ابعاد خودرو طوری است که می تواند به همه طرف تسلط داشته و به خوبی مسیر حرکت خود را کنترل نمایید. و به علت عقب صاف و تقریبا عمود و نمای جلو با شیب تند، احتمالا بتوان آن را به صورت یک متوازی الاضلاع شبیه دانست. نمای عقب خودرو هم ساده و یکدست طراحی شده و چراغ های مناسب با بدنه فرم تقریبا خوبی را به این نما بخشیده است.
بیشترین سرعتی که می شود با این خودرو حرکت کرد ۱۴۵ کیلومتر بر ساعت می باشد. مصرف بسیار کم خودرو نیز می تواند حس رضایتمندی را برای مالک خودرو فراهم کند. در سواری با ماتیز در سر پیچ های تند باید احتیاط لازم را داشت زیرا به علت سایز کوچک چرخ ها و وزن کم خودرو احتمال چپ کردن آن نسبت به سایر خودروها بالاتر است. در ضمن پیشرانه نه چندان قوی خودرو در سر بالایی ها به ویژه اگر کولر نیز روشن باشد، مشکل ساز می شود. در مجموع می توان ماتیز را خودرویی مناسب سفرهای شهری دانست. این موضوع را می توان در طراحی جمع و جور و کوچک قسمت موتور و کاپوت جلو، فضای کم صندوق عقب، چرخ های کوچک و … دیده می شود.
در واقع در این خودرو، نه کیسه هوا وجود دارد و نه سنسور خاصی و نه دوربین خاصی؛ هیچ گونه سیستم کمکی راننده هم در این ماشین وجود ندارد. ترمز این ماشین هم از هر گونه سیستم خاصی مانند ABS یا ABD محروم است. اما نکته جالب اینجا است که ایمنی خودروی دوو ماتیز نسبت به بسیاری از خودروهای دیگر موجود در بازار ایران بالا است. مصرف بنزین ماشین در داخل شهر، چیزی حدود ۶ تا ۶٫۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است؛ و مصرف بنزین خودرو در خارج از شهر، ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد. در واقع مصرف بنزین خودروی دوو ماتیز در مقایسه با خودروهای ۲۰ سال پیش، بسیار پایین است.
این کار در مرکز طراحی در کشور انگلستان، طراحی و برنامهریزی شد. هم چنین موتور سه سیلندر خودروی دوو ماتیز که دارای حجمی برابر با هشتصد سی سی بود هم بعد از فیس لیفت، به یک موتور چهار سیلندر یک لیتری تغییر پیدا کرد. خودرو دوو ماتیز توسط کرمان موتور از سال ۷۹-۸۳ مونتاژ و روانه بازار شد.
ممکن است عجیب باشد اما براساس آمار موسسه یورو NCAP دوو ماتیز حتی از سیتروئن زانتیا نیز امنتر ساخته شده است. از قیمت حداقل تا حداکثر براساس افزایش قیمت یا کاهش قیمت خودرو و در مدل های مختلف صفر و کارکرده قیمت گذاری می شود 26 اسفند 403 . اگر تصادف از سمت کنار صورت پذیرد باز هم حفاظت خوبی از سر و بالاتنه راننده و سرنشینان خودرو صورت می پذیرد. این خودرو توانست از موسسه یورو انکپ سه ستاره ایمنی را در زمینه حفاظت از سرنشینان بزرگسال کسب کند.
ولی با جهش خیره کننده قیمت خودرو از سال ۱۳۹۶ به بعد، در واقع بعد از پاره کردن برجام، هر روز با جهش بیشتر قیمت این خودرو مواجه بوده ایم؛ به نحوی که مدل ۷۹ این خودرو با کارکرد ۲۰۰ هزار کیلومتری، قیمتی بالاتر از ۵۰ میلیون تومان دارد. واقعاً پرداخت مبلغی بیشتر از ۵۰ میلیون تومان برای خودرویی که ۲۲ سال از عمر آن گذشته است، چیز عجیبی به نظر می رسد. مدل ۸۳ این خودرو هم حتی تا ۱۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری میشود. البته بدیهی است که میزان کارکرد خودرو، میزان سلامتی فنی خودرو و همچنین سلامت بدنه آن، تأثیر زیادی در قیمت خودرو خواهد داشت.
