قوی ترین پارس ایران: مقایسه انواع مدل پژو پارس از نظر قدرت موتور مجله خودرو کارستان

خرید پژو پارس هنوز هم به دلیل طراحی مناسب و کیفیت قابل قبول یکی از گزینه‌های رایج در بازار خودرو است. برای خرید خودرو یا فروش ماشین، اطلاع از قیمت خودرو و بررسی مدل‌های مختلف حائز اهمیت است. اما بین این دو مدل از انواع پژو پارس، تفاوت‌هایی وجود دارد که به جز مشخصات فنی، مربوط به امکانات آنها می‌شود. چنان چه در محیط‌هایی با ترافیک سنگین زیاد رانندگی می‌کنید، اجاره پژو پارس اتوماتیک با موتور TU5 می‌تواند بهترین مدل پژو پارس TU5 برای شما باشد که از سال 97 به بعد گیربکس این ماشین دچار تغییراتی نیز شده و بهبود یافته است. پژو پارس یکی از خودروهای فیس لیفت داخلی است که تریم‌های بسیار متنوعی دارد و عدم آشنایی با مدل‌های مختلف آن می‌تواند منجر به انتخاب مدل اشتباه شود. به صورت کلی پژو پارس سال از آن جایی که موتور ضعیف‌تری دارد و در واقع مدل پایه‌ای پژو پارس از نظر امکانات رفاهی و ایمنی محسوب می‌شود، طرفداران کمتری دارد.

این نسخه از پارس طبق گفته شرکت ایران خودرو، شتابی برابر با ۱۲ ثانیه دارد. پیشرانه TU5 که در ایران به موتور پژو ۲۰۶ تیپ ۵ شناخته می‌شود، ۱۰۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن.متر گشتاور تولید می‌کند. گیربکس این خودرو همان گیربکس BE3 است که در همه مدل‌های خانواده پژو در ایران به کار رفته است. پیشرانه L4 در صورتی که سالم باشد حدود 110 اسب بخار تولید می‌کند و شتاب صفر تا صد ماشین حدود 9 ثانیه است. تا به امروز نیز بسیاری پژو پارس ELX را به عنوان بهترین مدل پژو پارس می‌شناسند چرا که شتاب بسیار بالایی داشته و امکانات رفاهی آن بیشتر از تمامی تریم‌های دیگر پژو پارس است.

پژو پارس روی پلتفرم 405 طراحی شده بود و ظاهر کلی آن شبیه به 405 بود که در آن روزها هنوز خودروی جدید و محبوبی در بازارهای بین المللی محسوب می‌گردید. این مدل پژو پارس، یکی از مدل‌های قدیمی‌تر این خودرو است که در سال‌های گذشته تولید می‌شد و در آن زمان قوی ترین پارس ایران بود. موتور XU7، یک پیشرانه ۱۸۰۰ سی‌سی با چهار سیلندر خطی است که قدرت و گشتاور قابل‌قبولی دارد.

پژو پارس معمولی (پژو پارس سال)برای معرفی بهترین مدل پژو پارس برای خرید باید همه نمونه‌های موجود آن را بررسی کنیم. پژو پارس معمولی که با نام پژو پارس سال هم شناخته می‌شود، مدل پایه و ارزانترین تیپ از این خودروست. بنابراین اگر برایتان سوال شده بود که فرق پژو پارس ساده و پژو پارس سال چیست؟ باید گفت که هر دو اسم متعلق به یک مدل پژو پارس هستند. برای معرفی بهترین مدل پژو پارس برای خرید باید همه نمونه‌های موجود آن را بررسی کنیم.

به جز قیمت بالا که آن هم به خاطر امکانات زیاد این خودروست نمی‌توانیم ایراد خاص دیگری را به خودرو وارد کنیم. البته ایران خودرو هم کمتر این خودرو را تولید می‌کند و باعث نایابی آن در بازار شده است. تغییرات صورت گرفته روی موتور XUV  باعث کاهش 5 درصدی مصرف سوخت خودرو شده است.

مدل XL بیشترین امکانات را در اختیار شما قرار می‌دهد و مدل EXL XUM پیشرفته ترین و مجهز ترین خودرو در خانواده پارس است که اگر قیمت برای‌تان اهمیتی ندارد، انتخاب مناسبی است. در بازار خودرو ایران خودرو پژو پارس در کنار پراید و پژو 206 فروش بسیار بالایی دارد. پارس را می‌توان جز اولین خودروهای لوکس ایران در نظر گرفت که بر روی پلتفرم پژو 405 طراحی شده است.

