتی در خاورمیانه در بازارهایی نظیر عربستان سعودی و پاکستان نیز فروش مناسبی داشته است. خودروی فردا 511 با وجود ابعاد کم، اما بزرگترین کابین را بین رقبای داخلی خود دارد و از نظر فضای کابین برای یک خانواده کم جمعیت کاملاً مناسب است. فردا 511 در سال 2020 معرفی شده و از سال 2021 میلادی همزمان با دیگر بازارهای جهانی، به بازار ایران نیز راه پیدا کرده است. میزان داخلیسازی این خودرو توسط خودروسازی فردا حدود 20 درصد است اما این خودروساز خصوصی میگوید که در سه سال ابتدایی تولید این خودرو قصد دارد این میزان داخلیسازی را به مرز 40 درصد برساند.
مشاهده خودروهای داخلی و بررسی آنها نشان میدهد که اکثر این اتومبیلها دارای چندین خط شکسته هستند، اما طراحی داخلی این خودرو با طراحی دیگر خودروهای همسان خود کمی متفاوت است. با توضیحات داده شده از خودروهای شاسی بلند یقینا تا به حالا پی بردهاید که شرکتهای بسیار به دلیل عرضه و تقاضای بی شمار مشتریان این نوع خودروها را ساخته و یا مونتاژ میکنند و خودرو سازی فردا نیز یکی از این شرکتها است. فردا موتورز هنوز در حال گسترش شبکه خدمات پس از فروش خود در ایران است.
خودرویی که به لطف استفاده از مشاوران اروپایی دارای استایلی ساده، زیبا و نه چندان بدیع است که همین سبک طراحی ساده, از هارمونی مناسبی هم برخوردار شده است. در کنار این موارد می توان به کاربردی بودن آن نیز اشاره کرد که به لطف ابعاد جمع و جوری که دارد، یک سدان اقتصادی مناسب برای مصارف شهری می باشد که البته اگر برخی کاستی ها را در مبحث آپشن های رفاهی و ایمنی نداشت، می توانست رقیبی قدرتمند تر از فردا ۵۱۱ بسازد. در این متن به بررسی فردا ۵۱۱ یا چانگان آلسوین به عنوان سدانی کوچک و مونتاژی از سوی شرکت فردا موتور میپردازیم. در واقع محصولی از شرکت چانگان بوده و در بیشتر بازارهای جهانی با اسم چانگان آلسوین شناخته می شود.
طرح داشبورد پیچیدگی زیادی به نمایش نمیگذارد، اما تا حدی اسپرت به نظر میرسد و المانهایی مثل نمایشگر ایستاده یا فرم اسپرت غربیلک فرمان زیبایی قابلقبولی به آن بخشیده است. داشبوردی چند لایه، خروجیهای هوای جالب توجه، کروم کاری دقیق و متعادل، فرمان سه پره با دکمههای کنترلی، پوشش پارچهای و چرم صندلیها، استفاده از چرم مصنوعی برای دستگیرههای در، جلو آمپری نیمه آنالوگ و مانیتوری کوچک از نکات مرتبط به محیط داخلی هستند. اما بیشتر پوشش داخل از جنس پلاتسک خشک بوده و شمایل چند وجهی میانه داشبورد با تریم پیانویی بسیار جالب است. به طور مثال دارای گیربکس دو کلاچه یا شیب سنج است که نسبت به رقبایش بسیار جالب توجه می باشد.
اما نکته مثبت در مورد فردا 511 استفاده از یک گیربکس 5 سرعته دوکلاچه است که باعث میشود عملکرد آن بسیار سریعتر باشد و سواری نرمتری را نسبت به دیگر رقبا داشته باشد. فردا 511 از نظر امکانات رفاهی، ایمنی، فنی و ظاهری خودروی قابل قبولی است. این خودرو از سواری نسبتا نرمی بهره میبرد و به علت فضای کابین و بار مناسب به درد خانوادهها میخورد. رقبای فردا 511 نیز خودروهایی نظیر دنا پلاس توربو و بسترن B30 هستند که کار را برای این سدان چینی سخت کردهاند. سیستم تعلیق نیز عملکرد معمولی دارد و نباید انتظار یک شگفتی را از اف ام سی ۵۱۱ داشته باشید. اما کیفیت مونتاژ این خودرو قابل قبول بوده و حداقل نسبت به برخی از تولیدات خودروسازان داخلی قابل قبولتر است.
مطابق انتظار، پوسته داشبورد و اکثر نواحی تودریها یا پنل جعبه دنده از جنس پلاستیک خشک ساخته شده است که البته کیفیت آن نسبتا قابل قبول احساس میشود. اما خوشبختانه قسمت بازویی درها با روکش چرم مصنوعی همراه شده تا کاربران حس راحتی بیشتری در این قسمتها تجربه کنند. فرم صندلیها نیز به نوبه خود تا حدودی ارگونومیک به نظر میرسد و استفاده از روکش چرمی پارچهای نیز در ارتقای کیفیت آنها تاثیر قابل قبولی داشته است.