ماتیز در برخی بازارها به اسم شورولت اسپراک هم عرضه می شد. تولید این خودرو از سال ۱۹۹۸ شروع شد و بعد از ورشکستگی شرکت دوو، ماتیز توسط جنرال موتورز تا سال ۲۰۱۱ به اسم شورولت اسپارک که پیشتر به آن اشاره شد؛ تولید گشت. قابل ذکر است دوو ماتیز در رده هاچ بک شهری یا میکروکار جای می گیرد. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد کرمان موتور در سال ۱۳۷۸ مونتاژ نسخه سه سیلندر ماتیز را شروع کرد که البته در آغاز با استقبال خوبی نیز روبرو شد. خانم ها و رانندگان تازه کار از ماتیز بیشتر استقبال نمودند. اما به تدریج این خودرو به دلیل رقبای هم قیمتی که در بازار داشت و البته به خاطر قدرت پایین پیشرانه، با کاهش فروش مواجه شد.
دوو ماتیز خودروی کوچک شهری ساخت شرکت جی ام دوو کره جنوبی می باشد. این خودرو با مصرف پایین و کیفیت مناسب در اروپا با استقبال روبرو شد و از سال ۷۹-۸۳ توسط کرمان موتور عرضه شد. در سال ۲۰۰۰ میلادی، خودروی دوو ماتیز با یک فیس لیفت یا همان تغییر چهره مواجه شد.
پس از خرید دوو توسط جنرال موتورز در سال ۲۰۰۲، ماتیز در بازارهای مختلف تحت برند شورولت اسپارک باز طراحی و به فروش رسید.ناگفته نماند دوو ماتیز، در حد فاصل سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ توسط شرکت کرمان موتور تولید و به بازار ایران عرضه شد. این خودرو به دلیل اعتبار برند دوو، ابعاد جمع و جور، مصرف سوخت کم و کیفیت قابل قبول توانست نظر مثبت مشتریان را جلب کند. اما با خرید سهام شرکت دوو توسط کمپانی جنرال موتورز و تحریمهای آمریکا، تولید ماتیز در ایران متوقف شد.
این حفاظت از سر، برای سرنشینان خودرو حتی از راننده هم بهتر است. این خودروی کرهای که وزنش کمتر از 900 کیلو است، با این که پیشرانهای به حجم دقیق 796 سیسی داشت اما تا وقتی که روی مسیری صاف و مستقیم حرکت میکردید، همین موتور 3 سیلندر هم به نیازهای شما پاسخ می داد! برخلاف چهره جمعوجور ماتیز، فضای داخلی آن باورنکردنی است. دوو قبل از انحلال در سال 2011 امتیاز برند ماتیز را به بزرگترین سهامدارش یعنی جنرالموتور واگذار کرد.
سعی بر آن بوده که مرجعی برای اطلاعات و مشخصات فنی خودروهای داخل ایران باشیم و بتوانیم به صورت تخصصی مقایسه، قیمت، تست و بررسی خودروها را انجام بدهیم. نهایتا در سال ۲۰۰۰ دولت کره اموال و داراييهاي دوو را به دلیل زیان های شدید مالی به حراج گذاشت و جنرال موتورز موفق به خرید کل سهام دوو شد. ماتیز در سال ۱۹۹۸ روانه بازار شد و در سال ۲۰۰۰ در موسسه یوروانکپ مورد آزمایش قرار گفت. نتایج نشان داد که حفاظت از سر راننده و سرنشین خیلی خوب بوده و در دیگر بخش ها هم محافظت خوبی از سرنشین جلو صورت می گیرد که البته برای راننده اندکی پایین تر است و سرنشین کناری شرایط بهتری دارد. احتمالا سخت باور کنید که خودرو ماتیز بنا بر آمار موسسه یوروانکپ حتی از سیتروئن زانتیا امن تر گزارش شده است. طبق نتایج تست های صورت گرفته موسسه یورو انکپ احتمال آسیب دیدگی در زانتیا بیشتر از دوو ماتیز بوده و شواهد نشان می دهد خودرو ماتیز استحکام بالایی دارد.