صندلی راننده دارای طراحی ارگونومیک بوده و به مکانیزم تنظیم ارتفاع مجهز است. از سال 1392 مدل‌های مختلف پژو پارس با داشبورد جدید و موتورهای مختلفXU7 ، TU5 و XUM با ترمزهای ABS چهارچرخ دیسکی و امکانات جدید همراه با بروزرسانی‌های فنی به بازار عرضه شدند. بر اساس داده‌های دیوار، قیمت پژو پارس LX TU5 در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ حدود ۳۹۰ میلیون تومان است. در ادامه قصد داریم انواع پژو پارس را معرفی کنیم تا ببینیم که این تیپ‌های مختلف پژو پارس چه فرق اساسی با یکدیگر دارند و در شرایط فعلی، بهتر است کدام یک را خریداری کنیم. این مدل در واقع از نسخه حجیم شده موتور XU7 برخوردار بود و انتظار می‌رفت بهترین پژو پارس باشد اما اینطور نشد. تنها فرق پژو پارس سفارشی یا ELX جدید با نسخه‌های معمولی، بهره‌مندی این مدل از آپشن‌های بیشتر مثل سیستم مالتی مدیا، آینه‌های جانبی تاشونده برقی، دوربین عقب، دکمه‌های کنترل روی فرمان و ترمز دیسکی عقب است.

تریم داخلی آن به صورت استاندارد شبیه به برادرانش به رنگ بژ طراحی شده است و آینه‌های جانبی آن به چراغ راهنما مجهز شده‌اند. بر اساس داده‌های دیوار، قیمت پژو پارس اتوماتیک در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ حدود ۴۴۵ میلیون تومان است. سیستم انتقال قدرت این خودرو نیز بر عهده همان گیربکس پژو ۴۰۵، موسوم به BE1 است که یک گیربکس ۵ سرعته دستی است. این خودرو می‌تواند حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت را تجربه کند و طی ۱۱ ثانیه از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد.

اگر به دنبال خودرویی با هزینه نگهداری کمتر و مناسب برای رانندگی شهری هستید، مدل‌های LX و اتوماتیک با موتور TU5 انتخاب‌های مناسبی هستند. پرشیای دیروز و پارس امروز با استفاده از پلت فرم پژو 405 طراحی شدند که در آن سال ها هنوز این قدر قدیمی نشده بود و برای بازار انحصاری ایران مناسب بود. ایران خودرو در توصیف پارس آن را نخستین خودروی لوکس بازار ایران نامیده است که البته به نظر می رسد ایران خودرویی ها مونتاژ کادیلاک ایران (سویل) و بیوک ایران (اسکای لارک) شورولت نوا و …

موتور XU7P در ابتدا در پارس سال سفارشی در اواسط زمستان ۱۴۰۰ ارائه شد و سپس در بهار ۱۴۰۱ نیز پارس سال سفارشی ELX معرفی شد. سپس در اواسط تابستان ۱۴۰۱، ایران‌خودرو تیپ ساده‌تر این ماشین را هم با نام پارس سال XU7P ارائه کرد که تجهیزات آن مشابه پارس سال قدیمی بوده و از ترمزهای دیسکی عقب و شیشه‌های دودی عقب بی‌بهره است. پارس مدل ELX معروف به پارس موتور زانتیایی از سال 1382 تا 1390 به تولید رسید که از نظر فنی با مدل پارس معمولی تفاوتهایی داشت. این نامگذاری به این دلیل بود که پیشرانه XU7 آن با خودروی سیتروئن زانتیا که در آن روزها در شرکت سایپا تولید می‌شد، مشترک بود.

پارس LX  هم به دلیل برخورداری از آپشنهای مناسب مشتری خاص خود را دارد. مدل‌های پارس سال و LX بازار دست دوم بهتری در مقایسه با مدل‌های دیگر دارند و پارس ELX با پیشرانه 1.8 لیتری دارای قدرت و گشتاور بهتری نسبت به سایر مدل‌هاست و با شتاب 9 ثانیه رتبه اول را از این نظر داراست. همچنین پارس LX به دلیل امکانات و تجهیزات رفاهی بهتر از بازار خوبی برخودار است.