همچنین ترمزهای عقب خودرو از نوع کاسه ای و ترمزهای جلو از نوع دیسکی می باشند. در ضمن سیستم تعلیق نیز در قسمت جلو از نوع مک فرسون و در بخش عقب از نوع میله پیچشی است و هندلینگ قابل قبولی را ارائه می دهد. در ضمن یک کلید بزرگ برای خاموش و روشن کردن سیستم های صوتی قرار دارد که اطراف آن با یک رنگ آبی تزئین شده است. پشت آمپر این سدان به صورت ساده بوده و در وسط یک دورشمار کیلومتر شمار دیده می شود. فرمان نیز به صورت دی کات بوده به این معنی که زیر آن تخت بوده و برای پا فضای بیشتری موجود است.
آلسوین با دو فیس لیفت روبرو شد و نسل دوم این خودرو در کشور ما روی خط مونتاژ قرار دارد. در دو سمت داشبورد ورودی های دایره شکل هوا تعبیه شده و ورودی های هوا در مرکز دارای فرمی مستطیلی است و در بالای آن نمایشگر لمسی مشاهده می شود. فاصله مناسب بین محور جلو و عقب موجب شده تا فضای کافی برای سرنشینان عقب به وجود آید و ۵ نفر بتوانند در خودرو بنشینند.
قیمت مناسب و کاربردی بودن این محصولات سبب شده تا سال ها در صدر پرفروش ترین خودروهای داخلی قرار بگیرند. ماشین FMC 511 حدود ۱۱۱۵ کیلوگرم وزن دارد و مصرف سوخت آن به طور متوسط در هر ۱۰۰ کیلومتر معادل ۶.۴ لیتر ذکر شده است. باک سوخت این سدان کوچک مونتاژی ۴۰ لیتر ظرفیت دارد که شاید در ابتدا کمی کوچک به نظر برسد، اما اگر مصرف سوخت این خودرو واقعا در حد ۶.۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر باشد، احتمالا تعدد دفعات سوختگیری خیلی افزایش نخواهد یافت.
زیرا این خودرو موتوری ۱,۵ لیتری تنفس طبیعی با قدرت ۱۰۳ اسب بخار و گشتاور ۱۴۶ نیوتنمتر دارد. اما روکش چرم صندلیها، شش بلندگو و کروز کنترل از جمله امکانات جک J4 هستند. فردا ۵۱۱ از یک پیشرانه ۱٫۵لیتری تنفس طبیعی فاقد توربو بهره میبرد که توان تولید حداکثر ۱۰۶ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتنمتر گشتاور را دارد.
اما همچنان اغراق در استفاده از خطوط بخصوص بر روی سپر عقب کاملا مشهود است، به علاوه اینکه برخی از این خطوط به لحاظ بصری همانند نمای جلو ارتباط چندانی با یک دیگر ندارند. اما آخرین موردی که کاملا مشهود است و البته مربوط به کمپانی عرضه کننده است، عدم همخوانی لوگوی چند ضلعی فردا موتورز با قالب مربعی شکل لوگوی چانگان است که به شکل مبتدی و ناشیانه ای در این قسمت و نیز در نمای عقب اجرا شده است. موردی که نشان دهنده عدم دقت عرضه کننده را در موارد جزئی اما مشهود نشان می دهد! اما نمای جانبی فردا ۵۱۱ را می توان هم نقطه قوت و هم پاشنه آشیل آن قلمداد کرد.چرا که از نظر تناسباتی به واسطه طول کم، ارتفاع نسبتا زیاد، حجم گسترده گلگیر عقب و البته رینگ و لاستیک کوچک، نمی توان به آن نمره قبولی داد.
گروهبندی کلیدها به خوبی انجام شده و فرمدهی داشبورد، چشمنواز به نظر میرسد. نمایشگر لمسی ۷ اینچ روی داشبور، الهامگرفته از سبک طراحی بیامو است و همراه با ناوبری ماهوارهای، حس یک خودروی مدرن را در FMC 511 افزایش میدهد. طراحی پنل پشت فرمان هم با کمترین هزینه انجام شده؛ اما به لطف دو صفحه دیجیتالی تکرنگ طرفین کیلومترشمار، جالب توجه است. در کشور چین، چانگان بهعنوان خودروسازی با محصولات ارزانقیمت و عامهپسند شناخته میشود؛ درحالیکه از نظر تیراژ تولید، جایگاه بسیار خوبی دارد. در کشورمان، سایپا اولین کراساور این شرکت، CS35 را مونتاژ کرد که بهدلیل قیمت، مورد توجه قرار گرفت. امروزه با سرمایهگذاری گسترده و استخدام طراحان خارجی، ظاهر خودروهای چانگان متحول شده و از نظر کیفیت نیز، به سطح اول بهترین خودروسازان چین، شامل چری و جیلی نزدیک است.