این خودرو در برخی بازارها به اسم شورلت اسپراک نیز ارائه می شد. از انقلابیترین تولیدات دوو در زمان حیاتش می توان ماتیز را نام برد؛ ایده طراحی این خودرو از روی فیات Cinquecento چینکوچنتو گرفته شده بود. دوو ماتیز به خاطر فرم خاص بدنه ای که داشت، ستاره اقبالش خیلی زود درخشید. موفقیت خیرهکننده ماتیز باعث شد که در 8 کشور دنیا تولید شود. تقریبا از همان زمان و در سال 1379 واردات این خودرو به ایران نیز استارت خورد و خیلی سریع روی خطوط مونتاژ کرمان موتور قرار گرفت.
به طور کلی بررسی ها نشان می دهد خودرو دوو ماتیز موفق به دریافت سه ستاره ایمنی در بخش حفاظت سرنشینان بزرگسال شده است و نمره کلی هم در این قسمت ۱۹ می باشد. دوو ماتیز سه سیلندر بوده و حجم موتور آن 796 سی سی با قدرت 52 اسب بخار است و بیشترین سرعتی که میتوان با این خودرو برانید 144 کیلومتر بر ساعت است . این صحبت، برای موسسه معتبر تست ایمنی خودروی یورو انکپ، این ادعا را مطرح کرده است. هیچ کدام از خودروهای ایرانی، توسط این موسسه ایمنی، تست تصادف نشده اند و موفق نشده اند نظر مثبت این موسسه را جلب کنند؛ ولی همین موسسه بسیار معتبر، نظر بسیار مثبتی نسبت به خودروی دوو ماتیز در زمان خودش داشت. این خودرو فاقد هر گونه آپشن ایمنی است که امروزه در خودروهای روز دنیا رایج است. حتی آپشن هایی که امروزه، خودروهای تولیدی توسط ایران هم دارند در آن زمان در خودروی دوو ماتیز موجود نبود.
ماتیز نیز همانند دوو سیلو در سال ۱۳۸۳ به علت واگذاری دوو به جنرال موتورز امریکا و تحریم ها علیه ایران از روی خط مونتاژ کرمان موتور کنار گذاشته شد. دوو ماتیز از خودرو های هاچ بک و کوچک است که برای اولین بار در کره جنوبی با همین نام عرضه شد و بعد از منحل شدن کمپانی سازنده، جنرال موتورز آن را خریداری کرد. این خودرو همچنین توسط کمپانی مدیران خودرو در ایران با نام ام وی ام ۱۱۰ تولید شده و مورد استقبال افراد بسیاری برای رفت و آمد های شهری قرار گرفته است.
امتیاز کلی این خودرو هم در تست تصادف ۱۹ است؛ که از این ۱۹ عدد، ۶ امتیاز به تصادف از جلو اختصاص دارد و ۱۳ امتیاز، به تصادف از کنار. در واقع این اعداد نشان میدهند که خودروی دوو ماتیز در هنگام تصادف از جناحین، خودروی محکم و قابل اطمینانی است. بررسی ها حاکی از آن است خودرو ماتیز در بازار جهانی با موتور ۰.۸ لیتری و یک لیتری ارائه شده که اولی سه سیلندر خطی است و قدرتی معادل ۵۲ اسب بخار در ۵۹۰۰ دور در دقیقه و گشتاور ۶۹ نیوتن متر در ۴۶۰۰ دور در دقیقه را تولید می کند. و دومی پیشرانه ۴ سیلندر خطی با قدرت ۶۲ اسب بخار و گشتاور ۸۷ نیوتن متر می باشد. در ضمن بیشترین سرعتی که با دوو ماتیز می توان رانندگی نمود ۱۴۴ کیلومتر بر ساعت می باشد.