پس بهترین نوع مدل پژو پارس را باید با توجه به نیاز و بودجه خودمان تهیه کنیم. فرمان این مدل برخی اوقات در هنگام دور زدن صدای تق تق می‌دهد و البته یک مشکل بزرگ تر هم دارد، زمانی که در جاده با سرعت حرکت می‌کنید به خاطر ساختار خاص موتور سر و صدای زیادی ایجاد می‌شود. آینه‌های مجهز به راهنما ، قفل مرکزی با ریموت رادیویی و صندوق عقب جادار از جلمه مزایای این خودروست. از جمله آپشن های آن می توان به آینه های برقی با چراغ راهنما و شیشه های سولار UVدار، قفل میکروسوئیچی، ایموبلایزر در مدل ۲۸۷۰۵ اشاره کرد. کابین و اتاق پژو پارس و پژو ۴۰۵ کاملا یکی هستند و تفاوت در فضای داخلی این دو خودرو به دلیل مبلمان و صندلی‌ها و همین‌طور داشبرد آنهاست. به صورت کلی عمر مفید پژو پارس چندان زیاد نیست و پس از 5 سال رسیدگی‌های بیشتری نیاز دارند.

این مدل به دلیل ترکیب خوب از عملکرد، مصرف سوخت مناسب و امکانات رفاهی، مورد توجه قرار گرفته است و از آن جایی که در یک مدل اتوماتیک نیز عرضه شده است، به عنوان بهترین مدل پارس برای استفاده شهری شناخته می‌شود. در اواسط دهه 1380، مدل ELX-XUM با موتور XUM معرفی شد که حجمی معادل 1.9 لیتر دارد اما ایران خودرو این ماشین را تحت عنوان یک خودرو با پیشرانه 2 لیتری معرفی کرده است. علی رغم حجم موتور بیشتر، اسب بخاری که XUM تولید می‌کند 5 عدد از موتور L4 کمتر است به همین دلیل شتاب این مدل از پارس ELX با موتور L4 کمتر است. پژو پارس معمولی یا پارس سال، اولین نسخه‌ای از این خودرو است که در اواخر دهه 1370 معرفی شد. پارس معمولی از امکانات پایه‌ای برخوردار است و به عنوان مدل پایه‌این خودرو در بازار شناخته می‌شود. نظر شما درباره بررسی و مقایسه انواع پژو پارس چیست چیست؟ به نظر شما بهترین مدل پژو پارس کدام یک از موارد بالا است؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

این عدم موفقیت، مسئولان ایران خودرو را بر آن داشت تا برای طراحی خودروی جدید به نبوغ مهندسان وطنی اکتفا کنند. حاصل این طراحی که با الهام از پژو ۴۰۶ صورت گرفته بود، پژو پرشیا نام گرفت. در اواخر دهه ۷۰ ایران خودرو برای تنوع‌بخشی به تولیدات خود دستی به سر و روی پژو ۴۰۵ کشید و نسخه فیس‌لیفت آن را با نام پژو پرشیا یا همان پژو پارس روانه بازار کند.

پارس اتوماتیک کمترین مشتری را در بازار دارد، چون در مقایسه با مدل‌های دیگر، شتاب کمتری دارد و بسیار کند است، ولی مدل پارس سال با موتور 1.8 لیتری و گیربکس دستی از بهترین و سریعترین مدل‌های پژو پارس محسوب می‌شود. پژو پارس با طراحی جذاب و امکانات متنوع تاکنون در چندین نسخه مختلف از جمله مدل‌های LX، ELX، دوگانه‌سوز و اتوماتیک در ایران تولید شده است که هرکدام ویژگی‌ها و مشخصات فنی خاص خود را دارند. مدل ELX با موتور XUM به‌عنوان قوی‌ترین نسخه این خودرو شناخته می‌شود؛ موتور ۱.۹ لیتری این مدل به‌عنوان قوی ترین پارس ایران، قدرت بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارد؛ اما مصرف سوخت و آلایندگی بیشتری نیز ایجاد می‌کند. مدل‌های LX و ELX با موتورهای TU5 و TU5P نیز به‌دلیل مصرف سوخت بهینه و کارایی خوب، گزینه‌های محبوبی میان خریداران هستند. در ادامه به بررسی موتور انواع مدل‌های پژو پارس خواهیم پرداخت و آن‌ها را از نظر قدرت موتور مقایسه می‌کنیم.