در دو طرف آن نیز دو نمایشگر کوچک دیجیتال، سایر اطلاعات مانند دور موتور، مسافت پیموده شده و … را به راننده منتقل میکنند. خوشبختانه FMC 511 به سمت استفاده از موتورهای نسبتا پردردسر توربوشارژ نرفته و در عوض، یک موتور چهار سیلندر خطی اتمسفریک به حجم ۱.۵ لیتر را در قسمت دماغه خود جای داده است. فردا ۵۱۱ یکی از سدانهای کوچک چینی بازار ایران است که به صورت مونتاژی توسط گروه خودروسازی فردا موتورز عرضه میشود. مدل ارزانتر به پیشرانه ۱٫۴ لیتر مجهز است که ۱۰۱ اسببخار قدرت و ۱۳۵ نیوتنمتر گشتاور تولید میکند.
از نظر آپشن و امکانات در مورد فردا 511 با خودرویی نسبتاً کامل البته در مقایسه با رقبای خود در این سگمنت سر و کار داریم. همانطورکه در این لیست زیر میتوانید مشاهده کنید، روی فردا 511 تجهیزاتی نظیر سانروف، آینههای تاشور برقی و یا سیستم کنترل خودرو در سراشیبی استفاده شده که کمتر در خودروهای تولید داخل مشاهده میکنید. متاسفانه در مورد شتاب صفر تا صد فردا ۵۱۱ اطلاعات رسمی منتشر نشده است، اما تستهای غیررسمی نشان میدهد که این خودرو حداقل به چیزی حدود ۱۵ ثانیه زمان نیاز دارد تا به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. وجود سیستم تعلیق مکفرسون مستقل در جلو و یکپارچه توییست بیم در عقب نیز باعث میشود تا یک سواری نسبتاً متعادل با هندلینگ قابل قبول برای مصارف عادی را از فردا ۵۱۱ شاهد باشیم. مهمترین نکات مثبت برای فردا FMC511، به طراحی داخلی و نمای بیرونی ارتباط دارد. صندلیهای خوشفرم و راحت، همراه آپشنهای ساده مثل سانروف، گیربکس اتوماتیک و مانیتور لمسی، احتمالا برای خریدار ایرانی جذاب است؛ اما پیشرانهی ضعیف و شتابگیری خستهکننده؛ قطعا مانع بزرگی برای فروش این خودرو خواهد بود.
فردا 511 رقبای بسیار سختی در بازار ایران دارد و به عنوان مثال خودروهایی نظیر چری تیگو 5 از مدیران خودرو و یا دنا پلاس توربو اتوماتیک نیز رقبای این خودرو محسوب میشوند. البته فردا 511 برای مشتریانی مناسب است که به دنبال خودرویی متفاوت با چهرهای بروزتر و البته امکاناتی بهتر هستند و تمایل دارند چهره خودروی آنها در مقایسه با اکثر سدانهای کسلکننده تولید شده در جاده مخصوص متفاوت باشد. فردا 511 به یک موتور 4 سیلندر 1/5 لیتری تنفس طبیعی مجهز شده که فناوریهای مختلفی مانند Blue Core و زمانبندی متغیر سوپاپها را همراه خود دارد. موتور این خودرو توانایی تولید 107 اسب بخار قدرت و 145 نیوتنمتر گشتاور را دارد. فردا 511 میزبان یک جعبه دنده 5 سرعته دو کلاچه (DCT) است که این جعبه دنده وظیفه انتقال قدرت موتور را به چرخهای جلو خودرو را دارد. به لطف جعبه دنده دوکلاچهای که این خودرو دارد تعویض دندههای نرم و هماهنگی بالای موتور با جعبه دنده را شاهد هستیم.
کابین و داشبورد اف ام سی 511 واقعا در حد و اندازه یک خودرو 7 هزار دلار است و بس؛ آن هم خودرویی که در سال 2019 تولید شده باشد. اف ام سی 511 فردا موتور، یک سدان کوچک و به ظاهر اقتصادی است که در ادامه قصد داریم تا با تمام زیر و بم آن آشنا شویم. چراغهای عقبی اتومبیل تا ستون انتهایی خودرو کشیده شده است و طراحی چراغها به طور دو تیکه است. اگر بخواهیم برای هماهنگی چراغهای عقبی و جلویی جمع بندی خاصی در نظر بگیریم، باید بگوییم که این اتومبیل به میزان قابل توجهی مرغوبیت را به خود جذب میکند.