مالک این دوو ماتیز خاص تصمیم گرفته ظاهر آن را ساده و نزدیک به نسخه اصلی نگه دارد تا همچنان یک خودروی «Sleeper» بماند. در نمای بیرونی هم شکاف کاپوت برای تهویه بهتر و رینگهای بزرگ ۱۸ اینچی ساخت پورشه تنها تغییرات موجود هستند. این رینگها در مقایسه با جثه کوچک و ۳.۵ متری ماتیز، بسیار بزرگ دیده میشوند.دوو ماتیز در سال ۱۹۹۸ وارد بازار شد. طراحی این خودرو توسط استودیوی معروف ایتال دیزاین انجام شده؛ این خودرو در اصل کانسپتی به نام فیات Cinquecento بود که طرح آن از سوی کمپانی ایتالیایی رد شد. در هر حال دوو ماتیز با آن ظاهر فانتزی و ویژگیهای اقتصادی توانست با استقبال مناسب مشتریان روبرو شود.
چند سال بعد، مدیران خودرو کپی چینی این خودرو را با نام ام وی ام ۱۱۰ راهی بازار کرد. مدل 3 سیلندر 800 سی سی آن در انگلستان و طی سال های 2000 تا 2001 تولید و طراحی شد. گفتنی است که از سالی که جنرال موتورز سهام شرکت دوو را خریداری کرد، ایران تحریم شد و قطعات این محصول در ایران نایاب شد و علاقه مندان آن به مرور کم و کم تر شد.
همین موضوع باعث شد پای ماتیز با هویتی متفاوت با بازارهای بزرگ بینالمللی باز شود. به دلیل ماهیت اقتصادی، ماتیز یا اسپارک نیروی خود را از یک موتور کوچک دریافت میکرد. اما یک شرکت انگلستانی اخیراً تصمیم گرفته با تجهیز این خودرو به موتور قدرتمند V ۶ پروژهای متفاوت خلق کند.در این پروژه، شرکت PowerCrazy Automotive موتور استاندارد دوو ماتیز را با یک موتور V ۶ به حجم ۳.۲ لیتر جایگزین کرده است. این تغییر عجیب و غریب خواسته مالک بوده که آرزوی کوچکترین خودرو با بزرگترین موتور ممکن را داشته است!
وباپلیکیشن یا PWA دیوار سرویسی است که نصب آن، استفاده از دیوار را بدون نیاز به دانلود اپلیکیشن و بهروزرسانی و تنها با کلیک روی آیکون آن فراهم میکند. در نسخهٔ وباپلیکیشن نیازی به دانلود و بهروزرسانی نیست و کاربران iOS و اندروید با دسترسی به آیکون اپلیکیشن در کنار سایر اپهای موبایل خود میتوانند از آن استفاده کنند. کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت خودرو پردازش هوشمند است. جای شما در این لیست خالی است، فروشگاه خود را در معرض دید بیش از یک میلیون کاربر روزانه زومیت قرار دهید.