سایت فروش خودرو در امارات این امکان را فراهم می‌کند که بدون واسطه، انواع خودروهای نو و کارکرده را بررسی و بهترین گزینه را بر اساس بودجه و نیازتان انتخاب کنید…. BAC X3 یک کراس‌اوور کامپکت است که در اصل توسط کمپانی جیلی در چین طراحی و تولید شده است. برای اینکه بتوانیم قوی ترین پارس ایران را از بین مدل‌های مختلف آن انتخاب کنیم، بهتر است مشخصات فنی آن‌ها را در جدول زیر با یکدیگر مقایسه کنیم. نهایتا در سال ۱۳۹۹ تولید آن به کلی متوقف شد و در حال حاضر اثری از ارائه نمونه‌های صفر کیلومتر این خودرو دیده نمی‌شود. انتخاب بهترین روغن موتور برای TU5 تاثیر مستقیمی بر عملکرد، طول عمر و کاهش هزینه‌های نگهداری این موتور دارد.

پارس در ابتدا با فیس لیفت عقب و جلوی پژو ۴۰۵ و تغییرات کوچکی مثل طرح چوب برخی قطعات داخل اتاق و روی داشبورد به عنوان نسخه لوکس‌تر ۴۰۵ عرضه شد. این خودرو از نظر پلتفرم هیچ تفاوتی با پژو ۴۰۵ ندارد و فقط برای تنوع‌بخشی به مدل‌های پژو پارس، تا به امروز با موتورهای مختلفی عرضه شده است. موتور این مدل پارس همان پیشرانه بهینه‌سازی‌شده ۱.۸ لیتری قدیمی ایران‌خودرو است که حالا کمی بهینه‌سازی شده، مصرف سوخت کمتر و آلایندگی پایین‌تری پیدا کرده است. قدرت این موتور برابر با ۹۷ اسب بخار و گشتاور آن هم برابر با ۱۴۶ نیوتن.متر است. موتور TU5 روی این خودرو با شتابی برابر با ۱۳.۲ ثانیه، مصرفی در حدود ۷.۲۴ لیتر در هر صد کیلومتر دارد و بیشترین قدرت و گشتاور تولیدی آن نیز برابر با ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۲ نیوتن.متر گشتاور است.

این موتور قادر است ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این موتور در پارس سال هم، همان مشکلات ۴۰۵ مانند سوزاندن واشر سرسیلندر را به همراه دارد. افزایش قیمت سوخت و آلودگی هوا خودروسازان کشور از جمله شرکت ایران خودرو را به سمت تولید مدل‌های دوگانه سوز کشانده است.

این خودرو در مقایسه با مدل معمولی دارای آپشنهای مناسبی بود و ترمزهای عقب آن از کاسه ای به دیسکی تبدیل شدند. موتور TU5P در پژو پارس ELX یکی از نسخه‌های بهینه‌شده TU5 است که نسبت به مدل‌های قدیمی، قدرت بیشتری دارد و با مصرف سوخت بهینه می‌تواند به‌عنوان کاندید قوی ترین پژو پارس در ایران انتخاب شود. این موتور ۱.۶ لیتری چهار سیلندر، ۱۱۳ اسب بخار توان و ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و با به‌کارگیری فناوری‌های جدید در سیستم احتراق و مدیریت سوخت، عملکرد نرم‌تر و بهتری دارد. موتور TU5P در کنار مصرف بهینه، هزینه‌های نگهداری متعادل و قابل‌قبولی دارد. این مدل کم طرفدارترین و کمیاب ترین و گران ترین عضو خانواده پارس می باشد.

قیمت پژو پارس ELX صفر در بازار در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۱ حدود ۳۵۰ میلیون تومان است. ارمغان این موتور برای پارس LX صدای موتور کمتر، خرابی‌های کمتر و مصرف سوخت پایین‌تر است. پس از موفقیت پژو ۴۰۵ در ایران، شرکت ایران خودرو تصمیم گرفت امتیاز تولید محصول جدید این شرکت، پژو ۴۰۶ را نیز خریداری کند اما مذاکرات دو شرکت برای واگذاری خط تولید ۴۰۶ به ایران ثمری نداشت.