با اینکه ما همچنان با طراحی ساده ای رو به رو هستیم، اما طراحان سعی کرده اند که با بازی با خطوط، هم به پویایی این نما کمک کرده و هم از سادگی بیشتر آن بکاهند. با این حال همچنان نحوه اجرا برخی از خطوط در سپرهای جلو و عقب قابل هضم نمی باشند. البته سادگی این خودرو ما را به یاد نسلهای گذشته تویوتا یاریس میاندازد و باید گفت در مجموع شمایل مطلوبی دارد. جلوپنجره نسبتاً بزرگ و X شکل با خطوط افقی و کروم کاری در جلو جلب توجه میکنند.گرافیک چراغهای جلو نیز قابل قبول است.
مصرف سوخت شهری این خودرو نیز به ۸.۴ لیتر میرسد و در جاده، میتواند ۴.۹ لیتر بنزین را در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف کند که با توجه به ظرفیت باک بنزین ۴۰ لیتری آن، توان پیمایش این خودرو با هر باک پر از بنزین، مسافتی در حدود 600 کیلومتر خواهد بود. فردا 511 به موتور تنفس طبیعی خطی مجهز شده که حجمی برابر با 1.5 لیتر دارد. این خودرو به جعبه دنده 5 سرعته دی سی تی مجهز شده که قدرت 106 اسب بخار و گشتاوری برابر با 135 نیوتنمتر تولید میکند. طول این خودرو فرداموتورز 4390 میلیمتر، عرض آن 1725 میلیمتر، ارتفاع آن 1490 میلیمتر، فاصله بین محورها 2535 میلیمتر و وزن آن 115 کیلوگرم است. وزن فردا ۵۱۱ برابر ۱۱۱۵ کیلوگرم است و مصرف سوخت آن بهطور متوسط چیزی نزدیک به ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برآورد میشود. در مورد شتاب صفر تا صد این خودرو اطلاعات رسمی در دسترس نیست، اما با توجه به نسبت وزن خودرو به توان موتور میتوان حدس زد که این سدان مونتاژی دارای شتاب صفر تا صد حدود ۱۲ ثانیه باشد.
وقتی به نمای جلوی فردا 511 نگاه کنیم با ظاهری نه چندان هماهنگ مواجه میشویم. چراغهای جلو طراحی تقریبا باریکی دارند و با انحنای زیادی تا روی گلگیرهای جلو کشیده شدهاند. جلوپنجره فردا 511 بزرگ و یک تکه با خطوط شکسته زیاد و متصل به چراغهای جلو، با الهام از خودروهای لکسس طراحی شده که در قسمت انتهایی خود میزبان چراغهای روز خودرو است. سپر جلو نیز بزرگ و عضلانی است و خطوط منحنی زیادی در آن به چشم می خورد. همچنین لوگوی خودروسازی فردا به همراه خطوط کرومی در بالای جلوپنجره خودرو قرار گرفته است.
بر روی کاپوت خطوط زیادی نمیبینیم و قوس کنارههای آن به زیبایی FMC 511 کمک میکند. در سال ۲۰۰۸ و همزمان با برگزاری نمایشگاه خودروی پکن، کانسپتی به نام V101 توسط چانگان معرفی شد. مدل تولیدی این خودرو به نام آلسوین یا یاژینگ در سال ۲۰۰۹ تولید شد و خطوط مونتاژ چانگان در چونگ کینگ میزبان این سدان کوچک بود.
این خودرو در قسمت جلو به ترمز دیسکی و سیستم تعلیق مک فرسون و در قسمت عقب به ترمز کاسهای و سیستم تعلیق میله پیچشی مجهز شده است. این خودرو همچنین دارای ظرفیت صندوق عقبی برابر با 390 لیتر و چرخی به اندازه 15 اینچ است. یک خط تیز هم از انتهای چراغ جلو تا وسط درب عقب کشیده شده و خط دیگری نیز از انتهای چراغ عقب تا زیر خط شانه بر روی این خودرو قرار گرفته است. شیشههای این قسمت خودرو همچنین اندازههای نسبتا مناسبی دارند که دید مناسبی را برای سرنشینان فراهم خواهد کرد. بطور کلی فردا ۵۱۱ را از نقطه نظر استایل و سبک طراحی داخلی و خارجی باید خودرویی دانست که در میان رقبای هم رده خود، بخصوص در بازار کشور، می تواند مجموعه کاملی از استایل استاندارد یک خودرو اقتصادی را با کمی چاشنی مدرنیته تلفیق کرده و ارائه دهد.
دیدگاهتان را بنویسید