دوو ماتیز خودرو کوچک شهری است که در زمان عرضه به بازار کشور به عنوان یک خودروی کم مصرف و محبوب شهری شناخته شد. چه بسا اگر تولید ماتیز ادامه می یافت امروز در بازار کسی سراغ خودرویی همانند ام وی ام ۱۱۰ را نمی گرفت. ولی متاسفانه تولید این هاچ بک شهری چندان ادامه نداشته و در حال حاضر نسخه های دست دوم آن در بازار ارائه می شود. این خودروی هاچ بک از سال ۱۹۹۸ میلادی تا سال ۲۰۰۳ میلادی، یعنی از سال ۷۹ تا ۸۳ در کشور ما و توسط شرکت کرمان موتور تولید میشد. از آنجایی که این کارخانه خودروسازی دوو، توسط جنرال موتورز آمریکا خریداری شده بود و ایران هم توسط کشور آمریکا تحریم بود، ارتباط کشور ایران با کارخانه دوو به طور کلی قطع شد و کشور ما از داشتن یک خودروی خوب محروم شد. از آنجایی که سالها از ورود این خودرو به بازار خودروی ایران میگذرد و تعداد زیادی از آن در ایران وجود داشته و دارد؛ صحبت در مورد ایمنی خودروی دوو ماتیز بسیار ساده است.
در طراحی این هاچ بک شهری سعی شده تا کمترین فضای ممکن اشغال گردد. خودرو دوو ماتیز وزن کمتر از ۸۰۰ کیلو گرم هر چند به موتور ۸۰۰ سی سی و ظرفیت باک ۳۵ سی سی مجهز است ولی تا هنگامی که روی مسیر صاف و مستقیم حرکت می کردید، پاسخگوی نیاز شما بود. ماتیز نیوفیس از نظر ظاهری با نسخه قبلی تفاوتی نداشت و تنها با موتور ۴ سیلندر ۱۱ لیتری تولید شده است. دوو ماتیز در کشورهای مختلف با اسامی متفاوتی از جمله شورولت جوی، باوجان لچی، شورولت لچی، شورلت اسپارک، شورولت ماتیز و … شناخته می شود که برخی از این اسامی به ورشکستگی دوو و واگذاری آن به جنرال موتورز امریکا باز می گردد. در واقع، نتایج آزمایش این موسسه که در سال ۲۰۰۰ میلادی بر روی خودرو دوو ماتیز صورت پذیرفت، نشان می دهد که این خودرو از سر راننده و سرنشینان خودرو، خیلی خوب محافظت می کند.
حجم باک بنزین خودروی دوو ماتیز هم برابر با ۳۸ لیتر می باشد. اندازه حجم باک این خودرو ممکن است کم به نظر برسد، اما با توجه به مصرف کمی که این خودرو دارد، این میزان از ظرفیت باک بنزین کفایت می کند. با توجه بررسی ها می توان گفت خودرو ماتیز یکی از انقلابی ترین تولیدات دوو در طول حیاتش بود. این خودرو با فرم خاص بدنه خود خیلی سریع توانست نظرات را به خود جلب کند. موفقیت چشمگیر آن سبب شد که در ۸ کشور دنیا به تولید برسد.
چراغ های گرد جلوی خودرو به نوعی شناسنامه ماتیز محسوب می شود. این خودرو جلوپنجره ای ندارد و پنجره ای جهت ورود هوا با رادیاتور روی سپر جای گرفته است. اما با توجه به سن بالای این خودرو ممکن است قطعات و لوازم یدکی آن به راحتی خودرو های روز در بازار یافت نشوند. یدک یار با افتخار اعلام میدارد که از تمامی لوازم یدکی ماتیز پشتیبانی کرده و شما می توانید با مراجعه به بخش خرید لوازم یدکی، قطعات مناسب این خودرو را پیدا کنید. تا سال ۱۹۹۶ تمام مدلهاي دوو از روي مدلهاي جنرال موتورز برداشته شده بودند.
جالب است بدانید که چری QQ یا همان امویام 110، تقلیدی طوطیوار از روی این خودرو کرهای می باشد. فراموش نکنیم که در آن زمانی که خودروی دوو ماتیز در ایران تولید می شد، رقبای این خودرو، ماشین هایی مانند پیکان بودند. همینکه خودروی دوو ماتیز دارای کولر است و همچنین شیشه های آن بصورت برقی بالا و پایین می شود، در آن زمان باعث جذب بسیاری از خریداران ایرانی شد. وب سایت خودرو با هدف اطلاع رسانی در حوزه خودرو در آذر 92 فعالیت خود را آغاز نموده است.