افزایش قیمت سوخت و آلودگی هوا خودروسازان را به سمت تولید مدل های دوگانه سوز سوق می دهد و پارس دوگانه سوز هم زاییده همین شرایط است. هر چند موتور پایه گازسوز بدون شک بازده بیشتری دارد ولی این موتور تغییر یافته نیز در حالت گازسوز و در دور موتور ۳۵۰۰ حدود ۱۲۶ نیوتن متر گشتاور را تقدیم راننده می کند. قدرتش هم در دور ۶۰۰۰ به ۸۳ اسب بخار می رسد که برای خودروی با وزن ۱۱۶۵ کیلوگرم زیاد مناسب نیست. یعنی موتور ۱.۸ لیتری ۸ سوپاپ بنزینی با کد XU7JP/L3 به قدرت ۱۰۰ اسب بخار و گشتاور ۱۵۳ نیوتن.متر و گیربکس دستی ۵ سرعته BE3 روی این خودرو قرار گرفت. امروزه پژو پارس ساده یا پژو پارس سال با موتور ۱.۸ لیتری بهینه‌شده به نام XU7P، در بازار خرید و فروش می‌شود.

ایران خودرو در ادامه تولید انواع پژو پارس تصمیم گرفت پیشرانه ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ TU5 متعلق به پژو ۲۰۶ را روی بدنه پژو پارس سوار کند. پژو پارس معمولی اولین و قدیمی‌ترین نسخه پژو پارس است که همچنان تولید آن ادامه دارد. این محصول از همان ابتدا با موتور ۸ سوپاپ XU7 به حجم ۱۸۰۰ سی‌سی و قدرت ۱۰۰ اسب بخار به همراه گیربکس ۵ دنده دستی، نیروی مورد نیاز خود را تامین می‌کند. در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شده و ۶۹۵ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو۲۰۷ دنده‌ای TU ۵ مدل ۱۴۰۳ هم با افزایش ۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان به فروش رفت.

در ادامه قصد داریم انواع مختلف پژو پارس را معرفی کنیم تا ببینیم که این تیپ‌های مختلف پژو پارس چه فرق اساسی با یکدیگر دارند و در شرایط فعلی، بهتر است کدام یک را خریداری کنیم. همچنین جعبه‌دنده اتوماتیک چهارسرعته آن به رانندگی روان و آسان در ترافیک‌های شهری کمک می‌کند، هرچند ممکن است در شتاب‌گیری نسبت به مدل‌های دستی کمی ضعیف‌تر عمل کند. برای همین شاید نتوان آن را به‌عنوان قوی ترین پارس در ایران درنظر گرفت. در انتهای مقاله یکبار دیگر به سوالی که قرار بود در این نوشته پاسخ دهیم باز می‌گردیم. همان طور که در بالا هم اشاره کردیم تمامی مدل‌های پژو پارس مزایا و معایب خاص خود را دارند.

را در دهه های گذشته که همگی با تکنولوژی روز در زمان خودشان مونتاژ و به بازار ایران عرضه شدند را فراموش کرده اند. قطعاً یکی از محبوب‌ترین خودروهای بازار ایران در بین مدل‌های داخلی پژو پارس است. هرچند دلیل این محبوبیت عجیب مشخص نیست ولی هرچه که هست باعث شده قیمت یکی از نسخه‌های پرتعداد این سدان پیر بازار کشور از خودروی به‌مراتب مدرن‌تری مثل تارا بیشتر شود. درهرحال، به دلیل همین محبوبیت پژو پارس نزد خریداران، ایران‌خودرو طی سال‌ها انواع مختلفی از آن را با پیشرانه‌ها و ویژگی‌های گوناگون تولید کرده است. بهترین مدل پژو پارس برای خرید کدام است؟ در این راهنمای خرید خودرو قصد داریم انواع پژو پارس را به یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم که تیپ‌های مختلف آن چه فرقی با یکدیگر دارند.

پارس دوگانه سوز در شرایطی تولید شد که دوگانه سوز شدن و قرار گرفتن مخزن گاز در صندوق عقب بخش عمده‌ای از صندوق آن را اشغال کرده است. قدرت موتور این خودرو 97 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه است که برای خودرویی با وزنی کمی بیش از یک تن اصلا راضی کننده نیست. قدرت پایین موتور و گشتاور برای داخل شهر مناسب است ولی وقتی پای جاده در میان باشد، نمی‌تواند در برابر سایر مدل‌ها حرفی برای گفتن داشته باشد. این داشبورد جدید که همچنان در خانوادهٔ پارس استفاده می‌شود، طراحی کاملاً مدرن‌تری نسبت به قبل دارد اما از کیفیت متریال آن کاسته شده است. پارس با این داشبورد جدید که در سال ۱۳۸۸ به بازار آمد، پارس سال نام گرفت. تنها تغییر پارس سال در بیرون تجهیز به آینه‌های جانبی جدید با راهنما بود درحالی‌که زیر کاپوت همچنان همان موتور XU7 قدیمی قرار می‌گرفت.

این خودرو به دلیل جادار بودن علاوه بر اینکه می‌تواند در سفرهای خانوادگی مفید باشد، خودرویی مناسب برای مسافرت های داخل شهر است. این خودرو در خارج شهر در هر 100 کیلومتر 6.77 لیتر بنزین می‌سوزاند و مصرف داخل شهر آن هم نزدیک به 13 لیتر است. پژو پارس با تغییر پیشرانه توانسته بود روی خط تولید باقی بماند، اما باید این حقیقت را اعتراف کرد که از ابتدای تولید پارس تا امروز، کاهش کیفیت هر روزه این خودرو مشهود بوده و مورد اعتراض قرار داشت. تا اینکه ایران خودرو تولید پژو پرشیا را در سال ۱۴۰۲ برای همیشه متوقف کرد.

ما بیشترین مشکلمان در بخش ECU با مدل های زیمنس است که زیاد نیاز به تنظیم و دیاگ شدن دارد. در ضمن مشکل در سیستم ABS نیز به دلیل مشکل پمپ زیاد است و حتی یک خودروی با کارکرد بسیار کم داشتیم که به علت آب بندی نبودن لوله های پمپ روغن دچار تخلیه روغن می شد. تنها نکته منفی این مدل، مصرف سوخت بالای آن مخصوصاً در شهر بود که با برخورداری از موتور 8 سوپاپ، باعث شد تعداد زیادی از این خودرو طبق برنامه تولید به مرحله تولید نرسد. پژو پارس اتوماتیک از گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک مشابه پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ اتوماتیک استفاده می‌کند در بخش پیشرانه نیز همان موتور ۱۶۰۰ سی‌سی TU5 ۱۶ سوپاپ روی آن نصب شده است. شرکت ایران خودرو از سال ۸۲ تصمیم گرفت با موتور ۱۶ سوپاپ زانتیا ۱۸۰۰ را روی بدنه پژو پارس سوار کند و آن را با نام پژو پارس ELX به دست مشتریان برساند. گفته می‌شود که پژو این طرح را به ایران خودرو پیشنهاد داد تا این شرکت، طرح پژو پارس را جایگزین سمند کند.

پژو پارس ELXدر مقایسه انواع پژو پارس، پرقدرت‌ترین، پرشتاب‌ترین و کم مصرف‌ترین مدل، پارس ELX است. تولید پارس ELX که به موتور زانتیایی معروف است، از سال ۱۳۸۴ آغاز شد و تا سال ۱۳۹۲ ادامه داشت. شتاب صفر تا صد این خودرو ۱۴.۲ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن در حدود ۸.۲ لیتر است.

اما به علت گشتاور پایین تر موتور دارای شتاب اولیه ضعیف تری به نسبت سایر مدل هاست. همچنین پارس  LX دارای کامل ترین لیست امکانات در بین مدل های پارس است  این یعنی علاوه بر امکانات پارس سال مجهز به آینه های تاشونده برقی – رینگ اسپورت – صندلی های جلوی برقی – ترمزعقب دیسکی – فرمان چرمی طرح جدید و سیستم مالتی پلکس است. در سال های اول عرضه پارس عده ای به اشتباه فکر می کردند این خودرو از ۴۰۵ قوی تر است که تصور درستی نبود زیرا ۴۰۵ و پرشیا (نام خودرو در آن سال ها) از نظر فنی دقیقاً مشابه هم بودند. این پیشرانه تنفس طبیعی با ۸ سوپاپ و حجم ۱.۸ لیتر می توانست ۹۷ اسب بخار نیرو در دور موتور ۶۰۰۰ تولید کند. در سرسیلندر آن یک میل سوپاپ وجود داشت و گشتاورش هم به ۱۴۸ نیوتن متر در دور ۳۵۰۰ می‌رسد. پژو پارس ELX XU7P از همان موتور بهینه‌شده ۱.۸ لیتری معروف و قدیمی خانواده پژو در ایران استفاده می‌کند که ۹۷ اسب بخار قدرت و ۱۴۶ نیوتن.متر گشتاور، حاصل خروجی آن است.