دوو ماتیز (Chevrolet Spark) یک ماشین جمع و جور است که در کشور کره جنوبی و به وسیله شرکت جی ام دوو ساخته شد. بعد از اینکه شرکت دوو منحل شد و جنرال موتورز شرکت دوو را خریداری کرد، خودروی دوو ماتیز توسط همان کارخانه جنرال موتورز تا سال ۲۰۱۱ میلادی تولید شد که شورولت اسپارک نام داشت. از آن جایی که مدل ۷۹ تا ۸۳ این خودرو در بازار خودروی ایران موجود است، به هیچ عنوان نمی توانید مدل صفر دوو را پیدا کنید. تا چند سال پیش که قیمت خودرو در ایران با این افزایش عجیب و غریب مواجه نشده بود، با قیمت های بسیار پایین، در حد ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان میشد بهترین خودروی دوو ماتیز را خریداری کرد.
شاید بدانید حجم موتور اصلی ماتیز ۷۹۶ سی سی بوده و قدرت آن به تنها ۵۰ اسب بخار میرسد. نیروی موتور جدید از طریق یک گیربکس پنج دنده دستی به چرخهای جلو منتقل میشود.به موازات استفاده از پیشرانهای قویتر، دیسکهای ترمز استاندارد جای خود را به دیسکهای متعلق به فورد فوکس RS دادهاند. با این حال، به دلیل قدرت و خطرات ناشی از استفاده از موتور پرقدرت در یک خودروی کوچک شهری، مالک ترجیح میدهد از ماتیز خود بیشتر به عنوان یک خودروی نمایشی استفاده کند تا وسیلهای برای رفت و آمدهای روزمره. کشور کره جنوبی هم از همین سال ۲۰۰۰ میلادی تا قبل از انحلال کارخانه دوو، نسخه فیس لیفت خودرو را جایگزین نسخه قدیمی آن کرده بود. در کشور ایران و در کارخانه کرمان موتور، نسخه فیس لیفت دوو مونتاژ نشد و تمام خودروهای دوو ماتیزی که در ایران مشاهده می کنید با همان موتور سه سیلندر ۸۰۰ سی سی می باشند. نکته جالب اینجا است که کشور ازبکستان، هنوز و بعد از گذشت بیست سال از انحلال کارخانه دوو، در حال تولید نسخه فیس لیفت خودروی دوو می باشد.
ام وی ام 110 ( MVM 110 ) یک خودروی جمع و جور شهری است که از سال 2003 تولید شد که به دلیل همین طراحی و ابعاد کوچکش بیشتر مورد توجه خانم ها قرار میگیرد. کارنامه ارائهدهنده خدمات تخصصی خودرو مانند کارشناسی، خرید و فروش، سرویس دورهای و خرید اقساطی است.علاوه بر این، برای اطلاع از قیمت روز خودرو، تخمین قیمت خودرو کارکرده و کارشناسی موتورسیکلت نیز میتوانید روی کارنامه حساب کنید. پراید هاچ بک ( نسیم ) در دهه 70 شمسی تولید و تا سال 88 ادامه داشت. در سال 89 سایپا تولید محصولات خود را بر اساس پلتفرم دیگری با نام X100 آغاز کرد و محصولات خود را با نام سایپا 111 ، 131، 132، 141 تولید کرد که طبق عادت به آنها پراید 111 و پراید 131 و …. سواری و رانندگی با ماتیز در صورت نداشتن توقع سرعت و شتاب بالا، با ابعاد ۱۴۹۵ میلی متر طول، ۳۴۹۵ میلی متر عرض و ۱۴۸۶ میلی متر ارتفاع؛ خوب ارزیابی می شود.
به طور کلی می توان بیان کرد که ماتیز جهت عبور و مرور در خیابان های صاف و مسطح شهری تولید شده و به هیچ وجه نباید از آن در معابر پر پیچ و خم به رانندگی پرداخت. پیشرانه ضعیف یکی از معایب خودرو محسوب می شود و سبب شده اکثرا به خرید پراید و رنو پی کی را ترجیح بدهند. هر چند این دو خودرو مذکور نیز چندان قدرتی را ارائه نمی دهند. طول این خودرو برابر با ۳۴۹۵ میلیمتر، عرض آن برابر با ۱۴۹۵ میلی متر، ارتفاع آن برابر با ۱۴۸۵ میلیمتر و فاصله محوری در دوو ماتیز برابر با ۲ هزار و ۳۴۰ میلی متر بود. با نگاهی به نتایج کسب شده توسط ماتیز می توان اطمینان داشت که برای استفاده شهری و روزانه گزینه مناسبی بوده و می توان در وضعیت اورژانسی روی ایمنی و استحکام آن حساب باز کرد. در سال ۱۹۸۲، بعد ازاينکه گروه دوو کنترل کاملاين شرکت را به دست آورد، ناماين شرکت به دوو موتور تغيير کرد و بعد از مدت کوتاهي شروع به توسعه خود در سراسر جهان نمود.
در تمام این مدل ها قدرت انتقال به جلو است و موتور هم در قسمت جلو قرار گرفته ادامه مطلب… اقتصاد ۲۴- ماتیز یک خودروی کوچک و اقتصادی بود که توسط دوو تولید و عرضه شد. این هاچبک شهری بعدها با نام اسپارک و تحت برند شورولت نیز به فروش رسید.
در این بیش از ۲۰ سالی که از ورود این خودرو به کشور ایران میگذرد، تعداد تصادفات منجر به مرگ خودروی دوو ماتیز، خیلی بالا نبوده است و این یک افتخار برای این خودرو محسوب میشود. پا را از این فراتر میگذاریم و ادعا میکنیم که خودروی دوو ماتیز حتی از خودروی سیتروئن زانتیا هم امن تر است. این خودرو کاملا شبیه به خودرو آمریکایی شورلت اسپارک بود. کیو کیو تری، چند سال بعد به وسیله شرکت مدیران خودرو، و با نام ام وی ام ۱۱۰ باز تولید شد و در بازار خودروی ایران به فروش رفت. بررسی ها نشان می دهد طراحی بیرونی خودرو ماتیز بر پایه فیات Lucciola صورت گرفته است.
نخستین تولیدات این خودرو که با نسخه M100 شناخته می شود از موتور سه سیلندر ۸۰۰ سی سی تا سال ۲۰۰۰ تولید شده است و بعد از آن تا سال ۲۰۰۵ نیوفیس ماتیز با اسم M150 که در انگلستان طراحی شد به بازار روانه شد. از این ۱۹ امتیاز کسب شده ۶ نمره به تصادف از جلو و ۱۳ نمره به برخوردهای جانبی مربوط است که نشان می دهد ماتیز در تصادف از کنار خودروی بسیار مستحکمی می باشد. در ضمن ماتیز از منظر بخش حفاظت عابر پیاده نیز تحت تست یوروانکپ قرار گرفت که در این بخش نیز موفق به کسب دو ستاره ایمنی شد در حالی که زانتیا یک ستاره دریافت کرد. در مجموع دوو ماتیز سه ستاره ایمنی و سیتروئن زانتیا ۱.۵ ستاره ایمنی را از موسسه معتبر یورو انکپ دریافت کرده اند. در قسمت برخورد جانبی هم نمره کاملا مناسب دریافت کرده و حفاظت مناسبی در بخش سر و بالاتنه فراهم شده است.
دیدگاهتان را بنویسید