پژو پارس اتوماتیک فقط به تعداد اندکی تولید شد و این خودرو با اینکه از نظر راحتی رانندگی به خاطر داشتم یک گیربکس اتوماتیک در وضعیت بهتری از دیگر مدل‌های پارس قرار دارد، اما نتوانست نظر مثبت خریداران را جلب کند. این خودرو در واقع همان پژو پارس LX هست که از گیربکس اتوماتیک پژو 206 تیپ شش به کد AL4 برای آن استفاده شد. پژو پارس که در ابتدا با نام پرشیا عرضه می‌شد، در سال ۱۳۷۹ به سبد تولیدات ایران خودرو اضافه شد. کمپانی پژو فرانسه بعد از ۸ سال که از حضور پژو 405 در ایران گذشته بود، این طرح را به عنوان فیس لیفتی از ۴۰۵ و با نگاهی به طراحی پژو 406 به بازار خودرو ایران فرستاد. زمانی که ایران‌خودرو در سال ۱۳۶۹ پژو ۴۰۵ را روی خط تولید برد، یکی از بروزترین و بهترین خودروهای اروپا محسوب می‌شد.

اولین و اساسی‌ترین فرق پژو پارس سال با TU5 در موتور این دو خودرو است. پژو پارس سال از موتور XU7 بهره ‌می‌برد و این درحالی است که موتور نسخه LX از نوع TU5 معروف است. البته که حجم موتور پژو پارس سال بیشتر است و مصرف بنزین بالاتری هم دارد. پرشیا تا به امروز، زیباترین و موفق‌ترین فیس لیفت ارائه شده در خودروسازی ایران است.

البته اگر سوخت بنزینتان تمام شد می توانید ۷۵ لیتر گاز را نیز برای رسیدن به مقصد مصرف کنید که در حدود چند صد کیلومتر شعاع حرکتی دارد. اما در صورت خرید پارس دوگانه باید از حدود ۸۰ لیتر فضای صندوق عقب چشم پوشی کنید زیرا مخزن گاز و ادواتش در صندوق عقب جا خوش کرده اند. هر چند ABS+EBD نیز در خودرو وجود دارد اما به دلیل گازسوز بودن خودرو وزن قسمت عقب بیشتر است که وجود ترمز دیسکی می تواند موجب هندلینگ بهتر خودرو شود. ایربگ برای راننده و سرنشین در نظر گرفته شده است و آینه ای جانبی نیز دارای راهنما و برقی هستند.

بااین‌حال، موتورهای دوگانه‌سوز معمولاً قدرت و شتاب کمتری نسبت به نمونه‌های بنزینی دارند و نمی‌توانند به‌عنوان قوی ترین پارس ایران انتخاب شوند. پارس LX به خاطر امکانات و قیمتش یکی از محبوب ترین خودروهای بازار است. این موتور پرقدرت نسبت به سایر موتور پژو 405 سر و صدای کمتری ایجاد می‌کند و احتمال خرابی آن هم کمتر است.

نسبت تراکم موتور 10.5 به 1 است و بنزین سوپر با اکتان 95 برای آن مناسب است. این مدل از پژو پارس با موتور XUM با حجم 2.0 لیتر و 8 سوپاپ تولید می‌شد که به دلیل نسبت تراکم بالاتر در مقایسه با مدل پارس معمولی، حدود 10 اسب بخار قدرت بیشتری داشت و توان خروجی در حدود 105 اسب بخار ارائه می‌کرد. در این مدل هم چراغ‌های عقب دودی بودند و شیشه‌ها از نوع سولار و محافظ اشعه UV در برابر اشعه خورشید بودند. در این مدل سیستم ضدسرقت ایموبیلایزر هم ارائه نگردید، ولی رینگ‌های 15 اینچی ELX از جنس آلومینیوم هستند که سواری آن را نرم تر کرده‌اند و نمای اسپرت تری را جلوه می‌دهند. افزایش قیمت سوخت باعث شد که بسیاری از خودروسازان به جای بنزین به گاز هم فکر کنند.

زیر آرنجی تاشو در وسط صندلی عقب و چراغ نقشه خوان از دیگر امکانات استاندارد این خودرو به شمار می‌روند. بازار خودرو‌های داخلی در طول یک هفته گذشته با افزایش شدید ۵ تا ۴۵ میلیون تومانی روبه‌رو بود. حجم موتور XUM به ۱۹۰۵ سی سی افزایش پیدا کرد اما به دلیل استهلاک بالا و توان فنی پایین‌تر از انتظار، چندان مورد استقبال مشتریان قرار نگرفت و در سال ۹۶ از رده خارج شد. اگر دنبال امکانات کامل و جذاب هستید بازهم مدل LX پارس را انتخاب کنید.اگر خواهان شتاب گیری عالی در هر زمانی هستید مدل ای ال ایکس را انتخاب کنید.و اگر کم مصرف بودن خودرو برایتان مهمترین فاکتور است بازهم مدل ال ایکس پیشنهاد ما به شماست. در ادامه به بررسی تفاوت مدل های مختلف پارس که هم اکنون در ایران در حال تولید هستند می پردازیم تا شما بتوانید بر حسب نیازتان بهترین مورد را انتخاب کنید.

مقایسه انواع پژو پارس و تفاوت تیپ‌های مختلف آندر ادامه قصد داریم انواع پژو پارس را معرفی کنیم تا ببینیم که این تیپ‌های مختلف پژو پارس چه فرق اساسی با یکدیگر دارند و در شرایط فعلی، بهتر است کدام یک را خریداری کنیم. این دو خودرو از نظر فنی هیچ تفاوتی با هم ندارند و هر دو از یک پیشرانه  TU5 و گیربکس 5 سرعته دستی بهره می‌برند، ولی از نظر تجهیزات کمی‌با هم تفاوت دارند. اگر سوخت بنزین تمام شد، راننده می‌تواند 75 لیتر گاز را برای رسیدن به مقصد مصرف نماید که معادل صد تا دویست کیلومتر را پشتیبانی می‌نماید. البته به خاطر داشته باشید که با خرید پارس دوگانه سوز باید از حجمی‌حدود 80 لیتر از فضای صندوق عقب برای مخزن گاز و ادوات مربوطه اش چشم پوشی کنید. شباهت ظاهری فضای کابین خودروی پارس با ۴۰۵ یک امتیاز منفی برای آن محسوب می‌شد به طوری که داشبورد تقریباً شبیه به پژو ۴۰۵ بود.

این خودرو از فرمان پذیری خوبی برخوردار است و صندلی های راحت دارد و در بخش خدمات پس از فروش نیز هیچ مشکلی ندارد. مدل پارس سال مناسب افرادی است که به دنبال یک خودرو ارزان در خانواده پارس هستند. مدل پارس دوگانه سوز برای افرادی که می‌خواهند به جای بنزین از سوخت دیگری استفاده کنند مناسب است.

برای اطلاع از قیمت انواع پژو پارس صفر در بازار این صفحه از پدال را دنبال کنید. به گزارش اول فارس ، پژو پارس از آن خودروهایی است که حتی تکرار ۲۰ ساله هم نتوانسته از محبوبیت آن بکاهد. این خودرو را در حقیقت باید حاصل یک همکاری نیمه تمام بین شرکت‌های ایران خودرو و پژوی فرانسه بدانیم.

از این موتور سایپا نیز بر روی مدل زانتیا استفاده کرد از این رو این نمونه ها به موتور زانتیایی که در بین مردم شهرت دارند. این خودرو آپشن خاصی نداشت و از دیگر موارد می توان به ترمزهای عقبش که دیسکی شدند اشاره کرد. البته در مواردی سفارشی صندلی‌هایی بسیار خاص که در آن زمان به خلبانی معروف بود روی آن نصب میشد که هم گرمکن و هم سردکن داشت.

قدرتش هم در دور 6000 به 83 اسب بخار می رسد که برای خودروی با وزن 1165 کیلوگرم زیاد مناسب نیست. پژو پارس معمولی (پرشیا)این خودرو اولین فرزند از این خانواده است که در سال 79 عرضه شد. در سال های اول عرضه پارس عده ای به اشتباه فکر می کردند این خودرو از 405 قوی تر است که تصور درستی نبود زیرا 405 و پرشیا (نام خودرو در آن سال ها) از نظر فنی دقیقاً مشابه هم بودند. این خودرو در ابتدا با پیشرانه XU7 که محصول گروه پژو- سیتروئن است ساخته شد. این پیشرانه تنفس طبیعی با 8 سوپاپ و حجم 1.8 لیتر می توانست 97 اسب بخار نیرو در دور موتور 6000 تولید کند. در سرسیلندر آن یک میل سوپاپ وجود داشت و گشتاورش هم به 148 نیوتن متر در دور می‌رسد.

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *